|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2
Ja tam nie wiem, ale ja bym sie pewnie wkurzyla, jakbym uslyszala, ze moja wina jest cos, co zalezy od dwoch osob.
Dobrze, ze sie odgryzlas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1532 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() u mnie wszystko jak w zegarku o dziwo ;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1533 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1534 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja brałam Diane kilka lat ze względu na trądzik.W trakcje brania miałam skórę normalną w kierunku tłustej,mocne fajne włosy i prawie idealna cerę.Przerzucilam się na plastry Evra ponieważ lekarz stwierdził,ze takie zminimalizowanie dawki hormonów jest lepsze niż całkowite odstawienie.Od tamtej pory trwa moja masakra,skórę mam tłusta i łojotokową,podskórne gule na linii żuchwy,włosy są tłuste i wypadają.Lekarz przepisał mi Narayę,biorę ja już rok,podobno ma działanie antyandrogenne ale mi wcale nie pomaga ![]() Jak porównuje moje zdjęcia z okresu brania diany z tym co jest teraz to mam ochotę wrócić do tych tabletek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1535 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a poza tym w tych czasach konflikt serologiczny to żaden problem - podaje się jakieś leki i tyle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1538 |
Zadomowienie
|
zdaje się zastrzyki;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1539 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1540 |
Zadomowienie
|
pytałam kiedyś gina i powiedziała, że właśnie zastrzyki... tylko trzeba szybko chyba wiedzieć czy się jest w ciąży, żeby zapodać to lekarstwo...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1541 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ehhh ten tradzik ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1542 |
Raczkowanie
|
Obecnie stosuję komputer cyklu- cyclotest i metodę termiczną. Cieszę się, ze odstawiłam tabletki. Wreszcie czuję się dobrze. Nie mam żadnych skutków ubocznych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1543 |
Zadomowienie
|
a mi się znowu spóźnia okres, na razie 2 dni nie chcę nic gadać, bo znowu wyjdzie, że nic z tego;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Panie.
Chciałabym przyłączyć swoją wypowiedź do tematu o odstawieniu tabletek. Może komuś się przyda. Ja brałam 9 lat tabletki różnych firm, ale od kiedy weszły na rynek Yasminelle to brałam właśnie te. Odstawiłam w sierpniu. Czuje się rewelacyjnie. Naturalną miesiączkę dostałam już po 30 dniach. Teraz czekam na drugą. Przede wszystkim ustąpiły migreny. Myślałam, że u mnie migreny są normalne, ale okazało się ,że to pierwszy sygnał by odstawić tabletki. Teraz mam spokój od sierpnia. Czuje się zdecydowanie lepiej. Jestem bardziej radosna, wróciła energia, nie smucę się już tak i nie popadam w częste stany przygnębienia. Z minusów to, że po odstawieniu wyszło kilka krostek to na karku, to na plecach, na czole przy włosach ( takie dziwne miejsca) ale teraz zaczynają schodzić. No i troszkę bardziej bolesna miesiączka oraz czuje kiedy mam owulacje bo jajnik tak bolał , ze nie mogłam się wyprostować ![]() Ja odstawiłam tabletki bo chce zajść w ciąże, ale również organizm dawał mi znaki, ze już za długo. Kilka z Was pisała o wypadaniu włosów. Mi włosy wypadały garściami...ale właśnie wtedy, kiedy brałam tabsy. Teraz jak je odstawiłam, podcięłam włosy i mam spokój narazie. Polecam szampon dermena. Ja już nie chce wrócić do tabletek , ale to indywidualny wybór każdej z Nas. Co do badań to robiłam raz na rok badania na krzepliwość krwi i próbki wątrobowe. Mój ginekolog nigdy nie kazał robić przerw. Mówił, że skoro wszystko jest ok to po co. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1545 |
Raczkowanie
|
ania-aniula Ja też miałam okropne problemy z migreną, po odstawieniu tabletek ból jak ręką odjął. Już nie wróce do tabletek. Mam tylko problem z PMS to jest masakra co się ze mną dzieje przed okresem. Sama ze sobą nie wytrzymuję
|
![]() ![]() |
![]() |
#1546 |
Zakorzenienie
|
Mam do Was dziewczyny takie pytanko. Otóż w lipcu odstawiłam tabletki anty (brałam 2,5 roku), pierwszy okres przyszedł jak w zegarku, drugi 3 dni wcześniej niż powinien. Teraz czekam na trzeci ale od jakiegoś czasu zauważyłam że po naciśnięciu jednego sutka wycieka mi taka biała wydzielina, czasami przeźroczysta. Wyczytałam że może to mieć podłoże np. hormonalne. I tu moje pytanie - czy tak może się dziać po ostawieniu tabletek? Dodam że po odstawieniu nie współżyłam więc ciąża raczej odpada. Wiem, że muszę wybrać się do lekarza ale zanim to nastąpi wolałam najpierw napisać tutaj.
#1547 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Dołączę się do tematu odstawiania tabsów. Podzielę się swoimi spostrzeżeniami.
Brałam przez rok Novynette, potem Yasminelle i dwa miesiące Narayę. W sumie tabletki brałam 2 lata. Odstawiłam z różnych powodów i jeśli chodzi o samopoczucie, to jest zdecydowanie lepsze. Nie mam już stanów depresyjnych i przygnębienia. Po odstawieniu miałam 3 normalne miesiączki - tylko cykl mi się torszkę wydłużył ok. 32 dni. Teraz czekam na czwartą miesiączkę i... nic... Jest już tydzień opóźnienia i nic. Myślałam, że w ciąży jestem. Zrobiłam dwa testy i nic. No i tak sobie na razie czekam aż przyjdzie okres. Wybieram się do ginekologa, jednak najbliższy termin dopiero na początku listopada, więc na to również czekam. Pojawiły mi się także wypryski to tu to tam - trochę na plecach i na twarzy, ale ogólnie to jeszcze nie jest tragedia. Waga w normie, nie czuję się już taka "ociężała". To by było na tyle na razie. Czy któraś z Was też czekała długo na którąś z kolei miesiączkę po odstawieniu tabsów? ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Zapomniałam jeszcze dodać, że teraz, gdy czekam na miesiączkę, cały czas czuję się nie najlepiej jakbym za chwilę miała dostać.... Jestem wybuchowa, humorzasta, brzuch mnie pobolewa i cała jakaś taka nie poskładana. |
![]() ![]() |
![]() |
#1548 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pierwszy cykl 27 dni, potem 29 a potem był już chyba 35 czy 36 dzień i nic przyznam że niepotrzebnie spanikowałam i poszłam do lekarza ![]() zrobił badanie i wszystko było ok a macica gruba jak na okres ![]() powiedział że bywają takie opóźnienia albo w moim przypadku mogły mi wrócić nieregularne cykle sprzed tabletek..... tak samo byłam wzdęta i rozdrażniona już ![]() dostałam luteinę na wywołanie i chyba w 40 dniu przyszedł okres ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1549 |
Raczkowanie
|
T'ai dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie ciążą ale myślałam że może jakieś torbiele czy inne badziewia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1551 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1552 |
Zakorzenienie
|
Mi tez się @ spóźniał po odstawieniu. Czekałam 2 miesięce i poszłam do gina a tu suprajs
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1553 |
Raczkowanie
|
A jeszcze warto dodać, że seks był, ale każdy z gumką i nigdy żadna nie pękła, więc nie wiem co by się musiało stać, żebym w ciąży była. Wiatropylna nie jestem
![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Madzialenka 12344321 no tak, ale czy przy każdym stosunku się zabezpieczaliście? Bo my tak i chyba cud by się musiał stać, żebym w ciąży była. Tak jak pisałam wcześniej jak zaczęłam o tym myśleć, to by nie było takie złe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1554 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie zabezpieczaliśmy się, bo w tym celu tabsy odstawiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1555 |
Raczkowanie
|
Jeszcze bardziej zaczynam zazdrościć, muszę poważnie pomyśleć
![]() A przede wszystkim gratuluję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1556 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję. Pomyśl, pomyśl. Ja się nastawiałam, ze to troszkę potrwa. A tu kurcze taka niespodzianka. Jeszcze robiłam test i był negatywyny i betę i ona też. Tyle , że bete robiłam 25 sierpnia a wtedy doszło dopiero do zapłodnienia, dlatego nie pokazało. I o ciąży dowiedziałam się dopiero na usg w gabinecie u gina
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1557 |
Raczkowanie
|
Ojej dzidzi ma serduszko i macha łapkami
![]() ![]() Muszę pomyśleć, ale przede wszystkim najpierw przydałoby się zalegalizować związek ![]() ![]() ![]() Na razie czekam na @ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1558 |
Zakorzenienie
|
![]() A długo jesteście razem?? My w sierpniu mieliśmy 2 rocznicę ślubi a 3 listopada mamy 10 rocznicę związku ;D |
![]() ![]() |
![]() |
#1559 |
Raczkowanie
|
Ooooo to u Was dzidzi jest wskazane jak nic!!
![]() Nie no my nie jesteśmy aż tak długo razem, właściwie to niedługo, ale ten człowiek to jest dla mnie ukojenie. Nigdy przy nikim nie czułam się aż tak dobrze i przede wszystkim bezpiecznie ![]() Byłam wcześniej w kilkuletnim związku i nic dobrego z tego nie wyszło. Przez te 5 lat nigdy nie czułam się bezpieczna. Teraz z TŻ znamy się dłużej, ale tak oficjalnie jesteśmy razem pół roku. To nie jest zbyt dużo, ale ten związek jest zupełnie inny niż poprzedni. Przede wszystkim jest dojrzalszy. On też swoje przeszedł i nie bzdety mu w głowie. Coś tam przebąkiwał o jakiś zaręczynach, o zamieszkaniu razem gdzieś za rok. To by było ciekawe. Dzidzi jeszcze poczeka trochę czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my wtedy też się zabezpieczaliśmy jak mi się spóźniał i byłam pewna na 100% że ciąży nie ma chociaż test w razie czego zrobiłam ale był negatywny ![]() teraz też coraz bardziej myślę o dziecku, zwłaszcza że my też już po ślubie ![]() zobaczymy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.