dretwienie rak - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-14, 16:41   #1531
neska951
Zakorzenienie

Dot.: dretwienie rak

Cytat:
Napisane przez 25malinka10 Pokaż wiadomość
neska951 - mam właśnie nadzieje że to tylko magnez lub cos nie groźnego, w poniedziałek robienia, już sie boje, mam nadzieje że jakos to będzie :/

Malinko napewno bedzie dobrze, wiem że to trudne ,ale postaraj się nie stresować
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-15, 17:53   #1532
Ania Katowice
Przyczajenie

Neska 951: Dziękuję za odpowiedź. Przed wczasami byłam u neurologa zapytać o genetykę. Pani neurolog powiedziała, że u mnie tężyczka nie ma normalnych objawów i żeby na cokolwiek wpaść to muszą zrobić badania genetyczne. One powinny dać odpowiedź na wiele pytań. Proszę napisz odnośnie Twojego zestawu obowiązkowego. Ja już trochę lepiej sie czuję, zaczynam chodzić bez lęków ale nadal są. Mam nadzieję, że z czasem wrócę do formy z przed incydentu czerwcowego. Pozdrawiam.
Ania Katowice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-15, 18:42   #1533
1Mycia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez hanedi Pokaż wiadomość
dziewczyny prosze Was o pomoc moze wiecie co to moze byc?Od miesiaca mam nocne mrowienie i dretwienie rak-nie lecze sie na nic i ostatnio nie zarzywalam zadnych lekow.Dzisiaj zauwazylam rowniez w ciagu dnia na krociutko mogla mi zdretwiec i mrowiec reka lub noga.Prosze piszcie
To może być ZESPÓŁ CIEŚNI NADGARSTKA. Musisz iść do neurologa po skierowanie na badanie EMG. Miałam podobne objawy a magnez nie pomagał, na dodatek zaczęły mi wypadać z rąk przedmioty. Poszłam na badanie EMG i okazało się, że mam słabe przewodnictwo między kciukiem a palcem wskazującym czyli początki cieśni nadgarstka. Noszę w pracy stabilizator nadgarstka, kiedy eksploatuję za bardzo nadgarstek i pomogło bo już mi ręka nie drętwieje!
1Mycia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-26, 19:10   #1534
Mari26
Raczkowanie

Hej
Moje miłe tężyczki jak się czujecie z końcem lata?, bo u mnie od paru dni drętwienia nocne znowu dały o sobie znać. W ciągu dnia też mnie łapie takie chodzone po całym ciele mrowienia, niepokój i duszność, a miałam troszkę przerwy, od tych dolegliwości. Biorę cały czas Mg. i wapń(jak mi się przypomnie)Buziaczki dla Was!
Mari26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 18:24   #1535
Lenka
Przyczajenie

Unhappy Dot.: dretwienie rak

Witajcie Dziewczyny.Dawno nie pisałam, bo miałam trochę spokoju od tej tężyczki, ale od tygodnia znów się zaczęło.Brałam antybiotyki i odstawiłam magnez i wapń.No i teraz mam za swoje, telepie mnie i wykrzywia stopę, że szok. Nic nie pomaga nie wiem jakimi tabletkami sobie pomóc, bo wypróbowałam już wszystkie .Do mojej neurolog idę dopiero w pażdzierniku ,a do tego czasu chyba nie wytrzymam, jestem u kresu sił.Poradzcie co robić??????
Stary 2009-09-29, 14:26   #1536
neska951
Zakorzenienie

Witajcie po przerwie wakacyjnej aż 6 ygodni...Ale co tam, w lipcu miałam operację zatok więc należało mi sie

Ania Katowice mój zestaw obowiązkowy jest gdzieś w waąku
to magnezin 500 wit b comp wapno calcium 500 D
Stary 2009-09-30, 16:04   #1537
Mari26
Raczkowanie

Hej dziewczyny
U mnie kicha totalna Tak mnie ostatnio wykręca, nie ma nocy bym nie zdrętwiała do tego w ciągu dnia mam takie uczucie ściskania w kościach u rąk i nóg, w kolanach, słabe nogi, w oczach męty i uczucie ,że zara zemdleję...NIe wiem czy seroxat zacząć mam brać? Kiedyś przepisała mi go dr. od tężyczek, ale ja mam lęk przed wzięciem czegoś nowego magnez biorę 3 razy dziennie non stop jednak to mi nie pomaga i znowu powraciłam do punktu wyjścia- powtórka z przeszłości i na nowo trochę zaczynam się wkręcać...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-03, 16:52   #1538
buzichocho
Zakorzenienie

hej dziewczyny, ja również mam problem nie o tyle z drętwieniem a mimowolnym napięciem mięśni oraz mrowieniem w rękach , nogach czasem też na twarzy wszystko zaczęło się od infekcji gardła która trwała dwa tygodnie, w drugim tygodniu infekcji zaczęła mnie boleć głowa w okolicha skroni, kilka dni później w nocy miałam wrażenie że zatkało mi się ucho, więc pobiegłam do laryngologa- ucho wporządku, wykluczono też zapalenie zatok.. kilka dni później zaczęłam silny odczuwać bol w szyi i miałam temperature 37,6, miałam w nocy też silne drgawki miesniowe oraz mrowienia w całym ciele, zawroty głowy nie mogłam ustać na nogach wiec lekarz wysłał mnie do szpitala z podejrzeniem zapalenia opon mózgowych...w szpitalu zrobili mi punkcję i wyszła ok, wiec wypisali mnie do domu...Lekarz pierwszego kontaktu kazał zrobić RTG kregosłupa szyjnego i wyszło że mam
Spłycenie fizjologicznej lordozy kręgosłupa szyjnego zwłaszcza w dolnym odcinku gdzie widoczna jest niewielka tendencja do ustawienia kyfotycznego.Przestrzeń międzytrzonowa C4/C5 i C5/C6 nieco węższa co przy zgodnych objawach neurologicznych może odpowiadać rozpoczynającej sie dyskopatii. Niewielkie zaostrzenie wyrostków haczykowych w stawach Luschki..
W wieku 17 lat bolał mnie kregosłup w okolicy ledzwiowej tak bardzo że chodziłam na rehabilitacje
Powiedzcie mi czy to wszystko może być od kręgosłupa? Przestraszyłam sie tym drzeniem i napieciem miesni w całym ciele- w necie dużo było że to objaw SM
Czy jeżeli zrobili mi punkcje i wyszły mi wyniki:
Barwa bezbarwny
przejrzystość klarowny
cytoza 11/3 kom
białko 34 g/l
glukoza 2,67 mmol/l
chlorki 120mmol/l
to czy można na podstawie tego wykluczyc SM, czy oni pod innym punktem badają ten płyn? Dodam jeszcze że sód, magnez i potas mam Ok, morfologia też wporzadku, CRP 7...
Dodam jeszcze że to mrowienie nasila się jak leże-wtedy mam drgania mięsniowe w całym ciele, jak chodze to wszystko jest ok...
Już sama nie wiem co o tym myśleć w przyszłym tygodniu mam wizyte u neurologa i sie schizuje..
Zastanawiam sie czy ten ból głowy w skroniach i te drgawki w ciele mogą być od kręgosłupa? Już popadam w schizy że to SM, bo gdzies wczytałam że może ujawniać sie od infekcji..
buzichocho jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-04, 20:22   #1539
Mari26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez buzichocho Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, ja również mam problem nie o tyle z drętwieniem a mimowolnym napięciem mięśni oraz mrowieniem w rękach , nogach czasem też na twarzy wszystko zaczęło się od infekcji gardła która trwała dwa tygodnie, w drugim tygodniu infekcji zaczęła mnie boleć głowa w okolicha skroni, kilka dni później w nocy miałam wrażenie że zatkało mi się ucho, więc pobiegłam do laryngologa- ucho wporządku, wykluczono też zapalenie zatok.. kilka dni później zaczęłam silny odczuwać bol w szyi i miałam temperature 37,6, miałam w nocy też silne drgawki miesniowe oraz mrowienia w całym ciele, zawroty głowy nie mogłam ustać na nogach wiec lekarz wysłał mnie do szpitala z podejrzeniem zapalenia opon mózgowych...w szpitalu zrobili mi punkcję i wyszła ok, wiec wypisali mnie do domu...Lekarz pierwszego kontaktu kazał zrobić RTG kregosłupa szyjnego i wyszło że mam
Spłycenie fizjologicznej lordozy kręgosłupa szyjnego zwłaszcza w dolnym odcinku gdzie widoczna jest niewielka tendencja do ustawienia kyfotycznego.Przestrzeń międzytrzonowa C4/C5 i C5/C6 nieco węższa co przy zgodnych objawach neurologicznych może odpowiadać rozpoczynającej sie dyskopatii. Niewielkie zaostrzenie wyrostków haczykowych w stawach Luschki..
W wieku 17 lat bolał mnie kregosłup w okolicy ledzwiowej tak bardzo że chodziłam na rehabilitacje
Powiedzcie mi czy to wszystko może być od kręgosłupa? Przestraszyłam sie tym drzeniem i napieciem miesni w całym ciele- w necie dużo było że to objaw SM
Czy jeżeli zrobili mi punkcje i wyszły mi wyniki:
Barwa bezbarwny
przejrzystość klarowny
cytoza 11/3 kom
białko 34 g/l
glukoza 2,67 mmol/l
chlorki 120mmol/l
to czy można na podstawie tego wykluczyc SM, czy oni pod innym punktem badają ten płyn? Dodam jeszcze że sód, magnez i potas mam Ok, morfologia też wporzadku, CRP 7...
Dodam jeszcze że to mrowienie nasila się jak leże-wtedy mam drgania mięsniowe w całym ciele, jak chodze to wszystko jest ok...
Już sama nie wiem co o tym myśleć w przyszłym tygodniu mam wizyte u neurologa i sie schizuje..
Zastanawiam sie czy ten ból głowy w skroniach i te drgawki w ciele mogą być od kręgosłupa? Już popadam w schizy że to SM, bo gdzies wczytałam że może ujawniać sie od infekcji..
Witam
Z moich doświadczeń (na podstawie obserwacji poczynionej w szpitalu) najpierw u osób z podejrzeniem sm robili rezonans głowy, jeżeli wynik był nieprawidłowy to dla pewności robili punkcje. U Ciebie jeżeli wynik punkcji jest o.k to raczej nie masz się o co martwić. Może faktycznie to od kręgosłupa, a z tego co piszesz to masz te dolegliwości krótko, bo 2 tyg. więc musisz obserwować co będzie się z tym dalej działo. Przy tężyczkach to jeszcze inne schizy dochodzą jak lęk, telepanie a zwłaszcza te drętwienia, zawroty itp.... Jeżeli chodzi o wkręcanie to ja też często mam podobne myśliŻyczę dużo zdrowia i daj znać co u neurologa.
Stary 2009-10-05, 13:56   #1540
buzichocho
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mari26 Pokaż wiadomość
Witam
Z moich doświadczeń (na podstawie obserwacji poczynionej w szpitalu) najpierw u osób z podejrzeniem sm robili rezonans głowy, jeżeli wynik był nieprawidłowy to dla pewności robili punkcje. U Ciebie jeżeli wynik punkcji jest o.k to raczej nie masz się o co martwić. Może faktycznie to od kręgosłupa, a z tego co piszesz to masz te dolegliwości krótko, bo 2 tyg. więc musisz obserwować co będzie się z tym dalej działo. Przy tężyczkach to jeszcze inne schizy dochodzą jak lęk, telepanie a zwłaszcza te drętwienia, zawroty itp.... Jeżeli chodzi o wkręcanie to ja też często mam podobne myśliŻyczę dużo zdrowia i daj znać co u neurologa.
Kochana, a powiedz mi czy ten płyn mózgowy na obecność sm badaja tak jak na obecność zapalenia opon mózgowych? Bo ja miałam robione pod katem zapalenia opon mózgowych.. jutro ide na rezonans magnetyczny głowy i sie strasznie boje jaki bedzie wynik szkoda że na wynik czeka sie dwa dni
Stary 2009-10-05, 18:55   #1541
hankaskakankadwakije
Raczkowanie

Czesc dziewczyny.
Az strach tutaj pisac, ale sporbuje.
Od roku moze, mam takie dziwne prafy po ciele przechodzace itp. nie jest to dretwienie tylko takie uczucie, ze cos we mnie siedzi po prostu takie lekki perzechodzenie pradu. Od jakiegos pol roku w okolicy lopatki telepie mnie prad, w sensie dokladnie w 1 miejscu prad wali jak tylko moze n ajbardziej tak ze az podskakuje z krzesla.
Dzisiaj jednak byl jakis moment przelomowy ww mojje karierze mianowicie, bylam na chorze i podskoczylam 2 razy z taka sila, ze az mi wstyd bylo, bo wszyscy sie smiali i ja sama tez, ale z 2 strony bylo to troche dziwne i sie przerazilam.
Nie mam poejcia co to moze byc i naprawde sie boje, odchodze od zmyslow, bo jestem 16 letnia dziweczyna i jak jzu tutaj przeczytalam na innym forum, ze sa to objawy stwardnienia rozsianego, to swiat legl mi w gruzach... nie weim nawet jaks ie to leczy, jak przebiega choroba. Bede szukac dalej.
Pozdrawiam was cieplo

Wymianka.
Ciuszki S/M/L
Kosmetyki

Prosze o odpisywanie w mowim watku, z gory slicznie dziekuje

hankaskakankadwakije jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-05, 19:28   #1542
Mari26
Raczkowanie

Cytat:
Kochana, a powiedz mi czy ten płyn mózgowy na obecność sm badaja tak jak na obecność zapalenia opon mózgowych? Bo ja miałam robione pod katem zapalenia opon mózgowych.. jutro ide na rezonans magnetyczny głowy i sie strasznie boje jaki bedzie wynik szkoda że na wynik czeka sie dwa dni
Hejka
Nie mam pojęcia na czym wygląda badanie płynu mózgowego, ale rezonans głowy miałam robiony z kontrastem i powiem, że nie ma się czego bać. Zobaczysz będzie dobrze A po badaniu to już będziesz miała pewność,że jest o.k to się uspokoisz. Wiem,że mając tak dziwne objawy to trudno w to uwierzyć, bo ja mimo, że miałam wynik dobryt to do tej pory, gdy objawy ciągle się utrzymują to mam wątpliwości...Pozd rawiam
Stary 2009-10-05, 19:36   #1543
izun
Rozeznanie

Witam wszystkie!
Jestem tu nowa,ale z doświadczeniem,jeśi tak to można powiedzieć,odnośnie SM.Rozpoznano je u mnie ok 2 m-ce temu...Cóż,życie toczy się dalej...
Dla zainteresowanych-nie panikujcie!Przyda sie wizyta u lekarza ogólnego,który skieruje do neurologa.Potem wywiad,który może nieżle zaskoczyć,rezonans magnetyczny i prawie zawsze punkcja lędżwiowa na obecność boreliozy i prążków oligoklonalnych(uff,trudn e słowo).Potem diagnoza i leczenie,ale każdy choruje inaczej więc i leczenie różne...
Więc dziewczyny-NA SZCZĘŚCIE TO NIE JEST KONIEC ŚWIATA!Głowy do góry i jeśli któraś się martwi,to niech nie nadwyręża wyobrażni,tylko idzie po radę do lekarza,któremu płaca za to,żeby się martwił
Buziole dla wszystkich
PS:jeśli jest ktoś wśród nas z tą chorobą i ma ochotę pogadać,to chętnie go wspomogę w wymianie słów(czasem potrzeba kontaktu z drugim człowiekiem)
Stary 2009-10-06, 19:04   #1544
Mari26
Raczkowanie

Witaj Izun
Czytałam wątek Magdy- przykra sprawa odnośnie choroby, a druga z tą całą dyskusją na koniec
Ale my tu o czym innym. Smutne co piszesz, ale robisz to z takim optymizmem, że bynajmniej mnie to pokrzepiło i troszkę uspokoiło, faktycznie taka diagnoza to nie koniec świata, a życie toczy się dalej. U mnie wynik rezonansu w zeszłym roku (powtarzam się) był o.k ale ciągle utrzymujące się objawy i nerwica doprowadzają do tego, że potrafię sobie wkręcać różne rzeczy i ja w to wierzę. Daj znać co u Ciebie! Pozdrawiam i dziękuję za słowa otuchy na pewno nie jednej z nas na tym forum są potrzebne!
Stary 2009-10-06, 19:31   #1545
izun
Rozeznanie

No ja tez witam!
Mari26 wstyd mi za dziewczyny z wizażu...smutne,że nie potrafimy się powstrzymać od niepotrzebnych komentarzy...Nie wiedziałam jak się skończyła sprawa,ale po doinformowaniu się czuję się fatalnie...
Wierzę,że Ada da radę...
U mnie jakosik leci...nie narzekam,bo to nie buduje
A co do Twoich objawów-czy diagnozowano cie w kierunku boreliozy?Pytam z ciekawości,bo objawy są niemal identyczne...
Pozdrawiam
A i jeszcze mogę powiedzieć,że czekam na zakwalifikowanie mnie do leczenia Interferonem-to już w środę...także odrobina niepokoju we mnie gości...

Edytowane przez izun
Czas edycji: 2009-10-06 o 19:39
izun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-06, 20:17   #1546
Mari26
Raczkowanie

Hej Izun
U mnie jak rozpoznali tężyczkę to zaprzestali innych badań i to była moja diagnoza. J a mam nerwicę, a to może być przyczyną tężyczki. Kiedyś miałam kleszcza, ale żadnych z tym powikłań nie było. Dziękuję za odp. i trzymam kciuki za Ciebie!
Stary 2009-10-08, 22:41   #1547
buzichocho
Zakorzenienie

mam wynik rezonansu-wynik OK, badanie nic nie wykazało, wiec troche sie uspokoiłam Mam iść do neurologa na kontrole za 2 tyg...
Stary 2009-10-09, 15:26   #1548
buzichocho
Zakorzenienie

Kurcze ja dalej źle się czuje ale skoro rezonans głowy wyszedł ok, to chyba to nie sprawa neurologiczna? Myślicie że wypadałoby zrobić rezonans kregosłupa?
Stary 2009-10-13, 12:25   #1549
buzichocho
Zakorzenienie

to znowu ja..coś tu cicho się zrobiło
Ja juz nie moge wytrzymać z tym bólem głowy
ból nasila sie przy paleniu papierosów i żuciu gumy i wystepuje w skroniach po obu stronach, czasem tez mam zatkane uszy i dretwieje mi raz lewa stopa, raz prawa, czasem ręka.. wiem że nie mam sie czym martwić skoro wynik rezonansu jest ok, ale jednak to jest takie dziwne....
Miał może tak ktoś???
Dodatkowo coś swedziało mnie przy kostce, wiec zaczełam drapać i zrobiła mi sie boląca plama wilkości kilku centymetrów, poźniej zrobił sie strupek, a teraz sie to zagoiło..myślicie że to może mieć zwiazek ze złym samopoczuciem?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-13, 15:35   #1550
izun
Rozeznanie

Buzichocho-myślę,że tylko neurolog jest w stanie cię uspokoić lub zlecić nowe badania.Niestety objawy neurologiczne są tak mało charakterystyczne,że nawet jeżeli ktoś podobnie cierpiał,to jeszcze niczego nie osądza.
Tak więc życzę cierpliwości,bo wizyta się zbliża i na pewno coś wyjaśni.
Pozdrawiam
Stary 2009-10-14, 19:39   #1551
Mari26
Raczkowanie

Cytat:
to znowu ja..coś tu cicho się zrobiło
Ja juz nie moge wytrzymać z tym bólem głowy
ból nasila sie przy paleniu papierosów i żuciu gumy i wystepuje w skroniach po obu stronach, czasem tez mam zatkane uszy i dretwieje mi raz lewa stopa, raz prawa, czasem ręka.. wiem że nie mam sie czym martwić skoro wynik rezonansu jest ok, ale jednak to jest takie dziwne....
Miał może tak ktoś???
Dodatkowo coś swedziało mnie przy kostce, wiec zaczełam drapać i zrobiła mi sie boląca plama wilkości kilku centymetrów, poźniej zrobił sie strupek, a teraz sie to zagoiło..myślicie że to może mieć zwiazek ze złym samopoczuciem?
Witajbuzichocho
A nie bierzesz czasem jakiś leków? A może to na tle nerwicowym, bo nerwica też daje mnóstwo objawów somatycznych. A może pod kątem tężyczki się przebadaj pozdrawiam
Stary 2009-10-20, 12:41   #1552
buzichocho
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izun Pokaż wiadomość
Buzichocho-myślę,że tylko neurolog jest w stanie cię uspokoić lub zlecić nowe badania.Niestety objawy neurologiczne są tak mało charakterystyczne,że nawet jeżeli ktoś podobnie cierpiał,to jeszcze niczego nie osądza.
Tak więc życzę cierpliwości,bo wizyta się zbliża i na pewno coś wyjaśni.
Pozdrawiam
niestety wizyta niczego nie wyjaśniła Mam sie obserwować i w pt kolejna wizyta i ew kolejne badania...a ja mam czasem juz takie bóle głowy że czasem ciezko mi cokolwiek zjeść albo umyć zęby..wyczytałam w necie że to może być neuralgia trójdzielna, ale neurolog nic na to nie powiedział..te nogi tez mi dokuczają, podczasd np ćwiczeń fizxycznych strasznie mi dretwiją i mrowią

Cytat:
Napisane przez Mari26 Pokaż wiadomość
Witajbuzichocho
A nie bierzesz czasem jakiś leków? A może to na tle nerwicowym, bo nerwica też daje mnóstwo objawów somatycznych. A może pod kątem tężyczki się przebadaj pozdrawiam
No mam nadzieje że to od nerwów, zobaczymy co neurolog powie w tym tygodniu..a jakie badania wykonuje sie w kierunku tezyczki?
Stary 2009-10-20, 17:59   #1553
izun
Rozeznanie

Buzichocho-przykro mi,że znowu nic sie nie dowiedziałaś...Ale wierzę,że w końcu komuś uda się zdiagnozować cię i będzie dobrze!Póki co trzymam za ciebie kciuki!
Stary 2009-10-22, 07:00   #1554
Olenja
Przyczajenie

Witam Was Dziewczyny,
Ja jestem nowa,chociaż czytam Was odkąd zachorowałam czyli półtora miesiąca temu.Potrzebuję Waszej rady, mam stwierdzoną tężyczkę przez dwóch lekarzy neurologów, w tym jedna Pani doktor specjalizuje się w tym cholerstwie.Ja mam wątpliwości co do postawionej diagnozy, ponieważ moja próba tężyczkowa wyszła ujemnie,badania wapnia i magnezu mam w normie(surowica).Tarczycę przebadałam- zdrowa,rezonansu na razie nie robiłam,bo neurolog powiedział, że naprawdę nie ma sensu robić, chyba tylko po to zeby się uspokoić.Za każdym razem mam dodatniego chvostka.Czuję się trochę lepiej,biorę magnez,wapno piję i sertagen na ataki lęku.Czy któraś z Was tak miała, że próba wyszła negatywna?Neurolodzy twierdzą, że może tak być , ponieważ suplementowałam się przed badaniem dłuższy czas, bo wcześniej nie było terminów.Zastanawiam sie, czy nie mam nerwicy lękowej .Dodam, że mam trójkę dzieci, w tym półtoraroczne bliźniaczki i w ogóle nie mam czasu na chorowanie,badania etc.Proszę o jakieś podpowiedzi..Pozdrawiam
Olenja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-22, 21:58   #1555
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Cytat:
Napisane przez Olenja Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was tak miała, że próba wyszła negatywna?Neurolodzy twierdzą, że może tak być , ponieważ suplementowałam się przed badaniem dłuższy czas, bo wcześniej nie było terminów.Zastanawiam sie, czy nie mam nerwicy lękowej .Dodam, że mam trójkę dzieci, w tym półtoraroczne bliźniaczki i w ogóle nie mam czasu na chorowanie,badania etc.Proszę o jakieś podpowiedzi..Pozdrawiam
Może tak być. Ja tak miałam. Od pseudo lekarza trafiłam do normalnego neurologa i zamiast zlecać tysiąc badań zbadała odruch Chwostka..
Chyba żadna z nas nie ma czasu na chorowanie..

Z m i e n i ł a m swoje życie!
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-23, 05:53   #1556
Olenja
Przyczajenie

Dzięki, to mnie bardzo uspokoiło.

Pozdrawiam
Olenja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-23, 09:57   #1557
terecha
Przyczajenie

GG do terecha
Unhappy Dot.: dretwienie rak

WITAJCIE MOJE WSPÓŁCIERPIĄCE TĘŻYCZKi!!!!!
ostatnio pisałam w sierpniu,po operacji tarczycy.
Muszę się Wam przyznać,że myślałam-to jóż jestem zdrowa,wyleczyłam się z tężyczki
Ale to była tylko cisza przed burzą Ostatnio męczyłam się 2 tygodnie.ataki miałam jeden za drugim Jeden jak mnie wziął to wykręciło mi fest twarz,że moje dziecko się przestraszyło mnie!!!!!Atak tan trzymał mnie w skurczu 5 godzin potem zaczęło puszczać.Wypuścili mnie ze szpitala z wynikiem mg.2 a wapno 2 tak samo.
Wiedziałam,że to za mało i po 2 dniach kolejny atak.I tak całe 2 tygodnie.Teraz też nie lepiej,biorę leki takie jak miałam tylko więcej i od psychola..anty depresyjne.Nic nie pomaga.
Mam tak mocno pokute żyły,że bolą mnie całe ręce!Przez tydzień chodziłam na dożylne dawki mg i wapna.Nic nie pomagały.Jestem przerażona.Boję się wszystkiego bo nie wiem co mnie czeka.Niby rak którego mam uspokoił się ale jakoś w to nie wierzę.Nie mam apetytu,chudnę,nie mogę spać,wypadają mi strasznie włosy,mam za mało RBC i HCT,no i oczywiście wapno i mg.spada.
Życzę Wam moje panie zdrowia!!!!!
terecha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-23, 13:14   #1558
Mari26
Raczkowanie

Angry Dot.: dretwienie rak

Cytat:
Napisane przez terecha Pokaż wiadomość
WITAJCIE MOJE WSPÓŁCIERPIĄCE TĘŻYCZKi!!!!!

ostatnio pisałam w sierpniu,po operacji tarczycy.
Muszę się Wam przyznać,że myślałam-to jóż jestem zdrowa,wyleczyłam się z tężyczki
Ale to była tylko cisza przed burzą Ostatnio męczyłam się 2 tygodnie.ataki miałam jeden za drugim Jeden jak mnie wziął to wykręciło mi fest twarz,że moje dziecko się przestraszyło mnie!!!!!Atak tan trzymał mnie w skurczu 5 godzin potem zaczęło puszczać.Wypuścili mnie ze szpitala z wynikiem mg.2 a wapno 2 tak samo.
Wiedziałam,że to za mało i po 2 dniach kolejny atak.I tak całe 2 tygodnie.Teraz też nie lepiej,biorę leki takie jak miałam tylko więcej i od psychola..anty depresyjne.Nic nie pomaga.
Mam tak mocno pokute żyły,że bolą mnie całe ręce!Przez tydzień chodziłam na dożylne dawki mg i wapna.Nic nie pomagały.Jestem przerażona.Boję się wszystkiego bo nie wiem co mnie czeka.Niby rak którego mam uspokoił się ale jakoś w to nie wierzę.Nie mam apetytu,chudnę,nie mogę spać,wypadają mi strasznie włosy,mam za mało RBC i HCT,no i oczywiście wapno i mg.spada.
Życzę Wam moje panie zdrowia!!!!!
Witam
Mi ostatnio wykręciło rękę dłoń. Ja byłam w szoku, bo to wyglądało jak ręka u osób z porażeniem mózgowym, a raczej dłoń, na szczęście szybko wróciło to do normy. Czy też tak macie?
Stary 2009-10-23, 13:17   #1559
sunsetia
Raczkowanie

Mi często ręce robią sie sine albo białe tak samo ze stopami nie wiem czy to się jakos da leczyć?
sunsetia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-24, 09:15   #1560
Mari26
Raczkowanie

Co to było
Hej dziewczyny dzisiaj rano mmiałam znowu kolejny nowy objaw
Po wstaniu z łóżka moja głowa wygięta była w lewą stronę i plecy też w tymm kierunku. Jak chciałam iść to leciałam na lewą stronę i nic z tym nie mogłam zrobić, utrzymać równowagi wcale nie mogłam Po paru minutach puściło, nie wiem czy takie coś też można pod tężyczkę podciągnąć. Proszę odpiszcie co myślicie na ten temat
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości