|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
[QUOTE=e_rosa;23738546]to pierwsze łóżeczko to jest chyba oklejane, czy mi się wydaje? a nie lepiej kupić łóżeczko w sklepie, mi się wydaje że na alle się nie opłaca, a jeszcze najlepeij się rozglądnij czy nie masz w okolicy producenta, ja sobie podjechałam do producenta i za 100 zł kupiłam całkiem fajne bukow (twarde drzewo)[QUOTE]
To pierwsze nie jest na pewno niczym oklejane, boja mam takie ![]() Ja też wolę takie rzeczy w sklepie kupić, dokładnie obejrzeć etc. No my jak tylko je zobaczyliśmy, to wiedzieliśmy, że kupujemy właśnie, tylko że z szufladą mamy. Jest stabilne, ładnie wykończone, także Klupś się z tą serią safari postarał. |
![]() ![]() |
![]() |
#1532 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Hahaha przepraszam, że się śmieję, ale mi się własna "sesja" przypomniała. Mąż na kompa zrzucił zdjęcia a ja taka zdziwiona, no jak to, jak to, to ja? Hahaha Taka jakaś rozlana się sobie wydałam i tak dużo tego wszystkiego mi się przy szyi zrobiło, jakbym jej nie miała. I te ręce takie grube. Wczoraj z tego wszystkiego to sobie wyobrażałam wszystkie nowe jeansy rurki rozmiar 36 jakie założe już po wszystkim. I śliczną bieliznę. I szpilki 10 cm. I znów będę miała długą szyję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1533 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No jak męża nie ma w pracy, a ja coś muszę załatwić, to dzwonię po mamę, pracuje na wydziale, który jest pod moim blokiem, mam to szczęście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1534 | |
Zakorzenienie
|
s_a_j
beżowy ładniejszy kpl ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() cytrynka śniło mi się, że się rozpakowałaś ![]()
![]() |
#1535 |
Zakorzenienie
|
a mój nie kapuje co będzie jak teraz się wywalę- przebicie pęcherza, nagła cesarka etc. EEEEEEE.... na szczęście matka mu wczoraj nawkładała, że dlaczego mi butów nie wiąże! Dodam, że chodzę w Wielkich trekkingach Scarpy, goreteksowych buciorach bo wiem, że nie przemokną i mniejsze prawdopodobieństwo na fiknięcie.
Ja sama co najwyżej jak w miarę pogoda do auta i 1 km do sklepu, a i tak przez pustą drogę więc luz. W CH połażę chwilę, idę do kibelka, soczek z marchewki i na ławeczkę. Nie chodzę w tę i z powrotem i do domu po godzinie, nie 5 jak kiedyś;-) ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- nie miałam porodowego snu!!!! Za to katastrofę lotniczą. Ale to moja druga fobia po szczurach;-) Kiedyś musiałam częściej latać, czasem sama i byłam porobiona. ALe pierwszy raz nie bałam się w ogóle;-)
![]() |
#1536 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ale ja to tak się zdołowałam też bo w sobotę rodzinka nas odwiedziła i kuzyneczki takie laski w sukienkach, kozaczki na obcasie, płaszczyki, tipsy. A ja w niedzielę do kośioła się ubrałam, w stare kozaki takie sportowe bo jeszcze w nich dam rady chodzić, jakieś jensy ciążowe sprane i kurtkę mojej mamy i jak się zobaczyłam w lustrze to.... tak ja tez sbie wyobrażam jak będzie fajnie byś znowu szczuplutką laską i jeszcze do tego mieć koło siebie słodkiego bobaska. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Zakorzenienie
|
ja mam 3 podbródki,;-) wszyscy się śmieją. No księżyc w pełni:-( Koszmarnie jest robić zdjęcia, zasłaniam włosami, ciągnę szyję do góry, albo podpieram się ręką jak pokazywała Anja Rubik;-)
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- ja mogę zakładać wszystkie buty, a płaszczyk kupiłam dwurzędowy na stójce fuksjowy, lekki grzybek ![]() Idę się malować i do fryzjeraaaaaaaaaaaaaaaaaa
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1538 |
Zadomowienie
|
O matko
![]() ![]() ![]() Właśnie je oglądałam - na pewno nie jest to okleina, na 100%, drewno jest pomalowane na biało po prostu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1539 |
Zakorzenienie
|
ja zazwyczaj oglądam w sklepie, a potem kupuję na allegro
![]()
![]() |
#1540 |
Raczkowanie
|
Witam po tygodniowej przerwie
![]() Miałam pewne komplikacje ponieważ zaliczyłam zatrucie pokarmowe ![]() Miałam cudowny pomysł wyjścia do kina, ale najpierw oczywiście trzeba było pójść na pizzę a potem napchać się popcornu. To nie najlepiej odbiło się na moim żołądku ![]() ![]() hippiepear Witamy! ![]() Louboutinka doskonale rozumiem co to ból żeber ![]() ![]() s_a_j mi się podoba ten misiowy komplecik ![]() ![]() Narazie znikam ![]() Miłego poniedziałku wszystkim życzę !
#1541 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
cudnie opisane arbuz ahahaha
![]() ![]() |
![]() |
#1542 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tam już nawet nie liczę, ile mam tych podbródków, za to co wieczór każę mężowi sprawdzać, czy mi boczki na plecach nie rosną, to bym mnie podłamało zupełnie chyba!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1543 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jednak nie wyrzucę tych zdjęć bo coś czuje że będę mieć z nich kiedyś niezły ubaw. A teraz wrzucam fotki brzusia które teraz zrobiłam sama, z tż to chyba fotografa by nie było, moje fotki jakoś lepiej wychodzą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1544 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie znam się na tym za dobrze, ale mięśnie też chyba można spalić, nawet na wizażu gdzieś o tym kiedyś, w zamierzchłych czasach o tym czytałam. Wystarczy nie uzupełnić ubytku kalorii po ćwiczeniach, czy jakoś tak. ![]() Cytat:
Ja chodzę prywatnie, jak na nasz region sporo płacę, ale usg nie miałam zbyt wielu. Może na początku, przy krwawieniach i krwiaku na macicy, ale potem o tylko "połówkowe" i ostatnio w 34 tc. Nas to uspokaja, ale nie wiadomo do końca jaki ma wpływ na dziecko. Nawet w tym wątku było wspominane o niewiadomych przyczynach autyzmu. Była mowa o szczepionkach i usg (OYE?). ![]() Cytat:
Nad tym zestawem TT też intensywnie myślę. Ale pewnie aspirator kupię tak czy inaczej. Cytat:
![]() Miłego dnia życzę. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1545 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z takich typowo ciążowych ciuchów to mam dwie pary spodni z H&M mama i dwie pary legginsów ciążowych. Aha no i teraz tunikę na ćwiczeia sobie kupiłam, ale będę ją na luzie nosiła po ciąży. Sukienki i tuniki kupuję w sklepie na "normalnym" dziale. Np. za sukienkę wełnianą z H&M dałam 80zł, a praktycznie taka sama, tyle, że z metką H&M mama dałabym już 140zł...według mnie ceny ubrań ciążowych w sieciówkach są grubo przesadzone, skoro mieszczę się w normalne ciuchy ( a w rozmiarówce H&M każdy raczej w s i m wejdzie bez problemu, nawet w zaawansowanej ciąży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1546 |
Raczkowanie
|
Witam sie poniedzialkowo...
Oczywiście witam nową mamę. Nadrabiałam z weekendu ostatnie 2 godziny. A więc co do antykoncepcji ja przed ciążą miałam wkładkę domaciczną Mirena i byłam bardzo zadowolona, koszt to ok 900 zł na 5 lat, zakładanie trochę bolało ale nie jest to ból nie do wytrzymania. Dodam że przed założeniem miałam straszne miesiączki obfite i bolesne, lądowałam na zastrzykach na pogotowiu z krwotokami a przy wkładce nie miałam wcale miesiączek, dla mnie to niesamowity luksus. O tabletach zawsze zapominała, a i jeszcze przez ok roku stosowałam Evre Plastry i też się sprawdzały ale jednak po ciąży wracam do wkładki. Ja ostatnie noce przesypiam dobrze. Co do wychodzenia z domu to ja normalnie funkcjonuje wszędzie wychodzę tym bardziej że muszę odbierac starszą córę ze szkoły. Co do zabawek to nic prawie nie kupuje dla małej bo ktoś zawsze jak przyjdzie w odwiedziny to przyniesie "coś", moja córa kupila sama za swoje kieszonkowe 2 króliczki z H&M dla siostrzyczki takie przytulaki podobne do tego którego ona też miała i do 4 roku życia z nim sie nie rozstawała. W niedzielę wpadłam w taką histerię o mało z zawałem w szpitalu nie wylądowałam, moja córa spadłaby z konia tak ją poniósł zad poszedł mu w dół przednie kopyta do góry, ona ma tylko 7 lat wiec jeszcze nie panuje do końca nad koniem, straszne i chyba na jakiś czas zawieszę jej lekcje. Ostatnio tez znalazłam podgrzewacz po córze i pasują do niego butelki TT a podgrzewacz jest philipsa czyli aventowski. U nas słoneczko świeci bo w weekend pogoda była do bani. Zrobiłam sobie powtórkowy seans z Sex W Wielkim Mieście, wcześniej byłam na jedynce i dwójce z koleżanką a wczoraj mąż ze mną obejrzał i nawet mu się podobało. Miłego poniedziałku......ja w środę to lekarza musi zrobic dokładne usg bo to 30 tydzień. |
![]() ![]() |
![]() |
#1547 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1548 |
Raczkowanie
|
Anka bzzzz ja kupowałam w aptece na lwowskiej w budynku madiksu nie wiem czy kojażysz gdzie to jest (podobno najtańsza apteka), koszt teraz już dokładnie nie pamiętam ale coś ok 22-25 zł, możesz jeszcze zapytać w aptece ARNIKA tam gdzie kiedyś europejska, podbno cenowo też jest nieźle (bo nowo otwarta). Nie kupuj natomiast nic na zatorskiej bo chyba tam na głowy poupadali z cenami. Ja tylko mam przykłda - sprey na chrapanie do nosa na zatorskiej 45 zł, w Arnice 36zł.
Co do ciuchów to chyba też poupadali na głowę z cenami, przykład: sklep z normalnymi i ciazowymi ciuchami (ciuchy zwykłe nie firmowe), pooglądałam normalne, jakąś tunikę wygrzebałam ceny normalne ok 40-50 zł, spodnie w granicach 70-90 zł przeszłam do półek z odzieżą ciążową, generalnie ciuchy jakoścowo te same, fasony okropne ceny tańszej bluzki niż 90 zł nie widziałam, spodnie w granicach 160-180 zł. Ostatnio już nie bardzo miałam w czym chodzić bo brzuchol się rozrasta i wszytko cisnąć zaczeło, więc do lumpka poszła za 2 bluzki 18 zl. Dizi ja też czasem tak mam, a im bliżej to tym bardziej... ciekawe co będzie po... Edytowane przez e_rosa Czas edycji: 2010-12-13 o 10:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1549 |
Zakorzenienie
|
hejka lasencje
![]() krew oddana. Ale muszę się poskarżyć, bo takiej drożyzny, jak w tym, laboratorium to nigdzie nie widziałam!!!!!!!! Normalnie płacę 20 zł za moje badanka, a tam 44 zł!!!!!!!!!! Tragedia. No, ale cóż jak mus to mus. Jeżeli okaże się, że wyniki będą miarodajne to będę chodziła tam, a jak nie to już tam nie pójdę. Zrobiłam sobie oczywiście dzisiaj wycieczkę. Zaliczyłam ZUS, laboratorium, drobniutkie zakupy (płyn do mycia naczyń i masło). Nie wywaliłam się ani razu ![]() ![]() ![]() wiecie co, korci mnie strasznie na mycie okien, bo od jutra mają być znowu duże mrozy. Tylko męża nie mam pod ręką. Właśnie jem śniadanko zaległe, bo małe kopie i kopie, piję ciepłą herbatkę. Wstawiłam też pranie: tym razem dodałam nasze rzeczy i wypiorę je w dzidziusiowym proszku ![]() Jak dam radę, to wieczorem puszczę jeszcze ciemne. hippiepear do lekarza, na SR, na badania wychodzę sama, a na zakupy z mężem-osiołkiem. ![]() e_rosa święta racja z ciuchami. Teraz jest taka moda, że w normalnym sklepie kupisz wypasioną tunikę, czy sweterek pasujący ciężarnym. Ja kupiłam parę spodni ciążowych za 120 zł, a drugą za 150!!!!!! dla mnie masakra, tym bardziej, że bardzo niewygodne i po kilku krokach wyglądam na skejciarę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1550 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1551 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też mam w takim stanie okna że by się im przydało porządne szorowanie ale samej i mi się nie chce,trochę się boję a mąż to dwie lewe ręce ma do takich spraw. Mam 4 duże okna + 2 duże balkonowe. Może kogoś wynając do tego, wiecie jakie sa stawki?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1552 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1553 | |
Zakorzenienie
|
chodzę na NFZ do gina i też mam na każdej wizycie robione USG plus badanie. Jedyne to muszę sobie sama robić badania krwi i moczu.
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() A co do stawek są różne, słyszałam, że niektórzy biorą 20 zł od okna, a jak znajdziesz kogoś takiego co chce ino dorobić to nawet za 100 zł umyje Ci wszystkie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1554 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w Arnice też robiłam zakupy, ale tam się opłaca tylko w pon. i śr. 10-12 jak zniszki mają. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1555 |
Rozeznanie
|
Witam nowa mamusie
![]() Ja,wychodze sama w kazda pogode,choc nie do konca sama,bo zawsze towarzyszy mi ktoras z corek,lub obie naraz ![]() ![]() Ogolnie co dzien duzo na dworze jestem,bo oprocz odbierania i zaprowadzania dzieci,jakies zakupy,zajecia dodatkowe,lekarze, dobrze ze choc praca juz odpadla,bo tu obowiazkowo 2 miesiace przed porodem trzeba na zwolnienie isc ![]() Kupilam anty poslizgowe buty,i mam nadzieje wiecej poslizgniec nie zaliczyc,jak to jedno,uwazam teraz strasznie. s_a_j mi sie podoba pierwsza czapka,sliczna jest ![]() Ja Fridy ani podobnego "ustrojstwa" nie kupuje, jakos poprzednio radzilismy sobie bez,chyba takie ekstra waciki do czyszczenia noska sa,nie pamietam dokladnie,ale w szpitalu mi przypomna, to wtedy kupie, u nas to zadanie TZ ![]() Okna na szczescie mam pomyte,TZ pomyl, bo ja wiecej gadalam,jak mylam,ale to z lenistwa mojego, moglam spokojnie powoli pomyc,gorzej z wieszaniem firan,tego sie nie powinno,choc ja wieszalam, tylko w 5 miesiacu gdzies.. Dzis dostalam info na maila,zeby pakowac torbe do szpitala i czekac w "gotowosci",chyba upadli na glowe w 32 tygodniu ,nie mowiac juz,ze nie wiem czy mamco spakowac ![]() Ale pomysle o tym w styczniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1556 |
BAN stały
|
No, nadrobiłam po wczoraj.
Dziękuję za komplementy odnośnie brzuszka ![]() Co do dzieci z zębami - ja na początku ciąży miałam sen, ze moje dziecko urodziło się z kompletem i mnie gryzło jak moja fretka i się go bałam ![]() Ubrania ciążowe to jakaś paranoja. Nie dość że 90% z nich wygląda jak wyjęta z szafy starej babci - duże, niedopasowane, spódnice do połowy łydki, ponure kolory... W większości z nich po prostu nie da się wyglądać sexy. Te ładniejsze znajduję tylko w drogich sklepach. Za drogich jak dla mnie. Sama kupiłam jedną parę spodni ciążowych za dwie stówy (bo tylko ta firma miała mój rozmiar), a całą resztę ubrań na ciążę miałam z lumpków lub ze zwykłych sklepów więc będę je mogła nosić i po ciąży. Obecnie jest tyle modnych tunik, sukienek i sweterków które można spokojnie nosić w ciąży, że moim zdaniem nie opłaca się kupować czegoś droższego tylko dlatego że w nazwie ma "ciążowa". e-rosa ale główki mają średnio 3cm, wiec prawie breloczków by nie było widać ![]() ![]() Dzisiaj miałam lenia i nie wstałam i nie pojechałam z nim do Wrocławia. I dobrze, bo to paranoja. 30km jechał przez 2,5h. Od 6:30 do 9:00... Chyba przeprowadzimy się do moich rodziców jeszcze przed Świętami, bo gdyby coś się działo i musiałabym jechać do szpitala, to jeszcze mogłabym tam nie dotrzeć na czas ![]() ![]() Mnie kryzys i lęk przedporodowy na razie opuścił (miałam go przez parę dni po tym jak byłam zobaczyć porodówkę i akurat jakaś kobieta rodziła i przeraźliwie krzyczała) Po pierwsze czekam na czwartek jak mnie pomierzą, bo nawet jakbym się chciała bać to nie wiem czy mam się bać cesarki czy sn ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1557 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie też noszenie tornistra spada na mnie bo to kawałek jednak jest i do tego tekst "mamusiu tak mi ciężko, i czy mogę tam na górkę wejśc i jeszcze tam pobiec" więc czami i zakupy i tornister u mnie w ręku ląduje. Mąż w sobotę mi powiedział że on nie czuje tej mojej ciąży bo sie nie skarżę , nie narzekam non stop, że wszystko robie więc on jakoś tak do końca sobie sprawy z tego nie zdaje. Po mnie tez ciąży aż tak bardzo nie widac ale mnie już zaczyna to denerwowac. Troszke łagodniejsze traktowanie by się przydało. Dodaje mój brzuch w 30 tyg. tylko bierzcie poprawkę na to że ja byłam duża do drobnych nie należę Edytowane przez szizuho Czas edycji: 2010-12-13 o 11:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1558 |
BAN stały
|
Mój TŻ za to się wkurza że się przemęczam, bo ja często mimo, że boli coś, że ciężko, nic nie mówię, tylko biorę się do roboty i sprzątam (bo TŻ albo w pracy albo robi coś innego) A chyba im bardziej zaawansowana ciąża tym trudniej jest mi siedzieć i patrzeć na rosnący bałagan
![]() Na dwór sama nie wychodzę, chyba ze do sklepów pod domem rodziców, bo nawet przez ulicę nie trzeba przechodzić, wcześniej na uczelnię, bo ja mam "talent" i na pewno bym gdzieś fiknęła ![]() szizuho bardzo ładnie ![]() Co do lekarzy na NFZ, ja na początku żeby potwierdzić ciąże chciałam iść do mojej przychodni bo to jedyna na NFZ do której byłabym skłonna chodzić, mają super sprzęt i lekarzy, ale mogłam się umówić na... końcówkę sierpnia. Był maj ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-13 o 11:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż właśnie zmywa naczynka a ja leniuchuje.. połozyliśmy się po powroce z lab i spaliśmy do 12.10! Za oknem śnieg sypie niemiłosiernie... Pewnie już dzis nigdzie nie wyjdziemy. a szkoda. Brak mi spacerów... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1560 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jednak wydaje mi się ze mam racje bo moja kolezanka chodzila na nfz i dostala info ze nalezą się tylko trzy usg: pierwsze do 12tyg drugie to połówkowe i ostatnie po 30tyg i tak robią i nic poza tym nawet na prosby i grozby, chyba ze ciąza jest zagrozona to mozna miec darmowych wiecej, ale czasem ciezko bez dodatkowego usg zobaczyc ze ciaza moze byc zagrozona bo moze to przebiegac bez objawow u matki dopóki nie zacznie np krwawic a w tedy to moze byc za pozno.. widocznie możesz się cieszyć ze masz lekarza co robi to "nielegalnie" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.