Efekty biegania - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-04-16, 07:44   #1561
blaque
Zakorzenienie

Dot.: Dla miłośników BIEGANIA :)

Dziewczyny mam pytanie: zamierzam kupic obciazniki na rece (na nogi tez) no ale chodzi mi o rece. Czy to dobry pomysl biegac z obciaznikami na rece? Mam zamiar znowu zaczac biegac od jutra i mysle tez na umiesnieniem rak i ramion. Czy to mi cos pomoze?
Czy lepiej od razu kupic hantelki i cwiczyc?
Stary 2007-04-16, 10:03   #1562
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Cytat:
Napisane przez blaque Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie: zamierzam kupic obciazniki na rece (na nogi tez) no ale chodzi mi o rece. Czy to dobry pomysl biegac z obciaznikami na rece? Mam zamiar znowu zaczac biegac od jutra i mysle tez na umiesnieniem rak i ramion. Czy to mi cos pomoze?
Blaque myślę, że mogłabyś zrobić sobie krzywdę i w konsekwencji doprowadzić do poważnej kontuzji. Stawy barkowe nie są raczej aż tak silne jak biodrowe i obciążanie rąk podczas biegu może doprowadzić do ich nadwyrężenia - zwłaszcza, że rękoma podczas biegu również się rusza. Lepiej będzie jak zakupisz sztangielki (te z możliwością dokładania ciężaru). Są droższe, ale z perspektywy czasu zobaczysz, że ich zakup jest opłacalny (wystarczy dokładać kolejne kilogramy, a nie kupować wszystko od nowa).

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

suzana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-16, 16:35   #1563
inch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blaque Pokaż wiadomość
jak dla mnie bezsens

ćwicz po prostu z hantelkami/sztangielkami ramiona
inch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-16, 16:43   #1564
pingwin2
Zakorzenienie

takie bieganie z obciąznikami to głupota, która moze doprowadzić do poważnej kontuzji
wogole te obciązniki na rzepy to bezsens, bo obciążają stawy
lepsze są hantle - ale raczej sie z nimi nie biega

Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu
Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu

pingwin2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-16, 17:02   #1565
Kateanna
Rozeznanie

blaque tak jak poprzedniczki, odradzam, łatwo o kontuzje zwlaszcza kolan. Jest cos takiego jak xco walking ale to jest marsz przy ktorym sie robi proste cwiczenia specjalnymi hantelkami. Ale mysle ze tradycyjny sposob czyli aeroby i silowe bedą lepsze
Kateanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-16, 20:34   #1566
blaque
Zakorzenienie

Oo dzieki za odpowiedzi!
No to pieknie bym sobie narobila hehe
Ok jutro lece kupic hantle.

Moge Was prosic o rade po ile zaczac cwiczyc?Ile serii po ile powtorzen?
Stary 2007-04-17, 17:56   #1567
phenomena
Zakorzenienie

bieg w miejscu daje jakies efekty?
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-17, 18:50   #1568
inch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
bieg w miejscu daje jakies efekty?
a jaka to przyjemność?
Stary 2007-04-17, 18:54   #1569
phenomena
Zakorzenienie

wazne czy sa efekty
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-17, 19:23   #1570
inch
Zakorzenienie

wiecie co? powoli przestaję Was rozumieć. Tylko efekty i efekty, kurka- a bieganie może być samo w sobie celem?

Trochę mnie to śmieszy, ale jeszcze bardziej smuci.
Stary 2007-04-17, 19:44   #1571
Kateanna
Rozeznanie

inch dokladnie i zauwazylam ze ostatnio forum fitness to glownie odchudzanie, coraz mniej ludzi tutaj cwiczy dla przyjemnosci i zdrowia.

Wlasnie ide pobiegac bo sie ochlodzilo troche
pozdrawiam

p.s. phenomena po bieganiu w miejscu wielkich EFEKTOW sie nie spodziewaj lepiej sie wybrac pobiegac naprawde, dotlenisz sie, i nie jest to takie nudne jak bieg w miejscu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-18, 14:10   #1572
Nati02
Zakorzenienie

Ja biegam dla przyjemności!
A skutki uboczne w postaci lepszej figury dostarczają mi tylko powodów dla których tak chetnie biegam

Btw tak samo lubię basen
Stary 2007-04-18, 14:28   #1573
blaque
Zakorzenienie

Ja tam kocham biegac, kocham plywac, a grac w kosza ubostwiam i to moja milosc. Dla mnie sport to przyjemnosc, gdzie jestem sama (wylaczajac kosza) gdzie moge czuc sie swobodnie, oderwac sie od swiata

Efekty pewnie, ze sa wazne i ciesze sie, ze moja figura sie polepsza ale nie o to mi w tym chodzi.
Stary 2007-04-18, 17:11   #1574
inch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kateanna Pokaż wiadomość
inch dokladnie i zauwazylam ze ostatnio forum fitness to glownie odchudzanie, coraz mniej ludzi tutaj cwiczy dla przyjemnosci i zdrowia.
pod tym względem forum fitness już dawno straciło "sens"
Stary 2007-04-18, 18:32   #1575
Pyra1990
Zakorzenienie

Ja nie zauwayzlam abym chudla, ale biegac zaczelam sama dla siebie, aby zajac czyms czas i mysli... Spodobalo mi sie i biegam dalej, mimo ze jem jak oszalala i raczej spalam to co zjadlam, a nie to co schudnac bym chciala;P

I'll never let you down...
Pyra1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-18, 21:03   #1576
Ilena
Zakorzenienie

ja w gim bardzo lubilam biegac na lekcjach ... teraz jestm w LO i nie mam czasu na nic ale chce zaczac biegac bo to uspokaja mysli a z moja kondycja jest bardzo slabo jakie jest jeszcze bialko latwo przyswajalne ???
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-20, 17:26   #1577
*aniula*
Raczkowanie

Skakanka czy bieganie?

Od pewnego czasu skaczę na skakance (800x). Jednak strasznie tego cw. nie lubię i chciałabym je zastąpić czymś innym. Dzisiaj wybrałam się na jogging i jestem zachwycona - od razu go polubiłam! Mam więc pytanie: co da lepsze efekty, skakanka czy bieganie? Chodzi mi tutaj o stratę tłuszczyku na nogach i brzuchu (ogólna strata paru kilo) i lekkie umięśnienie nóg. Stosuję ten plan treningowy (dziś dopiero 1 dzień 1-wszego tygodnia):
  1. Biegnij 2 minuty, idź 4 minuty - (powtórz 5 razy).
  2. Biegnij 3 minuty, idź 3 minuty - (powtórz 5 razy).
  3. Biegnij 5 minut, idź 2,5 minuty - (powtórz 4 razy).
  4. Biegnij 7 minut, idź 3 minuty - (powtórz 3 razy).
  5. Biegnij 8 minut, idź 2 minuty - (powtórz 3 razy).
  6. Biegnij 9 minut, idź 2 minuty - (powtórz 3 razy).
  7. Biegnij 9 minut, idź 1 minutę - (powtórz 3 razy).
  8. Biegnij 13 minut, idź 2 minuty - (powtórz 2 razy).
  9. Biegnij 14 minut, idź 1 minutę - (powtórz 2 razy).
  10. Biegnij 30 minut.
Pozdrawiam:cm ok:

Cel:
14.04.2007 - 21.04.2007 (na początek ) ZERO SŁODYCZY!!
*aniula* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-20, 21:38   #1578
AsIa_16
Raczkowanie

Dot.: bieganie - jakie bieganie daje jakie skutki?

Odświerze wątek :
Przez ostatni czas biegalam naprzemiennie z marszem ale na tym forum dowiedzialam sie ze skuteczniejsze jezeli chodzi o spalanie tluszczu sa tzn biegi interwalowe tzn szybki bieg naprzemiennie z wolnym biegalam tak dzis i przyznam ze to bardzo meczace jak normalnie robilam 7 pelnych okrazen truchtem trwalo to razem z marszem ok 40 min tak teraz biegalam moze jakies 15 wiecej juz nie moglam i ledwo sie do domu doczolgalam, Jak to wkoncu jest ktory sposob jest skuteczniejszy w spalaniu ?
AsIa_16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-20, 21:45   #1579
niv_
Zakorzenienie

Dot.: bieganie - jakie bieganie daje jakie skutki?

Cytat:
Napisane przez AsIa_16 Pokaż wiadomość
Odświerze wątek :
Przez ostatni czas biegalam naprzemiennie z marszem ale na tym forum dowiedzialam sie ze skuteczniejsze jezeli chodzi o spalanie tluszczu sa tzn biegi interwalowe tzn szybki bieg naprzemiennie z wolnym biegalam tak dzis i przyznam ze to bardzo meczace jak normalnie robilam 7 pelnych okrazen truchtem trwalo to razem z marszem ok 40 min tak teraz biegalam moze jakies 15 wiecej juz nie moglam i ledwo sie do domu doczolgalam, Jak to wkoncu jest ktory sposob jest skuteczniejszy w spalaniu ?

Interwały,tzn. bieganie ze zmianą tempa
Stary 2007-04-20, 21:48   #1580
AsIa_16
Raczkowanie

Racja w LO jest malo czasu i przedewszystkim sily na tego typu rzeczy ja przychodzac ze szkoly jestem wypompowana ale biegam bo to sa te chwile w ktorych jestem sama ze soba i moge sie troche wyciszyc...
dzisiaj biegalam tak jak mi podpowiadala jedna z was tzn trucht naprzemian z szybkim bieganiem ( bo sprintem bym tego nie nazwala ) ale sie wymeczylam a biegalam tylko 15 minut... chyba sie zalame :/ ale coz z biegiem czasu bedzie lepiej aha czy waga 59-60 kg na wzrost 164 to nadwaga ? bo tam mi powiedziala pielegniarka w szkole to juz w ogole taki wstyd
Pozdrawiam
Stary 2007-04-20, 21:52   #1581
AsIa_16
Raczkowanie

Zawsze zastanawialo mnie to jak te wszystkie gwiazdy typu Ciara, Beyonce ( ktora ma troche podobna figure do mnie ten duzy tylek szerokie biodra i nogi) itp to robia ze maja takie fajne figury napewno duzo cwicza ale wie moze ktoras z was w jaki sposob ? zawsze mialam mega kompleksy z powodu swego ciala patrzac na nie mowiac kolokwialnie gul mi smiga nie jestem jakas tlusta ale jak zaloze spodnie to lekko mi wystaje z boku i z przedu mam grube lydki i ten cellulit... heh
Stary 2007-04-20, 21:56   #1582
*aniula*
Raczkowanie

Dot.: Skakanka czy bieganie?

Up up

Cel:
Stary 2007-04-20, 22:01   #1583
izmonek
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to izmonek

po pierwsze nie ma czegso takiego jak chudniecie tylko z jednego obszaru naszego ciala
jak chudnac to ze wszystkiego bo innaczej sie nie da

po drugie osobiscie polecalabym raz skakanke raz jogging by miesnie sie nie przyzwyczaily do cwiczen a efekty beda szybsze

po trzecie obydwie formy aerobowe obciazaja stawy tak wiec nie zapomnij o strechingu!!!!!!aby rozluznic napeite miesnie i wiezadla
nie przesadzaj z trenigiem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-21, 08:15   #1584
Midi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *aniula* Pokaż wiadomość
Od pewnego czasu skaczę na skakance (800x). Jednak strasznie tego cw. nie lubię i chciałabym je zastąpić czymś innym. Dzisiaj wybrałam się na jogging i jestem zachwycona - od razu go polubiłam! Mam więc pytanie: co da lepsze efekty, skakanka czy bieganie? Chodzi mi tutaj o stratę tłuszczyku na nogach i brzuchu (ogólna strata paru kilo) i lekkie umięśnienie nóg. Stosuję ten plan treningowy (dziś dopiero 1 dzień 1-wszego tygodnia):
  1. Biegnij 2 minuty, idź 4 minuty - (powtórz 5 razy).
  2. Biegnij 3 minuty, idź 3 minuty - (powtórz 5 razy).
  3. Biegnij 5 minut, idź 2,5 minuty - (powtórz 4 razy).
  4. Biegnij 7 minut, idź 3 minuty - (powtórz 3 razy).
  5. Biegnij 8 minut, idź 2 minuty - (powtórz 3 razy).
  6. Biegnij 9 minut, idź 2 minuty - (powtórz 3 razy).
  7. Biegnij 9 minut, idź 1 minutę - (powtórz 3 razy).
  8. Biegnij 13 minut, idź 2 minuty - (powtórz 2 razy).
  9. Biegnij 14 minut, idź 1 minutę - (powtórz 2 razy).
  10. Biegnij 30 minut.
Pozdrawiam:cm ok:
Jeśli chodzi o utratę tłuszczu, to najważniejsza jest dieta. Poza tym trening siłowo-aerobowy (lub siłowo-interwałowy).
Oczywiście bieganie da lepsze efekty, niż skakanie, bo biegać możesz te 40-50 minut bez wysiłku, a skakania na skakance to sobie jednak nie wyobrażam - musiałoby to być nudne i jedna bardziej męczące chyba
Nie da się jednocześnie schudnąć i rozbudować mięśni - to przeciwstawne cele i do osiągnięcia każdego z nich potrzebne są odwrotne środki.
Stary 2007-04-21, 09:38   #1585
Kateanna
Rozeznanie

AsIa_16 nie doluj sie, nie masz nadwagi! mam ten sam wzrost i wazylam tyle samo i dobrze sie czulam w swoim ciele(teraz nie wiem ile waze bo nie chce wiedziec). jesli Ci pielegniarka powiedziala ze masz nadwage to ma cos z glowa chyba
Nie kieruj sie gwiazdami bo widzimy je tylko w tv i gazetach, jakbys zobaczyla na zywo to by ci szczena opadla jakie one sa "zwykle"
W kazdym razie biegaj dla przyjemnosci, jedz zdrowo i ciesz sie zyciem bo szkoda czasu na kompleksy
Poza tym sport poprawia humor i wlasna samoocene

Pozdrawiam
Stary 2007-04-21, 09:46   #1586
anniaa

ajc nie przejmuj sie pielegniarka... 2 tygodnie temu byłam u lekarza i sie mierzyłam i wzrost miałam ponad 163 a po tygodniu były bania w szkole i ona stwierdziła ze mam 156 wzrostu a kumpela która jest o wiele niższa ode mnie bo o ponad 11 cm jest wyższa ode mnie

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-21, 10:17   #1587
*aniula*
Raczkowanie

Smile Dot.: Skakanka czy bieganie?

Dzięki za odpowiedzi

W takim razie zostanę przy bieganiu (właśnie wróciłam z joggingu).

Pozdrawiam

Cel:
Stary 2007-04-21, 12:54   #1588
inch
Zakorzenienie

pielęgniarki to zazwyczaj są wredne baby- mi tez taka jedna kiedyś jeszcze w szkole powiedziała, że dużo ważę. Jakbym jej teraz pokazała moje mięśnie, na pewno z zazdrością pokiwałaby głową

Nie przejmujcie się. Teraz nastolatki wyglądają coraz bardziej jak szczypiorki, więc dziewczyny o dojrzałych, prawidłowych kształtach spychane są w krąg niewiadomo jakiej i skąd (sic!?) nadwagi.
Stary 2007-04-22, 18:31   #1589
AsIa_16
Raczkowanie

Kurcze ale jednak sa dziewczyny ktore maja np plaski umiesniony brzuch i ladne nogi, jesli chodzi o nogi to napewno bieganie a brzuch ? czy brzuszki cos daja ? niewiem moze zapisac sie na jakis taniec nowoczesny ( uwielbiam tanczyc ). Swoja droga popatrzcie jakie to niesprawiedliwe niektore dziewczyny poprostu sa szczuple jedza co chca nie cwicza tak poprostu maja a ja mimo ze duzo sie ruszam mam jenak to sadelko, mama mowi ze z tego wyrosne ze to taki wiek ale wiecie jakie sa mamy one zawsze wszystko wytlumacza byleby pocieszyc...
Stary 2007-04-22, 18:56   #1590
Kateanna
Rozeznanie

tak te szczesciary ktore sa chude, jesli jedza byle jak to predzej czy pozniej przytyja, mozliwe ze po 30 zreszta co to za radosc do niczego nie dążyc Nie chcialabym byc chuda bo wtedy balabym sie biegac, ze schudne jeszcze bardziej.

co do sadelka to, faktycznie mama Cie pociesza, bo raczej sie z tego nie wyrasta, jezeli przyjmiemy taki wariant to mozna raczej przytyc bo dajemy sobie wolna reke na wysokokaloryczne posilki
dieta nie musi byc straszna, wystarczy ze wyeliminujesz z niej ok 250 kcal dziennie i dodatkowo spalisz takze 250 kcal czyli dziennie na minusie byloby 500 kcal. 1kg tluszczu to teoretycznie 7000kcal.

co do biegania to moge powiedziec tak ze tzw 'boczki' zniknely mi wlasnie po bieganiu, oczywiscie robilam brzuszki ale nie katowalam sie nimi zeby spalic tluszcz potrzebny jest trening kardio, najlepiej HIIT. oczywiscie dieta tez jest wazna, ja sie tylko ograniczam co do jakosci (np nie jem majonezu, smietany itp)i jest ok

jesli uwielbiasz tanczyc to zapisz sie na ten taniec, nie ze wzgledu na schudniecie tylko dla przyjemnosci. rob to co lubisz i figura bedzie ok a psychika tym bardziej

pozdrawiam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości