|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
hej
ja tylko zamelduję że żyjemy i uciekam spać, bo mały od wczoraj tak marudzi że na nic nie mam siły... w dzień jak on śpi to śpie i ja bo inaczej jak mój mąż twierdzi jest nierówna walka
|
#1532 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Aktywność mojego dziecka to od 18 do 20 i śpi dalej oczywiście wybudziłam na siłę i w tej aktywności było raz cyc, potem kąpanie i toaleta dalsza, butla bo odciągnęłam żeby widzieć, że je i zjadła 40ml i zasnęła... Załamka. Jak tak będzie to nigdy nie przytyje poza tym o kupie, której nie ma dalej już nawet nie wspominam Cytat:
![]() Też używamy musteli fajna jest Gosia to może jak takie masz bóle to jedź do szpitala. Może TENS Ci wypożyczą lub zdecydują się szybciej wywołać, albo choć KTG zrobią czy u Eryka wszystko ok. Julliczka mam nadzieję, że długo nie każą Ci czekać na cięcie i szybko malutka będzie z wami
|
|
#1533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daj znać jak coś będziesz wiedziała To znaczy czekamy na wieści, że rodzisz albo że juz urodziłaś! Innych nie chcemy
|
|
#1535 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosia2612 no to moja rada już za późno
dobrze, że pozwolili Ci przyjechać Trzymam kciuki i już jestem podekscytowana
|
#1536 |
|
Rozeznanie
|
Czyżbym Gosi jednak wywróżyła???
Mam pytanie do dziewczyn bardziej obtrzaskanych z komputerem. W jaki sposób można ściągnąć klip z youtube na kompa?? Pomóżcie
|
#1537 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale kiedys to minie .. musi...Moja corcia dzisiaj dala nam popalic... kilka h ciaglego placzu i krzyku a my bezradni dobrze ze kapiel ja rozluznia to potrzymalam ja znowu dluzej w wannie, pozniej przy pielegnowaniu wlaczona suszarka i jakos poszlo... zasnela jakies 20 minut temu dopiero ... Cytat:
---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Ja mam dokladnie te nosidlo http://www.bezpiecznyurwis.pl/p/pl/b...owobezowe.html
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie kupuję, może by się przydało, ale w sumie przy Ninie nie miałam i dałam radę to teraz też dam radę latem nie będę w tym nosić , bo zagotuję Małą , a jak potem będzie mieć z 8-9 kg to wcale mi się nie uśmiecha dzwigać ten słodki ciężar na przedzie
|
|
|
|
|
#1539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co za roznica w sumie czy Ci cos podadza jutro rano czy juz dzisiaj wieczorem ![]() Juliczka , jutro Twoj wielki dzien! Powodzenia Ciekawe jak Lenka z Kaja w domku pierwszy wieczor! Karolca, jak slodko Ona wyglada i widac ze czuje sie bezpieczna po ulozeniu raczek, uwielbiam jak dzieci tak wlasnie spia! Na jutro mam 3 z dat porodu wywrozna przez Konie, czyli wypadaloby zeby w nocy cos sie ruszylo!
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Emigra, bo ja juz mysle tutaj odchudzaniu, gubieniu wagi po porodzie itp, dlatego moje pytanie : To co masz w podpisie 92,8 kg bodajze , to tyle mialas jak ze szpitala wyszlas?
|
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale rozumiem ,że to jest bardzo praktyczne i potrzebne wiele osobom GOSIA daj tam czadu , powodzenia, niech moc będzie z Tobą
|
|
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia ogromnie mocne kciuki!! Obys miala Eryczka przy sobie juz za pare godzin
. Zycze malo bolesnego porodu (bezbolesne chyba nie istnieja )...kurcze kurcze...taka jestem podniecona Twoim porodem ze chyba bedzie mi sie snic .Ja ide spac. Nie wiem kiedy moja corcia raczy obudzic sie na karmienie. Jadla o 19.00, ale po 20.00 szczelila kupsztala i musialam ja przebrac, co skutkowalo kolejnym atakiem glodu . Andrea udala sie do tatusia nie tylko wygladem ale i miloscia do jedzenia .
|
|
|
|
#1544 |
|
Rozeznanie
|
To jestem gotowa, choć wciąż do mnie to nie dociera. TŻ bardziej świadomy jest jutrzejszego dnia, bo mówi do mnie, że jutro już będę mamą i będę trzymać małą dziecinkę na rączkach i w ogóle szok itd.. ale jakoś wrażenia to na mnie nie robi jak na razie. Chyba to stres nie pozwala mi na uświadomienie co tak naprawdę jutro się wydarzy
![]() Lecę spać, ciekawe czy prześpię nockę. No to dziewczyny nierozpakowane - rodzimy (kurcze ciekawe jak Gosia - jak z rana nie będzie wieści to dopiero za kilka dni się dowiem buu, bo do szpitala nie biorę laptopa)
|
|
|
|
#1545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo jakby co to mogalbym Ci napisac o ile nie bede sama rodzic! Albo ktoras z dziewczyn napewno by Cie poinformowala!
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pytałaś o wodę to piję i gazówę i niegazówę, ale też tego sredniego żywca, zjadam lody jak leci ( miał być czas przeszły, ale dzisiaj rożka wciągnęłam na spacerku |
|
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia i julliczka Powodzenia! Oby poszlo szybko i sprawnie
|
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurde no Konia, ja juz tak chce ze szok! nic tam, uciekam spac, moze to bedzie tej nocy
|
|
#1550 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dobrej nocki Dzieki, bede dzielna tzn. postaram sie byc ;-) Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2012-04-19 o 22:58 |
|
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?to może On pomoże jakoś , co?
|
|
|
|
|
#1552 |
|
Rozeznanie
|
Chciałam kupić sobie serię kosmetyków wyszczuplających z Perfecty. ale nie wiem,czy to jakoś nie zaszkodzi dziecku,chodzi mi o przenikanie substancji itd... Co o tym myślicie?? Bo jak na razie używam toniku z Garniera,a on jakiś lipny jest...
|
#1553 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosia kciuki!!!!!!!!!!!
Julliczka kciuki za jutro!!!! moja Hania wykapana ( w tetrze i nawet ani razu nie krzyknela, nawet przy wyjmowaniu), podobalo jej sie dzisiaj ...w koncu miala sie urodzic w wodzie![]() Karolca slicznie spi Ewelinka, Hania zawsze tak spi tylko glowke ma na bok. |
|
|
|
#1554 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ale pedzicie ! Ja nie nadążam, nawet nie probuje nadrabiac ale najwazniejsze - Wypuscili nas wczoraj po południu do domu - dzięki za kciuki za zdrówko - jak zawsze pomogły
Mały ładnie je, śpi, brudzi pieluchy czasami sobie popłacze jak go matka znaczy ja nie rozumie. On chce kupe a ja mu daje jesc to sie wkurza Ale ogolnie chyba dobrze sie dogadujemy, wczoraj pierwsza kapiel chyba z rozpedu mi poszła bo miał kapać TZ ze wzgledu na moj kregoslup ktory i tak jest mocno nadszarpniety. Ale byłam chyba tym całym powrotem nakrecona ze i wykapalam małego sama tzn TZ wszystko przygotował. Dzis juz odpusciłam i TZ miał inauguracje, mały na szczeście lubi wode i ma radoche. Dzis konczylismy sypielnie, wieszanie karniszy takie tam ... ale moze jutro uda mi sie jakies foty zrobic to podziele sie z Wami moim małym szczęściem. Lenka a co u ciebie, jak wyniki ? Miałam pytać dziewczyny macie może Nianie elektroniczne - jakich firm ? Ja zbierałam sie z kupnem a teraz to juz robi sie pilna sprawa. |
|
|
|
#1555 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i tyle nadrobiłam, reszta na karmieniu nocą |
||||
|
|
|
#1556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za kapiel, Emigra bedzie sie ze mnie smiala - ale ja jeszcze nie kapie sama malutkiej, Tz ja trzyma, bo ona fika mi w tej wanience jak rybka mysle nad lezaczkiem do wanienki-byloby latwiej.mam nianie ''angelcare'', kupilismy uzywke - jestem zadowolona. ma sensor ruchow ktory wklada sie pod materacyk, ale nie uzywamy teraz bo Hania nie spi w lozeczku tylko w przenosnej gondolce.w kuchni mamy te czesc przenosna z niani a w sypialni stala czesc. w kuchni moge widziec (albo gdziekolwiek zabiore nianie- jaka jest w sypialni temperatura). |
|
|
|
|
#1557 |
|
Rozeznanie
|
Hehe a u nas dziś byli nasi znajomi, żeby zobaczyć Filipa, no i powiedzieli nam jako pierwszym, że są w 4 miesiącu ciąży, nawet rodzice jeszcze nie wiedzą, oprócz tego drudzy znajomi rodzą na przełomie lipca i sierpnia i wszędzie będą chłopcy. No i jeszcze mój brat będzie miał syna latem, tyle że on mieszka dalek, ale chyba wszyscy mi pozazdrościli brzucha
![]() A poza tym oficjalnie stwierdzam, że moja ciąża była chorobą zakaźną bo co któraś brzuch pogłaskała i chciała zajść to zaszła 3 zarażone to niezły wynik!!!Ale będziemy zadymę robić jak razem na wakacje pojedziemy. ![]() Jednak 2012 to dobry rocznik! |
|
|
|
#1558 |
|
Wtajemniczenie
|
gosia i julliczka trzymam kciuki bardzo mocno
Powodzenia mag_99 aale wysyp Super, niech się jak najwięcej dzieciaczków rodzi ![]() U nas nocka minęła spokojnie, mała ładnie spała do 5.30, potem poranek trochę marudny i burzliwy a teraz znowu śpiocha Jak się obudzi to nakarmimy, przewiniemy pupsko i pójdziemy chyba na spacerek. Wczoraj na nią bardzo dobrze podziałał i przespała prawie cały dzień a potem nocke
|
|
|
|
#1559 |
|
Wtajemniczenie
|
sms od Gosi o 4:11:
O 1;37 ERYK PRZYSZEDL NA SWIAT WIECEJ NAPISZE POZNIEJ.grattulacje!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Cziqua widze ze jestes, jak sie czujesz? a swoja droga to bardzo cichy na forum poranek (??) Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-04-20 o 08:27 |
|
|
|
#1560 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gosia ogromne gratulacje!! ![]() ![]() No cisza tu straszna!! Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2012-04-20 o 08:55 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

oczywiście wybudziłam na siłę i w tej aktywności było raz cyc, potem kąpanie i toaleta dalsza, butla bo odciągnęłam żeby widzieć, że je i zjadła 40ml i zasnęła... Załamka. Jak tak będzie to nigdy nie przytyje
poza tym o kupie, której nie ma dalej już nawet nie wspominam
. Ładnie pachną kosmetyki z Mustela 
mam nadzieję, że długo nie każą Ci czekać na cięcie i szybko malutka będzie z wami 

dobrze, że pozwolili Ci przyjechać
Trzymam kciuki i już jestem podekscytowana
ale kiedys to minie .. musi...

. Andrea udala sie do tatusia nie tylko wygladem ale i miloscia do jedzenia
za kapiel, Emigra bedzie sie ze mnie smiala - ale ja jeszcze nie kapie sama malutkiej, Tz ja trzyma, bo ona fika mi w tej wanience jak rybka