![]() |
#1561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
Czas leci a ja dalej nie zaczęłam! ;] masakra jakaś.
Na wakacyjne nieróbstwo mam usprawiedliwienie! ![]() Bilbioteka była czynna do 15 ![]() ![]() Więc prawie 3 miechy do tyłu. Teraz co chwila mi coś wypada, bylam za granicą, i nawet myśleć mi się nie chce o tym, że jak pójdę do bilbioteki to wypożyczone będą te książki które mi będą potrzebne. Pozostają jeszcze książkiw czytelni, których jest sporo na szczęście - ale ksero w tej czytelni beznajdziene i drogie ![]() Motywacja jest, ale ruszyć tyłka sił brak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1562 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja od przyszłego tygodnia postanowiłam zacząc podbijać biblioteki i czytelnie. Mam nadzieję że uda mi się wykonać mój plan ![]() A do kiedy masz termin oddania pracy? Ja aktualnie siedzę i piszę wystąpienie na najbliższe seminarium. Jaaak mi się nie chce ![]()
![]() |
![]() |
#1563 |
Zakorzenienie
|
cashmere termin yyyy.... pewnie na zaliczenie seminarium w tym semestrze będę musiała mieć przynajmniej 1 rozdział napisany
![]() Pracę muszę zdać na miesiąc przed obroną, jakoś w maju-czerwcu myślę... ![]() No dobra ruszyłam tyłek, wypożyczyłam sobie 4 książki i teraz kseruję je w całości. Bo całe potrzebne ![]() Skserowałam też ze dwa rozdziały z innych książek, i wydarłam 3 akrtykuły z domowych zbiorów polityki i wprostu, które mogą się nadać. (Tz zrobił przeghląd gazet do wywalenia - 4 kopczyki się uzbierały ![]() Więc już przynajmniej zaczęłąm ![]() Może w weekend udoskonalę mój plan i wyślę mailem do promotorki ![]() Jak się jej podobac nie będzie to porposzę o pomoc na zjeździe. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1564 |
Zakorzenienie
|
kliwia gratuluję tego minimalnego ale zawsze samozaparcia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1565 |
Konto usunięte
|
Mi promek powiedział, że mogę pisać, co mi się żywnie podoba, bo badać da się wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1566 |
Zakorzenienie
|
Jestem przerażona.W końcu wyznaczyli mi termin obrony.W przyszłym tygodniu.Szykuje się weekend nauki
![]() Niestety nie zadają pytań z pracy (dwa lata temu broniłam inżyniera i były 2 pytania z pracy i jedno ze studiów) tylko wszystkie trzy są z zakresu studiów ![]() ![]()
![]() |
#1567 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam
![]() jestem na 4 roku psychologii i mam juz promotora i temat i w sumie ostro zabieram się już do roboty mimo że zostały mi jeszcze prawie 2 lata ![]() I. Choroba niedokrwienna serca 1. paradygmat jakiś tam 2. paradygmat jakiś tam 3.paradygmat jakiś tam II. Wybrane zasoby zrowotne 1. coś tam 2. coś tam 3. coś tam itp czy ja mam to jakoś rozwijać??!! jakies definicje podawac długie to w ogole ma byc? i w ogole to jakichś wskazówek do jego napisania bym potrzebowala mam nadzieje ze pomożecie hmmmm ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1568 | |
Zakorzenienie
|
To znalazłam parę stron wcześniej
Cytat:
EDIT: Muszę się pochwalić, że w tym tygodniu obroniłam moją pracę i jestem mgr inż w końcu ![]()
razem Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2008-11-22 o 16:15 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1569 |
Zakorzenienie
|
Odświeżam
![]() Męczę teraz pierwszy rozdział tj poprawiam itd bo ma być gotowy na jutro Jestem na 5 roku, obrona w czerwcu ale pani promotor ciśnie i mówi, że do lutego będę mieć wszystko, potem tylko poprawki itd itp Z tego co ja się pytałam o liczbę stron to ok. 40-60 ( będę mieć też obliczenia, analizę no i część teoretyczną ale to tylko krótki wstęp).
![]() |
#1570 |
Wtajemniczenie
|
A ja nie mogę zabrać się do pisania. Niby coś już mam, ale stwierdziłam, że do niczego się nie nadaje i jest strasznie niespójne i chaotyczne, więc zacznę pisać poniekąd od nowa.
Promotorka naciska, ale niezbyt skutecznie. Do lutego mam mieć gotowe co najmniej dwa rozdziały, a w tej chwili nie mam prawie nic. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1571 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak było na obronie?? Cytat:
![]() U mnie do końca stycznia trzeba oddać jeden rozdział żeby zaliczyć seminarium. Zdradzisz co studiujesz? Bo 40-60 stron wydaje mi się mało jak na pracę mgr. Ja w piątek zmieniłam temat mojej pracy. Na zupełnie inny niż miałam. Bałam się czy promotor się zgodzi. Ale udało się. Jestem bardzo zadowolona z tej zmiany. Wcześniej szlak mnie trafiał bo żadna firma nie chciała mi udostępnić informacji potrzebnych do pisania na pierwszy temat ![]()
♥ jesteśmy małżeństwem ♥ jestem mamą ![]() Edytowane przez cashmere Czas edycji: 2008-11-23 o 18:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Promotorka stwierdziła, że napiszemy teraz a potem będziemy poprawki nanosić i inne drobiazgi na spokojnie, może to i dobrze sama nie wiem Tak naprawdę jeszcze nie wiem ile miejsca zejdzie mi na obliczenia, przetwarzanie danych itp itd Co do ilości stron to rozmawiałam ze znajomymi już mgr piszącymi np z biologii,socjologii, automatyki i robotyki, ochrony środowiska i nikt nie miał więcej niż 50 stronek ![]() Ja się na tym nie znam ale nam na uczelni prowadzącymi mówili, że nie pisze się prac powyżej 80 stron bo nikt tego czytać nie chce i nie ma to żadnego sensu(przynajmniej w pokrewnych dziedzinach do mojej) Zobaczymy ile to wyjdzie stron w praniu, póki co mam 15 ![]()
![]() |
![]() |
#1573 |
Zakorzenienie
|
Tak się zdziwiłam tą ilością stron, bo u mnie na uczelni wymagane minimum to 60 stron, max 120. Przy tym mój promotor każe nam się trochę bardziej wykazać i sugeruje że praca powinna mieć ok.80-100 stron.
No ale jak widać pewnie zależy to od kierunku studiów i uczelni ![]()
![]() |
#1574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam czuje, że i tak wyjdzie mi minimum 60-70 stron bo obliczenia i sama analiza to będzie z 30-40 stron jak widzę ile tego mam zrobić, ale to pewnie okaże się ostatecznie w maju ![]()
![]() |
![]() |
#1575 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zróbcie coś! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ilości stron to pisząc ok. 60 stron nie brałam pod uwagę spisów,bibliografii itd itd, tylko sam czysty tekst
![]() |
![]() |
#1578 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, pozwolę się wtrącić .. temat dotyczy także moich studiów.
Muszę wysłać list do swojej promotorki - jesteśmy umówione na taką drogę pocztową. Na kopercie napisać Jej tytuł naukowy (prof. dr hab. ..... ) ? Jestem pierwszy raz w takiej sytuacji. Będzie to zwykły list (nie polecony). Wysłałam. Podpis na kopercie dyskretny ... - Sz.P. <-- to tylko ot tak dla ciekawskich, może ktoś będzie w podobnej sytuacji.
- Jan Paweł II ![]() http://kropelka-wiary.pl/ WYMIANA - oczy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497260 Edytowane przez Nektarynka Czas edycji: 2008-11-24 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1579 |
Zakorzenienie
|
Nektarynko i jak zaadresowałaś list?
Dziewczyny jak u Was postępy?? ![]() Ja zaczęłam robić wycieczki do czytelni i pilnie zbieram materiały ![]()
![]() |
#1580 |
Zakorzenienie
|
Ja generalnie mam już wszystkie materiały zebrane,badania zrobione na wakacyjnych praktykach,1 rozdział gotowy
Teraz pisanie reszty,opracowywanie wyników(modelowanie ich w programie,wnioski itd)
![]() |
#1581 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
na początku roku myślałam,że nie ma pośpiechu, bo przeciez jeszcze tyle miesięcy przede mną ![]() ![]() dziś miałam napisać znacznie więcej niż napisałam. no ale dobre i to ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1582 |
Zakorzenienie
|
jest tu ktos kto pisze z socjologii mgr? ciekawi mnie jakie tematy sobie obraliscie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdyby nie ona,to znając życie pisałabym na ostatnią chwilę
![]() |
![]() |
#1584 |
Zakorzenienie
|
up
![]() Ja właśnie tworzę kolejny podrozdział teoretyczny, tj męczę od 2 godzin co chwilę zajmując się inne głupotami
![]() |
#1585 |
Rozeznanie
|
Ile zajęło wam napisanie pracy mgr?
Ja jestem kompletnie zdołowana, jestem na 5 roku, teoretycznie w czerwcu powinnam skończyć studia... Tymczasem jeszcze nic prawie nie mam, troche danych zebranych na praktykach i nic poza tym. Nie mam kompletnie czasu, bo pracuję i...nie chce mi się jak cholera. Zakłądając, że zacznę intensywnie od stycznia.... to wyrobie się?
"Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem" - M.Twain http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
k'woli pocieszenia u mnie w grupie w tym i ja no i wogóle większość studentów na 5 roku jak bylismy kogo by sie nie zapytał to nawet nie myslał, wsród moich znajomych już taki zapieprzyk malenki zaczął sie w lutym już po sesji zimowej i ci którzy w czerwcu włąsnie sie bronili wiec to da sie zrobić ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1587 |
Rozeznanie
|
o rany...od 1 stycznia zbieram się mocno w garśc. druga sprawa jest taka, że promotor wcale nie pomaga niestety....
no i moja praca jest o tyle inna, że jej podstawą jest model ekonometryczny...
"Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem" - M.Twain http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1589 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze ja jestem na V roku i dopiero zaczęłam badania
![]() ![]()
![]() |
#1590 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.