Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-16, 21:21   #1561
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
szaja - nie no wiadomo...ale mi wszyscy mówią że jest pulpetem(jest mi strasznie przykro z tego powodu)..i ja niestety jestem taka z natury że wszystko biorę do siebie i później wymyślam różne niestworzone rzeczy... Nie chcę jej przekarmić, bo tak..zjada każdą całą porcję..i pewnie jeszcze więcej by zjadła.. :|

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Wogóle to chyba nie dorosłam do bycia matką...za tydzień stuknie 27, a ja zachowuję się jak jakaś małolata...Nie wiem jak ubierać dziecko wychodząc na dwór, nie wiem jak się z nim bawić i motywować do leżenia na brzuszku, ćwiczyć...Nie wiem jak ją karmić...i jeszcze więcej zdań z NIE WIEM.... Przerosło mnie to wszystko...jestem totalnie do dupy
Normalnie głupia
Jeśli uważasz, że je za dużo, to któreś karmienie spróbuj oszukać może wodą;/słabą herbatką, np. rumiankową?

Jest GENIALNA książka - gry i zabawy z niemowlakami, Jackie Silberg. 20 kilka zł kosztuje, warto kupić. Zabawy oid 1 mca do roku, świetne, naprawdę polecam. I podaj maila, coś ci podeślę I inna książka - 365 dni z kochanym maleństwem, koło 30zł, rewelacja. Nie mam ich w e-bookach, niestety. Ale naprawdę warto zainwestować, jeśli masz w doły wpadać

A wiesz, co moja córa cholernie lubi? śpiewanie. Nieważne, czy masz głos, czy fałszujesz, i tak to jest TWÓJ głos i jest najpiękniejszy dla Shadee na świecie Ja puszczam piosenki dla dzieci, mała reakcja. Gdy sama zaczynam śpiewać do tego - uciecha

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Zupka- ziemniak marchewka, troszkę pietruszki ( korzeń), seler ( ociupinka), kleik. Mnie smakowała
Podałam słoiczek to zjadła

Zrobiłam dzisiaj i wsadziłam do małych słoiczków na gorąco. Zamknęły się.

Lusia parę razy zaśmiała się głośno, tak pół głośno Ona sie chichra całą gęba, ale raczej bezgłośnie.

djerba, kochana, nie jesteś do doopy A jak masz jakieś pytania, to pytaj nas.
Dziecko ubieraj tak jak siebie, karm jak mała ma tylko ochotę, zabawy są tutaj http://www.babyboom.pl/niemowleta/ro...mowlakiem.html, leżenie na brzuszku - ja zmotywowałam moją małą tak, że brałam ją pod zgięte kolanka rękoma łapiąc jej ręce i turlałam na boki. Będzie dobrze
Agu też tak gębę zaciesza, a dźwięku ni ma

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
Stefkowi tez stopy daja pod wieczor,

kurka a moj maluch ma spora plame na prawej rece przy lokciu, jest sucha, lekko czerwona, ma tez suchy katarek, tzn nosek przytkany, ale bez gilkow i nie wiem czy to nie alergia
tylko teraz kuzwa na co
odstawie chyba sloiczki, bo mleko juz chyba nie wchodzi w gre, maly skonczyl 4 miechy i od poczatku jedno mleko pije
Ja jak przewijam Agu, to zawsze ją w stópki całuję i mówię, że ma nóżki - śmierdziuszki - banan na twarzy OGROMNY

Jabłko/marchew. Agu po marchwi najpierw miała na buzi krostki, potem doszła chrypa i katar. Po japcu - od razu wysypka na buzi. A podałam dynię z ziemniakiem - super. Banan - super.

Jutro podam cosik nowego - mam gruszki i śliwki, któraś któreś podawała? o słoiczku mówię. A na obiad dalej dynia/ziemniaki. Ale już większą porcję dam. Pół słoiczka?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 21:23   #1562
bratkab
Zadomowienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2210535 1]drugie pytanie, ale ostrzegam że głupie
jak tam obcinanie pazurków u stóp? mojej to one chyba w ogóle nie rosną... ja rozumiem, że rosną wolniej niż u łapek, no ale 3 miesiące i an razu nie obcinałam... ba! tam nie ma w ogóle co obciąć, zero białych końcówek... no nie ogarniam [/QUOTE]
Jeszcze nie obcinałam
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22108402]Telewizor małą interesuje, ale nie pozwalamy - małż ogląda gdy mała śpi, ew. w bujaczku jest odwrócona tyłem.
Po spotkaniu z dyrektorem - mega zadowolona jestem BARDZO kulturalny człowiek (zresztą potwierdza to P.O. dyrektora do dzisiaj, moja koleżanka), dobrze wygląda, ma mocny głos. Jestem na tak [/QUOTE]
Z tv u nas identiko, a co do dyra to super
Cytat:
To co ja mam zrobić...jeśli ona się rwie do siedzenia... jak trzymam ją na kolanach w tzw. pozycji pół siedzącej/leżącej, to ona mięśniami brzucha ciągnie do przodu, żeby się ode mnie oderwać
Wogóle to moje dziecko jakoś chyba słabo rozwinięte pod względem fizycznym jest...ani brzucha, ani przekręcania..nie jest zainteresowana swoimi nóżkami..jedynie co to jak jej grzechotkę przystawię do rączki to sama chwyta... ale tylko to
Ćwicz z nią obracanie. Pokaż jej przez to że można się obracać, a sama się zdziwisz jak szybko załapie że to jest takie fajne. Czasem mam wrażenie że mojego malucha za rękę prowadzę pokazując mu np. jak się obracać i powtarzając to z nim ile tylko się da, ale jak tylko efekty są to od razu serducho mamy z radości się śmieje. Nie poddawaj się, warto.

Bydgoszczanka, Kropka gratki z okazji rocznic

A my dziś byliśmy na spotkaniu z fizjoterapeutką w przychodni i żenada totalna. Nie dość że maluchem zajęła się może 3 minuty to jeszcze stwierdziła, że ma asymetrię na podstawie tego, iż młody cały czas leżąc na brzuchu patrzył na lewo. A jak miał nie patrzeć jak tam stała waga, a poza tym widział tylko ścianę. Musiał gdzieś wzrok zawiesić. No i będziemy mieli 10 zajęć rehabilitacyjnych raz w tygodniu, ale jeszcze nie wiadomo od kiedy, bo czekamy aż rehabilitantka ustali termin. Żenada.
Jutro jedziemy do teściów na trzy dni. Spakowałam nas wieczorem. Już nie mogę się doczekać spacerów na świeżym powietrzu. Do usłyszenia wkrótce. Mam nadzieję, że uda mi się Was później nadrobić
Stary 2010-09-16, 21:33   #1563
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
do dupy to jest takie gadanie
nawet tak nie myśl. Nasza matki czy babki jeszcze mniej wiedziały a jakoś jesteśmy i żyjemy na tym świecie. Masz nas, morze internetu, są książki, lekarze, tryliardy możliwości i jak czegoś nie wiesz to gdzies pytasz i już wiesz
A tutaj jeszcze chyba nikt nie został wyśmiany z powodu "głupiego" pytania. Dla jednego głupim pytaniem będzie jak ubrać dziecko a dla innego głupie będzie pytanie o zastosowanie wzorów Vieta bo każdy ma wiedzę z czegoś innego i w czymś jest dobry i należy się uzupełniać

I jak ktokolwiek może powiedzieć, że Twoja córcia jest pulpetem?!
Może być nawet okrągła jak bałwanek ale to nie daje nikomu prawa do osądzania Jej czy Ciebie. Odpowiadaj, że lepiej że chce jeść niż jakby była niejadkiem i nijak by się w nią nie dało wmusić jedzenia
Albo czy ta mądra osoba ma pomysł jak odchudzić małe dziecko i czy miałaby sumienie ograniczać własnemu Cudowi jedzenie.

Ja dziś też zaczęłam małego "turlać"
Pod kolanka, za łapki i kulamy na boki
Mój leży plackiem na plecach i koniec ani myśli się gibnąć bo jemu wystarcza jak głowę obróci by coś widzieć.. a leżał na brzuchu i zaczął wierzgać jak szalony - miałam wrażenie, ze zaraz będzie raczkował bo już kolanami szorował po łóżku i "stał" w miejscu tylko dlatego, że mu się śpiochy ślizgały o pościel ale przekręcić się nie przekręcił
Pokulam go kilka dni i może będzie efekt
Co To Jest?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 21:34   #1564
Darianna25
Zakorzenienie

Dobry wieczór,

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Coś o czym ostatnio pisaliśmy... naturalna higiena niemowląt:

http://www.youtube.com/watch?v=q-BhuivQa_A

Dla mnie dziwne.

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

Ja zamówiłam ramkę, z jednej strony jest miejsce na zdjęcie a z drugiej na odcisk stópki czy rączki
Pewnie dziś dojdzie
http://allegro.pl/ramka-zachowaj-wsp...232299822.html
Mam takie samo i ta masa ciezka jest do wyciśnięcia stopki.Chyba, ze dziecko na tym stanie.

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
a my właśnie wróciłyśmy ze spaceru i zakupów. już się wybudzała, ale pobujałam ją w wózku i jeszcze usnęła. nie ruszam jej, nie rozbieram, mam nadzieję, że się nie zagrzeje...

na targu nie mieli rajtek w rozm. 62. pani usiłowała mi wcisnąć 68...

Ewcia wczoraj chichrała się długo i głośno, jak małż ją łaskotał po brzuszku, a dziś zaczęła się głośno chichrać bez wyraźnego powodu. albo to było reakcja na moje głupoty gadane do niej na przewijaku przy ubieraniu, albo reakcja na małego głoda wiszącego jej nad głową. w każdym razie spontan, nie prowokowany śmiech

u nas dalej próby obracania się na boczek, jeszcze samodzielnie się nie udaje. mam wrażenie, że zamiast na bok, to ona od razu chciałaby na brzuch, a nie wychodzi, więc się wkurza.

PONAWIAM PYTANIE O MATĘ

A ja czekam na ten głośny śmiech jak na zbawienie.
Ola po tym skoku łapie się za raczki na razie i łapie za zabawki na macie.Nie przewraca sie ani się nie śmieje.
Ale jak robie jej pierdzenie po brzuszku lub szyjce to sie uśmiecha i jakiś taki dziwny dzwięk wydobywa.

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Pokaże wam jak moje dziecie organizuje sobie czas podczas mojej nieobecności
skutki zostawienia małej z tatusiem
No i który tu przycisk nacisnąć

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość

Ja mam Tiny Love Kick&Play i jestem bardzo zadowolona na dowód załączę zdjątka.

A to akurat normalne , mężczyźni często mają takie pomysły ja ostatnio zastałam Agatkę z komórką w dłoni - oczywiście moją.

Agatka dzisiaj ćwiczy przekręcanie się na brzuszek, skubana łapie się zabawek na macie i sobie pomaga w przekręceniu podciągając się - już dwa razy puściła w połowie drogi i grzmotnęła głową w podłoże - oczywiście miękkie. No i dzisiaj pierwszy raz złapała stópkę do tej pory tylko kolanka były.
Ale fajna gimanstyczka.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 21:38   #1565
djerba
Wtajemniczenie

Dokładnie, patrzę na innych i za dużo biorę do siebie..taką mam popierdziuloną naturę...tak było zawsze, ale nie sądziłam, że przeniesie się również na dziecko..
A co do mówienia na moje dziecko, że jest pulpetem..albo ewidentne teksty : "ale ona jest gruba" to oczywiście staram się to jakoś zaprzeczać, ale i tak za każdym razem jak mnie te osoby spotkają na streecie, opinie się powtarzają..niedługo to będę miała wrogów na osiedlu..bo niedość że krzyczę żeby nie dotykali, to jeszcze zaraz będę mówić do nich : że np. Pani też przydałaby się dieta..
Ostatnio nawet jak szłam to jeden Pan w średnim wieku krzyknął na głos : O! ale murzyn!..........do murzyna(nienawidzę tego określenia) to jej daleko...elegancko poprostu...
Wiem, że tu w Polsce zawsze tak będzie..że nie uniknę wzroku i różnych haseł rzucanych w kierunku moim i męża...nie powinnam się tym przejmować...OK...ale uwierzcie mi że jest to cholernie uciążliwe, dlatego chyba opuścimy ten kraj, bo jestem za słaba na takie życie wśród rasistów...
Naprzeciwko nas w bloku mieszka taki jeden konkretny...który groził mojemu mężowi jak tylko go gdzieś spotkał samego(jak był ze mną to nie podchodził)..to wkońcu zaczął nosić ze sobą jakiś tam gaz w kieszeni, żeby się wrazie czego ochronić..a ja sie bałam jak wychodził do pracy albo sam szedł po zakupy....Ehh.....ale nic zjechałam troche z tematu.. :/
Stary 2010-09-16, 21:46   #1566
Siala_Bala
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22111955]Co To Jest? [/QUOTE]
Chętnie bym Ci wytłumaczyła ale to jest akurat nierozwiązywalna zagadka z czasów liceum gdyżżżż, ponieważ, dlatego, że, natenczas, onegdaj... bywałam na wagarach i nigdy się nie dowiedziałam co to jest, po co i jak tego używać a nasza wychowawczyni jak na złość na każdej kartkówce prawie waliła te wzory i dostawałam.. nie najlepsze oceny z matmy.. mimo, że kiedyś matma to był mój konik i w ogóle aj low Pitagoras
Raz nawet miałam mieć 6 na koniec.. ale nie chciało mi się poprawiać sprawdzianu z 5 na 6 bo po co skoro był napisany bardzo dobrze

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 21:53   #1567
Konto usunięte

Te laska, a ty do średniej gdzie chodziłaś?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-16, 21:57   #1568
Siala_Bala
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22112411]Te laska, a ty do średniej gdzie chodziłaś?[/QUOTE]
Do Wyspiana
A Ty?

Stary 2010-09-16, 22:01   #1569
Konto usunięte

Kopernik a potem Wojkowice - mój Anioł Stróż zadziałał Kopernik to szit jakich mało

W Wyspianie uczył dawno temu mój dziadek A kto cię PO uczył? Czarnecki może?
Stary 2010-09-16, 22:04   #1570
kasiaaX
Rozeznanie

chociaż padam to musiałam zajrzeć
Cytat:
trzymam kciuki
wklejam fotke Stefcia w stroju z chrztu, zrobilam mu pare dni po, bo w dzien chrztu bylo tak goraco, ze maly skonczyl w bodziaku, na co moja tesciowa przewracala oczami, bo powinien sie pocic przeciez a stroj chrzcielny miec na sobie i juz
no i my zachustowani, jakos nozki mu tak wisza i ja ze Stefciem
ślicznie wyglądacie na ostatnim zdjęciu - sama miłość

Cytat:

Luiza kończy dzisiaj 5 miesięcy i nie chce jeść mojej zupki

Cytat:

My dziś mamy 4 miechy. Ale to minęło. :d
to wszystkiego najlepszego dla
Luziy
i Daniela

Cytat:
Kurcze twpja córcia tylko 4 dni starsza od mojej ale ja na pewno bym jej tak nie sadzała...boje się...to już tak można?Bo moja cora nieruchliwa to nie wiem...

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2210535 1]ha... no wlaśnie... jak wasze dzieciaki reagują na tv? bo moja to świra dostaje, łeb się obraca o 360 stopni, byle tylko tv widzieć. ja cały dzień nawet nie włączam, żeby się nie patrzyła. a i tak przyuważyła siłą rzeczy. a najlepsze jest to, że ona jak leży na naszym wyrku (a mamy telewizor na ścianie nad łóżkiem) to potrafi do WYŁĄCZONEGO telewizora zacząć gadać

drugie pytanie, ale ostrzegam że głupie
jak tam obcinanie pazurków u stóp? mojej to one chyba w ogóle nie rosną... ja rozumiem, że rosną wolniej niż u łapek, no ale 3 miesiące i an razu nie obcinałam... ba! tam nie ma w ogóle co obciąć, zero białych końcówek... no nie ogarniam [/QUOTE]

TV- w naszym pokoju nie oglądam w dzień coby jej nie kusił bo lubi się gapić, dopiero wieczorem właczam jak pójdzie spać. W salonie rodziców czasem ogląda, jak tam do nich pójdziemy,ale zaraz staram sie odwrócic jej uwage...tylko,że prawie nic nie wygra z Tv pod względem atrakcyjności.

paznokcie- u rąk rosna ekspresowo, u nóg - dwa razy obcinałam, w tym raz tylko u duzych paluszków.

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Agatka dzisiaj ćwiczy przekręcanie się na brzuszek, skubana łapie się zabawek na macie i sobie pomaga w przekręceniu podciągając się - już dwa razy puściła w połowie drogi i grzmotnęła głową w podłoże - oczywiście miękkie. No i dzisiaj pierwszy raz złapała stópkę do tej pory tylko kolanka były.
ale zaradna dziewczynka moja to chyba w 6 tym miesiącu twojej nie dorówna jak dalej taki leń z niej bedzie...

Cytat:
szaja - nie no wiadomo...ale mi wszyscy mówią że jest pulpetem(jest mi strasznie przykro z tego powodu)..i ja niestety jestem taka z natury że wszystko biorę do siebie i później wymyślam różne niestworzone rzeczy... Nie chcę jej przekarmić, bo tak..zjada każdą całą porcję..i pewnie jeszcze więcej by zjadła.. :|

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Wogóle to chyba nie dorosłam do bycia matką...za tydzień stuknie 27, a ja zachowuję się jak jakaś małolata...Nie wiem jak ubierać dziecko wychodząc na dwór, nie wiem jak się z nim bawić i motywować do leżenia na brzuszku, ćwiczyć...Nie wiem jak ją karmić...i jeszcze więcej zdań z NIE WIEM.... Przerosło mnie to wszystko...jestem totalnie do dupy
weź przestań kobieto,jak to mój brat mówi(tylko sie nie obraź)-ostygnij! A jak 17-latki zostaja mamami to co?
i moje dziecko tez jest pyza ale co z tego? niech sobie gadają...mam to gdzieś.
Ciesz sie kochana,że urodziłas zdrową, sliczną, niepowtarzalną córcię, popatrz czasem w tv lub dookoła - ile osób nie ma takiego szczęścia aby mieć zdrowe lub wogóle mieć dziecko!

Cytat:

Lusia parę razy zaśmiała się głośno, tak pół głośno Ona sie chichra całą gęba, ale raczej bezgłośnie.

Dziecko ubieraj tak jak siebie, karm jak mała ma tylko ochotę, zabawy są tutaj http://www.babyboom.pl/niemowleta/ro...mowlakiem.html, leżenie na brzuszku - ja zmotywowałam moją małą tak, że brałam ją pod zgięte kolanka rękoma łapiąc jej ręce i turlałam na boki. Będzie dobrze

Cytat:

Ja dziś też zaczęłam małego "turlać"
Pod kolanka, za łapki i kulamy na boki
Mój leży plackiem na plecach i koniec ani myśli się gibnąć bo jemu wystarcza jak głowę obróci by coś widzieć.. a leżał na brzuchu i zaczął wierzgać jak szalony - miałam wrażenie, ze zaraz będzie raczkował bo już kolanami szorował po łóżku i "stał" w miejscu tylko dlatego, że mu się śpiochy ślizgały o pościel ale przekręcić się nie przekręcił
Pokulam go kilka dni i może będzie efekt
jak wygląda to tulanie? male wtedy lezy na brzuszku czy na plecach? czy tak i tak można?

tez mam takiego "placka", tylko główka na boczek i wsio - koniec wysiłku

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość

Ćwicz z nią obracanie. Pokaż jej przez to że można się obracać, a sama się zdziwisz jak szybko załapie że to jest takie fajne. Czasem mam wrażenie że mojego malucha za rękę prowadzę pokazując mu np. jak się obracać i powtarzając to z nim ile tylko się da, ale jak tylko efekty są to od razu serducho mamy z radości się śmieje. Nie poddawaj się, warto.

Jutro jedziemy do teściów na trzy dni. Spakowałam nas wieczorem. Już nie mogę się doczekać spacerów na świeżym powietrzu. Do usłyszenia wkrótce. Mam nadzieję, że uda mi się Was później nadrobić
Bratko to zapodaj pare ćwiczonek jak możesz
i miłego pobytu

spadam spać bo łeb mi pęka...i jeszcze do tego stłukłam lampe naftową i musiałam to cholerstwo wycierać, nawdychałam sie i wręcz w głowie mi sie kreci kurde.dobranoc.
Stary 2010-09-16, 22:09   #1571
Konto usunięte

Tak, jak Bratka pokazywała.

Kciuki POD kolankami. Wolnymi 4 palcami każdej ręki chwytasz dłonie małej - a właściwie to ona cię chwyta za któryś palec :d Kolanka do brzuszka przyciskasz, rączki do kolanek, i obracasz w prawo i w lewo dziecko, na leżąco.
Stary 2010-09-16, 22:20   #1572
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Tak jak dziś to ja body zakładam małemu i spodnie plus skarpety. U góry nic, bo jest chusta. Tzn. czapkę teraz, bo w tkanej wiążę go na raz. Do elastyka starczała mi opaska, bo jak przysnął to zakładałam jedną stronę materiału na główkę.
W deszcz biorę parasol.
a czemu nam się jeszcze w tkanej nie pokazalas?
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 22:22   #1573
kasiaaX
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22112742]Tak, jak Bratka pokazywała.

Kciuki POD kolankami. Wolnymi 4 palcami każdej ręki chwytasz dłonie małej - a właściwie to ona cię chwyta za któryś palec :d Kolanka do brzuszka przyciskasz, rączki do kolanek, i obracasz w prawo i w lewo dziecko, na leżąco.[/QUOTE]

a kiedy pokazywła? widac nie doczytałam...
jest to gdzies na wątku? poka, pliss
a dziecie na pleckach leży wówczas?
Stary 2010-09-16, 22:31   #1574
Konto usunięte

Nie, u mnie w domu :d Tak, na pleckach.
Stary 2010-09-16, 23:03   #1575
Siala_Bala
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22112574]Kopernik a potem Wojkowice - mój Anioł Stróż zadziałał Kopernik to szit jakich mało

W Wyspianie uczył dawno temu mój dziadek A kto cię PO uczył? Czarnecki może?[/QUOTE]
Nieeee, baba mnie nauczała
Ale dzika jakaś była i to raczej nie Twój dziadek

Wojkowice?! A gdzież Cię tam wywiało na litość.. toć tam trzy ulice na krzyż i jeszcze szkołę pomieściło? xD średnią w dodatku xD
Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
a kiedy pokazywła? widac nie doczytałam...
jest to gdzies na wątku? poka, pliss
a dziecie na pleckach leży wówczas?
Tak jak Szaja pisała.
Dziecko na plecach, nóżki zgięte w kolankach, kciuka wkładasz pod zgięte kolanko a resztą palców łapiesz łapki dziecka by dłonie miało na swoich kolanach (wygląda trochę tak jakby siedziało na krzesełku opierając ręce na kolanach - na leżąco xD ) no i kulkasz je raz w prawo, raz w lewo

Szaja.. ile czasu można tak ćwiczyć? I czy Ty Agutkę kulkasz wolno czy szybko bo ja jakoś nie umiem rytmu wyrobić ma być prawo, lewo, prawo, lewo czy raczej prawo, stop, lewo, stop, prawo stop.. ?

Stary 2010-09-16, 23:04   #1576
panna migotka
Rozeznanie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2209746 0]

aaa... jeszcze się tylko pochwalę. dziecia na basen zapisaliśmy będzie małż chodził, bo ja pływam jak nie przymierzając kawał drewna, to nauczyciel ze mnie średni . taka nauka pływania dla berbeci do 1 roku życia... dla mnie bomba - jak wcześnie dopilnuję, to mała będzie pływać umiała, nie to co mamusia. mnie rodzice nie nauczyli i teraz doopa... chyba już za stara jestem na naukę pływania...[/QUOTE] my też czekamy żeby go zapisać, musi skończyć 3 miesiące, mam tylko nadzieję, że nie będzie przeciwwskazań przez wcześniejsze zapalenie płuc a ile u was kosztuje kurs?

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
szybkie pytanko:
która mata FP najfajniejsza?
u mnie w pracy zrobili zrzutkę i pytają co kupić. chyba wybierzemy matę, bo tę, którą mamy z canpola ( pożyczyliśmy od kuzynki małża) jest pastelowa (głównie różowa) i nieciekawa...
ja dziś zamówiłam tiny love plac zabaw bo oglądałam na żywo i bardzo mi się spodobała (bardziej niż FP)
Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
dzis z samolotu polozylam ją na łóżko tak sie na kocura gapiła i opowiadala mu cos
ale ma przyjaciela

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22099699]

Tymek przewrócił się z brzuszka na plecki. [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość

kurcze i dalej niewiem w jakim wieku si edzieciorki powinny przewracac...
moja ma 2, 5 miesiaca i na bok ewentualnieeeeee ale to rzadko....
Wiktor o tydzień starszy a jeszcze ani razu nie przekręcił się na bok

Cytat:
trzymam kciuki
wklejam fotke Stefcia w stroju z chrztu, zrobilam mu pare dni po, bo w dzien chrztu bylo tak goraco, ze maly skonczyl w bodziaku, na co moja tesciowa przewracala oczami, bo powinien sie pocic przeciez a stroj chrzcielny miec na sobie i juz
no i my zachustowani, jakos nozki mu tak wisza i ja ze Stefciem
ślicznie, jak mały marynarz wygląda

Cytat:

Luiza kończy dzisiaj 5 miesięcy i nie chce jeść mojej zupki

Cytat:

My dziś mamy 4 miechy. Ale to minęło. :d

Cytat:
hehe mała telemaniaczka

Cytat:

nie ważne czy zostaje się matką w wieku 20 czy 40 lat, najważniejsze, że kkocha się swoje dziecko najbardziej na świecie i chce się dla niego tego co najlepsze a maleństwo na pewno to czuje
Kiedy znów będzie wiosna jak ja nie znoszę zimna!

Siala widzę, że ty też taki nocny marek jak ja

Edytowane przez panna migotka
Czas edycji: 2010-09-16 o 23:09
panna migotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 23:36   #1577
Siala_Bala
Zakorzenienie

Owszem
ostatnio nawet pisałam, że chodzę spać najwcześniej o 2.00, trzecia to standard no i pobudka jak mały zawoła.. czasem 7:00, czasem 5:30
Idę seriala obejrzeć i wąchać pachę małża w sensie przytulic się.. tyle mi dobrego zostało

Stary 2010-09-17, 05:36   #1578
justin18061976
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22111666]Normalnie głupia
Jeśli uważasz, że je za dużo, to któreś karmienie spróbuj oszukać może wodą;/słabą herbatką, np. rumiankową?

Jest GENIALNA książka - gry i zabawy z niemowlakami, Jackie Silberg. 20 kilka zł kosztuje, warto kupić. Zabawy oid 1 mca do roku, świetne, naprawdę polecam. I podaj maila, coś ci podeślę I inna książka - 365 dni z kochanym maleństwem, koło 30zł, rewelacja. Nie mam ich w e-bookach, niestety. Ale naprawdę warto zainwestować, jeśli masz w doły wpadać

A wiesz, co moja córa cholernie lubi? śpiewanie. Nieważne, czy masz głos, czy fałszujesz, i tak to jest TWÓJ głos i jest najpiękniejszy dla Shadee na świecie Ja puszczam piosenki dla dzieci, mała reakcja. Gdy sama zaczynam śpiewać do tego - uciecha

Ja jak przewijam Agu, to zawsze ją w stópki całuję i mówię, że ma nóżki - śmierdziuszki - banan na twarzy OGROMNY

Jabłko/marchew. Agu po marchwi najpierw miała na buzi krostki, potem doszła chrypa i katar. Po japcu - od razu wysypka na buzi. A podałam dynię z ziemniakiem - super. Banan - super.

Jutro podam cosik nowego - mam gruszki i śliwki, któraś któreś podawała? o słoiczku mówię. A na obiad dalej dynia/ziemniaki. Ale już większą porcję dam. Pół słoiczka?[/QUOTE]

ja tez chce, ja tez.... jesli masz cos o zabawach, wysle ci maila na priv
ja tez jak przewijam malego to wacham nozki, caluje i mowie, komu stopki smierdza, albo czyje to smierdziuchy a Stefciu w smiech..

kurcze, tez podejrzewam marchewke, juz w Polsce mial Stefek suche plamy, dawalam mu wtedy tylko marchew, ale myslalam, ze to wina wody, wczoraj dostal zupke jarzynowa a tam glowny skladnik marchew

albo morelki, sprawdzilam na sloiczku a tam duza zawartosc wit.C
nic to odstawie mu sloiczki dzisiaj i zobaczymy

Stefciowi tez nic nie bylo po dyni a wciagal az milo

Cytat:
Odpoczywaj, przyjemnych spacerkow

Cytat:
Dokładnie, patrzę na innych i za dużo biorę do siebie..taką mam popierdziuloną naturę...tak było zawsze, ale nie sądziłam, że przeniesie się również na dziecko..
A co do mówienia na moje dziecko, że jest pulpetem..albo ewidentne teksty : "ale ona jest gruba" to oczywiście staram się to jakoś zaprzeczać, ale i tak za każdym razem jak mnie te osoby spotkają na streecie, opinie się powtarzają..niedługo to będę miała wrogów na osiedlu..bo niedość że krzyczę żeby nie dotykali, to jeszcze zaraz będę mówić do nich : że np. Pani też przydałaby się dieta..
Ostatnio nawet jak szłam to jeden Pan w średnim wieku krzyknął na głos : O! ale murzyn!..........do murzyna(nienawidzę tego określenia) to jej daleko...elegancko poprostu...
Wiem, że tu w Polsce zawsze tak będzie..że nie uniknę wzroku i różnych haseł rzucanych w kierunku moim i męża...nie powinnam się tym przejmować...OK...ale uwierzcie mi że jest to cholernie uciążliwe, dlatego chyba opuścimy ten kraj, bo jestem za słaba na takie życie wśród rasistów...
Naprzeciwko nas w bloku mieszka taki jeden konkretny...który groził mojemu mężowi jak tylko go gdzieś spotkał samego(jak był ze mną to nie podchodził)..to wkońcu zaczął nosić ze sobą jakiś tam gaz w kieszeni, żeby się wrazie czego ochronić..a ja sie bałam jak wychodził do pracy albo sam szedł po zakupy....Ehh.....ale nic zjechałam troche z tematu.. :/
nie martw sie, jestesmy rasistami i nie da sie tego ukryc, moj brat ma dziewczyne z Kenii, jeszcze nie byla w Polsce, bo nie chca dac jej wizy, twierdza, ze pewnie chce tylko tu przyjechac i zabrac miejsce pracy jakiemus Polakowi, smiechu warte, pewnie nic z tego nie bedzie, widza sie od 4 lat raz w roku przez 3 tygodnieja bym nie dala rady
pociesze Cie, ze w Norwegii tez nie jest latwo obcokrajowcom, niby taki wyrozumialy narod, g...o, czasem takie przykrosci nas spotykaja, ostatnio na przyklad w naszej skrzynce na listy byl wrzucony smierdzacy nawoz z pola....komus przeszkadza, ze w okolicy osiedlili sie Polacy i co mamy zrobic, glowa muru nie przebije,
najwazniejsze, ze wy jestescie szczesliwi, macie sliczna, zdrowa coreczke, pulpet!??? ona jest taka cudna, ze mozna by ja chrupac, mozesz byc dumna, ze masz takie piekne dziecko

Cytat:
Owszem
ostatnio nawet pisałam, że chodzę spać najwcześniej o 2.00, trzecia to standard no i pobudka jak mały zawoła.. czasem 7:00, czasem 5:30
Idę seriala obejrzeć i wąchać pachę małża w sensie przytulic się.. tyle mi dobrego zostało
hehe, ja tez tak zawsze mowie

==============
u nas dzisiaj super nocka, maluch zasnal o 20 i spal do 1.00, mleczko i spal do 4.30, teraz znowu zasnal a ja sie normalnie wyspalam
nawet cosik mi sie snilo tylko teraz juz nie pamietam co
dzisiaj sprzatania ciag dalszy, moze wreszcie przestanie wiac i lac i pojdziemy na spacerek a nie tylko pod daszkiem z wozeczkiem
kupilam w Polsce cd z bajkami, ktore czyta Zebrowski, bardzo sie malemu podobaja...mi zreszta tez uwiebiam basnie Andersena a Michalek ma taki glos jak maly ryczy a wlacze mu te baje to od razu taka cisza i slucha....
a co do smiechu na glos Stefciu juz sie chichra a ma taki super smiech, ze moglabym sluchac tego godzinami, smieje sie jak gilam go palcem od paszki do bioderka (delikatnie przejezdzam), jak caluje w szyjke i jak biore jego raczki i uderzam w swoje policzki, no i gdy pokazuje mu stopki a on chwyta je raczkami to tez na glos sie smieje, wczoraj nasz piesiu lizal go po raczkach a Stefek objal ja za szyjke i tez sie smial
mamy smieszka

aaaa....babki, dzieki za tipsy (uwagi po norwesku ) odnosnie chusty, poprobuje i zamieszcze focie jak juz bedzie prawidlowo

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53

Edytowane przez justin18061976
Czas edycji: 2010-09-17 o 05:41
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 05:56   #1579
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22111666]

Jutro podam cosik nowego - mam gruszki i śliwki, któraś któreś podawała? o słoiczku mówię. A na obiad dalej dynia/ziemniaki. Ale już większą porcję dam. Pół słoiczka?[/QUOTE]
U nas też są nóżki - śmierdziuszki. To chyba będą pierwsze słowa mojego syna.

Mam gruszki i mam śliwki, ale ze świwkami dałam plamę nie spojrzałam, że mają cukier - te z Hippa. To samo morele. :/
Jeszcze nie podawałam.

Pół słoiczka.

Cytat:

A my dziś byliśmy na spotkaniu z fizjoterapeutką w przychodni i żenada totalna. Nie dość że maluchem zajęła się może 3 minuty to jeszcze stwierdziła, że ma asymetrię na podstawie tego, iż młody cały czas leżąc na brzuchu patrzył na lewo. A jak miał nie patrzeć jak tam stała waga, a poza tym widział tylko ścianę. Musiał gdzieś wzrok zawiesić. No i będziemy mieli 10 zajęć rehabilitacyjnych raz w tygodniu, ale jeszcze nie wiadomo od kiedy, bo czekamy aż rehabilitantka ustali termin. Żenada.
Dziękuję.

Oby ta pani była lepsza na zajęciach, bo inaczej to średnio ma sens.

---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ----------

Cytat:

Luziy
i Daniela

weź przestań kobieto,jak to mój brat mówi(tylko sie nie obraź)-ostygnij!
Dziękujemy.

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22112993]a czemu nam się jeszcze w tkanej nie pokazalas? [/QUOTE]

W elastycznej też się nie pokazałam.

Nie ma mi kto zrobić foty.

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

Widzę, że tylko ja chodzę spać z kurami.

Dobre jesteście.

I chyba tylko ja wstaję o 6ej. Młody gada do karuzeli, a ja mam czas przelecieć maile itp. Zaraz pewnie łaskawie zje śniadanie i pół godzinki się zdrzemnie to i ja coś zjem.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-17, 06:29   #1580
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Ja też wstaje o 6-tej jeśli mała mi całą noc bez pobudki prześpi.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 07:05   #1581
Jaatkaa85
Zadomowienie

Cytat:
To co ja mam zrobić...jeśli ona się rwie do siedzenia... jak trzymam ją na kolanach w tzw. pozycji pół siedzącej/leżącej, to ona mięśniami brzucha ciągnie do przodu, żeby się ode mnie oderwać
Wogóle to moje dziecko jakoś chyba słabo rozwinięte pod względem fizycznym jest...ani brzucha, ani przekręcania..nie jest zainteresowana swoimi nóżkami..jedynie co to jak jej grzechotkę przystawię do rączki to sama chwyta... ale tylko to

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

A tak odnośnie wprowadzania słoiczków, to proszę dziewczyny doradźcie mi jak mam to robić...Mała je o 9 mleczko, o 12 podaję jej 1/3 słoiczka, o 14 znów mleko, o 19 itd......i tu się zastanawiam czy dobrze robię...czy może dawać jej ten słoiczek ok .13.30? Chodzi mi o to, jak później zamienić tą porcję mleka na słoik...Jak zaczęłam wprowadzać jej te słoiczki to również zmniejszyłam ilość mleka..ale ona i tak wg. mnie za dużo wcina
Niby wg. schematu powinna jeść 5x180ml, co daje 900ml, a ona je na całą dobę 1000ml :/
Może i głupie to pytanie które zadałam, ale od paru dni mnie męczy...

Nic nie robić. Kłasc jak najcześciej na brzuch, mimo wszystko. Mój syn też sie juz podrywa, ale jest za mały na to, aby siedzieć.

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
kropka, jatka dzięki za odpowiedzi odnośnie ubrania pod chustę. Ja dzis przesadziłam - za ciepło, choć spocony nie był, ale jakoś mi samej bylo gorąco a bylam lżej ubrana.

A jeszcze, co prawda nie mam foty, ale może mi podpowiecie, otóż dziś w sumie pierwszy raz wyszliśmy na dlużej z domu i o ile do tej pory w domu nic mnie nie bolało, bo głównie siedzieliśmy to dziś zabolały ramiona i plecy. Czy macie jakieś pomysły dlaczego? może za nisko zawiązany albo za mało rozpostarte poły z tyłu, coś za słabo dociągnięte???? czy po prostu od ciężaru? (choć czytałam że nie powinno boleć, dzieć ma ok 5300, wiązanie kieszonka, on sam raczej miał dobra pozycję)

Ach i wystarczylo jedno wyjście a już były pytania albo szepty czy aby kręgosłup dziecka tak może być jak w chuście, a jak widać prędzej mój ucierpi niż jego
nie powinno boleć, mój syn waży ponad 7 kg i mnei nie boli. Coś jest nie tak z rozłozeniem chusty, próbuj do skutku.
Nie przejmuj się głupimi gadkami, dot, chusty i koemntarzami. Ja też ciagle słyszalam, ajk to dziecko własne dręcze w tej chuście, jak mu niewygodnie, jak jest ścisnięty, jaki połamany. Olej ich, to twoje dziecko.

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22111666]Normalnie głupia

Agu też tak gębę zaciesza, a dźwięku ni ma

Ja też ś[iewam ku nie-uciesze pozostałych domowników i naprawdę to zwraca uwagę dziecka bardzo. Kiedy widze, ze moze byc marud i zaczynam spiewac, to marud odchodzi.

Matko, jak ten mój dziec piszczy. Od samego rana, ciagle piszczy i sie cieszy. Decybele dają po uszach.

Wczoraj młody wział girki już do buzi ( czy pzredwczoraj? już mi sie dni pierdzielą), ale sie ucieszyc, ze moze sobie palucha polizać.

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
słcuhaj, ja też mam duze i cieżkie dziecko. Moze jest trochę pupleto-klucha, ale ma takie potzreby, nie pzrejmuj sie innymi. To Ty wiesz najlepiej , czego potzrebuje Twój dzieć.
I chyba nie tzreba mówic, jak prymitywne jest to, że ktoś wysmeiwa sie z koloru skóry Twojego dziecka. Moze pomyślcie o pzreprowadzce??
A na początek, warto olać - co ci da to, ze będziesz pzrejmowała się tym, co pomyslą inni?? Przeciez kochasz swoje dziecko i tylko to sie liczy.

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
U nas też są nóżki - śmierdziuszki. To chyba będą pierwsze słowa mojego syna.

Mam gruszki i mam śliwki, ale ze świwkami dałam plamę nie spojrzałam, że mają cukier - te z Hippa. To samo morele. :/
Jeszcze nie podawałam.

Pół słoiczka.

Dziękuję.

Oby ta pani była lepsza na zajęciach, bo inaczej to średnio ma sens.

---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ----------

Dziękujemy.

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ----------

W elastycznej też się nie pokazałam.

Nie ma mi kto zrobić foty.

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

Widzę, że tylko ja chodzę spać z kurami.

Dobre jesteście.

I chyba tylko ja wstaję o 6ej. Młody gada do karuzeli, a ja mam czas przelecieć maile itp. Zaraz pewnie łaskawie zje śniadanie i pół godzinki się zdrzemnie to i ja coś zjem.

O pzrepraszam bardzo, ja codziennie punktualnie wstaję o 5:55, aby córkę wyrychtować do szkoły i młodego oporządzić. Chodzę spać o 21.

Edytowane przez Jaatkaa85
Czas edycji: 2010-09-17 o 07:03
Jaatkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 07:13   #1582
jamaicaP
Rozeznanie

hejka

u nas nocka spokojna, pobudka standardowo przed 4 potem juz po 6 bo małą się cos wiercila, rozkopywala, ale zasnelysmy we dwie przy cycu

teraz fika w łóżeczku, pewnie niedlugo jej sie znudzi lub usnie
Stary 2010-09-17, 07:19   #1583
djerba
Wtajemniczenie

Dzień doberek dziewczyny!

Szaja - śniłaś mi się dzisiaj ;] nie opowiem Ci dokładnego przebiegu snu, ale byłyśmy gdzieś na jakimś obozowisku i Ty zaproponowałaś mi że pokażesz swój namiot..hehe..Ciekawe co mi chciałaś pokazać w tym namiocie hehehehe, sen sie skończył na tym ,że użądliła mnie pszczoła w palec wskazujący i nie chciała sie za choelre odczepić i tyle

justin - mój kuzyn z rodzinką mieszka w Stavanger, wiem że tam trochę Polaków przebywa

Jadę do szpitala na TK głowy, trzymajcie kciuki żeby żadnych zmian nie było w mojej mózgowicy Od ponad 4 miesięcy nie miałam żadnego ataku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-17, 07:24   #1584
Jaatkaa85
Zadomowienie

Cytat:

Szaja - śniłaś mi się dzisiaj ;] nie opowiem Ci dokładnego przebiegu snu, ale byłyśmy gdzieś na jakimś obozowisku i Ty zaproponowałaś mi że pokażesz swój namiot..hehe..Ciekawe co mi chciałaś pokazać w tym namiocie hehehehe, sen sie skończył na tym ,że użądliła mnie pszczoła w palec wskazujący i nie chciała sie za choelre odczepić i tyle

justin - mój kuzyn z rodzinką mieszka w Stavanger, wiem że tam trochę Polaków przebywa

Jadę do szpitala na TK głowy, trzymajcie kciuki żeby żadnych zmian nie było w mojej mózgowicy Od ponad 4 miesięcy nie miałam żadnego ataku :)
trzymamy kciuki.
Jaatkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 07:30   #1585
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22111666]

[/QUOTE]

Moja tez bardzo lubi jak jej śpiewam

Cytat:

A my dziś byliśmy na spotkaniu z fizjoterapeutką w przychodni i żenada totalna.

Nie ma jakiejś innej babki, która mogłaby się Wami zająć?

Cytat:
Chętnie bym Ci wytłumaczyła ale to jest akurat nierozwiązywalna zagadka z czasów liceum gdyżżżż, ponieważ, dlatego, że, natenczas, onegdaj... bywałam na wagarach i nigdy się nie dowiedziałam co to jest, po co i jak tego używać a nasza wychowawczyni jak na złość na każdej kartkówce prawie waliła te wzory i dostawałam.. nie najlepsze oceny z matmy.. mimo, że kiedyś matma to był mój konik i w ogóle aj low Pitagoras
Raz nawet miałam mieć 6 na koniec.. ale nie chciało mi się poprawiać sprawdzianu z 5 na 6 bo po co skoro był napisany bardzo dobrze

Cytat:

Luziy
i Daniela
.

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość

kropka, ja chodzę spać 22-23 więc też w miarę szybko.

Znowu w nocy od 00.30 co 2 godziny pobudka Od 3-4 gadanie, mruczenie. Milion razy wstawałam, żeby ją przykryć i ułożyć normalnie w łóżeczku

djerba, trzymam kciuki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-09-17 o 07:32
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 07:31   #1586
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:

Jadę do szpitala na TK głowy, trzymajcie kciuki żeby żadnych zmian nie było w mojej mózgowicy Od ponad 4 miesięcy nie miałam żadnego ataku
trzymam!!!!!!!!!
Stary 2010-09-17, 07:33   #1587
pearl4
Raczkowanie

Cytat:
Jakbym siebie słyszała..
Od dwóch tygodni przezywam załamke bo mi dziecko non stop marudzi, nie moge odejsc na krok, problem z zasypianiem (tylko na suszarke sie daje i podczas spacerów) i co najgorsze nie chce mi jesc!! A karmiąc piersią nigdy nie wiem ile wmusilam jedzenia. Pokarm jest, leci mu a on sie prezy, wygina łapie cyca i wypluwa
Takze cieszcie sie dziewczyny ze Wam dzieci chca jesc. Myslalam ze po 2 tygodniach brania zelaza i witaminek cos mu sie polepszy a tu lipa. Idziemy dzisiaj do lekarza znowu i zbada go, zwazy. Daje znowu siuski do badania.
A takto energii ma duzo ale w porownaniu z zachowaniem wczesniejszym to jest roznica. Juz sama nie wiem co to czy cos z uszami, zęby idą, utajona infekcja...
pearl4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 07:47   #1588
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pearl4 Pokaż wiadomość
Jakbym siebie słyszała..
Od dwóch tygodni przezywam załamke bo mi dziecko non stop marudzi, nie moge odejsc na krok, problem z zasypianiem (tylko na suszarke sie daje i podczas spacerów) i co najgorsze nie chce mi jesc!! A karmiąc piersią nigdy nie wiem ile wmusilam jedzenia. Pokarm jest, leci mu a on sie prezy, wygina łapie cyca i wypluwa
Takze cieszcie sie dziewczyny ze Wam dzieci chca jesc. Myslalam ze po 2 tygodniach brania zelaza i witaminek cos mu sie polepszy a tu lipa. Idziemy dzisiaj do lekarza znowu i zbada go, zwazy. Daje znowu siuski do badania.
A takto energii ma duzo ale w porownaniu z zachowaniem wczesniejszym to jest roznica. Juz sama nie wiem co to czy cos z uszami, zęby idą, utajona infekcja...
a nie zauważyłas zaleznosci ze odkad podajesz mu zelazo on sie zrobil marudny??????????

Edytowane przez jamaicaP
Czas edycji: 2010-09-17 o 07:54
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 07:48   #1589
Silpe
Zadomowienie

Cytat:

Kurcze twpja córcia tylko 4 dni starsza od mojej ale ja na pewno bym jej tak nie sadzała...boje się...to już tak można?Bo moja cora nieruchliwa to nie wiem...

.
To był jednorazowy incydent chociaż moja bardzo ruchliwa jest i trzymana za rączki podrywa sie ładnie do siedzenia i główke juz ładnie trzyma - ona uwielbia byc trzymana na rekach w pozycji pionowej i tak ją czesto nosze - przy tym wycwiczyła główke bo bardzo ciekawska jest i rozgląda sie strasznie na wszystkie strony - wszystko musi obejżec - ona od początku miała mocne karczycho juz w szpitalu sie dziwili że taka mocna i teraz jak ją tak trzymam w pionie to każdy - że ona to juz z 4 miechy ma

uwielbia też leżec na macie na brzuszku - co prawda nie za długo bo sie meczy dziewcze ale pieknie trzyma głowe wysoko i całą klate i chichra sie przy tym strasznie i dyskutuje oczywiście

zresztą jest też dośc duża jak na swój wiek - wyciąga dziewczyna ładnie

zapodaje fotke jak cwiczyła ostatnio z tatusiem
duża z niej lula ale włoski ma marne , jak patrze na wasze dzieciaczki i ich czuprynki to zazdroszcze - ale moja nie bedzie miała czuprynki bo ja do roczku tez miałam marne włoski - pózniej mi zgestniały i teraz nie jedna mi zazdrości

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 07:59   #1590
jamaicaP
Rozeznanie

moja tez jak jej palce podac to sie dzwiga tak
a jak ja nosze w pionie to podrywa glowe ode mnie i tak do przodu sie ciągnie czasem mnie to przeraza troche ze ona tak robi...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości