![]() |
#1531 | |
Raczkowanie
|
Dot.: a z 1980?
Cytat:
![]() ![]() Ja też już zaraz ucichnę... Bo ledwo roklejam powieki... Spadam luli... Dobranoc (przynajmniej dla mnie ![]()
![]() |
![]() |
#1532 |
Wtajemniczenie
|
cześć
troche mnie tu nie było, ale tak jakos sie porobiło, że czasu na wizaz brakło ![]() ale widze, ze na wątku cisza i pustki?? a poza tym to juz mi 30cha stukneła pare dni temu - Was też to czeka ![]()
![]() |
![]() |
#1533 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A wiecie że mnie 30cha w ogóle nie przeraża? Wręcz przeciwnie, czekam na to z wytęsknieniem, coś mi mówi że będzie to najlepsza dekada mojego życia. Ten ostatni roczek (w listopadzie skończyłam 29) to dla mnie takie zamknięcie wszystkiego. Kończę doktorat w Stanach, GDZIEŚ pracę znajdę (gdzie - bladego pojęcia nie mam), zamierzam schudnąć (i całkiem nieźle mi to idzie) no i będzie to dekada w której w końcu będę mogła pozwolić sobie na dziecko. Marzę o tym już od dawna ale że TŻa żadnego na horyzoncie, to najpierw priorytetem były te studia żeby po nich mieć pracę która mi pozwoli być samotną mamusią. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1534 |
Wtajemniczenie
|
majkas mnie tez to nie przeraza - bo to naturalna kolej rzeczy
w sumie nic się nie zmieniło, poza tym, że pierwszy raz od wielu lat nie było spotkania z przyjaciółmi urodzinowego, ze względu na córeczkę co do pracy to ech - za miesiąc wracam, ale nie przedłużą ze mną umowy jak się skończy, czyli po obronie zostane wykształconą panią bezrobotną - polskie realia ale co tam jakos to bedzie i nastawienei póki co mam, ze szybko znajdę jakąs pracę - w koncu gdzies chyba ktoś doceni ten mój doktorat ![]() dobrego dnia
![]() |
![]() |
#1535 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Trzydziestka trzydziestką... Każda z nas inaczej to przyjmie, bo dla każdej z nas ta granica nastąpi w innym momencie życia... Zobaczcie, jak różne potoczyły się nasze losy... Szkoła, dzieci, partner, majątek ( ![]() ![]()
![]() |
#1536 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale majątek to chyba w tym naszym państwie mało której z nas grozi - to mamy jednakowe ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1537 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() taaaa... MAMY... Kto ma, ten ma... ![]() Ale to tak półżartem... uważam, że przeciętnie nie jest źle... ludzie miewają gorzej... ja raczej jestem w tej kwestii optymistką ![]() ![]() a tak z innej beczki... Dziewczyny - szyje któraś z Was?
![]() |
![]() |
#1538 |
Zadomowienie
|
Mi na razie majątek nie grozi. chociaż ostatnio do mnie dotarło że mimo przeciętnych zarobków to ja mam komfortowe życie, jak mało kto...
A trochę się szyciem papram, a co? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1539 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie szyje - wiec nie pomogę
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1540 |
Raczkowanie
|
Pytam o szycie, bo się przymierzam...
Nie mam o tym ZIELONEGO pojęcia, ale co tam... raz się żyje... Noszę się z tym zamiarem od wielu lat... ale jakoś tak wiatry nie sprzyjały... No i teraz szykuję się do zakupu maszyny. Wypatrzyłam taką jedną... Majkas - na jakiej maszynie szyjesz?
![]() |
#1541 |
Zadomowienie
|
Ja mam Brother LS-2125i
Nie jest jakaś super ale na moje potrzeby wystarczy. Ja szyłam troszku pod koniec liceum (psiapsiółka była w krawieckiej i miała szałowe ciuszki), potem przestałam. Ale tutaj w Stanach inna psiapsióła (też Polka) dużo szyje, pomogła mi przypomnieć sobie podstawy i teraz szyję jak tylko mam czas. Niezły relaks a i oszczędność na szmatkach ![]() A jaką wypatrzyłaś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1542 |
Raczkowanie
|
Mam na oku maszynę Husqvarna - Emerald 116.
Myślę, że powinna wystarczyć dla totalnego laika ![]() Spotkałaś się może z tą maszyną? Bo genenralnie w necie ma dobre opinie ale wiadomo... różnie bywa...
![]() |
#1543 |
Zadomowienie
|
Z tego co czytałam to dla początkujących bardzo dobra. Tylko ponoć bobina ma plastikowego... Sprawdź zanim kupisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1544 |
Raczkowanie
|
Ekhem...
Co to jest BOBIN ???
![]() |
#1545 |
Zadomowienie
|
sorki, znam tylko z angielska (bobbin)
http://images.google.com/imgres?imgu...3iI5qyNOO2hJcM to jakas reklama ale ma zdjecia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1546 |
Wtajemniczenie
|
ja w ogóle nie wiem o czym gadka, ale posłucham - się czegoś dowiem
![]()
![]() |
![]() |
#1547 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, kolejną nockę zarywam nad pisaniem doktoratu... Ja tak długo nie pociągnę. Ale za to dzisiaj pisanie w pozytywnym nastroju bo dostałam (w miarę) pozytywne wiadomości (w sprawie pracy). Nie ma to jak odpowiednia motywacja.... Katarzinka, jak tam córeczka? Edytowane przez majkas Czas edycji: 2010-01-27 o 05:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1548 |
Raczkowanie
|
HA!
Szpulki do nici ![]() Doktorat... mój mąż kiedyś mnie namawiał... ale to zbyt trudne organizacyjnie w moim przypadku. Z resztą postanowiłam, że jeśli kiedykolwiek się zdecyduję, to będzie to wynik pasji a nie chęci zdobycia tytułu ;p Bo mam wrażenie, że mojego męża kręci każda ukończona przeze mnie szkoła... Wiecie - taki rodzaj mężowskiej dumy ![]() A tymczasem zdecydowałam się na podyplomówkę ale okazało się, że nabór dopiero od przyszłego roku. Trudno - poczekam - bo zależy mi akurat na TYM kierunku na TEJ konkretnej uczelni. Ale strasznie mi szkoda... z kilku powodów... Majkas - a Ty z czym konkretnie walczysz tak po nocach? Katarzinka - czytaj, czytaj... Może też przyjdzie Ci za parę lat ochota coś uszyć, jak Ci "młodzież" podrośnie i będzie miała już jakieś tam wymagania - co do ubioru ![]()
Kobiety mają swoje wewnętrzne, tajemnicze życie i mogą popełniać czyny absolutnie niezrozumiałe dla mężczyzn. Edytowane przez wilcza jagoda Czas edycji: 2010-01-27 o 07:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1549 |
Zadomowienie
|
Ubiegam się o pozycję profesora na jakimkolwiek hamerykańskim uniwerku, cały czas średniej jakości instytucje mnie odrzucały, więc na tę "super" nawet nie składałam papierów. A oni mi przysłali PROŚBĘ żebym aplikowała bo o mnie słyszeli i myślą że byłabym dobrą kandydatką... No to teraz walcze z listem aplikacyjnym. Już mam dość, 2 rano a ja dalej daleko w polu....
Zawsze myślałam że szpulka to te nici które kupujesz w pasmanterii... Spytam mamy jak to się nazywa, ona kiedyś też szyła. Wstyd, 6 lat tylko na obczyźnie a tu już braki w słownictwie. Dobrze że nie zaciągam jak Mariusz Max Kolonko.... Edytowane przez majkas Czas edycji: 2010-01-27 o 07:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1550 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo jak miałam gorszy dzien po cięzkiej nocy z Agatką i powiedziałam, ze chyba nie wracam do pracy - to mi powiedział i co nie zrobisz tego doktoratu - tyle pracy na marne?? ale to w sumie miłe jak mąż chce byc ze mnie dumny ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1551 |
Raczkowanie
|
A mówią, żeby uważać w sieci, bo tu można spotkać naciągaczy, zboczeńców itp...
![]() ![]() No tak... równowaga jest potrzebna... a idąc tym tropem - statystycznie - powinnam być naciągaczem, zboczeńcem itp ![]() Daj znać, jak Ci poszło ![]() A tym czasem ja mam bardziej przyziemne problemy - np. megakrzywo rosnący pierwszy ząb u mojej małej... ![]()
![]() |
#1552 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() o kurde - ja jestem na etapie wyżynania się zębulca ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1553 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Cha cha cha! Uśmialam się z tych nóg ![]() No tak... zęby - fajna sprawa ![]() Zawsze jest nadzieja, że trzecie będą się trzymały jak należy i za trzydzieści lat będzie je można myć w zmywarce ![]()
![]() |
![]() |
#1554 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a trzecie zęby - pożyjemy zobaczymy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1555 | |
Szanelowa Madżesti
|
Cytat:
![]() a tak w ogole to witam Was wszystkie bo dawno mnie tu nie było, z pechem dalej walczę, ale mam nadzieję, że od lutego wszystko się zmieni ja od 29 grudnia na zwolnieniu chorobowym siedzę w domu przez moje kolano a wszyscy z pracy jak dzwonią albo mnie odwiedzają to nazywaja mnie Housem. Już powoli odstawiam kule i próbuję śmigać po domu tylko kuśtykając. Obiecałam się, że jak tak sama siedzę do południa bez męza to się za angielski wezmę, przypomne sobie to i owo i co .... i na obiecankach sie skończyło. Ale wyprałam ręcznie wszystkie dywany, wróciłam do rozwiązywania sudoku i czytania głupawych kolorowych gazet no i za ksiązke się wziełam "Zbrodnie Josefa Fritzla" nawet niezła ![]() pozdrawiam wszystkie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1556 |
Raczkowanie
|
No wiesz aniyam... taka jesteś uziemiona i tak rzadko na Wizażu?
![]() Swoją drogą - nieźle musiałaś dostać w kość... tyle czasu o kulach... katarzinka - mój mąż ma wąską szczękę - nawet miał jakieś tam stałe usuwane, żeby sie pomieściły... Mam nadzieję, że nasza córka nie odziedziczyła tego feleru... Chociaż w sumie ona ma bardzo drobną buźkę... majkas - ta maszyna ma plastikowe te "bobki" ![]() A to bardzo źle?
![]() |
#1557 |
Zadomowienie
|
Nie, moja też je ma. Po prostu trzeba pamiętać że one się łatwo łamią (szczególnie jak ci któryś na podłogę zleci i nadepniesz, nie raz nie dwa mi się to zdarzyło), więc tylko kup sobie kilka zapasowych.
szpulki do bębenka! Moja matka jest the best ![]() Edytowane przez majkas Czas edycji: 2010-01-27 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1558 |
Wtajemniczenie
|
aniyam kochana - wracaj do zdrowia prędko, bo jak się wiosna zacznie to będziesz już mogła śmigać bez obaw - bo teraz za oknem rozbijdupa
a pecha wyganiam ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1559 | |
Szanelowa Madżesti
|
Cytat:
![]() 4 lutego mam konsultację u ortopedy myślę, że już wygoni mnie do pracy, dość tego obijania się. Mój mąż też twierdzi, że lepiej jak do pracy chodzę bo nie jestem taka marudna i nie ma takich "dostojnych i zacnych" obiadków bo mu się już parę kilo przybrało ![]() wilcza jagoda - no właśnie tak to jest w domu się siedzi a czasu na Wizaż zabrakło jakoś ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1560 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak wrócisz do pracy to męzowi będzie brakowac takich obiadków - mój zawsze mówił, ze lubi jak mam wolne, bo wtedy są bardziej wypasne obiadki - bo tak to wiadomo szybkie obiadki i już
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.