|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
Agee owoc to przekaska nie posilek Teraz zjadam jablko na czczo, tak sobie wymyslilam, dlatego, ze mam intesywne poranki i od obudzenia sie do sniadania mijaja mi jakies 2,5 godz. A z dzieciakami, w tym jeden przedszkolak, mam co robic, a to jablko podkreca mi metabolizm i daje kopa - tak sobie tlumacze MI w sumie ciezko sobie te owoce wytlumaczyc, bo to zrodlo witamin i zdrowia. Wiem, ze tez cukier, a raczej przede wszystkim cukier, no ale ten zdrowy. Nie jadam owocow wieczorem, choc zdarza mi sie zjesc jeszcze miedzy obiadem a kolacja, ale bardzo rzadko.
|
|
|
#1562 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() bo wstaje ok 5:40; dla siebie mam czas do ok 6:20, o tej budze przedszkolaka i sie wybieramy do przedszkola/pracy a w miedzy czasie wisi mi na szyi mloda wiec ciezko cokolwiek bardziej wymyslnego sobie rano przygotowac no chyba ze wstawalabym o 5 a co to to nie bo ja uwielbiam spac no ale sobie teraz tak pomyslalam ze przeciez takiego nalesniczka moge sobie wziasc do pracy, nie? ![]() a teraz tak sobie mysle ze w sumie tak samo jak nalesnika ze starych platkow owsianych to mozna zrobic racuszki z jablkami nie?
|
|
|
|
|
#1563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz znalazłam na stronie
|
|
#1564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w weekendy robi enp. placuszki orkiszowe, czy razowe - scieram jablka, daje make, jajko, mleko/wode - takie ciasto jak na nalesniki i smaze. Ostatnio zrobilam jablko i twarog i make z jakiem woda/mlekiem - bialko jest - jest Chlopaki zajadaja, a na poobiedni deser weekendowy dla wszystkich jak znalazlAha Telik zjadam dwa nalesniki w nich jest ok 150 g twarogu i maly jogurt - ledwo mecze, ale nie moge sobie odmowic
|
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Wiem, że pierwsze śniadanie powinno być największe (czy też najbogatsze w wartości odżywcze) i mam tam lekko namieszane. Kurcze miałam taki bardzo głupi nawyk jedzenia pierwszego posiłku ok.11 )Kiedyś nie jadłam nic do tego czasu (wstając o 7 lub 8),bo nie jestem głodna a teraz wciskam w siebie owoc i kawe.Jutro podejmę próbę zamiany, tylko obawiam się za na początku nie zjem całego śniadania tylko pół.Pomału się przestawię Wziełam sobie do serca twoje słowa Nie chciałabym się głodzić, bo to do niczego dobrego nie prowadzi Mam jeszcze problem z deserami, bo odkąd jestem na diecie nie zjadałm NIC deserowego (no może orzeszki).Dzisiaj jadę po ciemną mąkę (bo w pobliskim sklepie nie ma ) i upiekę w sobotę prosty jabłecznik z przepisowego wątku.Już się nie mogę doczekać |
|
|
|
#1566 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ja w niedziele bede robila serniczek SB juz sie doczekac nie moge!!!mega slodki weekend sie zapowiada |
|
|
|
|
#1567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak kawa, fajki (jak jeszcze palilam) slowem MASAKRA . Proponuje robic sobie na sniadanie to, co lubisz jesc bardzo - wtedy bedzie latwiej, a jablko przerzuc na przekaske Ja te deserowe rzeczy zostawiam na weekend, ewentualnie jak jakas babeczka zostanie, to na poniedzialek na II sn
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1568 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiec wtedy bede bardziej szalala z tymi wypiekami czy placuszkami ale poki co to skupie sie na tych zmielonych platkach owsianych ![]() no ja wlasnie tak robie z tymi sniadaniami i pewnie juz zauwazylyscie ze pierwszy posilek to zazwyczaj jest jakas przekaska ![]() o tej 9 to zawsze solidne sniadanie no i ok 13 to tez wieksza przekaska ![]() no a wieczor to juz wiadomo ![]() szkoda tylko ze w pracy nie ma mikrofali i te posilki musza byc na zimno
Edytowane przez Agee79 Czas edycji: 2009-02-05 o 12:03 |
|
|
|
|
#1569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A serniczek też pycha ![]() Cytat:
OMG.Ja maksymalnie, to o 13 jadłam śniadanie, ale byłam po 2 kawach ![]() Omlty uwielbiam |
||
|
|
|
#1570 |
|
Zadomowienie
|
effa dzieki za info - zaraz po pracy prosto do Lilda pojade zeby mi nie wykupili
a jak wykupia to brata ublagam zeby mi dzis w domu kupil
|
#1571 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz postaram sie bardziej monogamicznie jesc wegle![]() co do cm to nie mam pojecia bo sie mie mierze ale w talli i pod biustem jest naprawde waziutko widze po nowych ciuchach, rozmiar 38 stał sie mocno za luzny ![]() spodnie w pasie 28 sa takie akurat wiec zle nie jest ale problemem jest tak zwany "{rogal czyli przednia czesc brzuchola ale tu chyba bardziej cwiczenia mi pomoga no i dziekuje za rade, Kochana jestes ze czytasz te nasze "gorzkie żale" i słuzysz radą, złota babka jestes i tyle Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a co do póznych posiłkow to za czasów studenckich na sniadanko kawka i faja pozniejw okolicach 12/13 jaks mega drożdzówa, banan, kubus i toczyłam sie jak kuleczka po uczelni. przynajmniej Tz mogł byc pewny ze kulki telika mu nikt nie podrywa
|
|
#1572 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jakbys bardzo chciala to moge ci kupic takie foremki jesli beda i wyslac ![]() Teliku moze sama Lidla otworz
Jestem idealna wszak kula to kształt doskonały ![]() Mam ciało boga tylko szkoda, że Buddy ![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2009-02-05 o 13:04 |
|
|
|
|
#1573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a foremki od poniedziałku dopiero wiec jesli nie napadne na lidla we wrocku to dam znac
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze śniadaniem da się coś zrobić Czasy studenckie mnie rozbroiły |
|
|
|
|
#1575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no nie, proszę szanować moje schorowane jestestwo a tak BTW to u mnie było to samo, jak mnie ciocia we Wrocku dokarmiała a ja jeszcze poprawiałam bułeczkami na uczelni i pizzami wieczornymi to po powrocie do domu wyszło 75 czyli lekką ręką dycha na plusie
|
|
|
|
|
#1577 |
|
Wtajemniczenie
|
na przykład takie:
http://www.bogutynmlyn.pl/go/_info/?id=468&idc=34&page= |
|
|
|
#1578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
eee nie wiem jak ja to zrobilam ze mi sie nie zakodowalo ze dopiero od poniedzialku - bo przeciez klikalam na zakladki i to widzialam ![]() effa przypomnialo mi sie robilam wczoraj Twoja zapiekanke z soczewicy ze serem.... i chyba cos nie tak zrobilam bo mi duzo "wody" wyplynelo... jakas taka nie teges wyszla za to z mieskiem mielonym pychota
|
|
#1579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam jeszcze pytanko co do naleśników-czy z mąki zytniej 2000 wyjdą ok?nie będą się rozrywać na patelni?bo jak robiłam pizze z tej mąki to ciasto wyszło kruche,ale po upieczeniu było juz ok.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1580 |
|
Wtajemniczenie
|
no i dobra namówiłyscie mnie na zakupki w bogutynmłynie
ale tak mysle zeby zakwas kupic ale nie wiem który, wiec piekące pieczywo plazowiczki proszę o pomoc, co kupic do pieczenia chleba i z czego jestescie zadowolenie z tego sklepu poki co to zamawiam: mix płatków smarowidło, dzem, maka orkiszowa 2000 co dalej to nie wiem telik kulka was posdrafia
|
#1581 |
|
Zadomowienie
|
muszę się Wam pożalić..
chciałam od poniedziałku zacząć I fazę, a przypomniało mi się, że muszę zacząć brać tabletki na wywołanie @, bo mi zanikł jakieś 3 miesiące temu nie mogę przestać dostarczać węgli organizmowi, bo ostatnio podczas I fazy nawet jak brałam tabletki antykoncepcyjne to mi się przez to spóźnił.. kurde ![]() po prostu będzie MŻ od poniedziałku i już.
|
#1582 | ||
|
Rozeznanie
|
hejka
Cytat:
i zostaja na nim najwierniejsze i najsilniejsze![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|
#1583 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no tak studia tłuste lata ale jakie wspaniałe no nie?!no nie mogłam sie doczekac z tym zamówieniem, a ze pewnosci co do zakwasu nie miałam, kupilam tylko drozdze piekarskie. poki co to wypieki na zakwasie to nie na intelekt telika
|
|
#1584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie chwalac sie pod koniec 1 roku bardzo schudlam, nie przyszlo to samo z siebie - duzo pracy w to wlozylam, ale postanowilam ze nie bede sie katowac i bardzo dobrze to wspominam. Nie bylo to SB ale niczym nie odbiegalo od zdrowych zasad zywienia. Ale lachon wtedy bylam w 20 urodziny wazylam 63kg i to byl moj szczyt formy. Potem wskoczyly 3-4 kgi tak juz zostalo. Po 2 roku pojechalam do Wloch do pracy i po powrocie wazylam 68kg ale figurke mialam jeszcze lepsza niz rok wczesniej pracowalam tam ciezko fizycznie - cialo sie uksztaltowalo, nabilam sie miesniami ale potem z braku ruchu przybylo mi tu i owdzie i na 4 roku wazylam ok 71 kg i sie troche rozlalam. Wtedy, po zimowym semestrze(tak skonczylismy studia) przeprowadzilam sie spowrotem w rodzinne strony. Bardzo przezylam nagle odciecie od mojego "swiata" i bardzo intensywnego zycia(duzo pracowalam na uczelni, spotykalam wielu ludzi, caly czas sie cos dzialo, to nawet nie chodzilo o imprezy!). Przesypialam cale dnie. Pisalam prace dyplomowa i jadlam. Przy pisaniu chrupalam czipsy i zapijalam sokami z kartonow... i tak mi sie 82 urodzilo i walcze z nimi juz ze 3 lata raz tez mocno odcieta od swiata, bo opiekowalam sie staruszka we wsi pod Wiedniem schudlam 8k w ciagu 50 dni... extremalnie nisko kaloryczna dieta i duza iloscia cwiczen... po powrocie do domu wrocilo z podwojna sila jak dzis o tym mysle to dziekuje Bogu ze ja tam gdzies nie zemdlalam albo trupenie padlam bo jadlam tragicznie malo (ale o dziwo nie czulam sie zle) co mi strzelilo doglowy - zdesperowana bylam ![]() No i tak oto jestem tu z Wami i wracam do zrodla
Jestem idealna wszak kula to kształt doskonały ![]() Mam ciało boga tylko szkoda, że Buddy ![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2009-02-05 o 16:03 |
|
|
|
|
#1585 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
wydawalo mi sie za "a co tam biala maka przeciez nic mi sie nie stanie". Ale macie racje, juz teraz powoli zaczynam lapac. Nalesniki zjadlam, bo je robilam wczoraj i musialabym je wyrzucic... Ale za to odpuszcze sobie tego na podwieczorek. Mus jest SB : 2 jablka usmazone na patelni, do tego olejek pomaranczowy i waniliowy i odrobine slodziku, troszke zelatyny dodalam, zeby zgestnial. Na kolacje wetne w takim razie jakis serek chudy biały, albo jajo... A moge wieczorem pic na podwieczorek albo deser mleko z kakaem i slodzikiem?
|
|
#1586 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ale cicho tu...
![]() Cytat:
a lachonem mnie rozbroiłas ![]() Cytat:
![]() co do kakao to nie jestem pewna kiedys pilam, ale ostatnio przezytalam ze slodziki tez wspomagaa wydzielanie insuliny co moze spowolnic spalanie,wiec kakao w pierwszych porach. ale niech ktos madry mnie poprawi jesli zle prawie wlasnie jestem w trakcie planowania jedzonka jutrszejszego glowa mala
|
|
#1587 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)zanim poczytam o tym co biore do reki, zanim sobie przypomne czy moge, co moge, a czego nie ... kretynizm jakis. Dzisiaj siedzialam 1,5 godziny w kauflandzie, ale dzieki temu natknelam sie na makaron orkiszowy i inne cuda. Mmam ochote straszna na spaghetti carbonara i zastanawiam sie czy moge ale niby wszystko jest dozwolone, zrobilabym sobie z tym makaronem orkiszowym , baleron mam gotowany, wiec moglabym troszke dac, albo zastapic podsmazona szybka gotowana, cebula czosnek - moge, parmezan - moge?? jak nie to dam goude. no i ziola jajko i voila... zrobie sobie w weekend chyba. aaa.. martwi mnie ta smietana, bo nie wiem czy moge
|
|
#1588 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tzn w sesji, czasemw dwa tygodnie gdzie zywilam sie parowkami kawa i fajkami - wiec sie nie dziwie- do 5 kg. I nawet az tak bardzo nie wracalo. No i tak sobie od 4 roku walcze z waga. Ale najwiekszy sukces osiagnelam w liceum. gdzie w 2 klasie zaczelam tyc ( cos te dwojki za mna sie plącza niefortunnie) a w czwartej przed studniowka dobilam do 77 (mam 168cm wzrostu i duzy biust wiec generalnie wygladalam jak pani sklepowa z czasow komunistycznych, brakowalo mi tylko podomki i tych bucikow bez pięt ) A potem byly swieta wielkanocne i po swietach na wadze, mym pieknym oczom , ukazala sie wartosc 79.50kg. Do konca zycia nie zapomne tego dnia Przez trzy miesiace schudlam wtedy 9 kg. Nie robilam wiele. Chleb zamienilam na wase. Ale sie nie ograniczalam. Jadlam np 5 kanapek wasy na sniadanie na poczatku zeby sie najesc bo nie znosze byc glodna. Potem jadlam II sniadanie w szkole, jakies jogurty o ile dobrze pamietam, na obiad jadlam zawsze to co bylo w domu tylko polowe mniej. I kolacje jakas lekka. Przestalam pic gazowane napoje i jadlam duzo warzyw , w tym... marchewke i jablka ktore pochlanialam tonami. od kwietnia do konca czerwca schudlam 9 kg, na prawde bez specjalnych wyzeczen. Caly czerwiec wpieprzalam codziennie po 2-3 batony bo akurat musialam przed egzaminami na studia miesiac pomieszkac w Krakowie , bo miałam plenery i nie mial mi kto gotowac,a dziecko bylam, wiec jadlam np sniadanie, a pozniej na plener gdzie siedzialam caly dzien bralam jakies cos czekoladowe. I potem przychodzilam do mieszkania i jadlam jakas obiadokolacje ale nic specjalnego. I w tym czerwcuu schudlam wtedy 2 kg. Ale ok. to bylo troche stresu, duzo spacerowalam, bo na plener szlam zazwyczaj na piechote. Biedne dziecko przyjechalo z malej miesciny i przyzwyczajone bylo bardziej do swoich nog niz do tramwajow. I potem mi sie waga juz wahala. od 70 do 74. Teraz dzieki bogu moja waga wyjsciowa przed SB bylo 69.5 - 70 kg. I walcze dalej Nie schodzi co prawda teraz blyskawicznie, bo waze 66.5 wciaz i nadal. ale ucze si od najlepszych i mam nadzieje ze za miesiac powiem, ze spadlo mi juz jakies 2kg (tylko musze jsc bialko hahaha) . cieszy mnie tylko to ze mimo iz nie chudne, waga rano i wieczorem jest taka sama, wczesniej mialam roznice okolo 2 kg miedzy porannym a wieczornym wazeniem (przed dieta). Jakos tak inaczej moje cialo wyglada, mimo ze nie schudlam az tak wiele na Sb to mieszcze sie w numer mniejsze ciuchy, wchodze w stare staniki i spodnie mi spadaja. Dostrzegam wiec pozytywne strony Kazda ma swoja historie hehehe.....
|
|
#1589 |
|
Wtajemniczenie
|
ech no to dobrze ze sie wzielysmy za siebie
bo lepsze zgrabne niz pulchniutkie wykształciuchy ![]() tak przygotowywuje jedzonko i nie wiem czy znowu z jedzeniem wegli nie przesadzilam niech tora zerknie 7.00 koktail pomaranczowy(sok jednodniowy z pomaranczy, zarodki przenne, suszona morela)+omlet z twarogiem cynamonowym 10.muffinka(ostatnia:cool +chudy kefir13. salatka - salata, ser plasniowy+orzechy wloskie+miodowy vinegret(1 lyzeczka miodu ) juz w lodowcepo 16 mini salatka pomidor +cebulka+lyzka jourtu 19 grilowany losos+jakies warzywka no i jak zwykle cos chyba w 2 pierwszych posilkach zakombinowalam co?
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jadłospisów nie zamieszczam chwilowo w obawie o lincz ![]() i nie komentuję, bo mi myszki przed oczyma latają ![]() winnam jeszcze dodać, że przed studiami byłam na pielgrzymce i ... oczywiście nic nie jadłam, bo głodna nie byłam , jak wróciłam to spodnie ze mnie spadały![]() a potem to był moment... ech, człowiek głupi był https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...64&postcount=9 MNIAM Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-02-05 o 20:34 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

i na ta "mate" silikonowa tez mam ochote 
MI w sumie ciezko sobie te owoce wytlumaczyc, bo to zrodlo witamin i zdrowia. Wiem, ze tez cukier, a raczej przede wszystkim cukier, no ale ten zdrowy. Nie jadam owocow wieczorem, choc zdarza mi sie zjesc jeszcze miedzy obiadem a kolacja, ale bardzo rzadko.

a teraz wciskam w siebie owoc i kawe.Jutro podejmę próbę zamiany, tylko obawiam się za na początku nie zjem całego śniadania tylko pół.Pomału się przestawię 

wszak kula to kształt doskonały 

za to z mieskiem mielonym pychota

jak dzis o tym mysle to dziekuje Bogu ze ja tam gdzies nie zemdlalam albo trupenie padlam bo jadlam tragicznie malo (ale o dziwo nie czulam sie zle) co mi strzelilo doglowy - zdesperowana bylam