![]() |
#1531 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1532 |
Wtajemniczenie
|
Lola najmniejszy podobno na dlugo starcza, za porada poloznej ze SR taki zakupilam
![]() Ja sie zaczynam zbierac, bo ide skladac papiery o indywidualne i lece na,wizyte z usg ![]() Trzymajcie kciuki zeby Wojtek pokazal sie przodem ![]()
#1533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nie no nie mogę, ale trzeba mieć nie powiem co w głowie... Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-09-23 o 09:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1534 |
Zakorzenienie
|
Ja mam ten najmniejszy, one są bardzo wydajne. Ja kupiłam po sterylizacji psów, żeby im rany psikać, używamy też do sibie i do nich i już mam ponad rok i końca nie widać. Trzeba będzie wyrzucić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1535 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1536 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kupiłam 50 ml w gemini za 17 zł z czymś. taki w zupełności wystarczy ![]() Ja ten co kupowałam ponad 2 lata temu mam do dzisiaj ale nie wiem czy do czegoś jest jeszcze zdatny. Cytat:
![]() idę poczytać październik, pewnie znowu nie będę umiała znaleźć ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1538 |
Zakorzenienie
|
Alea powodzenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1539 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1541 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Anetka ja też mam niskie zazwyczaj 90/60 ,miałam ostatnio o dziwo 130/80 i kazała kontrolować... Cytat:
![]() ![]() 50 ml, można też sobie krocze psikać po porodzie ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1542 |
Zakorzenienie
|
Ja się zbieram, idę do tego ogólnego, ciekawe co mi przepisze....
![]() wreszcie zamówiłam wózek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1543 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żeby dotrzymała jednak do tego 38 tc, bo to jednak ważne i byłabyś spokojna o zdrówko. Szyjka faktycznie krótka moja 1,5 tyg temu miała 2,3 cm i ciekawe co dalej się dzieje, a wizyta dopiero 2.10. Mi też wróżą, że powinnam urodzić w 36 tc, ale ja czuje, że synek posiedzi do końca października na przekór wszystkim ![]() Pakuj się kobieto na wszelki wypadek ![]()
![]() |
#1544 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak poważnie to moje 3 koleżanki tam rodziły i żadna nie miała nacięcia, podobno jakieś masaże robią w trakcie porodu (podobno mało przyjemne te masaże) i to wystarczy, zobaczymy ale miloby było ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1545 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
![]() Wózek wkleję, ale pewnie 2-3 tyg czekania. A zamówiłam ten sam co chyba manieczka zamawiała (przepraszam, jesli pomyliłam osoby, ale jestem taka podekscytowana ![]() ![]() ok lecę się doprowadzić do ładu składu i zmykam na to...zimno brrrr... ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
![]() opinię na pewno przekażę ![]() ![]() muszę sprawdzić jaki Lola ma termin :P która pierwsza ![]() ![]() ok lecę, zajrzę po powrocie ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1546 |
Zadomowienie
|
Gosia, bardzo mnie wzruszyla Twoja i Twojej babci historia...
Kostka, ide dzis na wizyte z polozna. Jesli mi powie ze nie mam zadnej infekcji to planuje rozpoczac masowanie krocza. Podobno nie mozna tego robic podczas infekcji. Poszukam w necie inf. jak to robic i zaangazuje tz ![]() Ela, przepraszam ale mnie opowiesc z krzyzem rozbawila ![]() Tez mi cos szwankuje aplikacja tapatalk. Ciagle mam info ze nie mozna sie zalogowac. Juz myslalam ze mam slabe wifi ale na strone wizaz moge z tel wejsc. Tz wczoraj ogolil mi bozene takze jest przygotowana na dzisiejsza wizyte u poloznej. Mam maly problem. Moja Roxi zsikala sie w lozko! Ma 3 lata i 4 miesiace i takie cos przydarzylo sie jej pierwszy raz! Wiecie co moze byc przyczyna? Moze ktoras z Was zna sie na kociej psychice ![]()
#1547 | |
Wtajemniczenie
|
no problem
![]() dziewczyny tu radziły, że ten mały ja też muszę kupić.... łazienka ogarnięta ależ jestem z siebie zadowolona ![]() czyszczę też zamrażalnik, bo muszę rozmrozić lodówkę, bo już sroga zima w niej... i dziś będą pieczone żeberka ![]() ![]() trochę się boję co to z tego będzie, ten pomidor już mi trochę nie pasuje, ale poszło... teraz trochę relaksu, może pazurki sobie zrobię ![]() ja jeszcze nie wybrałam szpitala, nawet się głębiej nie orientowałam co i jak, nie mam spakowanej torby, reszta też w lesie... ale podjęłam decyzję, że zajmę się tym po czwartkowej wizycie dowiem się czy tam wszystko w porządku, czy mam się stresować przedwczesnym porodem czy raczej nie i podpytam jak to jest ze ZZO w tym szpitalu gdzie ginka pracuje i ruszę z przygotowaniami wtedy ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
nie tylko Ciebie ![]() ale takie opinie dobrze robią na moją psychę, więc wcale się nie gniewam ![]()
![]() |
#1548 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1549 |
Zakorzenienie
|
bralam ten najmniejszy
![]() wg tej siatki centylowej to moja jest pomiedzy 50 a 90 centylem wiec taki wiekszy sredniaczek i starsza corka rowniez taka byla bo urodzila sie w 39tc skonczonym z waga 3600g uzywala ktoras z was serum do twarzy Bioliq? musze cos kupic na te moje zmarszczki ![]() wiec moze od tego , kremik pod oczy polecaie jakis? dzisiaj tesciowa wpada z wizyta ![]()
#1550 |
Zadomowienie
|
Hejka
![]() jejku ale dziś posmałam ![]() ![]() Jak czytam o Waszej bezsenności to bez kitu mam az wyrzuty sumienia że ja mogę aa Wy biedulki nie ![]() Gratuluję wczorajszych wizyt i wyników USG. Dziewczyny jakie Wasze dzieciaczki są duuuuuuuuuuuuże !!!!! Ja pod sercem noszę 1400g miłości o długości 36cm - maluszek w porównaniu z Waszymi. Dziubek taki malutki a ja taaaaka gruba ![]() ![]() ![]() Myślicie że jest szansa aby jeszcze do porodu rozszalał się i nadrobił ta wagę ? Ułożony jest głowką w dół i oby tak zostało! Ela ja bym też zaraz wyszukiwała chore akcje jak by mi spadł krzyż ![]() Anetko ja mam ciśnienie na poziomie 120/70 a przed ciążą miałam 100-110/50-60. Współczuję Ci bo samopoczucie przy takim ciśnieniu to musi być masakra. Mnie duszności też łapią. Dość często. Kostka ja mam sypialnię szaro-fioletową a dodatki biało - żółte. Ale z zielonym czy czerwonym wg mnie bedzie super wygladać ![]() Żanet my też mamy w salonie czerwony narożnik ![]() Co do posiewu to mój szpital WYMAGA posiew z pochwy i odbytu :brzudal: Kasiu padłam jak przeczytałam o Twoich urwiskach ![]() ![]() Alea ![]() Co do masażu krocza to ja chcę masować. Ale nam w SR mówili że dopiero od 34tc. Wizytę mam w 33tc więc od razu podpytam gina czy nie ma przeciwskazań. Czekoladko ja używałam Bioliq ale ![]() Za to polecam Ci smarowanie się olejem arganowym ! Świetne rezultaty! Wszystkie oleje kupuję na www.zrobsobiekrem.pl brzuchal od poczatku smaruję olejkiem z kiełków pszenicy wymieszanym z olejkiem ze słodkich migdałow i póki co zero rozstępów. A tendencję mam bo tyłek i uda mam zorane starymi rozstępami !!!
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-09-23 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1551 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam pierwsza termin bo wg om to 28.10 ale moja dzidzia jest malutka wiec wyjdzie pewnie miesiąc pózniej ![]() ![]()
![]() |
#1552 |
Wtajemniczenie
|
Ja dostałam duży Octenisept, ale u mnie idzie, a to zdarte kolanko/łokieć/paluszek u starszaka, a to jakaś ranka u męża, oparzenie, obtarcie, ugryzienie itp.
Fiorella, kotka w nowym miejscu może mieć rózne dziwne zachowania, uważaj na buty ![]() Ela, dzięki, a w kuchni, kombinuj dziewczyno ![]() Bratowa mojej kuzynki, dziewczyna niezbyt mądra i mam wrażenie niezbyt inteligentna, piąte dziecko urodziła na izbie przyjęć, bo jak zaczęły się bóle, to ona nie zauważyła, zorientowała się jak zaczęły się już parte, to zadzwoniła po karetkę, dowieźli ją do szpitala i tam na izbę trafiła z glówką dziecka miedzy nogami, w dresach rodziła. ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Paulina, mój syn i chyba większość dzieci najwiecej przybiera w dwóch ostatnich miesiącach. Mój synek w ostatnim miesiącu - cały kilogram. Ja też bardzo lubię oleje, arganowym smaruję się namiętnie, rodzice przywieźli mi butlę z Maroka.
#1553 | ||||
Raczkowanie
|
Wzięła 250ml
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ble jakaś baba będzie grzebać między nogami ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1554 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Tż mi dzownił, że jego koledze w pracy oszacowali na IP wagę córki do porodu na 2600 a wyszła 4500. To możliwe? Bo normalnie się przestraszyłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1555 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Znajoma mi wczoraj powiedziała, że trzecie dziecko urodziła w 10 min. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1556 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja słyszałam, że różnica w tym co szacują przed porodem to +- 500 g Moja mama mnie i siostrę szybko urodziła, więc mam nadzieje, że mam coś z tych genów, a nie tylko tycie w ciąży po niej ![]()
![]() |
#1557 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
50ml jem sobie makaron z serem białym i jogurtem jagodowym ![]() ![]()
![]() |
#1558 |
Zakorzenienie
|
Ja tycia po mojej mamie nie odziedziczyłam. Ze mną przytyła 23 kg a z moją siostrą 30kg. Ja mam póki co 11 kg na plusie. Ale porody miała długie więc tego też bym mogła nie odziedziczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1559 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam olejek arganowy ale nie wiem czy jeszcze jakies wlasciwosci ma bo stoi od pol roku ![]() Cytat:
![]() i co rodzila sn?
![]() |
#1560 |
Zadomowienie
|
czekoladko - ja miałam bioliq i takie se smarowidełko
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.