|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1561 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 755
|
Dot.: Br±z ZIMNY czy POPIELATY....czescII -w±tek zbiorczy.
liliana27- Tylko na tej drugiej ja¶niejszej Twojej fotce kolor wygl±da na poziom 8, a 7 siê zasugerowa³am, bo k³ad³a¶ 7bs. Je¶i zostaniesz przy 7 to ok, natomiast jak masz teraz na poziomie 8 a chcesz je och³odziæ to nie stosuj niebieskiego/ash A-mixu, tylko per³ê P-mix, bo A-mix stosuje siê do pozimów 7 i ciemniejszych, do ja¶niejszychod 8 - Per³ê...tyle, ¿e per³a to szasem fiolet???, ale w Goldwellu wygl±da na jasny niebieski.
Edytowane przez zyta82 Czas edycji: 2012-01-29 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1562 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 95
|
Cytat:
![]() p.s. a co by by³o, gdyby daæ niebieskiego mixtona na w³osy z poziomu 8? Móg³by wyj¶æ zielony/glonowaty?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1563 |
Rozeznanie
|
liliana27-Je¶li na rude poziomu 7 ale tak± mied¼ po³o¿yæ niebieski to zneuralizuje do br±zu.
Jak na bardziej naturalny/z rudym refleksem..niestety...nie bieskie...i to baaaaaardzo! sprawdzi³am "w³asnorêcznie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1564 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 14
|
![]()
Hej dziewczyny mo¿e tu kto¶ jeszcze zagl±da!
![]() Te¿ borykam siê z nieszczêsnymi rudo¶ciami ¿eby w koñcu uzyskaæ ³adny s³oneczny blond... ![]() Moja historia : Na samym pocz±tku mia³am w³osy w kolorze ciemny br±z, potem samoistnie (farbuj±c co miesi±c) przesz³am do poziomu 7, 7,73, 7.2 ju¿ z po¶wiata miedzi, ciep³ych tonów choæ nigdy nie farbowa³am na rudo! Natchnê³o mnie co¶ na zmianê koloru i ostatnio zrobi³am k±piel rozja¶niaj±c± i ¿eby stonowaæ ciep³e tony na³o¿y³am farbe 10AV z matrixa i guzik nic mi nie stonowa³o ![]() ![]() Jak osi±gn±æ wymarzony kolor?! Dodajê zdjêcia: 2 pierwsze jak by³o potem dekoloryzacja fotki nie mam i potem tonowanie fotki nie mam a chcia³abym osi±gn±æ: fotki od 1 do 6 Jakimi sposobami mozna osi±gn±æ taki kolor? Pozdrawiam Was serdecznie i czeaka na propozycjê! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1565 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Farba farby nie rozja¶ni, wiêc siê nie dziwiê, ¿e 10 Ci nie ruszy³a (mog³a jedynie odrost naturalny z³apaæ, tzn rozja¶niæ) A jak uzyska³a¶ to jasne pasemko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1566 |
Przyczajenie
|
To ja wiem, ¿e farba farby nie rozja¶ni! Dekoloryzacjê tzn. k±piel rozja¶niaj±ca robi³am w pi±tek 27. 01 i póki co nie zamierzam jej powtarzaæ! Wysusza w³oski!
![]() Ja teraz jestem na poziomie 7 / 8 ale w zupe³nie innej tonacji tzn. odcienie ciep³e - mied¼ choæ nie do koñca! A farba 10AV mia³a stonowaæ mi ten ciep³y odcieñ po k±pieli rozja¶niaj±cej, gdybym po³o¿y³a ciemniejszy ¶ciemni³ by mi w³osy czego chcia³am unikn±æ. K³adziona by³a na 3% wodzie mia³a tylko st³umiæ niechciane odcienie. Co siê nie uda³o! Kombinowa³am z naturami mixami i nic co nie mogê go zgubiæ to nie mogê! A pasemko mam od momentu kiedy by³am tak± jasna blondynk± i sobie zostawi³am ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1567 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
Witam
Wiem, ¿e na moje pytanie znalaz³abym odpowied¼ na forum ale ¶wiadomo¶æ przejrzenia kilkuset stron dot. popielatego blondu zniechêca ![]() Farbowa³am od zawsze w³osy na ciemna czekoladê ale chcia³abym powróciæ do swojego koloru, czyli ciemnego popielatego blondu. Robi³am dekoloryzacjê ok 4 miesiêcy temu u fryzjera, miesi±c pó¼niej by³y farbowane, jednak- jak wiadomo po dekolorze- nie wysz³o tak jak chcia³am, od tamtego czasu w³osy nie by³y farbowane. Co zrobiæ (najlepiej krok po kroku ![]() W³osy s± dosyæ d³ugie, do pasa, w ca³kiem niez³ym stanie. Pierwsze 4 zdjêcia- mój obecny kolor, 5 zdj- 3 kolory ![]() 6 i 7- to co¶ co chcê uzyskaæ. Bêdê wdziêczna za ka¿d± pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1568 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wydaje mi siê, ¿e lepiej by Ci pomóg³ Neutralights blue ash Z Goldwella, ale nie jestem fryzjerk±, wiêc gdybaæ mogê i dekoloryzacja pewnie by tu siê przyda³a. Mogê Ci za to poleciæ bloga blondbunny, wygooglaj sobie, blond to jej ¦wiat....p.s. Te Twoje fotki marzeñ maj± niektóre pozom 8, niektóre 7 -naturalne, a niektóre be¿owy i z³oty refleks ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1569 |
Przyczajenie
|
Po k±pieli du¿o ja¶niejsze mi wysz³y by³am kurczako -pomarañczowa! Ale wola³am je przyciemniæ po tej k±pieli ni¿ ³aziæ z czym¶ takim na g³owie!
Dlatego znów wróci³am do punktu wyj¶cia i nie zamierzam poddawaæ siê kolejnej dekoloryzacji! :/// Rzygam tym rudzielcem! Kompletnie mi nie pasuje i szie nie czujê! Dziêki za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1570 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 462
|
Powiem Wam, ¿e kolor w³osów na zdjêciu w sztucznym ¶wietle 2 tyg po farbowaniu mnie trochê zaskoczy³
![]() Wstawiam, i chyba wklejê ca³y 'zbiór' z tego farbowania do w±tku ze zdjêciami farbowanych w³osów, mo¿e komu¶ siê przyda :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1571 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystkim polecam bloga blond bunny. Elph- no fajnie zimno wygl±daj± w sztucznym....ale pewnie na s³oneczku.....rudo ![]() Edytowane przez zyta82 Czas edycji: 2012-10-09 o 13:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1572 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 462
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1573 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
Cze¶æ dziewczyny
![]() Muszê zacz±æ od tego, ¿e jest to mój pierwszy post na wiza¿u ale od dosyæ dawna posiadam to konto. Piszê go, poniewa¿ obawiam siê ¿e sama sobie z tym nie poradzê. Jak siê domy¶lacie równie¿ znalaz³am siê tu poniewa¿ szukam mega ch³odnego odcienia br±zu, neutralnego, popielatego. Czyta³am niektóre posty tutaj i w cz. I ale jestem totalnie lewa je¿eli chodzi i te ca³e tony, mixtony i utleniacze. ;P Zawsze u¿ywa³am gotowych drogeryjnych farb wiêc pierwszy raz chcia³abym co¶ zadzia³aæ je¿eli chodzi o mieszanie, mo¿e to da mi choæ troche po¿±dany efekt. Do rzeczy: Zdjêcie 1 i 2 przedstawia moje refleksy w ¶wietle sztucznym a 3 w ¶wietle dziennym. Zamierzam zakupiæ na allegro farbê PROSALON firmy chantal, wiem ¿e kto¶ jej tutaj ju¿ u¿ywa³. Je¿eli dobrze zrozumia³am to wiem ¿e od tego jakie masz refleksy zale¿y jakiego u¿yæ mixtonu, wg mnie odblaski na moim br±zie to g³ównie z³oto/rudy ale najgorsze jest to ¿e czasem w sztucznym ¶wietle wpadaj± nawet w zieleñ ![]() Spodoba³y mi siê te popielate odcienie z ich palety (6/1 i 7/1). Czy po u¿yciu którego¶ z tych odcieni da mi to taki czysty popiel i zniweluje ciep³e odcienie które mam teraz na g³owie? A mo¿e wymieszaæ czysty br±z np. 4/0 z niebieskim 1/1? Albo farbe 7/1 z mixtonem 0/11, czy wg tak mo¿na? Naprawde nie znam siê na tym, to s± tylko moje wymys³y po przeczytaniu postów na tym forum (choæ oczywi¶cie nie przejrza³am dok³adnie cz. I i II bo jest to niemo¿liwe ;P) dlatego wybaczcie je¿eli napisa³am co¶ niedorzecznego ![]() I jeszcze jedno pytanie, do tych farb podobno nie ma utleniaczy, trzeba kupiæ sobie je samemu, ilu % w moim przypadku najlepiej kupiæ, gdzie siê je w ogóle kupuje i w jakich proporcjach je mieszaæ? W tym temacie jestem na prawde totalnie lewa ![]() A dodatkowo, czy tak± zmieszan± farbe mo¿na u¿yæ na dwa razy, mo¿e ona po otwarciu staæ powiedzmy ok. 2 miesi±ce? Przepraszam ¿e tyle mam pytañ i tak siê rozpisa³am ale widzê ¿e znacie siê na tym i mam nadzieje, ¿e kto¶ mi pomo¿e. Edytowane przez LoveMy_Town Czas edycji: 2012-02-04 o 13:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1574 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dobór koloru neutralizuj±cego zale¿y od obecnego refleksu, wiêc musisz prawid³owo oceniæ jaki jest Twój rzeczywisty refleks, zapytaj znajomych na dworze, w s³oñcu...to bêdzie najbardziej wiarygodne, bo sztuczne ¶wiat³o przek³amuje. Nie mogê oceniæ jaki masz obecny poziom w³osów? 7, czy 8? Jak masz rude, potrzebny niebieski/popiel, Ash lub po przecinku .1 lub .11, tylko uwaga, bo czasem .11 to zieleñ Jak masz z³ote, to potrzebny fiolet/opal/pe³a, po przecinku .2 lub P lub V Jak masz zielone, potrzebujesz czerwieni, w zale¿no¶ci od firmy .5 .6 R Oczywi¶cie jak masz z³oto/zielone to zneutralizujesz to fioletowo/czerwonym. Neutralizuje siê do neutralnego br±zu, czasem jak poziom ciemny to nawet do czarnego... Edytowane przez zyta82 Czas edycji: 2012-10-09 o 13:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1575 |
Zakorzenienie
|
zrobilam wczoraj londa 6.1+0.88 mix w proporcji 30ml farby+13,5cm mixu. wyszlo ciemno, ale mega mega chlodno! w sloncu jest zloto, ale kurcze podoba mi sie, jest tak naturalnie, ze hoho. jutro postaram sie zrobic zdjecia to sie przekonacie
![]() blad zrobilam tylko taki, ze to 30ml farby to dla mnie za malo i juz wiem skad przeblyski z ost.fabrowania. teraz tez beda, ta farbe po prostu trzeba hojnie nakladac. juz mysle, zeby za miesiac kupic poziom 7 i pomieszac z 6, bo cos mi sie zdaje, ze ta londe polubie na dobre ![]()
![]() |
#1576 | |||||
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
Cytat:
![]() A wiêc je¿eli odradzasz mi chantal to skuszê siê chyba jednak na Allwaves ze wzglêdu na cene oraz opinie, ju¿ kiedy¶ te¿ o niej s³ysza³am dobre rzeczy, problem w tym, ¿e maj± oni jak dla mnie jakie¶ popl±tane te numeracje, nie rozumiem ich do koñca, widze tony naturalne ale gdzie w ich palecie jakie¶ mixtony? Je¿eli dobrze zrozumia³am to mixtonem jest ka¿da farba z zerem przed kropk± np. 0.3 albo 0.4, a w ich palecie widzê tylko dwie takie farby: 0.1 , 0.6 chyba, ¿e mixtonami s± u nich te 3 cyfrowe numeracje np. 333, 666 ? Cytat:
![]() Miesza siê w proporcjach 1:1,5 gdzie 1,5 to utleniacz pó³ na pó³ z wod± destylowan±? W aptece dostane ten utleniacz i t± wodê? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() oj, czujê ¿e nie bêdzie to taêkie proste jak siê wydaje, na ch³opski rozum to ja bym tylko wziê³a farb br±zow± z szar± zmiesza³a i ju¿ mamy popiel ![]() I dziêkuje bardzo za odpowied¼ i zainteresowanie moj± nie ³atw± spraw± pod wzglêdem mojego rozeznania w tym temacie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1577 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- LoveMy_Town- Widzisz Caate jest zadowolona z londy profesjonalne, ona te¿ nie jest droga, a efekt jak Caate napisa³a bardzo, bardzo ![]() W aptece takiego utleniacza nie dostaniesz, ale najlepiej kup sobie litrowy razem jak farby bêdziesz zamawiaæ przez internet, no chyba, ¿e masz w mie¶cie sklep fryzjerski (ja mam, ale przez neta taniej nawet z przesy³k±). Utleniacze w litrowych butlach ok 13/15 z³ kosztuj±, w sumie od firmy zale¿y bo i po 45z³ znajdziesz. Utleniacz/oxy nie musi byæ z tej samej firmy co farba (fryzjerka nam nawet o tym pisa³a). Ja jaki¶ mam za 12 z³. Z tym k³adzeniem na odrost 3% i 6% na d³ugo¶æ wypróbuj na pasemku, ale wydaje mi siê, ¿e mo¿naby tak zrobiæ. Informacje o poziomach i numerkach prze¶lê Ci na maila to Ci siê rozja¶ni. Jak poczytasz i dowiesz siê na jakim poziomie i jaki refleks maj± obecnie Twoje w³osy to pomy¶limy ![]() Edytowane przez zyta82 Czas edycji: 2012-02-05 o 12:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() sa ewidetne przeswity poprzedniego koloru, a pomyslec jak pieknie by pokrylo, gdyby uzyla calej tubki ![]() wzystkie w sloncu, tylko przed ostatnie bez. na zywo dla mnie jest zloto, a nie rudo, jednak ciemno bardzo ![]()
blog ![]() GoCranberry, peeling do cia³a z mas³em Shea i sol± z Bochni Makija¿owe TORTury! Perfekcyjny demakija¿, ekstremalna ³agodno¶æ dla oczu z p³ynem L'Oreal Edytowane przez caate Czas edycji: 2012-02-05 o 14:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1579 |
Rozeznanie
|
Caate- No to nareszcie tor my¶lenia i kierunek dobry...tylko trzeba popracowaæ nad "realizacj±"
![]() W³a¶nie kiedy¶ dziwi³am siê, jak Tobie te 30ml wystarcza ![]() A nie ma siê co czepiaæ, ¿e w³oski ciemne bo to 6, i jeszcze przyciemnioma 0.88 to ju¿ ca³kiem. A z³oto to milion razy lepiej ni¿ rudy, tylko, ¿eby nastêpnymi razami jak siê bêdzie sp³ukiwaæ na zloto(choæ to w±tpliwe), to popiel nie jest wskazana, bo zieleñ murowana, ale za miesi±c zobaczymy, dziêkujemy za foto relacjê ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1580 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 50
|
Mam ma³e pytanie czy je¿eli pofarbuje baardzo z³ociste w³osy natur± lub natur± pog³êbion± (6; 6.0) to nie wyjd± mi jakie¶ cuda na g³owie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sadze, ze jeszcze niebieskim raz zrobie i dopiero jak wszystkie beda jednolite, to bedzie trzeba myslec ![]()
![]() |
![]() |
#1582 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
(Jak chcesz zneutralizowaæ z³oto to wybierz co¶ opalem, per³±, fioletem .2 P V ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1583 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Generalnie to bardzo chodzi mi o to ¿eby w³osy wysz³y mi z³ocisto br±zowe, taki ³agodny, naturalny br±z na poziomie 6 ale ¿eby nie mia³y rudego refleksu bo bardzo tego nie lubie, z³ocisty mi nie przeszkadza a nawet jest po¿±dany ![]() Dlatego pytam o t± naturê, która by³a by lepsza aby uzyskaæ taki kolor i unikn±æ jakich¶ kolorystycznych problemów? zwyk³a 6 czy pog³êbiona 6.0? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1584 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1585 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zamówi³am majirel 6.0 teraz, zobaczymy jak bêdzie po farbowaniu, mam nadzieje ¿e nie bêdzie siê ju¿ tak tragicznie sp³ukiwa³o. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1586 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
![]()
Witam! Równie¿ jak Wy marzy³am o ch³odnym odcieniu br±zu! Zrobi³am dzi¶ kolor i postanowi³am siê nim z wami podzieliæ! Mia³am naturalny br±z na poziome 4. U¿y³am Majiblond 901 + 9 % oxydant. Nak³ada³am na d³ugo¶æ omijaj±c odrost i tylko na "doln± partiê" w³osów. Nastêpnie pomiesza³am 6.1 + 7.11 w proporcjach 1:1 + 6% oxydant. Efekt jak dla mnie jest zadowalaj±cy. Mia³am od spodu jasne pasemka w z³otym kolorze z rozja¶nienia i obawia³am siê zielonego odcienia... Nic podobnego!!! Zdecyduje siê na kolor na ca³o¶ci! Mam zdjêcie po samym rozja¶nieniu 901 w ¶wietle dziennym. Jak na samo rozja¶nienie my¶lê, ¿e rewelacja! Po u¿yciu 6.1 + 7.11 w³osy siê przyciemni³y i troszkê z³otego odcienia siê przebi³o, niestety ju¿ by³o ciemno i nie mam zdjêcia koñcowego efektu, ale zamieszczê je jutro! Ogólnie bardzo polecam Majirel, w³osy s± w nienaruszonym stanie, g³adkie i l¶ni±ce! Co my¶licie o kolorze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1587 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
![]()
Witajcie, w pi±tek idê do fryzjera. Mam d³ugie w³osy, których naturalnym kolorem jest ¶redni/ciemny br±z o ch³odnym odcieniu. Pó³ roku temu zafarbowa³am w domu profesjonaln± farb± (kupion± w sklepie fryzjerskim) w³osy na br±z, który mia³ byæ ch³odnym odcieniem. Nie by³ ;-) Tragedii nie by³o, ale wci±¿ marzê o ch³odzie ;-)
Znudzi³am siê i idê do fryzjera, ¿eby on wyczarowa³ na mojej g³owie CH£ODNY odcieñ br±zu - idealnie, gdyby by³ identyczny lub jak najbardziej zbli¿ony do mojego naturalnego koloru (dobrze widaæ go na odrostach). Mimo 30 lat mam ju¿ trochê siwych w³osów i niestety czeka mnie sta³e farbowanie. Pytanie brzmi: czy jest szansa, ¿e ten rdzawy (nie rudy!) odcieñ, który (patrz±c pod ¶wiat³o) mam na ca³ej g³owie - prócz odrostów - nie bêdzie przebija³? ¯e farba chwyci i rzeczywi¶cie bêdzie to CH£ODNY odcieñ br±zu? Zale¿y mi na opiniach osób, kóre mia³y do¶wiadczenie z tak± sytuacj±, bo teorie s± ró¿ne. Z góry dziêkujê za pomoc! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1588 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 636
|
Dot.: Czy jest SZANSA na ch³odny odcieñ br±zu - mój przypadek
S±dzê, ¿e bez problemu otrzymasz ch³odny odcieñ
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1589 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 914
|
Dot.: Czy jest SZANSA na ch³odny odcieñ br±zu - mój przypadek
![]() |
#1590 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Chcia³abym Was,drogie wizazanki prosic o pomoc. Przepraszam z góry,ze nie przewertowalam dokladnie calego tego w±tku,ale jest dlugasny.w dodatku nie znam siê na tych eksperymentach o ktorych mowicie.w zwiazku z tym mam pytanie :
Jaka farba uzyskam ciemny braz bez rudosci i czerwieni ? obecnie mam czarne w³osy,przy odroscie ciemny braz (niestety z refleksami rudosci i juz sporo zblak³)a gdzieniegdzie pod spodem (ma³o !) swoj kolor,czyli ciemny blond.wiem,¿e to brzmi tragicznie wszystko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.