|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
|
|
|
|
#1532 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
I to nawet nie taki śluz jak normalnie, tylko czasem mam wrażenie, że tak jakby sama woda leciała....
|
|
|
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ile płacisz za luteine ? Tak z ciekawosci
|
|
|
|
|
#1534 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za Was nieustannie, może już niedługo pozwolą troszkę się poruszać A jak nie nadrobisz spokojnie jak już dzidź bedzie z Wami ![]() Powodzenia w praniu ![]() Cytat:
ale słyszałam że u nas w mieście b.drogo :pCytat:
Cytat:
Ale luteina raczej nie jest groźna ![]() Cytat:
:p Odnośnie naszej niedoszłej sypialni ![]() No więc Tż wziął sie za składanie mebli (bo w pn znów delegacja) zaczłą od zwalenia jakiejś paczki z meblami akurat na mój balsam do stóp (b. tłusty) i ufeflał 2 ściany Potem jakaś wielka blacha spadła mu obijając kolejne dwie szafy więc wracamy do początku remontu ![]() A i jeszcze mi plecy obił jakimś fragmentem mebli ![]() I tak sobie rozmyślam z tym żłobkiem, jutro z Tżtem obgadamy, ale się zastanawiam czy przez to ze jestem w ciaży nie rozbudził mi się jeszcze bardziej instynkt macierzyński w stosunku do Olafa i dlatego tak bardzo mnie ciągnie do zatrzymania malucha przy mnie ![]() Jeszcze coś miałam pisać ale skleroza ciażowa ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- A tak sobie myślę że z tym wkręcaniem i wyczytywaniem w googlach to chyba ciągnie póki ciąża jest spokojna, bezpieczna, jak już się naprawdę coś dzieję, a nie tylko podejrzenia, to tak nie ciągnie do czytania po necie, bo wcale się nie chce wiedzieć co tak naprawde może się stać ![]() hihi: W czternastym tygodniu ciąży istnieje możliwość wyczucia ruchów płodu. Co prawda jest jeszcze bardzo wcześnie, ale niektóre kobiety, które już wcześniej rodziły dzieci, deklarują wyczuwanie ruchów dziecka już na tak wczesnym etapie ciąży. Na początku będą one przypominać poruszanie się bąbelków gazu w brzuchu i trudno będzie je odróżnić od perystaltyki jelit. Z czasem nauczysz się rozpoznawać ruchy dziecka i staną się one stałym elementem towarzyszącym innym objawom ciąży. Ruchy te będą szybciej wyczuwalne, jeśli jest to twoja kolejna ciąża – wtedy masz większą praktykę w ich „wychwytywaniu” i identyfikacji.
[COLOR=blue]Za Tobą szaleje [COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach Marianek i Rysiu Edytowane przez madziuuula Czas edycji: 2013-10-25 o 22:34 |
|||||
|
|
|
#1535 |
|
BAN stały
|
Mycha cieszę się, że na wizycie wszystko poszło dobrze!
![]() Idę spać, bo padam. Niedawno skończyłam myć podłogi. Słodkich snów mamusie |
|
|
|
#1536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja za luteinę zapłaciłam 3,20, a za 2 pudełka duphastonu prawie 80zł. Różnica kolosalna, ale po luteinie chodziłam jak zombie. Po duphastonie skutków ubocznych nie odczuwam. Biorę 2x1, ale powolutku sobie odstawiam i biorę 1x1. Mam nadzieję że w środę nowy gin odstawi mi całkowicie. |
||
|
|
|
#1537 |
|
Rozeznanie
|
29 zł za 30 tab.
|
|
|
|
#1538 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() Cytat:
))))Cytat:
Tak piszecie o tej becie, ja tego też nie miałam. Kurcze dopada mnie bezsenność....
|
|
#1539 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Biedna ty jesteś z tymi wymiotami. Ja to się dobrze odżywiam (aż za dobrze i pewnie już ze 2 to na plusie mam). Ja też chodzę cały czas w wysokich obcasach.
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() a ja dzisiaj się obudziłam o 6,20 i już zasnąć nie mogłam... /Mycha/ - ale duże dzieciątko powiedz mi robił ci dowcipnie czy przez brzuch usg?dwakolory1>> Nie panikujemy!!! do czwartku szybko zleci. /p,s choć ja nie mogę doczekać sie poniedziałkowej wizyty/ Pallas Ril >> dziękuje Ci za zdjecia poduchy Gosiiaczku >> Wszytkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia życzę Wam : Abyście przeszli przez życie razem, z uśmiechem na ustach, z szacunkiem i zrozumieniem. Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-10-26 o 07:46 |
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
Madziula teraz mnie trochę przestraszyłaś bo ja od 5-6tyg na duphastonie. Najpierw 3x1 a teraz 2x1 . Usg mam dopiero 7.11 i wtedy lekarz chce zdecydować czy nadal musze brać czy już przestać.
Ojć to widać że remont pełną parą i jeszcze z ofiarami Możliwe że dlatego ciągnie Cię do zostawienia Olafa w domu ![]() Zamyślona to nie fajnie ;/przykro mi że jesteś z tym sama ![]() Co do cen to u Nas w aptece w mieście duphaston kosztuje 38zł , ale mam sąsiadkę farmaceutkę co mi bierze od siebie w aptece bo tam koszt 22zł więc różnica jest duża. Dzień dobry dziś o dziwo pobudka 7.15 ale i tak się nie wyspałam , bo a to 2x Oskar na mm się budził chyba z 3-4x marudził przez sen i mnie tym obudził musiałam wstać i pogłaskać. Potem się wiercił . |
|
|
|
#1542 |
|
Rozeznanie
|
Dziendobry
ja dziś pobudke mialamo 7... Moja cora do przedszkola nie potrafo się obudzić, albo jak ja idę do pracy, ale jak obue mamy wolne to przed budziki wstaje
|
|
|
|
#1543 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo też się zastanawiamCytat:
Hope dobrze już jesteś w domu ![]() Wczoraj was już drugiej części cytowania nie nadrobilam bo padlam po pracy. Dziś mnie czeka sprzątanie, mąż jedzie na zakupy z lista, a później gotujemy na imprezke miłego dnia
|
||
|
|
|
#1544 |
|
Raczkowanie
|
Asiulka wczoraj jeszcze dowcipne mialam badanie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1545 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Wstałam , jeszcze nie odprawiałam modłów wiec jest dobrze Leże jeszcze w łóżeczku i nie mam siły wstać ![]() Miłego dzionka
|
#1546 |
|
BAN stały
|
Dzień dobry.
Kot mi obudził dzisiaj Emilkę Ta go zobaczyła..hyc na brzuch i chciała go łapać przez szczebelki łóżeczka. Musiałam rozgonić to towarzystwo Na szczęście potem zasnęła jeszcze na trochę..i właśnie wstałyśmy ![]() W gardle mnie zaczyna drapać
|
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() łoooo, to duzo. Ja za 50 tabl. płace cos koło 3 zł...
|
|
|
|
|
#1548 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak to zmiksujesz z burakami i jabłkiem, jeszcze zapomniałam dodać, że trochę wody mineralnej wlewam, żeby było bardziej płynne, to się zmixuje wszystko ładnie.Najlepiej robić na oko. Jak ktoś lubi buraki to więcej buraków niż jabłka. Natka pietruszki ma dużo witamin, a w takim koktajlu jest nawet niewyczuwalna. Chyba, że się wrzuci cały pęczek ![]() Cytat:
![]() Cena ta sama 38 zł. Drogo wychodzi.
|
|
|
#1549 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane!
My już po pasowaniu, więc Misia jest pełnoprawnym przedszkolakiem Wszystko się udało tylko musiałam cały czas stać za Nią, bo się trochę wstydziła Program artystyczny był krótki (10 min), ale wystarczający, bo Maluchy już pod koniec się kręciły. Oczywiście ryczałam jak Misia śpiewała piosenki (![]() Na koniec dostała dyplom i paczkę ze słodyczami )Wieczorem wrzucę jakieś zdjęcia. Miłego dnia
|
|
#1550 |
|
Wtajemniczenie
|
Mąż wrócił z zakupów i kupił mi lizaka o smaku coli
Niedługo pojawią sie mamusie wakacyjne , jak ten czas leci
|
#1551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1552 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Mamy weekend! ![]() Miłego! |
|
|
|
#1553 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wam ciągle narzekam, ale komu mam się wyrzalić. Sory jak was męczę...
Ale.. mąż się do mnie nie odzywa. Od wczoraj rana. Obraził się śmiertelnie. Wiecie o co? Na facebooku odezwał się do mnie kolega z gimnazjum i zapyał co u mnie. I mu odpisałam. Zapytałam co u niego. On też napisał. Palłam tylko (nie mając nic złego na myśli) chyba głupotę. Zapytałam czy się ożenił, on napisała że nie, a ja że szczęściarzem jest. I mój mąż traktuje to praktycznie na równi ze zdradą. On zawsze byl taki zazdrosny, ale no bez przesady. Zapytałam go czy jak spotka koleżankę ze szkoły i zapyta go co u niego to co, odwróci się na pięcie i pójdzie? Jak ja mialam się zachować. On twierdzi że robię go w ch.... i że następnym razem nakryje mnie z kimś w łóżku. I wogóle nie odbiera od dwóch dni ode mnie telefonów. A ja nie dość że mam problemy w pracy to jeszcze on mi dowala teraz. Tak mi smutno... Nie chce ze mną gadać a ja uważam że nic złego nie zrobiłam. Powiedzcie same bo ja już sama nie wiem. Może nie powinnam odpisywać... Jestem normalnie załamana. Ten tydzień mam jakiś pechowy: w pracy problemy, z mężem, z Kubą w szkole... Nie mam siły
|
|
#1554 |
|
Raczkowanie
|
Witam weekendowo ;-)
My dzisiaj z córcią na święto dyni mykamy, wczoraj prawie cały dzień siedziałam nad strojem dynii... Jedna wielka improwizacja ha ha ha... :-D Czytam Was prawie na bieżąco, ale ostatnio mało czasu żeby usiąść i pogadulić, przyszły tydzień też tak się zapowiada, muszę z Małą po lekarzach pobiegać, no i we wtorek wizyta, ciekawe co gin powie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1555 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja czytam Twojego bloga własnie teraz ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
zachowanie meza, zasługuje na baty! To tylko była rozmowa, baaa nawet nie tyle rozmowa, co zwykłe pisanie.. I masz racje, nic złego nie zrobiłas! Musisz byc silna i dzielna! Cytat:
|
|||
|
|
|
#1556 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Dziewczęta
No to czekam dziś na krok ze strony TŻta mówił, że dziś powie, no zobaczymy Cytat:
Pisałyście o luteinie na ulotce jest napisane, że przy poronieniach nawykowych, stosuje się ją w cyklu, w którym planuje się zajście w ciążę i kontynuuje, aż do 18, 20 tyg. Ciekawa jestem, dlaczego Wam gin zalecił jej branie do tego czasu, pytałyście może o to? Mnie np ginka przepisała 2 opakowania luteiny mam je brać 3x1 i mam je już wybrać póki się nie skończą
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-10-26 o 10:20 |
|
|
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby maz zebrał sie na odwage! ;-)chocby do 18-20 tyg, to jeszcze zostało mi kilka tygodni - chociaz nie powiem, dla mnie to uciazliwe juz branie tej luteiny dowcipnie :/ Nie lubie tego. Tym bardziej, ze mam długie pazurki |
|
|
|
|
#1558 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czekamy na zdjęcia ![]() Cytat:
Seleniti jestem bardzo ciekawa co z tego wyjdzie czekam na wieści!!!A mi się dziś śniły noworodki i duże brzuszki chyba już przeżywam!!Miłej soboty mamuśki Edytowane przez martuszka0 Czas edycji: 2013-10-26 o 10:26 |
|||
|
|
|
#1559 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no jest to uciążliwe, tu się zgodzę Wchłonie, wchłonie zobaczysz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

I to nawet nie taki śluz jak normalnie, tylko czasem mam wrażenie, że tak jakby sama woda leciała....

zaraz "mu daaam!"

za wyniki!
za zdrowie Małego,

klask i:

mówił, że dziś powie, no zobaczymy