|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dla miłośników BIEGANIA :)
Dziewczyny mam pytanie: zamierzam kupic obciazniki na rece (na nogi tez) no ale chodzi mi o rece. Czy to dobry pomysl biegac z obciaznikami na rece? Mam zamiar znowu zaczac biegac od jutra i mysle tez na umiesnieniem rak i ramion. Czy to mi cos pomoze?
Czy lepiej od razu kupic hantelki i cwiczyc?
![]() |
![]() |
#1562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ćwicz po prostu z hantelkami/sztangielkami ramiona |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1564 |
Zakorzenienie
|
takie bieganie z obciąznikami to głupota, która moze doprowadzić do poważnej kontuzji
wogole te obciązniki na rzepy to bezsens, bo obciążają stawy lepsze są hantle - ale raczej sie z nimi nie biega ![]()
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1565 |
Rozeznanie
|
blaque tak jak poprzedniczki, odradzam, łatwo o kontuzje zwlaszcza kolan. Jest cos takiego jak xco walking ale to jest marsz przy ktorym sie robi proste cwiczenia specjalnymi hantelkami. Ale mysle ze tradycyjny sposob czyli aeroby i silowe bedą lepsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1566 |
Zakorzenienie
|
Oo dzieki za odpowiedzi!
No to pieknie bym sobie narobila ![]() Ok jutro lece kupic hantle. Moge Was prosic o rade po ile zaczac cwiczyc?Ile serii po ile powtorzen?
![]() |
![]() |
#1567 |
Zakorzenienie
|
bieg w miejscu daje jakies efekty?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1568 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1569 |
Zakorzenienie
|
wazne czy sa efekty
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1570 |
Zakorzenienie
|
wiecie co? powoli przestaję Was rozumieć. Tylko efekty i efekty, kurka- a bieganie może być samo w sobie celem?
Trochę mnie to śmieszy, ale jeszcze bardziej smuci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1571 |
Rozeznanie
|
inch dokladnie i zauwazylam ze ostatnio forum fitness to glownie odchudzanie, coraz mniej ludzi tutaj cwiczy dla przyjemnosci i zdrowia.
Wlasnie ide pobiegac bo sie ochlodzilo troche ![]() pozdrawiam p.s. phenomena po bieganiu w miejscu wielkich EFEKTOW sie nie spodziewaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1572 |
Zakorzenienie
|
Ja biegam dla przyjemności!
![]() A skutki uboczne w postaci lepszej figury dostarczają mi tylko powodów dla których tak chetnie biegam ![]() Btw tak samo lubię basen ![]()
![]() |
#1573 |
Zakorzenienie
|
Ja tam kocham biegac, kocham plywac, a grac w kosza ubostwiam i to moja milosc. Dla mnie sport to przyjemnosc, gdzie jestem sama (wylaczajac kosza
![]() ![]() Efekty pewnie, ze sa wazne i ciesze sie, ze moja figura sie polepsza ale nie o to mi w tym chodzi.
![]() |
![]() |
#1574 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1575 |
Zakorzenienie
|
Ja nie zauwayzlam abym chudla, ale biegac zaczelam sama dla siebie, aby zajac czyms czas i mysli... Spodobalo mi sie i biegam dalej, mimo ze jem jak oszalala i raczej spalam to co zjadlam, a nie to co schudnac bym chciala;P
![]() |
#1576 |
Zakorzenienie
|
ja w gim bardzo lubilam biegac na lekcjach ... teraz jestm w LO i nie mam czasu na nic ale chce zaczac biegac bo to uspokaja mysli a z moja kondycja jest bardzo slabo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1577 |
Raczkowanie
|
Skakanka czy bieganie?
Od pewnego czasu skaczę na skakance (800x). Jednak strasznie tego cw. nie lubię i chciałabym je zastąpić czymś innym. Dzisiaj wybrałam się na jogging i jestem zachwycona - od razu go polubiłam! Mam więc pytanie: co da lepsze efekty, skakanka czy bieganie? Chodzi mi tutaj o stratę tłuszczyku na nogach i brzuchu (ogólna strata paru kilo) i lekkie umięśnienie nóg. Stosuję ten plan treningowy (dziś dopiero 1 dzień 1-wszego tygodnia):
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1578 |
Raczkowanie
|
Dot.: bieganie - jakie bieganie daje jakie skutki?
Odświerze wątek :
Przez ostatni czas biegalam naprzemiennie z marszem ale na tym forum dowiedzialam sie ze skuteczniejsze jezeli chodzi o spalanie tluszczu sa tzn biegi interwalowe tzn szybki bieg naprzemiennie z wolnym biegalam tak dzis i przyznam ze to bardzo meczace jak normalnie robilam 7 pelnych okrazen truchtem trwalo to razem z marszem ok 40 min tak teraz biegalam moze jakies 15 wiecej juz nie moglam i ledwo sie do domu doczolgalam, Jak to wkoncu jest ktory sposob jest skuteczniejszy w spalaniu ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1579 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: bieganie - jakie bieganie daje jakie skutki?
Cytat:
Interwały,tzn. bieganie ze zmianą tempa ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1580 |
Raczkowanie
|
Racja w LO jest malo czasu i przedewszystkim sily na tego typu rzeczy ja przychodzac ze szkoly jestem wypompowana ale biegam bo to sa te chwile w ktorych jestem sama ze soba i moge sie troche wyciszyc...
dzisiaj biegalam tak jak mi podpowiadala jedna z was tzn trucht naprzemian z szybkim bieganiem ( bo sprintem bym tego nie nazwala ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1581 |
Raczkowanie
|
Zawsze zastanawialo mnie to jak te wszystkie gwiazdy typu Ciara, Beyonce ( ktora ma troche podobna figure do mnie ten duzy tylek szerokie biodra i nogi) itp to robia ze maja takie fajne figury napewno duzo cwicza ale wie moze ktoras z was w jaki sposob ? zawsze mialam mega kompleksy z powodu swego ciala patrzac na nie mowiac kolokwialnie gul mi smiga nie jestem jakas tlusta ale jak zaloze spodnie to lekko mi wystaje z boku i z przedu mam grube lydki i ten cellulit... heh
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1582 |
Raczkowanie
|
Dot.: Skakanka czy bieganie?
Up up
![]()
![]() |
![]() |
#1583 |
Zadomowienie
|
po pierwsze nie ma czegso takiego jak chudniecie tylko z jednego obszaru naszego ciala
jak chudnac to ze wszystkiego bo innaczej sie nie da po drugie osobiscie polecalabym raz skakanke raz jogging by miesnie sie nie przyzwyczaily do cwiczen a efekty beda szybsze po trzecie obydwie formy aerobowe obciazaja stawy tak wiec nie zapomnij o strechingu!!!!!!aby rozluznic napeite miesnie i wiezadla nie przesadzaj z trenigiem
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście bieganie da lepsze efekty, niż skakanie, bo biegać możesz te 40-50 minut bez wysiłku, a skakania na skakance to sobie jednak nie wyobrażam - musiałoby to być nudne i jedna bardziej męczące chyba ![]() Nie da się jednocześnie schudnąć i rozbudować mięśni - to przeciwstawne cele i do osiągnięcia każdego z nich potrzebne są odwrotne środki.
![]() |
![]() |
#1585 |
Rozeznanie
|
AsIa_16 nie doluj sie, nie masz nadwagi! mam ten sam wzrost i wazylam tyle samo i dobrze sie czulam w swoim ciele(teraz nie wiem ile waze bo nie chce wiedziec
![]() ![]() Nie kieruj sie gwiazdami bo widzimy je tylko w tv i gazetach, jakbys zobaczyla na zywo to by ci szczena opadla jakie one sa "zwykle" ![]() W kazdym razie biegaj dla przyjemnosci, jedz zdrowo i ciesz sie zyciem bo szkoda czasu na kompleksy ![]() Poza tym sport poprawia humor i wlasna samoocene ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1586 |
♥
|
ajc nie przejmuj sie pielegniarka... 2 tygodnie temu byłam u lekarza i sie mierzyłam i wzrost miałam ponad 163 a po tygodniu były bania w szkole i ona stwierdziła ze mam 156 wzrostu a kumpela która jest o wiele niższa ode mnie bo o ponad 11 cm jest wyższa ode mnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1587 |
Raczkowanie
|
![]()
Dzięki za odpowiedzi
![]() W takim razie zostanę przy bieganiu (właśnie wróciłam z joggingu). Pozdrawiam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1588 |
Zakorzenienie
|
pielęgniarki to zazwyczaj są wredne baby- mi tez taka jedna kiedyś jeszcze w szkole powiedziała, że dużo ważę. Jakbym jej teraz pokazała moje mięśnie, na pewno z zazdrością pokiwałaby głową
![]() Nie przejmujcie się. Teraz nastolatki wyglądają coraz bardziej jak szczypiorki, więc dziewczyny o dojrzałych, prawidłowych kształtach spychane są w krąg niewiadomo jakiej i skąd (sic!?) nadwagi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1589 |
Raczkowanie
|
Kurcze ale jednak sa dziewczyny ktore maja np plaski umiesniony brzuch i ladne nogi, jesli chodzi o nogi to napewno bieganie a brzuch ? czy brzuszki cos daja ? niewiem moze zapisac sie na jakis taniec nowoczesny ( uwielbiam tanczyc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1590 |
Rozeznanie
|
tak te szczesciary ktore sa chude, jesli jedza byle jak to predzej czy pozniej przytyja, mozliwe ze po 30
![]() ![]() co do sadelka to, faktycznie mama Cie pociesza, bo raczej sie z tego nie wyrasta, jezeli przyjmiemy taki wariant to mozna raczej przytyc bo dajemy sobie wolna reke na wysokokaloryczne posilki ![]() dieta nie musi byc straszna, wystarczy ze wyeliminujesz z niej ok 250 kcal dziennie i dodatkowo spalisz takze 250 kcal ![]() co do biegania to moge powiedziec tak ze tzw 'boczki' zniknely mi wlasnie po bieganiu, oczywiscie robilam brzuszki ale nie katowalam sie nimi ![]() jesli uwielbiasz tanczyc to zapisz sie na ten taniec, nie ze wzgledu na schudniecie tylko dla przyjemnosci. rob to co lubisz i figura bedzie ok a psychika tym bardziej ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.