![]() |
#1561 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 II
http://www.allegro.pl/item250495171_...owy_68_92.html a tak wyglada rozowy
Wszystkiego najlepszego dla 9mc Laury Aranki ![]()
#1562 |
Konto usunięte
|
ZDRÓWECZKA DLA ŚLICZNEJ LAURKI!!!
![]() ![]() ![]() Yaira, z kolejką dobry pomysł, ale ta Ikeowka taka... biedna jakaś..., inne na allegro znów jakos licho wyglądają... Kupimy chyba jednak te mniejsze Lego i sztućce. Klocki będą na teraz do zabawy a sztućce na całe zycie. Gotówki nie chcę im dawać, bo pewenie swoje długi nią pospłacają, a tak będę wiedziała że dziecko coś ma dla siebie. Co do tych popaprańców jeszcze, to wczoraj pytam teściową dlaczego do niej z chrzcinami się zwalają.. ta mówi ze oni nie maja pieniedzy na przyjęcie w lokalu, bo kredyt, bo ona nie pracuje... więc ja mówię ze jakoś po nich nie widac biedy, bo jak przyjadą to zastawią łazienkę lorealami i vichy, a dziecku misie za 130zł kupują... na co teściowa: no tak, nie widać że jest im źle bo do nich to jeszcze nie dotarło że nie mają pieniędzy i chyba ciężko im jest się przestawić na skromniejsze życie. ![]() ![]() Mam pyt. do dziewczyn ze "statutem" matki samotnie wychowującej lub do mających rozeznanie w tej kwestii... Czy matka samotnie wychowująca, pobierająca nalezny zasiłek, pobierająca alimenty na dziecko może otrzymać zasiłek z urlopu wychowawczego? |
![]() ![]() |
![]() |
#1563 |
Rozeznanie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;5430176]ZDRÓWECZKA DLA ŚLICZNEJ LAURKI!!! :całus: Zdjęcie ze smoczkiem fajne
![]() ![]() Yaira, z kolejką dobry pomysł, ale ta Ikeowka taka... biedna jakaś..., inne na allegro znów jakos licho wyglądają... Kupimy chyba jednak te mniejsze Lego i sztućce. Klocki będą na teraz do zabawy a sztućce na całe zycie. Gotówki nie chcę im dawać, bo pewenie swoje długi nią pospłacają, a tak będę wiedziała że dziecko coś ma dla siebie. Co do tych popaprańców jeszcze, to wczoraj pytam teściową dlaczego do niej z chrzcinami się zwalają.. ta mówi ze oni nie maja pieniedzy na przyjęcie w lokalu, bo kredyt, bo ona nie pracuje... więc ja mówię ze jakoś po nich nie widac biedy, bo jak przyjadą do zastawią łazienkę lorealami i vichy, a dziecku misie za 130zł kupują... na co teściowa: no tak, nie widać że jest im źle bo do nich to jeszcze nie dotarło że nie mają pieniędzy i chyba ciężko im jest się przestawić na skromniejsze życie. ![]() ![]() Mam pyt. do dziewczyn ze "statutem" matki samotnie wychowującej lub do mających rozeznanie w tej kwestii... Czy matka samotnie wychowująca, pobierająca nalezny zasiłek, pobierająca alimenty na dziecko może otrzymać zasiłek z urlopu wychowawczego?[/quote] Ela jak ja widzialam na zywo to nie bylo tak zle ![]() ![]()
#1564 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za życzenia
![]() Z tej okazji TŻ dziś przytachał Laurze prezent - słonia Fisher Price, którego po 3 godzinach mam dość. Ryczy jak prawdziwy wygrywa melodyjki iście cyrkowe, klocki latają po mieszkaniu niczym granitowe kości.... Laura wniebowzięta (Julka jeszcze bardziej) a mi głowa pęka... Yaria ja tez widziałam te golfiko-szaliczki w H&M za połowę tej allegrowej ceny!! Elu - Julka to Laurce książeczkę czytała (a Laura zwiała w tym czasie buty w przedpokoju poprzestawiać hihihi)
#1565 |
Zakorzenienie
|
caluski dla Laurki
znow mi sie przypomnialo czekanie Aranki na porod i przemiana z grudniowki w styczniowke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1566 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1567 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie
Bardzo zadko udzielam sie na watku,ale caly czas podczytuje co piszecie. Dzieci sa przesliczne,mamusie tez. U nas czas szybko leci,Marysia rosnie i jest coraz madrzejsza,na kazde mamy nie pojawia sie usmiech na jej twarzy i psoci dalej. Ma juz 5 zeboli,mowi slicznie mama, tata,baba,pokazuje ze chce isc pa pa. A tak pozatym mimo ze jestem na wychowawczym to dorabiam,tyle ze siedzac w domu i mam mozliwosc dopatrzenia swoich pociech,choc powiem szczerze ze sa dni totalnego wyczerpania. Ale nie biadole bo wiele z Was uczy sie badz pracje majc dzeci,i tez sobie swietnie radzi. Widze ze piszecie o golfiko szaliczkach-czy moge prosić którąś z Was o zakup takiego golficzka dla mojej Marysi,oczywiście prędzej wyslę pieniązki doliczajac na przesylke,bylabym bardzo wdzieczna. Jutro jak sie wyrobie wkleje pare fotek Marysi pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie...w sumie nieźle ten rok rozpoczęłam...a tak szybko ten czas minął...teraz na uczelni zachwycam się brzuszkami koleżanek i troszkę im zazdroszczę... Laura uwielbia też wyciągać chusteczki z pudełka, głownie te zwykłe do nosa. Nie wiem jak ona to robi ale kiedy wyjdę na chwilkę do kuchni to po powrocie na ziemi leży z 30 chusteczek, które Laura z lubością drze i zjada ![]()
![]() |
#1570 |
Raczkowanie
|
pierwsze zdecie jest dzisiejsze
|
![]() ![]() |
![]() |
#1571 |
Zadomowienie
|
Hej
Anitko pytałaś o obcinanie paznokci. Ja tez do niedawna obcinałam Olafowi na śpiąco, teraz obcinam kiedy nieśpi. Zawsze się tak upocę przy tym że szok, Olaf nienawidzi jak ma zablokowane ręce. Do tego ja nie umiem obcinać tymi nożyczkami specjalnymi dla dzieci, z okrągłymi końcówkami, więc musze bardzo uważać żeby go nie zranić. Marysia i Laura śliczne. ...odkąd nie karmię piersią jem zdecydowanie mniej i wszystkie spodnie mam za luźne, wczoraj pojechałam sobie kupić, bo normalnie wyglądałam jakbym nosiłam jeansy po starszej siostrze hiiih. Najdziwniejsze jest to, że nadal mm jakieś 5 kilo na plusie, a jednak schudłam ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1572 |
Zakorzenienie
|
Co do obcinania pazurków to wszystkie nożyczki dla maluszków są do kitu! Są ze zbyt grubego metalu i nie obetnie się paznokcia tak aby zwłaszcza noworodek się nie podrapał. Ja przy Julce po pierwszym dniu próby obcięcia zastrajkowałam i kupiłam cążki dla niemowląt. To najlepszy przynajmniej dla mnie sposób obcinania. Julka do dziś nie lubi obcinania paznokci u stóp bo twierdzi, ze ją gilam. Nigdy nie obcinałam żadnej na śpiąco -tylko "na żywca". Laura to nawet lubi patrzec jak pstrykają cążki. Właśnie pakuje mi paczkę z kiślem do wideo...musze interweniować!!!
#1573 |
Zadomowienie
|
Jak zwykle spoznione, ale najlepsze zyczenia dla przeslicznej Laurki!!!!
Taiko Marysia niezla panna. I widze, ze tez w rajtuzach. Ja ostatnio tez swtierdzilam, ze to najlepsze ubranie domowe, niesciagaja sie, jest w nich cieplo i skarpetki nie spadaja. Moja Antonowka pomyka ostatnio tylko w rajtuzach po domu ![]() Malgogaj ostatnio zapomnialam napisac, ze Twoj Olaf bradzo wyrosl i niezle schudnal, gdzie jest nasza pucata buzka?? ![]() A ja wlasnie ogladam Mein Baby i tak mi sie jakos dziwnie zrobilo, skrecaja wlasnie meble dla dziecka. Ach wlasnie rok temu wzielismy sie za skrecanie szafy i komody... Ale ten czas leci, a teraz moja panna wstaje przy meblach, a szklana lawe rozkrecilismy i schowalismy za kanape, bo wydawala nam sie zbyt niebezpieczne. Do czego to doszlo rok temu skrecanie, a teraz rozkrecanie ![]() A u nas jutro swieto narodowe, wiec TZ z tej okazji bierze dodatkowo wolny czwartek i piatek. Mam nadzieje, ze uda nam sie w ten dluuugi weekend powywalac troche zbednych rzeczy i uporzadkowac szafki ![]() Obcinanie ja mialam takie obcinaczki dla dzieci, ale jak Antonowcke skore przycielam jak miala ok 2 miesiecy, to wyrzucilam je w kat. Dla mnie nozyczki sa najlepsze. Obcinam jak Aranka na zywca - nigdy na spiaco. lapie panne za reke, pokazuje jej co robie i mowie ciuk ciuk, a ona patrzy. Czesto protestuje, ale ja jej zawsze mowie, ze nie ma innej mozliwosci ![]() ![]() Edytowane przez kamilka23 Czas edycji: 2007-10-02 o 10:08 Powód: obcinanie paznakoci mi sie przypomnialo |
![]() ![]() |
![]() |
#1574 |
Rozeznanie
|
ja paznokcie obcinam od zawsze cazkami....nie moglam nigdy dac rady nozyczkami
#1575 |
Rozeznanie
|
jade dzisiaj po golfiki ktos..chce?
#1576 |
Konto usunięte
|
Jasio obraca pastę kiwi ale taka w butelce, dzis obgryzł juz kawałek folii z niej.
taika, Jasio tez lubi majstrowac przy sprzęcie i kecić gałkami. Do niedawna tv stal na podłodze, ale męża paraliżował widok Jasia pędzącego w stronę TV, bądz co gorsza oklepującego ekran ![]() ![]() Garnuszki, ja własnie dobrnełam do swojej wagi sprzed ciąży ![]() ![]() ![]() apropo spodni... kupiłam sobie na allegro spodnie GAP- jeansy i sprzedawca chyba źle wymiary spisał, bo są na mnie ciut za ciasne, nawet jak te 4 kg zrzuce to nie wiem czy wejdę. Rozmiar jest 4. Jak ktos zna rozmiarówke GAPa i byłby chetny to odstąpię - 38zł. Zdjęcie mogę wyslac mailem. Obcinanie pazurków, na poczatku kupilismy nozyczki Baby Ono, ale obcięcie paznokci nimi jest chyba niemozliwe. I obcinam swoimi takimi do skórek, ale może w cążki tez się zaopatrzę i spróbuję na zywca. |
![]() ![]() |
![]() |
#1577 |
Raczkowanie
|
yaira jak byś mogła to ja bardzo chce,podaj mi nr.konta na pw a zaraz zrobie przelew na twoje konto, jak bedzie to prosze w kolorze rózowym
z góry dziekuje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1578 |
Rozeznanie
|
Taiko wyslalam
![]()
#1579 |
Zakorzenienie
|
Elu zainspirowałaś mnie tym stolikiem!!!! Musze się za podobnym do nowego domku rozejrzeć...
![]() ![]() ![]()
#1580 |
Zadomowienie
|
![]() ![]()
#1581 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jest jeszcze taki stolik z póleczkami przezroczystymi, my mamy czarne. A słodycze ja tez jem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1582 |
Zakorzenienie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;5432692] A ty Aranka to z czego chcesz kg zrzucać
![]() nogi, nogi, nogi......chciałabym mieć takie chude badyle - każde spodnie i spódnice można by do tego nosić no i kozaczki ... ![]()
#1583 |
Zadomowienie
|
Kamilko schudl mi Olafek. Codziennie z przerażeniem patrze na nozki jak tracimy fałdeczki
![]() My mamy znajomych co czekaja na Ignasia (jeszcze 3 tyg) i tak im zazdroszcze tych przygotowań! Szok. To był fajny okres i mam nadzieje ze dane mi bedzie jeszcze to przezyc. My tez mamy szklaną ławe ale jeszcze stoi.... Spóznone ale szczere zyczenia dla Laury ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1584 |
Zadomowienie
|
Aranko przeciez Ty masz chude nogi. Zebym ja takie miala jak Ty.... Ja mimo tego, ze waze juz 7kg mniej niz przed ciaza nogi mam dalej masywne. wlazlam ostatnio na stepper i walcze codziennie, ale nie duzo ok. 5-6min, bo nie chce miec miesni jak maratonczyk.
Elu swietny ten stolik, ale jak dla mnie chyba troche za wysoko, chyba, ze na zdjeciu tak to tylko wyglada. Ale ogolnie stylistyka suuuper. Malgogaj moja antonowka tez sie sporo rusza, ale jakos nie chudnie... wrecz przeciwnie. Do tego wcina jak szalona, no i ja mam problem odwrotnej tresci, ja bym wolala, zeby z niej taki paczek nie byl. No i do tego je mi w nocy. Wczoraj o 3ciej wypila 320ml!!!! szok. A dzisiaj 250ml o 2.30, a potem 200ml o 7.30. Ona mi ostatnio zwariowala z tym jedzeniem, nawet w nocy nie wytrzyma dluzej niz 4h bez jedzenia. Normalnie jak noworodek. Wiec ja mam powtorke z czasow jej noworodkowania, a nie koncowki ciazy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1585 |
Zadomowienie
|
...mnie się też podoba stoik tv ELi, już ni emogę się doczekac kiedy skończy się nasza tułaczka po świecie i zjedziemy do Polski, wtedy sobie zrobimy ekstra remont w mieszkanku i wreszcie poczujemy że mamy swój kąt. Do tej pory mieszkamy na wynajmowanym i ani nam się zbytnio nie chce tu nic robić ani nieopłaca, zresztą może po nowuym roku uda nam się zmienić mieszkanie
![]() Kamilko ale Antonówkę dopadła GŁODZILLA hhe!!!! Żeby mój Olaf tak jadł ach...mój to raz tylko zjadł 240 a tak to średnio 150 (mleka) |
![]() ![]() |
![]() |
#1586 |
Zakorzenienie
|
kamilko...ja z Laurą mam tak, że jak ona widzi, ze cokolwiek jemy to ryczy, krzyczy, pędzi do nas i musimy jej cokolwiek dać. najlepiej to co akurat jemy. Ogółem ona ciągle woła "mniamniam". Nawet w mięsnym ostatnio podchodzę do lady - ona widzi te mięcha krwawe, żeberka, schaby i krzyczy na cały sklep "mniamniam"....Moja mama zrobiła taakie
![]() garnuszki mnie też czeka właśny kąt. Co prawda własny już jest ale to mieszkanko a czeka domek. Z jednej strony się cieszę a z drugiej napawa mnie przerażeniem to, ze czeka mnie szukanie kafelek, schodów, drzwi wewnętrznych, zewnętrznych...Z tym, ze mój dom będzie typem bliźniaka - w drugiem domu będą moi rodzice i chcieliby aby stylistyka zewnętrzna była całością. Więc takie rzeczy jak okna, brama do garażu i drzwi zewnętrzne muszą być naszym wspólnym kompromisem...tylko, ze ja wymarzyłam sobie takie śliczne zielone drzwi wejściowe - gdzieś czytałam, ze takie drzwi przynoszą szczęście choć nie o to tylko tu chodzi a moja mama absolutnie nie chce zielonych drzwi...a głupie będzie wyglądać jak u niej będą ciemne brązowe a u mnie zielone...
#1587 |
Konto usunięte
|
Kamilka, TV jest na takiej wysokości powiedziałbym ... akurat, choc przywykłam do wersji podłogowej
![]() W tesco od jakiegos czasu są słoiczki czeskie HAME. Są dużo tansze od naszych i smaczne! Dałam Jasiowi wczoraj jagody z jabłkiem i smak jagód bardzo wyrazisty. Polecam! http://www.hame.cz/life-style-main/ malgogaj, teraz jak bylismy u tesciów to wszyscy tez zauważyli ze Jasio schudł/wyciągnął się. My nie zauważamy ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1588 |
Zakorzenienie
|
Może te słoiczki Hame to dobra alternatywa w obecnym zamieszaniu koło Gerbera? Musze jutro podjechać i zobaczyć czy są u mnie w Tesco!
#1589 |
Zadomowienie
|
Kamilko, to nie tak ze ja chciałabym aby Olaf był papuśny. mi szkoda troszke po prostu bo chłopczyk się z niego robi....z niemowlęcia mi się chłopczyk robi....Zjada 180 ml max, ja mu nawet wiecej nie robie. Wydaje mi się ze 3 mleka po 180 to wystarczająco dla 9 cio miesięczniaka. A próbowałaś oducza Atomówke tego nocnego jedzonka? Ja Oalfkowi dawalam herbatki rumiankowej w zamian. Teraz już wode ale herbatrke zawsze mam w pogotowiu bo czasem sie uprze i nad ranem musi sobie lyknąc herbatki. Ostatni posiłek zjada o 21h30 i potem o 7 rano. Co wcale nie oznacza ze spi
![]() ![]() Masakra z tym gerberem. Olaf nie lubi gerbera, ja mu najczęściej Hippa kupuje (to w pl) a tutaj Bledine (ale tego chyba w pl nie ma). |
![]() ![]() |
![]() |
#1590 |
Rozeznanie
|
Zuzzunia powiedzila MAMA!!!do tej pory tylko ciagle tata
pozatym zab juz blisko...normalnie milimetry by przebil sie przez dziaselko...a marudne to moje slonko ![]() TAika odezwij sie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.