Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-16, 07:16   #1561
ANITKA79
Zadomowienie

Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Anitko nie dziekuję
kurcze bo ja mam non stop przeczucie, ze dostane pytanie na które nic nie odpowiem (szczególnie te z poza pracy )
Ojj Madzialenka dasz rade Zobaczysz sama ze potem bedziesz sie smiac z tego wszystkiego w przyszlosci.. Ze tyle stresu a tu sast prast i po obronie Ja tam mam przeczucie ze obornisz sie piatkowo

Edit:.. A te pytania spoza pracy, to znasz choc kilka?? Czy wogole nic ci nie podali?
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 07:18   #1562
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Anitko a z tymi pytaniami z poza pracy, to własnie jedna wielka niewiadoma nic nie wiemy tak więc spodziewac sie mozna wszytskiego. wkurzyłam sie bo to bez sensu, mogli choc jakies zagadnienia dac
a moja kolezanka z grupy, co tez ma jutro obronę, ale u innej promotorki zna dokładne 3 swoje pytania. jak dla mnie to troszkę niesprawiedliwe. bo bedziemy w jednej komisji my co nie wiemy czego sie spodziewac a oni dokładnie wykuci na te 3 pytania

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2008-06-16 o 07:46
Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 07:55   #1563
miskowa
Zakorzenienie

cześć dziewczyny

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Ja mam załamanie z dyplomem. Nic mi nie wychodzi, nic mi się nie chce, a jak już wkurzona i zniechęcona usiądę do tych cholernych kalek, to wymyślam same pokraki W takim tempie to mogę nawet na wrzesień się nie wyrobić. Mam już dosć, a mamusia namawia mnie na studia podyplomowe z acrhitektury wnętrz Nie wiem sama. Nie chcę już brać kasy od rodziców, a sama nie dam rady sfinansować sobie tego przedsięwzięcia.
jak ja zawsze zazdrościłam takim ludziom, korzystaj, jeśli rodzice chcą ci pomóc i ciesz się, że nie musisz zarabiać sama na te studia

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
Jak czytam jakie Wy macie jazdy i jak jedziecie na wspomagaczach,to zastanawiam sie jak ja przezyłam te sesje. Nigdy nie piłam wspomagaczy,najwyżje czekolada i magnez.

W sesji letniej najlepiej mi się uczyła spacerując z notatkami po parku, w zime dreptałam po dywanie
no właśnie ja też chyba jestem jakaś dziwna - czas sesji wspominam zawsze jako trochę spokoju, bo nie trzeba było chodzić na zajęcia, mogłam się wyspać i jakoś dawałam radę bez nieprzespanych nocy i bez wspomagaczy.

Cytat:
witam
dziewczyny prosze o trzymanie za mnie kciuków jutro jejku jutro juz obrona no normalnie tak sie denerwuje jak nigdy
dzis jade wieczorem do Olsztyna i nie biorę neta, ale jak tylko wróce, to wam napisze jak mi poszło
będzie dobrze na pewno, zobaczysz. Trzymam kciuki
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 08:09   #1564
L_V
Zakorzenienie

Cześć dziweczyny.

Sesja jest dobijajaca, ale to jest do przejscia. Dobry trening przed obowiazkami w pracy.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 08:43   #1565
lemoorka
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość
Heyka

Tz w sobote zrobil mi wielka niespodzianke, wieczorem zadzwonil ale nie na skype tylko na komorke moja. bylo chyba po 23 Ja jeszcze nie spalam.. I rozmawialismy kilka minut.. I wiecie jak go uslyszalam, jego glos to poczulam takie cieploi taka radosc ze lzy mi ciekly po policzkach.. Tz to wyczul i powiedzial: Skarbie przestan bo i ja sie rozplacze, kocham cie.. Powiedzial mi tyle cieplych slow i mial taki spokojny kochajacy glos
Jeszcze 15 dni i juz bedziemy razem No i do powrotu zostaja tylko smsy i strzalki, bo Tz wyjechal w inne miejsce i tam nie maja netu Ale damy rade!!!!!!

A ja w sobote pomalowalam kaloryfer u siebie w pokoju, zamowilam tez fajny foto plakat Juz sie nie moge doczekac kiedy go powiesze hi hi

I za 15 dni znowu będziecie sobie razem gruchać- zobacz jak to szybko leci

Cytat:
Anitko nie dziekuję
kurcze bo ja mam non stop przeczucie, ze dostane pytanie na które nic nie odpowiem (szczególnie te z poza pracy )
oj kochana 15 dni, minie szybciutko
Trzymam kciuki - Madzia a nie próbowaliście się dogadac z promotorem?? My tak zrobilismy

U mnie dano nam 70 zagadnień, ale pani promotor dała mi jedno z 70 zagadnień, jedno z teorii do pracy magisterskiej i jedno z cześci empirycznej.
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 08:54   #1566
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Lemoorko własnie chcielismy sie z nia dogadac. ale ona była stanowcza i powiedziała, ze nic nie daję. powiedziała tak " prace pisałyscie same, wiec musicie ja znaca co do pytania z poza pracy, to chyba logiczna, ze musicie to znac, bedziecie magostrami, co to za przyjemnesc jak sie dostanie pytania??" powiedziałysmy, aby choc zagadnienia, to sie zbulwersowała. i dupa
a moja kolezanka ma dokładne 3 pytania. jakis sobie tego nie wybrazam, ze tamat grupa wejdzie i wszytsko super powie, a my?? jak sie dostanie nie wiadomo co?? ech.. bez sensu to. jakbym miała choc zagadnienia to bym sie nie bała, a tak??

Stary 2008-06-16, 08:56   #1567
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Lemoorko własnie chcielismy sie z nia dogadac. ale ona była stanowcza i powiedziała, ze nic nie daję. powiedziała tak " prace pisałyscie same, wiec musicie ja znaca co do pytania z poza pracy, to chyba logiczna, ze musicie to znac, bedziecie magostrami, co to za przyjemnesc jak sie dostanie pytania??" powiedziałysmy, aby choc zagadnienia, to sie zbulwersowała. i dupa
a moja kolezanka ma dokładne 3 pytania. jakis sobie tego nie wybrazam, ze tamat grupa wejdzie i wszytsko super powie, a my?? jak sie dostanie nie wiadomo co?? ech.. bez sensu to. jakbym miała choc zagadnienia to bym sie nie bała, a tak??
to czego ty się właściwie uczysz?

ja się sama bałam, bo moja Pani promotor to Pani Profesor z "tradycjami" a tu na razie miło Zobaczymy jak obrona

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-16, 09:00   #1568
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

nauczyłam sie tego wszytsko z mojej pracy, jakies teorie, funkcje, aspekty, wyniki z badań. z poza pracy nauczyłam sie całej metodologii badań bo babka cos ostatnio często o niej wspominała choc i tak nie wszytskiego, bo nie sposób wykuć sie wszytskich autorów i ich twierdzeń a co do reszty hm... jakies tam zagadnienia z róznych przedmiotów. no normalnie wkurzona jestem strasznie, bo jak dla mnie to nienormlane. usiąde tam i będe oczami jak cos swiecić

Stary 2008-06-16, 09:03   #1569
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
nauczyłam sie tego wszytsko z mojej pracy, jakies teorie, funkcje, aspekty, wyniki z badań. z poza pracy nauczyłam sie całej metodologii badań bo babka cos ostatnio często o niej wspominała choc i tak nie wszytskiego, bo nie sposób wykuć sie wszytskich autorów i ich twierdzeń a co do reszty hm... jakies tam zagadnienia z róznych przedmiotów. no normalnie wkurzona jestem strasznie, bo jak dla mnie to nienormlane. usiąde tam i będe oczami jak cos swiecić
masz racje przejrzyj teorie do pracy magisterskiej

U mnie jest tak,że zagadnienia z 5 lat studiów sa dla wszytskich takie same i dostepne w dziekanacie
Stary 2008-06-16, 09:06   #1570
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

u mnie niestety nie. zresztą jak juz wspomniałam nasza promotorka nic nie chciala powiedziec, ani nas ukierunkowac. tamta koleznaka ma dokąłdne pytania a inna (bo nasza grupka ma 3 promotorów) powiedziała, ze jej studenci sie nie będe przemęczac i bądą mieli tylko pytania z samej pracy. Bo recnezent zawsze zadaje zpracy a promotor z pracy i z poza niej. tak wiec mamy wszysct tego samego recenzenta, w ten sam dzien obrony, bedziemy pewnie na zmiany wchodzic, ale naszego przygotowanie bedzie juz inne. nie wiem jak to mozliwe normalnie

Stary 2008-06-16, 09:08   #1571
lemoorka
Zakorzenienie

Nie wiem, co Ci poradzić
Stary 2008-06-16, 09:09   #1572
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ech... jak sie nie odezwe do was, to znaczy , że leże gdzies załamana, ze nie zdałam

Stary 2008-06-16, 09:15   #1573
dorinka30
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, ależ tu naukowo się zrobiło

Madziu wszystko będzie dobrze, jestem pewna że zdasz śpiewająco, z Twoja średnią dasz sobie radę, naprawdę zobaczysz

Haniu widzę Cię, jak powitanie męża udało się
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 09:17   #1574
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dorinko kochana bardzo nie dziękuję (aby nie zapeszyć)

Stary 2008-06-16, 09:22   #1575
hania811
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki.
Madziu nie panikuj tak. Ja Ci mowię że bedzie dobrze. Miałam bardzo podobną sytuację do Twojej na obronie. Inne grupy miały dokładnie wykute 3 pytania a nasza promotorka powiedziała ze ona sama nie wie z czego nas bedzie bytać.
Wyszlo na to że zadawala pytania tylko z pracy.

TZ ma opóźniony samolot 5 godzin...tym sposobem bedzie w domu o 22
...a ja umieram z tęsknoty.
W sobotę znajomi zaplanowali mi wieczór. Była kawka i ciaska u mnie, później piwko w knajpce a później tańce i swawole....ale bez mojego męża takie wypady wcale nie są przyjemne.

EDIT Dorinko wszystko na przywitanie męża przygotowane. Domek posprzątany, ulubiona zupka czeka w garczku, pazurki wymalowane, włoski ufarbowane na czekoladowo....pozostało mi tylko czekać.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 09:27   #1576
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki.

TZ ma opóźniony samolot 5 godzin...tym sposobem bedzie w domu o 22
...a ja umieram z tęsknoty.
W sobotę znajomi zaplanowali mi wieczór. Była kawka i ciaska u mnie, później piwko w knajpce a później tańce i swawole....ale bez mojego męża takie wypady wcale nie są przyjemne.
Cześć dobrze, że masz takich fajnych znajomych Doskonale Cię rozumiem, ja też nie lubię choodzić do klubu bez Tża, źle się czuję Odzwyczaiłam sie i tak mi dobrze
Jeeny od czwartku zosatnie nam równy miesiąc do ślubu

Co ja czytam, ufarbowałaś się na czekoladowo ??????? Pokaż się nam, strasznie jestem ciekawa jak wyglądasz, jesteś zadowolona ?
Stary 2008-06-16, 09:28   #1577
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Haniu kurcze chciałabym aby u mnie było tak samo

dziewczyny jesteście kochane, dzieki każdej za te słowa uspokojenia i wsparcia. Oby było dobrze. kurcze juz nawet 3 mogę dostac, aby zaliczyc i w końcu odpocząc i miec to z głowy

Stary 2008-06-16, 09:28   #1578
lemoorka
Zakorzenienie

Ale zobaczysz go dzisiaj haniu
Stary 2008-06-16, 09:42   #1579
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia, nie panikuj kobieto! Nie ty jedna nie miałaś pytań przed obroną. Mój porf. powiedział, ze jedno z pytan bedzie dotyczyło teorii ze wstepu, drugie jakies tezy postawionej w pracy a trzecie mozliwosci dalszego rozwiniecia tematu - np w pracy doktroskiej albo zbadania tej sprawy z innego punktu widzenia. tyle.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-16, 09:42   #1580
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
A mi dziś wyjątkowo humor dopisuje choć mam egzamin PNJ na który kompletnie nic nie umiem a teraz jestem w pracy i od razu po lecę pisać No porażka
Za to wczoraj TZ zrobił mi niespodziankę i przyjechał i dzisiaj od razu lepiej, wszystko wróciło na swoje tory, nie stresuję się egzaminami, będzie co ma być.
Ale trzymanie kciuków dziś o 16,30 nie zaszkodzi
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 09:44   #1581
kaska87
Zakorzenienie

witam coś ostanio nie mam chęci na pisanie brak mi weny wolę się wogóle nie odzywać niż pisać jakieś durnoty, ale czytam Was

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 09:46   #1582
mekintoszek
Rozeznanie

Hej dziewczyny

Haniu, pokaż się koniecznie
Madziu, ja też na obronie nie miałam żadnych zagadnień i powiem Ci, że nawet nie uczyłam się tych rzeczy z 3 lat (to licencjat był). Pytania były takie podstawowe. Oni przecież nie będą pytać o żadne szczegóły, a może w ogóle nie będą pytać z poza pracy. A nawet jeśli będą-przed każdym egzaminem płaczesz nam tutaj, że nie zdasz, a zdajesz na same 5, także opanuj się dziołcha! Uczyłaś się ładnie całe studia na pewno, to zdasz to spokojnie. Przecież jakąś wiedzę po tych 5 latach masz, także luuuuz. Trzymam kciuki jutro.

Ja z kolei dzisiaj mam egzamin, do którego uczyłam się jeden dzień. mam przeczucie, że nie będzie lekko, bo materiał dość szczegółowy. Także proszę o kciuki

teraz zmykam cos poczytać jeszcze. Do potem.

Caperucitaroja, jeszcze 3 dni!!!!!
mekintoszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 09:47   #1583
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
witam coś ostanio nie mam chęci na pisanie brak mi weny wolę się wogóle nie odzywać niż pisać jakieś durnoty, ale czytam Was
mały szpieg
Stary 2008-06-16, 09:52   #1584
ButterBear
Zakorzenienie

Czeeeść
Ale szkoda, że już po weekendzie.
Madzielenka, nic się nie martw obroną. To na prawdę formalność. Uwierz mi, że promotorowi też zależy, żeby jego studenci się obronili, bo to o nim też świadczy...a przed obroną wszyscy się zgrywają na strasznie groźnych. Na obronie atmosfera jest miła, całkiem inaczej niż na normalnym egzaminie. Taka jest opinia dużej większości osób, które znam Więc głowa do góry, bo na pewno wszystko pójdzie Ci świetnie
Ja w sobotę się wybrałam na zakupy, chciałam kupić buty albo bolerko, a wróciłam z dwiema bluzkami... zawsze tak mam

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 09:52   #1585
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
trzecie mozliwosci dalszego rozwiniecia tematu - np w pracy doktroskiej albo zbadania tej sprawy z innego punktu widzenia. tyle.
o kurcze tu mnie zaskoczyłas, nie wiem co bym na to odpowiedziala bo uważam swój temat za zamkniety, chyba, że bym poprostu przeanalizowała wieksza grupe badawcza aby miec bardziej rzetelne wyniki

Miekintoszku hehe ja wiem, ja zawsze panikuje ale jak sue uda, to juz bedzie ostatnia panika na temat egzaminów (do czasu az nie pojde na podyplomówke pewnie ) hehe
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Kasia pewnie to przez wyjazd TZ. masz racje, teraz korzystaj z jego obecności a potem bedziesz z nami gadała

butterbear

Stary 2008-06-16, 09:52   #1586
lemoorka
Zakorzenienie

o 3 dni Capi pewnie ma zakręcone dni
Stary 2008-06-16, 09:59   #1587
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
o 3 dni Capi pewnie ma zakręcone dni

No na pewno, sama się denerwuję za nią ale chyba już tez za siebie więc mi się kumuluje
Najlepszy jest mój Tż, nie denerwuje się wcale, chciałby aby to było już , fajnie być takim luzakiem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-16, 10:00   #1588
ANITKA79
Zadomowienie

Hania juz dzis bedziesz w ramionach Tzta Ja dopiero za 15 dni Ale sie ciesze ze to juz tylko 15 dni!!!!!!! Wiec i ty kochana sie rozchmurz

A maz padnie na widok takiej laski: Nowy fryz, pazurki, ulalala

Madzialenka

BEDZIE DOBRZE A NAWET LEPIEJ!!!!

Mekintoszek trzymam kciuki
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 10:03   #1589
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dorinko bo my perfekcjonistki wiec zawsze mamy stres i panikujemy
mój TZ tez zawsze taki luzak i nie pamietam kiedy sie denerwował takim to dobrze

Stary 2008-06-16, 10:04   #1590
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Dorinko bo my perfekcjonistki wiec zawsze mamy stres i panikujemy
mój TZ tez zawsze taki luzak i nie pamietam kiedy sie denerwował takim to dobrze
masz rację, a o ile są zdrowsi Trzeba brać z nich przykład
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości