|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Joga
Ja mam te skarpetki, polecam
stopa sie w nich nie slizga, jest bardziej higienicznie
|
|
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1563 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie, jakie staniki używacie do ćwiczeń?
|
|
|
|
|
#1565 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ja ćwiczę w szarawarach. Są wygodne, przewiewne i mogę w nich wyjść na miasto w lecie.
Stanik mam taki materiałowy, sportowy. W zbroi typu Panache nie czułam się dobrze.
|
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Uźywam takiego jaki mam do tańca. Sportowy, prawie jak koszulka od brafiterki. Mam wiekszy biust i cięźko mi w normalnym.
---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
dziwnie się czuje a mam ich sporo. Za to z koszulkami mam problem. Najchętniej bym ćwiczyła w samym staniku sportowym.
|
|
|
#1567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sportowego, nie lubię jak przy lezeniu wbija mi się cokolwiek w kręgosłup Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie
)) w domu tak ćwicze ale poza domem nie będę gorszyć
|
|
#1569 | |||
|
Oby do wiosny
|
Mam taki sportowy top. W zwykłym staniku z fiszbinami nie daję rady, a shock absorber ciut za mocno opina.
Cytat:
![]() Cytat:
Kiedyś zapomniałam na sesję zabrać stanik i ćwiczyłam w fiszbinowcu. Skończyło się porządnymi otarciami. W samym staniku to akurat bym się nie odważyła- zapewne z podobnych powodów jak Ty się źle czujesz w krótkich gatkach- nie znoszę swojego pociążowego rozstępowego brzucha Cytat:
Ja się zawsze śmieję, ze joga nauczyła mnie czerpania przyjemności z wbijania się w ciało twardych przedmiotów Kostka w pariankasanie na przykład ![]() Ale rozumiem o czym mówisz- fiszbina przy skrętach to horror. |
|||
|
|
|
|
#1570 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#1571 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Osobiście nie czuję potrzeby ćwiczenia w takich skarpetach (brakowałoby mi kontaktu z matą), ale dla niektórych osób to może być fajne rozwiązanie. Macałam te maty. I nadal się zastanawiam. LotusPro jest piękna, miękka i bardzo antypoślizgowa. Ale... czy nie ZA miekka. Sugerowana dla ćwiczących 2-3 razy w tygodniu. Przy intensywnej praktyce może być nietrwała. Extra, jest zdecydowanie twardsza, może nawet za. Bardzo sztywna wręcz, mniej antypoślizgowa (trzeba ją wypracować), ale niemal niezniszczalna. Ech te dylematy. |
|
|
|
|
|
#1572 |
|
BAN stały
|
Ja to do ćwiczeń jogi właśnie używam takiej maty twardszej ponieważ uważam, że jest zdecydowanie lepsza i się tak nie niszczy jak te pozostałe moje, które były z innego jakiegoś materiału. Ja jogę uprawiam bez skarpetek i się w nią bardzo wczuwam i chcę mieć całkowity spokój umysłu oraz ciała, jestem wtedy jak oaza spokoju.
|
|
|
|
|
#1573 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
ale coś w tym jest. Jak się skupiasz na tym by ustawić każdy element pozycji, to ciężko jest myśleć o problemach poza.Właśnie z tym niszczeniem mam dylemat. Aczkolwiek myślę że nic nie pobije tej co mam teraz. Nie ma pół roku, a już zniszczona. Wystarczy lekko paznokciem przejechać. |
|
|
|
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie w internecie jest dużo zdjęć jak ktoś ćwiczy w staniku sportowym, ale chyba za bardzo bym się krepowala
|
|
|
|
|
|
#1575 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() I to jest chyba bardziej jogowe podejście niż w naszej kulturze mówienie o przepływach energii.
Jeśli znajdziesz link w przypadkowym słowie w moim poście, to jest to ukryta reklama wstawiona przez Wizaż. Gdy chcę się czymś podzielić link wstawiam pod słowo KLIK. 04.11.2015 Edytowane przez Śniegowa Czas edycji: 2015-01-22 o 13:46 |
|
|
|
|
|
#1576 |
|
Polka Ogarniaczka
|
być może to pytanie się już przewinęło, ale gdzie w Wawie warto się udać na zajęcia dla początkujących? (dla mnie najlepiej Bemowo/Wola/Bielany ostatecznie) I ile orientacyjnie one kosztują?
|
|
#1577 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
O Woli pewnie mówisz tej dalszej od Centrum. Z Woli dobry masz dojazd do szkoły na Długiej. Bardzo fajni nauczyciele, doskonały poziom. Niestety dołączyły do Stowarzyszenia Prorozumienie Szkół Jogi i nie akceptują kart sportowych |
|
|
|
|
|
#1578 |
|
Polka Ogarniaczka
|
dzięki, pomyślę o tym z początkiem nowego miesiąca
|
|
#1579 |
|
Oby do wiosny
|
Najbardziej lubiłam chodzić do Roberta i Joli.
Mocniejszą (głębszą) praktykę prowadzili Joanna i Adam. Nie przepadałam za sposobem prowadzenia zajęć Iwony (bardzo siłowa), ale nie mogę powiedzieć, ze jest złym nauczycielem. Zabrakło tylko "chemii". |
|
|
|
|
#1581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to na tańce chodzę dość często w bardzo zabudowany. Staniku sportowym i spodenkach... W sumie ten stanik to prawie koszulka tylko widać dużo brzucha , góra czyli potencjalny czynnik gorszący jest zabudowana ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
![]() Śniegowa ja poszłam kilka razy na zajęcia w takiej zwykłej bardocie... I przepraszam po prostu biust mnie bolał Już tego nie robie ))
!!!!!!!!!!!!! Hej!!! Chętnie wymienie podkład la mer soft longwear w odcieniu cream ( nadal mam paragon) na shiseido synchro lub synchro glow. Edytowane przez Loyd Czas edycji: 2015-01-22 o 15:36 |
||
|
|
|
|
#1582 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Hehe. Mi raz wystarczył. W połowie zajęć poleciałam do szatni zdejmować. Otarcia potem się dość długo goiły, bo podrażniałam stanikiem. Brr. |
|
|
|
|
|
#1583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie podejście niemieckiej klienteli jest bardzo inne... Panie niczego się nie wstydzą, chodzą dość zabudowane ale to ze względu na taki a nie inny " styl" , za to stopy z grzybicą...pannokcie..wca le sie nie krępują ![]() Niektóre przychodzą z dziećmi w wózku. inaczej tu wyglądają zajęcia
|
|
|
#1584 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Ciekawe. Ale z dzieckiem na zajęcia, to już przesada lekka- nie każde miejsce to miejsce dla dziecka. No chyba, ze to specjalna joga dla mamy z dzieckiem. |
|
|
|
|
|
#1585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1586 |
|
Oby do wiosny
|
Dokładnie o to chodzi..
|
|
|
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
Uh, ekstremalne to dla mnie. W Irlandii jest dzieciowy boom ale dzieci na zajęciach nie można mieć. Tel tez muszą być wyłączone.
|
|
|
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś chyba poćwiczę w domku
) Ostatnio szukałam światła jogi i w zasadzie nie można go kupić po polsku... W merlinie było niedostępne, po niemiecku znalazłam ale sobie darowałam. Widziałyście gdzieś ostatnio tą książkę, tzn żeby była dostępna?
|
|
#1589 |
|
Nie depcze krokusów
|
Kupowałam ją w którymś sklepie jogina. Po polsku.
|
|
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet jakiś czas temu do mnie ( na rumbe) przyszła Pani z dzieckiem, ale im ńie poszło bo chłopczyk wył ile sił w małych płucach .. Głośna muzyka krzyki.. No tańcząca grupa nie jest przyjaznym środowiskiem dla dziecka. Poprosiłam żeby nie przychodziła z dzieckiem i już nie przyszła wcale. Ogólnie powinno być więcej grup dla mam ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Super. To szukam dalej, widocznie za słabo wertowałam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.

stopa sie w nich nie slizga, jest bardziej higienicznie