|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Witam się po podróży.
Niestety mam taki zach.rz.a.n w pracy, że nie udało mi się Was dokładnie doczytać.. więc na szybko tylko piszę bez cytowania. Widzę jednak, że z Wami ok, zwłaszcza te w dwupaku mają świetne newsy Gratuluję Wam jeszcze raz, i także jak Madziusia222 zastanawiam się z łezką w oku, kiedy mi będzie dane cieszyć się tym wszytskim ![]() Na razie jednak mam mega dołka... wykańcza mnie praca, strasznie dużo obowiązków, mnóstwo wyjazdów służbowych, siedzenie po godzinach i jeden wielki stres... dzisiaj to już ledwo żyję (wczoraj w nocy wróciłam, a dzisiaj od rana biegam jak ukropie)... a następny tydzień też masakryczny, więc zero optymizmu... do tego wszystkiego inne obowiązki z mojej drugiej "pracy"... i jak ja mam w tych warunkach zajść w ciąże??? masakra jakaś...
|
|
#1532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dowiedziałam się, że np. łososia wędzonego nie można jeść, bo jest wędzony na zimno, a makrelę wędzoną można, bo jest wędzona na ciepło.Spokojnie Rybko, pijesz zapewne mleko pasteryzowane, a ja pytałam o surowe
|
|
#1533 |
|
Zadomowienie
|
pradip grzywkę mam taką dłuższą na bok, nie chciałam tak drastycznie od razu
czuję się dobrze. gege wyluzuj, znajdz jakieś plusy tego, nie masz np, czasu na myślenie o swoich objawach liczeniu dni do @ o owu. itp, głowa do góry z takim natłokiem zajęc nawet sięnie spostrzeżesz jak zobaczysz II
|
#1534 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej ja już dzisiaj po wizycie, Pan doktor naprawdę rewelacyjny, zabawny, miły, kompetentny, odpowiedział na wszystkie pytania i zrobił USG
mój mały wielkoludek ma 4,5 mm serduszko jeszcze nie biło, Pan doktor wogóle uprzedził mnie że nie daje gwarancji że cokolwiek dzisiaj zobaczymy, ale na szczęście zobaczyłam śliczne 4,5 mm. Za dwa tygodnie kolejna wizyta, a teraz dostałam skierowanie na wszystkie badania.
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ze wszystko dobrze! teraz tylko dbaj o Was ![]()
|
|
#1536 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1538 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja robie te badania na własną reke i w planach było zrobienie progesteronu dwa razy tylko że zaspałam heheeh mi wyszedł 10 z jakimś przecinkiem a co do leczenia ciesz sie ze wychodzi to tak wczesnie a nie tak jak ja już prawie rok sie staramy a od sierpnia szukam przyczyny ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1539 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie robiłaś badania? ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
Dobrze, że trafiłaś na dobrego lekarza ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
chciała bym trochę rozruchu w pracy, a nie codzienna monotonność, a do tego masz jeszcze "drugą" pracę - fajnie Ja lubię jak mam dużo na głowie jak coś się dzieje. Jestem osobą żywą i lubiącą być w ruchu. Możemy się na miesiąc zamienić Ty odpoczniesz, a Ja odżyję ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
Fajna praca, ale wyczerpująca, ale za to jaka figura bo ciągle w ruchu ![]() Ja przy długich włosach pocieniowała bym je na maksa od ślubu nie obcinałam włosów i poszłam pocieniować je jak Kamila Baar ![]() Co do operacji męża - przyczyną ruchliwości żołnierzyków może być ta przepuklina?? Jak do tego doszliście?? Jakie były objawy itp? Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-02-20 o 20:01 |
||||
|
|
|
#1540 |
|
Raczkowanie
|
Od sierpnia miałam robione:
testosteron prolaktyne hsg - drożnośc jajowodów rózne wymazy do hsg tz badanie nasienia teraz tsh i progesteron i nowy gin mi kazał przyjśc z: testosteronem prolaktyną androstendion a do mojego starego gina mam iśc w kwietniu jak nie zajde wcześniej po nowe wykluczanie |
|
|
|
#1541 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja się cieszę że tak wcześnie ale tak naprawde to przez przypadek wyszlo, bo ja poszłam z plamieniami które kiedys miałam i teraz wrócily więc kazała ginekolog zrobic hormony, gdybym nie miała plamien kazałaby starac sie regularnie przez rok, a później dopiero się zgłosic
|
|
#1542 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam się z kawką
ale dzisiaj cisza...Cytat:
po prostu strasznie zmęczona jestem, a i pogoda nie pomaga... mam nadzieję, że wiosną będzie lepiej.Cytat:
cudowne musi to być uczucie Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiesz, ja oprócz "normalnej" pracy w zawodzie, pracuję dodatkowo naukowo i mam dużo obowiązków uczelnianych... wiem, że na własne życzenie, ale jakoś już po prostu nie mam na to wszystko siły, i poważnie zastanawiam się czy na jakiś czas nie zrezygnować z zawodowej kariery i tylko naukowo dokończyć to co zaczęłam... Cytat:
) tego przynajmniej życzę
|
|
|
#1543 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do męża to tak powiedziała pani doktór. Podobno przepuklina podwyższa temperaturę w jądrach i to spowalnia plemniki. Prawdę mówiąc ja wolałabym najpierw spróbować ze zdrowszym trybem życia, jedzeniem, może witaminami a jeśli to nie pomoże to dopiero zabieg ale lekarz w bardzo szybkim czasie załatwił nam miejsce w dobrym szpitalu więc mąż się zdecydował. Co do objawów to już na komisji wojskowej coś mu tam stwierdzili ale to zbagatelizował Wracam jeszcze do łóżeczka podrzemać trochę miłego dnia |
||||
|
|
|
#1544 |
|
Rozeznanie
|
Pradip - super musisz mieć pracę
![]() odpoczywaj zatem przed kolejnymi pokazami i powodzenia ![]() A co do mojej pracy - niestety obawiam się, że to nie jest kwestia gorącego okresu tylko taki mam chory zakres obowiązków. Wiecznie coś się dzieje i wszystko terminowe. Dziewczyny!!! gdzie się wszystkie podziałyście??
|
|
#1545 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, podglądam Was od wczoraj na bieżąco, ale jakoś zmęczona jestem i mam trochę spraw na głowie. A poza tym mogłabym wiecznie spaaaaaać
|
#1546 |
|
Rozeznanie
|
ja tez podladam dzis,ale jakos...nie wiem sily spadly,zmarznieta calutki dzien.
dzis po pracy lece druga bete i progesteron,zobaczymy co to tam wyjdzie z tej mojej krwi,z tego co sie orientuje powinna wzrosnac 2x,czyli min.340 by sie przydalo ![]() pozatym noc srednio przespana,bo jajnik/podbrzusze napieprzal jak glupi ok.3 godz.ale przeczekalam i jakos tam sie poprzekrecalam w lozku do rana.niby mam no-spe,niby bezpieczna,ale wychodze z zalozenia,ze im mniej lekow tym lepiej(oczywiscie pomijajac te obowiazkowe)...no ale jak kolejna noc taka sama bedzie to juz nie bede robic z siebie bohaterki. |
|
|
|
#1547 |
|
Zadomowienie
|
ja jestem, poczytuję codziennie, ale siedzę cicho i czekam na testowanie albo okres w okolicach 1 marca
poza tym dumam nad tym, że 27 lutego obchodzę 30 urodziny, jeszcze nie wiem, czy mnie to boli, czy nie ![]() pozdrawiam was serdecznie |
|
|
|
#1548 |
|
Zadomowienie
|
witam dziewczyny w taaaki zimowy znów dzień, ja dziś mało piszę bo byłam na badaniu krwi , wyniki odbiorę jak będę nastepnym rzem, jeszcze sobota i poniedziałak progesteron i wiem na czym stoję.
![]() Przywieżliśmy dziś do siebie na cały dzień moją kochaną babcię więc się wyłączam na trochę ![]() miłego dnia
|
#1549 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szok, a pamiętam jak dziś jak organizowałam swoją 18-stkę, a teraz eś jakoś ten czas szybko leci ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1550 |
|
Rozeznanie
|
justi....jak napisalam,juz mi sie nie chce udowadniac sobie jaka jestem twarda
wiec napewno wezme wrazie czego,zeby sie wyspac,jeszcze zdaze zarwac noce![]() beta 527,35 (rosnij,rosnij) a babcie,kochane istoty...dostrzega sie to jeszcze bardziej kiedy juz ich nie ma. |
|
|
|
#1551 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
dzisiaj się dowiedziałam że na tarczycę u mnie w rodzinie chorowala siostra mojego taty i dziadek czyli jego tata więc predyspozycje mam no ale zobaczymy czy gin zaleci jakies szczegółowe badania czy nie bede musiala isc do endokrynologa wredota ma przyjść na dniach i chcialabym żeby przyszła w niedziele jak juz musi bo badania mam drugiego dnia cyklu ![]() ![]()
|
|
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze dodatkowo robiłam FT4, FT3, ale z powodu wypadania włosów i łamliwości paznokci, ale to też hormony tarczycy http://www.endokrynologia.net/tarczy...cy-tsh-ft4-ft3 Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-02-21 o 21:51 |
|
|
|
|
#1553 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze nie nadążam za Wami, tyle się tu dzieje
![]() Mam takie pytanie, czy to normalne że po seksie czuję jeszcze przez jakiś czas (godzina, dwie lub dłużej) jak ze mnie wszystko wylatuje ?A tak to gratuluję tym którym się udało. Moje regularne książkowe cykle chyba poszły w las ![]() Wg obserwacji owulację miałam wczoraj lub dzisiaj, bo dzisiaj jeszcze śluz owulacyjny więc nie wiem kiedy mam liczyć? Testy z allegro, które kupiłam nie przyszły wcale, więc muszę polegać na swojej obserwacji. Może podpowiecie jak to liczyć ? |
|
|
|
#1554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasze organizmy to jedna wielka niewiadoma i jedynie obserwacja cyklu poprzez pomiary temperatury może Ci coś rozjaśnić. |
|
|
|
|
#1555 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny7 kocham moja babcię strasznie i teraz chcę spędzac z nią dużo czasu, w listopadzie dowiedzielismy się że jest strasznie chora, nowotwór z przerzutami, a njalepsze jest to ze ze wzgledu na wiek i schorowania wszelkie żaden lekarz nie chce się podjąc operacji i zadnych drastycznych leczen, babcia sie nie daje jak moze ale jest to dla nas cios ta informacja o chorobie, więc chcę z babcią spędzac jak najwięcej czasu gdyż wiem że niesttety predzej czy później jej zabraknie ![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry , ja wrocilam po takich sobie wakacjach i co tu sie dzieje , nie nadarzam
czy ktos mi tu moze w skrocie podsumowac te wszystkie rewelacje ?
|
#1557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
maomami, ryba i peppermint patty, jak coś źle napisałam to poprawcie mnie dziewczyny. a jak u Ciebie jak wakację , gorąco było,?? u nas w polsce niestety zima na całego
|
|
#1558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki. Aż się przykro zrobiło.
|
|
#1559 |
|
Rozeznanie
|
wadera4
|
|
|
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana!
Nie było mnie tu wczoraj, ale w sumie dzień i noc poprzednią spędziłam w szpitalu, bo mój Mąż się zatruł . Jak się okazało, to chyba Pangą, bo inne rzeczy jedliśmy tak samo, a ja rybki nie ruszyłam, mimo ze miałam ochote, ale jakoś mi nie podeszła i 5 kroplówek dostał, jakieś leki itd.. strasznie męczący dzień ..a dzisiaj własnie wstałam, do pracy dzisiaj nie idę Dziewczyny, można brać no-spe 80mg? czy tylko zwykłą? bo całą noc cierpiałam na bóle podbrzusza czy to jajników sama nie wiem ale bolało strasznie i nie wiedziałam czy mogę wziąść tą 80 mg bo tylko taka mam w domu..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

Gratuluję Wam jeszcze raz, i także jak Madziusia222 zastanawiam się z łezką w oku, kiedy mi będzie dane cieszyć się tym wszytskim 
dzisiaj to już ledwo żyję (wczoraj w nocy wróciłam, a dzisiaj od rana biegam jak ukropie)... a następny tydzień też masakryczny, więc zero optymizmu... do tego wszystkiego inne obowiązki z mojej drugiej "pracy"... i jak ja mam w tych warunkach zajść w ciąże???
masakra jakaś...

. Od dzisiaj też nie pije!! 

czuję się dobrze.
mój mały wielkoludek ma 4,5 mm