|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
effa-śliczne naleśniki,ale co tam na nich jest położone??to żółte??
a co tam-zrobię sobie może jutro takie ![]()
#1532 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedyś mieliśmy dżem robionyprzez tż,ale był bez żadnych dodatków i z mała ilością cukru więc się spsuł ;( a ostatnio jak tż kupił powidła w sklepie to się okazało,że one mają 50% cukru!!szok!! wolę domowej roboty -zdecydowanie ![]()
![]() |
#1534 |
Zadomowienie
|
Ja ten ze splenda kupuje w netto - drogi, ale fakt, ze malo go schodzi
![]() ![]() ![]()
#1535 |
Raczkowanie
|
a ja sie zainspirowalam nalesnikami i zrobilam je wg przepisu na froum wizazowskim SB. tylko dalam zwykla make bo taka mialam....a juz trudno, to tylko pol szkl. (hahah ja sie teraz nie dziwie ze skoro tak podchodze do sprawy na zasadzie "a trudno" , ze mi waga nie idzie w dol, no ale nie dajmy sie zwariowac, akurat nie mam innej maki..), zrobilam je z dzemem SB z jablek i melona. A polalam polewa handmade z 4 kostek czekolady gorzkiej rozpuszczonej w lyzce mleka i z odrobina slodziku. Zawsze mam to samo.. jak robie to wydaje mi sie ze wszystko zgodnie z dieta, a jak juz zjem, to mam nieodparte uczucie ze zgrzeszylam....Bede sie biczowac za kare ;]
#1536 |
Raczkowanie
|
mam jeszcze pytanie... chodzi o indeks gliikemiczny... w 2 fazie moge jesc to co ma wartosc do 70? ale widze tu tak na tej mojej magicznej liscie , ze czekolada gorzka ma 25, maslo orzechowe rowniez, makaron chinski czy sojowy 30, spaghetti al dente 40.. itp itd same wiecie pewnie.. Tylko me pytanko brzmi... jesli w ciagu dnia spozyje : spaghetti, chleb z maki pp i np .. no nie wiem.... tabliczke czekolady
![]() ![]()
#1537 |
Zakorzenienie
|
Tak pomyslalam o waszych pieczonych chlebkach...mniammm..znal azłam przpis na chleb z oliwkami>>>
http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/...6601,9495.html jak dla mnie najbardziej skomplikowane jest to formowanie ciasta, to ma wyjsc warkocz czy co?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1538 | |||
Zadomowienie
|
hee
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edit: Carmelko ja mam wrazenie ze chodzi o to ze jak masz podluzne ciastoto przekrawasz je w kratke tylko nie tak do samego konca (tak jak kielbase na grila) i te powstale kawalki lekko naciagasz i zakladasz jeden na drugi - troche faktycznie zamotany ten opis.... tymbardziej ze sprawdzilam jak wyglada bulka parysak i to jest taki zwykly bochenek tylko ponakrawany... Maedchen wszystkiego najlepszego kochana ![]() ![]() Cytat:
![]() Teliku warjatku(effa ![]() ![]() ![]() Po wyriosnieciu ciasta odrywamy kawalek wielkosci pilki do tenisa i łapkami w powietrzu formujemy waleczek, az bedzie mniejwiecej taki gruby jak oczko zrobione z kciuka i palca wskazujacego. Delikatnie rozciagamy ciasto na dlugosc - walek ma miec dlugosc ok 20-30cm, i zawiazujemy je w supelek ![]() ![]() ![]() ![]() no nie.... teraz to wam na 100% w weekend foty zrobie - czyli bulki beda ![]() Cytat:
wszystkimi konczynami sie pod tym podpisuje trzeba to kilka razy zacytowac zeby wszyscy napewno przeczytali ![]() Effo bardzo "natchniony" dzien mialas nie dosc, ze madrze to jeszcze bardzo ladnie to napisalas ![]() tia a ja Ci jeszcze winna jestem moj sposob na łowsiankowo-serowe mufiny ![]() uzywam sera z Lidla Pilosa, tego za 1,79 taki w pudeleczku z srebrno-bialo-zielonym wieczkeim, chudego. 3/4 szklanki platkow owsianych, tyle samo otrebow(tez byly owsiane), i 2-3 lyzki maki owsianej do tego ok 1/2 szk musli(tylko ja takich smiesznych platko-chrupkow uzywam bo by mi sie w koncu przeterminowaly ale jak mi sie w koncu skoncza to inne zakupie i juz nawet wiem juz chyba jakie - zalaczam foto) i 1-2 lyzki zurawiny i 1 mini lyzeczka (do filizanki) proszku do pieczenia, kilka kropel extraktu z wanilii i ok 1/2l lyzeczki slodzika w plynie (w tej kolejnosci wszystko do miski daje ![]() ![]() ![]() P.S. mysle ze gdybym uformowala kulki i polozyla na blasze (bez foremki) to tez powinny wyjsc - mam zamiar sprobowac nastepnym razem bo TZ tez lubi wiec trzebaby wiecej robic ![]() ja tez cos od Ciebie chialam tylko nie pamietam co ![]() dzis mam chya troche luzniejszy dzien to moze z wami troche poklikam ![]() milego dnia ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() Mam ciało boga ![]() ![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2009-02-05 o 06:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1539 |
Raczkowanie
|
Postanowilam sie spowiadac z posilkow zebyscie ewentualnie skorygowaly co jest nie tak
A wiec tak (dzisiaj): sniadanie: 3 male kromeczki w sumie wychodzi okolo 1,5 kromki normalnych rozmiarow, podgrzanego chlebka schulstad fitness z 3 plasterkami sera zoltego gouda 0g węgli (mlekowita). po kropeczce kuczupu na kazdej. Herabata earl grey i mala kawa z odrobina mleka light. Na 2 sniadanie planuje 125g chudego twarogu z 3 rzodkiewkami, szczypiorem, lyzeczka slonecznika i lyzeczka serka homogenizowanego naturalnego (niestety nie light) zamiast smietanki. na przekaske : jogurt naturalny danone bez cukru (male opakowanie) na obiad planuje 3 nalesniki na zwyklej mace (pol szklanki) z musem jablkowym polane odrobina polewy czekoladowej zrobionej z 4 kostek czekolady gorzkiej lyzki mleka 0,5% i slodziku. Na podwieczorek pewnie zjem jednego nalesnika ktory zostal, on jest akurat z tylko z polewa czekoladowa (jw). Kolacje wymysle po pracy bo mi lodowka pustakami swieci. Nie za duzo wegli ??? albo produktow niedozwolonych , kurza twarz NIE CHUDNE. aha... zdarza mi sie juz w domu w ciagu wieczora wypic dwie szklanki coli zero lub light ![]()
#1540 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1541 |
Zadomowienie
|
Dzonksik generalnie to mysle ze wegli jest optymalnie pod warunkiem ze jutro/wczoraj byly tylko na sniadanie, hmmm nalesniki zrob z platkow owsanych, smaz powoli na malym ogniu przepis masz tu ---> blog Cykady kliknij
do jogurtu doloz jakies ziarna, lyzeczka slonecznika czy dyni albo 5 migdalow czy orzechow, ty pisalas o zaparciach? to wsyp 2-3 lyzeczki siemienia, albo jezcze lepiej wypij je przed obiadem ![]() ![]() ja tez mialam +1 i nie chudlam przez pierwsze 2 tyg 2 fazy to znaczy tyle jej w sumie dopiero mam, ale zauwazylam ze sie cos zaczelo ruszac, ale oficalnie powiem jak bede pewna ze to nie zwykle wahania dobowe, tak ze moze cos madrego urodze w przyszlym tygodniu ![]() Justyna pomimo ze sama jestem zawzietym skrytym parowkozerca to na 1 i 2 fazie SB mowimy im satnowczo NIE... no moze raz na wileki czas... ale chyba dobrze mi sie wydaje ze u ciebie to staly element gry... ![]() Ila wracaj do zdorwia i do nas ![]()
![]() |
#1542 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
http://chleb.info.pl/ Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Zadomowienie
|
ninad łobuzie
![]() ![]() ![]() ![]() Justynka OK, musialam cie z kims pomylic w takim razie ![]() Dzonksik w sumie ninad ma racje - przepraszam, do tych nalesnikow to koniecznie jakie bialko - wiecej wegli niz w samych "plackach' to juz nie ![]()
![]() ![]() ![]() Mam ciało boga ![]() ![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2009-02-05 o 07:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1546 |
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() ja od razu do Effy mojej prywatnej doradczyni ![]() no i wlasnie wczorajsz piers rozlozylam na 2 dania ![]() no wyszlo tego mega sporo wiec to czego nie moglam juz wcisnac wyszykowalam sobie dzisiaj na sniadanko ale dodalam jeszcze ryz brazowy ![]() nie chcialam z tym ryzem probowac na obiad bo wracam po 16 a dzisiaj to pewnie po 17 bo mam spotkanie zaraz po pracy wiec wzielam na sniadanie ![]() na przekaske mam 3 zawijaski z wedlinki drobiowej i serkow topionych light i pomarancze i sie wlasnie nad nia zastanawiam ![]() ![]() ![]() poza tym to ciezko pracuje na wymyslaniem sobie tych wegli i nakupilam wczoraj kasz, ryzu i platkow cala reklamowe ![]() ![]() ![]() ![]() a powiedzcie jakie musli najbardzije polecacie ? bo wszystkie jakie widzialam to byly z rodzynkami ![]() ![]() ale truje co? ![]() ![]() ok zabieram sie do pracy ![]() milego dnia Plazowiczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1547 |
Raczkowanie
|
hejka
dawno nie pisałam bo przechodziłam doła giganta połączonego z przymusowym i nagłym wyprowadzeniem sie z domu na kilka dni. zaczęlysmy sobie z matka skakac do oczu i to doslownie ![]() ![]() buziam Was wszystkie z rana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1548 |
Wtajemniczenie
|
witam moje Kochaniutkie
![]() Bambi- wZieleńcu ofkors ![]() effa boskie nalesniczki czarodziejko(a ile naraz takich nalesniczków zjadasz) Djana dziekuje za przepisik forma tej bułeczki musi bosko wygladac Agee co do muesli polecam włąsnorecznie zrobic bo masz pewność ze bez cukru, meusli made by telik wygladają tak-łatki owsiane, otreby przenne, duuzo orzechów laskowych, siemie lniane mielone, suszone owoce (morel, melon, papaja,ananas) mozna uprazyc płatki przenne na suchej patelni dygotko dopiero w weekend zrobie fotki i wysle nie gniewaj sie kochana Alida wspólczuje i trzymam kciuki zeby sie wszystko poukładało a gdzie nasze weteranki Ilonka fru, papraczek no i pysi dawno nie widziałam ![]() a dzis wkurzona jaks jestem, weszłam na wage i co tam 60,50kg. załamałam sie bo prawie tyle samo miałam przed dietą ![]() stwierdziłam ze zmniejsze 2 i 5 posiłek do mniejszych porcji i dopilnuje małej ilosci wegli. Troche sie uspakajam ze tak blisko do celu i ze rok temu waga którą dzis mam była moją docelową. ale jakis ciąg weglowy mam cały czas mysle o czyms słodkim - poki co to sie pilnuje, moze to wina nowych tabletek z wiekszą iloscia hormonów ehh ![]() poki co wyspowiadam sie:
miłego dzionka
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-02-05 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1549 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ozesz ja glupia ze nie wpadlam na to wszesniej, a w ciazy nie jestem zeby takie zacmienie miec ![]() to ja sobie ladnie w domku wszystko przygotuje i bedzie na jakis czas ![]() no i co do nalesnikow to kurde dla mnie weekend powinien trwac teraz z 3-4 dni abym mogla wszystkie pyyyyysznotki weglowe porobic i pozjadac na sniadanka ![]() ale nalesniczki moze jutro na obiadek wszamam bo na 19 mam step to jeszcze spale ![]() Teliczku no ja wlasnie rezygnuje powoli z tabletek (wiem Ty jeszcze nie dzieciata wiec w sumie tabsy Ci pozostaja lub plasterki) ale ja w nastepnym m-cy zakladam wkladke bo normlanie czuje ze tabletki juz zle na mnie wplywaja bo z kazda wziata tabl czuje sie coraz bardziej nadmuchana ![]() ![]() a moze przed @ jestes i stad te napady na wegle??? a ja znow mam pytanko ![]() w sumie 2 ![]() 1. czy lepszy slodzik chyba na sacharozie czy fruktoza? staram sie ograniczac w codziennym zyciu czyli herbata kawa ale no do deserkow... 2. co myslicie nt kefirow 0% z owocami? maja one tam cukier... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1550 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coś mi się wydaje, że do końca tygodnia pociągnę na I fazie i drugą grzecznie zacznę od poniedziałku ![]() ![]()
![]() |
#1551 |
Zakorzenienie
|
jestem, żyję, ledwo bo ledwo
podczytywałam Was ale pisać jakoś siły nie miałam u nas grypsko pełna gębą, dzieciaki przerobiły 40-stopniową gorączkę ale juz dochodzą do siebie, a nas trzyma, zwłaszcza mnie, trwam w stanie zawieszenia...ani w tę ani w tę ![]() Agee, chylę czoła, że wzięłaś sobie krytykę do serca i wyciągnęłaś wnioski, niestety kilka osób jakoś nie potrafiło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1552 | |
Zadomowienie
|
Heloool
![]() Czy ja sie kiedys wyspie??? Jakies skurcze lydek mnie lapaly w nocy ![]() Ja dzis na sniadanko poltrej wlasnej buleczki zytniej z pasta z makreli i pomidorkiem i jakies 10 lyzek tej kaszki lnianej razowej... Z 1 czubatej lyzeczki zalanej 3/4 szkl mleka i zagotowanej wychodzi taki kleik, taki zbozowy smak ma delikatny. Swietne do dodania do owsianki, do II sn z jogurtem, bo to ma 0.04 g wegli na 100 g. Zadziwia mnie ta rzecz ![]() Carmela zgadzam sie z Ninaad - nie wierze, ze nie mozesz dostac maki razowej, na bank sa ![]() Djana ja pindole z tymi bulkami mnie powalilas ![]() ![]() wszystkimi konczynami sie pod tym podpisuje trzeba to kilka razy zacytowac zeby wszyscy napewno przeczytali ![]() Dzieki ![]() Effo bardzo "natchniony" dzien mialas nie dosc, ze madrze to jeszcze bardzo ladnie to napisalas ![]() tia a ja Ci jeszcze winna jestem moj sposob na łowsiankowo-serowe mufiny ![]() uzywam sera z Lidla Pilosa, tego za 1,79 taki w pudeleczku z srebrno-bialo-zielonym wieczkeim, chudego. 3/4 szklanki platkow owsianych, tyle samo otrebow(tez byly owsiane), i 2-3 lyzki maki owsianej do tego ok 1/2 szk musli(tylko ja takich smiesznych platko-chrupkow uzywam bo by mi sie w koncu przeterminowaly ale jak mi sie w koncu skoncza to inne zakupie i juz nawet wiem juz chyba jakie - zalaczam foto) i 1-2 lyzki zurawiny i 1 mini lyzeczka (do filizanki) proszku do pieczenia, kilka kropel extraktu z wanilii i ok 1/2l lyzeczki slodzika w plynie (w tej kolejnosci wszystko do miski daje ![]() ![]() ![]() P.S. mysle ze gdybym uformowala kulki i polozyla na blasze (bez foremki) to tez powinny wyjsc - mam zamiar sprobowac nastepnym razem bo TZ tez lubi wiec trzebaby wiecej robic A widzisz i chyba te jajka sa kluczem do ostatecznego sukcesu... Dzieki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do mussli - nie kupuje. Mam taka duza pake niemieckich bez cukru, rodzynki wybieram, ale bardzo rzadko je jem, jak juz to daje do muffinek owsiano -twarogowych. Zobaczysz, bedzie dobrze ![]() Kurde ja mam wrazenie, ze schudlam, ale zwaze sie w piatek, moze to znowu cm tylko i az ![]() Dzonksik ja na indeks tez w ogole nie patrze ![]() ![]() Co do nalesnikow - mhmm nie dosyc, ze na bialej mace, to nie ma w nich bialka za grosz. I zajmuja ci dwa popoludniowe posilki. Ja robie z twarogiem wlasnie dlatego, zeby bialko bylo i polewam jogurtem z tego samego powodu. Z SB to tu gorzka czekolade widze jedynie, no chyba, ze mus bez cukru ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1553 |
Zakorzenienie
|
ninaad- a jak wyglądają te smarowidła??są jakiejś konkretnej firmy??tej fruktozy nadal nie kupiłam bo krucho u mnie z kasą...od świąt jadam słodycze i mi się schudła około 1 kg
![]() dziś zjadłam kanapkę z nutellą a zaraz zjem jajko na miękko z odrobinką bułki(nie mogę jeść chleba z ziarnami) a na obiad zupkę zjem ugotowaną na schabiu ![]() ![]() telik-nie ma pośpiecu z tymi zdjęciami,ja na razie mam jeszcze kaaawał czasu nim zacznę zastanaiwać się nad urządzaniem domu...ale na raie szukam inspiracji ![]()
![]() |
#1554 |
Zakorzenienie
|
Effa pięknie napisany wczoraj post (odróżniający mądrą dietę od głodzenia się )
![]() Naleśniki pycha ![]() Napiszę swój jadłospis, bo od 5 dni jestem na II fazie.Nastawiłam się, że przytyje troszkę, a tymczasem zeszłam jeszcze kilgoram (może niecały ok.0,8-0,9 kg).Może za mało węgli wprowadziłam.Proszę o radę.Jadłospis. Śn 8.00.I kawa z mlekiem (0,5% bez cukru), jabłko Śn II ok.11.00 omlet z 2 jaj z warzywami (papryka,cebulka,)i chudą wędliną i startym żółtym serem (odtłuszczonym) przekąska ok.14: jabłko +kromka chleba bezglutenowego+ plaster żółtego sera.Druga kawa z mlekiem bez cukru. Obiad : pierś z kurczaka (z pieczarkami) podsmażona na oleju z pestek winogrona + gotowana fasolka szparagowa (dużo fasolki ) przekąska: garść orzeszków laskowych (ok.15sztuk) kolacja:serek wiejski ze szczypiorkiem i rzodkiewką. W trakcie dnia wypijam ok.2 litry wody niegazowanej. Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2009-02-05 o 10:05 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#1555 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1. lepsza jednak fruktoza 2. myślę, że jednak cukier tam jest, jeśli nie możesz się skusić Cytat:
![]() już myślałam, że tylko ja mam takie podejście ale jednak nie ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1556 |
Zadomowienie
|
Gocha zazdroszcze
![]() ![]() Effa juz dzwonilam do taty mu powiedziec ze w weekend mu zapachow w domu narobie - wiedzialam ze sie ucieszy bo po pierwsze lezy w szpitalu na badaniach caly tydzien, a po drugie uwielbia domowe pieczywo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja tez papieru uzywam i ostatnio Tz zapowiedzialam ze jak na wielkanoc w Lidlu znowu foremki beda to kupie sobie jeszcze inne ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() Mam ciało boga ![]() ![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2009-02-05 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W markecie jest tylko zwykla biala maka lub biala z dodatkiem sody. Sa tez rozne maki na "ciemny" chleb, do wypieku w domu, ale ze wszystkimi dodatkami ze dajesz tylko wode i pieczesz, ale jest tyle w tym skladników i E, ze jakos do mnie nie przemawiaja te gotowce. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1558 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() bo ja to ta z tych bardziej ambitnych i ze jak juz sie do czegos zabieraja to chca jak najlepiej bez zadnych potkniec wiec slucham pokornie wszystkich krytyk i podpowiedzi i staram sie je jak najszybciej wprowadzac w zycie bez zadnych fochow ![]() Cytat:
sniadanie jadam zawsze ok 9 pozniej ok 13, obiad ok 16-16:30 kolacja ok 19-20 (w zaleznosci czy mam aero czy nie) no ja tez zbytnio nie lubie jadac obiadowych rzeczy na sniadanie, wole jakies wlasnie platki, sery, jajka ale kurcze poniewaz dzisiaj nie mam aero to nie chcialam tego jesc ok 17 czy nawet pozniej wiec wzielam to do pracy... ![]() ale postaram sie jakos rozsadniej te swoje posilki ukladac bo wczoraj ta reprymenda ![]() ![]() czy np taki owoc wlicza sie jako posilek weglowy? czy moge jesc np sniadanie weglowe + na II owoc lub na II owoc + obiad weglowy? nie bedzie za duzo? jesuuu co ja bym bez Was zrobila???? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1559 |
Rozeznanie
|
pozwole sobie na OT
![]() Ilonko a mozesz mi napisac moze byc na PW dlaczego? |
![]() ![]() |
![]() |
#1560 | |||
Zadomowienie
|
Alida sciskam i zycze poprawy nastroju
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Agee ja wlasnie tak robie - jak robie owsianke, to dodaje platki owsiane i zytnie, sliwki i morele, slonecznik, dynie, orzechy - pychota owsianka de lux ![]() ![]() ![]() ad1. polecam po prostu fruktoze zamiast slodzika. Ja kupuje 250 g i starcza mi na dwa miesiace ![]() ad2. sprawdz sklad, czy sa doslodzone cukrem, czesto tak jest, ze odtluszczone dosladzaja cukrem, ale nie jest to regula. Jezeli nie ma cukru, to jedz. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.