|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Króliczek Miniaturka IV
Groszku a te króliczki we współpracy z SPK zostały wykupione
|
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zapytam tu tez, moze mnie ktos oswieci ![]() czy ktos ma szczoteczke OralB z akumulatorkiem?
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te kroliczki to brak słow i szkoda mi pieska bo trafil na takich włacicieli
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-06-19 o 12:55 |
|
|
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
no to super, ale jak pomysle, ze psa sie zachcialo, to juz kroliczki nie, to normalnie o sciane glowa.
Ze nawet wstydu nie ma i taki napisze powod, to juz same wiecie......
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiula ja czekam na wiecej "sianek" i
|
|
|
#1537 |
|
Zadomowienie
|
To dobrze, że nie ma ziaren, bo króliki nie powinny ich jesc.
Słuchajcie, dostałam dzisiaj ksiązkę o królikach miniaturowych i takich bzdur ja dawno nie czytałam. Pisza tam, że królik to zwierze dzienne, tak jak i czlowiek, wiec bedzie w dzien chetnie sie bawic z opiekunem, a w nocy nie bedzie hałasować. Pisza, że to idelane dla dzieci zwierzątko, lubi byc brane na rece, jest miłe i tanie w utrzymaniu. Po prostu przeczytałam tylko pierwsza strone i odłozyłam, po co mam sie jeszcze denerwowac. |
|
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miła tez czasem bywa..., na rekach moge ja noscic bez problemu.
|
|
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chodzi Ci o taką ładowaną ? ja taką miałam swego czasu. a co ?
|
|
#1540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodzi o to, że w tej ksiązce jest rozsiewana propaganda - nazwałabys Ciapulę miłą? Przeciez duzo królików w okresie dojrzewania jest nie do zniesienia i tu chodzi o ogół, a nie o pojedyncze przypadki. Ok, króliki mogą hasać w dzien, ale to zwierzeta prowadzące nocny tryb zycia, a nie jak napisała autorka dzienny. Ile razy spotykam sie z przypadkami, że królik w nocy nie daje spac, bo odprawia 'koncerty' na pretach klatki. A autorka zapewnia, że tego nie będzie. I twój królik jest jakis wyjątkowy, wszystkie króliki, które ja znam nienawidzą się nosić na rękach, boja się, wyrywają. I spojrzałam na dział zywienie.... Polecane są mieszanki, a dobił mnie tytuł 'Sucha bułka najlepsza na królicze zęby'. |
|
|
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nic nie jest czarne albo białe, sa tez odcienie szarosci
|
|
|
#1542 |
|
Zadomowienie
|
A właśnie ta ksiązka ukazuje same białe barwy
![]() Gdybyś ja dostała do reki to też byś stwierdziła, że to bzdury. |
|
|
|
#1543 |
|
Rozeznanie
|
Też mam taką książkę, dostałam ją dawno temu jak jeszcze nie miałam, ani nawet nie planowałam (całe szczęście) posiadania króliczka i jak niedawno do niej zaglądnęłam to potwierdzam, same bzdury. Podobno autorką jest weterynarz
![]() Szkoda, że wiele osób kupuje takie książki i kieruje się nimi przy opiece nad królikiem ![]() Wypuściłam wczoraj Stefana, nazwanego oficjalnie Stefanem i znów podchodził do klatki Antośka, który rzucał się ze złością na pręty klatki, ale co mnie zaskoczyło, za którymś razem kiedy Antosiek się na niego rzucił, Stefan też wystawił swoje małe łapki i zaczął przebierać nimi po prętach klatki Ale Antoś w tym momencie wyraźnie złagodniał. Potem kiedy była jego pora na bieganie po pokoiu podchodził już tylko do klatki Stefcia i go obwąchiwał. Mam nadzieję, że wszystko jest na dobrej drodze
|
|
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co sadzice o granulacie ? potrzebny jest krolikom
|
|
|
#1545 |
|
Zadomowienie
|
Jesli królik ma bardzo urozmaiconą dietę to nie.
Granulat to tylko dodatek, nie jest konieczny. |
|
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uważam ze tak, ale wiadomo, ja sie nie znam
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
jak to ? przeciez miałas slicznego królaska
![]() dzis miałam robic ciasto z truskawkami. biszkopt upiekłam ale nie wiem jak zagescic truskawki by ciasto nimi przełozyc
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
wiele razy mi to syngalizowano, poza tym nie powinnam wypowiadac sie w tym wątku przeciez
Cytat:
Mam dzis inny plecak, plus czekolada domowej roboty
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie biszkopt przekładany bita smietana z truskawkami ![]() Chmurka mnie jezykiem po nogach łaskocze ![]() Trzymajcie kciuki za Filipa, we wtorek bedzie miał wyrywane zęby. Po tym zabiegu chłopak bedzie jak nowy
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-06-21 o 10:49 |
|
|
|
|
#1550 |
|
Zadomowienie
|
A może się dołączyć hodowczyni dwóch królików? Niestety nie miniaturek
Mam nadzieję, że tak, a więc przedstawię moje kochane króle. Starszy to ponad roczny królik Fucker(miał być miniaturką, a zrobił się prawie Olbrzym Belgijski) oraz jego 'synek' Fuck Weteran(ma 4 miesiące, mam go od jego pierwszych dni życia, ponieważ matka mu umarła ). Aaaa... Witam wszystkich, bo to moja pierwsza wypowiedź w wątku na Wizażu |
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
a witamy ciepło
![]() Ismenkusia i co ciasto wyszlo? w sobote mielismy dzien u nas z tesciami, to tesciowa paczkow swoich przyniosla, a ja pichcilam, baklazany im zaserwowalam, ale smakowalo , P. dopiekl kielbaski i karkowke, ale tesciowa jak dziecko, mowi, malo, bo sie najadla czeresni z drzewa ![]() Motylku mozesz co chcesz tu pisac o krolikach i swinkach i juz nie wracaj do tego co bylo, my Cie tu mile widzimy i jest dobrze ![]() co do noszenia na rekach krolikow to zalezy jaki ,a Ismenkusia chyba tak zartem pisala, a wiadomo, ze w tych ksiazkach niektorych to takie bzdury, ze szkoda gadac....
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#1552 |
|
Wtajemniczenie
|
miejsce dumania Migotki
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
sliczna ta Migotka
![]() Niuta, to jednak Stefek nowy jest, ciesze sie , Marcel tez moze byc jakby co, dla nastepnego ![]() P. w sobote z Sonia sie przeszedl na spacer i ona b. lubi zwierzatka rozne i pogonila za zajaczkiem, ale on sie biedak wystraszyl i P. go wyplatywal z krzakow potem, ale wszystko dobrze sie skonczylo ![]() co do sytuacji z krolikami, to w filmie czy programie jak cos jest, to zaraz sluch sie wyostrza , ogladalam w sobote film Mala wielka milosc , pol.-ang, b. fajny i do szpitala dziewczynie w ciazy przyniosl kolega zupke z krolika, a ona : z krolika ?!, na to on, ze wie, ale to jednak delikatna, ale ona madra, jak tylko wyszedl do zlewu i tyle, choc to, ze nie je z takich stworzen potraw
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
ciasto dobre wyszło
dzis na obiad mam nalesniki czekoladowe z truskawkami i serkiem ![]() Ravissante a co to tylko jedno zdjecie wstawiaj wiecej ![]() kupiłam siano dla królików , ale takie smierdzące jest, ze wywaliłam do kosza na smieci.
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
juz przeczytalam na obiadach co dzis robisz
, smakowo ![]() siano teraz zeby trafic dobre to cud, oprocz zuzali, trzeba czekac na swieze koszenie, Motylek tez ostatnio kupila i wyrzucila ...... u sasiadki, co z nia mamy wspolny plot, ale tylko na dzialce, gdzie domu nie ma, ona ma folie tam akurat, jest mlody piesek, taki smieszny, malutki bedzie, glowka mu wchodzi w oczko siatki, caly czarny i sie chce tak z moimi bawic, ze wczoraj mu unioslam siatke i przelazl do nas , a ja do niej krzycze, ze Pikus u nas, bo przeszedl, hihihi, a do P. mowie, no tak sam nie, ja mu pomoglam, ale tak mu sie chcialo bawic, ze coz...., Maks tez do nich wlasnie tak przechodzi i caly plot jest na dole obstawiony, zeby sie nie podkopal.Pod taka strete desek chyba wczoraj jez wlazl, bo Maks pol dnia tam siedzial i pilnowal, jak sie uprze to koniec
|
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
w carrefour kupiłam dziś żwirek ekologiczny 7l za 9,20 ładnie pachnie
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2009-06-23 o 09:03 |
|
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
cisza jak makiem zasial
|
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
cisza przed burzą
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
wakacje ![]() wczoraj byłam w szoku jak zobaczyłam cene sałaty rzymskiej 4 zł główka ta lodowa po 0,90. Kupiłam tez zioła w doniczkach, jak kroliki zjedza gore to korzonki do ziemi wysadze. Chmurka teraz linieje z dołu, trzy pełne garscie siersci wyrwałam.
|
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.

Ale Antoś w tym momencie wyraźnie złagodniał. Potem kiedy była jego pora na bieganie po pokoiu podchodził już tylko do klatki Stefcia i go obwąchiwał. Mam nadzieję, że wszystko jest na dobrej drodze
).
wstawiaj wiecej