|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie na zawołanie i Dieta Turbo PART II
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1562 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie mozemy tak ograniczac kcal, bo zamiast przyspieszyc spowolnimy metabolizm. ja staram sie jesc 1200 - 1500 (nie zawsze mi wychodzi), bo mysle ze to taka neutralna wartosc jest, zeby potem nie miec efektu jojo 3mam kciuki za poprawe samopoczucia no i dawaj znac jak ci idzie ![]()
![]() |
![]() |
#1563 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
nikt mi nie chciał wierzyć, że tak mało mi wychodziło, przy 6 posiłkach dziennie :/ ale ja mam wszystko świetnie udokumentowane :P i radziłabym również innym dziewczynom liczyć kalorie chociaż przez pierwszą turę, by zobaczyć, jak to tak naprawdę wygląda - bo ja czułam się nażarta jak balon, a jadłam ile jadłam :/ gdybym nie liczyła kalorii, nawet nie byłabym tego świadoma. mam nadzieję, że chociaż mój żoładek zmniejszył się na tyle, że nadal będę jeść mniejsze porcje, niż przed turbo, ale trochę większe, niż podczas niej.. bo jak dojdę do jego krytycznej pojemności, jestem jak wiadro :/ a wrócić do tego nie mogę... ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
![]() dlatego też dodawałam kalorie już nawet byle czym, byleby dobić do minimalnych wartości. ale tak jak mówiłam, to nie jest sposób ![]()
![]() * * * ![]() zęby skazane na 1,5 roku więzienia od 8.04.2013 ![]() Edytowane przez Trish_Galway Czas edycji: 2010-05-25 o 09:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1564 |
Raczkowanie
|
ja walsnie podliczylam moje sniadanie:
2 kromki chleba orkiszowego - 80 g 225 kcal pomidor - 80 g 12 kcal rzodkiewka 40 gram 5kcal kawa z mlekiem 0% i fruktoza - ok 100 kcal (z tej kawy nie umiem zrezygnowac, ale daje fruktoze zamiast cukru). no i mam ponad 300 kcal. ja mam na wadze dzisiaj 54,5 ale nie bede narazie zmieniac, bo jutro moze sie okazac ze znowu mam 55 kg :/
![]() |
#1565 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wydaje mi się, że jem więcej kalorii dziennie jednak nie liczę tego. Tak mi lepiej grunt, że się staram wytrwać. Wciąż tylko 1 kg mnie i nic więcej,ale będę się starała dalej iść z dietką przez zycie ![]() w każdym razie życzę zdrowia, dużo zdrowia. Ja tez zaniemogłam, trochę problemów na głowie i już rozkłada mnie przeziębienie ![]() chyba synuś mnie zaraził. Nawet ciężej mi stosować dietę....choć pewnie to głowa stara się sobie zrobić wymówkę ![]() życzę powodzenia i zdrowia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1566 |
Przyczajenie
|
hej! ja dziś zaczynam turbo. Rok temu schudlam w 20dni 7 kg. Niestety po roku obżerania się 4 kg wróciły. Chcę zrzucić 10kg i mam ndzieję, ze sie uda. Jestem po śniadaniu : serek wiejski + winogrona. A mam takie pytanko: czy można na turbo jeść ogorki kiszone? Bo nie wiem
![]() Pozdrawiam wszystkich odchudzających się i życzę trwałych efektów! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1567 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich na forum
![]() dzisiaj poczytałam troszkę o tej dietce, i od jutra zaczynam ! a niestety mam trochę tych kilogramów do stracenia, otuż wzrost 167 waga 81 kg !! będę dążyć do 65 kg, bo już nie mogę na siebie patrzeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1568 |
Rozeznanie
|
Witajcie! Ja dziś 2 dzień
![]() Jadłospis: 1. pieczarki podsmażone na kropli oliwy + szczypiorek + pomidor 2. jabłko + winogrona 3. serek wiejski 200g + orzeszki ziemne bez soli ... no i na razie tyle zaplanowane, jak wrócę z pracy to zaplanuję resztę ![]() Pozdrawiam wszystkie! Aha... wczoraj zrobiłam mega zakupy na dietę i myślałam, że tego wszystkiego nie doniosę do domku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1569 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 3mam mocno kciuki za dalsze chudniecie, bo nie sadze zeby male zmiany az tak zaszkodzily, a przeciez zdrowie jest najwazniejsze.
![]() |
![]() |
#1570 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1571 |
Raczkowanie
|
dziewczyny chciałam Wam podziękować za to że jesteście miłe
![]() czytam sobie inne wątki i widzę jak naskakują na nowe osoby, że zadają te same pytania co w 100 postów wcześniej, że nie używają polskich znaków (a mi się to zdarza notorycznie) itp to bardzo się cieszę że trafiłam na wątek, gdzie mogę zadać każde pytanie nawet najgłupsze i nie zostanę okrzyczana przez nikogo. rozumiem że jest denerwujące kiedy 20 osoba pyta o to samo (bo u nas też się to zdarza), ale to chyba nie jest powód, by być opryskliwym. przynajmniej ja tak uważam ![]() tak więc kończąc mój wywód jeszcze raz dziękuje, że jesteście taka wyrozumiałe ![]()
![]() |
#1572 |
Raczkowanie
|
No dooobra, przekonały mnie te częste uwagi o kaloriach i policzyłam, pierwszy raz a jestem na TURBO już siódmą turę. 9 dzień TURBO, pierwsze menu ( dziewczyny, którym wysłałam to wiedzą,ale dla jasności wklejam ) - wyszło mi z tego co zjadam ok. 1800 kcal. I to był pierwszy i ostatni raz!! Więcej nie liczę!! Pozdrawiam Was i życzę spadków na wadze!!
![]() |
#1573 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zanim nie podliczyłam sobie tych moich 2 dni na ONZ to byłam przekonana, że jem wystarczająco dużo, by zapewnić sobie energie, ale 650 kcal w ciągu dnia to zdecydowanie za mało mimo że wcale źle się nie czuję. ja myślę, że "cud" tej diety polega na tym, że często jemy, więc organizm nie ma czasu, coś odkładać, a poza tym nie ma czego bo posiłki są mało kaloryczne :P mimo wszystko ja dalej staram się trwać, żeby w końcu ruszyć wagę, bo moje cm jednak nadal stoją w miejscu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1574 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A propos energii-właśnie ta ewentualnie zmniejszona liczba kalorii ma wpływ na naszą witalność,ja jakoś nie miałam spadku wigoru, jeśli Ty też czułaś się ok to super ![]() I trwaj, trwaj, ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1575 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() bardzo dobrze, po co liczyć skoro się człowiek dobrze czuje i chudnie ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1576 |
Przyczajenie
|
Dieta Turbo
Witam,
Na początku witam wszystkich, jestem nowa na tym forum. Przeglądałam Wasze wypowiedzi, jestem pod wrażeniem jak bardzo jesteście konsekwentne ![]() Jak niektórym z Was, również brak mi motywacji, a wakacje już nie długo ![]() Postanowiłam więc dołączyć do Was, by móc nawzajem się wspierać ![]() Jestem w trakcie układania jadłospisu do diety Turbo (choć ciężko mi to idzie ![]() Edytowane przez Alekam Czas edycji: 2010-05-28 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1577 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta Turbo
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1578 |
Rozeznanie
|
dalsza część dnia na razie bez zarzutów
![]() Piszę tak skrupulatnie bo to jakoś pomaga mi wytrzymać ![]() Na razie czuję się dobrze. Mnie w ogóle służy ta dieta, bo często jem (na onz miałam trudności... bo byłam zwyczajnie głodna). Dzięki za wsparcie dziewczyny! Czasami jest zbawienne! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1579 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta Turbo
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1580 |
Przyczajenie
|
Witajcie Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dodam że mam jeszcze 66 dni do ślubu i zależy mi na pozbyciu sie kilku kilo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1581 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Dukan 2011 minus 10 kg ![]() 19.03.2012 powrót na Dukana ![]() do 10.12 minus 19 kg ![]() od 10.12 utrwalanie ( faza III ) Edytowane przez bede_ Czas edycji: 2010-05-25 o 18:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1582 |
Przyczajenie
|
Dziękuje, Wasze wsparcie mi się napewno przyda.
Już postanowione ![]() ![]() Tylko jak patrzę na te składniki i w większości widzę owoce i warzywa... ![]() Jak dajecie radę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1583 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1584 |
Przyczajenie
|
dziekuje za miłe przyjęcie
![]() ![]() Alekam tylko na początku jest tak wiele owoców i warzywek ale stopniowo coraz wiecej białek jemy i naprawde jest się nasyconym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1585 | |
Przyczajenie
|
No najgorsze jest to, że gotuje dla faceta.. A on znowu nie wyobraza sobie dnia bez miesa
![]() ![]() Wiec tym bardziej bede musiala sie powstrzymywac. ![]() No i nie wiem jak wytrzymam brak chleba. ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() Moze nie będzie tak żle ![]() Pierwszy dzień będzie najgorszy. ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Mam jeszcze pytanie. W jakich ilościach jecie te produkty? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1586 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1587 |
Zadomowienie
|
Witam nowe osóbki
![]() U mnie dziś 2 dzień ONZ ale takiej naprawdę zmodyfikowanej a wszystko dlatego, że zaczęłam ćwiczyć i wczoraj wieczorem niefajnie się czułam - zobaczymy jakie będą efekty po tych zmianach. W sumie nie trzymam się aż tak bardzo wszystkich składników ale staram się jeść takie typy posiłków jakie są planowane w diecie. Poza tym jakoś leci a waga stoi w miejscu hehe. Zobaczymy co będzie jutro rano ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1588 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() ![]() ![]() Jutro napiszę jak z moją wagą. pozdrowienia dla wszystkich walczących z ohydnymi kilogramami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1589 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1590 |
Zadomowienie
|
bede modyfikacje różne ale w granicach rozsądku - tak mi się bynajmniej wydaje. Głównie chodzi o węglowodany przed treningiem i białko po a w międzyczasie jakiś napój izotoniczny co by organizm nie zwariował. A reszta to już zależy od tego co mam w lodówce
![]() O wynikach będę meldować oczywiście ale w sumie to najbardziej zależy mi na tym, by ujędrnić skórę i troszkę się poruszać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.