![]() |
#1531 | |
Raczkowanie
|
Dot.: skończyłam studia i jestem bezrobotna
Cytat:
Z tego co wiem w USA tez można pracować jako student. Z resztą większosć cywilizowanych krrajów daje taką możliwość. Różnica polega jedynie na tym, że nie może być to cały etat i przepisy regulują maksymalną wysokość kwoty, którą możesz zarobić ![]() bravurka ciekawy ten artykuł sporo w nim racji niestety. Tylko nasówa mi się jedno zasadnicze pytanie. Mianowicie owe kursy i szkolenia kosztują. Skąd brać na nie kasę jeśli jest się bez pracy albo zarabia się minimum???????? hyyyyy?????? ![]() ![]() Sama bym kilka takich kursów zrobiła tylko kasy brak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że uczelniane biura karier mają w ofercie różne kursy i praktyki. Ba, nawet mi się przypomniało - byłam przecież na kursie organizacji BEST w Rydze, 2 tygodnie. Zapłaciłam tylko za przejazd. Wystarczyło po prostu wysłać aplikację po angielsku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1533 |
Zadomowienie
|
MarudexuS - ja akurat nie szukam swojej pierwszej pracy
![]() Odebrałam dziś moje stypendium za chodzenie na kurs ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1534 | |
in love with life
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1535 |
Rozeznanie
|
Ja dawno się nie odzywałam,ale moja cierpliwość została wreszcie nagrodzona-za 2 tygodnie zaczynam pracę
![]()
![]() |
#1536 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1537 |
Rozeznanie
|
W US na stanowisku straszego referenta,śmieszna sprawa,bo byłam na rozmowie w marcu-było 80 osób na miejsce (wszyscy po pracy lub stażu w US,tylko ja bez doświadczenia),zatrudnili kogoś innego,a dziś dzwoni do mnie pani z tego urzędu i mowi,że osoba,która zatrudnili zrezygnowała z powodów zdrowotnych i czy zgadzam się jeszcze na prace
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1538 |
Zadomowienie
|
Paulina - Gratuluję!!! Właśnie ostatnio tak sobie myślałam, że o nas zapomniałaś
![]()
![]() |
#1539 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
paulinka_22, gratulacje
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1540 |
Zakorzenienie
|
gratulacje
![]()
![]() |
#1541 |
Zadomowienie
|
paulinka_22 gratuluję! i baaardzo zazdroszczę
![]() ![]() Wiecie, mam dziś okropnego doła. Zaczęło się wczoraj wieczorem, jak dzwonił do mnie TŻ. Powiedziałam mu, że uczę się do tej najbliższej rozmowy o której wam pisałam. Tamta praca byłaby w jeszcze innej miejscowości niż my mieszkamy (teraz tez mieszkamy w różnych) i powiedział mi że jak tam dostanę pracę, to jeszcze mniej będziemy się widywać. Potem zaczął mi mówić, że teraz z pracą jest bardzo ciężko, więc ja powinnam wziąść sobie jakąkolwiek robotę w jego miejscowości, by być blizko Jego. Czyli nie powinnam się unosić tak tym, że ja mam magistra ekonomi i powinnam brać sie za np sprzątanie ![]() ![]() Czułam się jakby mi podcinał skrzydła, moje wymagania co do pracy i tak są bardzo niskie, a on mi nagle każe zapomnieć o tym że mam studia, przekreślić te wszystkie lata męki i starań i zachowywać sie jak osoba po podstawówce ![]() ![]() Wogle, to przekonał mnie wczoraj, że ja nigdy nie będę z nim szczęśliwa, bo nasza sytuacja nigdy się nie zmieni, że nigdy nie dostanę dobrej pracy, bo taki jest ten świat i że nigdy nei będziemy mieszkać razem, bo nas nie będzie na to stać ![]() ![]() ![]() Dziś do mnei przyjechał, dał kwiatka i przeprosił, tłumaczył, że gadał głupoty bo był śpiący... Ale mi i tak cały czas było i jest tak smutno... Juz mnie nawet nie cieszyło to, że go widzę... Nawet teraz jak wam to piszę to ryczę ![]() ![]()
![]() |
#1542 | |
in love with life
|
Cytat:
Ja bym nie rezygnowala z poszukiwania pracy biurowej. Nie mozna myslec tylko o sobie, a on tak wlasnie robi. Poza tym czemu to wlasnie ty masz sobie znalezc prace blizej niego. A on to co?? No i najwazniejsze: Nie daj sie wrobic w mieszkanie z jego rodzicami!! Nie wazne czy przed slubem, czy po slubie, czy na stale, czy tylko tymczasowo. Mlodzi ludzie powinni mieszkac osobno, nigdy z rodzicami. Dlatego powinnas dazyc do tego, zeby jednak miec prace, gdzie nie beda placili groszy, zebyscie mogli cos razem wynajac. A on to jakie ma plany na zycie?? Ciagle chce mieszkac z mamusia?? Nie jest na to za stary??
![]() |
![]() |
#1543 |
Zadomowienie
|
mam takie samo zdanie na ten temat ja Ty MdM
![]() ![]() Mój TŻ nie ma studiów i jest za stary ta takie życie jakie prowadzi, ale to już inna historia...
![]() |
#1544 | |
in love with life
|
Cytat:
Faceci (niektorzy) nie lubia jak dziewczyna jest od nich inteligentniejsza. A poniewaz skonczylas studia to jestes. Chyba w tym tkwi czesc problemu. Moze powinien sie przekonac, ze bycie z inteligentna i wyksztalcona kobieta to same zalety?
![]() |
![]() |
#1545 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziękuję Wam bardzo
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1546 |
Zadomowienie
|
Dziś cały dzien rozmawialiśmy o tym. chyba sam do tego doszedł, bo nie musiałam nic mówić, a on przyszedł z kwiatkiem, przepraszał mnie itd... Wszystko już jest wyjaśnione, on wie jak ja sie czuję, ale co powiedział, to powiedział. Teraz mówi inaczej, ale czy na pewno tak myśli? Smutno jest mi więc dalej
![]()
![]() |
#1547 |
Zakorzenienie
|
Że co przepraszam? mam rozumieć, że tylko ludzie po studiach są niby inteligentni? sorry, ale studia teraz może skończyć prawie każdy, to raz. A dwa - nie każdy zdolny i inteligentny musi na studia w ogóle pójść. Jak można tak szufladkować ludzi ??? niepojęte ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1548 | |
in love with life
|
Cytat:
Ps. Zapomnialam dodac, ze studiow nie moze skonczyc kazdy. Wlasnie dlatego nie kazdy je konczy.
![]() |
![]() |
#1549 |
Raczkowanie
|
kasia - a nie próbowałaś szukać pracy we wrocławiu? zawsze to większe perspektywy jej znalezienia i wyższe zarobki. Jeśli masz tu jakąś rodzinę to mogłabyś się na chwilę u nich zahaczyć a potem wynająć jakiś pokój z TZetem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1551 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wynajęcie czego na czas szukania pracy odpada, bo wiążą się z tym spore koszty i też nie wiadomo ile to by potrwało... Ale tak sobie myślę, że jeśli zdam prawko, to będzie mi łatwiej się dostać gdziekolwiek i jak tato zacznie mi pożyczać swój samochód, to może...
![]() |
![]() |
#1552 |
Zakorzenienie
|
a powiedzcie mi...czy jeśli mam staż powiedzmy na pół roku, to mam też urlop jak wszyscy przyznawany? Chyba jest to jeden dzień na miesiąc. Zalezy to od pracodawcy? Czy może nie ma? Jak to jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1553 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Dwa dni na miesiąc przysługuje urlopu.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1554 |
Raczkowanie
|
kasia - a Twój TZ tez niekogo nie ma w okolicach lub w samym Wrocławiu? Jakieś ciotki wójki, znajomi, cokolwiek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1555 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1556 |
Wtajemniczenie
|
no ja już się poddałam. wyprowadzam się z Krakowa i wracam do domu choć wiem, że nic dobrego mnie tam nie czeka. Nawet o głupi staż trzeba błagać na kolanach i szukać znajomości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1557 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny. Trochę mnie nie było i muszę ponadrabiać sporo
![]() ![]() ![]() ![]() Co do urlopu to jak nie przepracowałaś jeszcze 2 lat po studiach to liczy się 20 dni urlopowych / na 12 miesięcy = 1,666 I tyle Ci za każdy miesiąc przysługuje. Gdybyś szła na urlop to wtedy trzeba zaokrąglić końcówce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1558 |
BAN stały
|
Ale to w przypadku pracy, a nie stażu z UP. Na stażu jest równe 2 dni za kazde 30 dni przepracowane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1559 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
U mnie w pracy w sumie nieźle. Łapię trochę plusy nadmiernym zaangażowaniem w pewnych chwilach
![]() Ale do rzeczy. Powiedzcie mi czemu baby są takie wredne, że zawsze muszą wsadzać szpilę.. ![]() ![]() Tak wcześniej właśnie pisałam ![]()
![]() |
![]() |
#1560 |
Raczkowanie
|
hej dziewczynki!
Jestem tu nowa ale pracy szukam juz 5 miesiecy i doszlam do wniosku ze Ci wszyscy prezesi, HR-owcy i inne gady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.