![]() |
#1531 |
Konto usunięte
|
Dot.: Hejsterskie filolożki
Ktoś na pewno ma jakiś wykład xd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1532 |
Konto usunięte
|
jakąś kupkę z wąsikiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1533 |
Konto usunięte
|
Cho do mnje jutro. Prawo wyznaniowe o 7.30, 2.5h xd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1534 |
Konto usunięte
|
o mój boze fuj :"D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1535 |
Zakorzenienie
|
Było miło ale ja tam chyba nie pasuję. Ludzie niby język od 0 a tam prawdziwy nejtif i ta do mnie świergota po swojemu, ja oczy jak 5-cio złotówki i tylko kiwam głową. Na jej pytanie, dalej się uśmiecham i oczy robię jeszcze większe.
Myślałem, że będzie przynajmniej po polsku coś, no już nie musi być przedszkole.
![]() |
#1536 |
Konto usunięte
|
nie martw się, daj spokój. jeszcze cię na pnjcie wyhamują, osoby które chciały za dużo i za szybko najczęściej zbierały w bęcki xd serio, nejtiwi zwłaszcza u ciebie będą normą, u mnie korytarze pełne są studentów ze wschodu bo to była jedyna szansa żeby się wyrwać stamtąd, będzie dobrze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1537 |
Rozeznanie
|
dziewczyny podpowiecie, jaki warto mieć słownik ang-ang? i z czego ogarniałyście fonetykę ang?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1538 |
Konto usunięte
|
słownik polecam żaden ;p
nie wiem czy kiedykolwiek z niego skorzystasz a jedyny jaki ci się przyda na zajęcia musiałabyś wozić taczką ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1539 |
Rozeznanie
|
aż tak? no to widzę pięknie się zaczyna moja filologiczna przygoda :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1540 |
Konto usunięte
|
no, aż tak :P
podejrzewam że jeśli będzie praca nad skomplikowaną leksyką,to są dwie opcje a) żeby nie tracić czasu to ci ją ktoś po prostu poda b) ktoś a raczej grupa osób xD poleci po słowniki jeśli to praca w domu to uwierz mi, w dzisiejszych czasach internet wie dużo więcej od słowników, możesz się śmiać ale 90% przypadków tłumaczeń wygląda tak, że wpisujesz w google pneumothorax wiki wchodzisz na angielską wersję i przełączasz język ;p i w dwie strony ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1541 |
Rozeznanie
|
ja się nie zamierzam śmiać, to mi nawet pasuje, dobrze, że mówisz, nie będę marnować kasy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1542 |
Konto usunięte
|
to dobrze, bo większość jak słyszy o wykorzystaniu wikipedii na studiach to płacze ze śmiechu
![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- ile razy myśmy tak robili na zajęciach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1543 |
Rozeznanie
|
Wooooow. Kocham moje studia, mój wydział, moją uczelnię <3 Rada wydziału zarządziła nowe prawo, a mianowicie nie mamy już prawa do nieusprawiedliwionych nieobecności. ŻADNYCH. Wszystkie muszą być podpisane przez lekarza. Czyli jak ktoś mnie zatrzaśnie w mieszkaniu (zdarzyło się kiedyś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wohooooo, absurd! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1545 |
Konto usunięte
|
ja tak mam od początku xd
ile to ja razy latałam do mojego lekarza pierwszego kontaktu prosząc go o papier bo musiałam gdzieś jechać np do skarbówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1546 |
Konto usunięte
|
U mnie na jednych zajęciach kobita dzwoni do lekarza i weryfikuje zwolnienia. Dziwi mnie, że lekarze udzielają takich informacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1547 |
Raczkowanie
|
Na moim wydziale zwolnienia od lekarza to standard, chociaż nikt do nich na szczęście nie dzwoni i nie weryfikuje, to już chyba przesada.... :P
Ta babka pyta lekarzy o to, czy faktycznie sie u nich było, czy o to, czy faktycznie jest się chorym? ![]()
![]() |
#1548 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1549 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2014-10-04 o 00:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1550 |
Zakorzenienie
|
A u mnie za to na jednym wydziale w ogóle nie ma sprawdzanej obecności
![]()
![]() |
#1551 |
Konto usunięte
|
jezu zazdroszcze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1552 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przydał się jedynie na fonetyce, gdzie prowadzący pisał słówko na tablicy (w tym czasie już wszyscy wertowali słowniki) po czym wskazywał na jakąś osobę z grupy (Pan!) i trzeba było iść na drżących nogach napisać fonetycznie to słowo i zostać wyśmianym ![]() O i jeszcze na pisaniu; i na czytaniu się przydawał na pierwszym roku. Ja tam kupiłam używany na allegro, z longmana chyba. Edytowane przez kaludia91 Czas edycji: 2014-10-05 o 23:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1553 |
Konto usunięte
|
widzę, że hejtujecie swoje studia ile wlezie
![]() u mnie byłoby wszystko ok, dzisiaj wybieramy seminaria magisterskie ale oczywiście do wyboru tylko literatura lub językoznawstwo a chciałabym historię. Większość ludzi miała z nią największy problem na egzaminach, licencjacie i najczęściej przez nią nie zdawali, akurat dla mnie historia jest najciekawsza. Nie tylko teraz, w liceum już dwa ulubione przedmioty to były geografia i historia (dlatego jestem też na turystyce, gdzie one są wiodące). No cóż, w takim wypadku postawiłam na seminarium z literatury, trzeba będzie w końcu zacząć czytać lektury a nie tylko streszczenia, chociaż już mnie to boli ![]() Idę teraz na coś dla mnie czyli wykład Francja w stosunkach międzynarodowych (XVIII-XX wiek), trochę mamy tego typu przedmiotów. Dobrze, bo inaczej zanudziłabym się na śmierć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1554 |
Konto usunięte
|
Aisha znam twoj bol. Ja tez bym chciala historie xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1555 |
Zadomowienie
|
Muszę pohejtować moją uczelnię. Na licencjacie mieliśmy do wyboru 3 grupy seminarium: językoznawstwo, językoznawstwo (
![]() Na magisterce do wyboru literatura i kultura ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1556 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak przeżyłam ostatnie dwa lata na filo i Adm jednocześnie. Napisałam mgr i robiłam mnóstwo innych rzeczy a teraz mam 9 miesięcy do końca i panikę w oczach bo ten lic to bedzie jakas padaka. Dobrze ze mi dzis zajęcia odwołali a no i na praktykach miałam jednego dnia 15 dzieci a kolejnego 3 bo im jakas pani powiedziała ze to zajecia dodatkowe a nam mowili ze obowiązkowe. Pozdrawiam organizatorów, ze o dojeżdżaniu po praktykach na zajecia nie wspomnę. Tak, ledwo tydzien zajęc a juz hejt. Dobrze ze nam oddadzą te dwa dodatkowe dni zajęc przy okazji wolnego na święta. Wrr
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1557 |
Konto usunięte
|
za szybko się cieszyłam. Wykład o którym napisałam rano zamienili nam na ...literaturę włoską
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1558 |
Rozeznanie
|
Ja pohejtuje wstęp do literaturoznastwa
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1559 |
Zakorzenienie
|
Ja pohejtuję poniedziałki, bo wczoraj miałam chrzest bojowy i jak wyszłam z domu o 6:30 tak wróciłam po 21...
![]() Ale cieszę się, bo są tylko 2 przedmiotu z zaliczeniem na ocenę i egzaminem, więc na całej reszcie zapychaczy siedzę i nie myślę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1560 |
Konto usunięte
|
ja hejtuje trzy dni w tygodniu gdy wychodzę z samego rana a po zajęciach siedzę w pracy do 21 <3
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.