|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Cytat:
|
|
#1532 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
miałam kontracept ale przez to szybkie chudnięcie to się masakrycznie czułam jak raz straciłam przytomność to odstawiłam je od razu, ale za 3 miesiące z powrotem je brałam tylko wtedy już wiedziałam jaki skutek uboczny u mnie występuje i trochę zmieniłam jadłospis i pożniej też schudłam ale nie aż tyle
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla synusia ![]() macie imię? mnie kaszel meczy juz od miesiaca w nocy jest ok, gorzej w dzien. popijam sobie prenatal, ale to taki troche pic na wode dziala bardziej profilaktycznie niż doraźnie, bynajmniej na mnie ![]() wczoraj wybrallam sie do lekarza, osłuchal mnie i czysto. przepisął mi kanapki z czosnkiem ![]() jutro mam sie jeszcze swojej ginki o to zapytac bo z jego strony jest ok. aha, no i wlasnie tez powiedzial ze to prawdopodbnie jest tzw. kaszel ciążowy czyli ze minie po ciąży ![]() mąż odebral wyniki moczu i krwi (mocz mialam nakazany, krew zrobilam też bo ja z tych nadgorliwych )mocz idealnie a krew jeszcze lepiej niz ostatnio, a hemo to już w ogole-12,19 ![]() im bliżej końca tym lepiej ![]() paciorexa tez nie ma wiec pani ginka bedzie zadowolona
|
|
|
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
Marfil gratulacje
jednak nie zdecydowaliscie sie na niespodziewajke? ![]() Deli ---> http://www.pudelek.pl/artykul/46208/...aba_z_radomia/ Otworzylam na osciez okno w sypialni i wietrze materacyk i posciel, wala te rzeczy straszliwie, blech
|
#1535 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Muszę Wam powiedzieć, że wreszcie coś się ruszyło - kombinowaliśmy z TŻem co by tu zrobić, żeby więcej kasy mieć, no bo ja nie popracuję długo, jeszcze umowa zlecenie, a wiadomo, dzidziuś wymaga. No i ! Wreszcie znalazłam rozwiązanie. Poradziłam się kogoś, kto zna dobrze temat i kurka siwa jakie to proste? Będę miała normalny zasiłek macierzyński, czyli przez 20 tyg 100% średniej pensji. Ulżyło mi, wiecie? Bo co dwie pensje, to nie jedna, nie? SZaja ratuj Ty chyba coś ostatnio wspominałaś o tym.. taaaak mnie w nocy dłonie swędziały, stopy... sprawdziłam rano w internecie no i jak zwykle się człowiek oczyta... i co z tym zrobić? poza tym miałam wczoraj wyniki posiewu no i jakieś grzyby se wyhodowałam znowu dowcipnie coś muszę brać, przez 10 dni
|
|
|
|
#1536 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynyyyy, ratujcie! chcę zrobić jakąś dobrą sałatkę na święta, a kompletnie nie mam pomysłu
co wy robicie? może mi pomożecie...
|
|
#1537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1538 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Kochana nie mamy jeszcze imienia ale sie zastanawiamy nad Karolem a Grzesiem ale pewnie i tak będzie inne imie :Pa z tym kaszlem to sie troche uspokoiłam. Mam nadzieje ze to nie przeziębienie bo siedze w pracy blisko drzwi i często je ludzie otwieraja wiec moze to przez to ten kaszel a w dodatku troche mnie gardło boli. Chyba się jutro wybiore do lekarza. |
|
|
|
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to nie pierzesz pościeli? ![]() jest juz video z ddtvn http://dziendobry.tvn.pl/video/matki...est,70997.html |
|
|
|
|
#1540 |
|
Zadomowienie
|
a moja babcia z mamą dziś kupiły dla małej pościel, o taką:
http://allegro.pl/posciel-ceba-miszk...858776823.html a my prześcieradła i materac i po nowym roku, rozstawimy łóżeczko, zrobimy przemeblowanie itd, itp
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze a ja mam podany adres z dowodu rodziców...... nie wiedziałam że to trzeba taki pobytu tylko ja mam 2, no ale to w sumie tka czy siak mogą przyjśćJa dopiero od rana teraz sie odzywam, nie wiem skąd wy przed świętami tyyle czasu macie Ja dopiero jutro chyba odoczne, jesli sprzątanie można nazwać odpoczynkiem.....dziś rano o 7 pojechaliśmy do takiej hurtowni kwiatowej, tzn różne rzeczy tam mieli akurat teraz ozdoby świateczne no i pokupowaliśmy troche, i było duuuuużo pięknych rzeczy potem pojechałam po prezent dla tż dokupiłam jeszcze drobiazgi dziadkom jak przyjdą w 2gi dzień świąt no i mam "z głowy" wszystkich nawet siebie bo sobie też zrobiłam prezent... a co ![]() Hani tez kupiłam takie słodkie ptaszki do zawieszenia nad łóżeczko na sznurku takim jutro może się pochwale ![]() ![]() Gratuluje rozpoczętych tygodni ! wow 39..... nieźle.... u mnie Hania dalej jest leniuchem... niby sie rusza ale taaaaaak leniwie.... boje się bo to podobno tak przed porodem
|
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie było tak źle ![]() Krótko ale ważne że wreszcie ktoś poruszył ten temat z tv
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem wiem, tylko pani coraz popularniejsza
![]() Posciel piore a maz prasuje tzn ma prasowac, ale cos ciezko mu , ale chodzi o wypelnienie, kolderke i podusie, to zawsze wietrze na balkonie albo wlasnie otwieram na osciez okna.
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, wstyd mi ze to akurat moje miasto
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() byłam odebrac badania na tę cholestaze i są ok, nie ma! może to przez pomarańcze.. ![]() jutro wizyta, ale sie ciesze, boje sie ze jak siądę na fotelik to mi zrobi ten masaz i bedzie bolało!!;/ poza tym matula mnie denerwuje. i musze ogarnąć pokój awrr..
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ! mam pytanie takie poza tematem
zamawiałyście może kiedyś perfumy przez internet? w sensie żeby nie zabulić mnóstwo kasy a otrzymać podróbe.... to wole w jakiejś perfumeri ale jednak ceny czasem są tańsze...
|
#1546 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ty chlopaka nie głodz bo kto ci bedzie kolana trzymał jak z głodu zemdleje? ![]() a mnie sie smiac zachciało jak sobie wyobraziłam meża w lidlu albo biedronie (oba w promieniu 100 m od szpitala) robi mi zakupy jedzeniowe na porodówkę a ja w aucie Cytat:
![]() Cytat:
takie skrzywienie mam, co zrobic Cytat:
i chyba jeszcze zrobie z serem zóltym i czerwoną papryką, też dobra Cytat:
Cytat:
![]() choinka ubrana, dom odkurzony (łacznie ze scianami i każdą najmnniejszą dziurką - pajączki a kysz!) w salonie wysprzątane na tip top , jutro kwiaty podleje i powycieram sobie w meblach w sypialni i kuchni, dzis już tylko leniuchuje bo plecy dają o sobie znac i wiecej nic nie dam rady |
||||||
|
|
|
#1547 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale mi się usnęło, dobrze, że kurier mnie obudził
mam fotelikCytat:
![]() Cytat:
u mnie w 36 tyg.było 2600
|
|
#1548 |
|
Konto usunięte
|
Bokeh, nie, ale jak chcesz sporo taniej to szukaj w Rossmannie. Poważnie. Ja wczoraj kupowałam, co prawda wodę toaletową, ale dałam za mexxa 20ml 50zł niecałe, a w Douglasie to samo 63! padłam. Ogólnie ross ma fajne ceny zapachów.
|
|
|
|
#1549 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
angielski dobrze, skończyłam już zajęcia, napisałam wzorowo test noi odebrałam dyplom za skończony kurs![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a więc cała tajemnica tkwi w tym, że po prostu się obijam I to taki maksymalny stopień obijania się jest jeśli o mnie chodzi![]() Spędzam czas na forum, czytaniu książki, oglądaniu telewizji, słuchaniu muzyki. Ok..no ugotuje jakiś obiad w ciągu dnia, ale to by było na tyle, moja kulkowatość i koncówka ciąży już nie pozwalają mi na wiele
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Większość okazji cenowych to niestety podróby, choć jest cień szansy, że ktoś np z UK sprowadza, gdzie mój ukochany zapach w drogerii typu Rossman kosztuje 30 funtów, a w Polsce to samo w Douglasie 300zł. Zamawiam resztki rzeczy dla małej u r_p77, chyba go polecałyście, prawda? |
|
|
|
|
#1551 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, także myślę, że głodu nie będzie
|
|
#1552 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38228342]Bokeh, nie, ale jak chcesz sporo taniej to szukaj w Rossmannie. Poważnie. Ja wczoraj kupowałam, co prawda wodę toaletową, ale dałam za mexxa 20ml 50zł niecałe, a w Douglasie to samo 63! padłam. Ogólnie ross ma fajne ceny zapachów.[/QUOTE]
No tylko tego zapachu nie ma w rossmanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no tzn ja nie chce kupić gdziś na allegro bo zamiast 200 zł to 50 zł bo takie coś ewidentnie śmierdzi tylko na stronie typowo perfumowej, ale w sumie tak to przekalkulowałam bo teraz w douglasie i sephorze jest - 20 % z tego co kojarze i wychodzi koło 20 zł drożej ale pewnie tyle to za przesyłke się potem płaci ![]() jutro musze sprzątać powoli nie widać mojego mieszkania
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
ja własnie u niego wczoraj zamówiłam coś tam i już po południu miałam maila, że przesyłka przekazana kurierowi, także chyba wszystko ok
|
#1554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1555 |
|
Rozeznanie
|
Ogólnie zawsze ja sprzątam i jeszcze do nie dawna to robiłam. Ale teraz po prostu siła wyższa, każda czynność sprawia mi już trudność i zmęczenia, więc zwyczajnie nie daje rady, a dwa, że nie mogę.
Mąż dużo robi, zresztą sprzątanie też nie codziennie. W sobotę będzie takie generalne porządki robił (trzepanie dywanów, mycie podłóg, okna już pomyte), także źle nie jest, a nawet dobrze Po za tym jest nas więcej w domu, więc pomocnik zawsze się jakiś znajdzie.---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Jak na ogół jestem pracusiem w takich domowych robotach tak teraz nie wyobrażam sobie siebie latającej na miotle lub szmatą
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
Na stronce rossmana można kupić też perfumy których nie mają na stanie w sklepach. Dwa razy tak kupowałam
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
mi alantan w aptece poleciła Pani, a wcześniej czytałam na innych wątkach o nich. Chciałam tą ziajkę mama, ale nie było u mnie
|
|
|
|
#1558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1559 |
|
Zadomowienie
|
MARFIL gratuluje synka. My tez myslelismy o imieniu Karol, ale bedzie Ola
![]() Mieso przygotowane do pieczenia, wlaczone pranisko, poodkurzane bylo, ale pies zrobil znowu swoje i nie chce mi sie drugi raz odkurzac. Ola ma czkawke i brzuch mi smiesznie podskakuje. Tz mnie wkurza i to by bylo chyba na tyle. Ogolnie czuje sie strasznie zmeczona i nogi mam jak z waty.
|
#1560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
![]() planuję sos tatarski, sałatkę z marynowanym selerem, piersią gotowaną i ananasem i może coś z kus kusem |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

Bardzo się cieszę

bo ja to tyłam, ewentualnie waga bez zmian 
dziala bardziej profilaktycznie niż doraźnie, bynajmniej na mnie 

co wy robicie? może mi pomożecie...

tylko ja mam 2, no ale to w sumie tka czy siak mogą przyjść