![]() |
#1561 |
BAN stały
|
Dot.: izotek
u mnie coraz lepiej, od początku wrzesnia zaczelam brac 30stkę na dzien ( wczesniej- lipiec 10ka, sierpien 20ka) i planuje brac ta dawke przez jakies 4 miesiace, a potem stopniowo zmniejszac (20, 10). skora juz powolutku sie klaruje, na pewno plusem jest to ze makijaz utrzymuje mi sie na twarzy, moge sie pomalowac w normalny sposob, bo na poczatku to byla katastrofa... ale wydaje mi sie ze jeszcze z jakies dwa wysypy pryszczy mnie czekaja- jeden policzek ma glebokie podskorne syfki, wiec troche czasu minie zanim wyjda na wierzch
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1562 |
Zakorzenienie
|
Hej. Od jutra zaczynam moją przygodę z izotretynoiną, dokładnie dostałam Aknenormin. Przez 30 dni mam brać dawkę 30mg na dobę, pani dr powiedziała mi że obojętne kiedy, grunt żeby zażyć w trakcie posiłku, który zawiera jakieś tłuszcze (oliwa, orzechy, awokado, obojętne). Po tym czasie mam zrobić badania i zgłosić się na wizytę
![]() Wielkie uff, myślałam że ten mój cholesterol 228mg/dl będzie jakimś przeciwwskazaniem. Dostałam Tulip żeby go trochę obniżyć ![]() Zdziwiło mnie, bo mam niby dalej stosować Epiduo i Rozex ... Nie wiem, zobaczę. Oczywiście jeżeli nie będzie podrażnień i suchej skóry, w takim wypadku oczywiście tylko natłuszczanie&nawilżanie ![]() Powiedzcie mi, jak to jest z tą dawką izo? Ile musi zostać wzięte w trakcie całej kuracji? Zapomniałam o to wypytać |
![]() ![]() |
![]() |
#1563 |
Wtajemniczenie
|
Czy skoro ja mam dawkę 40 mg na dzień, to znaczy, że mam po prostu większą dawkę, czy jestem po prostu ogromna?
![]()
#1564 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1566 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1568 |
Zakorzenienie
|
Mi dermatolog wyliczyła 120mg/kg masy ciała.
Na razie do listopada mam 20mg,a potem chce mi zwiększyć do 30mg. Tez jesteś na 20mg,prawda?Jak tam twoja buźka? U mnie narpawdę dobrze,odpukać ![]() Martwi mnie tylko to,ze przez problem z zebem musze brać jeszcze antybiotyk Augmentin. Boje się że żołądek mi nie wytrzyma,bo mam bardzo wrażliwy.
BasicLab,Natural Secrets,Pharmaceris.... Edytowane przez Iwona75 Czas edycji: 2014-09-30 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za odpowiedź ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1571 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mi się od wczoraj zaczeła strasznie przesuszać skóra na rękach, aż się strupki robią ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asiuniaskc Czas edycji: 2014-09-30 o 11:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1573 |
Rozeznanie
|
bleuclair u mnie poprawa nastąpiła dopiero po 4-5 miesiącach a dawkę miałam większą od Twojej. Zależy od organizmu. W ulotkach piszą że po 4. miesiącu należy spodziewać się poprawy, jeśli uda się komuś wcześniej to jest szczęściarzem
![]() Buźka i uszy do góry ![]()
#1574 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie do tych, którzy skończyli kurację, jak dbacie o cerę teraz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1575 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam nadzieję, że dostanę większą dawkę po 1 miesiącu - teraz biorę 20mg na dzień i w zasadzie czuję się, jakby się nic nie działo :-P Wiem, że to dopiero 2 tygodnie, ale wydaje mi się, że skoro tak dobrze toleruję lek, można by pocisnąć z 40 mg :-D
Cerę mam co prawda znacznie uspokojoną, od miesiąca nie zaznałam wysypu, co jest chyba moim najdłuższym ''czasem bez wysypu''. Wyskoczyły mi tylko ostatnio dwa dość paskudne pryszcze po obu stronach brody, taki mój typowy obszar przywołujący pryszcze, ale myślę, że to przez owulację. Mam nadzieję, że ominie mnie ten sławny izotekowy wysyp... Za to plecy mam nadal bardzo obsypane. To mi już mniej przeszkadza (bo nie widzę :P) , ale wiadomo, że też chciałabym się tego pozbyć. Lekarz zwiększa dawkę, jak widzi że jest wszystko ok, czy jak twarz jest gorsza, niż była? |
![]() ![]() |
![]() |
#1576 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1577 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1578 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1579 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1580 |
Raczkowanie
|
![]()
witam ,z tradzikiem tak pożądnie zmagam sie ponad rok tradzik mam w postaci ropni ale takze malych grudek podskornych,wyglada to okropnie
![]() DORADŹCIE COS ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1581 |
Zakorzenienie
|
Dot.: izotek-dopiero 17 lat ?
Jeżeli jesteś gotowa, na nagły wysyp, inne większe czy mniejsze dolegliwości, stać cię na kurację (bo nie jest ona tania) jesteś zdolna przetrzymać ten rok czy ile tam trwać będzie. To na twoim miejscu bym się na bawił już w żadne epiduo.
Sam skończyłem kurację jakieś 6 miesięcy temu i do tej pory nic większego jak wągry mi nie wyszło póki co.
#1582 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sent from my U20i using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#1583 |
Zakorzenienie
|
A powiedzcie mi, bo zawsze się nad tym zastanawiam - jak nałożę na twarz np Epiduo, a po kilkunastu minutach nałożę na to krem nawilżający (w moim przypadku CetaphilDA) to ten krem nie rozniesie żelu po całej twarzy? Dodam że Epiduo nakładam tylko na brodę. Zastanawiam się, bo kilka razy podrażniłam sobie chyba w ten sposób całe policzki i boję się powtórki z rozrywki ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1584 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nakładam rano tego typu maść, a dopiero po zmyciu make upu po powrocie do domu nawilżam czymś silniejszym i chodzę tak z tym na twarzy wtedy dobrych parę godzin ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1586 |
Zakorzenienie
|
Nie wiecie gdzie w Warszawie kupie izotek w miare okazyjnej cenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1587 |
Raczkowanie
|
ktoś moze wyrazic jeszcze swoje zdanie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1588 |
Przyczajenie
|
Mój syn miał taki sam problem jak ty.Przez rok antybiotyki i nic.Też wykryto gronkowca i robiły mu się aż takie guzy,całą twarz miał we wrzodach.On męczył się z tym od 1 klasy gimnazjum,aż w wieku 17 lat zdecydował się na izotek.Powiem tak ja nie zauważyłam większych skutków ubocznych,miał tylko cały czas sucho w ustach i chciało mu się spać albo był rozdrażniony,większego wysypu nie zauważyliśmy,bo już nie miało gdzie się wysypywać.Jemu pomogło,ale na twarzy zostały blizny po tych wrzodach.Kurację stosował 1 1/2 roku temu,teraz jeszcze zdarza się, że wyskoczy mu jakiś syfek,ale nie taki duży i czasami takie drobne ropniaczki,ogólnie poprawa jest ogromna.I teraz duże ale,nie wiem czy to zbieg okoliczności,ale właśnie w trakcie brania izoteku zachorował na cukrzycę i teraz musi brać insulinę.Izotek robi spustoszenia w wątrobie i trzustce,dlatego w trakcie kuracji trzeba robić badania tych narządów,syn ich nie miał,bo lekarka mu tego nie zleciła.Gdyby był taki bezpieczny to lekarze by częściej go przepisywali,a tak to jest ostateczność.Przemyśl za i przeciw.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1589 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1590 |
Zakorzenienie
|
U mnie znowu wyskoczyły dwie czerwone ropne krosty na policzku. I znowu robią mi się strupki na tym razem prawej dłoni (wcześniej miałam na lewej)mimo że smaruję często kremem ręce. Schodzi mi też skóra z jednej powieki. Faktycznie powieki słabo nawilżam, bo mam bardzo wrażliwe oczy i jak dostanie mi się do oczu jakiś kosmetyk to od razu mnie bardzo piecze i łzawi oko.
Mam jeszcze inny problem i zaczynam już wariować, pomimo tego że zdaję sobie sprawę ,że to praktycznie nierealne. Ostatnio miałam okres 25 sierpnia, wcześniej 21 lipca. Teraz do tej pory nie mam. Zapewne to wina Izoteku, choć już różne rzeczy mi przychodzą do głowy z ciążą włącznie ![]() ![]() Edytowane przez bleuclair Czas edycji: 2014-10-03 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:11.