|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
|
|
|
|
#1532 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Ja również skusiłam się akcję Rossmanna
kupiłam m.in. zachwalany Color Tatoo w kolorze On and on bronze, róż Loreala True Match, 2 podkłady Wake Me Up, Glam Shine i lakier Rimmel. Nie miałam możliwości sprawdzenia koloru różu i cienia, ale pomogły mi wcześniej obejrzane swatche. Byłam w 2 drogeriach, jeszcze chyba na coś skusiłabym się, ale trochę pustki. Może to i dobrze, bo wydałam ponad 2 stówki
|
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Czy to lakier Salon Pro? Jest fantastyczny!
|
|
|
|
#1534 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wankaw, kupiłam te same linery tylko, że brązowy i szary... i mam wrażenie, że ich prawie nie ma w łazience zobaczyłam, że w sumie kończą mi się dwa płyny micelarne więc skusiłam się na dwufazowy płyn do demakijażu garniera![]() Fajne inspiracje
|
|
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1539 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja lubię te linery, więc dokupiłam kolejny, ale to właśnie problem rossmanna, że nie wiemy czy ktoś nie otwierał właśnie takich rzeczy, to samo z tuszami, dlatego nie chcę kupować tuszu bo mam akurat nowo otwarty
|
|
|
|
|
#1540 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny- muszę się wyżalić, a raczej przyznać do własnej olbrzymiej głupoty
Dzisiaj przeraziłam się tym, co zrobiłam z włosami mimo że o nie dbam, bo jantaruję, olejuję, używam naturalnych szamponów i odżywek, nie prostuję i nie farbuję od prawie 3 lat, naprawdę rzadko suszę, wspomagam się suplementami, staram się jeść zdrowiej. Popełniłam jednak karygodny błąd- systematycznie nie podcinałam końcówek. Zrobiłam to ostatnio 3 sierpnia 2012r.... Mimo rozdwojenia, a nawet roztrojenia i rozczwornienia włosy urosły mi o jakieś 14-15cm, bo zmierzyłam dzisiaj i jestem w szoku, że zniszczone włosy mogą tak urosnąć. Moje zawsze rosły w żółwim tempie. Gdybym systematycznie obcinała końcówki to jestem pewna, że porost byłby jeszcze większy. Jedyne, co pozostaje mi teraz zrobić to obciąć te kilkanaście cm zniszczonych włosów i walczyć od nowa Wstawiam zdjęcia, żebyście przyznały mi rację: 1. z 14 września, czyli miesiąc po podcięciu końcówek (sorry za tę koszulę, ale okazało się wtedy, że w moją jedyną białą już się nie mieściłam; na szczęście fotograf wyciął i nie świecę taką dziurą na legitymacji studenckiej) 2. i 3. 4. stan z dzisiaj. Musiałam się wyżalić ![]() Po zajęciach postaram się Was nadrobić, bo weekend spędziłam nad książkami. Wczoraj przypadkowo znalazłam http://pinkoco.tumblr.com/ i wciąż słucham tej muzyki Miłej reszty dnia Ciekawe, jak dotrę bez parasolki, którą ktoś mi ukradł na uczelni ostatnio
Od 10.11.2015r.- ćwiczę z trenerem personalnym Schudłam 69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg APARATKA w połowie 29.04.2011r. - góra metalowa 18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy https://www.instagram.com/lena.m.lena/ |
|
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;41019759]może ktoś przy nich majstrował
ja lubię te linery, więc dokupiłam kolejny, ale to właśnie problem rossmanna, że nie wiemy czy ktoś nie otwierał właśnie takich rzeczy, to samo z tuszami, dlatego nie chcę kupować tuszu bo mam akurat nowo otwarty[/QUOTE]Też wolałabym zabezpieczone folią tusze, ale lubię te z Wibo więc czasem ryzykuję... ![]() Cytat:
zetniesz, zadbasz od nowa i będziesz cieszyć się pięknymi włosami
|
|
|
|
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1543 |
|
Zadomowienie
|
Miałam swoje pudełeczka z douglasa
Wydaje mi się, że oni nie mają takich słoiczków jak Sephora i douglas
|
|
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam włosy mniej więcej do połowy szyi, regularnie obcinam końcówki, ale np grzywka rośnie bardzo szybko, reszta też. Też mi się niszczą i nie zapuszczam dłuższych, bo to nie ma sensu w moim przypadku.Też muszę się pożalić, mam dzisiaj kiepski humor mimo że mam dziś urodziny. Nie chciało mi się nic szykować, no ale musiałam, bo głupio będzie jak ktoś przyjdzie, a ja nie mam nic. Zrobiłam dwa ciasta (własciwie jedno, to taka przekąska), mam szampana, czipsy, owoce. Chyba starczy. Mój tata mnie dziś wkurzył, bo zrobiłam takie ciastko - pychotkę z przepisy Ewy Wachowicz (orzechy, rodzynki, płatki kukurydziane, zmieszane z rozpuszczonym masłem, miodem, kakaem, cukrem waniliowym). Chciałam żeby tego spróbował, ale za nic nie chciał i poczułam się beznadziejnie, bo tak jak by chciał powiedzieć, że jest to ohydne. Spróbowałam i jest pycha, ale z tatą już tak jest. Sernik z oreo zjadł, a potem mówi, że spód był przypalony (kurde to takie ciemne ciastka). Ręce opadają.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#1545 | |
|
batonik
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głowa do góry (chociaż sama też zazwyczaj mam zły humor w urodziny ) Mam nadzieję, że nastrój Ci się polepszy ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja także swoich ostatnich urodzin nie wspominam za dobrze, ten dzień był tragiczny. Mam nadzieję, że goście cię rozweselą i dostaniesz piękne prezenty ! Dziewczyny, boję się to napisać, żeby nie daj Boże coś się nie zmieniło, ale dostałam pracę ! |
|
|
|
|
#1548 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zobaczymy w tym roku czy mi przeszło Migotko stówka ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1549 | |
|
batonik
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;41022393]też tak często miewałam zobaczymy w tym roku czy mi przeszło [/QUOTE] Ciekawe z czego to wynika... może mam za duże oczekiwania w stosunku do innych w tym dniu ![]() Czemu jesteś w takim szoku? ![]() czasem rozdwoi się na jakimś etapie wzrostu i tak sobie już rośnie dalej... poza tym np. mam już długa grzywkę, ale wciąż nie jest na równi z resztą, inne włosy, które mają kilka-kilkanaście cm, bo urosły z tych baby hair, które zawdzięczam wcierkom itd. - jak się rozdwoją to nie jestem w stanie ich podciąć, bo musiałabym chyba obciąć się do ucha
|
|
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz szczupłą buzię,ale wg mnie długie włosy też by Ci pasowały.Głowa do góry, toż to Twoje święto! Ja od dłuższego czasu zachęcona efektem u celebrytek, włosy miałam ścięte na coś a 'la Bob. Włosy wydawały się takie lekkie, łatwe do ułożenia. Ale fryzura odejmowała mi sporo lat. Po usłyszeniu :"Dziewusiu!" w sklepie, miarka się przebrała. Obecnie za dwa tygodnie czeka mnie wyczekiwanie farbowanie czupryny na ombre, do tego stopniowanie włosów. Stopniowanie zawsze kojarzy mi się z horrorem i rozpaczą. Fryzjerki nigdy nie słuchają tego co mówię, i zawsze po wizycie czekam aż włosy odrosną. Mam nadzieje,że tym razem los się odmieni i w końcu dotrę do dobrego fryzjera.
Edytowane przez Phoebee Czas edycji: 2013-05-27 o 18:55 |
|
|
|
|
#1552 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ilość Twoich pędzli jest dla mnie nie do ogarnięcia![]() [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;41019759]może ktoś przy nich majstrował ja lubię te linery, więc dokupiłam kolejny, ale to właśnie problem rossmanna, że nie wiemy czy ktoś nie otwierał właśnie takich rzeczy, to samo z tuszami, dlatego nie chcę kupować tuszu bo mam akurat nowo otwarty[/QUOTE]W moich Rossach, a mam ich chyba z 10 na całkiem nieduże miasto jest Sajgon i szturm jak na Bastylię sporo rzeczy wyczesanych do zera, a reszta pootwierana i wymazana na nic się nie skusiłam, poza tym babka wisi na babce, a ja nie lubię robić zakupów w takim ścisku, może mi się uda do 29 rano wyskoczyć![]() Cytat:
Powiem Ci,że też intensywnie zapuszczam włosy od +/- roku i też ich nie podcinałam. Ratuje mnie OMO, jak do tej pory mi się nie rozdwajają (odpukać!), może spróbuj Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam wysokie czoło i chyba wydłuża mi twarz. Myślałam żeby może podciąć je trochę z przodu (nie wiem jak to się nazywa ), podobają mi się też u kogoś grzywki na bok, ale miałam kiedyś i nie wspominam dobrze, przetłuszczała się od czoła
|
|
|
|
|
#1554 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) Moje tegoroczne urodziny nie były jakieś nadzwyczajne, mimo, że co roku dbałam o to, żeby to był taki super dzień i zazwyczaj mi się udawało i zarażałam tą atmosferą innych ![]() Cytat:
super! ja też dostałam, jutro i pojutrze jadę na szkolenia, ale oficjalnie pracę zaczynam od września
|
||
|
|
|
#1555 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1556 |
|
Konto usunięte
|
Migotko wszystkiego najlepszego w dniu urodzin, niech Ci się spełnią wszystkie marzenia
![]() Carpaibex gratuluję! ![]() mm1111111 bardzo fajny post makijażowy na blogu, uwielbiam Twoje dłuuuuugaśne notki ![]() Olcia mi na rozdwajające się końcówki pomaga kuracja z olejkiem agranowym 7 efektów z Mariona, wcieram po umyciu w wilgotne włosy kilka kropel i nic mi się nie rozdwaja |
|
|
|
#1557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tylko że u niej to wyszło według mnie zdecydowanie na minus, gorzej teraz wygląda, a ja mam włosy identyczne jak ona (może trochę gęstsze) i nie wiem
||
|
|
|
#1558 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pochwalę się bo dosżły moje Melissy kuleczki
Bardzo fajne są te szpilki!!! Sama się na nie czaiłam, ale ostatecznie zrezygnowałam ze zakupu Cytat:
Sama bym się chętnie przeszła w conversach do pracy, jednak do urzędu mi nie wypada Cytat:
![]() Muszę wypróbować sposób z wybielaczem, bo ostatnio jeansy mi troszkę zabarwiły moje conversy ![]() Cytat:
Wiem, że po takim czasie zapuszczania będzie to ciężkie, ale sama zobaczysz, włosy będą w zdecydowanie lepszej kondycji. Lepiej mieć zdrowe, a krótsze włosy niż długie i poniszczone ![]() Cytat:
A tatą się nie przejmuj. Wiem, że łatwo się mówi, ale to Twoje święto i powinnaś je spędzić z uśmiechem na ustach
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1560 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;41022393]też tak często miewałam zobaczymy w tym roku czy mi przeszło Migotko stówka ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- no to nieśmiało na szaro gratulacje [/QUOTE]Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. W sobotę ma przyjechać moja chrześnica z mamą. Dobre i to.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

Pewnie częściej prane nosiłabym dłużej, bo moim zdaniem takie uszkodzenia mechaniczne nie są problemem.

ja lubię te linery, więc dokupiłam kolejny, ale to właśnie problem rossmanna, że nie wiemy czy ktoś nie otwierał właśnie takich rzeczy, to samo z tuszami, dlatego nie chcę kupować tuszu bo mam akurat nowo otwarty

Ja mam włosy mniej więcej do połowy szyi, regularnie obcinam końcówki, ale np grzywka rośnie bardzo szybko, reszta też. Też mi się niszczą i nie zapuszczam dłuższych, bo to nie ma sensu w moim przypadku.
zobaczymy w tym roku czy mi przeszło

Wiem, że po takim czasie zapuszczania będzie to ciężkie, ale sama zobaczysz, włosy będą w zdecydowanie lepszej kondycji. Lepiej mieć zdrowe, a krótsze włosy niż długie i poniszczone