![]() |
#1561 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. V :-))
Cytat:
![]() ![]() ![]() AnnLee zgrabna pileczka ![]() ![]() jamaicaP NAJLEPSZEGO ![]() wiecie co? przed chwila sie calkiem zapomnialam ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1562 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() to chyba jakaś męska odmiana zaćmienia ciążowego... a nie może mu ktoś przemówić do rozsądku? może jego rodzina? czy też tacy nieużyci? szkoda Ciebie i maleństwa... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
na szczęście skończyły się teksty że "ksztalt brzuszka na chłopca" albo "za ładnie wyglądasz żeby dziewczynkę nosić, bo nie dostałaś plam/wysypki/ nie puchniesz/nie straszysz..." chyba ludziom repertuaru zabrakło... a niedługo ciążowe mądrości przejdą do historii, zaczną się odnośnie przegrzewania/przechładzania dzidzi, źle trzymasz, źle karmisz, źle kąpiesz, za często... juuuż się cieszę... ![]() sorki, musiałam to z siebie wyrzucić ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1564 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, ciążowe mądrości to nic do tego co będzie potem
![]() ![]() Ann Lee ale cudny, duży brzusio !!! ![]()
![]() |
#1565 | |
Zakorzenienie
|
Emerald-masz całkowita rację,rady co do dziecka są jeszcze bardziej szokujące
![]() a nie wiem jeszcze ![]() Olinek-Okrąglinek to taka bajka ![]() jak masz Mini-Mini to za jakiś rok pewnie będziesz wiedziała o co chodzi ![]() Cytat:
za to jak mi się czymś wbije w pachwinę albo nerw pachwinowy jakiś to momentalnie mnie paraliżuje-przyjemność niesamowita ![]() zwłaszcza jak się człowiek gdzieś spieszy albo jedzie autem ![]() dziękuję za miłe słówka pod adresem bębenka jest niesamowicie wielki jak na moją posturę ![]() ale mam nadzieję,że to już ostatnia jego fotka małż jutro wraca i nie ma zmiłuj ![]() okna umyte,podłogi,kuchnia wyszorowana... jak mnie do jutra nie weźmie to jeszcze walnę płytki w łazience i porządki w szafkach kuchennych a później to już nie wiem co-chyba faktycznie jogging zostanie ewent,porządki w piwnicy,ale tam za dużo też nie ma ![]() pojadę do szpitala-niech mnie tam ktoś posmera,oni tacy delikatni ![]() dobrej nocki mamuśki! i nie obijać się czerwcówki! a majówki nie blokować ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Ona-dzięki ![]() ![]() co do babć to smutne jest kiedy nie chcą zrozumieć,że swoim zachowaniem szkodzą dziecku ![]() moja wielkich alergii nie ma,ale czasem ją wysypie po jakimś syfie typu danonek czy kinder-jajo,ale babcia i tak kupuje i jest niesamowicie rozczarowana kiedy Zu nie chce np.zjeść ciasteczka albo ugryzie i oddaje straszne,że lubi wodę do picia albo herbatki nie słodzone nie potrafi zrozumieć,że dając te wszystkie świństwa szkodzi jej teraz i na przyszłość-a ja chcę(dopóki mam na to jakiś wpływ) żeby wyrobiła sobie dobre nawyki cięzko niestety w tej kwestii o zrozumienie no to mi się też ulało na koniec dnia nogi i ręce mam jak serdelki,urocze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1566 |
Konto usunięte
|
zmykam spać, dobranoc.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1567 |
Zadomowienie
|
annLee tak patrze na twoj podpis i patrze i kurcze... chyba jestem nudna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1568 |
Zakorzenienie
|
Marrticzka-no niektórzy tak mają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1569 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1570 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1571 |
Zakorzenienie
|
ja też lubię mieć czysto
![]() dlatego często latam na szmacie,ale to jest robota głupiego albo syzyfowa praca jak kto woli ![]() po prostu nie da się ![]() chyba,że ma się małża,który ma szajbę na tym tle to we dwóch da się jakoś ogarniać,ale samej ![]() zwłaszcza jak dziecko ma już ok,roku i potrafi w 5sekund zrobić mega-burdel,cycki opadają ... pracując i prowadząc dom,zajmując się dzieckiem jednocześnie nie da się tego utrzymać ![]() dlatego napawajcie się tym widokiem i cieszcie chwilą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1572 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1573 |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1980825 6]to też mam... aż mi wstyd ale momentami to normalnie podobne do podniecenia
![]() ![]() [/QUOTE] o właśnie ![]() ![]() witam po spokojnej, bezobjawowej nocce. na 12 dni przed tp wyniki mam takie: +19kg i 99cm na wysokości pępka. a jak u Was? w planach na dziś ogarnięcie kuchni, pranie i prasowanie. myślę, że bozia mi wybaczy ![]() co do samego sprzątania - lubię mieć czysto, ale sprzątam zrywami, nie latam codziennie z mopem czy szmatą, bo mi się nie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1574 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() margo, mój stan na 11 dni do tp to: 18+ i 103 na pępku ![]() ![]() a dziś dzień zapowiada się uroczo- jedziemy do teściów na łono natury-działkowanie i grillowanie- pewnie zjem dużo pyszności ![]() w nocy musiałam zażyć mieszankę apapu i nos-py..chyba przeholowałąm wczoraj ze sprzątaniem- normalnie nie mogłam się przewrócić z boku z bok ![]() miłej niedzieli kochane, może jak wrócę, to przeczytam o kolejnej szczęśliwej mamusi??? lea..??? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1575 |
Zadomowienie
|
Witam nadal w dwupaku
![]() ![]() Nocka spokojna,przytulanki były,skurczy nie było i nie ma ![]() U mnie waga prawie 22kg na + i 114 cm w okolicy pępka ![]() Dlatego myślę,że czas już na porodówkę ![]() ![]() ![]() Miało dziś padać u nas,ale w nocy pokropiło a teraz nawet ładnie jest...Mogłoby tak zostać... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1576 |
Raczkowanie
|
Dziekujemy bardzo wszytskim za gratulacje
![]() Lea-a co Ty tu jeszcze robisz? ![]() ![]() Gringoo- Twojemu facetowi nalezy sie porzadny opieprz. Siała Baba- nie przejmuj sie waga, naprawde moja bratowa w ciazy przytyla 20 kg. Po 2 miesiacach miala wage sprzed ciazy, z tym ze karmila piersia. Milenka spi, małz rowniez a ja sie rozkoszuje jedna z niewielu chwl kiedy moge sobie spokojnie posiedziec i poleniuchowac. Taka piekna pogoda jest, szkoda ze nie mozemy sie na razie nigdzie ruszyc. W ciazy przytylam 11 kg, zostalo mi po porodzie jakies 5 kg do zrzucenia. Jeszcze sie nie mieszcze w rzeczy sprzed ciazy niestety..POstaram sie jak najszybciej wrzucic zdjecia coreczki, musze tylko znalezc kabel do aparatu zeby zdjecia przerzucic, bo sie gdzies zapodzial. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1577 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1578 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Dziękujemy z Danielkiem za wszystkie gratki, buziaczki i uściski ![]() W domku od czwartku. Kochane słoneczko śpi, budzi się na jedzonko, czasem zaliczy czkawkę, czasem chwilkę popłakusia jak mu niewygodnie - jak dla mnie - oby tak zostało ![]() ![]() Nie mam szans Was nadrobić, ech... Gratulacje dla mam rozpakowanych w tym tygodniu! ![]() ![]() ![]() ![]() Jak u Was z wodą? Bezpieczne jesteście? Edytowane przez Aper Czas edycji: 2010-06-06 o 09:11 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1579 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1981300 5]mnie to mam nadzieję ominie, sama jestem alergikiem, więc moja mama na pewno nie będzie mi dziecka w razie czego "truć". samam miała przejścia na tym tle z moimi dziadkami. a reszta ludu, zobaczymy ![]() strrraszne, dziecko nie wpycha bez opamiętania słodyczy? wyobrażam sobie to babciowe święte oburzenie ![]() u nas 14 kg do przodu, 103 w pępku, a jak dodam wystający wentylek to jeszcze więcej ![]() ![]() to bardzo malutko, założę się że zrzucisz i nawet się nie obejrzysz kiedy. zaczną się spacery i takie tam ![]() No a moja kochana mamusia obecnie mnie podtruwa ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, opindalacie się, że tak powiem - co to za przestój z rodzeniem? ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my nadal w dwupaku 5dni do terminu 11,5 na+ 97cm w brzuchu(+wentyl ![]() muszę wyprowadzić małego potwora na spacer a później dalsze porządki i wieczorynka z małżem mam nadzieję ![]() Edytowane przez annLee Czas edycji: 2010-06-06 o 11:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1581 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() no ja nie wiem... to już 9 dzień po terminie. ![]() Na razie wciąż cisza... przypuszczam , że doczekam wieczornej poniedziałkowej wizyty u gina, i na wtorek bede musiała wstawić się w szpitalu, i mam nadzieję, że w ten wtorek od razu urodzę. ![]() ![]() Nas o 17:00 czeka wizyta u lekarza, Maksi kaszle gorzej niż wczoraj, spluwa na zielono... ![]() Mnie też cos dopadło, gardło drapie, z nosa leci... jak nie urok to ... ![]() Dobrze, że przynajmniej pogoda super. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1582 |
Zakorzenienie
|
idę zaraz wieszać pranie, a potem chyba ogarnę kuchnię.
małz idzie dzisiaj na dyżur 24h wieczorem, wróci jutro po 22, rano we wtorek wyjazd do Wro po zaliczenie, w środę znów nocka i dniówka czwartkowa razem. lepiej będzie dla wszystkich jeśli Ewcia jeszcze posiedzi w brzuchu.
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-06-06 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1583 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Cytat:
11 kg to mało.Zazdraszczam.Ja juz mam +16 i 2 tyg do terminu. U mnie pogoda się popsuła.Tzn nie leje i nie grzeje.Jest w sam raz. Byliśmy zobaczyć porodówke.Widziałam takiego malutkiego bobaska co się za wcześnie urodził.Taki sodziaszek ![]() Jest szansa, ze bede rodzić w basenie bo go mało używają. Nawet się dzis pomalowałam. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-06-06 o 11:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1584 |
Zakorzenienie
|
spacer i plac zabaw zaliczony,wysiadam w ten upał
![]() ZU śpi a ja też się byczę,poczekam na wieczór z tymi porządkami chyba ogoliłam się za to tu i ówdzie wieczorem jeszcze wezmę się za Bożenkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1585 | |
Rozeznanie
|
witam, dziekuje za zyczonka
![]() sliczny i wysoko ![]() Cytat:
![]() sorki ale w glowie mi sie nie miesci co on wyprawia... ja bym sie okropnie czuła w takiej sytuacji...jak odrzucony psiak... niewiem co moze pomoc, skoro nawet ty swoim konsekwentnym i mądrym postepowaniem i twoja ciaza nie jestescie w stanie wplynac na niego... i jakie on ma swoje sprawy ?? a ty i dziecko to nie sa przypadkiem tez jego sprawy??? nie podoba mi sie takie podejscie oj nie.... jestes bardzo silna że znosisz jego zachowanie ![]() ![]() ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1980825 6] wiem jakie to może być denerwujące... mi to co niektóre barany już od miesiąca powtarzają... a co ja poradzę? tak jakby to ode mnie zależało... a każdy mądrala nie omieszka zauważyć że jego zdaniem to nie donoszę/przenoszę.... jakby mnie to obchodziło... na szczęście skończyły się teksty że "ksztalt brzuszka na chłopca" albo "za ładnie wyglądasz żeby dziewczynkę nosić, bo nie dostałaś plam/wysypki/ nie puchniesz/nie straszysz..." chyba ludziom repertuaru zabrakło... a niedługo ciążowe mądrości przejdą do historii, zaczną się odnośnie przegrzewania/przechładzania dzidzi, źle trzymasz, źle karmisz, źle kąpiesz, za często... juuuż się cieszę... ![]() sorki, musiałam to z siebie wyrzucić ![]() mam jedna taka pania w sklepie, ktora za kazdym razem jak tam jestem pyta kiedy rodze, ostatnio zdziwila sie ze jeszcze nie urodzilam po co więc pyta skoro nie slucha co odpowiadam....? ale to sa tylko zagadywajki obcych ludzi wiec mam to gdzies ![]() rodzina malo interesuje sie moja ciążą, wiec nie szykuje sie ze beda mi doradzac jak mam zywic, ubierac, wychowac dziecko... szczerze mowiac czasem bym nawet chciala! u mnie 3 tygodnie do tp +18 kg i 106 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1586 |
Zakorzenienie
|
Jamaico-nie strasz,że wysoko ,bo ja mam cały czas nadzieję,że to w każdej chwili już.I jakoś nie wyobrażam sobie go niżej
![]() jak siedzę to opieram o udka ![]() bo ja to kadłubek jestem,chyba nie ma za bardzo gdzie zejść niżej a zdecydowanie zszedł,bo mniej mam żebra poobijane za to co chwilę siusiu biegam ![]() no nic okaże się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1587 |
Rozeznanie
|
bo szczuplaczek jestes i może tak na zdjęciu wyszedł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1588 |
Zakorzenienie
|
właśnie wyczytałam coś takiego:
masaż sutków - delikatnie masuj po jednym sutku na raz (jak wykazano, masowanie obydwu jednocześnie może wywoływać niepokój u płodu), używając do tego celu dłoni lub ciepłego, wilgotnego ręczniczka; zmieniaj pierś co 15 minut, powtarzaj masaż maksymalnie 3 razy dziennie nie dłużej niż przez godzinę - może on pomóc wywołać skurcze porodowe i wspomagać proces dojrzewania szyjki macicy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1589 |
Rozeznanie
|
błojezu wychodzi 3 godz dziennie smyrania się po sutkach!
ciekawe co na to skóra na sutkach.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1590 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale nie dla mnie...Nie dam rady aż tak się poświęcić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.