Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-05, 09:26   #1531
twizzy
Zadomowienie

Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL

kochana daj nam koniecznie znac jakie bedziesz miala skutki po tych zabiegach

co do obaw z konca postu-mam niestety to samonajchetniej juz do konca zycia brałabym cos zabezpieczajacego mnie przed wysypem
twizzy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-05, 15:44   #1532
zmoni
Przyczajenie

Ja brałam 1,5 miesiąca tetralysal. Miałama taką szybka kuracje. Wszystko poznikało i jak narazie nie mam nawrotu.
zmoni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 12:15   #1533
metamorfoza
Rozeznanie

Mam tylko nadzieję, że nie będzie powrotu- czas pokaże. Ciekawe tylko od czego to zależy że jedno biorą tetralysal 3 miesiące inni 1,5 m-ca jeszcze inni z pół roku..U mnie widać efekty działania tetry ale nie wiem czy to dlatego właśnie derma kończy mi kuracje.. Jak widać efekty to chyba dobrze, tzn że działa i jak dla mnie to mogłaby dłużej pociągnąć te kurację aby efekt był jeszcze lepszy i dłużej się utrzymywał... zobaczymy co czas pokaże.. W poniedziałek idę na głęboką mikrodermabrazję- 1 zabieg.

metamorfoza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 13:09   #1534
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

zalezy od tego, jaka byla sytuacja wyjsciowa, jaki to rodzaj tradzika itd.
zreszta niektorzy reaguja wysypem na poczatku i trzeba terapie przedluzyc, aby tetra wyleczyla powstale zmiany.. a inni biora i nic im sie nie dzieje.
o to pewnie chodzi
Stary 2010-03-07, 09:23   #1535
laurelome
Przyczajenie

Mikrodermabrazja? :O ałaaa :/ ja biorę tetralysal od 1 stycznia i wszystko co mi wyszło od tamtego czasu bolało nawet jak delikatnie dotknęłam nawet oczyszczanie bolało bardziej niż przed kuracją. za tydzień ide do dermy i zobaczymy ile jeszcze to potrwa. Jak narazie najbardziej zadowolona jestem z epiduo wreszcie jakaś szybka poprawa :P
laurelome jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-07, 10:03   #1536
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

no, epiduo fajny jest teraz go dostałam.
pomógł mi na kilka zaskórników, ale z jednego zrobił potężną gulę, za co mam do niego żal
ale mimo wszystko jest całkiem niezły. ciekawe czy przyspieszyłby jeszcze bardziej leczenie na początku czy działałby tak samo jak Duac..
Stary 2010-03-10, 17:36   #1537
Marseille
Rozeznanie

moja kuracja ma trwac pół roku a w cale nie mam duzego tradziku, do tego dostalam witamine pp, b2 i aknemycin do smarowania na skore, Pół roku to bardzo duzo, a antybiotyk osłabia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-10, 18:30   #1538
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

z reguły kuracja trwa pół roku.. ale możliwe, że derma ci skróci jej czas, jeśli uzna, że wystarczy.
nie martw się, bierz Tetrę i nie myśl o tym, że czeka cię sześć miesięcy. byle do końca opakowania ;p
Stary 2010-03-11, 07:40   #1539
metamorfoza
Rozeznanie

Na mikro-dermabrazję diamentową zapisałam się do kosmetyczki (było dużo taniej niż u dermatologa jakiego poleciła mi z kolei moja derma).

Wykupiłam odrazu 6 zabiegów (promocja 75,- za 1 zabieg) więc za wszystkie z góry dałam 450,-.

Mogę na przemian robic sobie diamentową i korundową w zależności jak będę chciała.

W skład 1 zabiegu wchodzi:
- oczyszczenie skóry
- później smarowała mnie czymś chyba odkażającym
- nastąpnie sama mikro- miałam robioną na średniej końcówce (są 3 do wyboru) i Pani 3 razy całą twarz przejechała dokładnie końcówką a szczególnie skupiała się na policzkach gdzie przebarwień mam najwięcej.
- następnie ponownie chyba odkaziła skórę (tak bynajmniej zrozumiałam)
- póżniej na to maseczka z glinką (tu na początku szczypało strasznie... ale po krótkim czasie się uspokoiło)
- następnie zmyła maskę i nałożyła jakąś ampulkę
- a gdy amupłka wyschła położyła na całą twarz algi aloesowe
- po 20 minutach je ściągnęła
- na koniec jeszcze krem z filtrem
i KONIEC

Za 2h przyjemności zapłaciłam 75,- i czeka mnie jeszcze 5 zabiegów.
Na kolejny jestem umówiona na 22 marca. Będziemy robić po 2 zabiegi miesięcznie.

Dziś czyli dwa dni po zabiegu skóra mi się łuszczy musiałam uważać z pudrem bo wszystko podkreśla każdą skórkę, podkład się ważył więc nałożyłam masę kremu nawilżającego a na to delikatnie przypruszyłam pudrem do matu. Nie wyglądam więc dziś powalająci bo wszystkie przebarwienia widać ponieważ nie mogłam ich fizycznie jakos zatuszować. Wczoraj w ogóle nie było łuszczenia a zaczerwienie lekkie zeszło w ciągu 24h.

Żadnej poprawy póki co nie widzę, no może poza tym, że czuję skórę zdecydowanie gładszą, bardziej oczyszczoną.
Ale kosmetyczka mówiła, że takich zabiegów na przebarwienia po trądziku musi być co najmniej 5-6 do nawet 10. Ale że zbliża się lato więc o 10 nie było mowy. A i tak całe lato będę musiała ukrywać się przed słońcem i nakładać wysoki filtr na twarz.

Kosmetyczka powiedziała też, że jeśli ktoś miał czy ma przebarwiania obojętnie od czego: czy to trądzik czy nie, to do końca życia musi unikać słońca bo przebarwienia wracają No to tyle na pocieszenie, że są one do usunięcia. Po mikro dam odpocząć skórze a zimą czy już jesienią wybiorę się na jakieś kwasy do dermatologa.

Mam tylko nadzieję, że po tych 6 zabiegach będzie widać efekty.
Cały czas biore tetre choć już mi kończy się przedostatnie opakowanie.. Ostatnie mam brać co drugi dzień.
Co noc jak zwykle epiduo lub skinoren.

No to na tyle z mojej walki z trądzikiem i przebarwienia w ciągu ostatnich kilku dni.
Jak będzie coś się działo z buźką to też dam znać

Miłego dzionka życzę wszytskim!

Stary 2010-03-14, 08:25   #1540
kasiekasiek
Zadomowienie

We wtorek minie miesiąc przyjmowania przeze mnie Tetralysalu. Dodatkowo stosuję Brevoxyl i Differin i muszę powiedzieć, że efekty widzę (odpukać ). Niepokoi mnie tylko jedno - z powodu problemów hormonalnych od wczoraj przyjmuję tabletki antykoncepcyjne. Pytałam moją panią doktor czy to się ze sobą nie kłóci i stwierdziła, że nie ma powodu, żeby odstawiać antybiotyk. Jednak w ulotce tabletek jest napisane, że tetracyklina może zmniejszać działanie antykoncepcyjne. Sama nie wiem jak to rozumieć. We wtorek mam wizytę u mojej dermatolog, ale jakie jest wasze zdanie?
Stary 2010-03-14, 10:43   #1541
Lenka87
Rozeznanie

Powinnaś zabezpieczać się dodatkowo (np. gumką) w trakcie przyjmowania antybiotyku, oraz na 7 dni po zakończeniu kuracji.
Lenka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-15, 08:19   #1542
201611241302
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasiekasiek Pokaż wiadomość
We wtorek minie miesiąc przyjmowania przeze mnie Tetralysalu. Dodatkowo stosuję Brevoxyl i Differin i muszę powiedzieć, że efekty widzę (odpukać ). Niepokoi mnie tylko jedno - z powodu problemów hormonalnych od wczoraj przyjmuję tabletki antykoncepcyjne. Pytałam moją panią doktor czy to się ze sobą nie kłóci i stwierdziła, że nie ma powodu, żeby odstawiać antybiotyk. Jednak w ulotce tabletek jest napisane, że tetracyklina może zmniejszać działanie antykoncepcyjne. Sama nie wiem jak to rozumieć. We wtorek mam wizytę u mojej dermatolog, ale jakie jest wasze zdanie?
Podpinam się bo też mam ten problem. Biorę Yasminelle, a dziś dostałam Tetralysal. Dermatolog odpowiedziała, że ten antybiotyk nie będzie wpływał na działanie pigułek.

Dlaczego lekarze twierdzą co innego, a niektóre osoby na forum co innego?
To w końcu wpływają czy nie wpływają?

Zastanawiam się czy zaczynać kuracje tym lekiem..dostałam jeszcze Epiduo i Dalacin. Trądziku nie mam tak strasznie dużo więc może dało by rade wyleczyć go tylko tymi żelami?Czy któraś żałuje, że zaczeła zazywac Tetralysal ?
Nie wiem co robić.Boję się, że obciąże sobie wątrobę ..Będę wdzięczna za jakieś rady.

Edytowane przez 201611241302
Czas edycji: 2010-03-15 o 08:33
201611241302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-15, 08:51   #1543
Lenka87
Rozeznanie

Antybiotyk ZAWSZE wpływa na działanie pigułek.
Trzeba się dodatkowo zabezpieczać. Zresztą, w ulotce od pigułek jest to napisane.
Lenka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-15, 09:29   #1544
gorzka prawda
Zadomowienie

Dziewczyny nie piszcie bzdur i nie wprowadzajcie innych w błąd!!!

Do wszystkich, które biorą tetralysal i pigułki antykoncepcyjne: NIE TRZEBA SIĘ DODATKOWO ZABEZPIECZAĆ.

Antybiotyk owszem wpływa na skuteczność pigułek, ale nie każdy antybiotyk, np. nie tetralysal.

PS. ja brałam tetralysal pół roku i jednocześnie pigułki antykoncepcyjne. Pytajcie i słuchajcie swoich lekarzy. Na ulotce moich pigułek (yasminelle) też jest napisane, że tetracyklina może wpływać na skutecznośc pigułek, jednak tetralysal nie jest tetracykliną, jest tam limecyklina (antybiotyk z grupy tetracykiln, jest syntetycznym odpowiednikiem tetracykliny) i on nie wpływa na skuteczność pigułek.

Edytowane przez gorzka prawda
Czas edycji: 2010-03-15 o 09:37
gorzka prawda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-15, 14:23   #1545
201611241302
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gorzka prawda Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie piszcie bzdur i nie wprowadzajcie innych w błąd!!!

Do wszystkich, które biorą tetralysal i pigułki antykoncepcyjne: NIE TRZEBA SIĘ DODATKOWO ZABEZPIECZAĆ.

Antybiotyk owszem wpływa na skuteczność pigułek, ale nie każdy antybiotyk, np. nie tetralysal.

PS. ja brałam tetralysal pół roku i jednocześnie pigułki antykoncepcyjne. Pytajcie i słuchajcie swoich lekarzy. Na ulotce moich pigułek (yasminelle) też jest napisane, że tetracyklina może wpływać na skutecznośc pigułek, jednak tetralysal nie jest tetracykliną, jest tam limecyklina (antybiotyk z grupy tetracykiln, jest syntetycznym odpowiednikiem tetracykliny) i on nie wpływa na skuteczność pigułek.
Ale wpływa zapewne na wątrobę i tego się obawiam..Nie miałaś żadnych skutków ubocznych przy stosowaniu tetralysalu i yasminelle jednoczesnie? I jak pogodzić czasowo ich branie, mam przepisany 2 razy dziennie.
Stary 2010-03-15, 14:48   #1546
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

moja derma powiedziała, że teraz antybiotyki są produkowane w ten sposób, by wywoływać jak najmniejsze skutki uboczne albo nie wywoływać ich wcale.
szczególnie te, które bierze się przez dłuższy czas, a tetralysal do nich należy
ja biorę tetrę od prawie 4 miesięcy i nie mam ŻADNYCH objawów.
Stary 2010-03-15, 18:24   #1547
gorzka prawda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzasminka Pokaż wiadomość
Ale wpływa zapewne na wątrobę i tego się obawiam..Nie miałaś żadnych skutków ubocznych przy stosowaniu tetralysalu i yasminelle jednoczesnie? I jak pogodzić czasowo ich branie, mam przepisany 2 razy dziennie.
Wypowiedziałam się co do wpływu tetralysalu na skuteczność pigułek antykoncepcyjnych. Bo o tym co pisałam i zapewniał mnie lekarz ginekolog, jak i dermatolog no i sprawdziłam też na sobie. Więc jest to informacja wiarygodna i o to nie musisz się martwić.

Co do wpływu na wątrobę to antybiotyki w ogóle mogą mieć negatywny wpływ na nią, na ulotce tetralysalu też jest to napisane w skutkach ubocznych. Jak napisałam wyżej niemal każdy antybiotyk negatywnie wpływa na wątrobę. Jeżeli masz zdrową wątrobę to jest mniejsze prawdopodobieństwo uszkodzenia jej przez antybiotyk (ale istnieje). Dla pewności możesz wykonać próby wątrobowe (AspAT, ALAT), nie jest to drogie, oznacza się je z pobranej krwi.

Ja nie robiłam tych badań przed braniem tetralysalu. Co do moich doświadczeń to podczas brania tetralysalu bolał mnie żołądek przez kilka godzin po zażyciu antybiotyku (ból do wytrzymania), miałam takie uczucie ciężkości w brzuchu. Poza tym żadnych skutków ubocznych nie miałam i nie mam teraz (rok po skończonej kuracji). Ja brałam przez pierwsze trzy miesiące codziennie po jednej tabletce (300mg), a później jedną dziennie (150mg). Tetralysal i pigułki brałam wieczorem w odstępie 2 lub 3 godzin. Przyjmowałam również leki osłonowe na żołądek.

Jak tobie lekarz zalecił przyjmowanie tetry? Rano i wieczorem? A jaką masz dawkę na początek? Czemu tak bardzo boisz się o wątrobę, chorowałaś kiedyś, czy z przezorności? I jeśli boisz się bardzo tetry to spróbuj najpierw te żele i maści, które masz od dermatologa. Ja miałam trądzik dość mocno nasilony i przyznałabym nobla temu kto wymyślił tetralysal. Jeśli ty nie masz silnego trądziku to spróbuj może najpierw bez tetry, no chyba że trądzik uprzyksza ci bardzo życie to się zdecyduj.

PS. Lekarz mówił mi, że jak bierze się tetralysal (limecyklinę) to nie wolno pić mleka i spożywać produktów mlecznych przez kilka godzin po zażyciu tetry, bo wówczas gorzej się wchłania.

Edytowane przez gorzka prawda
Czas edycji: 2010-03-15 o 18:33
Stary 2010-03-15, 19:53   #1548
kasiekasiek
Zadomowienie

No to mnie troszkę uspokoiło to, co przeczytałam. Zresztą mi nie tyle chodzi i działanie typowo antykoncepcyjne i zabezpieczenie co o wyrównanie poziomu hormonów, bo z tym mam problem.

Jutro mam wizytę u dermy. Pierwszy miesiąc Tetralysalu za mną, ale niestety dziś nie połknę tabletki, bo moja mama sądząc, że na półce leży puste opakowanie zwyczajnie je wyrzuciła. mam nadzieję, ze ten jeden dzień opuszczony nie będzie miał żadnego wpływu, hm?
Stary 2010-03-15, 20:08   #1549
201611241302
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gorzka prawda Pokaż wiadomość
Wypowiedziałam się co do wpływu tetralysalu na skuteczność pigułek antykoncepcyjnych. Bo o tym co pisałam i zapewniał mnie lekarz ginekolog, jak i dermatolog no i sprawdziłam też na sobie. Więc jest to informacja wiarygodna i o to nie musisz się martwić.

Co do wpływu na wątrobę to antybiotyki w ogóle mogą mieć negatywny wpływ na nią, na ulotce tetralysalu też jest to napisane w skutkach ubocznych. Jak napisałam wyżej niemal każdy antybiotyk negatywnie wpływa na wątrobę. Jeżeli masz zdrową wątrobę to jest mniejsze prawdopodobieństwo uszkodzenia jej przez antybiotyk (ale istnieje). Dla pewności możesz wykonać próby wątrobowe (AspAT, ALAT), nie jest to drogie, oznacza się je z pobranej krwi.

Ja nie robiłam tych badań przed braniem tetralysalu. Co do moich doświadczeń to podczas brania tetralysalu bolał mnie żołądek przez kilka godzin po zażyciu antybiotyku (ból do wytrzymania), miałam takie uczucie ciężkości w brzuchu. Poza tym żadnych skutków ubocznych nie miałam i nie mam teraz (rok po skończonej kuracji). Ja brałam przez pierwsze trzy miesiące codziennie po jednej tabletce (300mg), a później jedną dziennie (150mg). Tetralysal i pigułki brałam wieczorem w odstępie 2 lub 3 godzin. Przyjmowałam również leki osłonowe na żołądek.

Jak tobie lekarz zalecił przyjmowanie tetry? Rano i wieczorem? A jaką masz dawkę na początek? Czemu tak bardzo boisz się o wątrobę, chorowałaś kiedyś, czy z przezorności? I jeśli boisz się bardzo tetry to spróbuj najpierw te żele i maści, które masz od dermatologa. Ja miałam trądzik dość mocno nasilony i przyznałabym nobla temu kto wymyślił tetralysal. Jeśli ty nie masz silnego trądziku to spróbuj może najpierw bez tetry, no chyba że trądzik uprzyksza ci bardzo życie to się zdecyduj.

PS. Lekarz mówił mi, że jak bierze się tetralysal (limecyklinę) to nie wolno pić mleka i spożywać produktów mlecznych przez kilka godzin po zażyciu tetry, bo wówczas gorzej się wchłania.
Bardzo ci dziękuję za wyczerpującą odpowiedź
Wątrobę mam zdrową, to przezorność. Ogólnie unikam łykania jakichkolwiek tabletek poza antykoncepcją. Co do dawki to 2 razy po 150 mg.
Dostałam też Epiduo i na niego się zdecyduję, robiony spirytus i Dalacin ( ale tu cena mnie odstraszyła więc rezygnuję, wogóle kupe kasy trzeba wydać na taką kurację..nie widziałam, że takie są koszty, trądzik pojawił się u mnie dopiero teraz w wieku 21 lat, tylko w jednym miejscu, ale chce się tego pozbyć ).
Zatem narazie tylko maści i zobaczymy co dalej.
Dzięki za rady i gratuluję rezultatów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-15, 20:13   #1550
gorzka prawda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiekasiek Pokaż wiadomość
(...) mam nadzieję, ze ten jeden dzień opuszczony nie będzie miał żadnego wpływu, hm?
Ja w czasie całej kuracji zapomniałam o tabletce kilka razy i nic się nie stało. Jeden dzień zapomnianej tetry to za mało żeby cokolwiek miało się stać. Nie ma się czym martwić.
PS. moja mama często wyrzuca moje kosmetyki myśląc, że to już puste opakowanie. Ach te mamy

Stary 2010-03-16, 19:39   #1551
Marseille
Rozeznanie

Dziewczyny biorę tydzien dopiero tetrasyl dawke 300, i widze ze mnie wysypuje, tradzik jakby troszke sie zmiejszyl ale powstaja nowe pryszcze. Czy możliwe jest takie dzialanie tetry, ze mnie bedzie wysypywało??? jestem troche załamana
Stary 2010-03-16, 19:51   #1552
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

możliwe. i to bardzo.
sama tak miałam.

ale nie rozumiem- trądzik jakby mija, ale pryszcze wyskakują?
tzn. że trądzik się wzmaga, a nie na odwrót.. ale nie martw się, szybko minie. przynajmniej mi szybko minęło^
Stary 2010-03-16, 20:36   #1553
Marseille
Rozeznanie

tak, bo tradzik mam na czesci mojego policzka a teraz wyskakuja mi male krosteczki, calkowicie inaczej wygladaja niz tradzik.
Derma mowila, ze wysypu mam sie nie spodziewac. Szybko ci sie ten wysyp zagoil w trakcie brania antybiotyku???

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-16, 20:43   #1554
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

jak mogła ci takie coś powiedzieć, skoro żaden lekarz nie jest w stanie przewidzieć, jak zareaguje jego pacjent..?^ poza tym wysyp na początku kuracji jest tak częstym zjawiskiem, że opinia twojego dermatologa wydaje się wprost śmieszna ;/ no ale ok.
nie myśl sobie, że się na tobie wyżywam czy coś po prostu dziwię się, co niektórzy lekarze wygadują.

przestało mnie tak mocno wypryszczać po jakiś dwóch tygodniach. dokładnie nie pamiętam. ale wiem, że na początku była taka fala, a potem to już trochę rzadziej, ale dalej często- raz na tydzień jakaś gulka. tyle, że u mnie każdy stan zapalny kończył się przebarwieniem i teraz mam całą twarz w plamach ;/
od dwóch miesięcy nie mam prawie żadnych pryszczy- tylko przed okresem wyskoczy coś malutkiego, ale to normalka. zaczęłam kurację pod koniec listopada.

ale nie kieruj się moim przypadkiem, bo każdy jest inny i nie wiadomo, ile u ciebie wysyp potrwa itd. może krócej, może dłużej..
Stary 2010-03-16, 20:48   #1555
Marseille
Rozeznanie

dokladnie tak powiedziała. Ja juz chcialabym miec ladna cere
Stary 2010-03-16, 20:51   #1556
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

haha, kto by nie chciał.
przede mną jeszcze co najmniej 5 zabiegów mikrodermabrazji, abym wyglądała jak człowiek i nie musiała latać co przerwę do toalety poprawiać makijaż ;p
Stary 2010-03-17, 07:29   #1557
metamorfoza
Rozeznanie

Ja mam jeszcze 1 tabletkę z przedostatniego opakowania i zaczynam jutro ostatnie. No i koniec tetry, ciekawe co to będzie

Po mikro łuszczyłam się tylko na drugi dzień po zabiegu.
Teraz skórę mam ładną, gładką i tak mi się wydaje jakby intensywniej chłonęła wszystkie kremy, toniki.

Pryszczyka ani jednego nie widać, za to jest mnóstwo przebarwień.
W poniedziałek mam kolejny zabieg mikro, może teraz zrobię korundową.

Stary 2010-03-17, 10:08   #1558
beatrise
Raczkowanie

Ja po czterech miesiacach brania Tetry po 2 kapsułki, teraz mam zacząć branie dziennie 1 kapsułkę Może mi ktoś powiedzieć ile będę musiała tak brać do zakończenia kuracji? Czy taka kuracja trwa pół roku czy jest indywidualnie dobierana do pacjenta?
Stary 2010-03-17, 12:02   #1559
metamorfoza
Rozeznanie

To kwestia indywidualna.. ja w sumie mam brać tylko 3 miesiące. Do tej pory codziennie po 1 tabletce 300mg. Ostatnie opakowanie co drugi dzień po 1 tab. 300mg.

Stary 2010-03-17, 14:26   #1560
beatrise
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez metamorfoza Pokaż wiadomość
To kwestia indywidualna.. ja w sumie mam brać tylko 3 miesiące. Do tej pory codziennie po 1 tabletce 300mg. Ostatnie opakowanie co drugi dzień po 1 tab. 300mg.
mnie dermatolog nie chciał podać przyblizonego teminu zakończenia kuracji mówiąc, że wszystko zależy od mojego stanu skóry ;/

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości