|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
BAN stały
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
Szczerze nie powiedziała mi od kiedy można spray stosowac. Jedynie tyle ze poki co najlepiej wlewac do noska bezposrednio kilka kroli soli fizjologicznej i tyle - powiem ze na Martynie to dziala wyciagam jej przy kichaniu takie gluty ze jestem w szoku gdzie jej sie to miesci. A widze ze Emilka ma tak samo jak moja tez sie krztusi i nie moze spac przez to - tez ja musze podnosic aby sie nie zakrztusila bardziej. I tak samo jak nigdy spala ze mna abym miala ja na "oku" Jednak w koncu jest juz lepiej ![]() Dziekuje za wypowiedzi na temat szczepien Co do seksiku to max chcica u nas chociaz nie wiem czy u mnie nie wieksza lekarza mam na 2 lutego - powiem ze sie strasznie boje tego badania bylam rozcinana i zastanawiam sie czy to bedzie bolec - kolezanka powiedziala ze to prawie jak porod, wystraszyla mnie troche tym, mam nadzieje ze zartowala![]() Co do spania w łozeczku MArtyny to od poczatku w nim spi - praktycznie moze trzy razy z nami spala ( w tym ostatnio jak ten katar ja meczyl) a tak to ciagle w swoim lozeczku Nie mam zadnego problemu z nia jesli chodzi o zasypanie w nim.
|
|
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
nika ja też sie balam pierwszej wizyty u gina.. ale pomyślałam ze jakby co to go kopnę.
![]() ale mój doktorek byl bardzo delikatny i nic a nic nie bolalo (wizyta byla równo 6 tyg po porodzie) ... myślałm ze umrę ze śmiechu jak kazał mi przeć mająć palce w "środku" a ja do niego (myśląc o porodzie bo wtedy ostanio parlam) ale jak przeć tak na sucho? ![]() nie ma sie czego bać my stosujemy na mizne spray i sól fizjologiczną.. ale mala nie cierpi obu wersji ![]() a mam pytanie jak obchodzicie i czy wogóle dzisiejszy dzień babci? nie chodzi mi tu o nasze babcie (ja niestety juz nie posiadam) a babcie naszych maluchów? mój tz mowi ze to bez sensu zebysmy kwiatki czy cos w imieniu malej nosili..ale z drugiej strony to ich pierwszy dzień babci i dziadka ?my poki co tylko przez telefon zlozylismy zyczonka |
|
|
|
#1563 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki
![]() scorpioniec jeśli chodzi o dzień babci i dziadka to wywołaliśmy sporo zdjęć małego takich żeby widać było jak rośnie z dnia na dzień zakupiliśmy albumy i wręczymy z Igorkiem dzisiaj dziadką jednym i drugim mam nadzieję że się ucieszą że będą mogli oglądać wnuka kiedy im się zachce bo na kompie to nie to samo no i będa mogli się chwalić jak znajomi przyjdą heheheheNika.83 nie martw się ja bylam bardzo mocno ponacinana a nic nie bolało na wizycie też bardzo się balam ale niepotrzebnie my już po pierwszym razie nic nie bolało i bylo super szamanka82 ja wziełam tabsy bo jakoś bałabym się tylko z gumką heheh na razie nie chce rodzeństwa dla Igorka lisey super że mężuś czuje się już lepiej to chyba zasługa takiej troskliwej żonki! a i teściowa widzę przystopowała fajnie macie z tym jedzonkiem mój mały już sam zasypia w łożeczku za to dzisiaj po 4 dniach zrobił w nocy taka megakupę że obudził się i zaczął nas wołać hehe wchodze do pokoju a tam cosik tak śmierdzi ehehhee musiałam go dosłownie od niej odlepiać tak się pobrudził eheheh ale ważne że uśmiech miał na buzce |
|
|
|
#1564 |
|
Rozeznanie
|
My nadal walczymy z katarkiem. Ale już widzę poprawę. Czytając dzisiaj w necie o katarkach natknęłam się na taki wynalazek
słyszalyście o cczymś takim??http://www.babyclub.pl/product-pol-3...TEGO-2009.html |
|
|
|
#1565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Boshe ja nawet o tym nie pomyslalam Dobrze ze zamowilam ramki do odcisku raczki, to bedzie jak znalazl na prezent Biegne dzwonic do dziadkow
|
|
|
|
|
#1566 |
|
BAN stały
|
Dnia babci może hucznie nie obchodzimy ale kupilismy taki symboliczny prezent dla babc i dziadkow - w sumie pomyslelismy ze to ich pierwsze takie świeto. Wiec pewnie miło im bedzie...
![]() No to może naprawde nie bedzie tak żle z ta wizyta u lekarza juz mi lepiej na duchu Dzieki
|
|
|
|
#1567 |
|
Raczkowanie
|
Jezu, chyba jednak wczoraj zapeszyłam. Zuzia obudziła się o 2 i do 4 po butelce musiałam ją usypiać. A teraz marudzi od 7 i nie chce spać ani leżeć w łóżeczku, przysypia tylko u mnie na rękach, a ja ostatnio jadłam wczoraj śniadanie...
Już mi się cierpliwość kończy...Nika83 ty mieszkasz w Siemianowicach?? Bo może się kiedys potkamy na jakiś spacerek?? My na Święto Dziadków kupiliśmy im koszulki Super Bacia i Super Dziadek, dostali jej juz w sobote po pierwszym dyżurze u wnuczki Idę walczyć dalej z tą maruda bo chyba raczej sama nie zaśnie...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1568 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w razie czego bedzie mial go kto pilnowac![]() Cytat:
![]() Cytat:
albo pluje tym mlekiem i robi balony hehesliczna Cytat:
![]() ale dzis robie strogonowa (nie mam pojecia ja sie to pisze) Cytat:
Cytat:
ale nie moge sie doczekac czasow jak Karola sama bedzie im laurki robic ![]() Cytat:
rownie dobrze moje pluca wysysaja babolki ![]() No a teraz o nas Karolka przedwczoraj mi taaaka kupe walnela do wanienki, ze trzeba bylo ja jeszcze raz umyc - ale juz tylko w zlewie bo nie chcialo mi sie na szybkiego wszystkiego szorowac. sex: my juz po pierwszym drugim razie, i mam wrazenie, ze mnie za bardzo zszyli :P za pierwszym razem mnie wszytsko bolalo i przerwalismy, dopiero potem bylo lepiej ale na wizycie u lekarza badanie nie bolalo - tylko ja strasznie nie lubie tego badania i sycze jakby mnie bolalo hehe :P
|
|
#1569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Jak już była bardzo zdenerwowana to nwet butelki nie chciała wziąć do buzi. Czekaliśmy z pół godz i znowu ją przystawiałam, trochę pojadła i szła spać zmęczona. Teraz wiem, że to było oznaką zbliżającego się kryzysu laktacyjnego. Na szczęście już wszystko wróciło do normy.
|
|
|
|
|
#1570 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zrobilam zdjecia moim telefonem wywolywalam w bootsie w kiosku, tam nawet jest opcja zeby bylo paszportowe, poprawia z marszu Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1571 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak na sucho,buahahahhahno my jedna babcie mamy tutaj a druga chora w pl lezy,ale robimy odciski stopek i raczek w ramce,specjalna taka kupilismy,tylko czekam do weekendu jak maz bedzie mial wiecej czasu bo sama tego nie zrobie Cytat:
![]() ![]() moj Gbarys tez sam zasypia w lozeczku,czasem pogapi sie na malpke i pogaworzy do niej,a czasem juz po mleczku spi Cytat:
![]() ![]() nasz maly tez nam zrobil kupala do wanienki,ale zmienilismy wode i cacy bylo,a jaki byl potem zadowolony z siebie ![]() Cytat:
hehe,no jakos wytrzymasz,ja sie doczekac nie moge jak tesciowka se pojedzie bo nawet bzyknac meza nie moge,a chce sie chce,bo i po @ jestem znow no i humor tez mam dzis dobry bo sami w domku,tesciowka u szwagra,ciezarna bratowa bedzie meczyc przez dzien caly,jutro wraca ale dobre i tyle,bo juz mi dziecko rozpiescila, jak nauczylam mlodego na lezaczek i nie ma raczek,tylko troszke tak teraz by siedzial na raczkach non stop,pomijam ze wreszcie zasnal i juz godzine drzemie a tak to po pol godzinki lub mniej,sie wyspi chlopak kochany,my tez mamy klopoty z noskiem,ale to chyba nie katarek bo chyba by cieklo z noska? a na razie tylko przyblokowany, i skoro spacerki dobre to lece juz jutro bo dzisiaj wydawalo mi sie ze za zimno,rada dobra
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
Ja padam.Wczoraj wieczorem wezwaliśmy pediatre prywatnie, nic w płucach nie słyszał,ale katar mu sie nie spodobał i zauważył,że Emilka jest dośc żółta. Ja to samo zauważyłam tego samego dnia, ale ja ja widzę codziennie, więc myśłałam,że to tylko złudzenie.Lekarz powiedział,że czasem przy zapaleniu płuc u noworodków żółtaczka się nasila.Poradził,żebyśmy pojechali do szpitala i zrobili badania krwi. No to my w samochód, zajechaliśmy po 22.00, ludzi od groooooma,czekalismy ponad godzinę na badanie.Potem do 2.30 na wyniki. Wyszły zadowalająco. Morfologia nie wykazała w organiźmie stanu zapalnego, więc nie było potrzeby prześwietlac płucka-UF!!!!
,w aptece poszło 150 zł...Przez tą odwilż wirusy szaleją-uważajcie. |
|
|
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Nadal nie mogę się zorganizować jakoś
Maluch po nocach harce urządza a w dzień by tylko spał. Muszę wątek przeszukać i skorzystać z Waszych doświadczeń ![]() Tak szybko tylko pochwalę się moim Bartusiem, zdjęcie robione w szpitalu dzień po porodzie
|
#1574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Unormowalo sie po ok 2 tygodniach. Glowa do gory xandra78 wspolczuje . Moze za duzo marchewki pojadlas i stad ten zolty odcien skory? Trzymam kciuki, zeby Emilka byla zdrowa Jak ktoras z Was wspominala chusteczki pampers fresh nie pachna za fajnie. Pragnac odmiany ostatnio kupilam pampers sensitive. Po powachaniu myslalam, ze padne Zapach duuuuuuzo gorszy od poprzednich....
Edytowane przez skylie Czas edycji: 2009-01-21 o 22:23 |
|
|
|
|
#1575 |
|
Raczkowanie
|
xandra78 współczuję, zdrówka dla Twojej rodziki, oby problemy szybko się skończyły
Dziewczyny czy Wasze dzieci jak maja czas czuwania to potrafią spokojnie leżeć w lóżeczkach?? Bo moja ostatnio za nic nie chce, nawet katuzelka jej nie przekonuje ![]() I jeszcze jedno pytanie. Tak mi się nasunęło w związku z odwiedzinami u rodziny, które wczoraj odbyliśmy (Babcia Tż-ta). Moje Dziecko bylo bardzo grzeczne, aż do czasu, kiedy doszła do wniosku że da nam głośno i wyraźnie znać, że czas wracać do domu Zmykam wymyślić jeje jakieś rozrywki...
|
|
|
|
#1576 | ||||
|
Zadomowienie
|
strogonowa zrobilam tak: przesmazylam mieso (ja wzielam karkowke) z cebulka, potem zalam to woda z namoczonymi wcesniej grzybami suszonymi to troche pogotowalam, potem dorzucilam paprykiu troche, pogotowalam, zagescilam maka i taki gulasz wyszedl. aha jeszcze koncentratu pomidorowego dorzucilam. mieso pokrojone w kostke wczesniej troche postalo z przyprawami w lodowce. To na pewno nie jest typowy strogonow, ale kolezanka podala mi taki przepis wiec tak wyprobowalam. Nawet dobre wyszlo ![]() Cytat:
a teraz niech mala szybko zdrowieje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja lubie bobini - pachna jak donaldowa i dzidzius bella mi nie odpowiada i nie wyprobowalam jeszcze nivea, a podobno tez fajne. Cytat:
No ale dzieci czasem placza bez wzgledu na to co robimy wiec teraz mam to juz gleboko, ze sie ogldaja ![]() Ja ja czasem z wozka wyjmowalam zeby uspokoic, ale jak bylo mrozno czy cos z nieba leci to nie wyjmuje jej tylko urzadzam bieg po dziurawych chodnikach i to dziala tez sie na mnei wtedy dziwnie patrza ale trudno :Pna katarek u maluchow mozna jeszcze robic inhalacje z wody + sol -postawic taki goracy roztwor kolo lozeczka zeby parowal albo zaparzony rumianek Karoli chyba spodobalo sie robienie kupala do wanienki wczoraj znowu zaszczycila mnie tym widokiema najlepsze ze wczesniej zachwycalam sie jak fajnie mostki robi, a potem brzuszki - juz teraz wiem co te brzuszki oznaczaly najpierw poszedl bakacz a za chwile kupa :PWiecie co Karolinie nie dajemy smoka bo nie chciala jak do tej pory (tylko 2 razy udalo sie jej wcisnac), ale teraz jak ona chce sie uspokoic, albo przed snem, albo jak chce jesc, to tak fajnie macha jezyczkiem jakby wlsnie ssala smoka albo cyca. Normalnie jak to widze to pekam ze smiechu A ona wtedy z wielkim zdziwieniem sie na mnei patrzy ![]() Czy ktorejs z Was pociecha tez tak robi? edit: masa solna - ja jak robilam odcisk malej to posmarowalam jej lapke olejem, bo latwiej sie odciska, lapka sie nie przykleja i wlasnie wydawalo mi sie ze sol bedzie w razie czego mniej draznic skorke.
...zabij wszystkie moje demony, a moje anioły też mogą umrzeć... Edytowane przez niobe7 Czas edycji: 2009-01-22 o 10:32 |
||||
|
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
niobe jak moja mala wczoraj sie w dzien darla - ogolnie byla nie spokojna..dalam jej smoka eksperymentalnie bo jak i twoja nie lubi.. i musze powiedziec ze zassala go na 10 min ale mi sie jej szkoda zrobilo i pora karmienia sie zblizala to dalam jej cyca
moje dziecko spalo dzis od 22 do 8 rano (pomoglam troche jej sie obudzić) mamy nowy rekord spania ![]() teraz spi w lazience bo sie darla (ja durna nazarlam sie na kolacje urówki z kapusty kiszonej) wiec wzielam ja do lazienki gdzie suszylam wlaosy i zasnela tam w lezaczku.. boje sie ja ruszac to niech spi ![]() za godz jade do dentysty.. chyba jakby co wolno mi wziąć znieczulenie?? |
|
|
|
#1578 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamusie,
Strasznie dawno sie nie odzywałam , bo najpierw byliśmy długo u dziadków a potem jakos Martusia nie dawała mi wolnej chwili. Niestety nie udało mi się nadrobic zaległości i pewnie tego nie zrobię. Widzę że dołączyły nowe mamusie. Witam serdecznie. Zdjęcia dzieciaczków cudowne. A teraz troszkę o nas. Mój mały klocuszek rośnie jak na drożdzach. Ostatnio wazyła już 5500 (waga w 6 tyg). Czuje się bardzo dobrze zaczęła gaworzyc i domaga się ciągłej uwagi rodziców. Niestety mamy problemy z bioderkami. NIewielkie na szczęscie, ale na noc musze ją szeroko pieluchowac i w ciągu dnia podczas zmiany pieluchy klaśc ją na "żabkę". Za tydz. kontrola - oby już wszystko się unormowało.Ortopeda zabronił mi nosic malutkiej w chuście i używac w przyszłosci wszelkiego rodzaju chodzików. Lisey - młoda skończyła 7 tyg a juz musiałam zmienic ubranka na 6-9 m-cy (rozm 74). Szczepionki - my daliśmy 6w1. Teraz przy drugim szczepieniu damy 5w1 i rota i pneumokoki. Jeśli chodzi o te refundowane to moja koleżanka miała 3 wkłucia i dziecku się nic nie stało. Ja gdybym wiedziała że moja malutka będzie taka dzielna to też bym tak dała. Cytat:
Prężenie i stękanie - Kochana a może męczą ją bączki?? Nam pomaga picie wody przegotowanej, herbatki kopekowej no i smok. Zauwazyłam że jak mała ssie to łatwiej jej puszczac bąki.Czasami podaję tez rumianek. No i oczywiście Espumisan co jakiś czas, jak widze że bóle brzuszka sie nasilają to następnego dnia podaję i pomaga. Cytat:
[ Cytat:
Dzień BABCI I DZIADKA - życzenia poszły telefonicznie. Wczoraj mała nie chciała rozmawiac z Babcią ale dzisiaj jak dzwoniłam do Dziadka to była strasznie rozmowna, wiec praktycznie ona sama złozyła życzenia. Do Babci tez jeszcze raz dzisiaj dzwoniłam zeby małej posłuchała. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeszcze jedno - czy któraś przy karmieniu piersia stosowała Furagin?? Bo mi ginka dała na pęcherz moczowy ale na ulotce jest że przenika do mleka i teraz sama nie wiem co począc, a Urosept nie pomaga.
|
|||||||
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
magdalena, stosuje od wczoraj twoj patetnt z suszarka, bo pola chyba strsznie przezywa wyjazd taty. polecial wczoraj z powrotem do domu, mysmy zostaly u moich rodzicow jeszcze troszke, a ona biedna wczoraj tak sie meczyla. i dzis to samo... nie ma kto jej uspokajac
dobra, i teraz wyjde moze na wyrodne matke, ale ja nie wiem jak zabawiac wlasne dziecko. owszem, gadamy sobie, to nam wychodzi, chodzimy po mieszkanku, ale nie mam u rodzicow ani maty ani lezaczka, kupowac na 2 tyg nie bede, a mam pustke w glowie poratujeciec? jak bylam w domu w anglii, mamy rytm dnia, pory zabaw i takie tam tu, wsytsko sie poprzekrecalo, co chwile goscie albo wyjazdy,. zwariowac mozna |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny za słowa pociechy i życzenia zdrowia
Joanna,Bartuś cudowny .Odnośnie publicznych szlochów naszych maleństw.My jeszcze nie byliśmy na spacerze, ale z poprzednia córką w podobnych sytuacjach czułam się tak samo, jak pisze Szamanka.Wiem,że to irracjonalne, ale tak to juz jest i pewnei teraz tez tak będzie. No chyba,że moja Emilka się nie zmieni i ciągle będzie tekim Aniołkiem, jak teraz .
|
|
|
|
#1581 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajne miejsce ma Iga do spania, eheh Cytat:
delikatnie zaczynam sie przy niej krecic, tutaj stukne, tam pukne i w koncu sama otwiera oczka ![]() Wkleje odcisk, ale dzis wieczorem albo jutro - z tym ze ja nie przygotowywalam tego zeby do ramki wlozyc - na razie zrobilam tak na pamiatke, a co z tym zrobie to jeszcze nie mam pojecia edit: jak masa wyschnie to raczej trzeba lakierem pociagnac, bo inaczej potem jak jest wilgotno to wciaga wode i mozesie kruszyc
...zabij wszystkie moje demony, a moje anioły też mogą umrzeć... Edytowane przez niobe7 Czas edycji: 2009-01-22 o 15:55 |
||
|
|
|
#1582 |
|
Zadomowienie
|
oto odciski ktore zrobilam -na razie jeszcze schna
|
#1583 |
|
Raczkowanie
|
super te odciski, aż mam ochotę zrobić
Ale miałam koszmarne dwa poprzednie dni, dzisiaj trochę lepiej. Marysia pięknie w nocy śpi po 5 godzinach snu budzi się na cyca i dalej śpi 5h, ale od rana wczoraj i przedwczoraj prawie non stop krzyczała, uspokaja się tylko noszona w pionie, no a wiadomo,że to niezdrowe. Już mi ręce odpadają. Dzisiaj za to odsypia, robi co chwilę drzemki, ale budzi się z wielkim rykiem. Nie wiem jak jej pomóc i o co chodzi. Wychodzi na to, że nie znam mojego dziecka ![]() Wizyta u gin i pierwsze badanie było ok, nie bolało. Ponoć wszystko się zagoiło jednak drugi pierwszy raz już za nami, było tak sobie, trochę bolało i nie ma mi się na razie na więcej, czego mój TZ nie chce przyjąć DO WIADOMOśCI. No nie dziwię mu się bo nasza abstynencja trwała masakrycznie długo i ja też już chciałam, a teraz ... buu nie wiem... |
|
|
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie zdaje ze jak sie juz na jakąś zdecydujesz np 6w1 to juz trzeba sie tego trzymac..bo za kazdym razem sakolejne dawki tej samej szczepionki..wiem ze nie mozna jak sie bierze refundowaną w 1 dawce następnej wziąć platnej i odwrotnie.. chodzi o ciąglość.. ja juz po dentyście , zero dziur ![]() niobe super ci odciski wyszły |
|
|
|
|
#1585 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o fajne,moje takie ladne nie wyszly Cytat:
,a moze twoja malenka ma problemy z brzuszkiem? moze kladzenie na brzuszku pomoze i masazyki?bo wyglada mi to na brzusio.co do seksiku,twoj tz zrozumie,dla nas to trauma byla,porod i teraz strach,stres,choc u nas jest ok bo wolniutko i delikatnie,az biedny maz nie wytrzymuje
|
|
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak sobie wlasnie przemysliwuje, bo jak sie siedzi samemu w domu to rozne glupoty chodza po glowie, ze samotnym matkom musi byc starsznie |
|
|
|
|
#1587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dzis sprobowalam dac Karoli smoka jak tak ssala, wkladalam jej go, moczylam w wodzie zeby bardziej jej smakowal, pukalam w smoczek bo to niektorym dzieciom pomaga zassac i nie dala sie przekonac ![]() Zrobila skwaszona mine, smok jej zwisal z kaciaka ust jak jakas fajka i jak tylko zobaczyla, ze smoka puscilam to wypchnela go jezyczkiem i smok sie poturlal pod lozko ![]() dzieki, zrob, bo zrobienie masy solnej nie jest ani kosztowne ani trudne, a jaka pamiatke bedzie miala Marysia ![]() dzieki katakumba - a moze jakies kolorowe szmatki, powycinaj jakies kolorowe kolka, kwadraty itp przyczep do czegos i sprobuj zrobic taka ala mate ogolnie chodzi mi zeby zrobic cos kolorowego co przyciagnie uwage malucha.
|
|
#1588 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
jaki dzis spokoj na watku ![]() a ja juz wyszykowana, Karolina przebrana, oczka wymasowane, zakroplone, jeszcze tylko nosek frida zalatwimy i mozemy leciec na szczepienie. Muffiny czekaja az piekarnik sie nagrzeje, normalne dzis od rana jestem blyskawica ![]() Teraz Karola spi i mam nadzieje ,ze w dobrym humorku sie obudzi i szczepienie przebiegnie szybko i bez placzu zbyt wielkiego. Idziemy dopiero na 12, ale chyba dzis pojde troche wczesniej, bo ostatnio bylam 12,05 i dopiero przed 14 udalo mi sie wejsc do lekarza.
|
#1589 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super odciski. Pokazałam TZ i na pewno będziemy robic. Noszenie w pionie- mi ortopeda pokazywał jak mogę nosic dziecko i w pionie jak najbardziej pozwolił tylko mie odpowiednio ręce ustawił, żeby małej nózki nie zwisały. To jest taki półpion jak do odbicia. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.

I nie wiem,czy on tak na poważnie?! W sumie juz na porodówce, jak juz miałam silne bóle on mnie przytulał i mówił :"jeszcze tylko jedno" - myślałam,że go rozszarpię!

?
no i będa mogli się chwalić jak znajomi przyjdą hehehehe
Już mi się cierpliwość kończy...

tak na sucho,buahahahhah

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Zapach duuuuuuzo gorszy od poprzednich....
wczoraj znowu zaszczycila mnie tym widokiem