|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
Ty mała czarownico
|
|
|
|
#1532 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja narazie syndromu "icia gniazda"nie mam wrecz przeciwnie złapałam takiego lenia ze szkoda gadac...
Matricia licze na Was ...a tak w ogole to pomysłowi sa Ci Włosi....Przynajmniej jako taki to smak mialo...tylko te 4 kłucia brrr.... i to 100g szok....Chyba bym umarła zanim bym to wypiła....75 to juz dla mnie przesada![]() Cos teraz mnie strasznie brzuch boli...i tak sie zastanawiam czy to sa te skurcze nie szkodliwe...Bo gdzies wyczytałam ze te skurcze przepowiadajace po 20 tygodniu ciazy sa nie bolesne a ja zaraz tu umre "I brzuch i krzyże do wymiany...Usilowalam sie dogadac z facetem a tu nie bardzo....Dowiedziałam sie tylko ze ona byla czescia jego zycia i ze o tym nie zapomni ale nie wiem czy on sobie zdaje z tego sprawe ze mnie wszystko co jest z nia zwiazane drazni i to bardzo...Ja tu sie staram zapomniec ale widze ze on znowu wszystko robi zebym czasem nie zapomniała... |
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Leonko ja bym go zachlastała
o właśnie tak... a nie dałoby sie go na jakiś czas olać, by zobaczył jaki skarb ma przy sobie...??? Nie lubię gdy faceci tak traktują swoje kobiety!! Buziolkii
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
paaaa, dobranoc kobietki
|
|
#1535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przepraszam ze Wam tak tu marudze...ale wiecie same...Lżej mi sie troszke robi ![]() A tak w ogole to zycze dobrej nocy dziewczynki..... |
|
|
|
|
#1536 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co ? Jak bedziecie nadal tyle pisac, to ja juz tu z moja zmiana czasu, w ogole za wami nie nadaze ! Kto to widzial tyle skrobac i skrobac ! Jakies ograniczenia powinni wprowadzic typu nie wiecej niz 3 posty na dobe na osobe !!!!
![]() Teraz przez to ze tyle naplodzilyscie, to nie pamietam co komu mialam odpisac, bo juz po 2 stronie mam tendencje do zapominania.... ![]() Ok, to co pamietam wiec : Jowisz super, ze wizyta udana ! Andapee, ciuszki super, szczegolnie podobaja mi sie te 2 bodziaki. I mam pytanie. Czy ty planujesz karmic od poczatku butelka ze kupujesz ten caly butelkowy sprzet ? Kasiulko, fotelik pierwsza klasa ! Wicie gniazda.....taaaaaak. Ja jak najbardziej, tyle wielki dol mam jak o tym mysle, bo dalej nie mam pojecia gdzie bedziemy i jak bedzie. Moze jeszcze wyjsc cos super, a moze byc totalna klapa. Ciagle jeszcze wiec niepewnosc, gdzie, co i za ile.... i tak mnie to denerwuje, ze az wole nie myslec, ale jakos mysle codziennie jak to bedzie. Poza tym jak widze ceny mieszkan czy domow w Europie, to az nerwy mnie biora, skad ludzie maja miec tyle kasy ? Toz to ceny dla milionerow ! Jak pomysle ze trzeba bedzie brac kredyt, to mi sie cos robi, no ale coz, dzis inaczej sie chyba nie da..... no przynajmniej w naszym wypadku, i pomyslec ze juz od lat mamy prace, i to niezla..... nie pojmuje tej gospodarki..... I tym pozytywnym akcentem...... do jutra ! |
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc laski,
ja rano wlazlam na wage i mam ok 7 kg na plusie ![]() Ale maz powtarza mi, ze wygladam dobrze (chyba chodzi mu o to, ze az tak sie nie rozroslam), wiec poki co jeszcze sie nie doluje ![]() Leonko, Twoj facet na parwde przesadza. Moze sprobuj na jakis czas odpuscic i pokazac mu, ze poradzisz sobie takze bez niego. Co jak co, ale jestes w ciazy i tak traktowac cie nie powinien ![]() Zeszta zrobisz jak ci rozum podpowie, bo najlepiej wiesz co bedzie dla Ciebie i dzieciaczka dobre Ja sie rozbudzam przy malej kawce, musze jakos sobie dzien zaplanowac |
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
bry
![]() ja przy herbacie, pożarłam pyszną bułę, którą mąż mi zrobił. właściwie to już drugie śniadanie, bo ost. dni mała nie daje mi wyjść już rano bez kanapki - mdli mnie i na pusty żołądek już do pracy nie dojadę. Mija ja przytyłam 7,2 kg z 53 zrobiło się już 60,2.pierwszy raz ważę 60 kg, dotąd najwięcej waga pokazywała jeszcze w liceum - 57 - miałam problemy z tarczycą, jadłam za dużo słodyczy i miałam wielki tyłek
|
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
Ja ten piękny dzionek zaczęłam od wygrania aukcji na allegro![]() http://www.allegro.pl/item336531435_..._0_6_mies.html i idę z psiorem , potem do lumpeksiku hihi a potem wam pokażę co ułowiłam Szkoda że nie wiem czy kiedyś będę miała córcię bo tam sa takie wdzianka dla malutkich babeczek ze ślinka cieknie Same next, h$m i inne cudeńka
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
poszalałaś od rana
![]() jak pójdę na zwolnienie to zamierzam być w lumpeksie raz w tygodniu. wczoraj za te 2 rzeczy, spodnie welurki i sukienka dałam 4,20
|
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
czy tylko ja nie wiję gniazda ?
nawet ani 1 rzeczy jeszcze nie kupiłam dla p.płód za to tż mnie pogania i pogania.wczoraj widziałam na wystawie w sklepie chicco łóżko ciemny brąz, materac pościel z baldachimem i ochraniaczem, wypełnienie do pościeli w cenie za cały zestaw 1300. to chyba niedużo za to wszystko? łóżko odpowiadałoby mi, bo kolor dobry i wygląda na takie klasyczne
|
|
|
|
#1542 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kobietki.
Jak Wasze samopoczucie od rana? Moje masakryczne. Byłam dzisiaj na tej komisji w sprwie renty, lekarka od wjścia już jakaś wredna (nie wiem dlaczego te baby z zusu sa takie wredne), wyglądała na jakieś 35 lat. Oczywiście jak zobaczyła, ze jestem w ciąży to od razu wyczułam, ze pomyślałą sobie, że specjalnie zaszłam w ciaże by mi przedlużyli. Kazała mi pokazaś swoje blizny, zmierzyła ciśnienie jak powiedziałam, ze węzeł pod pachą mam powiększony, to jak zaczeła go dusic, jak by chciała wydusić, aż zaczeło boleć. Doczepiła się, ze wcześnie złożyłam wniosek bo rente mam do czerwca, a ja nie spodziewałam się, ze w tym roku tak wcześnie mnie wezwą na komisje (w zeszłym czekałam 4 miesiace). Ostatecznie z całkowitej niezdolności dostałam częściową. Do końca nie wiem co to oznacza, ale dowiadywałam się i po prostu będę miała obniżone świadczenia rentowe. Mam nadzieje, że nie odbiora mi całkowicie. Ale tak się zdenerwowałam znowu, oczywiście płacz(bo ja w taki sposób odreagowuje) i teraz mam napiety brzuch i mnie znowu boli. Tak sobie pomyślaąłm, że wkońcu jedną noge mam zdrową więc po co mi druga. Babka zobaczyła kobiete w ciąży, młodą, źle nie wyglądająco i pewnie pomyślałą, A DOKOPIE JEJ. Czasami zastanwaim się dlaczego kobiety potrafią być tak zawistne i zazdrosne. Przez ten bolący brzuszek znowu nie pojde na basen. A nadrobie w week. Sorki, ze Wam tak marudez, ale mam taką doline, ale jak się wyzale to mi lepeij. Pomyślałam, że nic mi się nie udaje, że czasami mam już dosyć, że od pewnego czasu ciągle pod górke. Niedosyć, że życia uczuciowego nie moge sobie ułożyc, zdrowie szwankuje, do pracy nie moge iść, kasy prawie zero... tak sobie zadaje pytanie kiedy kończy się wytrzymałość człowieka. Wiem, ze niketórzy ludzie mają gorzej, bo ja przecież chodze, narazie nie umieram, mam rodziców, którzy mi zawsze pomogą, ale czasami moje siły wymiekają, czasami mi już ręce opadają. oh. Jeśli chodzi o "wicie gniazda" to u mnie to jest temat tabu, ponieważ nawet nie wiem gdzie urodze dziecko. Ale barzdo bym już chciałą mieć swoje miejsce i miejsce dla dzidziusia by przygotować, miły, przytulny, ciepły kącik. Leonko jeśli chodzi o Twojego faceta to powiedz mi prosez (jak moge wiedzieć) jak długo Wy się znacie? I kiedy tamta laska była częścią jego życia, skoro nadal o niej mysli?
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak masz pod ręką i wszystko pasi idealnie, i aż tak nie liczysz kasy to kupić można wszędzie
|
|
|
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyznam szczerze, że nawet nie orientuję się w cenach i dlatego uznałam to za okazję ![]() a kusi fakt, że to w komplecie wszystko. popatrzę czy są podobne wyrka na all. 5 stów drogą nie chodzi za tyle to pewnie będzie fotelik ![]() (albo fajne szpilki |
|
|
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jutro ide do fryzjera |
|
|
|
|
#1546 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() Moje samopoczucie z rana jakies takie nie najlepsze...Prawie cała noc nie spałam tak strasznie mnie ten brzuch bolał...I tak sie zastanawiam czy to aby nie z nerwów....Chociaz troche lepiej sie teraz czuje to nie jeszcze troche pobolewa... Ale wczoraj jak sie poożyłam to moj maluch tak sie strasznie rozbrykał, ze nawet dojrzałam ten falujący brzuszek o ktorym Kasia mowila ![]() DorbarQ przykro mi ze tak z ta renta wyszło ale postaraj sie nie denerwować...Bo szkoda twoich nerwów i maluszka.... ![]() Ja z nim jestem od 2 lat a ta dziewczyna pojawila sie w lipcu w tamtym roku...W rezulatacie on byl z nia a my nie byllismy ze soba...choc spotykalismy sie od czasu do czasu...po miesiacu przyszlo tlumaczenie ze jemu jest zle,ze on nie chce z nia byc,ze sie sparzyl.A ze mi na nim zalezalo to nie stało nic na przeszkodzie zeby do siebie wrocic....I wszystko byloby wporzadku gdyby nie to ze on zawsze musi z nia wypalic....wrr....
|
|
|
|
#1547 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie też się wydaje, że 1300 to trochę sporo, nawet jak za cały komplet. Ale z drugiej strony jak ci się podoba całość, to tylko kupować ![]() Ale przyznam, że argument o nowych butach albo nowym ciuszku, też do mnie przemawia. Niezłe z nas mamuśki
|
|
|
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oł jes Saga dzięki za stronę http://www.pali.pl/index.php?option=...d=48&Itemid=70 http://www.pali.pl/index.php?option=...137&Itemid=109 te są boskie
|
|
|
|
|
#1549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem Ci Leonko, że jesteś śliczną kobietką, nie znamy się ale wydajesz mi się bardzo sympatyczna i do tego barzdo uczuciową, dlatego ten gościu powinien na rękach Cie nosić. Przecież Ty masz pod sercem jego dziecko. On już dawno powinien zerwac kontakt z tą laską, albo ograniczyć (nie wiem na jakiej zasadzie to jest w jego mniemaniu). Powinien zdać sobie sparwe, ze rani Ciebie i co za tym idzie dzidzie. On powinien docenić to, że mu wybaczyłaś. Docenić Ciebie jako kobiete, partnerke, matke jego dziecka. Uważam, ze w związku musi być szacunek, miłość, zaufanie. Jezeli którejś z tych wartości nie ma to zwiazek (moim zdaniem nie ma racji bytu).
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plus koszta przesylki jakies 50zl
|
|
#1551 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane a oto mój brzusio w 20 tygodniu
Brzuch 20 tydzień.jpg Brzuch 20tydzień1.jpg Brzuch 20tydzień2.jpg
|
#1552 |
|
Raczkowanie
|
No ja mam zamiar rodzic w uk. Troche sie boje a le pewnie w polsce tez bymsie bała. Takze jak ma być dobrze to bedze wszedzie.Wlasnie dzisaj ide na usg juz nie moge sie doczekac.Jak wroce to napewno wkleje zdjecia z usg.
|
|
|
|
#1553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też pewnie będę tam rodziła. Bo już coraz mniej mnie tu trzyma i coraz gorsza jest moja sytuacja finansowa. Bedzie mi potrzebna pomoć ojca dzidzi. Ja dzisiaj też mam wizyte u ginekologa na 17.45 i na bank zdam relacje. BADETKA a znasz już płeć?
|
|
#1554 |
|
Raczkowanie
|
dorbar ladny brzuszek. Ja musze swój dołaczyc bo mężuś mowi ze już spory a dzis dokladnie jest 22 tyg. ja zaczełam cwiczyc bo normalnie źle se czuje jak nie pocwicze.
|
|
|
|
#1555 |
|
Raczkowanie
|
nie znam i szczerze to chyba z mążem nie chcemy wiedziec, Ale juz dzis to tak mnie korci zeby sie zapytac. To nasze pierwsze dziecko to nie ma różnicy czy chłopak czy dziewczynka tylko troche trudno sie do niego zwracac.
|
|
|
|
#1556 |
|
Raczkowanie
|
To Twój mąż mieszkaw uk? To jak przyjedziesz to moze sie spotkamy?? Zawsze to bratnia dusza!
|
|
|
|
#1557 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też nie znam, ale bardzo chcę poznać i mam nadzieje, ze dzisiaj się czegoś dowiem. Na bank spytam
![]() Badetko powiem Ci, ze ja regularnie chodze na basen i pływanie bardzo dobrze mi robi. Tylko ostatnio z nerwów brzuszek często mnie boli i czasami odpuszczam już sobie pływanie. Np dzisiaj ![]() Ojciec dzidzi mieszka w UK, w Henley on Thames. Od Londynu troszke jest, ale było by super jak by udało nam się spotkać. Ja i ojciec dzidzi po ślubie nie jesteśmy i powiem Ci, że troche potrafo zanim zdecydowałam się , ze jednak do niego pojade bo troche się na nim zawiodłam, ale chce dać nam szanse. Chce spróbować. A długo juz mieszkasz w UK?
|
#1558 |
|
Raczkowanie
|
Nom juz jestem prawie 4 lata. Pewnie daj mu szanse moze wam sie uda bede trzymać kciuki. Ja z checia bym wrócila do polski tesknie z rodzinka i wogole jednak wole ojczyzne. Moze jest tu lepiej w pewnym sensie ale mieszkam tu mężem jego siostra ktora tez jest z mezem i synem. Ale Polsak to polska!!!!Ja nie chodze na basen bo boje sie o różne infekcje wole nie ryzykowac bo tutaj to roznie bywa.
|
|
|
|
#1559 |
|
Raczkowanie
|
Dobra ide coś ugotowac bo zaraz mąż przyjdzie głodny z pracy. a o 14:15 mamy na usg musze jeszcze dokumenty przygotowac i siebie też hahah! Jak wróce to napisze co i jak! Pozdrawiamy!
|
|
|
|
#1560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To sporo już czasu tam jesteś. Wcale się nie dziwie, ze tesknisz, ale najważnijesze, że jesteś z mężem. Ja w Londynie byłam tylko dwa razy, ale mam znajomą, która tam mieszka i jak bym ją odwiedziła to wówczas może by nam sie udało również spotkac. No chyba, ze Ty byś prędzej do Henley wpadła ![]() Badetka powodzenia na USG i czekam na relacje
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.

i to 100g szok....Chyba bym umarła zanim bym to wypiła....75 to juz dla mnie przesada
"I brzuch i krzyże do wymiany...

Ja ten piękny dzionek zaczęłam od wygrania aukcji na allegro
nawet ani 1 rzeczy jeszcze nie kupiłam dla p.płód