Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-23, 15:18   #1561
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

papeteria dziękuję kochana, co do olikoli też dzisiaj o niej myślałam nie odzywała się odkąd wielka woda do Wrocławia się wdarła, mam nadzieje, że u niej wszystko wporządku

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 15:30   #1562
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
papeteria dziękuję kochana, co do olikoli też dzisiaj o niej myślałam nie odzywała się odkąd wielka woda do Wrocławia się wdarła, mam nadzieje, że u niej wszystko wporządku
Mówili w TV, że na Kozanowie nie ma prądu, więc pewnie się za szybko nie dowiemy. Woda ma odchodzić przez tydzień...

Bajka, ale ile można takich koktajli? Toć to ja jestem w ciąży i trzeba o mnie dbać .
A tak poważnie- czasem mu coś przemycam w jedzeniu, ale ciężko idzie...
Czasem dopiero po jedzeniu się kapnie, że coś było inaczej .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 16:06   #1563
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was używa kremu na rozstępy PALMERS? Bo ta cała mustela to cholernie droga jak dla mnie, nie mówiąc o vichy
Ja własnie zrezygnowałam z Musteli i jutro zakupię Palmersa tylko nie zdecydowałam którego, mam 3 typy ale ponoć krem jest najbardziej skondensowany:

1. http://www.allegro.pl/item1035482168...y_prezent.html

2. http://www.allegro.pl/item1050289117...t_w_ciazy.html

3. http://www.allegro.pl/item1034386867...za_nowosc.html

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 16:10   #1564
jaszczka
Zadomowienie

Witam Piękne Panie w ten słoneczny dzień

Niezawsze - współczuje akcji a tż, dobrze że do niego dotarło, że to on jest "ten zły" a nie ty mój na szczęście praktycznie nie pije, chciaż wiem, że może wypić naprawdę dużo (187cm i 90kg ), od 7 lat jak go znam nie widziałam go jeszcze pijanego...

Papeteria - gratuluję egzaminu kobieto - idziesz jak burza

Ja wczoraj oglądałam filmiki z onetu o powodzi i o Kozanowie we Wrocławiu (nie mam tv, tylko internet) i myślałam o Olikoli, mam nadzieję że wszystko u niej ok

Dzidzia - ja jak robię zupę - zwłaszcza pomidorową, bo wtedy mniej czuć - to wrzucam do niej kupę warzyw wszelkiej maści, a potem jak się ugotuje to wszystko miksuję blenderem, to taki sposób oszukania mnie samej, bo nie lubię gotowanej marchewki, a na pora czy selera nawet nie spojrzę a tak to jedząc zupkę wciągam wszystko jak leci jeżeli twój tż lubi zupy, może spróbuj poeksperymentować w ten sposób?
Stary 2010-05-23, 16:37   #1565
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Dzidzia - ja jak robię zupę - zwłaszcza pomidorową, bo wtedy mniej czuć - to wrzucam do niej kupę warzyw wszelkiej maści, a potem jak się ugotuje to wszystko miksuję blenderem, to taki sposób oszukania mnie samej, bo nie lubię gotowanej marchewki, a na pora czy selera nawet nie spojrzę a tak to jedząc zupkę wciągam wszystko jak leci jeżeli twój tż lubi zupy, może spróbuj poeksperymentować w ten sposób?
Żeby to było takie proste. Ja lubię zupy, ale jem bardzo mało, bo Ł. nie znosi. Toleruje z braku laku ogórkową i żurek, pod warunkiem, że jest tak gęsty, że łyżka staje. No i wtedy zawsze jest pytanie- co do jedzenia, bo zupa, to przecież do picia...

Surówek ani sałatek też nie bardzo, bo nie lubi chrupiących warzyw. Chyba go puknę w ten czerep za to, że się muszę tak nadenerwować i nacierpieć przez Niego.

On to w ogóle dziwny jest. Parówki z bułką nie zje- musi być chleb, kurczaka nie je- tylko wieprzowinę i wołowinę. Z ryb tylko obrzydliwą pangę, bo to jedyna, która nie ma ości. Jak trafi w kiełbasie na chrząstkę, albo w rybie na ość, to kończy obiad. Od razu mu się jeść odechciewa. Załamka.

Ale będzie musiał to pozmieniać, bo ja dziecku nie będę tak diety okrajała. A 3 obiadów gotować nie będę. Trudno.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 16:41   #1566
Zuziunia
BAN stały

dziewczyny jaki krem jak pojawił sie pierwszy rozstep na brzuchu... ten vichy najlepszy ??
Jest mały i fioletowy jeszcze.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 16:53   #1567
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, czy któraś z Was używa kremu na rozstępy PALMERS? Bo ta cała mustela to cholernie droga jak dla mnie, nie mówiąc o vichy
Palmers jest bardzo polecany tylko niektorym jego zapach nie odpowiada
Osobiscie uzywam olejku Palmers i Musteli, po musteli skora jest taaaaaaka fajnie gladka

niezawsze to musisz placic za wlasna polozna i to jeszcze tyle kasy?? matko kochana...

papeteria
idziesz jak burza z ocenami

roztrzepaniec odpoczywaj mamusko

kashha
a jak w koncu powiedzialas tacie o ciazy? jak to wyszlo?

Ja dzis koncze 37 tc
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 17:00   #1568
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Ja dzis koncze 37 tc
wow jak to zlecialo
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 17:06   #1569
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Osobiscie uzywam olejku Palmers i Musteli, po musteli skora jest taaaaaaka fajnie gladka

niezawsze to musisz placic za wlasna polozna i to jeszcze tyle kasy?? matko kochana...

papeteria

kashha

Ja dzis koncze 37 tc
To w kazdej chwili mozesz rodzic
U nas jest tak pieknie, ze ciagle gdziez z TZ chodzimy, jutro jedziemy do babci bo TZ ma wolne

Ta powodz to straszna sparawa, u mnie moze tylko powylewac na wyspy na zalewie i jedynie grodzi nam cofka z morza, ze promy nie beda kursowac a co do reszty polski, to nic ich nie nauczyla powodz z przed 13 lat....przykre
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 17:17   #1570
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:

papeteria

kashha

Ja dzis koncze 37 tc
37tc to Ty już możesz rodzić lada dzień Aż mi się jakoś dziwnie zrobiło

TŻ na nockę do pracy wyszedł... a ja leżę i wyglądam w tym domu Ciekawe jak ja się będę kulać przez pozostałe 2-3miesiące?
Stary 2010-05-23, 17:26   #1571
Basia84
Rozeznanie

Cytat:
ja uzywam Palmers od samego poczatku i nie mam jak narazie zadnego rozstepu zapach na poczatku wydawal mi sie dziwny ale juz sie przyzwyczailam. ja sie smaruje raz dziennie, wieczorem a rano to zadko kiedy....

Siala ja mam ta duza butelke z dozownikiem.

u nas dzisiaj 32C!!!!
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-23, 17:35   #1572
aniaa22
Zakorzenienie

dziewczyny a ten krem Palmers mozna gdzies kupic normalnie czy na allegro tylko?
ja mam mega ochote na pizze
Stary 2010-05-23, 17:39   #1573
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
ja uzywam Palmers od samego poczatku i nie mam jak narazie zadnego rozstepu zapach na poczatku wydawal mi sie dziwny ale juz sie przyzwyczailam. ja sie smaruje raz dziennie, wieczorem a rano to zadko kiedy....

Siala ja mam ta duza butelke z dozownikiem.

u nas dzisiaj 32C!!!!
Czyli balsam
Może jest dobrzy przy zapobieganiu.. ja zakupię i krem i balsam.. może zapobiegnie a nawet "wyleczy" te które się świeże pojawiły.
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
dziewczyny a ten krem Palmers mozna gdzies kupic normalnie czy na allegro tylko?
ja mam mega ochote na pizze
Tylko allegro. Są to kosmetyki z rynku niemieckiego.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 17:42   #1574
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Czyli balsam
Może jest dobrzy przy zapobieganiu.. ja zakupię i krem i balsam.. może zapobiegnie a nawet "wyleczy" te które się świeże pojawiły.

Tylko allegro. Są to kosmetyki z rynku niemieckiego.
dzieki
Stary 2010-05-23, 17:49   #1575
Basia84
Rozeznanie

ania zapraszam do siebie na pizze moj maz wlasnie robi domowe ciasto na pizze
Stary 2010-05-23, 17:53   #1576
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
ania zapraszam do siebie na pizze moj maz wlasnie robi domowe ciasto na pizze
o ty!!! juz lece hy hy tylko chyba troche mi zejdzie zanim dotre tez bym zjadla taka domowa ale niestety kolejny raz problem bo maz nie zrobi a ja nie moge
wlasnie damian dzwoni do telepizzy
Stary 2010-05-23, 18:15   #1577
hd2005
Zakorzenienie

WRÓCIŁAM
cała i zdrowa

Droga na Mazury była męką. Poważnie w połowie drogi zastanawiałam się czy nie powiedzieć M ze wracamy. Wszystko mnie bolało, do tego jeszcze ten ból migdałków.

Udało się jakoś, pogoda była piękna. Odpoczęłam, pies się wyhasał. Rodzice zadowoleni. W między czasie musiałam sie kurować bo moje migdałki były wielkości orzechów Miód,czosnek, cytryna itd. Dzisiaj czuję sie dużo lepiej ale został KATAR

Zabieram sie za czytanie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

no bo to jest chyba forma reklamy a jak chcesz reklame na wizazu to musisz sobie wykupic mikroreklame czy jakos tak....
na wizażu nie możesz mieć odnośników do stron na których coś sprzedajesz, z czego czerpiesz korzyści. Jeśli masz link na swoją stronę z blogiem czy np. na stronę na której pokazujesz swoje zdjęcia itd to OK

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 18:19   #1578
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
WRÓCIŁAM
cała i zdrowa

Droga na Mazury była męką. Poważnie w połowie drogi zastanawiałam się czy nie powiedzieć M ze wracamy. Wszystko mnie bolało, do tego jeszcze ten ból migdałków.

Udało się jakoś, pogoda była piękna. Odpoczęłam, pies się wyhasał. Rodzice zadowoleni. W między czasie musiałam sie kurować bo moje migdałki były wielkości orzechów Miód,czosnek, cytryna itd. Dzisiaj czuję sie dużo lepiej ale został KATAR
super ze wrocilas cala i zdrowa weekend udany
Stary 2010-05-23, 18:20   #1579
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
tak wiec ja po usg... chyba w tej ciazy byla to moja najgorsza wizyta okazalo sie ze mam malowodzie...
och... współczuję...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-23, 18:22   #1580
papeteria
Zakorzenienie

zwierciadełko wyrazy wspólczucia z powodu teściowej
anuszka ja tylko oliwka rossmann i emulsja rossmann (bo oliwka sie konczy a nie bylo ostatnio to emulsje wzielam) no i smaruje rano emulsja a wieczorem oliwka.
Dzis bardzo dlugo rano w brzuch sie wpatrywalam bo mialam 4 pregi kolo pepka i myslalam, ze juz i ja mam, ale to byl po prostu odcisk od lezenia i za godzine nie bylo sladu, ale mialam prszedsmak tego co moze nastapic
Kumpela ze szkoly mi dzis mowila, ze u niej wpływ na rozstepy miało obrócenie się małej mimo smarowania ponoć mustela ...mała dosyć pózno sie obróciła i krem nawet nie pomógł...popekała w momencie
jaszczka , alguien, ania dzięki
alguien raju to za chwile rodzisz
hd super ze wypoczynek udany i ze dochodzisz do siebie

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
o ty!!! juz lece hy hy tylko chyba troche mi zejdzie zanim dotre tez bym zjadla taka domowa ale niestety kolejny raz problem bo maz nie zrobi a ja nie moge
wlasnie damian dzwoni do telepizzy
masz szczescie ze zapiekanki dzis jadlam a pizze jakos w tygodniu bo inaczej

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 18:25   #1581
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Pociesze Cie! Ty lykasz fenoterol a ja mam codziennie zastrzyki Moj tz bierze igle i chodzi w okol mnie i pyta: "bylas grzeczna wczoraj"? Jemu te zastrzyki sprawiaja ewidentnie radosc na szczescie nie boli, ale zawsze mnie straszy nimi
ha ha ha aż to sobie wyobraziłam ha ha ha
sorry nie mogę sie powtrzymać

Stary 2010-05-23, 18:40   #1582
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Dopiero teraz się odzywam, bo praktycznie cały dzień pisałam.
Podczytywałam tylko troszkę co tu słychać żeby nie narobić sobie zaległości.
Otóż! Napisałam wszystkie podrozdziały. Pozostaje mi tylko wstęp i zakończenie, ale to jutro, bo dziś już jestem wyrąbana intelektualnie i mogłabym głupoty popisać.
I zostaną takie kosmetyczne sprawy jak poprawienie bibliografii i uzupełnienie jej, sprawdzenie czy przypisy są stosowane konsekwentnie i czy są jakieś literówki.
Jak już się z tym uporam i oddam pracę we wtorek do rąk własnych pani promotor to pozostanie modlitwa żeby nie było zbyt wielu poprawek.
A tymczasem zapowiada się miły wieczór. W radiowej trójce o 20:05 będzie transmisja koncertu kabaretu Hrabi pt. "Pienia i jęki- hrabiego piosenki".
Uwielbiam ich poczucie humoru. Już kilka razy byłam na ich występach na żywo i wiem do czego są zdolni
Stary 2010-05-23, 18:45   #1583
kassate1203
Rozeznanie

Dziewczyny tak naprawdę to ilość rozstępów zależy w dużej mierze od genów. Chociaż to dziwne bo moja mama ma cały brzuch w rozstępach a mi (odpukać) jeszcze nic nie wyskoczyło. A smaruję się tylko zwykłą oliwką w żelu, no i od czasu do czasu używam kremu na rozstępy fissan (ok.30 zł).

Alquien ty to już prawie że na mecie jesteś Oj jak ty się rozpakujesz to znaczy że już i na nas pora. I poleciiiii....

Niezawsze to ci ananas z tego Tz nawiasem to rzeczywiście musi śmiesznie wyglądać

Ma któraś z was może ochotę na smażoną rybkę?

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-23, 18:55   #1584
agravka
Wtajemniczenie

lazurowa-super, ze tak sie zebralas i sie udalo w koncu napisac ta prace-gratuluje i mam nadzieje, ze poprawek nie bedzie zbyt wiele
hd-ciesze sie ze wrocilas cala i zdrowa no i wypoczeta!!!
ja dzis mam jakis slaby dzien. Mala kopie po zebrach a ja humor mam beznadziejny... ale tak sobie mysle, ze nie chce jeszcze rodzic, bo teraz mała jest taka tylko moja, tylko ja wiem czy spi, czy kopie, czy ma czkawke (ostatnio poczulam pierwszy raz i od tej pory jest czkawkowe szalenstwo a potem to juz wszyscy beda mogli znac jej nastroje... nie bedzie caly czas ze mna... smutnam, ale z drugiej str chcialabym ja juz zobaczyc, przytulic, przewinac, wykapac, uspic, nakarmic i patrzec sie na nia godzinamiwiecie o co mi chodzi
?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 18:56   #1585
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Wrocilam do domu na przepustke to byl baaardzo meczacy dzien, wieczorkiem nadrobie i opowiem wszystko.

Dzieki za kciuki, pomogly
super, ze cie wypuścili

Stary 2010-05-23, 18:58   #1586
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez kassate1203 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak naprawdę to ilość rozstępów zależy w dużej mierze od genów. Chociaż to dziwne bo moja mama ma cały brzuch w rozstępach a mi (odpukać) jeszcze nic nie wyskoczyło. A smaruję się tylko zwykłą oliwką w żelu, no i od czasu do czasu używam kremu na rozstępy fissan (ok.30 zł).

Alquien ty to już prawie że na mecie jesteś Oj jak ty się rozpakujesz to znaczy że już i na nas pora. I poleciiiii....

Niezawsze to ci ananas z tego Tz nawiasem to rzeczywiście musi śmiesznie wyglądać

Ma któraś z was może ochotę na smażoną rybkę?
Na rybę to nie mam ochoty, ale właśnie parzy się herbatka owocowa, na talerzyku czeka czekolada deserowa z nadzieniem jogurtowo-truskawkowym i princessa. Rolety przysłonięte, zapalone świece, w tym jedna o zapachu jabłkowym... i czekam na transmisję
Stary 2010-05-23, 18:59   #1587
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Na rybę to nie mam ochoty, ale właśnie parzy się herbatka owocowa, na talerzyku czeka czekolada deserowa z nadzieniem jogurtowo-truskawkowym i princessa. Rolety przysłonięte, zapalone świece, w tym jedna o zapachu jabłkowym... i czekam na transmisję
uhu... jaki nastrój) super
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 19:00   #1588
Basia84
Rozeznanie

pizza juz zrobiona ktora chce kawalek? tylko nie strzelajcie do mnie

Edytowane przez Basia84
Czas edycji: 2010-05-23 o 19:01
Stary 2010-05-23, 19:04   #1589
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
lazurowa-super, ze tak sie zebralas i sie udalo w koncu napisac ta prace-gratuluje i mam nadzieje, ze poprawek nie bedzie zbyt wiele
hd-ciesze sie ze wrocilas cala i zdrowa no i wypoczeta!!!
ja dzis mam jakis slaby dzien. Mala kopie po zebrach a ja humor mam beznadziejny... ale tak sobie mysle, ze nie chce jeszcze rodzic, bo teraz mała jest taka tylko moja, tylko ja wiem czy spi, czy kopie, czy ma czkawke (ostatnio poczulam pierwszy raz i od tej pory jest czkawkowe szalenstwo a potem to juz wszyscy beda mogli znac jej nastroje... nie bedzie caly czas ze mna... smutnam, ale z drugiej str chcialabym ja juz zobaczyc, przytulic, przewinac, wykapac, uspic, nakarmic i patrzec sie na nia godzinamiwiecie o co mi chodzi
?
Tak naprawdę nie ma jeszcze czego gratulować, jeszcze długa droga, byle do 30 czerwca.

Wiem o co Ci chodzi z tą chęcią bycia już z maleństwem... ostatnio poczułam to samo- pierwszy raz.

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
uhu... jaki nastrój) super
Jest pięknie. Dawno tak nie było. A ten, który siedzi na gg i nie wiadomo co tam robi niech żałuje... swoją drogą to też Jego ulubiony kabaret.
Stary 2010-05-23, 19:05   #1590
aniaa22
Zakorzenienie

lazurowa to super ze tak sie wzielas i juz prawie praca skonczona

agravka ja to juz sama nie wiem czy wolalabym zeby synus juz byl czy lepiej zeby posiedzial jeszcze w brzuszku. dzis tak mi sie daje we znaki ze bym go sila wyciagnela a z drugiej strony to boje sie troche czy sobie poradzimy ze wszystkim... no i sama juz nie wiem. troche to inne rozterki niz twoje moje zebra juz wolaja o pomoc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości