![]() |
#1531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Staraczki i Mamusie cz. 7 (szczęsliwa)
Chyba się wypowiem na temat tego in vitro. Kiedyś w mieście kobiet była rozmowa ze zwolennikami i przeciwnikami tej metody. I Dorota Welman powiedziała wtedy dość stanowczo: ja to bym przeleciała samego diabła, żeby mieć dziecko. Ona chyba długo walczyła o swojego syna. Zgadzam się z tą wypowiedzią.
Ale kiedyś, jadąc samochodem, słuchałam audycji z jakimś księdzem i on powiedział, że te zamrożone zarodki pozostają w zawieszeniu. Nie wypowiadał się w taki sposób, że są zabijane tylko to życie jakby zostaje zablokowane. Nie mogą odejść, nie mogą żyć. Ja jestem prostą dziewczyną i rozumiem to na swój sposób. Skoro ludzie tak pragną tego dziecka, dają mu życie, to to nie może być złe. Ten cud narodzin zmazuje wszystkie winy. Nie umiem tego wytłumaczyć tak jakbym chciała, ale tak to widzę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1532 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() nic nie trzeba juz dodawac ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1533 |
Konto usunięte
|
Calineczko rozumiem Twój punkt widzenia - po prostu nie ważne jaką metodą chcemy począć nowe życie - liczy się fakt, że to nowe życie dajemy
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1534 |
Zakorzenienie
|
Aggo, jak możesz to podpytaj o jakąś odmianę. Te iglaste są boskie, takie mini sosenki, ale to jest na pewno trudne w pielęgnacji.
Lwica, a wiesz jaką masz odmianę? Od dawna masz? Kanwa, łączę się w bólu ze zmęczeniem, ale trzeba zebrać siły na nowe próby. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 5 cs @7.06? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1536 |
Zakorzenienie
|
komu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Konto usunięte
|
Sonius wypiłam już 2 dzisiaj, dziękuję
![]() I miałam Ci jeszcze powiedzieć, że jak w następnym cyklu będziesz wstawała o 5.40 przez cały cykl, to wtedy już nie trzeba dodawać tego 0.05 stopnia do każdej temperatury, bo jest stała pora mierzenia temp. Tylko teraz do końca cyklu musisz liczyć ![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Edytowane przez d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f Czas edycji: 2014-06-01 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1538 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie zaparzyłam.Tż wpadł zostawił psa i piszedl śmieci wynieść i kupić mięsko na rosół. Sonia zdrówko
![]() 5 cs @7.06? |
![]() ![]() |
![]() |
#1539 |
Zakorzenienie
|
Sonia a ja wzielam przyklad z Ciebie i ide do babci
![]() Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 5 cs @7.06? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1541 |
Zakorzenienie
|
Mejkapuje sie
![]() |
#1542 |
Zakorzenienie
|
Jak to gdzieś kiedyś było w jakimś kabarecie
Się wylaszczasz:P 5 cs @7.06? |
![]() ![]() |
![]() |
#1543 | ||
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46699520]Sonius wypiłam już 2 dzisiaj, dziękuję
![]() I miałam Ci jeszcze powiedzieć, że jak w następnym cyklu będziesz wstawała o 5.40 przez cały cykl, to wtedy już nie trzeba dodawać tego 0.05 stopnia do każdej temperatury, bo jest stała pora mierzenia temp. Tylko teraz do końca cyklu musisz liczyć ![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() wiem kochana ;* teraz tylko bede dodawac bo nagle stala godzina mi sie zmieni ![]() ![]() ale dziekuje za Twoją cenną wiedzę i rady ;* ![]() ![]() kawoszko ![]() ![]() Cytat:
![]() najsi ![]() ![]() Cytat:
![]() kochana fajnie,ze odwiedzisz Babcię ![]() ![]() nawilzylas na noc cere? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Zakorzenienie
|
Sonia przyznam sie bez bicia ze wczoraj nie
![]() |
#1545 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1546 |
Zakorzenienie
|
Dzis obiecuje
![]() |
#1547 |
Zakorzenienie
|
A co tam Kaprys porabia?Tosia właśnie czeka na swojego Pana:P
5 cs @7.06? |
![]() ![]() |
![]() |
#1548 |
Zakorzenienie
|
Sonia moj tlusz rewelacyjny
![]() |
#1549 | ||
Zakorzenienie
|
no to super;*
ucaluj Babcie ![]() ![]() Cytat:
![]() byl przxeszczesliwy jak Pan wrocil z pracy ale posmutnial jak wychodzil.. ![]() a teraz chrapunia;p mala myszka moja ![]() musze wstac zalac kawe ale slodziak lezy na mojej nodze ![]() uwielbia miec schowany ryjek ![]() ja po kosciele czekam na M, jak wroci to ide z psiakiem, jade do lidla na zakupy i tesciowie tez sie zapowiedzieli dzis ![]() podam im galaretki i wafelki z kawa ![]() i potem zjemy obiad i ja pojde z psem spacerowac - nie wiem czy Tz da rade. ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ciesze sie ze Ci podpasowal;* |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1550 |
Zakorzenienie
|
moj syncio
![]() Wyslane z Samsunga Galaxy S3 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1551 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj musiałam nagle zniknąć bo tak to jest jak mamy jeden komputer na 2 osoby... Dzisiaj byliśmy w kościele, idziemy na spacer a później Rodzice zapraszają nas do knajpy z okazji Dnia Dziecka, więc resztę nadrobię później ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1552 |
Zakorzenienie
|
hej
weszlam na chwile,bo bylam rano w kosciele a teraz tesciowie z tz-etem poszli wiec mam chwileczke aggo ale Ci tematy od rana chodza po glowie jestes pewna ze KK mowi stanowcze nie?oni jednak troche tez sie zmieniaja,choc nie widac tego na pierwszy rzut oka moze wiecie ja sie moze nie bede wypowiadac,bo ja raczej jesten na nie,zawsze bylam,zanim urodzilam dziecko balam sie co to bedzie,ale ja raczej bylam bardziej sklonna ku adopcji a wracajac do stanowiska kosciola-oni ostatnio nawet zwiazki homoseksulane hmm ciezko powiedziec ze nie potepiaja,ale gdzies byl czytany list aby traktowac takich ludzi normalnie,bo sa ludzmi,maja swoje uczucia,w podsumowaniu bylo ze nie namawiaja do takiego zwiazku ale zeby okazac zrozumienie innym,cos w ten desen a gender?co to w ogole jest? ktos wymysli taki termin glupi i teraz sie uslyszy gender i sie trzeba bac ![]() ![]() ![]() Almariel mowisz ze jestes jak Cleo? elinka mowisz?to jeszcze czekam na opinie soniuski,i sobie chyba tez zakupie tusz taki konsternacja nieee,to inna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1553 |
Zakorzenienie
|
Komus folika?
Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1554 |
Zakorzenienie
|
Soniuska jak prosze kawki
![]() Moj M siedzi nad jakims projektem a ja ogladam kurczaka malego na polsacie. Bylismy na krotkim spacerze i zagralismy w keno ale u mnie jak zawsze kicha
![]() |
#1556 | |
Zakorzenienie
|
ja poprosze
![]() ja biore o 19 razem z innymi lekami ![]() Cytat:
![]() prosze ;* ngdy nie gralam ![]() ja sie mejkapuje do kosciola i pije kawusie ![]() trzeba sie ubrac jeszcze hehhe;p i rzesy pomalowac i brwi i roz polozyc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1557 | ||
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46699362]Aggo tak, to jest jedna strona medalu (zabijanie zarodków), ale jest jeszcze druga kwestia, mianowicie to, że porzucamy naturalną metodę poczęcia dziecka, powołując się na medycynę - i z tym kompletnie się nie zgadzam. Bo skoro wszystko, co dobre pochodzi od Boga, to również medycyna i in vitro jest darem Boga...
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Czytałam kiedyś artykuł, że ludziom nie chce się uczyć naprotechnologii. Porzucają naturę i idą na łatwiznę. Zdziwiło mnie to, bo wypowiadali się księża, psycholodzy, ale ewidentnie wszyscy mieli podobne zdanie. Rozwój medycyny, technologii jest po to żeby z niego umiejętnie korzystać. I nie wydaję mi się, że do in vitro podchodzi ktoś, kto stwierdził, pewnie nie uda się naturalnie, nie chce mi się mierzyć temperatury i badać śluzu. Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46699397]Calineczko rozumiem Twój punkt widzenia - po prostu nie ważne jaką metodą chcemy począć nowe życie - liczy się fakt, że to nowe życie dajemy ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Pięknie to ujęłaś! ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() KK też modernizuje swoje stanowiska w wielu kwestiach. Ja byłam wychowana w wierze w Boga, ale często mówiło się, że akty prawne mówią tak w tym temacie i czy oby na pewno to zdanie Pana Boga, czy urzędników. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1558 |
Zakorzenienie
|
ago wiem,ja to pisalam z przymrużeniem oka
bo na uczelni duzo o tym mowimy tez wlasnie chodzi o to ze ktos powiedzial gender,ktos inny sobie zinterpretowal i sie zrobilo nie wiadomo co to ze swiat sie zmienia kazdy wie,ale nadal slysze ze moje dziecko nie powinno badz nie moze bawic sie samochodami bo jest... dziewczynka ![]() ![]() a w przedszkolach jak chlopcy bawia sie lalka to jest masakra,jedynie jak dzieci niepelnosprawne-chlopcy bawia sie kuchnia czy lalka jest ok narzucane sa nam rozne stereotypy,i tak zyjemy sie nawet nie zastanawiajac teraz to sie nawet na uczelni smiejemy ze jak nie wiadomo o co chodzi to albo o gender albo o bezstresowe wychowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1559 |
Zakorzenienie
|
Ale dobra kawusia....
Polsat dzisiaj szaleje zaraz bedzie Wally ![]()
![]() |
#1560 |
Wtajemniczenie
|
CALINECZKO- dałam znać koleżance. Podpyta. Jak będę coś wiedzieć- dam znać.
GRYZELDA- mam pytanie co do temperatury, czy mogłabyś mi pomóc zinterpretować?Mierzę teraz zwykłym rtęciowym (nie odebrałam jeszcze mojej tajnej paczuszki z apteki). Jeśli miałam owu to w śr/czw 30/31 dc (w pt miałam usg i nie było ciałka żółtego), temperatura od 23dc rosła (36 stopni), a 32 dc 37, potem spadek do 36,4, a dzisiaj 36,7. Wcześniej miałam tak, że spadała dopiero po @. KONSTERNACJA- my dostaliśmy na dzień dziecka ciasto ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- BUU- w biedronce były kubki plastikowe z jakimiś księżniczkami, samochodami. I stała mama z dziewczynką i mała chciała ze spidermenem. A mama mówi, że nie to dla chłopców. Możesz sobie wybrać z hello kitty, albo z księżniczkami. Dziewczynka nie chciała dać się przekonać i zaczeła płakać. To może się nałożyło gender i bezstresowe wychowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.