|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
No w końcu się pojawiłaś ! już się zastanawiałam gdzie Cię wcięło... domyślam się ile masz teraz pracy, ja tu też mam w sumie dwójkę ( tyle, ze to drugie ma już 6, więc samo się sobą zajmuje albo z dziadkami jeździ ![]() A hemoroidy takie ogromne dostała dziewczyna co ze mna na sali leżała. Dostawała antybiotyki i czopki do dupy ![]() dzieciaki słodkie ![]() Siala z tym kremem też może być niezły pomysł ![]() ![]() a co do małego, to może jemu też się udzielaja Twoje nerwy ![]() ![]() ej ej a wiecie co z Lazurem ??? tak sobie też o niej pomyślałam dzisiaj. Przepadła jak kamień w wodę... My się możemy tylko pochwalić, że wczoraj odpadł nam pępek ![]() ![]() hd - współczuje, nieźle się nacierpiałaś w szpitalu ![]() żabka - kurde, nieźle schudłas. Też jestem na cud diecie, ale dopiero tydzień. Jak za 3,5 tyg tez spadnie mi łącznie 17 kg to bedę szczęśliwa jak moja córa po karmieniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1532 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
![]() Na pooperacyjnej byłam dobę i wówczas rzeczywiście małego tylko mi podawano do piersi a przewijanie itp było w gestii położnych. Na szczęście leżał koło mojego łóżka więc przynajmniej go widziałam. Pod prysznic poszłam po 12 godzinach. Położna powiedziała, że jest pełna podziwu, że po takiej operacji tak dobrze mi poszło. Po jednej dobie wylądowałam w oddzielnej sali. Tu mały już był tylko pod moja opieką przez całą dobę. Przez 4 pierwsze dni byłam pod tymi kroplówkami i to był najtrudniejszy okres. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1533 |
Zakorzenienie
|
Morgana
a mi kg nie leca ![]() ![]() ![]()
#1534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naszej historii cd. Wizyta w instytucie onkologii uświadomiła mi jak wiele zależy od tego na kogo się powołujemy. Nazwisko profesora Smolarczyka (dyrektora szpitala na Karowej) otworzyło wiele drzwi. Nie wdając sie w szczegóły: otrzymali moje wycinki, wykonają dodatkowe badania aby ustalić czy są to złośliwe guzy czy może zmiany zostały wywołane ciążą. Pod koniec sierpnia mam się umówić do patologa. Od wyniku badań zależy dalsze leczenie. Zapewniono mnie, że mimo iż jest to rzadki przypadek - dadzą sobie z nim radę ![]() Jeśli okaże się złośliwy czeka mnie usunięcie macicy. Chemioterapia w tym przypadku nie ma sensu, nie ma badań potwierdzających jej skuteczność w takich przypadkach. Niestety USG wykazało, że nadal mam 2 lub 3 małe mięśniaki. I właściwie to tyle... Musze spokojnie poczekać do końca sierpnia. Potem zobaczymy co wykażą badania. Na szczęście z małym jest wszystko OK. Wczoraj byłam u pediatry. Ma pleśniawki w buzi i przez to trochę marudzi. Dostaliśmy leki i mam nadzieję, że szybko mu przejdzie. Waga się ustabilizowała - waży 3390 ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- kashha - dziękuję ! ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- niezawsze - od 8 mały nie śpi. Cały czas coś... Zdarzyłam zjeść kanapkę i sie ubrać. Zęby umyłam o 11 ![]() Znowu zaczyna płakać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1535 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- aa w ogóle powiem Wam coś smutnego ![]() ![]() Jak sie dowiedziałam, to łzy mi strumieniami poleciały,m ze coś takiego się przytrafia i że mogłoby się coś Nastce stać. A nigdy nad niczym nie płakałam ! Kto by pomyślał, że taka płaczka się zrobię... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1536 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co do niunki to wspolczuje kolejna biedna mamusia ktora nie wie co juz ma robic mam nadzieje ze przejdzie malej a dajesz jej cos na kolki? jejku jak tak to czytam dziewczyny to jestem najszczesliwsza ze Hubert mimo ze tj wczoraj caly dzien nie spal nawet na spacerze to nie placze! lezy rozglada sie usmiecha i tyle jak sie prezy zadzieram mu nozki popierdzi sobie i tyle jak nie moze zrobic kupki to tez konczy sie na prezeniu i takim krzyku co jakis czas gdy "cisnie" kupalka ale tez nie placze odpukac w niemalowane.... ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- morgan straszne... ja tez teraz jak mam dzidzie tez mnie takie historie wzruszaja i daja do myslenia dzieczyny po cc po jakim czasie mozna cwiczyc???????? wiem ze basia pisala chyba ze po 2 mc a wy wiecie cos wiecej?? ja kurcze Hubertowi smaruje glowke oliwka i szczotkuje bo mu sie minimalna ciemieniucha zaczela pojawiac i dwa dni temu zeby dobrze zmyc ta oliwke umylam my glowke szamponem z hippa i dostal uczulenia tylko nie wiem czy od szamponu czy moze zle wyplukalam bo juz sie denerwowal i na szybkiego to robilam ![]() aa mamuski czy polozna jak do was przyjezdzala wazyla malucha?? ja od jutra postanowilam nie jem pieczywa jasnego ani mieszanego jedynie wasa i calkiem czarny chleb jak spadlam 16kg tak sie zatrzymalam zostalo jeszcze 5 ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgfekq97lk.png Edytowane przez anoxa Czas edycji: 2010-08-12 o 11:14 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Raczkowanie
|
Niezawsze, a na kiedy masz ortopede i ile tam kosztuje wizyta z usg? dzwonilam do babki medica i zapisalam tam malego a cena z usg to 250!! szok...sukam czegos blizej i w rozsadniejszej cenie...
a propos, u nas tez dzis nieciekawie,,, jestem jeszcze w pizamie, nie jadlam sniadania, do lazienki chodze na raty i "przerywam w połowie" bo moje dziecie wymaga abym pojawiala sie przy nim w ciągu kilku sekund, inaczej za kare mi sinieje... dopiero zasnął, obudzil sie o 7 rano i tak tancowalismy do teraz... cyc, noszenie, cyc noszenie, lozeczko, placz, cyc, i tak w kolko... ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez belunia1985 Czas edycji: 2010-08-12 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1538 | ||
Zakorzenienie
|
Haniu wspolczuje
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Na kolki nic nie dawalismy, bo myslalam, ze to nie to, ale moze jednak... no na wszelki wypadek nie jem wiecej fasoli i czekolady. Polozna nie miala jak zwazyc nawet jak byla, u pediatry mala byla wazona. ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Najchętniej położyłabym się ale pewnie za godzinkę wstanie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1540 | ||
Wtajemniczenie
|
U mnie to sukces jak zjem śniadanie,a kąpię się jak TŻ przejmuje małą.Poza tym totalna rozsypka-ani obiadu ani sprzątania,pranie wczoraj robiłam to też była masakra: jedne body powiesiłam i bieg do łóżeczka,drugie i z powrotem i tak całą pralkę
![]() ![]() No to pomyśl,że u nas zaczęło się w 3 tygodniu,a teraz nam idzie 9 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1541 |
Rozeznanie
|
Ja tam bym sie polozyla nawet i na godzinke, zawsze to lepiej niz nic.
Amelka skonczyla wczora 2 latka i mielismy zejety dzien, fajnie bylo. Nie moge, ale ten czas leci. Anoxa, mnie tez waga juz nie spada i zostalo ok 5kg, karmie piersia, ale nie przestrzegam diety i czesto nie moge sie oprzec slodyczom. Mam zamiar zaczas cwiczyc, ale nie moge sie zmobilizowac. Za to na spacerze dzisiaj choodzilam o godziny dosyc szybkim krokiem, moze codziennie taki spacer cos da. Jak sie widze na zdjeciach to mnie normalnie deprecha bierze. A Alex byl taki grzeczniutki wczoraj, i nawet jak go polozylam spac, to nie trzeba bylo co chwile do niego biegac, slodycz. |
![]() ![]() |
![]() |
#1542 |
Zakorzenienie
|
Farminka nie wyobrazam sobie tego
![]() ![]() Mi troche zostalo tez kg i ten brzuch bleee, tez bym cos pocwiczyla, ale poczekakam jeszcze, na razie chodze na dlugie spacery wczoraj 3h prawie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1543 |
Wtajemniczenie
|
niezawsze kiedyś spała,ale teraz już nie.Ostatnio jak wracałyśmy z przychodni zrobiła taki raban,że ludzie sie na mnie gapili,a ja nie mogłam nic zrobić,więc prułam z tym wrzeszczącym wózkiem do domu.Beczała całą drogę aż do samego domu,a tuż przed bramą zasnęła... Myślałam,że padnę jak to zobaczyłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() a tymczasem anoxa prosilas o opis podrozy: wyjechalismy w czwartek na noc. wszystko bylo ok maly sobie spal. wode na mleko wzielam w termos no i zimna w butelce zeby wymieszac. najgorsze bylo pierwsze karmienie. michal obudzil sie glodny ja w tym aucie w ciemnosciach nie potrafilam sie zorganizowac. oblalam sie i woda pociekla mi miedzy nogi. mialam cale mokre spodnie i majtki ![]() za to powrot to byla jazda bez trzymanki ![]() ![]() ogolnie stwierdzilismy ze to bylo troche za szybko chyba na taka podroz. do tego doszly te problemy brzuszkowe wiec caly wyjazd to byla walka zeby cos zjadl. jedyny plus to ze wreszcie jest przebadany i mozemy go leczyc. dojechalismy przed 12 w nocy i w miare noc przespal a teraz jest znow jazda od rana. zasypia tak dopiero po 2 godzinach od karmienia a tak to caly czas jest marudzenie i placz ![]() dobra uciekam was troche nadrobic bo micho chwile grzeczny |
![]() ![]() |
![]() |
#1545 |
Zakorzenienie
|
mnie dzisiaj znajoma pocieszyla ze ich syn byl grzeczny do 3 mc pozniej sie zaczela jazda
![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- aniaa dziekuje ![]() a ja znowu szczesliwa bo Hubcio znowu sam kupalka zrobil ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- a moj syn przez caly dzien spal jakies 30 min a obudzil sie grubo przed 7.00
#1546 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nie spi, ale nie placze zazdroszcze. W sumie moja mala nadal spi i jest spokoj az saama nie wierze i caly czas sie boje, ze zaraz sie skonczy ten luksus. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1547 |
Raczkowanie
|
eh eh mam jeszcze pytanie, czy któraś z Was ma problem z baby blues ? myślę, że ja mam dośc spory i nie do końca wiem co zrobić, żeby zaczął mijać :/ oh boże
|
![]() ![]() |
![]() |
#1548 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
telewizor lcd 37 cali laptop 15,4 cali ![]() nie klikam, mam telewizor, mam laptopa, po co mi dwa ![]() no wiec dzis moj maly zrobil kupke, znaczy zaczol, stekal, prezyl sie i zaczela wychodzic, rozplalal sie i schowala sie z powrotem ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ci09kawwvkt0z.png http://www.suwaczki.com/tickers/bfaregz24yrern0l.png ![]() Dieta MŻ ![]() Start: 15.11.10 - 78 kg ![]() Edytowane przez FraniaPirania Czas edycji: 2010-08-12 o 15:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1549 |
Zakorzenienie
|
Hej kobiety,nie zdążę nadrobić na pewno. W każdym bądź razie u mnie baby bluesa nie ma,przynajmniej narazie. Ostatnio Damianowi mówiłam nawet że całkiem inaczej podchodzę do drugiego dziecka,jakoś tak spokojniej, dojrzałej i wogóle. Ciężko mi wytłumaczyć,ale jest lepiej.
Dziś była u nas położna,bardzo fajna kobieta,bardzo pozytywnie mnie nakręciła,co cieszy mnie ogromnie. Podobało jej się moje podejście do dziecka,żywienia i wogóle. Dała mi trochę dobrych rad,rzeczowo odpowiedziała na konkretne pytania co mnie cieszy. Co do spania i płaczu,to u nas w dzień Julia śpi o wiele lepiej niż w nocy,ale też nie ma tragedii ogólnie. Damian mi dużo pomaga i rozumie. Jest też jeszcze Łucja która trzeba się zająć,ale to nie jest problem. Dziś nawet udało mi się sporo w domu zrobić,ale akurat mała u teściów spala,tzn Łucja nie Julia. Dwie pralki puściłam, wyprasowałam furę rzeczy,zrobiłam porządek w komodzie z rzeczami Julii,pomalowałam wkońcu paznokcie u nóg bez problemu high i teraz chce sobie zrobić włosy,tzn szampon koloryzujący nałożyć, pomalować paznokcie u rąk i ogarnąć dwie szafki,gdzie są kosmetyki,lekarstwa itd. |
![]() ![]() |
![]() |
#1550 |
Zakorzenienie
|
Może nasze dzieciaki sa takie marudne dzisiaj przez pogodę. Franio tez dzis taki jakis rozdrażniony jest, mało spał, chociaż bylismy na wsi, gdzie zawsze super śpi kilka godzin. Dzisiaj marudził, wiercił się, ryczał. Teraz zasnął, po jedzeniu. Mam nadzieję, że noc będzie lepsza. Ale i tak na pewno jego marudzenie nie jest nawet porównywalne z Sebkiem czy Lenka. Dziewczyny jesteście takie dzielne, ja po 1 dniu jestem nerwowa.
Dostałam i wypróbowałam podgrzewacz TT. Polecam. 125L z lodówki podgrzewa ok 5 minut, z temp. pokojowej ok 3 minut. |
![]() ![]() |
![]() |
#1551 |
Zakorzenienie
|
Witajcie, ja dzis rano poszlam do lekarza, bo w kupkach malej znalazlam sluz i takie jakies brunatne uplywy i spanikowalam...okazala sie ze to rozne odczyny z zaladka i ze to norlane i to nie biegunka, mala przyzwyczaila sie do mleka i bedzie robic czesniej kupki po torszku...i zdorwa jak rybka jest
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1552 |
Zakorzenienie
|
my poszlismy na spacer moze z 30 min bylismy bo ledwo Hubert zaczal przysypiac a tu burza przyszla
![]()
#1553 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale w tamtym 180 więc myśle, że wporządku. problem by chyba był jak by co tydzień 400 przybierał. a jeszcze trzeba wziąć pod uwage czy jest przed czy po jedzeniu, czy ma zasiuśkaną pieluche ... gratulacje zejścia z wagi ![]() anoxa ja nie wiem po ilu można ćwiczyć po CC ale najchętniej już bym zaczęła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a możesz mi powiedzieć od którego sprzedawcy brałaś ? aniaa oby teraz tylko lepiej było ![]() mój mały strasznie dzisiaj marudzi, albo muszę mu podtykać smoczka albo cyca albo na ręce nie da się go zostawić w łóżeczku. ale to i tak nic w porównaniu z niektórymi. oby waszym maluchom szybko przeszło ![]() a i jest z niego cfaniak ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1554 |
Zakorzenienie
|
ale tu spokoj dzisiaj
![]() to i ja uciekam sie polozyc puki mlody spi chociaz tak nie spokojnie spi co chwilke sie wierci steka i wzdycha dobranoc mamuski
#1555 |
Rozeznanie
|
mamusie cycowe, czy ktoraś ma taki problem jak ja?
![]() na poczatku mialam nawal pokarmu, Młoda najadała sie tak że spała potem na luziku 4 godzinki a od 2 dni czuje jak zmniejsza mi sie ilosc pokarmu ![]() rano wstajem jak zwykle z piersiami pełnymi mleka i w ciagu dnia jest go co raz mniej.. do tego stopnia, że i wczoraj wieczorem i dzis musiałam dać butle, bo wypiła co miałam w piersi i ryk i wkładanie łapek do buzi pije litry wody i herbatek na laktację, staram się jeść regularnie.. teraz zrobiłam sobie bawarke, bo czytałam ze to moze pomoc.... o co chodzi moim cycuchom? ![]()
#1556 |
Rozeznanie
|
moje dziecko wczoraj w ciagu 14h spalo moze pol godziny!!!!! juz myslalam ze wogole nie zasnie
![]() ![]() pytanie do mam ktore juz maja dzieci. jak pomoc ustawic takiemu maluchowi drzemki? i w jakich godzinach najlepiej? |
![]() ![]() |
![]() |
#1557 |
Zakorzenienie
|
pilotka tez tak mialam z mleczkiem, ze mniej sciagalam, ale u mnie pomogly herbatki na laktacje z herbapolu
|
![]() ![]() |
![]() |
#1558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matko ale duchota. Oby w nocy było chłodniej. Padam dzis na twarz. Poczekam az mąż wstanie, zrobi mi opatrunek, pójdzie do pracy to mąż zdążę sie zdrzemnąć póki mały sie nie obudzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1559 |
Zakorzenienie
|
hd mam nadzieje ze guzy nie sa zlosliwe i oby Szymkowi szybko przeszly plesniawki
farminko ale fanie ze tak Lenka spi dlugo w nocy ![]() ![]() ![]() entertete moj marudzi ale mysle ze to przez brzuszek papeteria ja mialam to samo z laktatorem aventu itakasia ciesze sie ze wreszcie wszystko w porzadku Siala Sebek jaki duzy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Morgana mala sliczniutka, a pieluchowania to juz sie chyba nie stosuje raczej ![]() mini moj micho od poczatku jest na modyfikowanym anoxa ja mleko robie z zywca przewaznie nie gotowanego. no corcia justynacz w sam raz dla micha mojego ![]() micho dwa razy dostal czopek. od tygodnia tylko po nich sa kupki i obawiam sie ze jutro znow nas to czeka ![]() ![]() ![]() agravka fajnie ze jestes ![]() ![]() belunia moj tez tak ma czasem z tym placzem. wystarczy mu dmuchnac w w nosek tak z odleglosci i zaraz powietrze lapie. tak jak Basia pisala jak sie zachlysnie justynacz sliczna niunia ![]() kasha Wojtus superowy. micho tez ma ta czapeczke ![]() karolcia mala jest sliczna. a moa mama uroki odczynia tak ze lize czolo i spluwa na boki ![]() scoobs jak ladnie Alex juz wazy ![]() Linka ja jutro zaczynam 7 tydzien po porodzie i jeszcze mi cieknie troche takie zolte ale juz coraz mniej. no i dopiero w tym tygodniu przestalam odczuwac dyskomfort tam na dole przy siadaniu. i przeszlo prawie calkiem to dziwne dretwienie ![]() wiolek fajnie sie udalo z tym becikowym ![]() basienka mi jeszcze przed porodem zaczal wylazic ale potraktowalam mascia pare razy i go wcielo ![]() papi niefajnie z tym zapaleniem ![]() hd wspolczuje przejsc z temperatura. ja tez z checia bym zmienila pediatre tylko ze maly byl juz u wszystkich trzech w naszej przychodni. dwie to niemile stare gluche i slepe stare baby a jedna fajna i mila ale co z tego wsystkie stawialy bledne diagnozy i boje sie im zaufac na przyszlosc ![]() Szymus slodki jest jak niewiem co ![]() zabka ja malego jak klade na brzusio albo na plecki z brzuszka to klade mu jedna raczke wzdluz ciala i na ten bok przekrecam, ale nie wiem czy tak jest dobrze ![]() Frania ja tez tego czegos przy przystawianiu nie czulam. a czopki dla dzieci sa wezsze niz te dla doroslych jaszczka michal tez tak ma z tym drzeniem czasem jak placze gdy boli go brzuszek. no i z tym czerwienieniem sie tez. ja juz wiem kiedy brzucho go boli przez baki bo robi sie czerwonu na buzce robi grymas jakby juz plakal a dopiero za chwile jest ryk. oby u was to nie byl refluks jak u michala. moj tez jak nie placze to ma miekki brzuszek a jak jest ryk to naprezony niezwsze tez mam z tym nasluchiwaniem. no i wspolczuje przezyc z mala. michal jakby spokojniejszy troche dzisiaj. oby tak zostalo a tz ![]() udalo mi sie was wreszcie nadrobic ![]() kto wie co u lazurki i xawmelli? o michale napisze wiecej jutro bo juz sil nie mam i na oczy nie widze. ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- a i o karmieniu pisalyscie. ja daje mu jesc nie czesciej niz co 3 godziny. jesli wczesniej sie budzi staram sie go przepoic lub przetrzymac troche jak najblizej 3 godzin. zjada bardzo roznie. robie tak 130 mleka a wypija czasem 40 a czasem wszystko. przewaznie 80-100 ml. niby powinien jesc 120 ale przybiera ladnie mimo wymiotow. |
![]() ![]() |
![]() |
#1560 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ide w kimono ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:44.