|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
Cytat:
Ja dziś miałam dziwny sen, że byłam w Anglii i szłam przez centrum handlowe, które bardziej przypominało ulice i wszędzie wisiały tabliczki, że poszukują pracownika. Już naprawdę chyba źle ze mną.
![]() |
#1532 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Niestety nie dostałam stażu, tylko jedna osoba miała to szczęście (najmłodsza rocznikowo). Ale jestem wkurzona, aż mi łzy pociekły. ![]() ![]() Inni mają szczęście tylko ja mam zawsze pecha. Po cholerę mi te studia skoro i tak mi nic nie dadzą, jedynie wiedzę teoretyczną. Jeszcze muszę szukać praktyk na Studia magisterskie, ale chyba wybiorę inna specjalność. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1533 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wierz mi, że wiele osób które się tu wypowiadają, mają podobne odczucia, tylko niektórzy są już dawno po studiach i ciągle są w czarnej d.
![]() |
#1534 |
Raczkowanie
|
malagosia86, czy jest szansa u innego pracodawcy na staż?
może jakieś inne przedszkole? Bardzo mi przykro ![]() JA wyznaję, że zadna praca nie hańbi - pracowałam na stoisku rybnym będąc mgr inż.; w delikatesach spożywczo-alkoholowych... handlowałam na allegro ciuszkami z lumpeksu.. trzeba jakoś przeczekać ten słabszy okres. Wierzę w Ciebie i wierzę, że Ci się ułoży! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1535 |
Konto usunięte
|
Gosia, coś nie masz szczęścia...
Aby nie marnować chęci poszerzenia wiedzy, znalazłam kurs na akademii parp i nie zawaham się go zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1536 |
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38897997]Gosia, coś nie masz szczęścia...
Aby nie marnować chęci poszerzenia wiedzy, znalazłam kurs na akademii parp i nie zawaham się go zrobić ![]() przez facebookowy nałóg chciałam polubić Twój wpis :P
#1537 |
Zadomowienie
|
niezapominaczka wysłałam do ciebie prv
![]() tusia jest tam jeszcze jakiś kurs którego nie zrobiłaś ![]() dziewczyny trzeba myśleć pozytywnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1538 |
Konto usunięte
|
![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- ja zrobiłam tylko jeden"profesjonalny sekretariat",a teraz siedzę nad Praktyczne zagadnienia public relations i marketingu w MŚP. Ale sobie notuje wszystko aby mieć tę wiedzę na później. |
![]() ![]() |
![]() |
#1539 |
Raczkowanie
|
Dziękuję WSZYSTKIM DZIEWCZYNOM ZA WSPARCIE I POMOC ORAZ ŻE MNIE WSPIERACIE W DOBRYCH I ZŁYCH CHWILACH.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muszę Wam coś wyjaśnić, bo zaszła jakaś nieścisłość w Up i jednak zadzwonili z Urzędu do mnie. Jak dzwoniłam do Dyrektorki nie chciała mi powiedzieć, kto dostał staż (powiedziała, że 1 osoba z 5 osób składających). Coś im się pokićkało w papierach i jednak to mi przyznali staż. Nalatałam się dziś 2 razy, jeszcze stałam w gigantycznej kolejce i mnie kamerowali do lokalnej telewizji jak stoję pod pokojem. A jeszcze nie dzwonili do mnie, bo Dyrektorka nie miała kontaktu telefonicznego do mnie i ona "nie rozmawiała z urzędem tak dokładnie" ,"Nie wiem dokładnie dlaczego tylko 1 osoba z tylu osób, bo tyle ich było". Chyba przyznali mi na rok, nie mam pewności. Byłam zanieść te papiery do Dyrektorki, ale oczywiście jutro muszę je odebrać i zanieść do Up. Szczęście w nieszczęściu, bo już mnie depresja wzięła i płacz. Składałam Cv dzisiaj do sklepu internetowego na staż tzw. rozmawiałam przez gg z właścicielem. W piątek idę z dziewczynami na piwo odpocząć od tego zgiełku. Mam naukę 3 przedmiotów, ale chyba sobie poradzę, bo to wiedza którą akurat posiadam ze studiów licencjackich. Nie miałam tylko do czynienia z andragogiką, ale ma być test i pytania otwarte. Większość egzaminów będzie testem, jeden egzamin będzie pisemny (3 pytania ogólne opisać). Widziałam koleżankę ze studiów w Pośredniaku i chyba o staż się dowiadywała. Cieszę się, ale też było mi smutno jak wchodziły do pokoju dziewczyny, które miały już staż, a ofert 0. Edytowane przez malagosia86 Czas edycji: 2013-01-28 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1540 |
Zakorzenienie
|
malagosia... matko ale ci zafundowali emocjonalną huśtawkę!
Niemniej jednak gratuluję dostania się na staż ![]()
![]() |
#1541 |
BAN stały
|
Zero wysłanych CV dziś, ciągłe boleści brzucha, szczególnie jak mam iść spać, nerwy mi nie wytrzymują, do tego chyba mam zapalenie pęcherza albo coś podobnego-wszystko mnie boli, piecze ciągle latam do ubikacji. Kupiłam lacifemina w płynie , ale nie pomaga. Dałam 10 zł . Na lekarza mnie nie stać i na inne leki. Może samo przejdzie.
![]() Robię szkolenie marketing internetowy i e-commerce . Jestem przy 7 module . Modułów jest 8. Jak dla mnie mało interesujący. I tak mi ten kurs nie pomoże w znalezieniu pracy. ![]() ![]() Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-01-28 o 13:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1542 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1543 |
Raczkowanie
|
malagosia86-Gratuluję stażu! i współczuje tej emocjonalnej huśtawki, ale teraz głowa do góry, bo dostałaś staż!
![]() Ja sama też będę się ubiegać o przyznanie stażu w urzędzie pracy, bo innego wyjścia już nie widzę. Ofert pracy nie ma prawie albo do mnie nie dzwonią, zaczynam też łapać doła. tajkuna- mnie też chyba zapalenie pęcherza złapało, boli mnie dól brzucha i też ciągle latam do wc. Jak Ci lacifemina nie pomaga, to może spróbuj w aptece zapytać o jakieś leki na bazie żurawiny, kiedyś je stosowałam i mi pomogły, a chyba nie są takie drogie. Współczuje Ci tego ![]()
#1544 |
Raczkowanie
|
Małgosiu może od dziś polubisz poniedziałki
![]()
#1545 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Potem zrobię ten, co Ty robisz ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1546 |
Konto usunięte
|
Malagosia gratulacje
![]() u mnie tez zero ofert. Ta nasza sluzba zdrowia rozwala...placi sie skladki a i tak dostac sie do lekarza graniczy z cudem.Zreszta np.u stomatologa i tak "w tym wieku" za wszystko trzeba placic. Lepiej by mi ta kase dali i jakbym miala potrzebe to bym sobie prywatnie poszla. A tak swoja droga kiedys wybieralam zasw.z pup i jakos na miesiac placa ok 50 zeta za skladki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1547 |
Rozeznanie
|
Gratuluję stażu! Ja pamiętam, że sobie sama staż załatwiałam. To były czasy...
Ja byłam dziś w PUPie (fajnie brzmi) i też widziałam,że kamerują, więc biegiem,żeby mnie przypadkiem w wiadomościach nie pokazali ![]() W informacji to chyba łaskę robią, że w ogóle pomagają. Przydałby się Tajemniczy Petent (odpowiednik Tajemniczego Klienta). Poszłam zapytać o coś i pani mi tak odpowiedziała, że wiedziałam mniej niż przedtem. W każdym razie interesujący mnie kurs ma zacząć się w czerwcu. Swoją drogą to jest kpina, żeby przy takim bezrobociu na taki kurs przyjmowali 10 osób ![]() Wysłałam 2 CV dziś ![]() A po wczorajszej Ewce Ch. mam zakwasy na plecach ![]()
#1548 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38897997] Aby nie marnować chęci poszerzenia wiedzy, znalazłam kurs na akademii parp i nie zawaham się go zrobić ![]() [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38899198] ja zrobiłam tylko jeden"profesjonalny sekretariat",a teraz siedzę nad Praktyczne zagadnienia public relations i marketingu w MŚP. Ale sobie notuje wszystko aby mieć tę wiedzę na później.[/QUOTE] Też go zrobię ![]() ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że będziesz zadowolona ze stażu ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1549 |
BAN stały
|
Skoczyłam to szkolenie. Nie pamiętam tylko jak zapisać certyfikat z strony parp w moich dokumentach ?
![]() Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-01-28 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1550 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1551 |
Zadomowienie
|
Mój sposób: Instalujesz program Cute PDF Writer, on "staje się" drukarką. Robisz wszystko tak, jakbyś chciała wydrukować dokument, ale wybierasz drukarkę CutePDF Writer. Klikasz drukuj i plik zapisuje się w wybranym miejscu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1552 |
BAN stały
|
Zapisałam. Zrobiłam to tak, że najpierw zapisałam go w programie microsoft office document imaging. Potem weszłam w program PDFCreator i za pomocą tego programu, wcześniej zapisany certyfikat w microsoft office document imaging zapisałam w pdf. Efekt końcowy taki jaki miał być. Zapisany w moich dokumentach certyfikat w pdf. Może okrężnymi drogami to zrobiłam, ale przecież efekt końcowy jest najważniejszy.
![]() Wyszło mi 150 stron w wordzie tego szkolenia. Kopiowałam wszystko do worda, by kiedyś jeszcze to przeczytać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1553 |
Zadomowienie
|
małgosia
![]() ![]() ![]() tajkuna nic straconego, jak masz czas to mozesz brać się za szkolenie, które tusia poleca. Sama tak patrzę i chyba wezme się za BHP ![]() Napisałam podanie na pracownika fizycznego ![]() ![]() Leń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1554 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1556 |
Zakorzenienie
|
Lepiej by obnizyli koszta zatrudnienia..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1557 |
Inkwizytor
|
Oni sie do tego od pupy strony zabierają. Niech lepiej zrobia coś z gospodarka, żeby powstawały nowe miejsca pracy, a nie starają się upakować na siłe ludzi tam gdzie miejsca nie ma
![]()
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na specjalność zapisywał się każdy na tą co miał ochotę ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Małagosia, gratuluję stażu!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1559 |
Inkwizytor
|
U mnie tez była średni brana pod uwagę na specjalizacji. To nie jest złe kryterium, bo przy zalożeniu że wszyscy nie moga studiować tego samego jak inaczej to rozdzialić? Chyba nie "kto pierwszy ten lepszy"... tak apropo to przy wyborze promotora na studiach nr 1 byla zasada "bij zabij" i wielka klotnia a na studiach nr 2 wg sredniej i wszyscy byli zadowoleni
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
#1560 |
Konto usunięte
|
Cholera!
Przyszłam do domu i co? Budowa na przeciwko domu uszkodziła rury i nie mam wody! Ani się wykąpać, ani zmyć, ani ściągnąć wodę w kiblu. A 5 chłopa stoi i podziwia dziurę w ulicy zamiast się wziąć do roboty! Nieroby!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:35.