|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !
Cytat:
Nie poddała się i walczy o mleczko dla dzieciatka. ![]()
![]() |
#1532 |
Rozeznanie
|
Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !
Taki stan może trwać nawet do roku albo aż zacznie stałe pokarmy. Chodzi o wykształcenie jakiejś zastawki w żołądku której obecnie nie ma i dlatego wszystkie płyny się jej cofaja. Masakra co.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1533 |
Zakorzenienie
|
Biedactwo. Tak długo maleństwo się męczylo i nikt nie potrafił pomoc.
Na szczęście wiadomo jak pomóc więc będzie dobrze ![]()
#1534 |
Zadomowienie
|
Mezzaluna,nie załamuj się,Rozalia jest dzielna i chyba, jeszcze nie wszystko stracone.mówisz że mało odciagasz laktatorem mleka,a probowalas rekami lekko uciskac brodawki? Kolezanka taki syndrom miala,ze jak przystawiala laktator nawet elektr to tylko z 20ml miala.jej mala miała zapal płuc więc piła z butelki Ale pokarm Mamy przez 6 mies,więc wg mnie spoko,bo cenniejsze niz mm,można niby kupić specjalne smoczki imitujące pierś,gdzie dziecko musi się trochę natrudzic.powodzenia Słońce 😘😘
![]() ![]() |
![]() |
#1535 |
Zadomowienie
|
Witam
Ale mnie biodra bolą... Mezzaluna - trzymaj się dzielnie. Nic nie doradze bo się nie znam ale mam nadzieję że rady dziewczyn ci pomogą i że niedługo jakaś dobra doradczyni laktacyjne w szpitalu się dla was znajdzie. I pamiętaj że gdyby nie wyszło KP to nie koniec świata i jesteś super mamą |
![]() ![]() |
![]() |
#1536 |
Rozeznanie
|
Mezzaluna a może niech Ci tż żałatwi doradcę laktacyjnego z okolicy który przyjedzie do szpitala, obgadacie problemy i może coś doradzi. Nie poddawaj się. I tak nie jest źle bo mała je Twoje mleko. Pewnie jest zmęczona i faktycznie po powrocie do domu jak nabierze sił będzie Wam łatwiej walczyć o KP. Buziaki dla Was! Nie załamuj się, jesteś dzielną mamą
![]() Iza0808 faktycznie mamy mają moc ![]()
13.02.2016 narzeczona ![]() 11.07.2016 It's a girl !! ![]() Edytowane przez Dreamer9o Czas edycji: 2016-06-18 o 08:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Zadomowienie
|
Wiecie co,najbardziej wkurzajace jest to ze mama chce i ma pokarm, trzeba tylko nie przeszkadzac a szpital robi co moze zeby obrzydzic pierwsze wspolne chwile razem :/ to jest nienormalne
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamiast pomagać tylko przeszkadzają. Niestety. Tego się chyba nie przeskoczy.
![]() |
#1539 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1540 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Podobno dzieci dokarniane mm szybciej wychodzą z żółtaczki? Ja jeszcze w łóżku. Lodówka pusta. Muszę Tż po jakieś śniadanie wygonić. Potem zakupy. Współczuję nocnych skurczy. U nas nic jeszcze. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1541 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1542 |
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja w dwupaku
![]() Dzisiaj jadę na KTG, zobaczymy, co i jak ![]() Miałam jakieś zboczone sny ![]() Chyba wprowadzę w życie 'różne takie' ze snu ![]()
#1543 |
Zadomowienie
|
Mezz tez mi sie wydaje ze mloda jest zmęczona zoltaczka i dlatego nie ma sily i cierpliwości żeby ssać z piersi. Moze probuj najpierw dawac butle żeby zaspokoic jej glod żeby nie plakala, a pozniej jeszcze troszke przystawiac do piersi zeby pociumkala, pobudzała laktacje naturalnie i żeby sie przytulała i uspokajala przy Tobie. Pilnuj żeby łapała piers z duza czescia obwodki bo wtedy latwiej leci mleko, ona sie mniej meczy i mniej denerwuje.
Wiem ze to ciezkie na pewno ale probuj sie tak nie denerwować! Takie problemy ma pewnie z polowa kobiet, a stres jednak wstrzymuje laktacje. Poza tym dziecko czuje Twoje emocje - to nie tylko puste frazesy! Także nie obwiniaj sie, robisz wszystko najlepiej jak mozesz!!!! Musicie pokonać zoltaczke, a jak za kilka dni wrócicie do domu to będziecie na spokojnie uczyć sie siebie. Trzymam kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Zakorzenienie
|
A ja już od godziny wybieram się na zakupy i wybrać się nie mogę :P
Idę w krótkiej sukience...moje nogi wołają o pomstę do nieba ale skoro już nakupowalam to muszę się z tym zmierzyć :P
#1545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1546 |
Zakorzenienie
|
Maja to chyba gorzej jak wasze starszaki
![]() ![]() ![]() ![]()
#1547 |
Zakorzenienie
|
Miqesi, kciuki na ktg. Spoko jeszcze masz czas do terminu.
Elfka, u mnie córka nie chciała słyszeć o siostrze. Miał być brat i koniec. Co do imienia, to córka we wszystkich dyskusjach zawsze jest po mojej stronie. BTW rozważam odesłanie teściowej na tydzień.. Muszę z mężem to przedyskutować. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#1548 |
Zakorzenienie
|
Mezzaluna, jesteś bardzo dzielna dzielna i nie poddawaj się. Dzieci z żótłaczką są ospałe i mniej jedzą, ale karmienie pomaga przyspieszyć proces zdrowienia.
Spróbuj znaleźć miłą położną/lekarza i spytaj o możliwość spotkania z doradcą laktacyjnym. Tych osób często brakuje w szpitalach (np jest tylko 1 na cały oddział) i kto sam nie wymęczy spotkania, może go nie dostać... ![]() MamaNiny, zaciskam kciuki za koleżankę!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1549 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Melduję się po śniadaniu i kawce, mąż z Hanią pojechali do warsztatu na chwilę, więc mam wolną godzinkę ![]() Jestem obolała jakas, bo nie mam wygodnej pozycji do spania, po prostu kręcę się jak orka po łóżku i nawet rogal nie pomaga. ![]() Z tym brakiem czasu po porodzie, to może będę wyjątkiem od reguły, ale życzę Wam i sobie, aby dzieciaki były grzeczne, jak Hania. Były słabsze momenty oczywiście, ale jednak wspominam dobrze, miałam czas na ogarnięcie chaty, zrobienie obiadu, wyjście na pazurki, albo na godzinkę, dwie na zakupy między karmieniami. Hanka pięknie spała i załapała tryb dnia, sama zasypiała po kąpieli. Nie wybudzałam Jej na karmienie, więc po ostatnim karmieniu spała nawet 5 h, nad ranem karmienie i dosypianie kolejne 2-3 h ![]() ![]() może NAIWNIE, ale liczę, że z Jachem będzie podobnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mezzaluna, super, że Rozalka rośnie. Co do KP, to na spokojnie wszystko się ułoży, najlepiej w warunkach domowych. Masz tę laktacyjną gdzieś? Jak nie, to ja bym asertywnie poprosiła o pomoc. Rozi cycka odrzuca, bo z butli szybciej leci, a tu się musi namęczyć. Arida, ja też, jeśli samopoczucie pozwoli, to chcialabym szybko na spacerki latać ![]() ![]() Kamilka, na pewno ogarniesz fajne miejsca w okolicy, inne mamuśki, place zabaw, parki, no musi coś tam być, tylko może o tym nie wiesz jeszcze! ![]() ![]() Munia, ja też czekam aż dojdą paczki i potem ew. więcej będę zamawiać. W sumie szkoda Chinczyków, że przez naszych celników tracą kaskę ![]() Kattoo, stringi ![]() ![]() Flowerbombka, kiedy masz jakieś USG? Normalnie córeczka nie da Ci spokojnie odpocząć przed porodem ![]() Margosiu, wszystkiego dobrego dla Piotrusia! ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- mamaNiny, ja sama mam ochotę wziąć tę Twoją teściówkę wykopać od Was ![]() nie mogę patrzeć już na spacerówki Elodie. Na początku mi się podobały, a teraz co druga spacerówka w ten ich rzucik. Robi się już kicz na miarę limonkowych kurtek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1550 |
Zakorzenienie
|
MamaNiny, odesłanie teściowej może być dobrym pomysłem. Jednak święty spokój to jest to!
Wróciłam po śniadaniu do łóżka. Poleżę, wykąpię się i wezmę się w końcu za torbę szpitalną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1551 |
Zadomowienie
|
Hej! Pozale sie Wam. Od wczoraj mam biegunkę i dziwnie mi w brzuchu. Na dodatek ciotka mi powiedziała ze zmieniłam sie po twarzy i ona nie chce krakac ale wygląda ze mogę wcześniej urodzic. Mlody w nocy tak fikal ze moj maz powiedział ze takiej fali dawno nie widzial....
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Mdli mnie i nie mam apetytu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1552 |
Zakorzenienie
|
Moja dziś też mnie wkurzyła, mąż powiedział jej coś w tajemnicy, a ta wyklepała wszystko mojej babci!! A moja babcia to największa plotkara w mieście.. 😡 i wcale mi nie szkoda męża. Sprawa mnie nie dotyczy i dobrze mu tak, synek mamusi wszystko jej sklepie, to teraz ma nauczkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1553 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1554 |
Zadomowienie
|
Może lyknij nospe i magnez? Jakies skurcze czujesz?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do czyszczenia to niektóre tu już od dawna czyści a nie urodziły, a takie wróżenie z twarzy to wiesz... Nie denerwuj się, a jak Cie martwią ruchy to jedź na KTG ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1556 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1557 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1558 |
Rozeznanie
|
Najgorsze jest to gadanie ciotek i babek w stylu "brzuch ci się obniżył, to już niedługo", albo "ooo jak puchniesz, pewnie już się zbliża", "zobaczysz jak to będzie", blablabla, każda musi coś wykrakać.
Nie słuchajcie tych pierdół, bo zawrotu głowy można dostać i urodzić nie dlatego, że już czas, tylko z nerwów. Keep calm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1559 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko spokój może nas uratować ![]() Dziewczyny dobrze piszą - obserwuj się, a w razie czego podjedź na ktg. Cytat:
Masakra... Ale teściowa i babcia to musi być zabójcze połączenie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1560 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.