Kosmetyki w Wielkiej Brytanii - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-11, 11:23   #1531
lilithin
Wtajemniczenie

Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

Cytat:
Napisane przez Nastusia85 Pokaż wiadomość
a czy może któras z Was używa/ła produktów do pielęgnacji twarzy Neutrogeny..? ja aktualnie używam i jestem zadowolona.. ale w PL jeszcze ich nie widziałam.. co za zacofany kraj
ja w Anglii nie widzialam kosmetykow vichy ani la roche-posay. to dopiero zacofany kraj
no tak, ale to Polska jest oczywiscie najgorsza. kocham mentalalnosc rodakow.
lilithin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-11, 11:54   #1532
2016070150903
Konto usunięte

Cytat:
a czy może któras z Was używa/ła produktów do pielęgnacji twarzy Neutrogeny..? ja aktualnie używam i jestem zadowolona.. ale w PL jeszcze ich nie widziałam.. co za zacofany kraj
no straszny kraj, po prostu!

2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-11, 12:30   #1533
Nastusia85
Raczkowanie

ja mam akurat żel do twarzy i tonik przeciwko blackheads i bardzo mi sie podoba.. w ogóle lubie kosmetyki Neutrogeny.. ale z chęcią wypróbowałabym czegos nowego.. mam ochote na cos z Lush
Nastusia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-11, 13:03   #1534
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
ja mam akurat żel do twarzy i tonik przeciwko blackheads i bardzo mi sie podoba.. w ogóle lubie kosmetyki Neutrogeny.. ale z chęcią wypróbowałabym czegos nowego.. mam ochote na cos z Lush
Te kosmetyki Neutrogeny to akurat w Polsce sa

Cytat:
Napisane przez lilithin Pokaż wiadomość
ja w Anglii nie widzialam kosmetykow vichy ani la roche-posay. to dopiero zacofany kraj
Firmy Vichy to mamy tu wszystko LRP to fakt - nie ma.

A kto mowi, ze Polska najgorsza. Po prostu nie jest najlepsza, ot co
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-11, 18:25   #1535
Nastusia85
Raczkowanie

ej.. spokojnie dziewczynki.. przecież nic sie nie stało
ja mówie akurat o tym, z czym osobiście sie spotkałam, wiec nie reagujcie tak alergicznie
ja akurat tych kosmetyków Neutrogeny nie spotkałam, dlatego o tym napisałam.. chyba moge, co?
Nastusia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-11, 23:40   #1536
monikao
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilithin Pokaż wiadomość

Kosmetyki Vichy i la roche-posay sa dostepne w wybranych aptekach na terenie calej UK. Na stronce internetowej mozesz sprawdzic lokalizacje.
pozdrawiam
monikao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-12, 11:21   #1537
Beekeeper
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Beekeeper
Re: Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

Cytat:
Napisane przez Maria221 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie. Czy jak będziecie na zakupach, tj przy okazji mogłybyście zerknąć czy w UK jest rozświetlacz Bourjois, o ten

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=13533

bo w Polsce tego nie ma, podobno kiedyś było, ale ja tego nigdy nie widziałam. Przy okazji mogłybyście sprawdzić też cenę i kolorek, jeśli to nie sprawi problemu. Z góry dzięki
Zerknelam dla Ciebie w weekend i na stoisku w Superdrugu byl z tej serii rozswietlacz w kolorze brzoskwiniowym. Cena Ł6.95 jak sie nie myle... Byl takze obok krem tonujacy-bronzer w takiej samej tubce, cena chyba tez taka sama.
Tylko, ze moim skromnym zdaniem to jest totalny, nieprzydatny bajer i tak naprawde w ogole nie dziala... Po wycisnieciu na reke ma faktycznie taki ladny, swiezy rozowo-brzoskwiniowy kolor, ale po wtarciu w skore nic juz nie zostaje, KOMPLETNIE NIC! to ma byc lekki, matowy fluid rozswietlajacy, ale naprawde nie ma zadnej roznicy, probowalam w jednym swietle, potem w drugim,szukalam na rece chocby ocieplenia na skorze, ale NIC!nie ma zadnej roznicy... juz ten bronzujacy krem tonujacy jest troche lepszy bo cus tam widac, taki ladny neutralny bronzik.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-12, 15:51   #1538
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

Dziewczyny ) Muszę się czymś pochwalić, choć ma to ciut mniej wspólnego z kosmetykami
Mam strasznie wysuszone i zniszczone włosy, używałam całej serii Kerastase Aqua Oleum i niby efekty były ale nie takie jakich się spodziewałam .
Długo wachałam się, czy kupić sobie suszarkę Imetec'a z NutriHeat nakładką. W końcu się zdecydowałam. Jestem baaardzo mile zaskoczona.
Po pierwszym zastosowaniu mam mięciutkie, błyszczące włosy. Czyli to czego szukałam.
Polecam dla dziewczyn z bardzo zniszczonymi włosami.

monikao vichy kosmetyki wiem, że są ...ale la roche-posay?Znalazłam jedną stronę apteki internetowej na której się nie mogę zalogować. Jak możesz, wyślij mi linka gdzie mogę zakupić kosmetyki la roche.
kuseczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-12, 16:26   #1539
olka_222
Zakorzenienie

dziewczyny a czy wy jako ekspertki mozecie polecić coś na ogromne ropne wypryski które powstały od wody angielksiej i coś do włosów zeby nie wypadały???
Stary 2007-11-12, 20:03   #1540
aaliyah
Zakorzenienie

A ja musze sie pochwalic, ze wreszcie dotarly do mnie rozswietlacz i krem tonujacy od Pout. I oba zakupy trafione
Stary 2007-11-12, 22:29   #1541
Maria221
Wtajemniczenie

Wink Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

Do Beekeeper,

Dziekuję ci kochana, mnie właśnie chodzi o takie transparętne cuś, bo kremów toujących, podkładów ani fluidów nie używam, chodzi mi tylko o taki b. delikatny kolorek. Ale tego różowego nie było? A jaki kolor ma to opakowanie od tego rożświetlacza, takie samo jak to rózowe tylko inny kolor, właśnie brzoskwiniowy czy zupełnie inny. Przepraszam, ze cie zadręczam pytaniami, jeszcze raz dziekuję. Teraz muszę kombinować aby ktoś mi to przwiózł z Anglii.
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-13, 02:37   #1542
monikao
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kuseczka Pokaż wiadomość

monikao vichy kosmetyki wiem, że są ...ale la roche-posay?Znalazłam jedną stronę apteki internetowej na której się nie mogę zalogować. Jak możesz, wyślij mi linka gdzie mogę zakupić kosmetyki la roche.
http://www.twenga.co.uk/search.php?q=la+roche+posay

http://www.leguidesante.co.uk/D9/brand/roche-posay/

Nie jest ich wiele, bo jedyny istniejacy sklep na UK jest w Irlandii, ale to pewnie juz wiesz.
monikao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-13, 11:21   #1543
AniaWila
BAN stały

to ja tez musze sie pochwalic tak na szybciocha, bo wlasnie sie pakuje do wyjazdu....

no wiec, wyobrazcie sobie,że w tamten czwartek na bezclowce, jak lecialam do PL kupilam: Idealista Este Lauder o zabojczej pojemnosci 100ml za UWAGA!!!!!!!!!! 58funtow!!!!!!!!! przY czym 50ml w sklepie kosztuje chyba 47 ! jak dla mnie super okazja i nie moglam sie oprzec az dech mi w piersi zapiera jak spogladam na ta monstrualna butle tymbardziej, ze jestem z Idealista coraz bardziej zadowolona

jako maly bonus kupilam jeszcze all about Eyes rich Clinique

jak wroce nadrobie te stronki coscie naklepaly i sie ustosunkuje do tresci
AniaWila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-13, 17:27   #1544
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

AniaWila mam pytanie
Używam obecnie kwasów na twarzyczke i przechodzę na razie kryzys-czyli oczyszczanie cery. Widzę jednak, że jest coraz lepiej. Czy po skończonej kuracji można by było stosować Idealista dla podtrzymania efektu?w ogóle czy on się nadaje do tłustej cery? z góry dzięki za odpowiedź
kuseczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-14, 10:47   #1545
Beekeeper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maria221 Pokaż wiadomość
Do Beekeeper,

Dziekuję ci kochana, mnie właśnie chodzi o takie transparętne cuś, bo kremów toujących, podkładów ani fluidów nie używam, chodzi mi tylko o taki b. delikatny kolorek. Ale tego różowego nie było? A jaki kolor ma to opakowanie od tego rożświetlacza, takie samo jak to rózowe tylko inny kolor, właśnie brzoskwiniowy czy zupełnie inny. Przepraszam, ze cie zadręczam pytaniami, jeszcze raz dziekuję. Teraz muszę kombinować aby ktoś mi to przwiózł z Anglii.
juz Ci mowie... to jest ten na samej gorze, a bronzujacy jest na dole strony http://www.bourjois.fr/teint/embellisseurs
Stary 2007-11-14, 11:20   #1546
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AniaWila Pokaż wiadomość
to ja tez musze sie pochwalic tak na szybciocha, bo wlasnie sie pakuje do wyjazdu....

no wiec, wyobrazcie sobie,że w tamten czwartek na bezclowce, jak lecialam do PL kupilam: Idealista Este Lauder o zabojczej pojemnosci 100ml za UWAGA!!!!!!!!!! 58funtow!!!!!!!!! przY czym 50ml w sklepie kosztuje chyba 47 ! jak dla mnie super okazja i nie moglam sie oprzec az dech mi w piersi zapiera jak spogladam na ta monstrualna butle tymbardziej, ze jestem z Idealista coraz bardziej zadowolona

jako maly bonus kupilam jeszcze all about Eyes rich Clinique

jak wroce nadrobie te stronki coscie naklepaly i sie ustosunkuje do tresci
Gratulacje Aniu , to rzeczywiscie byla okazja! Ja za to odkrywam pielegnacje BeneFitu. Uzywam sobie Firmology od kilku dni i to swietnie matuje i pielegnuje. Dla tlustych cer jak znalazl! Jestem mile zaskoczona.

Ja jakos wole klasyczny All About Eyes Rich wydaje mi sie tlusty...
Stary 2007-11-14, 14:06   #1547
AniaWila
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kuseczka Pokaż wiadomość
AniaWila mam pytanie
Używam obecnie kwasów na twarzyczke i przechodzę na razie kryzys-czyli oczyszczanie cery. Widzę jednak, że jest coraz lepiej. Czy po skończonej kuracji można by było stosować Idealista dla podtrzymania efektu?w ogóle czy on się nadaje do tłustej cery? z góry dzięki za odpowiedź

hmm sama mam wlasnie taka tlusta cerke i sama stosowalam niegdys kwasy, choc niezbyt wytrwale. I pamietam, ze po kwaszeniu traktowalam sie Repairwearem Clinique. Specjalistka ze mnie zadna, ale na moje oko spokojnie uzywalabym Idealista w Twojej sytuacji.

Aaliyah znowu jakis HIT??? ja z Toba nie wytrzymam, a moj portfel tymbardziej testuj, testuj i zdawaj na bierzaco relacje.

A co do moich kuracji jesienno zimowych to zdecydowalam sie wlasnie na ''este lauderowa''

Wlasnie wrocilam do Londynu....kilka godzin temu ''trafila'' mnie na promie kolejna niepowrtarzalna okazja. A mianowicie - kupilam 50ml Advanced Night Repair + 15ml ANR eye recovery complex. I tu tez uwaga - za 50f

Tak wiec jak pisalam kiedys tam - w dzien bede sie idealistowac a na noc Night Repair. jestem wyposarzona w powaznej wagi bron, wiec do dziela

I zobaczymy czy te patenty i cuda kosmetologii dadza rade z moim obliczem

ps: a co do all about eye - mialam tylko ta pierwsza wersje. Ta rzeczywiscie tlustsza i tresciwsza, ale jakos mi nie przeszkadza. Poza tym na jesien i zime chyba akurat, tymbardziej ze nie odczuwam dyskomfortu
Stary 2007-11-14, 15:51   #1548
Beekeeper
Zakorzenienie

to ja tez sie Wam pochwale... Kupilam sobie ostatnio pierwsze pedzle z Body Shopa! na poczatek z grubej rury najwiekszy do twarzy (Ł13) i ciala i pedzelek chowany do ust (Ł8). Z tego do duzego jestem bardzo zadowolona. Jest calkiem inny niz te, ktore mialam do tej pory, zrsezta cala seria jest ze tak powiem...specyficzna: bardzo ladnie obcieta, miekka ale tez sliska i nie do wszystkeigo idealna. Przypominaja mi silikonowe pedzle do podkladu... Np zauwazylam, ze przez ten specyficzny wlos zuzywam o wiele wiecej pudru sypkiego niz zwykle... Nie wiem, czy on mi sie wciera w twarz czy jak, ale moge nalozyc z 5 warstw i wydaje mi sie jakby nic nie bylo. Zwykle przy uzyciu 'suchych' pedzli wystarczyla mi z powodzeniem jedna warstwa.
Uwielbiam za to ich raczke, bo mozna ja postawic i tak fajnie wtedy wyglada

Pedzelek do ust i korektora (chowany) jest jak na razie ok, nic nadzwyczajnego, moglby byc bardziej miekki i plaski. Taki standartowy pedzelek.

Ale, ale, aleee to nie wszystko... Najbardziej sie ekscytuje,bo wczoraj kupilam sobie w koncu... kufer na kosmetyki!!! Taki wiecie wiecie... srebrny, na kluczyk, z rozsuwanymi polkami, pro, bajerancki, fifarafa itd

Miejsce zakupu: B&Q Ale kto tam bedzie zwracal na to uwage. Kocham go juz. Zwlaszcza ze przegrodki w srodku mozna dowolnie rozsuwac, za co obdarzylam go dozgonna miloscia. Mam nadzieje, ze wszystkie moje skarby sie tam zmieszcza, tralala...
Cena Ł22.

oooo, taki mom , pierwszy od gory=> http://www.10starswholesale.com/cosmeticcases.html

tu lepiej widac:
http://readymademag.com/forums/viewtopic.php?t=1220
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg traincase__2.jpg (33,4 KB, 23 załadowań)
Stary 2007-11-14, 15:56   #1549
AniaWila
BAN stały

Dot.: Re: Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

Bee daje Ci gwaranta, ze dzisiaj jeszcze mnie w B&Q zobacza od dawna poluje na taki kuferek....wszystko mi sie ''wala'' po lazience, szufladach i jakichs gratisowych kosmetyczkach klinika dodawanych wraz z probkami

a co do pedzli to musze obadac, chociaz nie zapowiadam sie na adepta sztuki makijazu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-14, 16:08   #1550
Beekeeper
Zakorzenienie

Re: Dot.: Re: Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

warto warto, przelecialam wlasnie ebay i sklepy w internecie i nic nadzywczajnego, jesli tansze to pare funtow, ale przesylka jest b.droga. W B&Q jest znowu spory wybor, ja wybralam ta najwieksza, choc byly jeszcze walizki i walizeczki (bez przegrodek w srodku) i takie plastikowe kufrzyska (obawiam sie, ze keidys to po taki bede sie musiala udac, jak dalej bede sie oddawala mniej lub bardziej przewidzianym zakupom w Bootsie... )

Ten moj kufer z B&Q wyglada identycznie jak ten tutaj MACA, tyle ze jest caly srebrny http://cgi.ebay.co.uk/MAC-Traincase-...ayphotohosting

OOO, chyba indetyczny mam => http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...ayphotohosting
Stary 2007-11-14, 16:10   #1551
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AniaWila Pokaż wiadomość

Aaliyah znowu jakis HIT??? ja z Toba nie wytrzymam, a moj portfel tymbardziej testuj, testuj i zdawaj na bierzaco relacje.

A co do moich kuracji jesienno zimowych to zdecydowalam sie wlasnie na ''este lauderowa''

Wlasnie wrocilam do Londynu....kilka godzin temu ''trafila'' mnie na promie kolejna niepowrtarzalna okazja. A mianowicie - kupilam 50ml Advanced Night Repair + 15ml ANR eye recovery complex. I tu tez uwaga - za 50f

Tak wiec jak pisalam kiedys tam - w dzien bede sie idealistowac a na noc Night Repair. jestem wyposarzona w powaznej wagi bron, wiec do dziela

I zobaczymy czy te patenty i cuda kosmetologii dadza rade z moim obliczem

ps: a co do all about eye - mialam tylko ta pierwsza wersje. Ta rzeczywiscie tlustsza i tresciwsza, ale jakos mi nie przeszkadza. Poza tym na jesien i zime chyba akurat, tymbardziej ze nie odczuwam dyskomfortu
No bardzo jestem z tego Firmology zadowolona. A Ty widze sie zaestelauderowalas Fajnie
All About Eyes Rich tez jest dobry, to tylko kwestia gustu jaka konsystencje lubisz i moze i racja, ze na zime Rich moze byc lepszy.

Cytat:
Napisane przez Beekeeper Pokaż wiadomość
to ja tez sie Wam pochwale... Kupilam sobie ostatnio pierwsze pedzle z Body Shopa! na poczatek z grubej rury najwiekszy do twarzy (Ł13) i ciala i pedzelek chowany do ust (Ł8). Z tego do duzego jestem bardzo zadowolona. Jest calkiem inny niz te, ktore mialam do tej pory, zrsezta cala seria jest ze tak powiem...specyficzna: bardzo ladnie obcieta, miekka ale tez sliska i nie do wszystkeigo idealna. Przypominaja mi silikonowe pedzle do podkladu... Np zauwazylam, ze przez ten specyficzny wlos zuzywam o wiele wiecej pudru sypkiego niz zwykle... Nie wiem, czy on mi sie wciera w twarz czy jak, ale moge nalozyc z 5 warstw i wydaje mi sie jakby nic nie bylo. Zwykle przy uzyciu 'suchych' pedzli wystarczyla mi z powodzeniem jedna warstwa.
Uwielbiam za to ich raczke, bo mozna ja postawic i tak fajnie wtedy wyglada

Pedzelek do ust i korektora (chowany) jest jak na razie ok, nic nadzwyczajnego, moglby byc bardziej miekki i plaski. Taki standartowy pedzelek.

Ale, ale, aleee to nie wszystko... Najbardziej sie ekscytuje,bo wczoraj kupilam sobie w koncu... kufer na kosmetyki!!! Taki wiecie wiecie... srebrny, na kluczyk, z rozsuwanymi polkami, pro, bajerancki, fifarafa itd

Miejsce zakupu: B&Q Ale kto tam bedzie zwracal na to uwage. Kocham go juz. Zwlaszcza ze przegrodki w srodku mozna dowolnie rozsuwac, za co obdarzylam go dozgonna miloscia. Mam nadzieje, ze wszystkie moje skarby sie tam zmieszcza, tralala...
Cena Ł22.

oooo, taki mom , pierwszy od gory=> http://www.10starswholesale.com/cosmeticcases.html

tu lepiej widac:
http://readymademag.com/forums/viewtopic.php?t=1220
Bee, jestem wielbicielka pedzli Body Shopu

A ten kuferek to nie jest przypadkiem na narzedzia? w sumie kosmetyki to tez narzedzia wlasciwie - THE TOOLS OF BEAUTY
Gratuluje zakupu!

Ja chyba swoj kuferek kochany przytacham z Polski, co mi go TZ sprawil, a ktorego z jakiegos blizej nieznanego powodu zostawilam u rodzicow
Stary 2007-11-14, 16:56   #1552
olka_222
Zakorzenienie

dziewczyny widziałam balsam do ciała Palmers'a ale za 4 funty w sklepie ASDA. czy to właśnie o nim było wspomniane?
Stary 2007-11-14, 17:00   #1553
Beekeeper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
A ten kuferek to nie jest przypadkiem na narzedzia?
Gratuluje zakupu!
eeee, za ladny na narzedzia
Stary 2007-11-14, 19:07   #1554
Maria221
Wtajemniczenie

Talking Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

Do beekeeper,

B. ci dziękuję myślałam, ze to jest podkład albo coś podobnego albo z podkładową konsystencją, ale skoro to jest transparentne i takie b. delikatne to moze poproszę koleżankę aby mi załatwiła. A tego rózowego nie ma w ogóle? Bo gdyby były oba to bym ją o oba poprosiła.
(wlasciwie to nie jest koleżanka tylko siostra koleżanki, a ja nie mam z nią bezpośredniego kontaktu) Dlatego prosze was kochane
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-14, 20:46   #1555
Olaola
Zadomowienie

Witajcie dziewuszki, dawno sie nie odzywalam!

Takze rzuce wieloma niusami

kosmetyki Lily Lolo - zaraz po przeczytaniu zachwytow Aaliyah zamowilam sobie probki . Rewelacja, trzy kolory podkladow, korektor, dwa pudry wykanczajace i roz - okolo 8 funtow lacznie z przesylka! Swietna sprawa z takimi probeczkami. A najlepsze jest to, ze pokazuje to tez, jak niezwykle wydajne sa podklady, tej odrobinki podladu uzywam juz od ponad tygodnia i ciagle zostalo na 2-3 aplikacje. Jestem zachwycona! Znacznie poprawila mi sie ostatnio cera (w ciagu ostatnich dwoch tygodni) i mam wrazenie, ze to moze byc rowniez wplyw tego kosmetyku. Korektor i pudry wykanczajace zachwycily mnie troche mniej, ale za to roz jest cudowny! "Niestety" na roze ustalilam sobie limit . Najpierw chce wykonczyc chociaz jeden z tych, ktore mam, a potem zamowie Lily Lolo. Poki co leci do mnie pelnowymiarowe opakowanie podkladu i pedzel kabuki muahaha!

A na Lush sie zezloscilam , najwyrazniej przestali produkowac te maseczke Mask of Magnaminty, o ktorej tak sie tu rozpisywalam! Cholerka... na szczescie dzieki Wam jestem szczesliwa posiadaczka maseczki Bootsa, ktora sprawuje sie rownie dobrze, a moze i lepiej - inaczej chyba bym plakala!
Na maseczke 15stominutowa Clinique wciaz sie czaje - jak po niej wyglada twarz w porownaniu do Botanicsa?

Kupilam tez serum do twarzy firmy Avalon Organics - jako maniaczka naturalnej pielegnacji . Sprawuje sie cudownie, jest niedrogie i widze znaczna poprawe cery. Jesli ktos jest zainteresowany - napisze wiecej. Aha, nabylam tez mydelko mineralne J. Malki, ale tu jakichs wielkich zachwytow nie ma - no mydlo, jak to mydlo, troche sciaga, oczyszcza ladnie, ja generalnie nie jestem wielbicielka mycia buzi woda... raczej pozostane przy moich mleczkach i tonikach Simple, te sprawuja sie cudnie.

Ufff, ale sie napisalam! Buziaki, dziewczyny
Olaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-14, 21:15   #1556
olka_222
Zakorzenienie

no OlaOla mozesz napisać coś więcej o tych niedrogich naturalnych kosmetykach Avalon. Po raz pierwszy słyszę o takiej firmie.

Myślę też dziewczyny że warto byłoby zrobić jakąś taką wyraźną lsitę firm kosmetycznych i ich produktów które są nieznane osobom przybywającym z polski, a warte są do spróbowania ze względów cenowych, działania lub innych. nieraz stoje przed półką i zastanawiam się co to za firma, czy dobra czy nie. Nie mówię tutaj o takich firmahc jak estee lauder albo clinique bo te firmy znane są również w polsce. Ale np maseczka botanics (którą nawiasem mówiąc wczoraj naybłam ) jest w polsce nieznana.

Co wy na to?
Stary 2007-11-15, 01:44   #1557
mariolasl
Zakorzenienie

Dziewczyny chyle czola, wasza wiedza jest imponujaca.
Wlasciwie to nie powinnam tu wcale zagladac, bo juz przegladam strone Lily Lolo i inne . Najgorsze jest to, ze juz wyczerpalam limit na kolorowke w tym roku, bo ostatnio wpadlam w sidla MACa.
Potraktuje jednak ta strone jako kopalnie wiedzy na przyszlosc
Stary 2007-11-15, 08:23   #1558
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olaola Pokaż wiadomość
kosmetyki Lily Lolo - zaraz po przeczytaniu zachwytow Aaliyah zamowilam sobie probki . Rewelacja, trzy kolory podkladow, korektor, dwa pudry wykanczajace i roz - okolo 8 funtow lacznie z przesylka! Swietna sprawa z takimi probeczkami. A najlepsze jest to, ze pokazuje to tez, jak niezwykle wydajne sa podklady, tej odrobinki podladu uzywam juz od ponad tygodnia i ciagle zostalo na 2-3 aplikacje. Jestem zachwycona! Znacznie poprawila mi sie ostatnio cera (w ciagu ostatnich dwoch tygodni) i mam wrazenie, ze to moze byc rowniez wplyw tego kosmetyku. Korektor i pudry wykanczajace zachwycily mnie troche mniej, ale za to roz jest cudowny! "Niestety" na roze ustalilam sobie limit . Najpierw chce wykonczyc chociaz jeden z tych, ktore mam, a potem zamowie Lily Lolo. Poki co leci do mnie pelnowymiarowe opakowanie podkladu i pedzel kabuki muahaha!
I kolejna Wizazanka zadowolona z LilyLolo

Cytat:
A na Lush sie zezloscilam , najwyrazniej przestali produkowac te maseczke Mask of Magnaminty, o ktorej tak sie tu rozpisywalam! Cholerka... na szczescie dzieki Wam jestem szczesliwa posiadaczka maseczki Bootsa, ktora sprawuje sie rownie dobrze, a moze i lepiej - inaczej chyba bym plakala!
OlaOla a mozesz polecic jeszcze jakies produkty od Lush. Chcialabym sobie cos kupic i moze jeszcze cos dla mamy na prezent. Kiedys kupowalam zestawy z BS, ale teraz kiedy juz jest w Polsce pomyslalam, ze Lush jest dobra alternatywa.

Cytat:
Na maseczke 15stominutowa Clinique wciaz sie czaje - jak po niej wyglada twarz w porownaniu do Botanicsa?
Te maseczki sa zupelnie od siebie rozne. Botanics gleboko oczyszcza jak przystalo na dobra glinkowa maseczke. Natomiast clinique to maseczka zluszczajaca. Dobrze radzi sobie z przebarwieniami i mocno wygladza cere.

Cytat:
Kupilam tez serum do twarzy firmy Avalon Organics - jako maniaczka naturalnej pielegnacji . Sprawuje sie cudownie, jest niedrogie i widze znaczna poprawe cery. Jesli ktos jest zainteresowany - napisze wiecej. Aha, nabylam tez mydelko mineralne J. Malki, ale tu jakichs wielkich zachwytow nie ma - no mydlo, jak to mydlo, troche sciaga, oczyszcza ladnie, ja generalnie nie jestem wielbicielka mycia buzi woda... raczej pozostane przy moich mleczkach i tonikach Simple, te sprawuja sie cudnie.
OlaOla mozesz napisac cos wiecej o tym serum Czy nadaje sie dla tlustej cery? Jakie jest jego dzialanie?

Mydelko mineralne? Ja mam olejek do mycia twarzy Malki i uwazam, ze jest super Aaaa, chyba ze masz na mysli w kostce - jest ok, ale zdecydowanie polecam olejek! [/quote]

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
Myślę też dziewczyny że warto byłoby zrobić jakąś taką wyraźną lsitę firm kosmetycznych i ich produktów które są nieznane osobom przybywającym z polski, a warte są do spróbowania ze względów cenowych, działania lub innych. nieraz stoje przed półką i zastanawiam się co to za firma, czy dobra czy nie. Nie mówię tutaj o takich firmahc jak estee lauder albo clinique bo te firmy znane są również w polsce. Ale np maseczka botanics (którą nawiasem mówiąc wczoraj naybłam ) jest w polsce nieznana.

Co wy na to?
A czy nie do tego sluzy funkcja torebka na KWC?

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dziewczyny chyle czola, wasza wiedza jest imponujaca.
Wlasciwie to nie powinnam tu wcale zagladac, bo juz przegladam strone Lily Lolo i inne . Najgorsze jest to, ze juz wyczerpalam limit na kolorowke w tym roku, bo ostatnio wpadlam w sidla MACa.
Potraktuje jednak ta strone jako kopalnie wiedzy na przyszlosc
Mariolu , czuje sie poniekad odpowiedzialna za to LilyLolo. Wizaz ma moc!
Stary 2007-11-15, 12:01   #1559
Beekeeper
Zakorzenienie

dziewczyny, a jakimi pedzlami nakladacie LilyLolo?Sa na rynku jakeis specjalne do mineralow?
Stary 2007-11-15, 12:20   #1560
Olaola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
I kolejna Wizazanka zadowolona z LilyLolo
I to jak Kusicielko Ty!

Cytat:
OlaOla a mozesz polecic jeszcze jakies produkty od Lush. Chcialabym sobie cos kupic i moze jeszcze cos dla mamy na prezent. Kiedys kupowalam zestawy z BS, ale teraz kiedy juz jest w Polsce pomyslalam, ze Lush jest dobra alternatywa.
A co robisz w sobotę przed południem/wczesnym popołudniem, kochana? Bo możemy się wybrać na wspólne lushowe zakupy, ja akurat jestem wolna... i wtedy mogłabym Ci pokazać wszystko, co polecam, a trochę tego jest może do Covent Garden albo na Victorię (choć Covent Garden zdecydowanie rządzi, poza tym mają tam też naturalne kosmetyki do makijażu siostrzanej firmy Lush - Be Never Too Busy To B Beautiful - do obejrzenia tutaj http://www.lush.co.uk/IndexB.aspx)

Cytat:
Te maseczki sa zupelnie od siebie rozne. Botanics gleboko oczyszcza jak przystalo na dobra glinkowa maseczke. Natomiast clinique to maseczka zluszczajaca. Dobrze radzi sobie z przebarwieniami i mocno wygladza cere.
A to świetnie, że są zupełnie różne - mam preteks, żeby kupić... bo przecież takiej jeszcze nie mam

Cytat:
OlaOla mozesz napisac cos wiecej o tym serum Czy nadaje sie dla tlustej cery? Jakie jest jego dzialanie?
Myślę, że się nadaje, bo jest bardzo lekkie, momentalnie sie wchłania (ja mam mieszana cerę, lekko tłuste czółko), można je niby stosować bez kremu, ale dla mnie nie nawilżałoby dostatecznie - może przy tłustej cerze właśnie jest to możliwe.
Oto, co piszą o serum na stronie internetowej: http://www.avalonorganics.com/?id=83&pid=17
A co ja widzę na swojej facjacie? Skóra jest zdecydowanie gładsza, jeszcze jakieś zaczerwienienia po starszych pryszczykach mam, ale nie tworzą się raczej nowe, a i te stare znikają, znikają też podskórne "grudki" (fe!). Rozjaśniła mi się nieco cera, jest taka... świeższa, ładniejsza po prostu widać to zwłaszcza rano Kosztowało mnie to około 10 funtów w sklepie z organiczną żywnościa itd na mojej ulicy . Mają mnóstwo ciekawych rzeczy, J. Malki, Avalon Organics, Weledę, Laverę, i sto innych marek...
Olaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości