![]() |
#1561 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Kwiecień 2021
Podkarpackie
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1562 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1563 |
Raczkowanie
|
Lejla28 pierwsze słyszę o tej położnej środowiskowej ze mam sama wybrać i ze mieć jakikolwiek kontakt z nia od 21 tyg
![]() Na kilka wizyt ... a skąd jestes ? Może w Dużych miastach rzeczywiście jest inaczej ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Poczytałam tego linka co zaliczyłaś i powiem Ci ze jestem w szoku o niczym takim nie słyszałam wcześniej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1564 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Polozna nie jest przydzielona, trzeba wypisac deklaracje.. Nie znamy swoich praw. I tyle. Poczytaj, dowiedz sie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1565 |
Raczkowanie
|
Jeśli mowa o położnej to u mnie w szpitalu i nie tylko bo tez pytałam dziewczyn na grupie na jakiej jestem od początku ciąży z synem u każdej tak było - ze jeżeli się położnej nie opłaciło swojej to poprostu jest taka na jaka trafisz jak przychodzisz do szpitala .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1566 |
Raczkowanie
|
Nastraszylyscie mnie dieta cukrzycowa i jak jutro ide na badania to dziś się nazarlam jak prosie słodkiego 😂 na wypadek jakbym miała musieć sobie odpuścić na ponad poł roku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1567 |
Raczkowanie
|
Ale to tez nie dobrze :p nie jedz już wieczorem słodkiego bo może we krwi wyjść
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1568 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1569 |
Raczkowanie
|
Spoko, większa cześć zjadłam rano a teraz lody
![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- W sumie jeszcze kwestia ile to jest dużo łakoci. Bo dla mnie to 3 cukierki, pasek czekolady i rożek lodowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1570 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1571 |
Zadomowienie
|
Czy któraś ma jeszcze problemy z żołądkiem przez ciążę? U mnie się to ciągnie chyba już 3tydzień. Wieczorami jest najgorzej. Od samego rana mam wzdęty brzuch. Potem cokolwiek zjem,jest mi niedobrze. A w dodatku,że właśnie się martwię o te cukrzycę przestaję jeść wszystko,co niedozwolone a i tak jest źle. Odrzuca mnie nawet po herbacie i zwykłej wodzie! Próbowałam zioła to tym bardziej nasila mdłości. Nie wiem,co pić,a muszę pić przecież.
Wieczorami aż wyję z bólu żołądka (wiem,że to on,bo jak naciskam na niego lekko to mam wrażenie,że zaraz wszystko cofnę). Od 2h znów leżę,zjadłam obiad i pewnie ten ból znów będzie mnie męczył do snu. Jutro zaczynam 12tydzień,myślałam,że to będzie przechodzić,a mam wrażenie,że jest coraz gorzej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1573 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój lekarz pracuje na Karowej, miałam kiedyś u niego zabieg ginekologiczny w tym szpitalu i byłam zadowolona. Także wcześniej myślałam jeszcze o Karowej, ale podobno medykalizują tam mocno porody. A Ty się zastanawiałaś już? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1574 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1575 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja będę miała CC w Krakowie w Ujastku. Co do pokoi to za pierwszym razem trafiłam na współlokatorkę 18-latkę i nie, że dyskryminuję kogoś za wiek, bo sama wtedy też jeszcze na studiach byłam, ale dziewczyna zachowywała się bardzo niedojrzale. Jeszcze przychodziły do niej tłumy i przesiadywali godzinami: ciocie, wujkowie, babcie, dziadki, mama była cały cZas. Było to mega krępujące, bo ja wisiałam z laktatorem, a ci nic sobie z tego nie robili, a niektórzy wręcz manifestacyjnie się gapili... Do mnie przychodził tylko mąż, bo nie chciałam odwiedzin w szpitalu. Za drugim razem wynajęliśmy sobie apartament i choć kosztował niemało to nie ma żadnego porównania. Mąż był z nami cały czas: nocował, miał swoje łóżko, swoje wyżywienie (btw mogliśmy oboje wybierać z karty co chcemy jeść, było kilka opcji do wyboru), najważniejsze to mógł kangurować dziecko ( na bezpłatnej części nie ma takiej opcji), dziecko po cięciu trafia do sali noworodków i czeka aż matka trafi z sali intensywnego nadzoru do sali pooperacyjnej. W moim przypadku byłam za pierwszym razem aż 7 godzin na intensywnej, bo było dużo cięć, więc dziecko było po kilku karmieniach mm, a jak go dostałam to na 15 minut, bo był już wieczór, a dziecko w pierwszej dobie po operacji nie może zostać z matką na noc i go zabrali. W płatnej części mały trafił od razu do męża, ja po dwóch godzinach dołączyłam do nich. Dziecko mogło być cały czas przy nas, bo był mąż, który mi pomagał. Co do samej opieki to też bez porównania, przy każdej wizycie rano i wieczorem krótkie USG, czy wszystko w porządku. Wszystkie czynności przy dziecku w naszej obecności. Ten sam szpital, a pobyt na płatnej części i bezpłatnej to niebo, a ziemia. Teraz mam nadzieję, że też mimo korona będzie można wynająć apartament i że mąż będzie mógł być Ze mną, bo jak sobie pomyślę jak to wyglądało za pierwszym razem to robi mi się słabo... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1576 |
Raczkowanie
|
Drzewko, masz aż tak mocne dolegliwosci? Może spróbujesz Rennie, jest dla nas bezpieczny, ewentualnie pij rumianek, kiedyś mi pomagał na żołądek.
Ja tez mam problemy z żołądkiem, cała ciąże nie wymiotuje, ale za to czuje żołądek, mam mdłości i... ciagle bekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1577 |
Raczkowanie
|
U mnie pojawiły się zaparcia, już mam tego dosyć
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1578 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1579 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1580 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja ogólnie się dobrze czuje, ale dużo wymiotuje. Ale nie jest mi niedobrze, nie mam mdłości. Po prostu nagle mam silną potrzebę wymiotów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1581 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A mięty czy rumianku nie pije bo to wzmaga mdłości. Ostatnio mam takie myśli,że już nie wierzę,że to przejdzie. Nikt mi nigdy nie mówił,że niektóre kobiety ciężko będą podchodziły ciążę, raczej wszyscy w koło gloryfikowali ten ten stan ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1582 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do żelaznej to sa tam też minusy, jak nie masz rozwarcia 7-8cm to czesto nie chcą nawet przyjąć i odsyłają do domu. Rządzą tam polozne a nie lekarze, to jest bardzo specyficzny szpital, ja tam nie chcialam rodzic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1583 |
Zadomowienie
|
Karo 991 moje pierwsze dziecko rodzilam w Oleśnicy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1584 |
Rozeznanie
|
Ja do Oleśnicy mam 45 km, więc nie tak znowu blisko, ale słyszałam dobre opinie. Czy podzielasz je, byłaś zadowolona? Jeśli to nie problem dla Ciebie, by o tym napisać, to chętnie przeczytam jak Twoje wrażenia
![]() Dzień dobry wszystkim! Życzę dobrego tygodnia! Ja dzisiaj zaczynam 11 tydzień ![]() Jednak jestem 4 dni "do tyłu" niż wcześniej myślałam, a dopiero niedawno to ogarnęłam. Po prostu dane na USG mnie zmyliły bo ginekolog nie zaktualizował dat ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1585 |
Zadomowienie
|
Nie do końca byłam zadowolona. Ale wszystko zależy jaka zmiana lekarek i położnych była. Jedne cudowne, wszystko wytlumacza, od innych mozna uslyszec " to nie hotel, albo rodzisz albo na patologie ciąży". Po urodzeniu wielkie zamieszanie kiedy sie wychodzi, najpierw mówią, ze nie, bo dziecko ma zoltaczke, za chwile na szybko trzeba sie pakować, bo łóżka wolne potrzebne. Po porodzie schodząc z łóżka polecialo ze mnie dużo krwi tak, ze zabrudzila sie pościel , prosilam o nowa nic z tego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1586 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny do kiedy się bierze kwas foliowy?do 12tc czy dalej?
Bo też nic mi lekarz nie powiedział ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1587 |
Raczkowanie
|
Ja biorę witaminy które maja w składzie kwas foliowy ... i będę brała cała ciąże ja mam witaminy pregna plus
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1588 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogólnie od wczoraj mam jakiś spadek nastroju i znów czarne myśli.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1589 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1590 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.