|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Gdy sie dowiedzielismy o ciązy to bylismy ze sobą równe 2 lata, w ten sam dzien sie dowiedzielismy, gdy mielismy rocznice dwóch latek.
Wtedy byłam juz miesiac w ciazy. ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
![]() Dużo, dużo szczescia dla Was ![]() Przyszło pismo z Urzędu Pracy. Mam prawo odwołać sie w ciągu 14 dni od dostarczenia. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-08-08 o 11:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1562 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Bebi pięknie wyglądasz!! Super, zdaj relacje jak się ogarniesz troszkę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja miałam usg w 8, 9, 10, 13, 15 tygodniu ![]() kasiahexe fajnie, że już II trymestr ![]()
![]() |
#1563 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewuszki ja od wczoraj kiepsko się czuje, wczoraj wieczorem było na tyle źle że aż plakałam z nerwów zastanawiałam sie czy jechać do szpitala (nic złego się nei działo tzn nie bolał mnie brzuch ani nie plamiłam) ale jakos tak dziwnei się czułam od srodka czułam taki niepokój cała sie w środku trzęsłam i niewiem nawet dlaczego cały czas sprawdzałam podbrzusze czy nie twardnieje czy się coś złego nie dzieje niewiem co to było ale bałam się nawet zasnąć zasnełam dopiero jakoś przed 2 bo bałam sie że jak tylko zamknę oczy to obudzę się ze skurczami bo w tamtym roku mniej więcej w tym samym czasie tak to się właśnei stało więc moze to był tylko mój wewnętrzny niepokój? dziś od rana też jakoś kiepsko się czuje ciśnienie mam niby normalne 122/67 ale puls aż 100 miałam to moze z nerwów
ja "ruchy" chyba to są te pierwsze ruchy czuję już coraz częściej to są takie dziwne bulgotki i szmery te szmery są najdziwniejsze i takie śmieszne uczucie ale i ytak cąły czas się martwie że jeszcze nie czuje tych mocniejszych ruchów tu za kilka dni będzie już 21 tydzień i myślałam że do tego czasu już ruchy będą mocniej wyczuwalne i tak siedze i się denerwuję może za te kilka dni już będzi m ocniej czuć?? modle się by tylko dotrwać do tego 21tyg i dalej bo tamta ciąże straciłam w 20tyg i5dni więc mam takeigo stresa bo dziś jest 20tydz i 4 dzień ;( i okropnie sie boje dlaczego tego myślenie nie można ot tak wyłączyc czy całą ciaże będe sie zamartwiać i denerwować czy wszytsko dobrze ;( już nie mam sił głowa mi od tego pęka wczoraj z tych nerów to się popłakałam i nie mogłam przestać błagałam Boga by wsyztsko było dobrze by mi nie zabierał tej dzidzi to jest okropne do porodu chyba nei zaznam spokoju ;(
#1564 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1565 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() ja tez dzisiaj do lekarza a najpierw po odbior wynikow ![]() Bebi wszystkiego naj na nowej drodze zycia ![]() Monika ja wiem co Ty czujesz i jak dla mnie to te objawy to nerwy jak najbardziej, ja stracilam dzidzie w 32 tygodniu wiec juz wiem ze do konca bedzie nerwowa i mimo iz staram sie byc dobrej mysli, to musze wam powiedziec, ze mimo iz wiem ze jestem w ciazy, to nie jest tak jak w poprzednich, moze to kwestia tego jak poczuje ruchy. nie wiem nawet jak to wytlumaczyc, po prostu wiem ze nic nie jest proste ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1566 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak mi powiedział lekarz - nie udowodniono szkodliwości do tej pory w konkretnych przypadkach bo nie ma badań..ale bez wpływu na dziecko usg nie jest..a czy ten wpływ zaszkodzi czy nie to zalezy od danego organizmu- od tego jaka max dawka fal jest dla danego organizmu (danej fasolki) bezpieczna..a tego nie wie nikt...czy mój dzieciaczek jest na tyle silny i dobrze się rozwija że mu to nie zaszkodzi... a dowcipne usg jest gorsze bo mamy do czynienia z organizmem kilkutygodniowym... a z tą szkodliwością a raczej jej brakiem, to masz jakieś dane,wyniki badań itp, że jestes pewna na 100%? bo chciałabym zrobić badanie pod koniec sierpnia i potem pod koniec września ale się jeszcze zastanawiam... i poza tym chyba musiałabym u kogoś innego robić..bo nie wiem jak mój gin zareaguje - kazań słuchać nei chcę ![]() bo jak by mi coś powiedział to wezmę to do siebie i potem bym się zamartwiała czy zaszkodziłam czy nie dziecku ![]() ![]()
Edytowane przez Psotnika Czas edycji: 2011-08-08 o 11:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1568 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja wizytę mam oddzielnie a oddzielnie usg.. tylko zapisuję sie na oba do tego samego lekarza.. to nie to że mu się nie chce..bo by mnie popamiętał ![]() ![]() a lekarz jest w porządku.. i dobrze że wszystko mówi, nie? mówił mi że niektórzy to robią właśnie co miesiąc usg ale on nie widzi takiej potrzeby bo u mnie jak dotąd wszystko ok.. a przecież miałby ze mnie kasę jakby mi powiedział żebym biegała na usg często.. ale podszedł uczciwie do sprawy a tobie chyba aż ciśnienie skoczyło ![]() a to jest tak właśnie że usg jest bardziej potrzebne matce niż dziecku czy lekarzowi.. bo się głupie non stop martwimy o fasolki... i pewnie 99% z nas niepotrzebnie... ![]() ale postanowiłam że pójdę na połówkowe normalnie w 20tc bo nie wytrzymam-chce znać płeć ![]() ![]() ![]() ![]() a i jeszcze jedno: CHYBA CZUJĘ RUCHY... ![]() ![]() ![]() ![]() to nie jest takie bulgotanie jak parę dni temu tylko takie smeranie od środka.. i to chyba to ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1569 |
Raczkowanie
|
Cześć mamusie
![]() ![]() Od kilku dni zastanawiam się czy to moje jelita wariują czy też dzidzia szleje ![]() ![]() Bebi wyglądałaś przecudnie ![]() Jutro o 12 mam wizyte nie mogę się doczekać. ![]() Ja usg miałam w 7 przez brzuch, w 11 dowcipnie, i w 15 przez brzuch. Ide jeść pierożki leniwe mama robiła od dziś ma urlop i bedzie mnie troche rozpieszczć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1570 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dokładnei ja czuję to samo na początku były bulgotki a teraz takie szmery dziwne ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1572 |
Raczkowanie
|
nie chce mi się gotować, tż też odmawia robienia obiadku
a nagadałyście o pierogach i chyba rozmrożę worek ruskich od mamy ![]() i będzie obżarstwo dziś ![]() ![]() tylko ktoś musi jeszcze po śmietanę skoczyć ![]() klaurencja - gratuluję synka!!!
Edytowane przez Psotnika Czas edycji: 2011-08-08 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1573 |
Zakorzenienie
|
![]() Kurcze... jesteśmy na tym samym etapie, to może się następnym razem też dowiem. Chociaż podejrzewam facecika ![]()
#1574 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zoska, to chwilę byliście ze sobą. Przez dwa lata można chyba poznać człowieka ... Bierz się do pisania odwołania ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1575 |
Wtajemniczenie
|
Gratulację ale nam się chłopaczki mnożą ![]() ![]() ![]()
#1576 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny
dzisiaj dzwoniłam do 2 lekarzy w sprawie usg 3d - 1 lekarz powiedział ,że między 22-26 tygodniem a 2 lekarz ,że 27-28 tydzień????? |
![]() ![]() |
![]() |
#1577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1578 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Gratuluję ,jak masz zdjęcie to pochwal się.Ja dopiero wizytę mam na 25.08 i mam nadzieję ,ze wtedy juz potwierdzi czy to na pewno dziewuszka Dziewczyny wyskoczyła mi opryszczka na wardze,czy to moze być groźne w 15 tygodniu.Pierwsza ciaże poroniłam właśnie chyb przez to ,ale to był 6 tydzień.Narazie przykładał okład ze srebra koloidalnego bo zwykle mi pomagało. ![]()
![]() |
#1579 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a chodzę prywatnie do luxmedu i tam gabinety do usg są oddzielnie od gabinetów ginekologicznych więc nie można sobie na chwilę podejrzeć..i trzeba się zapisać albo na wizytę albo na badanie.. a z tym 4D to sama nie wiem bo teraz jest przyjemność ale potem się już tego nie ogląda..pójdę na nie w zalezności od tego co lekarz swierdzi na połówkowym - jak będzie wszystko ok to chyba sobie odpuszcze a jak będzie coś nie daj Boże ze znakiem zapytania to pójdę na 4D bo lepiej będzie widać wszystko mi gin powiedział że można używać tych leków na opryszczkę - ja zawsze wybieram Vratizolin ze względu na konsystencje ale skład mają wszystkie ten sam..
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1580 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Luxmed- pamiętam go jak pracowałam w realu ale nigdy nie skorzystałam z tej karty ![]() No ja też myślę, że wiesz, obejrzysz maluszka na 3-4 D i frajda, ekscytacja jest, ale na krótko, bo jak dzieciaczek się urodzi to jemu będziesz robić zdjęcia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1582 |
Zadomowienie
|
Wrocilam wzxzytsko ok
![]() ![]() ![]()
#1583 |
Zakorzenienie
|
Ja się odmeldowuję na dziś
![]() Trzymajcie się mamusie ![]()
#1584 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1585 |
Raczkowanie
|
hej dziewczynki
![]() klaurencja - gratulacje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1586 |
Raczkowanie
|
no oczywiście
![]() ![]() a ty jesteś z lublina?
![]() |
#1587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się chyba zaraz zbiorę i pojadę do domu, bo i tak pożytku z mojej dzisiejszej pracy nie ma ... Mąż dzwonil i mówił, że u nas też leje, więc chyba nigdzie nie wyjdziemy dzisiaj, to zajrzę później do was ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1588 |
Wtajemniczenie
|
Niby przez dwa lata go poznałam. Oczywiscie na początku było wszystko ok, potem zaczeło sie psuć, ale nie potrafiłam go zostawić.
Uzasadnienie na piśmie z UP brzmi: W zwiazku z zakonczeniem w dniu ... odbywania przez Panią stazu, orzeczono jak w sentencji. Czyli te wszystkie art. ust. itd... , których nie rozumiem. Szukałam w necie, ale nic nie znalazłam. Powiem Wam, że nie wiem czy się odwoływać , nie mam nawet na to siły by walczyć, a zapewne i tak mi to nic nie da, chyba jedynie to ,że nieźle namieszam. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-08-08 o 14:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1589 |
Rozeznanie
|
zosia jak chcesz to się odwołuj, jak nie chcesz to nie. Weź się w końcu w garść dziewczyno i postanów coś, bo nikt za ciebie tego nie zrobi. Mam wrażenie że jesteś małą dziewczynką i chciałabyś żeby ktoś ci podał rozwiązanie gotowe na tacy. Ale niestety, to jest dorosłe życie, nie jesteś teraz sama, będziesz miała dziecko, więc zastanów się co robisz i jaką przyszłość chcesz mu zapewnić.
Sorki, ale już się we mnie prawie gotuje i musiałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1590 | |
Zakorzenienie
|
wow, położyłam się na chwilę i właśnie wstałam.. spałam prawie 3h
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.