![]() |
#1531 |
Organizatorka
|
Dot.: Praca jako au-pair
rozumiem
![]() ![]() od 1 lipca do 3 bede w paryzu, pozniej 4 tygodnie na Korsyce wlasnie. w sierpniu 2 lub 3 tygodnie w beziers, nastepnie slub 22 sierpnia (ale nie wiem gdzie). Napisala rowniez, zebym zanotowala sobie, ze spedzimy kilka dni w paryzu, a takze w Clermont Ferrand. i 27 sierpnia chyba bede wracac. nowinka, a Ty zwiedzilas Francje, jako au-pair? Dobrze znalas wowczas francuski? ![]()
#1532 |
Zadomowienie
|
Ten Włoch to jakiś sławny manager czy coś w tym stylu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1533 | |
Zakorzenienie
|
No będziesz rysować to, czego nie będziesz umiała wyrazić słowami
![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1534 |
Lady of Harley-Davidson
|
na wszystkie wyslane przeze mnie wiadomosci, odpowiedzialy mi tylko 3 osoby: 1 negatywnie, 2 pozytywnie. z jedna osoba wymienilam ze 2 maile, ale jakos tak bez szalu z zadnej strony
![]() ![]() ![]() Aerith: ale trafilas ![]() ![]() Madziulek_90: a wymiatasz po ang? bo maja wpisane: very well... btw nienajgorszy ten Wloch ![]() edit. cholera, wydaje mi sie ze latwiej mi bedzie szukac jak juz bede chciala wyjechac lada dzien... bo wszyscy tylko mi pisza kiedy najszybciej moge przyjechac... ;/
Edytowane przez Agniesia666 Czas edycji: 2009-05-10 o 18:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1535 |
Zadomowienie
|
Wymiatać nie wymiatam ale dogadam się raczej bez problemu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Zakorzenienie
|
tak Wam sie wtrącę w rozmowę...:P
very well to jak dla mnie aby sie dogadac i nie walic strasznymi błędami, rażącymi w sensie. ![]()
#1538 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, jestem!
![]() ![]() Odebral mnie taki ich pracownik, Max, moze z 24 lata ma. Dziewczynki sa fajne, umieja sie soba zajac i nie moge narzekac. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kiniu, uwierz, szybko Ci czas zleci, a jak bedzie Ci wyjątkowo źle i tęskno- my tu jesteśmy!
![]() |
#1540 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1541 | |
Zadomowienie
|
Odpisali mi
![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1542 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() co do taty - przekonasz go, to tylko wakacje ![]() Aerith fajnei ze ci sie udalo ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() i ze ok wszystko ![]() Cytat:
zadawaj im duzo pytan, to sie dowiesz czy sa wporzadku ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nic niepokojącego nie widze. jedyne co mi sie nie podoba to: (oczywiście mnie sie moze nie podobac, a Tobie byc na reke..) - Twoja praca to jak rozumiem od momentu kiedy dziecko sie budzi, az do pory spania... (sporo!) ( czy w tym zawieraa sie takze obowiązki domowe: gotowanie, sprzatanie..cos innego?) - no taak..7 dni w tygodniu masz byc dla nich. to wyglada na sporo pracy, ale jak piszą "due to conditions we offer at the 2 months tim of work.." czyli ..bedziesz miec duzo pracy, 100e tygodniowo - czyli nie ma na co narzekac, i taka robota tylko 2 mce- wiec...nie za dlugo. sa plusy i minusy jak widzisz. - nie wiem, jak Wy ale ja padłam przeczytawszy: we have been using aupairs since a while now !!?? wtf? using aupairs?? mozna use car, ale nie au pair! Moim skromnym zdaniem pod względem finansowym, jak jeszcze oplacą Ci lot, to to ładnie wyglada, ale kosztem Twojej maksymalnej pracy 7 dni w tygodniu ..ale przez (tylko) 2 miesiace. Musisz sie powaznie zastanowic. I jakos...formalnie brzmią. tak mi sie wydaje, nie jak rodzinka szukająca czlonka rodziny, dziewczyny ktora pobawi sie z maluchem, tylko jak pełnoetatowej opiekunki. pracownicy. ale to moja opinia, ja sie lubie czepiac.
![]() |
#1545 |
Konto usunięte
|
ja mam tylko 60 f na tydzien no ale biorac pod uwage ze bilet mi kupuja Hosci to mysle ze to jest ok, chociaz ja sie nie znam o dopiero pierwszy raz jako au pair wyjade.
mam pytanie. Hostka mi pisala kiedys ze "We have a broadband internet connection for you to keep in touch with your boyfriend and family too" wiec mam pytanie - zeby podlaczyc sie do neytu bede potrzebowala jakies kabelki czy router, nie wiem cos takiego? zakladajac ze laptoka bym z domu wziela? bio ja sie na tym nie znam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widocznie maja router, chyba juz o tym pisalas kiedys? ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- ja teraz siedze na laptopie i 'lapie' od kogos neta, masz gdzies na laptopie aki guziczek na ktorym jest jakby antena? jak tak to zlaapiesz od nich neta. Jak co to ci pomaga. Nie martw sie, ja sie tez nie znam a jakos sie lacze, jeszcze nikt sie nie skarzyl.
![]() |
#1547 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tez mam ok 60 euro .. ale funt stoi wiecej xD jezeli wezmiesz swojego laptopa ( ja tez swojego biore ) to z tego ci mi wiadomo jedyny kabel ktory potrzebujesz to ten od zasilania bateri .. jezeli laptpop ma wbudowany router to poprostu sie laczysz bezprzewodowo .. a jesli nie to oni powinni miec wszystko w zestwie z internetem ja np tu w polsce mam bezprzewodowo neostrade, router mam wbudowany ale jak tam jest to w sumie niewiem, najlepiej zapytaj rodziny |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a z podłączeniem, to ja Ci powiem, bo co roku przez cos innego przechodze ze swoimi nieszczesnymi lapami ![]() JEsli maja bezprzewodowy internet to no problem, i jesli Ty masz w komputerze opcje taka ze on odbiera bezprzewodowo..... Jesli nie, nadal mozesz miec bezprzewodowo, jesli oni maja cos w stylu naszego livebox'a, podłączasz takie przyrządzonko do kompa wielkosci pendrive i chodzisz po domu bez kabli. A jesli i taka opcja odpada, najzwyczajniej w swiecie podłączasz sie kabelkiem. Jest jeszce opcja ze bedziesz musiała z płyty zainstalowac do swojego komputera, ale to raczej przy liveboxie. Musisz dopytac, czy masz jakies kable wziac ze soba (choc nie sądzę). Mnie za pierwszym razem nie chcial sie ich livebox zainstalowac w moim lapie, ani bezprzewodowo, ani przewodowo. Lap niby miał opcje odbierania fali normalnie bezprzewodowo wiec...myslalam ze to ich net nie dziala i poszlam do pobliskiego baru z kompem. nic. wiec cale wakacje przesiedziałam na ich kompie. popsułam wtedy mikrofon. lol. na nast wakacjach juz z nowym lapem- mialam problem z podłaczeniem bezprzewodowego, ale z uzyciem kabla juz bylo ok.
![]() |
#1549 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ej spoko ja bede tam za 2 tygodnie, moja kolezanka dzis sprawdzia i mam super polaczenie np do hamburga wiec jak bedziesz miala wolne to sie spotkamy, a poza tym z tego co wiem to niemcy maja jakas linie telefoniczna ( bynajmniej moi znajomi ) ze moga gadac za darmo w calych niemczech wiec jak cos bedziemy do siebie dzwonic , w jednej rece sluchawka w drugiej bejbe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1550 |
Wtajemniczenie
|
Mialyscie racje, jest naprawde fajnie i trzymam kciuki za Was wszystkie.
![]() ![]() ![]() Tu sie jechalo dwie godziny, myslalam, ze zasne w tym samochodzie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1551 |
Zakorzenienie
|
No a ten pracownik jaki? Rozmawialas cos z nim? Dogadalas sie?
#1552 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
ja mam niby 5h dziennie ale nie da sie pracy au pair na godziny przeliczyc tak mi sie wydaje bo nie wyobrazam siobie np wieczorem nie bawic sie z mala tylko zamknac sie w pokoju codziennie ![]() sie okaze Cytat:
![]() ![]() ![]() ja sie nie znam wlasnie nie wiedzialam co to broadbannd znaczy ![]() to sie zapytam czy kabel musze jakis brac ![]() ale blizej wyjazdu no wlasnie? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1553 |
Zakorzenienie
|
podpinam sie pod pytanie
![]() ![]()
#1554 |
Konto usunięte
|
http://www.youtube.com/watch?v=z2qk730-mSw
ja nie moge z tej reklamy ![]() "pozostan w pokoju a ruchy miej roztropne aby uderzajac sie w lokiec nie natrafic na miejsce czyniace prad" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1555 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1556 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1557 |
Zadomowienie
|
A ja muszę jednak odmówić tej rodzinie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1558 |
Konto usunięte
|
na swoim to juz bedziesz miala wlasne dzieci a nie czyjes
![]() nie ma sposobu by go przekonac? dziewczyny tez mialy problemy by przeonac rodzincow, nie am co sie przejmowac pokazac listy, maile , zdjecia, zadzwoniliby do ciebie raz i drugi i tata by byl pewny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I w ogóle, w wakacje siedziałabym w domu, bo na 100% nigdzie bym nie wyjechała, więc warto wykorzystać ten czas. Tylko, że jak oni mi zabronią, to ja się zaraz poryczę i nici będą z konkretnej rozmowy... Taka głupia jestem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1560 |
Konto usunięte
|
ja sie ciesze. na poczatku teksty byly "bo cie oszukaja itd"
a teraz sa dumni ze sama sobie zalatwilam ![]() boje sie bo Hostka nie pisze a jej maila wyslalam;/ miala bilet mi kupic w ten wekend a tu doopa ![]() martwie sie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.