![]() |
#1561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Najlepsze życzenia dla półroczniaków.
Dziewczyny, kiedy szczepicie na wzwb - chodzi mi o to szczepienie z 7 miesiąca. ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- I jeszcze pytanie do szczępiących na pneumokoki pierwszy raz - w rozpisce mam, że szczepić w 7 miesiącu - czyli co, jak skończy pół roku, czy jak skończy 7 miesięcy? Trochę się zakręciłam. Jest sens czekać do 2017 i mieć nadzieję, ze będzie to jednak darmowe?
#1562 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nam upolowal tatus 3 zabawki dla tej najmlodszej grupy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja osobiście zdecydowałam się zaszczepić, bo jakoś wątpię, żeby szczepionka okazała się darmowa dla innych dzieci niż te z 2017 roku. U mnie kolejna beznadziejna noc. Jakoś ostatnio mam problemy z zasypianiem. Wczoraj taka zmęczona byłam, położyłam się po 23, a zasnełam chyba przed 1. Pobudka na karmienie o 3:30, o 4 już próbowałam spać. Ale do 7, kiedy to Majka zarządziła pobudkę, chyba ze 3-4 razy musiałam wstawać podać smoczek, bo młoda bardzo niespokojnie spała. Tak więc ledwo zasnęłam, to mnie budziła. Od bycia zombie po raz kolejny uratował mnie fakt, że mama po 8 przejęła młodą, a ja poszłam dosypiać. W sumie tylko godzinkę pospałam, bo zanim udało mi się usnąć to też trochę minęło. Ale przynajmniej się ok czuję, bo o tej 7 to był dramat. Ech, miałam jutro jechać w odwiedziny do koleżanki, ale przez moje przeziębienie wizyta odwołana. Koleżanka ma dwójkę maluchów, które dopiero w tym tygodniu wyszły z przeziębienia, więc nie ma co ryzykować, że znowu się rozchorują:/ I co ja mam jutro robić? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1564 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o pneumo, to po skończonym pół roku. jak byłam ostatnio na szczepieniu z WZW, to lekarka mówiła, ze może podać nawet od razu, ale wstrzymałam się jeszcze bo i tak mam zaległy Hib, więc te dwa razem zrobię. Ogólnie dla mnie ważne jest aby zrobić pneumo przed żłobkiem. Co do darmowych od 2017 - o ile gmina nie zrobi akcji z refundowaniem, to bym nie liczyła na te państwowe. Już jasno powiedzieli, ze tylko dla urodzonych od 1.01.2017, więc raczej nie liczyłabym. Tym bardziej, ze nim przetarg rozstrzygną i wszystko to podejrzewam dość długo zejdzie i w styczniu nic nie będzie dalej wiadomo. Najlepszego dla Majki, Zosi i Lenki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1565 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/szc...stkich-dzieci/ Wzw nie pomogę, bo szczepimy 6w1 ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Zadzwoniłam do mojej siostry żeby nam kupiła a ona że u niej w piwnicy czekają co najmniej 2 kartony takich klocków i jak bardzo chcę to ona już dziś mi wszystko zrzuci do salonu ![]() ![]()
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-11-17 o 12:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1566 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za odpowiedzi ws. szczepienia. Będziemy się szczepić w grudniu, muszę zadzwonić w przyszłym tygodniu do przychodni i zaklepać termin.
Zazdro zabawek. U nas kończy się powoli przestrzeń magazynowa, a tyle zabawek chciałabym mieć. Poszukuję prezentów na gwiazdkę. Zamówiłam wczoraj za Waszą radą Potwory do szafy. Mam nadzieję, że się spodoba. A CO DLA GIMNAZJALISTY??
#1567 |
Wtajemniczenie
|
Itakinie my na wzwb szczepimy dokładnie 15 grudnia. Pani pielęgniarka kazała przyjść za 6 tygodni czyli od 03.11 to akurat wypada ten termin.
#1568 |
Zakorzenienie
|
My szczepilismy 26.10, wiec musimy sie wbic w jakis termin po 7 grudnia.
#1569 |
Zadomowienie
|
Dzięki Kaylla za info w takim razie będziemy próbować więcej skoro chce.
Czy u kogoś jest już mowa o posiłkach czy dalej probowanie między karmieniami? I jeszcze info dla tych co nie jedli gruszki jeszcze...jak po marchewce z ziemniakiem przez 2.lub 3 dni nie było kupy tak po gruszce było ich aż 6 i to jakich....jakby przegląd z całego miesiąca....sory za opis ale uprzedzam ;-)
#1570 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zabawki super, na tą Arkę Noego się czaiłam, podejdę wieczorem, może coś jeszcze będzie. A jak nie to kupię gdzieś indziej. W ogóle fajna zabawka to taka wieża z kartonowych pudełek, nasze jeszcze trochę za małe, ale koleżanka mi mówiła, że u niej dość długo to był hit ![]() Mona, super! My nie mamy od kogo dostać zabawek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#1571 |
Zadomowienie
|
U nas obecnie hitem jest ta zabawka:
![]() W sensie nie ta konkretnie, ale ten typ. Sortera jeszcze nie ogarnia, tzn. przewraca i wyciąga klocki, a następnie rozrzuca po całym kojcu ![]() Z klocków na razie mamy te: http://www.smyk.com/k-s-kids-edukacy...ki-puzzle.html Na gwiazdkę planowałam aby dostał od jednych dziadków drewniane. Troszkę to będzie prezent na wyrost, ale z drugiej strony zabawek na teraz mamy sporo. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1572 | |
Zakorzenienie
|
Fajne zabawki ja ciagle nie mam jak do lidla wyjsc a podobno jest tam hokkaido. Jutro moze przy spacerze zejde z trasy kawalek i pojde niech to dziecko sprobuje jakas nowosc. Dzis jak na zlosc zrobilam mu ciut wiecej niz zwykle to ten zjadl moze z pol lyzeczki z czego czesc znalazla sie za uszami i we wlosach boszzzz tak se lubi chapnac lyzeczke i popychac raczka ktora nastepnie wędruje prosto za uszy
![]() Kaylla dzieki za wyjasnienie dot mlek 1 i 2 Ula szczerze to ja nie wiem czy u nas to jeszcze probuje czy juz karmie bo ta marchewka z kartoflem i np pietrucha to jak ma humor to palaszuje az milo. Ale jako ze nie zastepuje mu kp tylko daje pomiedzy to chyba to dalej jest probowanie. ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
U nas po marchewkach nic sie nie zatrzymuje tylko jest cos takiego jak u Was po gruszce... ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Nie chce zapeszyc ale odnosnie kup to odkad odstawilam wszystko co pszenne to nie widzialam zielonej. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1573 |
Z deszczem w butach
|
Zo, Majusia, Lenka wszystkiego dobrego 🎂
U nas ambulatorium niestety, Hanine przeziębienie przeradza się w chorobsko paskudne, gil po pas, maruda straszna... A wieczorem moi rodzice przylatują. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1574 | |
Zakorzenienie
|
Anika, myślałam, że ta zabawka to dla starszych dzieci
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#1575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1576 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mamy od kogo dostac zabawki i inne rzeczy, ale nie dostaniemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak wszysciusieńko. Moje slodycze to tylko owoce swieze, rodzynki i galaretki. A dzis spaghetti robilam. Dla D. normalny makaron dla mnie ryzowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1578 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1579 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jeszcze gorzej chyba ![]() Dagg, zdrowia dla Hani ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#1580 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dagg, zdrówka dla córeczki. Ita, może coś ze sprzętu elektronicznego albo do komputera? Ewentualnie jakaś książka (jeśli lubi czytać), płyta ulubionego wykonawcy, albo jakaś gra towarzyska (np. Mafia, Jenga), jeśli lubi. Edytowane przez Anika1986 Czas edycji: 2016-11-17 o 15:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1581 |
Zakorzenienie
|
Najlepszego wszystkim świętującym pół roczku
![]() Dziś wstałam i byłam pewna, że jest piątek. Jakże więc było moje zdziwienie, że jest czwartek. Macierzyński... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1582 |
Rozeznanie
|
Ita my wzw robiliśmy dziś. Pneumo na początku stycznia, bo ddzisiaj zapomniałam kasy, ogólnie babka powiedziała, że obojętne kiedy zrobimy, chodzi o lb dawek. I na darmowe nie ma co liczyć :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Dagg, zdrówka dla córeczki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1583 |
Rozeznanie
|
Dagg zdrówka dla małej, u nas w nosku tez cos siedzi, mam nadzieje ze się nie rozkreci :-\
|
![]() ![]() |
![]() |
#1584 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1586 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie. Mama niemowlaka może się nie doliczyć, ile to już dni pije te drinki z palemką od ostatniego poniedziałku.
Miał "nieokiełznaną racjonalnym myśleniem fantazję" człowiek, który postanowił ten rodzaj wolnego nazwać urlopem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1587 |
Zakorzenienie
|
Ech, moja mama mnie już wkurza jeśli chodzi o Wojtka spanie... Jak ja gdzieś w pobliżu jestem to przeciąga go jak może, bo "on nie chce jeszcze spać". A dziecko oczywiście marudzi, nie chce się bawić, nic go na dłużej nie zajmuje, ale wtedy go nosi po domu bo "on się nudzi" a później ja dostaję mega rykulca do usypiania. Ale jak zostaje z nim sama to najchętniej pakuje go do gondoli i jeździ po mieszkaniu "bo zmęczony był". Nie dociera, że on działa w trybie 2-3 godzin aktywności a później ok 30 minut przerwy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co w sumie to byc moze to i ząbki... Tylko skad to wiedziec na pewno? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1589 |
Zakorzenienie
|
Kobietki, któraś z was pisała o tym że ma jeden nadprogramowy wkład do antilope? Myślicie że on może pasować też do innego krzesełka do karmienia? Bo to nasze troszkę duże jest dla Niny
---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Dziś była grana u nas kaszka holle z pszenicy i chyba tylko przy kartoflu i wodzie jest taki szał. Aż się trzęsla ![]()
#1590 |
Zakorzenienie
|
Mam mrozone sliwki. Mysle moze jutro niech sprobuje. To na surowo mozna podac?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.