|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 |
Rozeznanie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Witam się po podróży.
Niestety mam taki zach.rz.a.n w pracy, że nie udało mi się Was dokładnie doczytać.. więc na szybko tylko piszę bez cytowania. Widzę jednak, że z Wami ok, zwłaszcza te w dwupaku mają świetne newsy ![]() ![]() Na razie jednak mam mega dołka... wykańcza mnie praca, strasznie dużo obowiązków, mnóstwo wyjazdów służbowych, siedzenie po godzinach i jeden wielki stres... ![]() ![]()
![]() |
#1532 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Spokojnie Rybko, pijesz zapewne mleko pasteryzowane, a ja pytałam o surowe ![]()
![]() |
#1533 |
Zadomowienie
|
pradip grzywkę mam taką dłuższą na bok, nie chciałam tak drastycznie od razu
![]() gege wyluzuj, znajdz jakieś plusy tego, nie masz np, czasu na myślenie o swoich objawach liczeniu dni do @ o owu. itp, głowa do góry z takim natłokiem zajęc nawet sięnie spostrzeżesz jak zobaczysz II ![]()
#1534 |
Wtajemniczenie
|
Hej ja już dzisiaj po wizycie, Pan doktor naprawdę rewelacyjny, zabawny, miły, kompetentny, odpowiedział na wszystkie pytania i zrobił USG
![]() ![]() Za dwa tygodnie kolejna wizyta, a teraz dostałam skierowanie na wszystkie badania.
#1535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super ze wszystko dobrze! teraz tylko dbaj o Was ![]() ![]()
![]() |
#1536 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1537 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1538 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
ja robie te badania na własną reke i w planach było zrobienie progesteronu dwa razy tylko że zaspałam heheeh mi wyszedł 10 z jakimś przecinkiem a co do leczenia ciesz sie ze wychodzi to tak wczesnie a nie tak jak ja już prawie rok sie staramy a od sierpnia szukam przyczyny ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1539 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie robiłaś badania? ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
![]() Dobrze, że trafiłaś na dobrego lekarza ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja przy długich włosach pocieniowała bym je na maksa ![]() ![]() Co do operacji męża - przyczyną ruchliwości żołnierzyków może być ta przepuklina?? Jak do tego doszliście?? Jakie były objawy itp? Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-02-20 o 19:01 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1540 |
Raczkowanie
|
Od sierpnia miałam robione:
testosteron prolaktyne hsg - drożnośc jajowodów rózne wymazy do hsg tz badanie nasienia teraz tsh i progesteron i nowy gin mi kazał przyjśc z: testosteronem prolaktyną androstendion a do mojego starego gina mam iśc w kwietniu jak nie zajde wcześniej po nowe wykluczanie |
![]() ![]() |
![]() |
#1541 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja się cieszę że tak wcześnie ale tak naprawde to przez przypadek wyszlo, bo ja poszłam z plamieniami które kiedys miałam i teraz wrócily więc kazała ginekolog zrobic hormony, gdybym nie miała plamien kazałaby starac sie regularnie przez rok, a później dopiero się zgłosic
![]() |
#1542 | |||||
Rozeznanie
|
Witam się z kawką
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() wiesz, ja oprócz "normalnej" pracy w zawodzie, pracuję dodatkowo naukowo i mam dużo obowiązków uczelnianych... wiem, że na własne życzenie, ale jakoś już po prostu nie mam na to wszystko siły, i poważnie zastanawiam się czy na jakiś czas nie zrezygnować z zawodowej kariery i tylko naukowo dokończyć to co zaczęłam... Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1543 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do męża to tak powiedziała pani doktór. Podobno przepuklina podwyższa temperaturę w jądrach i to spowalnia plemniki. Prawdę mówiąc ja wolałabym najpierw spróbować ze zdrowszym trybem życia, jedzeniem, może witaminami a jeśli to nie pomoże to dopiero zabieg ale lekarz w bardzo szybkim czasie załatwił nam miejsce w dobrym szpitalu więc mąż się zdecydował. Co do objawów to już na komisji wojskowej coś mu tam stwierdzili ale to zbagatelizował ![]() Wracam jeszcze do łóżeczka podrzemać trochę miłego dnia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Rozeznanie
|
Pradip - super musisz mieć pracę
![]() ![]() ![]() odpoczywaj zatem przed kolejnymi pokazami i powodzenia ![]() A co do mojej pracy - niestety obawiam się, że to nie jest kwestia gorącego okresu tylko taki mam chory zakres obowiązków. Wiecznie coś się dzieje i wszystko terminowe. Dziewczyny!!! gdzie się wszystkie podziałyście?? ![]()
![]() |
#1545 |
Wtajemniczenie
|
Hej, podglądam Was od wczoraj na bieżąco, ale jakoś zmęczona jestem i mam trochę spraw na głowie. A poza tym mogłabym wiecznie spaaaaaać
![]()
![]() |
#1546 |
Rozeznanie
|
ja tez podladam dzis,ale jakos...nie wiem sily spadly,zmarznieta calutki dzien.
dzis po pracy lece druga bete i progesteron,zobaczymy co to tam wyjdzie z tej mojej krwi,z tego co sie orientuje powinna wzrosnac 2x,czyli min.340 by sie przydalo ![]() pozatym noc srednio przespana,bo jajnik/podbrzusze napieprzal jak glupi ok.3 godz.ale przeczekalam i jakos tam sie poprzekrecalam w lozku do rana.niby mam no-spe,niby bezpieczna,ale wychodze z zalozenia,ze im mniej lekow tym lepiej(oczywiscie pomijajac te obowiazkowe)...no ale jak kolejna noc taka sama bedzie to juz nie bede robic z siebie bohaterki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1547 |
Zadomowienie
|
ja jestem, poczytuję codziennie, ale siedzę cicho i czekam na testowanie albo okres w okolicach 1 marca
![]() poza tym dumam nad tym, że 27 lutego obchodzę 30 urodziny, jeszcze nie wiem, czy mnie to boli, czy nie ![]() pozdrawiam was serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#1548 |
Zadomowienie
|
witam dziewczyny w taaaki zimowy znów dzień, ja dziś mało piszę bo byłam na badaniu krwi , wyniki odbiorę jak będę nastepnym rzem, jeszcze sobota i poniedziałak progesteron i wiem na czym stoję.
![]() Przywieżliśmy dziś do siebie na cały dzień moją kochaną babcię więc się wyłączam na trochę ![]() miłego dnia
#1549 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1550 |
Rozeznanie
|
justi....jak napisalam,juz mi sie nie chce udowadniac sobie jaka jestem twarda
![]() ![]() beta 527,35 (rosnij,rosnij) a babcie,kochane istoty...dostrzega sie to jeszcze bardziej kiedy juz ich nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
#1551 |
Raczkowanie
|
Hejka
dzisiaj się dowiedziałam że na tarczycę u mnie w rodzinie chorowala siostra mojego taty i dziadek czyli jego tata ![]() ![]() wredota ma przyjść na dniach i chcialabym żeby przyszła w niedziele jak juz musi bo badania mam drugiego dnia cyklu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze dodatkowo robiłam FT4, FT3, ale z powodu wypadania włosów i łamliwości paznokci, ale to też hormony tarczycy http://www.endokrynologia.net/tarczy...cy-tsh-ft4-ft3 Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-02-21 o 20:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1553 |
Zadomowienie
|
Kurcze nie nadążam za Wami, tyle się tu dzieje
![]() Mam takie pytanie, czy to normalne że po seksie czuję jeszcze przez jakiś czas (godzina, dwie lub dłużej) jak ze mnie wszystko wylatuje ![]() A tak to gratuluję tym którym się udało. Moje regularne książkowe cykle chyba poszły w las ![]() Wg obserwacji owulację miałam wczoraj lub dzisiaj, bo dzisiaj jeszcze śluz owulacyjny więc nie wiem kiedy mam liczyć? Testy z allegro, które kupiłam nie przyszły wcale, więc muszę polegać na swojej obserwacji. Może podpowiecie jak to liczyć ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasze organizmy to jedna wielka niewiadoma i jedynie obserwacja cyklu poprzez pomiary temperatury może Ci coś rozjaśnić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1555 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziewczyny7 kocham moja babcię strasznie i teraz chcę spędzac z nią dużo czasu, w listopadzie dowiedzielismy się że jest strasznie chora, nowotwór z przerzutami, a njalepsze jest to ze ze wzgledu na wiek i schorowania wszelkie żaden lekarz nie chce się podjąc operacji i zadnych drastycznych leczen, babcia sie nie daje jak moze ale jest to dla nas cios ta informacja o chorobie, więc chcę z babcią spędzac jak najwięcej czasu gdyż wiem że niesttety predzej czy później jej zabraknie ![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
![]() |
#1556 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry , ja wrocilam po takich sobie wakacjach i co tu sie dzieje , nie nadarzam
![]() ![]()
#1557 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() maomami, ryba i peppermint patty, jak coś źle napisałam to poprawcie mnie dziewczyny. a jak u Ciebie jak wakację , gorąco było,?? u nas w polsce niestety zima na całego ![]()
![]() |
#1558 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1559 |
Rozeznanie
|
wadera4
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1560 |
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana!
![]() Nie było mnie tu wczoraj, ale w sumie dzień i noc poprzednią spędziłam w szpitalu, bo mój Mąż się zatruł ![]() ![]() a dzisiaj własnie wstałam, do pracy dzisiaj nie idę ![]() Dziewczyny, można brać no-spe 80mg? czy tylko zwykłą? bo całą noc cierpiałam na bóle podbrzusza czy to jajników sama nie wiem ale bolało strasznie i nie wiedziałam czy mogę wziąść tą 80 mg bo tylko taka mam w domu.. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.