Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o) - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-11, 12:13   #1531
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
a dasz wiarę, że u nas żadnej piątki nie ma???
może ani nie zauważę jak wyjdą
Mała, wkurzasz mnie pewnie tak będzie jak mówisz

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 12:35   #1532
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Mała, wkurzasz mnie pewnie tak będzie jak mówisz

może masz rację potem będzie - wykrakałaś! haha
Stary 2011-01-11, 12:36   #1533
ver_ona
Zakorzenienie

aaa, wczoraj przepatrzylam 2 strony z baza imion. przeczytalam od a-z 2 razy i nic ofkors nie wybralismy....nie wiem jak to bedzie, bo nic nam sie nie podoba
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 12:56   #1534
anka1900
Zakorzenienie

wyspacerowałam sie z Mikim
ale ziąb, znaczy chyba przez taką wilgotność nieprzyjemnie

Miki zakupił sobie nową gąbkę, tym razem wybor padł na zieloną

nie wspominaj Veronka o słodyczach, bo wiesz moja waga mocno mi ciązy
słuchajcie to takie niesprawiedliwe, ja żadnych przekąsek ani słodkich ani słonych nie uskuteczniam , a wagi piórkowej juz nigdy nie osiągnę
jakbym była łasuchem to chyba byłabym już zapasiona na maksa

moj tż czeka na małą Olę, którą to niby Miki miał być
na chłopaczkowe imiona zaparcia jakos nie ma na razie

już mam co sprzedać na all
doszedł mi stanik z Uk ( 2 tygodnie ) , ale w międzyczasie cyce mi spuchły znowu i juz nie opłaca mi się z niego korzystać
no i ze dwie bluzy polarkowe Mikiego opchnę bo juz mi tyle nie potrzeba w dodatku też juz na styk

ps. mi nie przeszkadza jak piszecie co Wasze pociechy gadają po swojemu, to takie śmieszne jak bobasy przekręcają lub wypalają jak Sofijowa
bardzo lubię to czytać
Stary 2011-01-11, 13:01   #1535
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Anka - na pewno niebawem poczujesz ruchy jak Veronka i będziesz nieźle obrywać

u mnie też kulturka na całego - jak Majka coś mi np. poda a ja powiem dziękuję to słyszę "nie ma zia cio", kichnę - na zdjowie", ale jak każę iść na drzemkę - "nie mam ciasiu (czasu)"
Ola sama mi otwiera drzwi i jeszcze mówi "dzięki" albo przytula się mówiąc "kochaaaaaaaaam"

Fajne te nasze dzidziole, takie gadatliwe już

Wróciłam z tego przedszkola, fajnie tam bo to dom prywatny przerobiony na przedszkole, zamykany - brama. Co z tego jak babka powiedziała, że te grupę co mają będę mieć jeszcze min. dwa lata i nie ma nowych przyjęć. Czyli szukamy dalej. Do publicznych poskładam w marcu, ale ja tak nie mam zaufania... nio zobaczymy i spróbujemy jak się gdzieś Ola dostanie.

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 13:02   #1536
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
słuchajcie to takie niesprawiedliwe, ja żadnych przekąsek ani słodkich ani słonych nie uskuteczniam , a wagi piórkowej juz nigdy nie osiągnę
ja mam tak samo jak czytam ile one czasem słodkiego lub słonego jedzą to mnie trafia bo tak smao uwielbiam,a nie mogę sobie pozwolić.
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 13:15   #1537
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Ola sama mi otwiera drzwi i jeszcze mówi "dzięki" albo przytula się mówiąc "kochaaaaaaaaam"

Fajne te nasze dzidziole, takie gadatliwe już

Wróciłam z tego przedszkola, fajnie tam bo to dom prywatny przerobiony na przedszkole, zamykany - brama. Co z tego jak babka powiedziała, że te grupę co mają będę mieć jeszcze min. dwa lata i nie ma nowych przyjęć. Czyli szukamy dalej. Do publicznych poskładam w marcu, ale ja tak nie mam zaufania... nio zobaczymy i spróbujemy jak się gdzieś Ola dostanie.
ja na slodkie to tlyko czasem sobie pozwalam, albo poprostu mam ochote, bo ogolnie to wole sobie zjesc jakis owoc albo jogurt. slodycze sa dla mnie za slodkie.
Kasia, a czy myslisz, ze w prywatnych to lepsza opieka, albo opiekunki beda? czesto wlasnie w takich prywatnych przyjmowane sa osoby tylko po jakis kursach, nie przygotowane do pracy z maluszkami. takze nie zawsze musi byc lepiej w prywatnym

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

co robicie dzis na obiad? brak mi pomyslu i ochoty
Stary 2011-01-11, 13:17   #1538
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
ja mam tak samo jak czytam ile one czasem słodkiego lub słonego jedzą to mnie trafia bo tak smao uwielbiam,a nie mogę sobie pozwolić.

kiedyś mnie też trafiało ale nie wiem dlaczego, od czasu jak mam dziecko wpieprzam jak słoń i... nic się nie dzieje a czasem nawet mi się schudnie niespodziewanie

moje dzisiejsze menu w pracy - 3 kromki chleba, duży jogurt 400ml, sałatka śledziowa a jeszcze ile dnia przede mną
Stary 2011-01-11, 13:18   #1539
Kasiulka22
Zakorzenienie

Znalazłam kolejne przedszkole, męża tam wyciągnę to zobaczymy jak tam wsio wygląda

O to :

http://www.przedszkolemuzyczne.edu.p...dszkolu,1.html

To już jest trochę dalej ode mnie, muszę obczaić jak daleko.

Ver_Onko oczywiście możesz mieć rację, ale ja miałam praktykę w żłobku publicznym i to spaczyło moje podejście na długie lata do tego typu placówek.

Stary 2011-01-11, 13:26   #1540
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Kupilam ostatnio kluski na parze z Lidla i odgrzałam tak jak podają na paczce. Powiem wam, ze przepyszne są Smakują identyko jak te, ktore robie sama
Zjedliśmy wczoraj na kolację z musem jagodowym. Zęby miały zacny kolorek.

p.s Mnie też nie przeszkadza, jak piszecie o tym co wasze dzieci potrafią. Skąd pomysł, że komuś to przeszkadza?

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:

kiedyś mnie też trafiało ale nie wiem dlaczego, od czasu jak mam dziecko wpieprzam jak słoń i... nic się nie dzieje a czasem nawet mi się schudnie niespodziewanie

moje dzisiejsze menu w pracy - 3 kromki chleba, duży jogurt 400ml, sałatka śledziowa a jeszcze ile dnia przede mną
sałatka śledziowa
moje menu w pracy:
4 bułki sojowe, sałatka z makreli, maly pasztet z kogutkiem, 2 jablka, duzy kefir
polowy juz nie ma, owoce zjedzone, a gdzie tam 16.30 padne z glodu!

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
Jowiszowa, wiem jak wygladasz na zywo i wg mnie jestes szczapa
masz odpowiednio okrągłe tu i tam wiec po co sie katowac?

ja to wysuszona przy tobie jestem w dodatku bezcyckowa

It is what it is

Stary 2011-01-11, 13:31   #1541
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość

Ver_Onko oczywiście możesz mieć rację, ale ja miałam praktykę w żłobku publicznym i to spaczyło moje podejście na długie lata do tego typu placówek.
tak tez myslalam
nie ma co porownywac, czasem jest lepiej tu a czasem gdzie indziej. czesto innej matce bys nie dala swojego dziecka pod opieke, bo ma inne podejscie niz Ty. ja np nie rozczulam sie nad moim jak upadnie, czy gdzies sie uderzy i widze, ze nie ma lamentu, a czesto nawet nie zwraca uwagi jak upadnie itp... znajomych dziecko od malego bylo glaskane i tulone przez mame po kazdym nawet malutkim drasnieciu i teraz maja efekt, maly jak cokolwiek sie dzieje robi afere! ofkors nie mowie tu o kazdym upadku itd...nie to, ze mlody musi sobie sam radzic jak go cos boli heh.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

musze sprobowac te kluski na parze, ale do tego jakis gulasz zrobic czy cus miesnego, bo tz nie tyka owocnego, czy bezmiesnego obiadu
Stary 2011-01-11, 13:32   #1542
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
tak tez myslalam
nie ma co porownywac, czasem jest lepiej tu a czasem gdzie indziej. czesto innej matce bys nie dala swojego dziecka pod opieke, bo ma inne podejscie niz Ty. ja np nie rozczulam sie nad moim jak upadnie, czy gdzies sie uderzy i widze, ze nie ma lamentu, a czesto nawet nie zwraca uwagi jak upadnie itp... znajomych dziecko od malego bylo glaskane i tulone przez mame po kazdym nawet malutkim drasnieciu i teraz maja efekt, maly jak cokolwiek sie dzieje robi afere! ofkors nie mowie tu o kazdym upadku itd...nie to, ze mlody musi sobie sam radzic jak go cos boli heh.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

musze sprobowac te kluski na parze, ale do tego jakis gulasz zrobic czy cus miesnego, bo tz nie tyka owocnego, czy bezmiesnego obiadu
ja robię podobnie..
jak się zdrowo rąbnie i faktycznie go mocno boli, to tulę i pozwalam mu sie wyplakac, tlumaczac ze musi uwazac i tak szybko nie biegac itd..
ale ilekroc upadnie i sie potknie i cos tam kweknie, to nie zwracam uwagi, wtedy sie zbiera szybko z podlogi i tyle go widzieli

It is what it is

Stary 2011-01-11, 13:32   #1543
Kasiulka22
Zakorzenienie

Do publicznego też złożę podania nawet wybiorę tak jak mogę jakieś 3 i zobaczę czy gdziekolwiek się wstrzelę chciałabym mieć albo w miarę niedaleko albo dobry dojazd, bo jak ja dziecko oddam i zdążę do do ewentualnej pracy? będzie trzeba kombinować

Stary 2011-01-11, 13:32   #1544
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

mozna tez z gulaszem, bo fajne te kluchy, bo są lekko slonawe, ja zas jem je zawsze na slodko i odrobine dosladzam ciasto

It is what it is

Stary 2011-01-11, 13:46   #1545
wersta
Zakorzenienie

u nas nazywają się pyzy na łachu (z pyrolska zdaje się, bo to tata je znał 1szy niż mama ) u nas jada się je tylko i wyłącznie z gulaszem. na słodko to świętokradztwo

z niczym nie mogę się wyrobić a w czw. muszę oddać raport za 2010
ja chcę śnieg po co mi taka zima jak teraz
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 13:54   #1546
anka1900
Zakorzenienie

no bo kiedyś Wersta wspomniała że nie będzie nas katować powiedzonkami Sofijkowej, żeby nie było przejedzenia

a takie kule na parze to pampuchy, to powiedzonko znam z poznańskiego

u mnie dziś w menu wczorajsze resztki piersi z kuraka będą z grilla, plus surówka z pekińskiej, zostało nam jeszcze parę frytek piekarnikowych to chyba podczyszczę troszkę zamrażarkę
choć u Mikego to róznie bywa czasem zje same frytki a czasem tylko mięcho zakąsi

ps. u mnie słodkie obiadki nie teges, chyba dlatego że nie przepadamy za słodkościami
wolę makarony chociażby z samą oliwą niż z musem truskawkowym
Stary 2011-01-11, 14:00   #1547
jowisz
Zakorzenienie

ja nie gotuję w tygodniu. Iga w końcu je w przedszkolu a małż od zawsze ma obiady w pracy.

ale mnie wyprowadziła z równowagi, wszyscy sąsiedzi nas słyszeli, normalnie opadłam z sił. ja ją do pokoju wyganiam żeby się uspokoiła,a ta że nie,i wyłazi non stop. przy mnie stoi i tupie, i wyje, no tylko utłuc. aż mi się łapy z nerwów trzęsą.

chwilę przed histerią dzwoniła babka, jutro mam rozmowę w kancelarii prawnej (sekretariat). sama nie wiem kurczę, w firmie to zawsze jest jakieś pole manewru na awans, inny dział itp, a tu dupa, trzeba będzie pracę zmienić. no i tyle się niedobrego o prawnikach nasłuchałam (dwie przyjaciółki pracowały po parę lat i ponoć trudno znaleźć kogoś kto wyżej głowę nosi niż oni )

no ale pójdę. zapytała od razu przez tel. o moje wymagania i 1700netto jej nie zniechęciło..

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2011-01-11 o 14:02
Stary 2011-01-11, 14:03   #1548
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

u nas to są po prostu pyzy chociaż na niektórych paczkach w sklepie widnieje właśnie jakaś dziwna nazwa "kluski na parze" a jakie to kluski? to taka buła jest przecież u nas też się jada z gulaszem albo generalnie z mięskiem duszonym w sosie

Anisia - ty jesteś duuużo lepsza ode mnie jeśli idzie o jedzenie 4 bułki - OMG reszta też niczego sobie ja bym pękła...chyba

Wersta - wyrobisz się
i zgadzam się - taka zima jest do d....
Stary 2011-01-11, 14:09   #1549
Kasiulka22
Zakorzenienie

U nas dziś wątróbka z cebulką, ja uwielbiam a kiedyś nie przepadałam

Stary 2011-01-11, 14:10   #1550
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
u nas to są po prostu pyzy chociaż na niektórych paczkach w sklepie widnieje właśnie jakaś dziwna nazwa "kluski na parze" a jakie to kluski? to taka buła jest przecież u nas też się jada z gulaszem albo generalnie z mięskiem duszonym w sosie

Anisia - ty jesteś duuużo lepsza ode mnie jeśli idzie o jedzenie 4 bułki - OMG reszta też niczego sobie ja bym pękła...chyba

Wersta - wyrobisz się
i zgadzam się - taka zima jest do d....
to u mnie znane są pod pojęciem "buchty"

Jowiszowa trzymam zatem kciuki

Mała, ja od zawsze dużo jadlam takze 4 bulki to dla mnie nic wielkiego

Ja tez nie lubie slodkich obiadow, wiec te kluski zjedlismy raczej na podwieczorek
na kolacje za to pozwolilam sobie na lampkę czerwonego merlota

It is what it is

Stary 2011-01-11, 14:31   #1551
taka sobie
Zakorzenienie

pyzy na łachu nie mogę
ja tez znam jako buchty nie jadłam juz pare lat, a najbardziej lubie po prostu z masełkiem i cukrem

mi tez nie przeszkadza jak ktos pisze co jakies dziecko potrafi ja tam do zawistnych nie naleze, a nieraz sie usmiałam z powiedzonek albo udziwnionych zachowan

Wiki tez sie rozgadała, choc jeszcze odstaje od tych bardziej rozgadanych bobasóww wątkowych. No i zaczęła duzo przekręcac

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

a pyzy to kluchy z mięsem uwielbiam

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:42   #1552
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
no bo kiedyś Wersta wspomniała że nie będzie nas katować powiedzonkami Sofijkowej, żeby nie było przejedzenia

a takie kule na parze to pampuchy, to powiedzonko znam z poznańskiego

u mnie dziś w menu wczorajsze resztki piersi z kuraka będą z grilla, plus surówka z pekińskiej, zostało nam jeszcze parę frytek piekarnikowych to chyba podczyszczę troszkę zamrażarkę
choć u Mikego to róznie bywa czasem zje same frytki a czasem tylko mięcho zakąsi

ps. u mnie słodkie obiadki nie teges, chyba dlatego że nie przepadamy za słodkościami
wolę makarony chociażby z samą oliwą niż z musem truskawkowym
U mnie tez pyzy, to kluchy, a pampuchy to na parze. Ja je kojarze z wyjazdow do czech. zawsze jak szlismy tam na obiad, to bralam wlasnie z jakims gulaszem.

no wiec wrocilam z reala i zakupilam boczek, smietane, parmezan....od razu wiadomo co bedzie na obiad. 5min i zarelko zrobione, a do tego wszyscy lubimy.

mnie pyzy na łachu tez dobily
Stary 2011-01-11, 14:44   #1553
Judi21_84
Zakorzenienie

hello
U nas są kluski na parze, częśto kupuję od razu z nadzieniem najczęściej jagodowym

Ja też jestem załamana "zimą". Nie mam jak chodzić z młodym na spacery, syf wszędzie, kombinezon po każdym spacerze wypadałoby prać bo tymek uwielbia tarzać się w tym brudnym śnieżku a nie zawsze zdążę go złapać. fuuuuuujjjjjjjjjj

a co do imion gdybym miała dziewuszkę chyba nazwąłabym ją Emilia tak jakoś wpadło mi w ucho, ale musiałabym przejrzeć właśnie jakąś stronkę z imionami.
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-11, 14:44   #1554
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Jowiszowa - ja też trzymam kciuki może nie będzie tak źle

Aniś - a merlota gdzie kupujesz? to lidlowe winko ja ostatnio coś za bardzo nie mogę sobie podpasować w tej kwestii albo za bardzo wytrawne albo za słodkie...
Stary 2011-01-11, 14:49   #1555
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:

Aniś - a merlota gdzie kupujesz? to lidlowe winko ja ostatnio coś za bardzo nie mogę sobie podpasować w tej kwestii albo za bardzo wytrawne albo za słodkie...
nie tylko lidlowe, to rodzaj wina chyba
Stary 2011-01-11, 14:56   #1556
anka1900
Zakorzenienie

koło Emilii to mój bobas się urodzi, ale jeszcze nie wiadomo co ma między nogami

w taką pogodę ubieracie dzieciaki w komplet kombinezonu ?
jak podumałam to mi sie wydaje za ciepło, wiec Miki pomyka w dżinsach plus kurtka zimowa
spodnie grubaśne-ortalionowe to na śnieg zostawiam i temp. sporo na minusie

uwielbiam carbonarę
chyba mam nieco jakiegoś włoskiego podniebienia

wątróbki nie tykam, konsystencja i smak mi baaaardzo nie pasuje

jutro pomykam do mamy, bo mamy mieć przerwę w dostawie gazu więc będzie nam zimno w domu
i chyba najpierw pojadę zobaczyć co się dzieje w tej przychodni ortopedycznej do której nie moge się za chińskiego boga dodzwonić
Stary 2011-01-11, 14:58   #1557
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
jak podumałam to mi sie wydaje za ciepło, wiec Miki pomyka w dżinsach plus kurtka zimowa
tak samo ubieram rajstopy + dżinsy są wystarczające, mam jeszcze sztruksowe lekko ocieplane z szelkami.
Stary 2011-01-11, 15:03   #1558
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
koło Emilii to mój bobas się urodzi, ale jeszcze nie wiadomo co ma między nogami

ja tez jeansy+getry pod spod, ew. lekko ocieplone spodnie materialowe
Stary 2011-01-11, 15:04   #1559
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:

Tak, Lidlowe półwytrawne

ale z Teskacza też dobre tyle ze drozsze

It is what it is

Stary 2011-01-11, 15:07   #1560
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Tak, Lidlowe półwytrawne

ale z Teskacza też dobre tyle ze drozsze
sophia tez ma merlota

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

ok. koniec pracy :P
spadam po dziecie do zlobka i obiadek robic.
ps. nie moglam sie oprzec i bedac w realu kupilam zingera z serem mniam
tz zestaw grandera texas, tez byl dobry, tylko dzis za duzy dla mnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości