![]() |
#1561 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Sliczny jadlospis ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1562 |
Zadomowienie
|
Wyjaśnicie mi dlaczego na R nie można łączyć węglowodanów z tłuszczami? Ciągle się to tu przewija, a ja nie wiem o co chodzi
![]()
#1563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- bo takie połączenie może (ale nie musi!) utrudnić chudnięcia.
![]() ![]() |
![]() |
#1564 |
Raczkowanie
|
Rrrr... słabe dzisiaj ale miałam tak zabiegany dzień, że masakra
Śn: serek homo z musli jabłkowo cynamonowym II Śn: kanapka z sopocką i żółtym serem i zółtą papryką, jabłko, pomarańcza Obiad jesli to w ogole mozna nazwac obiadem bo jedzony o 18:45: pól woreczka ryżu brązowego, pierś z kurczaka gotowana, marchewka z groszkiem (bez groszku samą marchewką się zajadałam) Kol. właśnie wychodzę na aerobik no i chyba juz nic nie zjem .... Wiem dzisiaj tragicznie ale wybaczcie taki dzień jutro się bardziej postaram ![]() Oczywiście jadłospis podlega waszej ocenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1565 |
Rozeznanie
|
Wczoraj znowu klapa
![]() Wstawiam dzisiejsze Rrrrr Śniadanie: 4łyżk płatków owsianych, łyżka jogurtu naturalnego, plaster twarogu chudego rozdrobniony w owsiance +1/3 szklanki mlek (2%)+średnia mandarynka W szkole: jabłko, kromka razowca z pomidorem i sałata(brak mięska w domu ![]() Obiad:kawałek piersi z kurczaka, kasza gryczana(około 4 łyżek), sałatka( pekińska, głównie ogórki kiszone, pomidorek się skończył ![]() Przekąska: serek homo. nat. + pół łyżeczki siemienia+ łyżeczka pestek ze słonecznika+ rozdrobniony jeden orzech włoski(około 10g), marchewka Kolacja(będzie): serek wiejski+cynamon lub szczypiorek Jak widać, brak pewnych produktów w lodówce dzisiaj ![]() ![]() I jak nie jest najgorzej?
#1566 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
Zdrowo się odżywiam ![]() Ćwiczę ![]() Zapuszczam włosy ![]() Edytowane przez cytrusekxD Czas edycji: 2009-03-02 o 18:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1567 |
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze U :
sniadanie : buleczka zytnia z ziarnami na kazdej plasterek chudej wedliny i troche ketchupu plus miseczka poduszek z nadzieniem kokosowym na mleku (mala miseczka) II sniadanie : kanapka z wedlina (chleb zytni) obiad : filet z mintaja panierowany plus sporo warzyw na patelnie (te z ziemniaczkami) plus 2 ogorki kwaszone kolacja : ok szklanki salaty lodowej plus szczypior i cebulka i 50gr sera typu lazur do tego lyzka oliwy i ziola, dwie kanapki z bulki z ziarnami (jestem fanka) z szynka z indyka i pesto pomidorowym plus szklanka chlodnika sokolskiego ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- dodam, ze chodze regularnie na silownie, nie po to aby schudnac, po prostu bardzo lubie, waze 59kg i mam 165cm wzrostu Edytowane przez Ivy1984 Czas edycji: 2009-03-02 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1568 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam..
Mam takie pyt troche nie związane z tematem.. ![]() Jak cos mozna odp na prywatny.. I przepraszam jesli kogos urazilam ale obiecalam ze sie spytam.. A wiem ze znacie sie na zdrowym odzywianiu..
#1569 |
Zadomowienie
|
Witam, moje dzisiejsze RRRRRRR
1 śniadanie- półka razowa z pasztetem z drobiu i pomidorkiem + kawa zbożowa z mlekiem 2 śniadanie - 1 wafelek ryżowy, kiepsko tylko dlatego ze nie miałam kiedy obiad - pół woreczku ryżu z warzywami + 2 małe kotlety sojowe + czerwone buraczki podwieczorek - banana + jogurt bananowy kolacja - serek wiejski z wkrojonymi: pomidor, ogórek, papryka, pół grejfruta poprosze o ocene ![]()
![]() |
#1570 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1571 |
Rozeznanie
|
Moje R...
I. Owsianka: trzy łyżki płatków, dwie łyżki serka wiejskiego, pomarańcza, imbir. Kilka łyżek (resztki ![]() II. Kromka chleba żytniego z twarożkiem i papryką. III. Serek wiejski z jabłkiem i cynamonem. IV. Serek homo naturalny z orzechami włoskimi i przyprawami. V. Jeden ziemniak, jajko sadzone, duuużo brukselki, trochę papryki. Mam wrażenie, że R niezbyt udane, dręczą mnie wyrzuty sumienia za tę obiadokolację, którą się napchałam, za te ziemniaki (nie dość, ze ziemniaki to jeszcze połączone z tłuszczami...) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1572 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
fucking eating disorders Edytowane przez mongan75 Czas edycji: 2009-03-02 o 20:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do 3 śniadania, w sumie to dobry pomysł, ważne, żebyś jadła po prostu co 2-3 godziny ![]() dlatego, że tłuszcze i węgle to najlepsze źródła energii i dostarczenie ich na raz w jednym posiłku może spowodować, że organizm nie wykorzysta któregoś z nich i go "odłoży". niekoniecznie, niektórym to połączenie nie utrudnia chudnięcia, zależy od przemiany materii.
![]() ![]() |
![]() |
#1574 |
Rozeznanie
|
Dzisiejszego jadłospisu wolę nie podawać,bo była to jedna wielka porażka
![]() R Śniadanie: owsianka (4 łyżki) z otrębami (1 łyżka),łyżeczką miodu i cynamonem,kromka pieczywa chrupkiego pszennego z 2 plasterkami sera pleśniowego (może tą kromkę wyrzucić i zostawić samą owsiankę?) II śniadanie: grahamka z sałatą,pomidorem,papryką, ogórkiem i kiełkami soi;jabłko 1.Obiad:talerz zupy ogórkowej (idę na basen i będę potrzebowała czegoś "na szybkiego" do zjedzenia,nie będę miała czasu na przygotowanie innego dania:/) 2.Obiad (właściwie już możnaby to podwieczorkiem nazwać):warzywa na patelnię Kolacja:jajko na twardo,surowa marchewka pokrojona w paseczki proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1575 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1576 |
Rozeznanie
|
Niestety nie jest to możliwe, poniedziałki i środy mam całe zawalone i w domu jestem dopiero koło 20.
Edytowane przez Jorelia Czas edycji: 2009-03-02 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1578 |
Przyczajenie
|
witam dziewczyny
Stosuje diete niełączenia, chciałabym zrzucić jakies 6 kilo, wzmocnić mięsnie i zgubić oponkę!!!! Może jakieś sugestie?! przestałam słodzić kawę , pije tylko gorzką czarną, woda gazowana staram się codziennie 1,5 litra, ale dla mnie to bardzo trudne, pije też czerwoną i zieloną herbatę ćwiczę orbitrek ok 30 minut dziennie , plus gimnastyka brzuszki itd pierwszy dzień diety - musli fitness z mlekiem ( ostatni raz - dowiedziałam się właśnie że to złe połaczenie, ale to pierwszy dzień więc wybaczam sobie!!!! mleko odpada! ) - kromka chleba razowego z pomidorem i ogórkiem, bez masła - grilowana pierś z kurczaka z sałatką z sałaty, ogórka, czerwonej cebuli, rzodkiewki ( sałatka z odrobiną oliwy z oliwek ) drugi dzień diety - dwie kromki chleba razowego ze szczypiorkiem, pomidorem, ogórkiem i rzodkiewką , bez masła - łyzka twarożku z rzodkiewką i sczypiorkiem - filet z kurczaka duszony z suszonymi sliwkami , sałata z cytryną i fasolka szparagowa z wody ( tych śliwek chyba też tu nie powinno być ? nie wiem w różnych tabelkach różnie są zaliczane ? ) trzeci dzień diety - bułka razowa ze szczypiorkiem , sałatą i zielonym ogórkiem , łyżka galaretki z owocami ( banan i pomarańcza ) - bułka razowa ze szczypiorkiem, sałatą, zielonym ogórkiem i pomidorem - duszona wieprzowina z cebulą i papryką , surówka z marchewki, ogórka kiszonego i pory podobno za mało jem zaczęłam zatem lekką redukcję tylko czy w dobrym kierunku? czwarty dzień diety 1/2 bułki z dżemem, 1 kromka chleba razowego ze szczypiorkiem , ogórkiem i rzodkiewką galaretka z owocami ( banan, pomarancza ) dokładniej łyżka galaretki pół kubka maślanki z musli rybka sola duszona, warzywa - marchewka, pora i ogórek kiszony jajko , brokula i papryka wdzieczna bede za kazde sugestie ... |
![]() ![]() |
![]() |
#1579 | |
Rozeznanie
|
Czemu tylko trzy posiłki? I kolacji brak? Spowalniasz sobie przemianę materii. Powinnaś jeść co dwie, trzy godziny, minimum 5 posiłków dziennie.
Cytat:
![]() Edytowane przez Jorelia Czas edycji: 2009-03-02 o 21:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1580 |
Przyczajenie
|
no własnie już wiem że trzy posiłki to chyba za mało dlatego dzisiejsze menu już wygląda inaczej .... tylko jakoś za dużo mi się wydaje ha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1581 |
Raczkowanie
|
cześć
![]() Iza wiosenna, bardzo dziękuję za ocenę jadłospisu ![]() Mam pytanie do wszystkich, przeczytałam właśnie na jednym z postów żeby ryż biały zastąpić brązowym. Czy ryż brązowy to inaczej ryż razowy? Dziś właśnie taki kupiłam i zastanawiam się czy będzie dobry na RRRRR. Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1582 | |
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze R
sniadanie owsianka z 4 lyzek platkow z 3/4 szkl mleka 1,5% z kostka gorzkie czekolady, kiwi 2sniadanie bulka pelnziarnista z plasterkiem sera zoltego (bulka piegusek i ciekawi mnie ile moze miec kalorii? orientujecie sie?) jablko obiad 16.30 zupa z winiary borowikowa i dwie suche bulki pieguski kolacja dopiero o 20:30 bo tak dlugo po obiedzie spalam ;p ok 130g smazonej piersi z kurczaka bez oliwy i tyle samo twarozka pelnoziarnistego\ 8min legs i abs i 10 min biegania ![]() prosba o ocene ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
tak to to samo' ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:36 ---------- wlasnie zasstanawiwm sie nad platkami owsianymi szukam po internecie ale nie moge znalesc jaki maja IG moze ktoras z was wie? czy nadaje sie to na sniadanie na R? i tak pattrzac na tabele ig to pzykladowo nutella ma ig 33 czy wiec mozna na nia sobie pozwolic na R?? az dziwne. a gorzka czekolada (70%kakao) tylko 22 ig. sugerujecie sie tym przy przyrzadzaniu potraw? ja dopiero teraz na to wpadlam az strach pomyslec ile pochlanialam bananow codziennie przez miesiac jednego na snidanie i sie dziwilam ze nie chudne: prosze o odpowiedz jesli mozecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1583 |
Zakorzenienie
|
Rrrrr
śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, wieśniak lekki, 0,5 banana, kilka daktyli suszonych) II śniadanie: 2 kromki chleba orkiszowego z sałatą, jajcem na twardo, pomidorem i szczypiorkiem Obiad: pierś z kurczaka (200 g?) i dobrze ponad pół paczki "Warzyw na..." -----> wszystko podsmażone razem na łyżeczce oliwy z oliwek Podwieczorek: kawa mrożona ![]() ![]() Kolacja: sałatka z wieśniaka i tuńczyka (wieśniak lekki, 0,5 puszki tuńczyka wsw, cebula, czosnek, ogórek kiszony, cykoria, 2 łyżki groszku z puszki, dużo kiełków różnych, szczypiorku, koperku i natki pietruszki)
#1584 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() dziewczyny ekspertki znalazłam przepis w jednym z jadłospisów UUUU i zastanawiam się czy przypadkiem nie nadawałby się także na obiad na R, jak myślicie? 100g ryżu brązowego wymieszanego z podprażonym jabłkiem z cynamonem i serkiem wiejskim(150g) Zastanawiam się także nad placuszkami owsianymi, jeszcze ich nigdy nie robiłam, ale gdybym wymieszała 30g tych płatków z jajkiem, odrobiną mleka 0,5%, cynamonem i usmażyła na małej ilości oliwy z oliwek, a później pałaszowała z wieśniakiem lekkim z cynamonem i startym jabłuszkiem to byłoby ok na RRRR??? Chciałabym jakiejś odmiany obiadowej, bo drób, ryby, jajko sadzone, warzywa na patelnie już mi się nudzą... może macie jakieś propozycje ???? a to mój wczorajszy RRRR: I: owsianka z 3 łyżek płatków owsianych, szklanka mleka 2%, plaster sera białego, 2 łyżeczki dżemu bez cukru, pół startego jabłka, cynamon. II: twarożek z chudego sera, łyżki mleka, szczypiorku i czosnku, do tego kawałek pieczywa orkiszowego, pół papryki III: pierś z kurczaka na parze (ok 150g), 2 łyżki ryżu - białego, warzywa na parze - mieszanka warzywna (kalafior, brokuł, marchew) pół opakowania, do tego sos z jogurtu naturalnego, 2 ząbków czosnku i łyżeczki keczupu, na deser jabłuszko. (czy ten sos jest ok czy powinnam sobie go podarować?) IV: kilka plastrów pomidora i kilka plasów ogórka, pomarańcza - tu pewnie za mało? V: 100g wędzonego dorsza, sałatka 100 g pomidora + 100g ogórka kiszonego z łyżką jog naturalnego. Za oceny jestem wszystkim bardzo bardzo wdzięczna pozdrawiam ![]() Edytowane przez la novia Czas edycji: 2009-03-03 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1585 |
Raczkowanie
|
R:
śniadanie: Serek wiejski, płatki otrębowe, jabłko+cynamon, 2 kawy z mlekiem 2śn: Grahamka ziarnista,75g twarożku domowego, 5 łyżek warzyw z bulionu Obiad: Warzywa na patelnie orientalne, pierś z kurczaka z teflonu z przyprawą do gyrosa Kolacja: Puszka tuńczyka wsw, trochę buraczków ![]()
#1586 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() I. śń. Kromka chleba pełnoziarnistego z masłem dżemem truskawkowym i twarogiem półtłustym II. śń. przespałam ![]() III. Gęsta zupa ogórkowa zabielana na udku z kurczaka, z 50 g mięska z kurczaka gotowanego. IV. Pół banana, jabłko. V. 3 big krewetki z sosem jogurtowo-czosnkowym, kromka chleba, pół marchewki, pół pomidora, pomarańcz. Prosze grzecznie o ocene..chyba tak źle nie jest? ![]() P.S.Mam pytanie do dziewczyn na P, Czy jak przechodziłyście na przytycie to stopniowo zwiększałyście kcal czy odrazu jadłyście tak jak teraz? Otóż przydałoby by mi isę troche przytyć ale boje się troche ze w ciągu tyg. przybędzie mnie dwa razy tyle bo mam zwalony metabolizm.. ![]()
#1587 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
up |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1588 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1589 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1590 |
Raczkowanie
|
W : dzięki wizażowi i jego zasadom udało mi się już schudnąć 5kg
![]() ![]() ![]() Śn: owsianka: 4 łyżki górskich, banan(mały), 3 daktyle, starte jabłko, serek homo waniliowy II śn: (szkoła) grahamka z cienką warstwą masła, sałatą, 2 plastrami polędwicy, ogórkiem kiszonym O: pierś z kurczaka pieczona, pół woreczka kaszy gryczanej, brokuły,kapusta kiszona, marchewka(surowa) P: garśc pestek dyni, 30g orzechów włoskich K: sałatka: 2 jajka na twardo, łyżka jog.nat, łyzka groszku, kalafior, por, troszkę marchewki,łyżka słonecznika
I'm delighting in the air but I'm hungry .. for you Edytowane przez ElleEstJolieeeee Czas edycji: 2009-03-03 o 13:11 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:43.