|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Storczyk (Orchidea) - część II
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1532 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
dziewczyny, co ile należy "kąpać" storczyka, kiedy za oknem jest tak ciepło? W zimie robiłam im kąpiele co tydzień, ale teraz obawiam się, ze to może byż za rzadko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1533 |
Zakorzenienie
|
Isis tak sie rzyjzalam temu zdjeciu raz jeszcze i tak mi sie zdaje ze to roblem z gosodarka wodno - swietlna - azotowa - czy jakos tak - znaczy sie on moze byc troche przenawozony, zrob mu moze tak z miesiac bez nawozu wypluczesz sole z podloza i moze dojdzie do siebie (z rozpedu wczoraj napisalam o tym grzybie a ze se balam wymazac tekst juz naisany - karza banem
![]() ![]() Madziu podlewaj doiero jak nie bedzie rosy w doniczce albo kozonki posiwieja - u mnie to nadal okolo 7 -8 dni - a slonko swieci ostatnie 3 tygodnie, ja w lato podlewam tak co 5 dni, czasem co 4 jak super goraco jest ale nie mam wtedy slonka bezposrednio w pokoj - tylko z rana. A srebrne kreseczki dalej brykaja wesolo u fiolka - akcja z czosnkiem zakonczyla sie wiec niepowodzeniem i smrodem w mieszkaniu - chociaz u falkow zniknely!! Wiec moze warto czasem powsadzac czosnek na robale ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1534 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1535 |
Zakorzenienie
|
Maju dla kambrii takie podlewanie to smierc z przesuszenia, jej nie wolno przesuszac tak jak falkow, podloze ma podeschnac ale nie przeschnac, poznac to mozna po lekkosci doniczki, srednio trzeba ja podlac co 7 dni, inaczej nie bedzie kwitnac poniewaz w bulwach jest za malo substancji odzywczych a do tego bulwy i liscie zaczna sie marszczyc, ja sama mam kambrie pierwswzy raz i przelecialam nie wiem ile forow odnosnie tej roslinki a i u siebie zauwazylam ze listki zaczynaja sie marszczyc dlatego teraz dostaje pic czesciej. Dodatkowo ona nie lubi miec tak mega jasno jak dendrobium i jej odpowiada nie sloneczne okno albo kawalek od - jesli jej swiatlo nie sluzy dostanie czarnych kropek na lisciach - tego sie doczytalam, jeszcze nie sprawdzone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1537 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja juz prawie w Polsce, ruszamy o 5 rano
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1538 |
Raczkowanie
|
Właśnie zobaczylam, ze mój jeden storczyk ma pomiedzy korzeniami na korze pelno takich malutkich białych kropeczek , taką jakby watę. Co mu może dolegać? I jak się tego pozbyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1539 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1540 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Mój storczyk jak narazie miewa sie dobrze. Miał nie tylko srebrne robaczki ale także białe kropeczki i kreseczki w podłożu oraz watę między liśćmi.. Zrobiłam mu małą operację ![]() ![]() Niestety podobnie tak jak Ty Majko , u mojego storczyka listki zostały podjedzone przez te brzydale... ale na szczęscie w pore wszystko zostalo naprawione i teraz mam nadzieje ze juz nigdy nic zlego z nim nie bedzie sie dzialo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W u innych kwiatuszków czuć wiosne, słoneczko robi swoje, i storczyki puszczają nowe korzonki w doniczce, nowe listki i nawet jeden pędzik ![]() ![]() Edytowane przez MonisiaBartusia Czas edycji: 2009-04-10 o 12:42 Powód: Dopisałam ważną informację:-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1541 |
Zakorzenienie
|
witam storczykomaniaczki. Ja nie mam jeszcze tego kwiatuszka, ale bardzo na niego choruję,. Słyszałam tylko, że jak przekwitnie to bardzo trudno o nowe kwiaty. Postanowiłam Was zapytać żeby się plotkami nie sugerować. Pomoże któraś?
![]() |
#1542 |
Rozeznanie
|
a ja dziś kupiłam takiego ślicznego czerwonego
![]()
![]() |
#1543 |
Przyczajenie
|
gusiak23 nie wierz plotkom,na początku tez sie o to obawiałam,ale jak do tej pory stwierdzam,że wiele rzeczy jakie słyszałam i czytałam o storczykach jest plotką jedynie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Zakorzenienie
|
#1545 |
Przyczajenie
|
właśnie,fotki,daj nacieszyć oko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1546 |
Rozeznanie
|
a proszę bardzo
![]() ![]()
![]() |
#1547 |
Zakorzenienie
|
Adela, dwa pytania: Gdzie kupiony i za ile?? ![]() ![]() jest PRZEPIEKNYYYYY ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1548 |
Rozeznanie
|
kupiony w kwiaciarni za 33zł jedno łodygowy, ale to nic... pierwszy raz zdarzyło mi się że choć były jeszcze śliczne różowo białe takie delikatne dwupędowce dojrzałam kwiata, który w pierwszym momencie zdawał mi się być sztuczny
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1549 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1550 |
Wtajemniczenie
|
adela, sliczny ten Twój kwiatek
![]() a ja Wam życzę wesołych Świąt ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1551 |
Rozeznanie
|
a no właśnie
![]() Tęczowych pisanek, na stole pyszności, mokrego dyngusa i wspaniałych gości. Niech to będzie czas uroczy, życzę miłej Wielkanocy ;*
![]() |
#1552 |
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego Storczykomaniaczki
![]()
#1553 |
Raczkowanie
|
Kurczaczków Zielonych
Baranków Czerwonych Bazi Różowych Pisanek Kolorowych Dyngusa Tęczowego I Wszystkiego Najlepszego, a w szczególności pięknych kwitnących kwiatuchów ![]()
Mateuszek 22.04.2008 9:35 3450 gram 55 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#1554 |
Raczkowanie
|
adela17 - przepiękny..
Poobserwowałam mojego storczyka, liście ma zupełnie zdrowe, robali też nie ma, to chyba jakiś glon, dzisiaj go przesadzę. Wesołych Świąt wszystkim! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1555 |
Zakorzenienie
|
Wesołych wszystkim storczykomaniaczkom
![]() moje keiki puszcza korzonki ![]() 2 nastepne storczysławy dalej pędy wydłużaja ![]() ![]()
#1556 |
Zakorzenienie
|
Z moim falkiem nic się nie działo, więc się tu na wątku nie udzielałam
![]() Oczko o którym dawno dawno wspominałam nawet nie drgnęło ![]() Mój storczysław zrobił się kapryśny, zrezygnował z oczka, za to wypuścił listek (oczywiście cieszyłam się jak głupia, że w końcu coś się dzieje ![]() ![]() ![]() Widziałam ślicznego ciapatego kremowo-pomarańczowo-fioletowego ![]() ![]() Widzę, że Wasze kwiatuchy ślicznie kwitną ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1557 |
Zakorzenienie
|
#1558 |
Przyczajenie
|
hej norka mam pytanko co to jest na lisciach takie male przezroczyste kropeczki?? czy te lodyki na ktorych byly kwiaty to mam odciac?? czy tam cos jeszcze wyrosnie?? dzieki za pomoc
|
![]() ![]() |
![]() |
#1559 |
Przyczajenie
|
poradźcie coś proszę:
jednemu z moich storczyków zaczęły gnić korzenie, a wszytkie podlewam jednakowo. liście straciły jędrność, zrobiły się wiotkie i lekko pomarszczone. nie mam pojęcia co się dzieje? |
![]() ![]() |
![]() |
#1560 |
Raczkowanie
|
Norki nie ma . Pojechała a własciwie przyjechała na święta do Polski. Co do kropeczek to się nie wypowiem. Ja u swego pierwszego storczyka nie odcinałam łodygi jak przekwitł. Wypuścił mi nowy pęd z oczka na tym starym pędzie.
Mateuszek 22.04.2008 9:35 3450 gram 55 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:53.