|
|
#1531 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2021
Cytat:
![]() Byle do połówkowych Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dzisiaj naskrobałyście, musiałam 5 stron nadrabiać
![]() Po pierwsze wszystkiego naj dla nas wszystkich, zdrowych i nudnych ciąż zakończonych szybkimi i bezbolesnymi porodami 🤩 Sale_girl - wszystko będzie na pewno w porządku, najważniejsze że usg wyszło dobrze. Przytulam mocno ![]() Ja się zaliczam do grona tych szczęściar którym przestały rosnąć włosy na ciele w ciąży. To był piękny czas moja kosmetyczka się śmiała że jak przychodziłam na hennę to nie miała więcej co robić. Nogi goliłam raz na miesiąc przed wizytą i to tak na siłę. Naprawdę piękny czas 🤩 Niestety wszystko wróciło do normy i teraz też nie wygląda jak by miały przestać znowu rosnąć a ja bym bardzo chciała 🤭 Uff no to poniedziałek w pracy zaliczony. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chciałam wcześniej ale nie było terminów.
|
|
|
#1534 |
|
Zadomowienie
|
Ja będę mieć prenatalne 13+5... Wg usg bo z miesiączki to by jeszcze później było,ale tak mnie zapisali to nie kłóciłam się.
Mi w pierwszej ciąży bardzo poszły zęby no i przed ciążą siwych włosów nie miałam a po ciąży niestety już tak, no je ma dramatu, ale tak do 10%, na moich ciemnych włosach dużo widać. W ciąży nie farbuje więc mam odrost po baleyagu plus siwych . Jestem piękna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1535 |
|
Rozeznanie
|
Ja idę równo 12+0 i mam nadzieję, że będzie już wszystko widać. Jeszcze tylko do czwartku wytrzymać, tak mi się dłużą te 2 tygodnie jak nie wiem
|
|
|
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
Oo ja muszę kupić jutro jakąś farbę do włosów po drodze od lekarza i doprowadzić się do porządku wieczorem jak dzieciaki pójdą spać
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno nie poroniła przez to, że zafarbowała włosy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1541 | ||
|
Raczkowanie
|
Wszystkiego najlepszego dla Nas!!
Cześć dziewczyny! Mam nadzieje dziś wszystkie czują się wyjątkowo ![]() My dziś z tż mieliśmy zabiegani dzień, po sobotniej stłuczce musieliśmy ogarnąć warsztat, na szczęście serwis wszystko zgrabnie ogarnął wszystko. Już jutro zobaczę dzidzie na usg, stęskniłam się od soboty tez tak macie ?Cytat:
Ja miałam depilacje laserowa i jestem bardzo zadowolona, zero wrastających włosów i zero stanów zapalnych ![]() Cytat:
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1542 | |
|
Konto usunięte
|
Hej
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1543 |
|
Zadomowienie
|
Ja 1 kwietnia albo i jeszcze później, lekarka ma mi dać znać, czy mnie przenosi na któryś dzień na popołudnie ;p
Wczoraj wieczorem już mentalnie było dużo lepiej, mąż mnie uspokoił, coś tam podczytałam w necie i o dziwo mnie to uspokoiło. Ale i tak czekam na tę konsultację w czwartek. Wczoraj przyszły do nas książki o porodzie i o opiece nad dzieckiem, coś tam przekartkowałam, ale jakoś tak bez entuzjazmu. W nocy obudziłam się z takim ściskiem, jakby wszystko mi się tam na dole zwinęło w węzeł. Podobnie się czułam na samym początku, tuż po zrobieniu testu, obstawiam, że to jest u mnie podłoże nerwowe. I miałam jakieś schizy w nocy, że krwawię. No ale staram się nie myśleć o tym, wkręciłam się w sprzedawanie i pozbywanie się rzeczy ;P |
|
|
|
|
#1544 |
|
Konto usunięte
|
Biedna stresujesz się
a co za książki kupiliście? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1545 |
|
Zadomowienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88564893]Biedna stresujesz się
a co za książki kupiliście? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] "Rodzić można łatwiej" i "Pierwszy rok życia dziecka", obie z polecenia I raczej już nic więcej nie będziemy kupować, ta "Pierwszy rok..." jest baaardzo gruba i jak tak wczoraj przeglądałam, to wydaje się bardzo fajna, duże kompendium, nawet o obrzezaniu było ![]() Też macie w ciąży takie intensywne sny? Mnie się codziennie śni po parę różnych rzeczy, wszystkie bardzo szczegółowo i tak... głęboko Notorycznie się w nich pojawiają jacyś faceci i albo jakieś flirty, albo mizianki xD Wczoraj mi się śniło, że poszłam z kolegą z podstawówki do jego domu w wiadomym celu, a potem znalazłam dwa pierścionki zaręczynowe, jeden był mój od męża (taki jaki mam naprawdę), a drugi identyczny, tylko trochę cieńszy. Zapytałam kolegę, co tu jest grane, a on mi na to, że chciał mi się oświadczyć |
|
|
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się nic zupełnie nie śni, ale ja ledwo co sypiam, więc nawet nie miałoby kiedy. Mam pobudki co 2h🤷 Zbieram się zaraz powoli na prenatalne, czekam tylko aż mi się spodnie wysuszą. Za 2h mam być w klinice. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1549 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A co do snów to jak mam w miarę spokojną noc to też jakieś różne dziwne sny mam Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e Czas edycji: 2021-03-09 o 12:46 |
||
|
|
|
|
#1550 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
Idę w czwartek podpisać dokumenty do położnej środowiskowej
|
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
Mam w domu pierwszy rok z życia dziecka i polecam ją. Ale ona chyba z tego co pamiętam jak już dziecko się urodzi na bieżąco czytałam sobie. Z tej serii jest też chyba w oczekiwaniu na dziecko - też polecana, ale nie miałam jej to się nie wypowiadam.
Miałam jeszcze ciężarówka przez 9 miesięcy ale moim zdaniem przereklamowana książka, nic ciekawego się nie dowiedziałam ale za to z humorem pisana ![]() Polecam bardzo książki wydawane przez NATULI dzieci są ważne. Co prawda dopiero niedawno po nie sięgnęłam ale każda jest wartościowa więc pewnie te ciążowe też ![]() U nas rodzinne chorowanie ️ młody coś ze żłobka przyniósł , mąż podłapał a teraz ja czuję że mnie rozkłada, temperatura już 37,5. Buuuu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez alleyezonme Czas edycji: 2021-03-09 o 14:00 |
|
|
|
|
#1553 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie wybieram się do galerii i moze w Empiku rzucę okiem na te książki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#1554 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymaj się zdrowo, oby minęło jak najszybciej Może imbir z cytryną na rozgrzanie?
|
||
|
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88565244]O kurcze, już? A powiedz mi jak to wygląda ogarnięcie tej sprawy?[/QUOTE]
Tak, bo miejsce, które mi lokalizacją gra i polecone przez dwie znajome każe się zgłaszać nawet w 12-13 tygodniu ze względu na sporą liczbę chętnych Dzwoniłam około 12, kazały mi się odezwać ponownie po skończonym 14, ale najlepiej przed 15 tygodniem. W czwartek mam wziąć tylko kartę ciąży i dowód osobisty ze sobą, pewnie wypełnimy deklarację (podobnie jak do lekarza rodzinnego) i tyle. Tutaj wygląda to tak, że te położne prowadzą też szkołę rodzenia (wstępnie jestem wpisana do grupy od 17 maja) - podstawowy cykl 6 zajęć jest taki sam dla wszystkich i realizowany w ramach przysługującej edukacji przedporodowej (raz w tygodniu od 21 tygodnia, później chyba od 31 można dwa razy w tygodniu), a później można się na dodatkowe warsztaty zapisywać według podanego na dany miesiąc grafiku. Po 33 tygodniu oferują też KTG. No i wizyty patronażowe po porodzie. A! Obecnie nie ma żadnej rejonizacji, ale ze względu na organizację pracy nie każda położna wszędzie dojeżdża, dlatego szukałam w miarę blisko siebie. Edytowane przez theali Czas edycji: 2021-03-09 o 14:26 |
|
|
|
|
#1556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie mam za bardzo kogo poprosić o polecenie, więc muszę się chyba zdać na polecajki w internecie :/
|
|
|
|
|
|
#1557 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziękuję za wyjaśnienie! ️mi koleżanka poleciła jedną grupę na FB z Wrocławia i tam dziewczyny często wrzucają o położnych to muszę zagłębić się w ten temat ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1558 |
|
Raczkowanie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;88565288]Matko kochana, mam nadzieję, że uda się załatwić
Dziękuję za wyjaśnienie! ️mi koleżanka poleciła jedną grupę na FB z Wrocławia i tam dziewczyny często wrzucają o położnych to muszę zagłębić się w ten temat ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Hallo gdzie rodzić Wrocław. Tez tam jestem ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po prenatalnych, wszystko idealnie
niestety nic nie mówiła, by było widać, co dokładnie jest między nogami - mi się wydawało, że widzę wacka ale dla niewprawnego oka na tym etapie to może być wszystko Ale Luxmed mnie zirytował. Najpierw podpięli źle skierowanie, nie pod prenatalne, a pod jakieś zwykłe USG i dzwoniłam jeszcze chwilę przed wejściem na badanie. W dodatku na infolinii powiedzieli kilka tyg temu, że zlecenie jest na USG i pappa z krwi, a dziś się okazuje, że oni w klinice widzą tylko zlecenie na USG. I jeśli wyjaśnię z infolinią, że rzeczywiście miała być jeszcze pappa to ewentualnie mogę ją zrobić jeszcze jutro. Pomieszanie z poplątaniem. Najważniejsze, że wszystko ok![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Michiru Czas edycji: 2021-03-09 o 15:21 |
|
|
|
|
#1560 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Współczuje tego zamieszania z luxmedem, co za bałagan
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

na pewno nie poroniła przez to, że zafarbowała włosy.
tez tak macie ?

nie, nie biorę nic. Mam nadzieję, że ta lekarka w czw trochę nas uspokoi, skoro rzeczywiście wynik jest tylko trochę powyżej tej granicy między ryzykiem niskim a pośrednim... Nie mogli w środę albo czw zadzwonić, że konsultacja będzie zaraz, byłoby mniej czasu na stres :/

a co za książki kupiliście? 

️ młody coś ze żłobka przyniósł , mąż podłapał a teraz ja
czuję że mnie rozkłada, temperatura już 37,5. Buuuu
️
Ale Luxmed mnie zirytował. Najpierw podpięli źle skierowanie, nie pod prenatalne, a pod jakieś zwykłe USG i dzwoniłam jeszcze chwilę przed wejściem na badanie. W dodatku na infolinii powiedzieli kilka tyg temu, że zlecenie jest na USG i pappa z krwi, a dziś się okazuje, że oni w klinice widzą tylko zlecenie na USG. I jeśli wyjaśnię z infolinią, że rzeczywiście miała być jeszcze pappa to ewentualnie mogę ją zrobić jeszcze jutro. Pomieszanie z poplątaniem. Najważniejsze, że wszystko ok