Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-03, 07:35   #1561
monika267
Raczkowanie

GG do monika267
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Zapomnialam zapytac czy jest jakas mamusia ktora ma konflikt serologiczny?Co ile lekarz zleca badanie krwi na oznaczenie przeciwcial?bo moj to tak jakby mnie zlewal....bylam 27 X na wizycie pytam a ona ze wszystko w swoim czasie troche mnie to zdziwilo robilam na poczatku cizy prywatnie tj 20.08 jak oznaczalam gr krwi wtedy bylo wszystko ok ale juz troche czasu minelo i sie martwie ....i zapewne znowu pojde prywatnie dla swietego spokoju tylko wkurza mnie to bo mozna je robic darmo a ja za wiekszosc place bo moja gin ma bardzo "dlugi ogon"
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 07:35   #1562
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
tylko bez takich ja padnięta jestem a pomimo to włączam kompa żeby do was napisać

Otóż ... będę miała ... CÓRECZKĘ

Nie wdając się w szczegóły było bardzo fajne usg, bo długo trwało i mogliśmy się napatrzeć,
do tego gin cały czas mówił, że wszystko jest OK i że malutka jest pięknie zbudowana
Ślicznie się ruszała podczas badania.

Tż bardzo to przeżył aż byłam w szoku, nie myślałam że tak zareaguje, jak gin powiedział o dziewczynce to myślałam, że będzie mi skakał w tym gabinecie

I choć ten obraz 3/4D jest przereklamowany, bo jednak to nie jest jakaś super jakość to warto zrobić takie usg, bo przeżycie jest niesamowite.
No to kochana gratuluję będzię kolejna pannica
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 07:39   #1563
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Co do artykulu to
Bardziej od plci w tym tyg wolalabym wiedziec czy z dzieckiem wszystko ok i czy nie groza mu jakies choroby.......a plec to juz przy okazji
Stary 2010-11-03, 07:42   #1564
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
eh a ja w końcu zdecydowałam,że nie chcę tego 4D bo teraz na połówkowym widziałam super buźkę, wiem,że jest do mnie podobny a teraz mi się zachciało.... ah kobieta zmienną jest.
ja 4D będe robiła jakoś w 28-32 tak lekarz mi sugerował
co do zmienności, to mi potrafi się w ciągu 15 minut odmienić 3 razy raz coś chce, potem już nie, a za chwilkę znowu chce....:brzydal : hehe
Stary 2010-11-03, 07:44   #1565
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
[a za jaką kwotę zrobiłas zakupy że otrzymałas karte stałego klinta??jja osttanio wydałam prawie 200 i dostałam jednorazowo 20% rabatu i kupon na zabawki na 25 zł
co do ciuszków w smyku to zgdzam się-są śliczne.......:love :
zeby dostac karte trzeba kupic za min 150zl ja kupilam za ponad i dostalm 20% rabat bo do okazalo sie ze do konca pazdiernika maja taki rabat do tego wydali mi karte ale ja sie o nia zapytalam

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Lekarze sie będą obijac, bo oni nie uczestniczą w porodzie
poród prowadzi położna i ona wzywa lekarza jeśli uzna , że jest taka potrzeba, ewentualnie jak akurat robi sobie obchód porodówki i zagląda do rodzących "rzucic okiem", a jeśli nie to nawet możesz lekarza gin-poł. na oczy nie zobaczyć, dopiero neonatologa- który przyjdzie do nowo narodzonego dzidziusia

ja akurat przy porodzie nie miałam lekarza, ale np nie wiem dlaczego do dziś połozna zawołała lekarza na poród mojego łozyska i przyszło az dwóch, lekarka i lekarz, bardzo mili zresztą, przyglądali sie tylko jak to łozysko urodziłam ( z mężem i położną, malutka miałam u swojego boku, przy cucu, a lekarze stali z boku fotela porodowego) i potem oglądali to łozysko z połozną, a na koniec pokazali nam, czyli mi i mężowi i razem tak sobie oglądalismy nic szczególengo się nie działo, wszystko było ok. nie wiem po co byli wezwani, może chcieli po prostu pooglądać mój "przypadek" i moje łożysko
no nawet jak beda z sama polozna to si eboje ze ona cos przeoczy ja juz w ciazy dostalm flegamine na kaszel ..... i boje sie ze wszysty sa tak kumaci

Cytat:
Kasiu ceny przerażają, dlatego ja dla mego chłopczyka najpiękniejsze perełki wyszukuję w lumpeksach, np piękna kamizeleczkę z nexta za 8 zł taką błękitną, ubierze pod spód długi/krótki rękawek i elegancik. Jedyne czego nie lubię to te sztuczne koszule z kołnierzem dla takich maluchów, są bardzo sztywne , ja bym tego nie ubrała i malca w to pakowac nie będę
no a ja nie znam zadnego lumpka gdzie moge jkaies rodzynki wyczaic :-( musze po warszawie pojezdic moze cos sie trafi

Cytat:
Napisane przez monikal Pokaż wiadomość
kasiapruszków gratuluje synka
dziekuje

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
dziewczynki ja już po miałam usg specjalnie dla męża jak to określił lekarz bo powiedział że połówkowe zrobimy za 3 tygodnie i wtedy może płeć też określi jeśli się nie odwróci dzidzi
dziś widzieliśmy jak machał dzidziuś do nas rączkami tż tak się cieszył lekarz mu wszystko tłumaczył a nawet mi usg nie chciał robić ale pyta mnie: a co ktoś czeka? ja mówię no mąż. a on: no to pani niech się kładzie a ja idę po męża fajnie było
Gratulujemy

Cytat:
tylko bez takich ja padnięta jestem a pomimo to włączam kompa żeby do was napisać

Nie wdając się w szczegóły było bardzo fajne usg, bo długo trwało i mogliśmy się napatrzeć,
do tego gin cały czas mówił, że wszystko jest OK i że malutka jest pięknie zbudowana

Tż bardzo to przeżył aż byłam w szoku, nie myślałam że tak zareaguje, jak gin powiedział o dziewczynce to myślałam, że będzie mi skakał w tym gabinecie

I choć ten obraz 3/4D jest przereklamowany, bo jednak to nie jest jakaś super jakość to warto zrobić takie usg, bo przeżycie jest niesamowite.
Iza no w koncu sie odezwlas wszyktie z naszymi pociachmi trzyamlysmy kciuki i udalo sie masz corcie Gratulujemy

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
My już po USG. mała waży 385gram i leżała sobie w pozycji jak do porodu, główką w dół. Od rana brykała jak szalona a u lekarza chyba spała. Ale na szczęście wszystko w porządku
Gratulujemy kolejna dziewcznyka na forum

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
moja awersja do prasowania pozwoliła wypracować system idealnego wygładzania po wyjęciu z pralki i wieszania prania tak, aby wyglądało na wyprasowane trwa to co prawda trzy razy dłużej niż zazwyczaj się wiesza pranie, ale za to potem nie jest wygniecione
no znam to tez sobei wieszam zeby nie music prasowac ;p

Cytat:
a ja mogę prasować lubię jak ubrania są później takie gorące i idealnie proste bez najmniejszych zagnieceń
mordka to super
Monti to ja ci bede swoje do prasownaia podrzucac

Joker no ja mam brzuszek podobny do twojego a ty masz troech starsza ciaze odemnie ciekawe czy moj dzidz tez bedzie duzy ze mnie na cc zakwalifikuja

a ja wczoraj wylicytowalam spiworek na all mam nadizje ze nei jest zbyt sprany ale to jak przyjdzie sii okaze ;p http://allegro.pl/uzywany-spiworek-d...288540026.html

mielgo dizonka dziewczynki
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 08:04   #1566
201608151056
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
A ja bardzo lubie byc w ciąży
Pomijam czas 2-3 msc, gdzie jest rzyganko itd... nieprzyjemne rzeczy, potem dopiero ciężej jest w 9 mscu, gdy brzucholek jest juz wieelki i trzeba co chwila latac do gina na kontrole
bo w zasadzie od 2 trymestru juz jest fajnie, ale ogólnie w ogóle lubie ten stan, świadomośc, że mam dzidziusia w brzuszku... no i poza zmęczeniem, czy wielkim rozpychającym sie brzuszkiem, to nic mi nie przeszkadza, a to- to sa drobiazgi, jak sie nie jest w ciązy to tez sa gorsze i lepsze dni
Wiadomo, świadomość noszenia w sobie Nowego Życia jest niesamowita Ale "lubić" można to tylko jeśli nie ma się żadnych komplikacji i ciąża przebiega wzorowo. W moim przypadku tak nie jest, w zeszłym tygodniu znowu miałam skurcze więc przez cały byłam przykuta do łóżka na podwójnej dawce leków. Ale i tak się cieszę, bo udało mi się przekonać lekarza, że mogę leżeć w domu (szpital mam w razie czego bardzo blisko) więc łaskawie nie kazał mi spędzać tego tygodnia w szpitalu. I po za złym samopoczuciem, to świadomość, że coś złego dzieje się z moim Maleństwem, a ja nie mam na to wpływu i nie mogę go należycie ochronić, jest najgorszym uczuciem, które do tej pory mi się przytrafiło. A wiadomo, jak ja się niepokoję, to i Brzdąc. I błędne koło się zamyka.
201608151056 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 08:04   #1567
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Co do wielkosci dziecka i cc to moj maly mial 4100kg i cc nie mialam kolezanki mala 5200g i tez sn wiec to zalezy od postepu porodu i poloznej i lekarza choc dodam ze po ciazy lekarz powiedzial mi ze gdyby wiedzieli ze synek bedzie duzy to zrobiliby cc a ja na to teraz to juz bezznaczenia jak synek na swiecie tylko ze jak ja przed porodem mowilam ze na usg dzidzius duzy byl to mi polozna powiedziala ze bezprzesady tylko 3600g na usg bylo a ja tak ale w 8m-cu !!!!!!a moj gin mowil ze bedzie wiekszy do porodu to polozna do mnie ze dzieci juz tak szybko nie rosna w ostatnich tyg ...no tak przeciez one sa najmadrzejsze a my matki mamy siedziec cicho i ich sluchac.Ciesze sie bardzo ze synek urodzil sie zdrowy dzieki ordynatorowi oddzialu bo go normalnie ze mnie wycisnal.... jak malemu tetno zaczelo spadac to odlaczyli ktg zebym nie slyszala i zaczela sie panika co dalej-bo ja nie mialam boli -nic mnie nie bolalo choc polozna mowila ze sa parte a ja zero nic i ciezko bylo urodzic duze dziecko...ale dzieka Bogu wszystko skonczylo sie dobrze .....wiec dziewczynki jak tylko mozecie to cc przy duzym dziecku wydaje mi sie byc lepszym rozwiazaniem niz sn......zastanawiam sie teraz ile bedzie mial dzidzius bo ja mialam 3800g a Tż 4600g wiec troszku zaczynam panikowac

Tylko dodam jeszcze jedno dzieci 4kg sa roze tzn moj byl typowy grubasek jak to sie mowi "ciezkiej kosci" wygladal 2 dni po urodzeniu jakby z 2m-ce mial a mojej siostry mala rowne 4kg a wygladala na 3500g bo drobnej kosci wiec to tez roznie bywa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-03, 08:08   #1568
iweczka
Zakorzenienie

[QUOTE=kasiapruszkow;23020 611]zeby dostac karte trzeba kupic za min 150zl ja kupilam za ponad i dostalm 20% rabat bo do okazalo sie ze do konca pazdiernika maja taki rabat do tego wydali mi karte ale ja sie o nia zapytalam

to jak będe następnym razem to i ja zapytam o tę kartę...
dzięki za info
Stary 2010-11-03, 08:19   #1569
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Czytalyscie to ??????http://dzieci.pl/paid,12812678,title...puticaid=6b2d1 co o tym sadzicie?????
Jezeli o mnie chodzi to czytalam ...mieszkam na wyspach i jak pyatalam znajomych to sie smiali uwazaja ze to glupota..szczerze to ja tez ...czasem na usg po 20 tyg.mowia plec a rodzi sie co innego a to na samym poczatku ciazy mieliby znac nieeeeee wierze !!!

Zapomnialam dodac...ze tymbardziej nie chce mi sise w to wierzyc ze tylko 300 funtow takie cos kosztuje....lepiej niech wynajda szybsze sprawdzanie czy z dzidza ok i jak cos nie tak to jak leczyc a nie usuwac od razu jak tu robia niekiedy mamuski bo plec wazna nie jest

Edytowane przez trzyrazyi
Czas edycji: 2010-11-03 o 08:23
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 08:22   #1570
Montii
Zakorzenienie

mnie taki test do szczęścia nie byłby potrzebny

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 08:26   #1571
laseczkaa
Zadomowienie

hej
Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
podobno rzeczy dla maluszka
nowe się pierze przed pierwszym założeniem. będzie od początku stosować proszki dla niemowlaków czy od razu prać w proszku którego używacie na co dzień ??
ja będę prała w proszku dla niemowląt,tylko zastanawiam się jakim ... jakiś dobry polecacie ?

Cytat:

to super że córeczka ,gratuluję
to dobrze że ogólnie jesteś zadowolona -może też tam pójdę ... jeszcze mam tydzień na zastanowienie .
Ps. dzwoniłam tam gdzie mi podałaś spytać o cene usg normalnego i powiedzieli 250 zł ....

Cytat:
My już po USG. mała waży 385gram i leżała sobie w pozycji jak do porodu, główką w dół. Od rana brykała jak szalona a u lekarza chyba spała. Ale na szczęście wszystko w porządku
to dobrze ,gratulację.

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
Witam,
ja też miałam dzisiaj wizyte u swojego lekarza, ale niestety nie zrobił mi usg.. nie zrobił bo powiedział że bezsensu bo w piątek mam 3d/4d.. tak myślałam, że tak może być jednak po cichu liczyłam, że zrobi pomimo to, bo ostatnie miałam w 17 tyg, a teraz już 24 i baardzo chciałam już wiedzieć co tam z maluszkiem i poznać płeć. Ale trudno do piatku już nie tak długo, jakoś wytrzymam.. Bo jak widze, że już prawie cała lista mam marcowych na niebiesko lub różowo, a ja pierwsza na tej liście to tym bardziej się niecierpliwie, bo pewnie już dawno bym mogła znać płeć, ale ten mój lekarz jakoś za często usg nie chce robić...

a tak poza tym 9 kg na plusie i dostałam skierowanie na badania: mocz, krew, glukoza..

No i byle do piątku

iizabela gratuluje córuni
do piątku jeszcze kilka dni ,szybko zleci

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
iizabelaa i mordka gratulacje
ja ciuszki od małej już teraz piore bo kupiłam na allegro używane, a potem koło lutego wypiore ponownie. Narazie w zwykłym proszku i 40stopni. Potem zobacze czy kupie ten dla dzieci czy nie. Może wystarczy dać więcej o jedno płukanie w pralce. Prasować będę choćby ze względów estetycznych mimo że też wieszam pranie by było jak najmniej wygniecione. Ostatnio jak Tż mi pomógł to nie bardzo wyglądało i jak go upomniałam to strzelił focha

dziewczyny trzymajcie kciuki by gin pozwolił mi pooglądać córcie

miłego dnia, będę po południu dopiero
ja też wszystkie rzeczy kupione -te używane i te nowe będę prała, ale dopiero myślę że w lutym,

Cytat:
Sądzę, że to przełom i pokazuje to jak medycyna idzie do przodu
A to dobrze wg mnie może w przyszłości przyczyni się to do identyfikacji jakiś chorób ...

natomiast czy to jest potrzebne samo w sobie biorąc pod uwagę, że coraz lepsze aparaty usg mogą pokazać płeć coraz wcześniej to nie wiem,

czy kobiety będą chciały kiedyś znać płeć zaraz po zrobieniu testu
możliwe że tak
w końcu kiedyś było nie do pomyślenia żeby znać płeć w np. 18 tc
co do artykułu to zgadzam się z Izą . Ja chciałabym poznać płeć tak wcześnie - przynajmniej kupowałabym od razu ciuszki i wszystko z konkretnym nastawieniem na synka bądź córkę

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
a ja wczoraj wylicytowalam spiworek na all mam nadizje ze nei jest zbyt sprany ale to jak przyjdzie sii okaze ;p http://allegro.pl/uzywany-spiworek-d...288540026.html

mielgo dizonka dziewczynki
śliczny śpiworek ,podobają mi się te śpiworki z tesco
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 08:29   #1572
Montii
Zakorzenienie

No ale ileż można te ciuszki kupować
ja kupowałam,kupowałam i już mam 3 kartony ...

[LEFT]
Stary 2010-11-03, 08:35   #1573
Eirene1987
Zakorzenienie

tity sliczny duży brzuszek już

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość

dziewczyny trzymajcie kciuki by gin pozwolił mi pooglądać córcie

miłego dnia, będę po południu dopiero
trzymam mocno

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Czytalyscie to ??????http://dzieci.pl/paid,12812678,title...puticaid=6b2d1 co o tym sadzicie?????

mi tam do szczęścia płeć potrzebna tak wcześnie nie jest nawet o tym nie myślałam w I trymestrze dopiero teraz zaczynam się zastanawiać ale i tak najważniejsze żeby ok było wszystko a płeć to wiadomo z ciekawości

a co do tego stanu ciąży bo tu rozmawiałyście ja powiem wam że póki co się świetnie czuję mimo bólów brzucha nieraz to naprawdę uwielbiam te swój mały brzuch rosnący i ten stan, może dlatego że jestem w mniejszości szczęśliwej która nie wymiotowała mdłości też miałam tylko rano przez jakieś 2-3 tygodnie póki co przytyłam malutko dlatego tak się czuję i dla mnie ten stan mógłby trwać o wiele dłużej oczywiście to jedna strona bo z drugiej to baaardzo chciałabym już przytulić tego małego brzdąca co siedzi we mnie nie wiem może zmieni mi się zdanie niedługo może będę się gorzej czuła - póki co rewelacja dla mnie ciąża na razie to stan super

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 08:41   #1574
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
No ale ileż można te ciuszki kupować
ja kupowałam,kupowałam i już mam 3 kartony ...
ja też już mam kilka kartonów
ale uważam ze jeszcze troszke potrzebuje konkretnych ciuszków i teraz jak się wybiorę do lumpka to z konkretnym nastawieniem np. na polspiochy ,kaftaniki
Stary 2010-11-03, 08:43   #1575
Montii
Zakorzenienie

No ale według mnie spokojnie to można zrobić po 20 tygodniu jak się pozna płeć , a nie 7 tygodni po zapłodnieniu ( de facto nie wiemy nawet czy nie dojdzie do poronienia ) ale to tylko moje zdanie.
No i cena tego testu, głupota wydać tyle z czystej ciekawości, ale cóż, każdy jest inny

[LEFT]
Stary 2010-11-03, 08:47   #1576
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej

Montii, jeśli przed ciążą nie miałaś płaskiego brzucha a skóra była miękka to faktycznie może się łatwiej rozciągać. No i piszesz że generalnie przytyłaś a koleżance pewnie weszło tylko w brzuch więc i napięty. Ja poprzednio w pewnym momencie miałam wrażenie jakby skóra miała pęknąć, byłam pewna że wyskoczą rozstępy ale nie. A potem się rozciągnęła i już było ok.

Jok3r, o kurcze, kuruj się Widać że synek będzie duży bo brzuch już teraz masz naprawdę ogromny, choć to pewnie wina mięśniaka. Ile teraz ma? I współczuję duszności, ja w pierwszej ciąży miałam je od 24 tc a brzuch ledwo było wtedy widać. Przed porodem miałam mniejszy niż Ty teraz. Więc na pewno Ci ciężko oddychać, ja już się boję tego okropnego uczucia jakbym miała się zaraz udusić.

Eirene, fajnie że wizyta udana

Aja, szkoda że nie zobaczyłaś płci ale gratuluję spadku wagi Mnie rośnie

Iizabelaa, gratuluję córeczki, super

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 08:48   #1577
Montii
Zakorzenienie

gosik to może nie będę wyglądać jak poszarpany tygrys

[LEFT]
Stary 2010-11-03, 09:15   #1578
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
No ale według mnie spokojnie to można zrobić po 20 tygodniu jak się pozna płeć , a nie 7 tygodni po zapłodnieniu ( de facto nie wiemy nawet czy nie dojdzie do poronienia ) ale to tylko moje zdanie.
No i cena tego testu, głupota wydać tyle z czystej ciekawości, ale cóż, każdy jest inny
cena jest przerażająca to prawda
Stary 2010-11-03, 09:19   #1579
Montii
Zakorzenienie

a Ty laseczka kiedy masz usg?

[LEFT]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-03, 09:26   #1580
agaaga89
Zakorzenienie

helooł mamuśki
wybaczcie mi tak długą nieobecność, ale wreszcie wracam do was jako szczęśliwa mężatka w sobotę stanęliśmy w trójkę na ślubnym kobiercu jestem przeszczęśliwa i mam nadzieję, że maluch to czuje i wybaczy mi te wariacje całonocne
niestety nie mam w tej chwili za dużo czasu na nadrabianie Was ale jeszcze wrócę, całuję !

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 09:27   #1581
wanilia83
Zadomowienie

Eirene super że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Byłam u gina, robił mi usg dowcipne i przez brzuch i gówniarz nie chciał pokazać co ma między nogami
Co do kg, to ważę o 1 kg mniej niż miesiąc temu a brzuch większy i to sporo.
jak ty to robisz ja tyje z dnia na dzień ostatnio

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
podobno rzeczy dla maluszka nowe się pierze przed pierwszym założeniem. będzie od początku stosować proszki dla niemowlaków czy od razu prać w proszku którego używacie na co dzień ??
ja kupiłam lovele i w niej piorę zawsze to co kupię a w lutym zrobię jedno wielkie pranie wszystkiego co kupiłam

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
a tolerujesz jej "zapach"?? mnie odrzuca i naciąga spróbuję najpierw od vizira sensitiv, jak mała źle zareaguje, to będę szukać czegoś innego. a czy ciuszki dziecięce koniecznie trzeba prasować?? niestety pewnie tak
rzeczywiście śmierdzi ten proszek niemiłosiernie ja to się zastanawiam czy jakiego płynu do płukania nie kupić ale to może jak dziecko będzie miało parę miesięcy
ja ciuszki po praniu prasowałam bo jakoś nie wyobrażam sobie żeby w pomiętym mała chodziła

Cytat:

super twoje marzenie się spełniło

mordka super że wszystko ok

aga życzę szczęścia na nowej drodze życia
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 09:28   #1582
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
a Ty laseczka kiedy masz usg?

dziś zaczęłam 17 tc

a usg to połówkowe dopiero będę miała 14 grudnia -będzie wtedy 23 tc .

a ja idę prywatnie na to 2D myślę że może 12 listopada w piatek . bo wtedy już będzie 18 tc i sie zastanawiam czy iść w 18 tc jak trwa czy poczekać na 19 tc jak się zacznie -zależy mi na poznaniu płci dziecka .
doradźcie ... wiem że jak jest dobrze ustawione to można już nawet teraz poznać płeć .

agaaga89 - gratulację, wszystkiego dobrego na nowej drodze życia

Edytowane przez laseczkaa
Czas edycji: 2010-11-03 o 09:30
Stary 2010-11-03, 09:32   #1583
Stysia71
Raczkowanie

Hej Dziewczynki. Mój Maluszek coraz bardziej szaleje. Czuję już wyraźnie ruchy, czuć je już nawet jak się rękę do brzucha przyłoży. Mały jest bardzo żywotny. Już teraz daje mi popalić częstym ruszaniem się. Najczęściej kopie mnie jak siedzę w pracy i wieczorem jak kładę się spać. To niesamowite uczucie. Tylko zastanawiam się jak teraz czuje te ruchy tak wyraźnie i mocno to co będzie za parę, parenaście tygodni Eh.... chyba synek juz przygotowuje mnie do tego co będzie jak sie urodzi, oczy na zapałki i te sprawy
Stysia71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 09:33   #1584
Montii
Zakorzenienie

to lepiej w 19
u mnie w 20 tyg nie było wątpliwości więc 7 dni w te czy wewte nie powinno zrobić różnicy, jeszcze zależy jaki sprzęt, ten na którym byłam teraz to 2D a wyglądał jask 4d buzia super. a w 17 byłam na zwyklym to nie wiedzialam gdzie glowa gdzie brzuszek a co dopiero plec:br zydal:

[LEFT]
Stary 2010-11-03, 09:39   #1585
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
to lepiej w 19
u mnie w 20 tyg nie było wątpliwości więc 7 dni w te czy wewte nie powinno zrobić różnicy, jeszcze zależy jaki sprzęt, ten na którym byłam teraz to 2D a wyglądał jask 4d buzia super. a w 17 byłam na zwyklym to nie wiedzialam gdzie glowa gdzie brzuszek a co dopiero plec:br zydal:
masz rację chcę żeby było w miarę wyraźnie widać bo to będzie moje pierwsze usg razem z TŻ i chce by dobrze wszystko zobaczył
Stary 2010-11-03, 09:41   #1586
deneb3
Zadomowienie

Cytat:

oooo czyli jednak córcia superowo gratulacje!!
ciuszki będą pasować

Cytat:
u mnie jest tak samo, mój mały ma chyba syndrom białego fartucha- zamiera jak widzi lekarza
tak to kopie jak szalony a u lekarza udaje, że śpi

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
helooł mamuśki
wybaczcie mi tak długą nieobecność, ale wreszcie wracam do was jako szczęśliwa mężatka w sobotę stanęliśmy w trójkę na ślubnym kobiercu jestem przeszczęśliwa i mam nadzieję, że maluch to czuje i wybaczy mi te wariacje całonocne
niestety nie mam w tej chwili za dużo czasu na nadrabianie Was ale jeszcze wrócę, całuję !
gratulacje na nowej drodze!

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki. Mój Maluszek coraz bardziej szaleje. Czuję już wyraźnie ruchy, czuć je już nawet jak się rękę do brzucha przyłoży. Mały jest bardzo żywotny. Już teraz daje mi popalić częstym ruszaniem się. Najczęściej kopie mnie jak siedzę w pracy i wieczorem jak kładę się spać. To niesamowite uczucie. Tylko zastanawiam się jak teraz czuje te ruchy tak wyraźnie i mocno to co będzie za parę, parenaście tygodni Eh.... chyba synek juz przygotowuje mnie do tego co będzie jak sie urodzi, oczy na zapałki i te sprawy
mój też ćwiczy tańce irlandzkie codziennie, czasami dostaję w brzuch, czasami w jelitka
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 09:55   #1587
emila28101987
Rozeznanie

moje dziecie w osatnich dniach się tak rozszalało, że non stop brzuch mi skacze fajne uczucie ruchy czuje juz od 17 tyg ale teraz to czuje baardzo wyraźnie chyba każdy drobny ruch mojego bąbelka

dzisiaj środa, pojutrze piątek a potem po usg, czas zabrać się za zakupy, bo narazie mam mało ciuszków, takich unisex..zaledwie kilka sztuk: 6szt. body, pajacyk, kaftanik, czapeczka, 2 pary skarpetek, 2 szt. niedrapek i to wszystko.. Jeszcze tyle zakupów przede mną - z jednej strony się ciesze bo uwielbiam zakupy, z drugiej mnie to przeraża

co do prasowania to też będe prasować chociaż tego nie lubie, swoje ciuchy prasuje tylko przed założeniem i tylko te, które tego wymagają..a reszte po prostu wieszam tak jak bosti

agaaga89 wszyskiego najlepszego na nowej drodze

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość
Tylko zastanawiam się jak teraz czuje te ruchy tak wyraźnie i mocno to co będzie za parę, parenaście tygodni Eh.... chyba synek juz przygotowuje mnie do tego co będzie jak sie urodzi, oczy na zapałki i te sprawy
ja tak samo zastanawiam się co będzie poźniej hehe
emila28101987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 10:04   #1588
aja1
Zakorzenienie

Sama jestem zdziwiona spadkiem wagi, bo jem ilości hurtowe.
Poza tym już widzę, że będzie jak w poprzedniej ciąży, wszystko idzie mi w brzuch, żeberka nie obrastają niczym.

Była rozmowa na temat bakterii w moczu. Mnie lekarz kazał kupić ŻURAVIT. Jak by któraś chciała to jest na odkażenie dróg moczowych.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 10:05   #1589
wanilia83
Zadomowienie

aaa dziewczyny zapomniałam się pochwalić że doszły już do mnie pieluszki pampersy
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-03, 10:07   #1590
Montii
Zakorzenienie

do mnie nieeet
ja czekam na paczki z allegro

[LEFT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości