U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012 ! - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-21, 14:29   #1531
tikki85
Zakorzenienie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

No właśnie tyle marcówek jeszcze nierozpakowanych!
Ja mam jeszcze 15 dni. Tak mało a tak dużo .
Stary 2012-03-21, 14:37   #1532
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

Ja zaraz wciągnę truskawy ze śmietaną a potem spaghetti
też właśnie wciągnęłąm truskawy biedronkowe, ale bez rewelacji

Flower miałam do Ciebie pisac - byłam ostatnio na badaniach na Inflanckiej i w tej chwili można dojechac tam tylko od Stawki (ta dróżka o której Ci ostatnio mówiłam jest zamknięta bo rondko tam robią).

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Karo89 śniło mi sie dziś że urodziłaś (że gdzieś widziałam informację o tym, na wizarzu, albo w komórce smsa) .. jak wstałam to zastanawiałam się czy to sen czy rzeczywiście jesteś już rozpakowana

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

karo_z Twój Synuś ma niesamowite te włoski cudo!
Stary 2012-03-21, 14:37   #1533
gosica502
Wtajemniczenie

Ja już po wizycie u lekarza

Mówi że podwozie wygląda na gotowiutkie do porodu Więc mam czekac Jak się nie doczekam to w sobotę mam iśc do szpitala na ktg a jak do poniedziałku nic nie ruszy to wtedy mam na oddział się stawic. W sumie już mam jakiś ostateczny termin i mi lepiej z tym Teraz sobie spokojnie będę czekała
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 14:38   #1534
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość

Ja mam posiane w doniczkach zioła, ale jakoś nie chcą wschodzić
A to legalne?

Ja po obiadku-byly golabki
A jutro bedzie grochowka.Bo niektorych rzeczy trzeba najesc sie na zapas

A przypomnialo mi sie jak w przedszkolu lubilam kapuste z golabkow i rzucilam haslo,ze jak ktos nie lubi,to ja zjem i po chwili mialam talerz z czubkiem zaladowany kapusta i plakalam,ze nie dam rady
Stary 2012-03-21, 14:39   #1535
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Jolkaaaa wszystkiego najlepszego żeby wszystko się układało zawsze tak jak Ty tego będziesz chciała Sto lat!

Lena_mi i Nikiii gratki z okazji nowych tygodni

Emigra gratulacje z okazji ładnego spadku wagi super, że tak leci. A może Ty ten swój brak apetytu chociaż jakimiś zdrowymi rzeczami zajmuj - owocki, warzywka tak do pochrupania, żebyś nie popadła nam w jakieś choróbsko! Do mnie dziś koleżanka, która rodziła w czerwcu pisała, żebym wagą się nie przejmowała, bo ona w ciąży przytyła 33kg, a teraz prawie 10 miesięcy od porodu ma nawet o 2-3kg mniej niż przed ciążą

Tynka zazdroszczę odwagi ja też mam ochotę dopaść TŻ, ale jakoś się boję... wczoraj poskakałam 20 min na piłce, porobiłam ósemki biodrami i też miałam w nocy bóle jak na okres, a teraz co jakiś czas dopadają mnie jakieś z krzyża... Ale słabo jeszcze A za Ciebie trzymam kciuki skoro już tak się powoli jakby rozkręcało!

Nowaken biedny Antek on to się wychoruje za wszystkie czasy chyba. Zdrowia! i cierpliwości dla mamy

Gkatarzynka ja ostatnio kupiłam wkładki laktacyjne z bella mama, bo były w superpharmie na promocji mam poza tym chyba 60 szt. z TT, ale tamte wypróbuję też, pewnie się przydadzą.

Desia ja też zawsze miałam przykaz, że na morfologię mam być naczczo (ewentualnie tylko na wodzie), a mocz oddawany do badania najlepiej żeby był poranny i przetrzymany 6 godzin w pęcherzu. Więc nie wiem jak to jest...

Mravka Robercik ma rację, że na nich leje i za wizytę, daj znać co pediatra powiedział. A dziadkom się nie dziwię, że zakochani w malutkim

Rybka no jak masz takie poważne plany to ja mam nadzieję, że dziś się zacznie i u Ciebie coś dziać

Tikki mam takie same odczucia jak Ty niby tak niewiele zostało, a jednak i niewiadoma i tak wielka jest z tymi porodami

Karolca i Balbinka i niecierpliwie czekam na wieści! Oby wszystko szło jak najlepiej

No i nadrobiłam jeszcze tylko muszę na mejla zajrzeć, bo nowości słyszę, że jakieś są
Byłam dziś na uczelni i odebrać wyniki - chyba wszystkie mam dobre hbs i wr ujemne, morfologia spoko w dwóch miejscach poniżej normy, ale to w ciąży chyba dozwolone no i mocz niby już nie ma bakterii, ale mam dużo leukocytów i znów liczne szczawiany wapnia i fosforany ale to jak kiedyś Puma mi tłumaczyła może być spowodowane że mała uciska mi na kanały nerkowe i tworzą się mini zastoje - w sumie to możliwe zobaczymy jakie po porodzie będą wyniki a jutro na 9.00 wizyta. Jeśli lekarz mi pozwoli to wybieramy się na weekend na Mazury, bo TŻ ma egzaminy na uczelni, a ja sama jakoś boję się zostać no chyba, że gin będzie miał jakieś obiekcje lub do piątku zacznę rodzić
W nocy jak już pisałam wyżej miałam bóle jak menstruacyjne aż mnie wybudzały (skakałam trochę na piłce po 20.00 za radą Emigry i potem dość gorrrrący prysznic, więc może to przez to coś zaczęło się dziać? ) Poza tym pobiłam rekord sikania - byłam 8 razy. Masakra. Więc zaraz kładę się odpoczywać... Mała fika jak najęta dziś, a ostatnimi dniami tylko się przeciągała ach te nasze dzieci.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 14:40   #1536
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A to legalne?
bo jeszcze zaczną mnie szukać
Stary 2012-03-21, 14:45   #1537
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość

Mówi że podwozie wygląda na gotowiutkie do porodu Więc mam czekac Jak się nie doczekam to w sobotę mam iśc do szpitala na ktg a jak do poniedziałku nic nie ruszy to wtedy mam na oddział się stawic. W sumie już mam jakiś ostateczny termin i mi lepiej z tym Teraz sobie spokojnie będę czekała

To kciuki,zebys nie musiala miec wywolywanego porodu,zeby malenstwo samo chcialo wyjsc.

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Karo_z sliczny synus i jaki blondyneczek
Stary 2012-03-21, 15:00   #1538
ewcisz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
no ale to zaraz - jak jesteś współwłaścicielką to składka zdrowotna wynosi 254,55 zł (w 2012 r.) i tyle się płaci do zusu, tylko że potem odlicza się od podatku 219,19, więc niech już Twoja mama nie przesadza opłacenie 35 zł miesięcznie to nie są żadne pieniądze
Zgadza się skłądka zdrowotna wynosi 9% do ZUS a od podatku odliczamy 7,75%

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dziewczyny u nas ten sex chyba cos daje ,bo od 10 mam dosc bolesne skurcze połączone z bólem krzyża,bylismy na zakupach i nie przechodzi, teraz leze i patrze sobie co ile mnie boli, mały sie słabo rusza, poczekamy zobaczymy, moze to takie bolesne przepowiadacze, narazie co 5 minut mam te bóle.

Emigra rewelacja w 2 tygodnie taka zmiana
Hmmm to ja dziś męża pomęczę ale raczej w moim przypadku się nie nastawiam na cud bo brzuszek ponoć wysoko

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Chciałabym! od jakiejś godziny mam twardnienia co 15-20 minut.. i strasznie boli mnie spojenie, czuje nacisk mocny "cholernie" :P na odbyt.. :/// jak by mi palec wypychał :PP

no i boli brzuch teraz znowu, tylko bol jednostajny połączony z kłuciem czasami.. i bólem krzyża!

Rybka! ;D wszyscy mi właśnie mówią że bardzo nisko może wysoko się wydaje bo jestem ubrana ale jak jestem nago to brzuch mi się opiera na nogach :/
to może sie zaczyna akcja

a ja nadal z ciśnieniem podwyższonym mam problem i muszę jakoś wytrzymać do wtorku bo dopiero wtedy mój lekarz wróci z urlopu, no chyba że bardzo skoczy to nie będzie wyjścia tylko szpital

ewcisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 15:02   #1539
tynka88
Zadomowienie

Asika przesłodko wygladasz z Zuzia))

Desia brzucholek elegancki)) a jaki ogródek, u nas sezon ogródkowy jeszcze nie otwarty

Gosia ,ale mi narobilas ochoty na gołąbki

Te moje bole mam wrazenie ze troszke sa lzejsze, no ale to nic wazne ze cokolwiek boli, w sumie nie bede liczyc co ile te skurcze ,bo sa do wytrzymania,a bede myslec na powaznie o porodzie jak beda nie do wytrzymania i odejda mi wody, bo nie chce za wczesnie wyladowac w szpitalu
Najbiedniejszy mój TZ ,60 kg a 80 kg przyjąć na siebie to jest różnica, no ale niech nie narzeka i szykuje sie na jutro

KAro przesliczny twój syneczek
ja tez mam nadzieje na blond czuprynke loczków u mojego chłopca no ii błękitne oczka nosek po mnie, a usta po TZ

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-03-21 o 15:04
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 15:03   #1540
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
nA mailu foto blondaska
o jaaa
Ale czuprynka urocza

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Chciałabym! od jakiejś godziny mam twardnienia co 15-20 minut.. i strasznie boli mnie spojenie, czuje nacisk mocny "cholernie" :P na odbyt.. :/// jak by mi palec wypychał :PP

no i boli brzuch teraz znowu, tylko bol jednostajny połączony z kłuciem czasami.. i bólem krzyża!

Rybka! ;D wszyscy mi właśnie mówią że bardzo nisko może wysoko się wydaje bo jestem ubrana ale jak jestem nago to brzuch mi się opiera na nogach :/
to może coś z tych twardnień wyjdzie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Dalej marcówki bierzcie się za rodzenie bo nam kwietniowym sie dłuży
robimy co w naszej mocy! ale uparte te nasze szkrabiki

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

Karo89 śniło mi sie dziś że urodziłaś (że gdzieś widziałam informację o tym, na wizarzu, albo w komórce smsa) .. jak wstałam to zastanawiałam się czy to sen czy rzeczywiście jesteś już rozpakowana
szkoda, że to tylko sen

Cytat:
A to legalne?

Gosia gołąbki miałaś ?

Byłam w tym sklepie po te biustonosze i ledwo do domu wróciłam... z wrażenia za jeden zapłaciłam 54zł
w smyku kiedyś widziałam to były po 35zł, a szkoda mi było kupować, bo stwierdziłam, że upoluje gdzieś tańsze. To żem zaoszczędziła
Ale już mi nie wypadało nie kupić bo pracuje tam znajoma, więc nie chciałam narobić zamieszania, a potem powiedzieć, że nie dziękuję, jednak się rozmyśliłam hehe

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 15:10   #1541
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej

My dzis po kontrolnej wizycie u pediatry. Wszystko jest w porzadku, na wadze mały przybrał wiec mam karmić na żądanie. Moge pozwalac przysypiac do 5 godzin w nocy, ale jesli bedzie ladnie przybieral, to nawet moge pozwalac przesypiac cala noc. Jesli chce kontrolowac wage, moge podjezdzac do przychodni na samo ważenie co 2 tygodnie. W 7 tygodniu na szczepienie.
Powiem Wam ze przy dwojce dzieci jest co robic
Kuźwa latam miedzy jednym a drugim, dzien zlatuje tak szybko ze nawet nie wiem kiedy. Jestem szybka jak blyskawica Ale jak sie przeforsuje to pobolewa mnie krocze

Mowicie o urodzinach i mi sie ciagle przypomina Konia ktora najpierw wywrozyla mi ze urodze 8 marca, potem znow do mnie napisala, ze czuje ze to bedzie ten dzien no i moj syn urodzil sie wlasnie 8 marca
I to w Koni urodziny A ona ma byc tesciowa dla mojego Szymona miedzy innymiwiec huczny bedzie u nas marzec

Co do apetytu przed porodem, tez mialam mega apetyt.

Acha i pisalyscie o przebijaniu pecherza plodowego, wiec ja w ostatnim momencie mialam przebijany pecherz plodowy, bo sam nie pekl i to nic nie boli.
I co najlepsze Szymonek sie w czepku urodzil heheh
Pewnie to ta blonka z pecherza pozostala mu na łepku

Pisałyscie o wadze. Ja mam po 13 dniach od porodu na minusie 10 kg. Pozostalo mi jeszcze 5 kg

Balbinka

karo_z Piotrus słodziutki

asika pieknie wygladacie z córcią.

desiu sliczny brzus I ogrodek cudny Kącik maluszka slicznie przyozdobiony

Jolkaa pytalas ile czasu uzywamy pampersow 1. To ja nadal uzywam, a mały jutro konczy 2 tygodnie i mysle ze z miesiac jeszcze na pewno pouzywam.
Wszystkiego najlepszego

Julliczka super ze wiesci z wizyty dobre

tynka przed samym porodem mialam usg robione, na ktorym wyszlo ze Szymonek wazy 3900. A to usg bylo dzien przed porodem. No i nie pomylił sie lekarz, bo mały ważyl przy porodzie 3920 gr.

nowaken zdrowka dla Antka.

gosica no tak moj Filipek urodzil sie wtedy co Ty
No i super, ze juz wszystko gotowe do porodu u Ciebie

Mravka super u Was wiesci Ciesze sie, ze Robert polubial kąpiele.
Kciuki za jutrzejsza wizyte u pediatry!

rybka zycze by zaplanowane metody daly rade i bys dzis urodzila

evvcia kciuki za jutrzejsza wizyte!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-03-21 o 15:15
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 15:18   #1542
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

A ja właśnie po obiadku zrobiłam kotlety z piersi z ziemniaczkami a do tego surówka z ogórka i pomidorków w śmietanie

nogi mi spuchły jak baniaki jakieś, plecy mnie bolą jak hohoho + jakieś a'la skurcze czuje

mieszkań jednak dzisiaj nie oglądamy bo temu co chce wynająć nie pasuje 17 tylko dopiero 20 a TŻ o 21 jedzie do pracy więc nie ogarniemy z czasem i dopiero obejrzymy je jutro albo pojutrze

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
dzieki tylko co na ta kolacje bo ja nie moge wszystkiego jesc pomysle
no właśnie nie wiem co to by trzeba było myśleć, szukać w internecie czegoś może albo któraś ma jakiś pomysł ?

Cytat:
Jolka przykro mi że z mamą Ci sie nie układa...czasem lepiej mieć mniej pieniązków a święty spokój....jak tylko dacie radę jakoś finansowo to ja bym się nie zastanawiała nad wynajmem..tylko szybciutko czegos szukała
dokładnie dlatego czegoś szukamy mam nadzieje, że wyjdzie i jakoś damy rade

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
to jak jesteś zadowolona z tych ciuszków to ja bym się skusiła ewentualnie poczytaj czy możliwy jest zwrot albo wymiana.
raczej chyba się skusze bo TŻ mówi żeby brać od niego dziś dodał kilka nowych rzeczy i sama nie wiem co tu wybrać dużo mi się podoba

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 15:19   #1543
gosia261282
Gang Iren

Dziewczyny w ramach ciekawostki,bo nie wiem czy wiecie,ze z lozyska robia kremy?Byloby mi chyba dziwnie,jakbym wiedziala,ze ktos wzial moje lozysko do tego celu

http://zerotabu.pl/lozysko-w-kremie
Stary 2012-03-21, 15:28   #1544
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
no ale to zaraz - jak jesteś współwłaścicielką to składka zdrowotna wynosi 254,55 zł (w 2012 r.) i tyle się płaci do zusu, tylko że potem odlicza się od podatku 219,19, więc niech już Twoja mama nie przesadza opłacenie 35 zł miesięcznie to nie są żadne pieniądze
tak dokładnie składka wynosi 254,55 zł i tyle matka chce ode mnie + może 50zł za to ubezpieczenie PZU ale po urodzeniu z niego rezygnuje.

A nic mi nie mówiła, że odlicza od podatku coś więc nie wiem jak to jest?
Ja na dokumentacji to się w sumie nie znam.

Tak czy siak chce ode mnie te ok 300zł

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Jolka wszystkiego co najlepsze - spełnienia marzeń, szybkiego i bezbolesnego porodu

Ja w tym roku zamieniam się z TŻ cyferkami Ja 23 a on 32

Dobra idę szykować grzybową :P
dziękuję bardzo

a mój TŻ w tym roku kończy 30stke więc pewnie będzie imprezka z tej okazji ale to dopiero w listopadzie .

Cytat:

Jolka wszystkiego najlepszego!!!!

Ja zaraz wciągnę truskawy ze śmietaną a potem spaghetti
dziękuję

truskawki ze śmietaną

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Jolka wszystkiego najlepszego z okazji Urodzin, duzo milosci, lekkiego porodu i mniej problemow a najlepiej wcale
dziękuję bardzo

Cytat:
Na dzis mam zaplanowane takie oto wywolywanie porodu:
w dzien:
- male porzadki
- gotowanie obiadu
- skakanie na pilce
wieczorem, po powrocie meza z pracy:
- szybki spacer do sklepu
- kilka rundek po schodach
- ciepla kapiel
- cieply prysznic i ...
- lekkie szczypanie gornej czesci brzuszka po bokach
- zjedzenie surowego ananasa
- seksik

W nocy rodze... a jak nie to juz nic nie robie
Wczoraj wyczytalam te nowe smieszne sposoby wywolywania, ale jak to sie mowi - tonacy brzytwy sie chwyta A masazyku szyjki sie boje, wiec wolalabym uniknac nawet podejmowania decyzji co do tego...
surowy ananas pomaga w akcji ??

ja dzisiaj muszę pięknie wygolić nóżki i nie tylko bo tydzień minął

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-21, 15:29   #1545
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytat:
też właśnie wciągnęłąm truskawy biedronkowe, ale bez rewelacji

Flower miałam do Ciebie pisac - byłam ostatnio na badaniach na Inflanckiej i w tej chwili można dojechac tam tylko od Stawki (ta dróżka o której Ci ostatnio mówiłam jest zamknięta bo rondko tam robią).
Ja też z Biedrony

Lenka kochana dzięki, że mi piszesz to nie będe krążyć w razie gdyby mnie złapało na dniach hehe...
Ty nie zostawiałaś nr tel na mailu prawda? Jak mogłabyś to podaj mi na PW żebyśmy się mogły kontaktowac w razie trafienia w podobnym czasie na porodówkę..

Gosica już za chwileczkę, już za momencik

Evcia
powodzenia jutro na wizycie

Cytat:
Dziewczyny w ramach ciekawostki,bo nie wiem czy wiecie,ze z lozyska robia kremy?Byloby mi chyba dziwnie,jakbym wiedziala,ze ktos wzial moje lozysko do tego celu

Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 15:35   #1546
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
tak dokładnie składka wynosi 254,55 zł i tyle matka chce ode mnie + może 50zł za to ubezpieczenie PZU ale po urodzeniu z niego rezygnuje.

A nic mi nie mówiła, że odlicza od podatku coś więc nie wiem jak to jest?
Ja na dokumentacji to się w sumie nie znam.

Tak czy siak chce ode mnie te ok 300zł[COLOR="Silver"]
odlicza, odlicza, więc jak będzie się upierać, że masz płacić jej to zdrowotne to powiedz, że zapłacisz jej tylko różnicę między tym co wpłaca a tym co odlicza od podatku

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 15:36   #1547
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość

Wow no to super wiesci
Gosica a czy Ty odczuwasz jakies skurcze, twardnienia lub cos?? Bo u mnie twardnienia to prawie caly czas, ale juz sie przyzwyczailam, bo widze ze nic one chyba nie znacza ciekawa jestem wiec czy trzeba cos czuc aby "podwozie" bylo gotowe czy niekoniecznie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
No i nadrobiłam jeszcze tylko muszę na mejla zajrzeć, bo nowości słyszę, że jakieś są
Byłam dziś na uczelni i odebrać wyniki - chyba wszystkie mam dobre hbs i wr ujemne, morfologia spoko w dwóch miejscach poniżej normy, ale to w ciąży chyba dozwolone no i mocz niby już nie ma bakterii, ale mam dużo leukocytów i znów liczne szczawiany wapnia i fosforany ale to jak kiedyś Puma mi tłumaczyła może być spowodowane że mała uciska mi na kanały nerkowe i tworzą się mini zastoje - w sumie to możliwe zobaczymy jakie po porodzie będą wyniki a jutro na 9.00 wizyta. Jeśli lekarz mi pozwoli to wybieramy się na weekend na Mazury, bo TŻ ma egzaminy na uczelni, a ja sama jakoś boję się zostać no chyba, że gin będzie miał jakieś obiekcje lub do piątku zacznę rodzić
W nocy jak już pisałam wyżej miałam bóle jak menstruacyjne aż mnie wybudzały (skakałam trochę na piłce po 20.00 za radą Emigry i potem dość gorrrrący prysznic, więc może to przez to coś zaczęło się dziać? ) Poza tym pobiłam rekord sikania - byłam 8 razy. Masakra. Więc zaraz kładę się odpoczywać... Mała fika jak najęta dziś, a ostatnimi dniami tylko się przeciągała ach te nasze dzieci.
No to za wyniki, a szczawiany i fosforany tak jak mowisz, same sie pewnie naprawia po porodzie
A co do wyjazdu to nie wiem, czy chcialabym jechac w taka droge, ale moze rzeczywiscie lepiej nie zostawaj sama

Cytat:

Ja slyszalam, ze robia z tego szminki...
Jesli to prawda, to powinni nam za to placic
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 15:41   #1548
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
jesli chodzi o pozycje to wydaje mi sie ze najlepsze sa dwie , kobitka na gorze i troche poskakac a druga od tylu -głęboka penetracja,

jesli mi przejdzie, a pewnie przejdzie to jutro z rana od nowa męcze TZ
zdecydowanie wolę tą drugą

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
zazwyczaj kolo 12 przypomina mi sie ze powinnam cos zjesc i zjadam kromke chleba, najczesciej z serem zoltym, a pozniej jakis owoc albo wieczorem troche obiadu - doslownie troche. Staram sie duzo pic...
to faktycznie malutko jesz

Cytat:

Ja po obiadku-byly golabki
A jutro bedzie grochowka.Bo niektorych rzeczy trzeba najesc sie na zapas

A przypomnialo mi sie jak w przedszkolu lubilam kapuste z golabkow i rzucilam haslo,ze jak ktos nie lubi,to ja zjem i po chwili mialam talerz z czubkiem zaladowany kapusta i plakalam,ze nie dam rady
ja do ok 18stego roku życia zawsze ściągałam kapuste z gołąbków i jadłam sam środek, a teraz z chęcią jem gołąbki razem z kapuchą

Cytat:
Jolkaaaa wszystkiego najlepszego żeby wszystko się układało zawsze tak jak Ty tego będziesz chciała Sto lat!
dziękuję bardzo

Wy wszystkie macie te piłki do skakania? Bo co chwile widzę jak któraś z Was o niej pisze

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Jolkaa pytalas ile czasu uzywamy pampersow 1. To ja nadal uzywam, a mały jutro konczy 2 tygodnie i mysle ze z miesiac jeszcze na pewno pouzywam.
Wszystkiego najlepszego
Oj to ja chyba muszę dokupić "1" bo mam ich tyle co nic.

Dziękuję bardzo

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
odlicza, odlicza, więc jak będzie się upierać, że masz płacić jej to zdrowotne to powiedz, że zapłacisz jej tylko różnicę między tym co wpłaca a tym co odlicza od podatku
czyli ona odlicza mniej więcej 219zł więc wychodzi na to, że mam jej zapłacić ok 35zł ?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-21, 15:45   #1549
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
1.a mój TŻ w tym roku kończy 30stke więc pewnie będzie imprezka z tej okazji ale to dopiero w listopadzie .

2.surowy ananas pomaga w akcji ??

3.ja dzisiaj muszę pięknie wygolić nóżki i nie tylko bo tydzień minął
1. Nie wyglada
2. Podobno tak [ale ktoz to wie ]
3. Ja tez, w koncu nie znam dnia ani godziny

Jolka jezeli jest tak jak dziewczyny mowia- to nie daj sie mamie- ona nie ma skrupulow, to Ty tez ich nie miej
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 15:46   #1550
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Wy wszystkie macie te piłki do skakania? Bo co chwile widzę jak któraś z Was o niej pisze
Nie martw sie,ja tez nie mam pilki.Ale mam takie wielkie balony i zastanawiam sie czy daloby rade na tym
Stary 2012-03-21, 16:04   #1551
mag_99
Rozeznanie

Cytat:

czyli ona odlicza mniej więcej 219zł więc wychodzi na to, że mam jej zapłacić ok 35zł ?
tak płaci 254 a odlicza 219

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 16:05   #1552
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

Lena_mi i Nikiii gratki z okazji nowych tygodni
.
dziękuję

Dziewczynki, strasznie mnie kłuje w dole brzucha, co to może byc Ból trochę jak na okres. Do tego twardnieje brzuszek..
Stary 2012-03-21, 16:14   #1553
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
zdecydowanie wolę tą drugą

to faktycznie malutko jesz

ja do ok 18stego roku życia zawsze ściągałam kapuste z gołąbków i jadłam sam środek, a teraz z chęcią jem gołąbki razem z kapuchą

dziękuję bardzo

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Oj to ja chyba muszę dokupić "1" bo mam ich tyle co nic.

Dziękuję bardzo

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Ja nie mam pilki
Adas obciety a ja umowiona na brwi i stopy w przyszlym tygodniu (u fryzjera jest tez kosmetyczka i tak pomyslalam ze warto cos ze soba zrobic pzred porodem), ja juz chyba sobie sama paznokci nie obetne, a jesli nawet to sie zasapie
No i wogole to biednym baniaczkom nalezy sie troche relaksu

Aguska to brawa dla Szymonka
Fajnie ze mozesz tylko piersia karmic
No i wierze ze przy dwojce dzieci w tym wieku sie umeczysz kochana!
A 5 kg to pikus, nawet zalatana przy dzieciach nie bedziesz wiedziala kiedy znikna!

Ej, Konia to jak Agusce tak dobrze wywrozylas to mi tez powiedz, no powiedz

Ewcisz a jakie cisnienie masz gdy Ci skoczy? I kiedy masz w razie czego jechac do szpitala?
Pytam bo ja tez codziennie kontroluje i mi mowil ze jak bedzie to pierwsze powyzej 155 jakos to musze jechac do szpitala

Gosica, zycie Ci zeby sie cos ruszylo do poniedzialku jednak, skoro podwozie gotowe

Tikki, kochana Ty to sie bierz za wstawianie OSTATNIEGO zdjecia skoro tylko 15 dni masz, bo jeszcze nie zdazysz

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
dziękuję

Dziewczynki, strasznie mnie kłuje w dole brzucha, co to może byc Ból trochę jak na okres. Do tego twardnieje brzuszek..
Ktos chyba pisal wczesniej ze jak kluje to moze sie szyjka skracac, ja nie wiem w sumie za bardzo.

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 16:16   #1554
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytat:
Mnie tez dziś tak kuło, ale na szczęście już przeszło...też słyszałam że to może byc skracanie szyjki..
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 16:17   #1555
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
1. Nie wyglada
2. Podobno tak [ale ktoz to wie ]
3. Ja tez, w koncu nie znam dnia ani godziny

Jolka jezeli jest tak jak dziewczyny mowia- to nie daj sie mamie- ona nie ma skrupulow, to Ty tez ich nie miej
No też wydaje mi się, że nie wygląda

to ja w piątek kupie ananasa

i dokładnie nie znamy dnia ani godziny, a szkoda bo było by łatwiej.

No tak, ale jak matka będzie stawiała na swoim to nie mam wyjścia bo wystarczy, że raz nie zapłaci składki to nie będę miała nic dosłownie bo ZUS wiecie same jaki jest

Cytat:
Nie martw sie,ja tez nie mam pilki.Ale mam takie wielkie balony i zastanawiam sie czy daloby rade na tym
ja nawet balonów nie mam

Cytat:
tak płaci 254 a odlicza 219
a to ja nic o tym nie wiedziałam, a to cwana ona jest
muszę jej powiedzieć.

dziękuję Ci bardzo za tą informacje

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-21, 16:22   #1556
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
czasem też tak mam i też mi się wydaje, że to szyjka
obserwuj się, czy nie zacznie Ci czop wypadać

w ogóle zaraz mają znajomi wpaść a ja jakoś nie mam ochoty na spotkania towarzyskie
do tego boli mnie rwa, mały gdzieś uciska...
zaczęłam sobie skreślać dni w kalendarzu, żeby widzieć na włąsne oczy, że dzień za dniem mija bo mam poczucie stania w miejscu...

w ogóle to

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2012-03-21 o 16:25
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 16:25   #1557
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

a mi zostało 12dni to porodu a żaden czop nie wypadł

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-21, 16:27   #1558
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
a mi zostało 12dni to porodu a żaden czop nie wypadł
a mi cały miesiąc i już 2x go widziałam przy podcieraniu
no bo co innego to mogło być
Stary 2012-03-21, 16:29   #1559
ewcisz
Raczkowanie

Desiu lekarz powiedział że jak jest do 135/85 jest ok. ja jak narazie najwyższe jakie miałam to 142/90 i ogólnie mam tak w okolicach wiec chyba nie jest źle bo na wizycie miałam 140/85 i też mówił że trochę podwyższone i trzeba kontrolować.
A mierzysz ciśnienie po odpoczynku czy tak "z marszu", bo mi lekarz kazał poleżeć ok 15 min i dopiero mierzyć?

ewcisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 16:38   #1560
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
a mi cały miesiąc i już 2x go widziałam przy podcieraniu
no bo co innego to mogło być
Ja dzis tez cos mialam przy podcieraniu,ale sama nie wiem czy to to,bo nie duzo tego bylo

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości