|
|
#1531 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Imię dla dziecka - wątek zbiorczy
Nie mam jeszcze dziecka, ale najbardziej podobają mi się:
dla dziewczynki: Weronika, Karina, Laura, Magdalena, Julia dla chłopaka: Marcel, Radosław, Nikodem, Miłosz, Kordian
|
|
#1532 |
|
Raczkowanie
|
Konrad
|
|
|
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszyscy mnie znali przez to
|
|
|
#1534 |
|
Przyczajenie
|
Ja mojej córeczce urodzonej w maju 2011 r. dałam mojej córeczce imię Lena.
Bardzo mi się to imię od długiego już czasu podobało, miałam koleżankę na studiach o tym imieniu, mąż też był "za". Poza tym w okolicy była tylko jedna Lena. Jednak w szpitalu okazało się, że na mojej sali oprócz mojej były jeszcze dwie Lenki ![]() Po burzy mózgów i braniu pod uwagę jeszcze innych imion: Hania - też jest ich dużo, to pewnie z sympatii do Hani Mostowiak, Adrianna - Mąż zdecydowanie przeciw, bo Ada to nie wypada zostaliśmy przy popularnym i pięknym imieniu Lena ![]() I jeszcze jedno: mądrej, dobrej, sympatycznej osobie pasuje każde imię i każde imię wtedy bardzo ładnie brzmi. |
|
|
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i "co inni powiedza" Ja to akurat bym miala gdzies to mi ma sie imie dziecka podobac
|
|
|
#1537 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Pisałam jakiś czas temu z wami nt. imion ![]() Mam już synka Oliwiera w wieku 2 latek i jestem bardzo zadowolona z imienia. W żłobku jest jeden Oliwier i każdy wie o kogo chodzi - podoba mi się to. Poza tym jest tyle zdrobnień, uwielbiam go tak nazywać. Więc to był strzał w 10tkę. Ale potrzebuję pomocy ![]() Jestem w ciąży po raz drugi. Jeszcze nie znam płci, ale poznam ją za miesiąc. Dla dziewczynki mam Laura, ale szukam jeszcze inspiracji (lubię imiona niepopularne, czyli żadne Antosie, Hanie czy Zosie). Dla chłopca nie mam pojęcia - podoba mi się Patryk, Piotr, bo z tych mało spotykanych nie wiem co wybrać. Pomóżcie. dziękuję |
|
|
|
|
#1538 |
|
Konto usunięte
|
Luiza?
|
|
|
|
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Polsce nie mieszkam i jaka tam moda panuje srednio mnie interesuje![]() Jakby mi zalezalo na oryginalnosci w Polsce to wzielabym hiszpanskie imie i tyle
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2012-09-23 o 10:04 |
|
|
|
|
|
#1540 |
|
Raczkowanie
|
Luiza ładne, ale mieliśmy w rodzinie mała Luizkę i zmarło jej się w wieku niemowlęcym, więc raczej odpada.
A co myślicie o Blance? A dla chłopców? bo coś czuje, że to może być drugi chłopak, chociaż głowy nie dam sobie uciąć |
|
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
susan7 Piotr super i rzadkie obecnie
co do dziewczynek jeśli wybierzesz imię które były modne ok 30 lat temu będziesz bardzo oryginalna np Joanna, Katarzyna, Agnieszka
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1542 |
|
Raczkowanie
|
No to teraz ja sie wypowiem, nie podoba mi sie atak na rodziców oryginalne imiona.(nie mowie tylko o tym forum) . Mama nadając nam imiona patrzyła pod względem" a, zeby nie było udziwnione, ma być dużo dziewczynek o tym imieniu, i koniecznie musi mieć swietego patrona". I co? Nazywam sie Monika , od 21 lat nie nawidze tego imienia, bo po pierwsze zdrobnić sie go praktycznie nieda, zadne ze zdrobnień do mnie nie pasuje
Mieszkam na wsi z tysiacem , mieszkańcow i miałam w klasie 4 Moniki(podstawowka) 5(liceum) na studiach 2. Na mojej ulicy mieszka 8 Monik. Mam dość oryginalne , troszke zabawne nazwisko ktore stało sie moim przydomkiem , na zawsze (nie lubie gdy ktos go uzywa , ale skoro musieliby wskazac mnie palcem ,by odrożnić od reszty Monik. To wola wołać po nazwisku, lub przezwisku) Nadajac , dzieciom pospolite imiona skazujecie je na wieczne przezywanie( znaczy takie przyjacielskie ksywko’wanie, ale ksywki sa rożne i czasem moze być dziecku przykro). Ja w szkole podstawowej ,nosiłam aparat na ząbki i przez X lat byłam ta” zębata Moniką” , nawet nie wiecie ile łez przez to wylałam. Często mówili po nazwisku, które wzbudzało w obcych smiech, no… troszke zabawne jest, bardzo rzadkie , szczególnie w małej społeczności. Chociaż w miescie spotkałam tylko 1 osobe o takim samym. A już dziwne jest słyszeć swoje imie na korytarzu , skoro odwraca się połowa dziewczyn. Mam starsza siostrę Anne , ona tez zawsze była ta Anka w okularach. Ale ona w liceum ,będąc jedna z wielu doświadczyła nieprzyjemnej sytuacji. Na jej świadectwie maturalnym , nauczycielka zrobiła błąd ,wpisała oceny jednej z innych Anek , oczywiście gorsze (zamiast 6 miała 2). Zanim to odkręciła mineła rekrutacja na studia, politologię i prawo(a te cudze 2 miala własnie zamiast 6 z historii i wosu, zdajac stara mature nie miała szans, a ile nerwów się najadła) To tyle odemnie , każdy medal ma dwie strony. Pzdr.
|
|
#1543 |
|
Raczkowanie
|
Popieram, też mam bardzo popularne imię i nazwisko i za nim nie przepadam.
A co do Blanki, ładnie, to jedno z moich ulubionych. |
|
|
|
|
#1544 |
|
Konto usunięte
|
A czy życie jest tylko czarno-białe? Czyli albo mega popularne imię, albo mega udziwnione?
![]() Skoro dzisiaj bardzo popularna jest Lena, Majka, Kuba - a na drugim biegunie dajmy na to Hugon, Aida, Dżesika - to czy między nimi naprawdę nie ma nic normalnego?
|
|
|
|
|
#1545 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja sie zastanawiam, czy przypadkiem po raz kolejny nie pokazujemy, jako polki/polacy, ze lubimy robic z igly widly... na prawde z imienia dla dziecka trzeba robic taki problem? w It przenigdy nie spotkalam sie z podobnymi wywodami. w krajach multikulturowych z rzadkich imion nie robi sie tragedii. z popularnych tez nie. nie mozna podejsc do tego bardziej na luzie? (bo moze jak my podejdziemy, to nasze dzieci w przyszlosci tez podejda w ten sposob i nie beda sie smiac z Agi z duzym nosem ani z Dzessiki bo ma dziwne imie...)
Hugon to bylo kiedys bardzo popularne imie. Aida - nie mam pojecia, ale brzmi cudnie. Dzessiki nie lubie, ale w pracy mam dwie, wiec podejrzewam ze do "dziwnych" nie powinno juz nalezec. shajajaba, nie wiem jak to jest - nie mam dzieci, nie jestem w ciazy - ale mam kilka imion w zanadrzu. i moze jestem dziwna, ale nie rozkminiam ich tak doglebnie i szczegolowo, nie sprawdzam codziennie statystyk, z lekiem o to, by wybrane przeze mnie imiona nie przezyly naglego boomu albo zaniknely kompletnie. poza tym czy jest jakis magiczny procent, w jedna i w druga strone, ktorego wg Ciebie nie mozna przekroczyc? sa ludzie ktorzy lubia zwykle imiona, z ktorymi sa osluchani. sa ludzie, ktorzy marza, by ich dziecko nosilo oryginalne imie - bo tak sie nazywala ulubiona francuska aktorka prababci, albo ukochana ciocia z filipin. albo z jakiegos zupelnie innego blahego powodu. kto smie miec z tym problem? mam nadzieje, nie lamac tak rak nad wyborem imienia, kiedy przyjdzie na to moment. sa wazniejsze powody do zmartwien - bedzie zdrowe? bedzie szczesliwe? podolam obowiazkom? uda mi sie wychowac porzadnego czlowieka? a nie, Ania czy Pamela...
64....61.5.....53kg Edytowane przez OkoPani Czas edycji: 2012-09-23 o 12:33 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1546 |
|
Konto usunięte
|
Ale przecież nie ja rozkminiam
ja się zwyczajnie dziwię, że ktoś widzi tylko mega popularne imiona i mega niepopularne. Innych nie ma :d
|
|
|
|
|
#1547 |
|
Wtajemniczenie
|
a mi sie wydaje, ze tak jest tylko na tym watku
sa dwa obozy - popularne i oryginalne imiona - i kazda chce jak lwica bronic swojej pozycji. osoby, ktore wybralyby imiona ze srodka nie chca sie mieszac do tak absurdalnych dyskusji
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wybrałam imię ze środka
Ani dziwne, ani pospolite i dobrze mi z tym
|
|
|
|
|
#1549 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja biorę dla dziewczynki Kalina, Aurelia lub Klara, a jeśli będzie chłopiec to na razie na prowadzeniu jest Miron, no i ewentualnie Ireneusz.
|
|
|
|
|
#1550 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Starsza jest Agatka, zimowa będzie Dorotka. Czyli imiona ze środka
|
|
|
|
|
|
#1551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1552 |
|
Raczkowanie
|
Witam!!!
Moje dzieci to Bartłomiej i Zuzanna, a jak będziemy mieć trzecie dziecko to będzie Paskal lub Marika ![]() Ja jestem Karolina moja siostra Wioletta brat Dawid a najmłodsza siostra Eleonora ale wszyscy mówią na nią Lilka,siostry mają synków Damiana i Gracjana |
|
|
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36708790]Oj tam oj tam
Starsza jest Agatka, zimowa będzie Dorotka. [/QUOTE]O! druga baba gratuluję
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1555 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a mówili po nazwiku bo też było zabawne i fajne ![]() a co myslisz że ,,zębatą,, nie byłabyś nosząc inne imię ? wątpię , nosiłaś aparat to byłaś , imię monika nie ma tu nic do rzeczy. imie nie wpływa na to czy mamy ksywy czy nie . ja byłam jedną z 6 kasiek w klasie i ksywy się nie doczekałam ;0 byłam po prostu kaśka . nie posiadalam znaków szczególnych by mi tą ksywe nadać ![]() jest tyle ładnych imion , że nie trzeba silić się na nadmierna oryginalność ,by nie być setną julką w szkole Edytowane przez 201607291951 Czas edycji: 2012-09-24 o 22:03 |
|
|
|
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36708790]zimowa będzie Dorotka.[/QUOTE]
graty
|
|
|
|
|
#1557 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1558 |
|
Zakorzeniona
|
Szajajaba, dzięki Tobie spodobało mi się imię Agatka i to na tyle, że aż chyba sama bym swoją córę tak nazwała
|
|
|
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
urocza szmacianka |
|
|
|
|
|
#1560 |
|
Konto usunięte
|
Ooo
![]() A proszę bardzo, nazywaj, Agatki fajne są ![]() Głodomorku -
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:21.

Bardzo to do niej pasuje, chociaz ma dopiero 5 m-cy
wszyscy mnie znali przez to

i "co inni powiedza" Ja to akurat bym miala gdzies to mi ma sie imie dziecka podobac

Mieszkam na wsi z tysiacem , mieszkańcow i miałam w klasie 4 Moniki(podstawowka) 5(liceum) na studiach 2. Na mojej ulicy mieszka 8 Monik. Mam dość oryginalne , troszke zabawne nazwisko ktore stało sie moim przydomkiem , na zawsze (nie lubie gdy ktos go uzywa , ale skoro musieliby wskazac mnie palcem ,by odrożnić od reszty Monik. To wola wołać po nazwisku, lub przezwisku) Nadajac , dzieciom pospolite imiona skazujecie je na wieczne przezywanie( znaczy takie przyjacielskie ksywko’wanie, ale ksywki sa rożne i czasem moze być dziecku przykro). Ja w szkole podstawowej ,nosiłam aparat na ząbki i przez X lat byłam ta” zębata Moniką” , nawet nie wiecie ile łez przez to wylałam.
ja się zwyczajnie dziwię, że ktoś widzi tylko mega popularne imiona i mega niepopularne. Innych nie ma :d

graty
zębole