|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
No właśnie tyle marcówek jeszcze nierozpakowanych!
Ja mam jeszcze 15 dni. Tak mało a tak dużo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1532 |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
też właśnie wciągnęłąm truskawy biedronkowe, ale bez rewelacji
![]() Flower miałam do Ciebie pisac - byłam ostatnio na badaniach na Inflanckiej i w tej chwili można dojechac tam tylko od Stawki (ta dróżka o której Ci ostatnio mówiłam jest zamknięta bo rondko tam robią). ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Karo89 śniło mi sie dziś że urodziłaś (że gdzieś widziałam informację o tym, na wizarzu, albo w komórce smsa) .. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- karo_z Twój Synuś ma niesamowite te włoski ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1533 |
Wtajemniczenie
|
Ja już po wizycie u lekarza
![]() Mówi że podwozie wygląda na gotowiutkie do porodu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1534 |
Gang Iren
|
A to legalne?
![]() Ja po obiadku-byly golabki ![]() A jutro bedzie grochowka.Bo niektorych rzeczy trzeba najesc sie na zapas ![]() A przypomnialo mi sie jak w przedszkolu lubilam kapuste z golabkow i rzucilam haslo,ze jak ktos nie lubi,to ja zjem i po chwili mialam talerz z czubkiem zaladowany kapusta i plakalam,ze nie dam rady ![]()
#1535 |
Wtajemniczenie
|
Jolkaaaa wszystkiego najlepszego
![]() ![]() ![]() Lena_mi i Nikiii gratki z okazji nowych tygodni ![]() ![]() Emigra gratulacje z okazji ładnego spadku wagi ![]() ![]() Tynka zazdroszczę odwagi ![]() ![]() ![]() ![]() Nowaken biedny Antek ![]() ![]() Gkatarzynka ja ostatnio kupiłam wkładki laktacyjne z bella mama, bo były w superpharmie na promocji ![]() Desia ja też zawsze miałam przykaz, że na morfologię mam być naczczo (ewentualnie tylko na wodzie), a mocz oddawany do badania najlepiej żeby był poranny i przetrzymany 6 godzin w pęcherzu. Więc nie wiem jak to jest... Mravka Robercik ma rację, że na nich leje ![]() ![]() ![]() Rybka no jak masz takie poważne plany to ja mam nadzieję, że dziś się zacznie i u Ciebie coś dziać ![]() ![]() Tikki mam takie same odczucia jak Ty ![]() ![]() ![]() Karolca i Balbinka ![]() ![]() No i nadrobiłam ![]() ![]() Byłam dziś na uczelni i odebrać wyniki - chyba wszystkie mam dobre hbs i wr ujemne, morfologia spoko w dwóch miejscach poniżej normy, ale to w ciąży chyba dozwolone no i mocz niby już nie ma bakterii, ale mam dużo leukocytów i znów liczne szczawiany wapnia i fosforany ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W nocy jak już pisałam wyżej miałam bóle jak menstruacyjne ![]() ![]() ![]()
#1536 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1537 | |
Gang Iren
|
Cytat:
To kciuki,zebys nie musiala miec wywolywanego porodu,zeby malenstwo samo chcialo wyjsc. ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Karo_z sliczny synus i jaki blondyneczek ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1538 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a ja nadal z ciśnieniem podwyższonym mam problem i muszę jakoś wytrzymać do wtorku bo dopiero wtedy mój lekarz wróci z urlopu, no chyba że bardzo skoczy to nie będzie wyjścia tylko szpital
![]() |
#1539 |
Zadomowienie
|
Asika przesłodko wygladasz z Zuzia
![]() Desia brzucholek elegancki ![]() ![]() Gosia ,ale mi narobilas ochoty na gołąbki ![]() Te moje bole mam wrazenie ze troszke sa lzejsze, no ale to nic ![]() ![]() Najbiedniejszy mój TZ ,60 kg a 80 kg przyjąć na siebie to jest różnica, no ale niech nie narzeka i szykuje sie na jutro ![]() ![]() KAro przesliczny twój syneczek ![]() ja tez mam nadzieje na blond czuprynke loczków u mojego chłopca ![]() ![]() ![]()
26.03.2012 Mateuszek ![]() 21.09.2014 Piotruś ![]() Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-03-21 o 15:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1540 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Ale czuprynka urocza ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Gosia gołąbki miałaś ? ![]() Byłam w tym sklepie po te biustonosze i ledwo do domu wróciłam... z wrażenia ![]() ![]() w smyku kiedyś widziałam to były po 35zł, a szkoda mi było kupować, bo stwierdziłam, że upoluje gdzieś tańsze. To żem zaoszczędziła ![]() ![]() Ale już mi nie wypadało nie kupić bo pracuje tam znajoma, więc nie chciałam narobić zamieszania, a potem powiedzieć, że nie dziękuję, jednak się rozmyśliłam ![]() ![]()
![]() |
#1541 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My dzis po kontrolnej wizycie u pediatry. Wszystko jest w porzadku, na wadze mały przybrał wiec mam karmić na żądanie. Moge pozwalac przysypiac do 5 godzin w nocy, ale jesli bedzie ladnie przybieral, to nawet moge pozwalac przesypiac cala noc. ![]() Powiem Wam ze przy dwojce dzieci jest co robic ![]() Kuźwa latam miedzy jednym a drugim, dzien zlatuje tak szybko ze nawet nie wiem kiedy. Jestem szybka jak blyskawica ![]() ![]() Mowicie o urodzinach i mi sie ciagle przypomina Konia ktora najpierw wywrozyla mi ze urodze 8 marca, potem znow do mnie napisala, ze czuje ze to bedzie ten dzien no i moj syn urodzil sie wlasnie 8 marca ![]() I to w Koni urodziny ![]() ![]() ![]() Co do apetytu przed porodem, tez mialam mega apetyt. ![]() Acha i pisalyscie o przebijaniu pecherza plodowego, wiec ja w ostatnim momencie mialam przebijany pecherz plodowy, bo sam nie pekl i to nic nie boli. I co najlepsze Szymonek sie w czepku urodzil heheh ![]() Pewnie to ta blonka z pecherza pozostala mu na łepku ![]() Pisałyscie o wadze. Ja mam po 13 dniach od porodu na minusie 10 kg. Pozostalo mi jeszcze 5 kg ![]() Balbinka ![]() karo_z Piotrus słodziutki ![]() asika pieknie wygladacie z córcią. desiu sliczny brzus ![]() ![]() ![]() Jolkaa pytalas ile czasu uzywamy pampersow 1. To ja nadal uzywam, a mały jutro konczy 2 tygodnie i mysle ze z miesiac jeszcze na pewno pouzywam. Wszystkiego najlepszego ![]() Julliczka super ze wiesci z wizyty dobre ![]() tynka przed samym porodem mialam usg robione, na ktorym wyszlo ze Szymonek wazy 3900. A to usg bylo dzien przed porodem. No i nie pomylił sie lekarz, bo mały ważyl przy porodzie 3920 gr. nowaken zdrowka dla Antka. gosica no tak moj Filipek urodzil sie wtedy co Ty ![]() No i super, ze juz wszystko gotowe do porodu u Ciebie ![]() Mravka super u Was wiesci ![]() ![]() Kciuki za jutrzejsza wizyte u pediatry! rybka zycze by zaplanowane metody daly rade i bys dzis urodzila ![]() evvcia kciuki za jutrzejsza wizyte!
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-03-21 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1542 | |||
Zakorzenienie
|
A ja właśnie po obiadku
![]() ![]() nogi mi spuchły jak baniaki jakieś, plecy mnie bolą jak hohoho + jakieś a'la skurcze czuje ![]() mieszkań jednak dzisiaj nie oglądamy bo temu co chce wynająć nie pasuje 17 tylko dopiero 20 a TŻ o 21 jedzie do pracy więc nie ogarniemy z czasem i dopiero obejrzymy je jutro albo pojutrze ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1543 |
Gang Iren
|
Dziewczyny w ramach ciekawostki,bo nie wiem czy wiecie,ze z lozyska robia kremy?Byloby mi chyba dziwnie,jakbym wiedziala,ze ktos wzial moje lozysko do tego celu
![]() http://zerotabu.pl/lozysko-w-kremie
#1544 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nic mi nie mówiła, że odlicza od podatku coś więc nie wiem jak to jest? Ja na dokumentacji to się w sumie nie znam. Tak czy siak chce ode mnie te ok 300zł ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a mój TŻ w tym roku kończy 30stke ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() truskawki ze śmietaną ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja dzisiaj muszę pięknie wygolić nóżki i nie tylko ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1545 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lenka kochana dzięki, że mi piszesz to nie będe krążyć w razie gdyby mnie złapało na dniach hehe... Ty nie zostawiałaś nr tel na mailu prawda? Jak mogłabyś to podaj mi na PW żebyśmy się mogły kontaktowac w razie trafienia w podobnym czasie na porodówkę.. Gosica już za chwileczkę, już za momencik ![]() ![]() Evcia powodzenia jutro na wizycie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1546 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1547 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gosica a czy Ty odczuwasz jakies skurcze, twardnienia lub cos?? Bo u mnie twardnienia to prawie caly czas, ale juz sie przyzwyczailam, bo widze ze nic one chyba nie znacza ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do wyjazdu to nie wiem, czy chcialabym jechac w taka droge, ale moze rzeczywiscie lepiej nie zostawaj sama ![]() Cytat:
![]() ![]() Jesli to prawda, to powinni nam za to placic ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1548 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wy wszystkie macie te piłki do skakania? Bo co chwile widzę jak któraś z Was o niej pisze ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
Dziękuję bardzo ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- czyli ona odlicza mniej więcej 219zł więc wychodzi na to, że mam jej zapłacić ok 35zł ? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. Podobno tak ![]() ![]() 3. Ja tez, w koncu nie znam dnia ani godziny ![]() Jolka jezeli jest tak jak dziewczyny mowia- to nie daj sie mamie- ona nie ma skrupulow, to Ty tez ich nie miej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1550 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1551 |
Rozeznanie
|
tak płaci 254 a odlicza 219
|
![]() ![]() |
![]() |
#1552 |
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() Dziewczynki, strasznie mnie kłuje w dole brzucha, co to może byc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1553 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Adas obciety a ja umowiona na brwi i stopy w przyszlym tygodniu (u fryzjera jest tez kosmetyczka i tak pomyslalam ze warto cos ze soba zrobic pzred porodem), ja juz chyba sobie sama paznokci nie obetne, a jesli nawet to sie zasapie ![]() No i wogole to biednym baniaczkom nalezy sie troche relaksu ![]() Aguska to brawa dla Szymonka ![]() Fajnie ze mozesz tylko piersia karmic ![]() No i wierze ze przy dwojce dzieci w tym wieku sie umeczysz kochana! ![]() A 5 kg to pikus, nawet zalatana przy dzieciach nie bedziesz wiedziala kiedy znikna! Ej, Konia to jak Agusce tak dobrze wywrozylas to mi tez powiedz, no powiedz ![]() Ewcisz a jakie cisnienie masz gdy Ci skoczy? I kiedy masz w razie czego jechac do szpitala? Pytam bo ja tez codziennie kontroluje i mi mowil ze jak bedzie to pierwsze powyzej 155 jakos to musze jechac do szpitala ![]() Gosica, zycie Ci zeby sie cos ruszylo do poniedzialku jednak, skoro podwozie gotowe ![]() Tikki, kochana Ty to sie bierz za wstawianie OSTATNIEGO zdjecia skoro tylko 15 dni masz, bo jeszcze nie zdazysz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Ktos chyba pisal wczesniej ze jak kluje to moze sie szyjka skracac, ja nie wiem w sumie za bardzo.
![]() |
#1554 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1555 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to ja w piątek kupie ananasa ![]() i dokładnie nie znamy dnia ani godziny, a szkoda bo było by łatwiej. No tak, ale jak matka będzie stawiała na swoim to nie mam wyjścia bo wystarczy, że raz nie zapłaci składki to nie będę miała nic dosłownie bo ZUS wiecie same jaki jest ![]() Cytat:
![]() a to ja nic o tym nie wiedziałam, a to cwana ona jest ![]() muszę jej powiedzieć. dziękuję Ci bardzo za tą informacje ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() obserwuj się, czy nie zacznie Ci czop wypadać ![]() w ogóle zaraz mają znajomi wpaść a ja jakoś nie mam ochoty na spotkania towarzyskie ![]() do tego boli mnie rwa, mały gdzieś uciska... zaczęłam sobie skreślać dni w kalendarzu, żeby widzieć na włąsne oczy, że dzień za dniem mija bo mam poczucie stania w miejscu... w ogóle to ![]() Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2012-03-21 o 16:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1558 |
Zakorzenienie
|
a mi cały miesiąc
![]() ![]() ![]() no bo co innego to mogło być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1559 |
Raczkowanie
|
Desiu lekarz powiedział że jak jest do 135/85 jest ok. ja jak narazie najwyższe jakie miałam to 142/90 i ogólnie mam tak w okolicach wiec chyba nie jest źle bo na wizycie miałam 140/85 i też mówił że trochę podwyższone i trzeba kontrolować.
A mierzysz ciśnienie po odpoczynku czy tak "z marszu", bo mi lekarz kazał poleżeć ok 15 min i dopiero mierzyć?
#1560 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.