|
|
#1531 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Legnica i okolice
Cytat:
Okolice PWSZ.
|
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
To tak jak ja i Beata
o famka, ja nie skorzytam hehe nie dosc ze nie znam piosenek innych niz rockowe ![]() No ale musze pocwiczyc glos, bo za miesiac to juz pewnie kolysanki zaczne spiewac
|
|
#1533 |
|
Rozeznanie
|
To może być tak, że nawet na ulicy się mijałyśmy. Bedę musiała nadrobić wpisy, żeby bliżej Was poznać.
|
|
#1534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może lekarz sam stwierdzi że ja tylko na cesarkę się nadaję choć moja wada wzroku jest mała bo -1,5 tylko a drugie oko mniej. napewno po cesarcie później jest trudniej bo to wszystko jest porozcinane ale jak miałabym wybór: poród naturalny czy cesarka to już wolałabym żeby mi brzuch pocięli niż żeby mnie "tam" nacinali albo żebym popękała![]() Cytat:
Ja to dokładnie Rataja, więc całkiem możliwe że gdzieś kiedyś się mogłyśmy minąć
Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2010-10-01 o 21:37 |
||
|
|
|
|
#1535 |
|
Raczkowanie
|
No pięknie, pięknie
zaczepaim was tu bezczelnie, a potem się nie odzywam. Nieładnie:/ Już się rehabilituję. Też mam na imię Paulina i mieszkałam na ... Rataja Ale to było ponad 5 lat temu. Od roku znów w Legnicy, bo po ślubie z TŻetem nadażyła się okazja, że mogliśmy poważnie myśleć o kupnie mieszkania i zdecydowaliśmy, że wracamy. Został mi jeszcze rok dojeżdżania na studia do Wrocławia, a mieszkanie w ciągłym remoncie... Obecnie trzymam się Tarninowa, po przeprowadzce będziemy obywatelami Oświęcimskiej - czyli daleko nas nie poniesie
|
|
|
|
|
#1536 |
|
Zadomowienie
|
Karaoke się udało
chrypa na maxa hehNo to wszystkie jesteśmy z tych samych okolic - Lotnicza się kłania
|
|
#1537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Beata, zzo kosztuje 1200zl przy czym to tez moze byc niebezpieczne, bo mozesz nie czuc porodu jako takiego i nie bedziesz wiedziala kiedy przec, no ale.. kazdy ma inaczej ![]() Ja juz jutro spakuje torbe do szpitala bo sie kiepsko czuje a tu juz 34 tydzien...
|
|
|
#1538 | |
|
Raczkowanie
|
Ano są...
Jak się rozkręcę, to może Was na kawę pozapraszam Jakby co, to kawę już mam.Cytat:
I moje serdeczne gratulacjeA z zzo nie jest tak, że ono znosi ból, ale nadal czuje się parcie? Tak mi się dotąd wydawało, ale ze mnie to żaden ekspert w tej materii... |
|
|
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
Tzn mnie polozna mowila, ze po zzo czuc parcie ale nie ma sie jakby sil w tych miesniach zeby przec, cos takiego.. po prostu dretwiejesz
![]() Co do kawy to ja tylko Inkę piję ![]() Kurcze nie wiem jakbym zniosla przeprowadzke. Wymienialismy tylko meble w pokoju i wyniesienie starych + wyciaganie wszystkiego z nich i wkladanie do nowych zajelo nam sporo czasu (trzeba bylo przegladnac co sie ma w meblach ).. ja juz psychicznie nie wytrzymywalam, ale pare dni i mebelki stanely zapelnione
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, że my z Tżtem myślimy o przeprowadzce do Legnicy? Oglądamy już mieszkania.
Wrocław zdecydowanie za drogi ...
|
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam nie wiem jak cenowo, ale na bank drozej, a nie mysleliscie o obrzezach Wrocka?
|
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
Myślelismy o obrzeżach Wrocławia, ba nawet o domku, ale ja nie chcę na odludziu... Nie po to wyjechałam z Bogatyni
A Legnica za moich czasów, tj czasów gdy tam studiowałam, byładla mnie smutnym miastem, okropnie samotna sie czułam. Teraz wiem, że z Piotrkiem nie byłoby tak Piotrek ma tam swoją rodzine, ojca, brata, mnóstwo znajomych. Ja również garstkę, nawet większa niż we Wro. A prawda jest taka, że wcale a wcale z tego wrocławia nie korzystamy. Nasz dzien wygląda praktycznie tak samo: rano praca, powrót 18:00, a w przypadku Piotrka nawet i 20-21:00. Żadnych wyjśc, bo już ani siły ani ochoty nie mamy. Kino, żaaaaaaaadko kiedy. O tyle dobrze, że za mieszkanie teraz grosze płacimy, bo pomieszkujemy u Jeho Babci, więc te 200zł/os nas nie zbawia.Także same widzicie. Szukanie mieszkania czas zacząć ![]() Interesują nas 2/3 pokoje, balkon, i najlepiej piekary A
Edytowane przez Apiska Czas edycji: 2010-10-03 o 22:14 |
|
|
|
|
#1543 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) a jak dobre jedzenie to pizza na papierowych talerzach i brak miejsce (nie wiem jak się nazywa ta pizzeria, ale pewnie wiecie o czym piszę)- ten brak miejsca jest denerwujący. Czy któraś z Was nie szuka koleżanki na basen albo fitness (bardziej basen)- 1 góra dwa razy w tygodniu... ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
Nam na wyjście zostaje tylko niedziela, bo tydzień to ciągle praca. Czemu Piekary? Mnie przeraza takie blokowisko...
|
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt, w Legnicy może brakowac knajpek. Ale wszystko jeszcze przed Legnicą, rozkręci się ![]() A czemu piekary, to napisałam, brat, ojciec, znajomi. Mnie takie blokowisko nie przeraża
|
|
|
|
#1545 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wrocławskie korki to masakra. Chyba ze względu na nie bym się nie przeniosła- ostatnio byliśmy we Wrocku i wyjeżdżaliśmy w stronę Legnicy przez dwie godziny. Nigdy nie mieszkałam w bloku, więc pewnie stąd moje przerażenie tym. Czy knajpki się rozkręcą- mieszkałam 6 lat temu w Legnicy i było prawie tak samo...
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
Lepsze sa okolice Taninowa, nawet Asnyka
blisko do miasta/biedronki/lidla/przystankow.
|
|
#1547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bez przesiadek. Mieszkałam w bloku parę lat - nigdy więcej ! - ciasno ,głośno , zero prywatności.A co do knajpek - nie narzekajcie , powoli wszystko się rozwija. Za jakiś czas powstanie nowy lokal - Gusto + Adria = nowa knajpa ; ) tylko jeszcze nie wiadomo w jakim stylu.
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
Po za tym na piekarach drozsze sa mieszkania niz tutaj u nas
No i tu niedaleko lasek, jeziorka.. alejka w kwadracie, cisza i spokoj Kocham tu mieszkac!Ja tam nie narzekam na knajpki. Wystarczy towarzystwo dobre Lubialam chodzic do starego a2, w nowym nie bylam. Spiz, maska, turas
|
|
#1549 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że wszystkie miałyśmy podobne rozmyślania na temat mieszkania w Legnicy i we Wrocławiu
Też myśleliśmy o miszkaniu we Wrocławiu, potem gdzieś na obrzeżach, a potem nawet w miasteczkach takich jak Oława czy Oleśnica. Przez kilka lat wynajmowaliśmy mieszkanie na Kołłątaja (między dworcem głównym a galerią dominikańską) więc w zasadzie w samym centrum i znaliśmy uroki jak i wady tego rozwiązania. Z tym, że wtakim codziennym życiu znacznie przeważały wady... korki, hałasi tam w zasadzie jest wszędzie daleko. Niektórzy nasi znajomi mieszkający w Leśnicy do centrum dojeżdżali tyle, co ja pociągiem z Legnicy do Wrocławia - a mam szczęście, bo mój instytut znajdujesię ok. 5 minut od drowca. Jeśli chodzi o Legnicę, co akurat my za każdym razem, kiedy wpadaliśmy tu mieszkając we Wrocławiu, mielismy wrażenie, że miasto się zmienia. Tu też mamy bliżej do naszych rodzin. I mogliśmy kupić mieszkanie prawie stumetrowe, a we Wrocławiu stać by nas było na połowę tego. A, i jeszcze bloki Ja nigdy w takim nie mieszkałam, mój mąż tak, ale kilkanaście lat temu. Piekary to w moim wyobrażeniu taka wielka sypialnia Legnicy.I podoba nam się wizja przyszłego mieszkania w starej kamienicy (tak jak u mnie wczesniej na Rataja), blisko parku, centrum, na kwadrat, w sam raz Już się nie mogę doczekać! Ale słabo mi się robi, jak myślę o tym wiecznym remoncie...Ehh...No, to Apiska trzymam kciuki, żeby udało wam się zrealizowaćplany mieszkaniowe i żeybście byli zadowoleni ![]() Xandra23, ja od dłużeszego czasu też rozmyślam, żeby kogoś wyciągnąć na jakis basen, tylko póki co chętnych brak ![]() Anecka, w Smooth Jazz Clubie, który powstał w miejsce starego A2, jest nawet znośnie Choć zupełnie inaczej, wystrój trochę w stylu glamour, znacznie czyściej i jest to dobre miejsce, jak chce się pogadać ze znajomymi, bo muzyka jest trochę cichsza. Jak juz tam kiedyś wpadniesz, podziel się wrażeniami![]() P.S. Skłamałam, mieszkałam w bloku, właśnie we Wrocławiu. Na ostatnim pietrze. Dramat, szczególnie latem. O losie, oby nigdy więcej
Edytowane przez pepitka Czas edycji: 2010-10-04 o 14:10 |
|
|
|
|
#1550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A pod którym numerem na oświęcimskiej mieszkasz, bo mam na tej ulicy koleżankę i jeszcze się zaraz okaże że to ta sama klatka![]() ![]() Xandra23 ja na basen już od dłuższego czasu się zapisuję i coś się wybrać nie mogę. Może jak by w kilka osób to by mi sie to wreszcie udało. Kiedyś to co sobotę chodziłama na basen. Teraz jak najbardziej by się przydało bo do lata trzeba zrzucić przynajmniej trzeba z 10 kilo |
||
|
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
Plecy mnie bolą
hehe No wlasnie do Nas blisko, same pozytywy ![]() BTW. Beata STO LAT STO LAT !!!
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-10-05 o 14:20 |
|
|
|
|
#1552 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To musimy się jakoś bliżej zgadać z tym basenem- dla mnie obojętnie czy weekend czy w tygodniu, akurat mam taką pracę, że czasowo mogę się dostosować, a we dwie chociaż to zawsze raźniej ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Mam jeszcze pytanie- gdzie w Legnicy naprawią mi drukarkę- sprawa pilna bardzo! Albo gdzie dostanę oryginalne tusze do drukarek- byłam na Złotoryjskiej- mają tylko zamienniki, podobnie w Media Markcie i Pryzmacie... a mnie jest potrzebny albo oryginał albo ktoś kto zna się na drukarkach. I jest w miarę tani- oczywiście, bo jak mam zapłacić ze 150 zł za naprawę to wole kupić nową za 200.
|
|
|
#1553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1554 |
|
Rozeznanie
|
To ja widzę, że my obie wagi- z tym, że ja mam urodziny 11-tego, czyli jeszcze kilka dni i u mnie też ćwierćwiecze.
Dla Ciebie wszystkiego najlepszego i spełnienia wszystkich marzeń
|
|
#1555 |
|
Zadomowienie
|
Również dołączam się do życzeń
Ja mam 25tego jeszcze nie wiem gdzie robić... zastanawiałam sie nad kręgielnią piastowską
|
|
#1556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja widzę że lecimy hurtem
|
||
|
|
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
ehehe nie dosc ze mieszkamy niedaleko siebie wszystkie to wszystkie z pazdziernika?
Ja z 21
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
najlepszego beatko!!
|
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wię na wizażu przez cały październik dziać będzie jak zaczniemy świętować. same życzenia będą się sypaćTŻ złożył mi dziś życzonka ale powiedział że prezent dostanę dopiero w sobotę. ciekawe co to takiego że do soboty każe mi czekać ![]() dziękuję bardzo Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2010-10-05 o 22:41 |
|
|
|
|
|
#1560 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja praktyczna jestem
Dlatego, jakbym się miała w grafiku waszych urodzin zagubić, to w tej chwili wszystkim Wam życzę STO LAT!!! I nie, nie wszytskie jesteśmy z października. Ja się wyłamuję, z 10 lutego jestem. Ale jedno pasuje, mi za 4 miesiące tez pierwsza ćwiarka pęknie ![]() Beatko, dobrze, niech stracę, specjalnie dla ciebie herbatka. Czy jakś specjalną sobie życzysz?? Na oświęcimskiej jeszcze nie mieszkam, bo tam syf niemożebny, ale mieszkanie pod szóstką. Ja mam nadzieję, że nie jestem totalnie nieodpowiedzialna podając w necie swoje dane adresowe, więc chyba niedługo troszkę wyedytuję tego posta, jeśli nie macie nic przeciwko ![]() To co, kombinujemy coś z tym basenem?? ja mam wolne popołudnia i wieczory tylko we wtorki i weekendy całe. Tylko ja się niestety nie orientuję, na który basen należałoby się wybrać, ostatnio regularnie chodziłam na ten w budowlance (bo blisko było), ale tam luksusów nie ma i nie wiem, czy bym się odważyła. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

Nienawidze tego szpitala, no ale coz.
Mosesz trafic na porod parugodzinny, wiec spox
Obym ja miala szybki :P

nie dosc ze nie znam piosenek innych niz rockowe 

przy czym to tez moze byc niebezpieczne, bo mozesz nie czuc porodu jako takiego i nie bedziesz wiedziala kiedy przec, no ale.. kazdy ma inaczej 

!!!