|
|
#1531 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Politechnika Rzeszowska :)
Na informatyke jest nawet za mało kandydatów.. we wrześniu było jeszcze sporo miejsc wolnych.. Także luzzz
|
|
|
|
|
#1532 |
|
Zadomowienie
|
Hej czy ktoś poszedł na politechnikę nie zdając na maturze matmy? Chodzi mi o inżynierię produkcji...
|
|
|
|
|
#1533 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#1534 |
|
Przyczajenie
|
Witam
chciałbym złożyć papiery na kierunek elektronika-telekomunikacja w Rzeszowie , orientuje się może ktoś czy ciężko tam jest się dostać lub jakie progi pkt mniej więcej obowiązują ?
|
|
|
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo R liczy się podwójnie. Ja z takim pytaniem wiecie gdzie można znaleźć informacje o progach z tamtego roku ? interesuje mnie technologia albo inżyniera chemiczna
|
|
|
#1536 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A znajomi po informatyce łatwo znajdują pracę, a nawet od III roku często można załapać się na fajne staże i praktyki, tylko trzeba troszkę ruszyć głową
|
|
|
|
|
|
#1537 |
|
Przyczajenie
|
Wchodzisz na strone politechniki tam jest rekrutacja i sa zasady przyjęć..
|
|
|
|
|
#1538 |
|
Raczkowanie
|
Hej.
Ja właśnie wybieram się w tym roku na polibude. Będe składać na FiR, bezpieczeństwo, budownictwo i fizyke techniczną. Przewiduje z pol 63%, z mat 86%, z ang 80% i geo rozsz 70% x 1,5, Jak myślicie mam szanse dostać się na któryś z tych kierunków ?
|
|
|
|
|
#1539 |
|
Przyczajenie
|
Na każdy z tych kierunków dostaniesz się... Nie wiem tylko jak jest z fizyka tech. ale na reszte dosatniesz się to moge Ci gwarantowac ( wg podanych wyników )
|
|
|
|
|
#1540 |
|
Raczkowanie
|
A mam jeszcze jedno pytanie, w rekrutacji liczy się 4 przedmioty czy 3 jak np. na finansach jes 1. pol 2. angielski 3. mat 4. geo, hist ??
|
|
|
|
|
#1541 |
|
Raczkowanie
|
A mam jeszcze jedno pytanie, na politechnike liczy się 3 czy 4 przedmioty z wykazu. Np na finanse jest
1. pol 2.ang 3.mat 4.geo lub hist I nie wiem czy liczą się pierwsze 3, lub za matme zamiennie geo, czy wszystkie z 3 lub do wyboru geo lub hist. Mógłby ktoś powiedzieć mi jak to jest. |
|
|
|
|
#1542 |
|
Raczkowanie
|
Mam jeszcze jedno pytanie. W rekrutacji liczą się 3 czy 4 przedmioty. Np. na finanse mam tak :
1. pol 2.ang 3.mat 4. geo lub hist Liczą się pierwsze 4 czy tylko pol, ang + 3 do wyboru z tych 3 ? |
|
|
|
|
#1543 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
na budownictwo ok 240pkt w 2 turze jest wystarczające. raczej. |
|
|
|
|
|
#1544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja chodze na ten kierunek i generalnie pisalam matme podstawową , ale na tym kierunku i tak jest matma która ma bardzo mało wspólnego z matmą w liceum
|
|
|
|
|
|
#1545 |
|
Przyczajenie
|
jak przebiega proces składania podania o akademik i rozpatrzenie tego pozytywnie?
czy wgl jest trudno otrzymać miejsce w akademiku? |
|
|
|
|
#1546 |
|
Raczkowanie
|
Z tego co wiem, to jak się już dostaniesz to tam idziesz po papier i składasz że chcesz do akademika, tam trzeba wszystkie zaświadczenia i wgl, to oni ci tam bd mówić. Czy trudno się dostać.? hmm.. raczej nie, dużo ludzi wybiera mieszkania, z tego co czytałam było dużo miejsc wolnych w tamtym roku.
|
|
|
|
|
#1547 |
|
Raczkowanie
|
Witam, Ja się wybieram na finanse i rachunkowość,
powiedzcie jak jest tam z przyjęciami ? dużo osób idzie ? jak z matmą, bardzo przewalone ? i czy trzeba mieć dużo pkt żeby się dostać... |
|
|
|
|
#1548 |
|
Raczkowanie
|
hej, ja też wybieram się na finanse.
z tego co czytałam to 345 pkt trzeba było mieć.. z mat ogólnie ti chyba nie jest źle z tego co piszą pisałam geo rozsz ok 70% , pol ok 63%, mat 88%, ang 80% liczę ok 330 pkt, z tym wynikiem w tamtym roku w I turze bym się nie dostala jak bd w tym zobaczymy, a jak u ciebie z matura ??
|
|
|
|
|
#1549 |
|
Raczkowanie
|
To widzę że mogę sobie pomażyć o przyjęciu... Nie zdawałem żadnego rozszerzonego :/ Ciekawe z ilona pkt się ludzie w 2 terminie łapali
![]() a jeszcze mi powiedz czy liczą się jakieś pkt z ocen na świadectwie ? Edytowane przez baba12 Czas edycji: 2012-05-25 o 13:23 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1550 |
|
Raczkowanie
|
no to może być trochę ciężko :/ ale zawsze przecież spróbować można
2 turze pisali ze 305 pkt miała ostatnia osoba z rezerwy. Nie niestety żadne oceny ze swiadectwa nie liczą się :/
|
|
|
|
|
#1551 |
|
Raczkowanie
|
spróbuję na pewno
właściwie to zawsze chciałem mieć własną firmę, ale po samym zarządzaniu może być ciężko z robotą (wrazie jakby własny biznes nie wypalił) ogólnie Finanse też mi się bardzo podobają...hmmm może bezpieczeństwo wew. też może być ciekawe, ale słyszałem ze ciężko się dostać nie jest
|
|
|
|
|
#1552 |
|
Raczkowanie
|
Hmm.. powiem co wiem.
![]() strasznie dużo osób idzie na bezpieczeństwo wew. , w tamtym roku najbardziej oblegany kierunek na polibudzie. Dostać się rzeczywiście nie jest trudno, bo dostawali się od 270 pkt. ale liczy się tam polski, ang, hist i geo/wos. I jak ktoś pisał hist i wos rozsz to ma gwarant że się dostanie. A Ty jeśli pisałeś same podstawowe, to wiesz znów może być ciężko. ;/ Nie chce być pesymistką ale tak to wygląda. ;/
|
|
|
|
|
#1553 |
|
Raczkowanie
|
hmmm to faktycznie lipa :/ zostają mi studia zaoczne albo trzeba będzie poszukać jakiś znajomości
![]() w sumie czasu jeszcze jest, może akurat się łapne na coś ![]() Dzieki za info, sporo wiesz
|
|
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym chciała studiować bezp. wewnętrzne
zdawałam R pl, wos i histę, zobaczymy co z tego wyjdzie
|
|
#1555 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#1556 |
|
Raczkowanie
|
angi 76 to ty czuj się pewnie już przyjęta w I turze raczej napewno się dostaniesz
ja też bd składać na bez wew ale jako drugi kierunek, zdawalam geo rozsz ale najbardziej chce na finanse i tam bd mieć w miarę dużo pkt. A tak dziewczyny na ile pkt liczycie na bez wew, jest 90 miejsc więc mało :/
|
|
|
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1558 |
|
Raczkowanie
|
a tak na ile liczysz z pol, ang, hist, wos ?
|
|
|
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
pl ciężko określić, naprawdę. niby temat ok, ale czy się wstrzeliłam klucz
ang wolę nie komentować, nie mam głowy do języków hist i wos myślę, że po około 50%
|
|
#1560 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że i tak napewno się dostaniesz.
![]() A nie wiesz może jak to jest z rekrutacją, bo ja chce składać na 4 kierunki, a za jednym razem (za opłate rekrutacyjną) moge jednocześnie na 2 kierunki, a jak chce kolejne 2 to jak mam to zrobić. 1.finanse 2.bezp wew. 3.stosunki miedz 4. fiz tech/bud |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.

chciałbym złożyć papiery na kierunek elektronika-telekomunikacja w Rzeszowie , orientuje się może ktoś czy ciężko tam jest się dostać lub jakie progi pkt mniej więcej obowiązują ?
wiadomo R liczy się podwójnie. Ja z takim pytaniem wiecie gdzie można znaleźć informacje o progach z tamtego roku ? interesuje mnie technologia albo inżyniera chemiczna

Ja właśnie wybieram się w tym roku na polibude. Będe składać na FiR, bezpieczeństwo, budownictwo i fizyke techniczną. Przewiduje z pol 63%, z mat 86%, z ang 80% i geo rozsz 70% x 1,5, Jak myślicie mam szanse dostać się na któryś z tych kierunków ?

ang wolę nie komentować, nie mam głowy do języków
hist i wos myślę, że po około 50%