Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-15, 20:19   #1531
party_girl7
Zakorzenienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

Dziewczyny czy wam też już tak ciężko się oddycha jak się położycie do łóżka? No coś okropnego, nawet spokojnie poleżeć cóż się nie da :/...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-05-15, 20:33   #1532
limonka84
limonka84

Cytat:
Napisane przez aga_89_4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak to jest z piciem wody przed krzywą? Wiem, że nie można nic jeść 12 godzin przed badaniem, a jak jest z piciem wody? Na internecie pisze, że pić też nie wolno
Ja nie jadłam 12 godzin przed, a wody wieczorem piłam już mniej niż zazwyczaj, rano w ogóle. Wczoraj lekarka na tym spotkaniu poruszyła też temat dodawania soku z cytryny do glukozy. Powiedziała, że lepiej tego nie robić, bo cytryna może zaburzyć wynik testu. Według niej najlepszym rozwiązaniem jest kupienie glukozy o smaku cytrynowym.
limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 20:33   #1533
Nicole03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wam też już tak ciężko się oddycha jak się położycie do łóżka? No coś okropnego, nawet spokojnie poleżeć cóż się nie da :/...

Dosyć często mam takie uczucie duszności i wzdycham wtedy co chwile zeby nabrać powietrza

Nicole03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 20:39   #1534
limonka84
limonka84

Cytat:
Napisane przez Nicole03 Pokaż wiadomość
Załącznik 7535586
Hej dziewczyny, matko droga 5 kg na plusie a brzuch rośnie w ekspresowym tempie , boje sie co to będzie
Kochana, tylko 5 kg u mnie waga pokazała w niedzielę już ponad 10
A brzusio fajny. Mnie każdy mówi, że nie widać że przytyłam, tylko brzuszek mi rośnie, ale myślę, że chcą być mili wczoraj w firmie prezes powiedział, że wyglądam kwitnąco
Stary 2018-05-15, 20:41   #1535
acidka
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83596166]Później nadrobie co tam naskrobalyscie, a teraz tylko napisze, że byłam u gina. Wszystko w porządku, mały główką w dół, mam liczyc ruchy wieczorem, żeby w ciągu dwóch godzin było 6. Waży równo 1kg. Szyjka długa na 42mm. Wizyta dopiero za cztery tygodnie, przez mój wyjazd nad morze.

Poproszę o dopisanie mi kolejnej wizyty na 12.06
[/QUOTE]

Gratulacje Moja ma 1100g przy terminie na koniec lipca, więc podobnie

Cytat:
Napisane przez malaa89 Pokaż wiadomość
Hej! Melduję, ze będzie dziewczynka
[/URL]
Super

Cytat:
Załącznik 7535586
Hej dziewczyny , matko droga 5 kg na plusie a brzuch rośnie w ekspresowym tempie , boje sie co to będzie
Bardzo ładnie wyglądasz, brzuszek rzeczywiście spory, ale tak ma być w ciąży

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 20:47   #1536
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Dosyć często mam takie uczucie duszności i wzdycham wtedy co chwile zeby nabrać powietrza

Ja dokładnie tak samo, oddycham głęboko bo czuje się niedotleniona. Uroki końcówki, choć do końca jeszcze przecież trochę zostało
Ja wizytuje za tydzień i jestem bardzo ciekawa wagi małej, bo u mnie +10kg,a młoda powinna mieć dopiero ponad 1kg ale oby tylko u niej był prawidlowy przyrost bo ostatnio była u dołu siatki na dany tydzień.

Stary 2018-05-15, 20:49   #1537
limonka84
limonka84

Cytat:
Napisane przez AndziaHa Pokaż wiadomość
Malaa89 gratulacje!

Limonka a wyznaczyli Ci kolejne spotkanie? Ja np na podwieczorek zjadłam placki z mąki owsianej i jabłko - cukier 147 więc jabłka ukochane me odpadają a jadłam na kilogramy
Nie wyznaczyli, bo to było takie ogólne spotkanie, które odbywa się codziennie o tej samej porze i w tm samym miejscu w szpitalu, dla kobitek z cukrzycą ciążową. Pomierzę sobie ten cukier i jakby był poza normą to zadzwonię do poradni diabetologicznej.

Znajoma opowiadała, że ona właśnie przez cukrzycę miała zalecenie z poradni żeby 2 x w na tydzień robić ktg.
Stary 2018-05-15, 20:51   #1538
Nicole03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez limonka84 Pokaż wiadomość
Kochana, tylko 5 kg u mnie waga pokazała w niedzielę już ponad 10
A brzusio fajny. Mnie każdy mówi, że nie widać że przytyłam, tylko brzuszek mi rośnie, ale myślę, że chcą być mili wczoraj w firmie prezes powiedział, że wyglądam kwitnąco
Tylko ze ja zaczynam ze sporą waga bo 82 kg dlatego przyrost moze byc trochę mniejszy... Ważne ze dzieci zdrowe a wagą się będziemy potem martwić tak sie pocieszam

Stary 2018-05-15, 20:52   #1539
AndziaHa
Zadomowienie

Cytat:
Nie wyznaczyli, bo to było takie ogólne spotkanie, które odbywa się codziennie o tej samej porze i w tm samym miejscu w szpitalu, dla kobitek z cukrzycą ciążową. Pomierzę sobie ten cukier i jakby był poza normą to zadzwonię do poradni diabetologicznej.

Znajoma opowiadała, że ona właśnie przez cukrzycę miała zalecenie z poradni żeby 2 x w na tydzień robić ktg.
Tak zrób, daj sobie tydzień, dwa i najwyżej pójdziesz na wizytę

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 20:53   #1540
limonka84
limonka84

Cytat:
Napisane przez AndziaHa Pokaż wiadomość
Tak jak Limonka wspomniała każdy reaguje inaczej. Moja ciotka ma cukrzyce i mówiła, żebym nie jadła sera zółtego. Jem i cukry w normie. Teściowa ma cukrzyce i po jabłku cukry ma ok, a ja za wysokie trzeba mierzyć i próbować. Im wyższa ciąża tym podobno gorzej zapanować nad cukrem
O jabłkach była mowa, że można, ale raczej niewielkie jabłuszko dziennie i nie z najsłodszych odmian. Ser żółty też można, ale trzeba uważać bo jest tłusty, a tłuszcz w nadmiarze też nie sprzyja leczeniu cukrzycy
Stary 2018-05-15, 20:54   #1541
alingles
Zadomowienie

Cytat:
Tylko ze ja zaczynam ze sporą waga bo 82 kg dlatego przyrost moze byc trochę mniejszy... Ważne ze dzieci zdrowe a wagą się będziemy potem martwić tak sie pocieszam

Przybijam piątkę do wagi startowej
Tylko u mnie już 8-9 na plus. Zależy.od dnia.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-15, 20:57   #1542
limonka84
limonka84

Cytat:
Napisane przez Melka92 Pokaż wiadomość
widzialam, ze kilka z Was pytalo co teraz w mojej sytuacja z krzywa cukrowa. Powiem Wam, ze nic nie zdziałam. Chory kraj pierwszy raz sie spotkalam, zeby pielegniarka sprzeciwila sie zalecenia ginekologa. W czwartek mam moja polozna , zapytam sie co ta pani z dzisiaj wpisala w sysytem. Smieje sie do Tz , ze jeszcze wyjdzie tak, ze mi usg anuluja bo po robic jak nie krwawie.. tez nie ma wskazan do kontroli tfu tfu tego bym nie popuscila

Berenika gratuluje udanej wizyty !
Mala za corcie!
Ania mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok z Twoja szyjka, daj znac!!

Pierwszy raz w zyciu gotuje kapusniak, ciekawe czy sie nada do zjedzenia.
ale mi zrobiłaś smaka na kapuśniak! Może ugotuję jakąś dietetyczną wersję
Stary 2018-05-15, 20:58   #1543
Nicole03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Przybijam piątkę do wagi startowej
Tylko u mnie już 8-9 na plus. Zależy.od dnia.

Ja sobie jak mantre powtarzam urodze , będę karmić , biegać , latać i zgubie przy dwójce poprzednich sie nie udało wiec jak to mówią do trzech razy sztuka i bede jak nasza chloestic

Stary 2018-05-15, 21:09   #1544
alingles
Zadomowienie

Cytat:
Ja sobie jak mantre powtarzam urodze , będę karmić , biegać , latać i zgubie przy dwójce poprzednich sie nie udało wiec jak to mówią do trzech razy sztuka i bede jak nasza chloestic

Ja od liceum się trzymałam 75-78. (Choć bywały czasy ze i 90 było). Po pierwszym porodzie schudłam do 67. I naprawdę były momenty że źle się z tą wagą czułam. I nadrobilam potem spowrotem do 78. A przed tą ciąża doszłam do 82..
W pierwszej przytylam 16kg...

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 21:10   #1545
angelajnaaa
Rozeznanie

Andzia - ja go kilka razy widziałam na żywo wiec nikt mnie jeszcze nie zniechęcił

Sylwia - mam napisane bardzo liczne, jak mi sie uda wstawie fotkę wyników. Nie no próbkę pobierałam po umyciu się, środkowy strumień i pojemnik jałowy. Chyba czas na jakiś probiotyk...

Mleka - nie zakładalam, pierwsze słyszę :O

Nicola - piękny brzusio:P taki zgarbiutki

partygirl - ja nie mam problemu jak sie nie ruszam, ale jak idę po górkę to szybko lapie zasapke

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

może ktoras z Was coś więcej mi powie

angelajnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-15, 21:12   #1546
Nicole03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Ja od liceum się trzymałam 75-78. (Choć bywały czasy ze i 90 było). Po pierwszym porodzie schudłam do 67. I naprawdę były momenty że źle się z tą wagą czułam. I nadrobilam potem spowrotem do 78. A przed tą ciąża doszłam do 82..
W pierwszej przytylam 16kg...

Ja wazylam zawsze ok 50 kg do czasu 1 ciąży potem juz szło stopniowo w górę i tak o to zatrzymalam sie na 82 przed 3 ciąża. Generalnie zle sie czuje z ta wagą.i jestem nieszczęśliwa nie podobam sie sobie mam kompleksy itp ale TO MOJA WINA bo jestem leniwa i mam słomiany zapał niestety.... Mam nadzieje ze sie teraz zmobilizuje bo coraz gorzej sie z tym czuję

Stary 2018-05-15, 21:17   #1547
malaa89
Raczkowanie

Cytat:
Ja wazylam zawsze ok 50 kg do czasu 1 ciąży potem juz szło stopniowo w górę i tak o to zatrzymalam sie na 82 przed 3 ciąża. Generalnie zle sie czuje z ta wagą.i jestem nieszczęśliwa nie podobam sie sobie mam kompleksy itp ale TO MOJA WINA bo jestem leniwa i mam słomiany zapał niestety.... Mam nadzieje ze sie teraz zmobilizuje bo coraz gorzej sie z tym czuję

Mam tak samo. Start z 77 kg i czuje sie masakrycznie. Wszystko moja wina i słodyczy Bedziemy się wspólnie motywować po ciąży do ćwiczeń. U mnie teraz ok 4 kg na plusie.

malaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 21:19   #1548
Nicole03
Rozeznanie

Cytat:
Mam tak samo. Start z 77 kg i czuje sie masakrycznie. Wszystko moja wina i słodyczy Bedziemy się wspólnie motywować po ciąży do ćwiczeń. U mnie teraz ok 4 kg na plusie.

Slodycze kocham miłością bezgraniczną

Stary 2018-05-15, 21:39   #1549
sylwia1906
Zadomowienie

Angelajna to ja za pierwszym razem jak robiłam badania miałam "bardzo liczne bakterie", za drugim miałam konkretną liczbę (tak mi się wydaje sześciokrotność normy przekroczona) i wtedy rodzinny mi powiedział, że dziwne że tak napisali konkretnie, bo zazwyczaj piszą że liczne bakterie:p dzisiaj robiłam 3 raz badania to w czwartek się dowiem co wyszło ale tak jak mówię ostatnio wydawało się, że coś nie tak a obaj lekarze nie zwrócili na to uwagi, że coś jest nie tak

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83596166]Później nadrobie co tam naskrobalyscie, a teraz tylko napisze, że byłam u gina. Wszystko w porządku, mały główką w dół, mam liczyc ruchy wieczorem, żeby w ciągu dwóch godzin było 6. Waży równo 1kg. Szyjka długa na 42mm. Wizyta dopiero za cztery tygodnie, przez mój wyjazd nad morze.

Poproszę o dopisanie mi kolejnej wizyty na 12.06

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Konkretny chłopak już
Miałaś już podaną imunoglobulinę? Wydaje mi się, że ostatnio coś o tym.wspominałaś. Pytam, bo powoli zbliża się też u mnie pora na szczepionke i ciekawa jestem, czy boli i jak to wygląda?

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-15, 22:22   #1550
I ona
Zakorzenienie

Dzisiaj pewna Pani ustąpiła mi miejsca w autobusie. Pierwszy raz mi się to zdarzyło i było miłe, bo nie wiem czy stojąc w tym tłumie bym tam nie padła.

ania90 trzymam kciuki, żeby ta Twoja szyjka się uspokoiła i nie skracała już.
Berenika_26 gratuluję udanej wizyty i rozmiarów dzieciaczka
mala89 gratuluje dziewczynki
angelajnaaa z badaniami spokojnie, zobaczysz co Ci lekarz na wizycie powie. Może to tylko chwilowe zawirowania.
Nikole03 pokaźny brzucholek

I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 22:29   #1551
Nicole03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
Dzisiaj pewna Pani ustąpiła mi miejsca w autobusie. Pierwszy raz mi się to zdarzyło i było miłe, bo nie wiem czy stojąc w tym tłumie bym tam nie padła.

ania90 trzymam kciuki, żeby ta Twoja szyjka się uspokoiła i nie skracała już.
Berenika_26 gratuluję udanej wizyty i rozmiarów dzieciaczka
mala89 gratuluje dziewczynki
angelajnaaa z badaniami spokojnie, zobaczysz co Ci lekarz na wizycie powie. Może to tylko chwilowe zawirowania.
Nikole03 pokaźny brzucholek

A ja w biedronce stałam w długim wężu do kasy a za mna babka ok 40 z 5 min stała za mną otworzyli 2 kasę ja podeszłam pierwsza mąż szedł za mna a ona miedzy nas sie wpakowała i z pretensjami " no mogła by mnie Pani przepuścić" Ja sie tak na nia patrzę z niedowierzaniem i mówię do niej w głos na wszystkie kasy wybaczy Pani ale mnie w 7 miesiącu ciazy nikt nie puszcza a ja mam to robić? Czerwona się zrobiła i stwierdziła ze nie zauważyła

Stary 2018-05-16, 05:56   #1552
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
A ja w biedronce stałam w długim wężu do kasy a za mna babka ok 40 z 5 min stała za mną otworzyli 2 kasę ja podeszłam pierwsza mąż szedł za mna a ona miedzy nas sie wpakowała i z pretensjami " no mogła by mnie Pani przepuścić" Ja sie tak na nia patrzę z niedowierzaniem i mówię do niej w głos na wszystkie kasy wybaczy Pani ale mnie w 7 miesiącu ciazy nikt nie puszcza a ja mam to robić? Czerwona się zrobiła i stwierdziła ze nie zauważyła

Co za kobieta! A niby dlaczego miałabyś w ogóle ją przypuszczać skoro stała za Tobą? Nie rozumiem jej logiki ale bardzo dobrze jej powiedziałaś. Ta ślepota narodowa mnie szokuje. Wczoraj w Carrefourze stałam w kolejce do kasy i też nikt mnie nie przepuścił, otworzyli drugą i też ludzie się rzucili, prawie mnie zdeptali, baba przede mną co stała jakaś nadpobudliwa, ciągle się odwracala, widziała mój brzuch bo zmierzyla mnie wzrokiem a potem zarzucala kilka razy torebkę na ramię i prawie uderzyla mnie tą torebką w brzuch... a ostatnio chcialam przystanek podjechać autobusem, wsiadłam i stoje, myślę, jakoś dam radę chociaż w sumie autobus jechał na rondo więc lepiej jakbym siedziała i jedna pani chciała mi ustąpić miejsca, ja mówię że jeden jadę przystanek tylko a ona "to i tak niech Pani usiądzie żeby się nie przewrócić" a druga co siedziała obok niej "no co ty, pani jeden jedzie to sobie postoi" i namawiala kolezanke żeby mi nie ustapila miejsca ale tamta się uparla i usiadłam. No różnie bywa, wszystko od człowieka zależy. Ja jakoś nie mam wymogu żeby mi ktoś ustepowal ale denerwuje mnie że ludzie czasem zmierzą mnie wzrokiem po czym odwracają głowę i udają że nie wiedzieli, uciekają potem wzrokiem.

Dzisiaj wizyta. Stres jest. Dziękuję kochane za kciuki, dam Wam znać co i jak ale to wieczorem dopiero.

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-16, 05:58   #1553
AndziaHa
Zadomowienie

Ania kciuki! Ja mam dziś pierwsze zajęcia w szkole rodzenia

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-16, 07:18   #1554
aga_89_4
Raczkowanie

Ja właśnie odliczam pierwszą godzinę po wypiciu glukozy. Lekarka kazała mi ominąć wielką kolejkę i wejść pierwsza to wyobraźcie sobie miny tych wszystkich osób którym 'się spieszy'. Chcieli mnie zabić wzrokiem. Nie oczekuję żadnych przywilejów z racji bycia w ciąży ale to było miłe
aga_89_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-16, 07:38   #1555
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie odliczam pierwszą godzinę po wypiciu glukozy. Lekarka kazała mi ominąć wielką kolejkę i wejść pierwsza to wyobraźcie sobie miny tych wszystkich osób którym 'się spieszy'. Chcieli mnie zabić wzrokiem. Nie oczekuję żadnych przywilejów z racji bycia w ciąży ale to było miłe
Ja tez, drugi raz. Nie musialam placic. Wypilam znow na raz. Trzeci raz jak cos spartacza pic nie bede.
Ale maluszek chwile pokopal i spi dalej. Sluchajcie mam chyba mega spiocha. To dziecko budzi sie po mnie, po 11, ma juz stale pory. Uwielbia wariowac na noc, od 22 do okolo 1 w nocy to mam w brzuchu chyba wieczna impreze 🤣

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Co za kobieta! A niby dlaczego miałabyś w ogóle ją przypuszczać skoro stała za Tobą? Nie rozumiem jej logiki ale bardzo dobrze jej powiedziałaś. Ta ślepota narodowa mnie szokuje. Wczoraj w Carrefourze stałam w kolejce do kasy i też nikt mnie nie przepuścił, otworzyli drugą i też ludzie się rzucili, prawie mnie zdeptali, baba przede mną co stała jakaś nadpobudliwa, ciągle się odwracala, widziała mój brzuch bo zmierzyla mnie wzrokiem a potem zarzucala kilka razy torebkę na ramię i prawie uderzyla mnie tą torebką w brzuch... a ostatnio chcialam przystanek podjechać autobusem, wsiadłam i stoje, myślę, jakoś dam radę chociaż w sumie autobus jechał na rondo więc lepiej jakbym siedziała i jedna pani chciała mi ustąpić miejsca, ja mówię że jeden jadę przystanek tylko a ona "to i tak niech Pani usiądzie żeby się nie przewrócić" a druga co siedziała obok niej "no co ty, pani jeden jedzie to sobie postoi" i namawiala kolezanke żeby mi nie ustapila miejsca ale tamta się uparla i usiadłam. No różnie bywa, wszystko od człowieka zależy. Ja jakoś nie mam wymogu żeby mi ktoś ustepowal ale denerwuje mnie że ludzie czasem zmierzą mnie wzrokiem po czym odwracają głowę i udają że nie wiedzieli, uciekają potem wzrokiem.

Dzisiaj wizyta. Stres jest. Dziękuję kochane za kciuki, dam Wam znać co i jak ale to wieczorem dopiero.

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
Ja wczoraj tez mialam taka sytuacje w biedronce. Otworzyli druga kase i mnie prawie staranowali. A tydz temu idac do kasy jakis facet prawie wbiegl mi pod nogi, zeby tylko byc szybciej. Ludzie maja zero uszanowania i taktu.

Tez mam dzis wizyte u tego nowego lekarza. Jestem ciekawa.

Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-16, 07:41   #1556
bambi1980
Zadomowienie

Nicole, piekny brzusiol!
Mi jakis miesiac temu tez taki dziadek rzucil "oo to juz prawie jestesmy!" na widok mojego. A ja taka skolowana, ze nie wiedzialam co mu odpowiedziec. Uznalam ze se jaja robi
Cytat:
Fajnie miec szefa, ktpry takie przyjemne rzeczy mowi !
Bardzo brakuje mi takiej polskiej szarmanckosci tutaj..
Po co ja sie z tej Polski bralam
Moj to sie do mnie kilka lat temu dowalal, ale nie zostawilam pracy bo to wcale nie jest takie proste znalezc inna, odparlam zreszta ataki stanowczo.

Cytat:
Ale po zdjeciach w ogole tych 82kg nie bylo widac! w zyciu!

Cytat:
Dobra to ja tez bede sie motywowac z wami! Czuje ze moge przytyc jeszcze sporo. Waga idzie w gore w zastraszajacym tempie! Ale wyniki mam dobre wiec po prostu tak mam..
Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
O jak milo!
Ja ostatnio w hipermarkecie ustawilam sie do kasy z pierwszenstwem dla niepelnosprawnych i dla kobiet w ciazy. Przy normalnej kasie NIGDY nie przepuszcza. W kazdym razie znak nad kasa jak wol wielki i naswietlony a przede mna 3 osoby z ogromnymi zakupami. Zadna nie ustapila, kasjerka tez siedziala cicho. Glupio mi bylo upominac sie o swoje.

Ania- o ktorej masz wizyte? Czekamy na wiesci!
bambi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-16, 07:50   #1557
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 7535586
Hej dziewczyny , matko droga 5 kg na plusie a brzuch rośnie w ekspresowym tempie , boje sie co to będzie

Super masz ten brzuszek już, duży okrąglinek ale to w końcu już bliżej jak dalej!
Cytat:
Powodzenia Chloestic również kciuki, szybko zleci

Stary 2018-05-16, 07:50   #1558
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Hej, Olek wstał dzisiaj z gorączką Adasia zawiozłam do przedszkola, a z Olkiem idę na 10 do lekarza. Zapisałam go, bo już od ponad tygodnia mi pokasłuje, nie przechodzi mu to, a na tej komunii się chyba doprawił... W niedzielę kolejna komunia, lepiej żeby wyzdrowiał do tego czasu... W przedszkolu mi panie powiedziały, że w jego grupie po kolei się dzieci rozkładają, także znowu coś panuje

Co do tej wagi małego, to lekarz powiedział, że 1kg na ten tydzień ciąży to idealnie w środku normy

Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość
Konkretny chłopak już
Miałaś już podaną imunoglobulinę? Wydaje mi się, że ostatnio coś o tym.wspominałaś. Pytam, bo powoli zbliża się też u mnie pora na szczepionke i ciekawa jestem, czy boli i jak to wygląda?

jeszcze nie miałam. W piątek idę na pobranie krwi, sprawdzą ponownie odczyn coombsa. I we wtorek idę z wynikiem do lekarza, on ma dać wtedy zlecenie na szczepionkę. Ogólnie to miałam po pierwszym porodzie podawany ten zastrzyk, to było w pupe i nie bolało nic

Cytat:

dobrze jej powiedziałaś
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-16, 07:58   #1559
MalaGosia88
Zakorzenienie

Berenika zdrowia dla Olka może jakiś groprinosin i inhalacje starczą

Stary 2018-05-16, 08:00   #1560
yoona
Zakorzenienie

Hej,
Mnie też nigdzie nikt nie ustępuje,raz w biedrze ale to kasjerka stała do kasy.
Najlepsza ostatnio dyskusja na FB,ludzie się oburzali że ciężarne chcą pierwszeństwa w czasach pierwszeństwa...bo ciąża to nie choroba. Masakra.

Dziewczyny,na szkole rodzenia mówili że przy przyjęciu do szpitala grupa krwi musi być z dwiema pieczatkami,sprawdzona przez dwie osoby. Ja i TZ mamy jedną osobę,musimy powtórzyć?

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości