|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby Japonek na piękną cerę.
ja ją kupiłam z tydzień temu na doz pl jeszcze taniej, chyba za niecałe 2.50zł
|
|
|
|
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1563 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie ja tą glinkę dołożyłam bo brakowało jakichś groszy
|
|
|
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1565 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o pielęgnacje cery to ja sobie chwale maseczkę ze spiruliny fajnie wybiela
![]()
|
|
#1566 |
|
BAN stały
|
ze spyruliny? hmmm. brzmi kusząco. znikają przebarwienia i blizny potrądzikowe?
a jak tam efekty z użytkowania rycynki?
|
|
|
|
|
#1567 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, orientujecie sie może czym różni się grzybek herbaciany od tybetańskiego ?
nie wiem który mam zakupić, zamierzam zrobić sobie uprawę grzybów i alg morskich :P haha.
|
|
#1568 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem baaardzo zadowolona z oleju rycynowego. Kładę ją co 3 dni, po maseczce z drożdży i rano efekty są świetne
A glinka? Muszę koniecznie spróbować! Mój ulubiony puder to mieszanka skrobii, cynamonu i pudrów sypkich z Artdeco i L'Oreala. Jak dodam do tego glinkę, to efekt może być jeszcze lepszy
|
|
|
|
|
#1569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak spirulina rozjaśnia przebarwienia i ujędrnia skórę A co do rycynki to pomaziałam wyciśniętego dziada rycynowym olejem i zaczerwienienie trochę się zmniejszyło i podsuszyło
|
|
|
#1570 |
|
BAN stały
|
A można ją dostać w sposób stacjonarny? np, w aptece?
hmm, w sumie tutaj tak tanio, ze pewnie a aptece bym przepłaciła (wiadomo, marża i te inne) a jednak nie, nie ma płacenia przy odbiorze - tylko tę formę toleruje.. grrrr. Edytowane przez mmm3m Czas edycji: 2010-05-31 o 22:38 |
|
|
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam się do pytania. Bo jakbym zamawiała z mazideł, to tak czy siak bym zbankrutowała
![]() Może można spirulinę w tabletkach jakoś użyć? |
|
|
|
|
#1572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie takie tabletki łykam, super zapobiega to zmarszczkom ![]() tu jest cały wątek o spirulinie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195023
“Ten, kto przeniósł górę, zaczął od małych kamyków.” ![]() ![]() Edytowane przez PanzerKitty Czas edycji: 2010-05-31 o 22:41 Powód: Błąd |
|
|
|
|
|
#1573 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#1574 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1575 |
|
BAN stały
|
o ile się nie mylę to bitte xD
|
|
|
|
|
#1576 |
|
Wtajemniczenie
|
Znacie jakiś dobry balsam do ciała z kwasami albo mocznikiem albo jakiś domowy sposób na lekkie rogowacenie mieszków
|
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1578 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie wiem czy wiecie, ale osławiony folisan opiera się właśnie na aspirynie (folisan jest na wrastające włoski itp) A na mazidłach wyślą za pobraniem - trzeba poprosić (mi się udało) |
|
|
|
|
|
#1579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chętnie bym sobie zrobiła taką maseczkę,ale na całe nogi to chyba z 10 opakowań aspiryny musiała bym kupić Za to zaraz lecę zrobić sobie maseczkę ze spiruliny
“Ten, kto przeniósł górę, zaczął od małych kamyków.” ![]() ![]() Edytowane przez PanzerKitty Czas edycji: 2010-06-01 o 10:25 |
|
|
|
|
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie interesuje to mydełko z papaji
![]() Niech no ja dostanę jakiś zastrzyk większej gotówki... ![]() Hmm...a czy oprócz tego peelingu z BU i mydełka możecie polecić coś jeszcze na przebarwienia potrądzikowe w okresie letnim?
|
|
#1581 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
poza tym, gdy aspiryna się rozmiękczy i tak jest grudkowata, a to - jeśli będzie masowała skórę - dodatkowy peeling. |
|
|
|
|
|
#1582 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żesz kurde idealna! i nieskazitelna. widać, że równy koloryt i gładka niesamowicie i zero sińców pod oczami...ehh
|
|
|
|
|
|
#1583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nigdy nie będę miała takiej cery, mam kilka pieprzyków na policzku a na to już rady nie ma
|
|
|
#1584 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#1585 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1586 |
|
BAN stały
|
ja nie lubię mydeł i nie używam
chyba że jest to kostka myjąca tzw. syndet jeśli nie dorwiecie tego mydełka z papainą mYślę, że to nie zrobi różnicy jak będziecie sobie robiły po prostu regularny peeling enzymatyczny (bo takowe są właśnie na papainie) Jeszcze lepiej kupić w sklepie typu mazidła i samemu zrobić taki peeling. Dziewczyny - widzę i czytam, że dużą rolę przypisujecie kosmetykom. Ale największą odgrywają geny, sposób żywienia w dzieciństwie i teraz, skłonności, alergie. Kosmetykami można tylko albo aż, podciągnąć cerę. Ja np. mam skłonności do zapychania, szczególnie jeśli w kremie są ropopochodne a teraz w większości kremach są. Zresztą jak czytacie składy to wiecie. Jeszcze chciałam się ustosunkować do którejś z wypowiedzi o wodzie. Osobiście uważam, że gorąco to tylko do prania. NAwet włosy myję ciepło-chłodną, ładnie domykają się łuski i włosy są bardziej lśniące. A skóra na twarzy po chłodnej wodzie nie przesusza się i nie ściąga. ostatnio zaparzam sobie rumianek lub melisę lub pokrzywę i przecieram nią twarz - to taka nasza polska wersja ryżowego toniku. Napar z szałwii ładnie ściągają pory, a płukanka na włosy delikatnie przyciemnia kolor. Napary te można też dawać do maseczek z glinek. |
|
|
|
|
#1587 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie wykonczyłam makijaż sypkim pudrem, do resztki pudru z My secret dodałam odrobinę mąki skrobi
efekt jest zadowalający mam jeszcze pytanie co do mieszania skrobi z glinką, czy tą glinkę potem widać na skórze?nie daje to efektu zieleni?
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilanet- dziękuję za rady
Widać, że "siedzisz w tym" nie od dziś Zastanawiam się nad peelingiem enzymatycznym...jeśli już to skuszę sie na ten z BU ![]() Zastanawiam się także nad spiruliną Podobno do włosów też jest rewelacyjna ![]() Tylko, ze śmierdzi niby ![]() A tak w ogóle, Kamilanet, mogłabyś mi coś doradzić w sprawie przebarwień potrądzikowych? Jak można się ich szybko i skutecznie pozbyć? Bo walki długiej, mozolnej i słabej w efektach mam dość...trwa już u mnie ponad 2 lata :/Panzer Kitty- nie masz się czego bać Nic nie widać Testuj i nie marudź
|
|
#1589 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktoś tu wspomniał o spirulinie w tabletkach
Jeśli w aptece poproszę o spirulinę farmaceutka będzie wiedzieć o co mi chodzi?![]() Czy może lepiej jednak zamówić tą z mazideł, moze lepiej działa? ![]() Na nic nie mam czasu
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
odebrałam właśnie moje glinki, zamówiłam zieloną, czerwoną i białą, bo nie mogłam się zdecydować
zaraz będę testować, tylko nie mam pomysłu, w co je przesypać![]() kupiłam sobie tez ten filtr babydream spf50 o którym kiedyś pisałyście, ale zostawia taką tłustą warstwę po sobie jejku, jeszcze jakaś spirulina, zaraz zbankrutuję przez ten wątek ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.

Ale co tam, jeszcze troszkę i my tez będziemy takie miały, co nie Dotka? 

idealna! i nieskazitelna. widać, że równy koloryt i gładka niesamowicie