Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-25, 15:43   #1561
magda_lena40
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21

Cytat:
Napisane przez d666666 Pokaż wiadomość
Oj, rozpetalam wojne na watku '40 kg do zrzucenia...', magda_lena juz tam byla
Widzę, że też zauważyłyście co tam ciekawego piszą
Dobrze, że jest LyraBea , tylko szkoda, że jej też się dostało mimo, że tylko odpowiadała konkretnie na przyczepy pod adresem naszej diety nikogo tym nie obrażając. Mogę zrozumieć jak ktoś był na diecie, wszystko robił zgodnie z zasadami łącznie z obowiazkowymi badaniami a mimo to cos poszło nie tak, ale na tamtym watku wszystkie oprócz nas są przeciwniczkami Dukana, nawet jeśli same go nie stosowały

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

Edytowane przez magda_lena40
Czas edycji: 2011-09-25 o 15:51
magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 16:45   #1562
moose1979
Rozeznanie

http://www.youtube.com/watch?v=sRAUKW2qGdM
Stary 2011-09-25, 17:05   #1563
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
O kurcze, ale ostro dziewczyny pojechały. Napisałbym coś, ale chyba nie warto. Zaraz mnie zjadą, wyzwą i stwierdzą że jestem głupia. A przecież Pani Lekarka, to na pewno się na wszystkim zna. Masakra po prostu. Ręce opadają.
Stary 2011-09-25, 17:12   #1564
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
Dobrze, że jest LyraBea , tylko szkoda, że jej też się dostało mimo, że tylko odpowiadała konkretnie na przyczepy pod adresem naszej diety nikogo tym nie obrażając. Mogę zrozumieć jak ktoś był na diecie, wszystko robił zgodnie z zasadami łącznie z obowiazkowymi badaniami a mimo to cos poszło nie tak, ale na tamtym watku wszystkie oprócz nas są przeciwniczkami Dukana, nawet jeśli same go nie stosowały
Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
O kurcze, ale ostro dziewczyny pojechały. Napisałbym coś, ale chyba nie warto. Zaraz mnie zjadą, wyzwą i stwierdzą że jestem głupia. A przecież Pani Lekarka, to na pewno się na wszystkim zna. Masakra po prostu. Ręce opadają.
Żenua po prostu. Nie mam ochoty się tam więcej wypowiadać, bo prostu mnie to zniesmacza, takie zacietrzewienie w 'moje jest mojsze'. Ich wątek i won. A co, ja też chce dajmy na to 40 kg schudnąć, więc wątek nie dla mnie?

Magda - te co stosowały to pisały, że z grzeszkami, pisały co jadły (sic!) czyli monotematycznie... I alkohol Naprawdę nie wiem, czy śmiać się czy płakać.

O lekarce to brak słów. Niech jeszcze doda że jest dietetykiem, to siądę nad brzegiem rzeki Wisły i zapłaczę A po tym jak napisała że ona wysoka to nie widać kilogramów i z takim chełpieniem się o sobie, pomyślałam sobie bardzo nieładnie, przyznaję:
w tym wypadku ciężko powiedzieć czy łatwiej przeskoczyć czy obejść.

Najśmieszniejsze jest to że NAGLE każda z nich przez Dukana przechodziła. Co do jednej A wcześniej pisały pt. 'słyszałam że'
Stary 2011-09-25, 17:27   #1565
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:
Oj Magduś, a jednak mnie na koniec poniosło i lekareczce jej kilogramy wypomniałam, a nie powinnam była tego robić :-(, ale się stamtąd wyniosłam na amen.

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
Bardzo fajnie pokazany Dukan

Edytowane przez LyraBea
Czas edycji: 2011-09-25 o 17:28
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 17:34   #1566
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Żenua po prostu. Nie mam ochoty się tam więcej wypowiadać, bo prostu mnie to zniesmacza, takie zacietrzewienie w 'moje jest mojsze'. Ich wątek i won. A co, ja też chce dajmy na to 40 kg schudnąć, więc wątek nie dla mnie?

Magda - te co stosowały to pisały, że z grzeszkami, pisały co jadły (sic!) czyli monotematycznie... I alkohol Naprawdę nie wiem, czy śmiać się czy płakać.

O lekarce to brak słów. Niech jeszcze doda że jest dietetykiem, to siądę nad brzegiem rzeki Wisły i zapłaczę A po tym jak napisała że ona wysoka to nie widać kilogramów i z takim chełpieniem się o sobie, pomyślałam sobie bardzo nieładnie, przyznaję:

Najśmieszniejsze jest to że NAGLE każda z nich przez Dukana przechodziła. Co do jednej A wcześniej pisały pt. 'słyszałam że'
Cytat:
Napisane przez LyraBea Pokaż wiadomość
Oj Magduś, a jednak mnie na koniec poniosło i lekareczce jej kilogramy wypomniałam, a nie powinnam była tego robić :-(, ale się stamtąd wyniosłam na amen.

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Bardzo fajnie pokazany Dukan
A ja, jak to ja - niestety nie wytrzymałam i dodałam swoje trzy grosze. I przyznałam, że Ty też pojechałaś Lyra, bo Twoje słowa były dość mocne.
Stary 2011-09-25, 17:37   #1567
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:

I właśnie dlatego tam gębę otworzyłam. Bo źle stosowały tę dietę, albo podeszły do niej bez najmniejszego przygotowania, a potem założyły wątek, na którym zaczęły dietę oczerniać. Wypowiedziałam się, bo wydało mi się zupełnie naturalne, sprostować tych kilka fałszywych opinii na temat diety. Ale takie opinie wyssane z palca rozchodzą się jak zaraza jakaś
A ostatnio modna nagonka na Dukana mnie wyjątkowo drażni. No a już najbardziej ostatnio zaskakują mnie reakcje ludzi, którzy nie widząc mnie dłuższy czas bardzo komplementują mnie i moją figurę. No a jak im mówię, że tak mam fajnie po Dukanie, to od razu tekst, że miałam szczęście, że mi się udało. Noż kurde dziweczyny, nie dajmy złego świadectwa przeciw Dukanie. Dlatego tak czasem tu wjeżdżam ze swoimi pompatycznymi uwagami, buczę na Was, gdy piszecie o grzechach....ale ja tak bardzo bym chciała, żebyście wszystkie na czwóreczkę do mnie dobiły szczęśliwie, bez zastojów, które sobie fundują niektóre, po różnych skokach w bok
No żeby pokazać tym wszystkim a co ...Nooo!

Edytowane przez LyraBea
Czas edycji: 2011-09-25 o 17:39

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-25, 17:57   #1568
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
I właśnie dlatego tam gębę otworzyłam. Bo źle stosowały tę dietę, albo podeszły do niej bez najmniejszego przygotowania, a potem założyły wątek, na którym zaczęły dietę oczerniać. Wypowiedziałam się, bo wydało mi się zupełnie naturalne, sprostować tych kilka fałszywych opinii na temat diety. Ale takie opinie wyssane z palca rozchodzą się jak zaraza jakaś
A ostatnio modna nagonka na Dukana mnie wyjątkowo drażni. No a już najbardziej ostatnio zaskakują mnie reakcje ludzi, którzy nie widząc mnie dłuższy czas bardzo komplementują mnie i moją figurę. No a jak im mówię, że tak mam fajnie po Dukanie, to od razu tekst, że miałam szczęście, że mi się udało. Noż kurde dziweczyny, nie dajmy złego świadectwa przeciw Dukanie. Dlatego tak czasem tu wjeżdżam ze swoimi pompatycznymi uwagami, buczę na Was, gdy piszecie o grzechach....ale ja tak bardzo bym chciała, żebyście wszystkie na czwóreczkę do mnie dobiły szczęśliwie, bez zastojów, które sobie fundują niektóre, po różnych skokach w bok
Efekty tej nagonki są straszne. Dziewczyna mojego kuzyna mnie ostrzegła że była na Dukanie 2 miesiące, a potem zaczęła normalnie jeść i ją brzuch zaczął boleć Tyle tylko że ja widziałam co ona je i mogę bez zająknięcia powiedzieć, że brzuch ją boli od czego innego

Moja mama była przerażona jak usłyszała że chcę Dukana robić, i próbowała mi wybić z głowy - to jej przypomniałam jej niechlubne przejścia na diecie u lekarza. A teraz widzi że mi się nic nie dzieje, że chodzę szczęśliwa, że gotuję dużo więcej niż gotowałam - a do tego smacznie, bo przywożę do domu jedzenie dla siebie - i sama to podjada i jej bardzo smakuje Ale musiałam przyrzec że jak coś będzie nie tak, to przerwę.

A co do grzechów... Grzeszyć rzecz ludzka, ale ważne żeby po jednym grzechu sobie nie zacząć folgować - czyli a i tak to zjadłam więc nici z diety, kończę, przerywam, albo a zjadłam to i nic złego się nie stało, więc raz na jakiś czas sobie mogę pozwolić, co kończy się pozwalaniem sobie non stop
Stary 2011-09-25, 18:20   #1569
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Też ostatnio miałam taka sytuację. Były dwie sprzedawczynie w sklepie, jedna mnie zna z widzenia, na początku mnie nie poznała a później pogratulowała zmiany. Zapytała co robię, powiedziałam że to Dukan, na co ta druga "A słyszała pani, jakie to niezdrowe ?". Też raczej bez pojęcia o naszej diecie ale powiedziałam jej że badania robię i wszystko jest okej to więcej na ten temat nie powiedziała, tylko miło życzyła mi powodzenia, podziękowałam i koniec.

Faktycznie z tymi kg to jej trochę pojechałaś ale co do reszty to jak najbardziej się zgadzam

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

A tak wgl to chciałam się pochwalić, że osiągnęłam prawidłową wagę Górną granice wprawdzie, ale zawsze to lepsze niż otyłość, z która zaczynałam

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 18:36   #1570
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Adjuu Pokaż wiadomość
Witajcie chudzinki

No to świetnie, że Ci nie przepadnie a na jakim kierunku studiujesz?

Odnośnie tej nagany na naszego Dukana, to jest jakaś przesada. Ja do tej pory (odpukać) nie spotkałam się z taką fajną dietą, a miałam nawet ustalaną przez dietetyka bezpośrednio dla mnie, ale jak ona polegała na pochłanianiu codziennie kilograma winogrona, 2 banany, budynie itp. to ja dziękuję... Nawet moi rodzice się dziwią, że tyle wytrzymuję na Dukanie i w ogóle (i wcale nie mam dosyć), nie chodzę głodna, nie liczę kalorii, nie ma czegoś takiego, że przekroczę limit dzienny kalorii o 10 kcal i jest wielka tragedia Jem co chcę, oczywiście z dozwolonych produktów i jest git
Ale co najważniejsze w tej diecie, co pisała d666666 i co pisał sam doktorek - ludzie, by się odchudzać, potrzebują gotowego planu, ścisłych reguł, których mają przestrzegać. Łatwiej jest, gdy wiemy co nam wolno a czego nie możemy. Bo odchudzanie takie sobie po prostu będzie wyglądać tak: hmmm, 1000kcal dziennie muszę zjeść, to zjem paczkę chipsów, popiję colą, do tego batonik i schudnę, bo to 1000 kcal? Nie. Na zwykłej diecie każdy sobie naciąga zasady, bo "1 czekolada przecież nie spowoduje, że przytyję zaraz z 5 kg..." może i nie, ale na pewno nie spowoduje też, że ktoś szybko i ładnie schudnie, a przy tym wyrobi sobie świetne nawyki żywnościowe. A my dzięki naszej diecie tak właśnie uczynimy Ja już sama po sobie widzę, że nawyki mi się zmieniają, a jestem na tej diecie dopiero 4 tydzień
Najgorsi są ludzie co dobrze nie wiedzą, usłyszą coś pocztą pantoflową i przemawiają i krytykują jak wielcy uczeni profesorowie Niech przejdą na tą dietę i wtedy dopiero dywagują, prawda?

Buziaki Dukanki
klaski :
Moze kiedys magiczne 66 kg

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
d666666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 18:41   #1571
1988anna
Raczkowanie

LyraBea ta zupa nic jest boooooooooska uwielbiam ją
1988anna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-25, 18:41   #1572
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
WITAJCIE musze sie Was poradzic co sadzicie o takim jadlospisie w moim przypadku

sniadanie : otreby z mleczkiem,jogurt
2 sniadanie : pol kiwi, pol gruszki, cwiartka nektarynki z serkiem homo
obiad: rybka pieczona i pomidorki
podwieczorek: jablko, ew.jogurt
kolacja: salatka gyros (dukanowa)

no i nie to ze tak codziennie ale podobnie dopuszczam 2 razy w tygodniu zachcianki

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

nie wiem moze dolaczyc chleb wieloziarnisty no i rzecz jasna jakis makaron pelnoziarnisty tez od czasu do czasu w ilosciach normalnych a nie jak dawniej
Dla takiego jadlospisu warto zachodzic w ciaze

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-09-25, 18:50   #1573
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Dla takiego jadlospisu warto zachodzic w ciaze
Ano.
Stary 2011-09-25, 18:57   #1574
Miss Saeki
Zakorzenienie

Dziewczyny, pomocy!

Zaczęło się od jednego winogronka (na inne owoce ciągle przechodzę obojętnie) i mega słonego jedzenia w pracy, które zajadłam lodem (głupie tłumaczenie, że skoro taki zimny to więcej energii będę potrzebować na jego strawienie)... całe wakacje nie jadłam lodów a teraz tęsknym okiem patrzę za sklepami i lodami (koniecznie waniliowe w czekoladzie). Lód na patyku stał się ważniejszy niż dieta!!! Próbowałam "nawrócić" sie już tyle razy, ale... 2 dni i znów przed oczami pojawiała się wizja lodów!!! Masakra!!!

Jak to zwalczyć? Help!
Stary 2011-09-25, 20:08   #1575
zbroziu
Rozeznanie

GG do zbroziu

wiem o czym mówisz... ja ostatnio też miałam taki dzień... byłam w stanie zabić dla shake z Mc'Donald'a i nikt nie był wstanie mi go odebrać... a najśmieszniejsze jest to, że jakoś nigdy za nim nie przepadałam... po prostu mój organizm domagał się czegoś innego...

66-65-64-63-62-61-60-59-58-57,6-56-55-54-53

WAGA POCZĄTKOWA: 66

CEL: 53

zbroziu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 20:13   #1576
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
O, to to to wlasnie, tam na samym poczatku reklamuje sie oficjalna stronka Dukana, z ktorej przekazuje relacje

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:

skoro maja swoj watek swojszy niz swojszy, to czemu wypowiadaja sie na temat diety, o ktorej pojecia nie maja, lub znaja z plotek

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-09-25, 20:15   #1577
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zbroziu Pokaż wiadomość
wiem o czym mówisz... ja ostatnio też miałam taki dzień... byłam w stanie zabić dla shake z Mc'Donald'a i nikt nie był wstanie mi go odebrać... a najśmieszniejsze jest to, że jakoś nigdy za nim nie przepadałam... po prostu mój organizm domagał się czegoś innego...
Mój organizm też czasem teraz się domaga czegoś, czego na codzień wcześniej nigdy nie jadłam. Choćby te lody, bo ja zawsze uwielbiałam lody takie wodne a nie mleczne... a tu jedynie takie...
Stary 2011-09-25, 20:19   #1578
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pomocy!

Zaczęło się od jednego winogronka (na inne owoce ciągle przechodzę obojętnie) i mega słonego jedzenia w pracy, które zajadłam lodem (głupie tłumaczenie, że skoro taki zimny to więcej energii będę potrzebować na jego strawienie)... całe wakacje nie jadłam lodów a teraz tęsknym okiem patrzę za sklepami i lodami (koniecznie waniliowe w czekoladzie). Lód na patyku stał się ważniejszy niż dieta!!! Próbowałam "nawrócić" sie już tyle razy, ale... 2 dni i znów przed oczami pojawiała się wizja lodów!!! Masakra!!!

Jak to zwalczyć? Help!

1, jutro dukasz prawidlowo, w zaleznosci czy masz pw, czy p, niewazne- wazne, ze prawidlowo
2. pijesz lodowata wode i zielona herbate
3. zwiekszasz aktywnosc fizyczna'
4. nie ruszasz tolerowanych 3-4 dni
5. nie grzeszysz wiecej, bo nigdy sie nie wygrzebiesz z tego ani fizycznie ani psychicznie
6. bron Cie P.Boze, nie zaczynasz od U ani nie robisz dodatkowych dni P, tylko dalej z tym koksem i bez glupich grzechow przeciw Dukanowi naszemu

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-09-25, 20:25   #1579
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:

1, jutro dukasz prawidlowo, w zaleznosci czy masz pw, czy p, niewazne- wazne, ze prawidlowo
5. nie grzeszysz wiecej, bo nigdy sie nie wygrzebiesz z tego ani fizycznie ani psychicznie
6. bron Cie P.Boze, nie zaczynasz od U ani nie robisz dodatkowych dni P, tylko dalej z tym koksem i bez glupich grzechow przeciw Dukanowi naszemu
Jutro mam jeszcze P. Ostatni dzień. I od pierwszego dnia P obiecywałam sobie, że "to koniec" i tak pierwszy dzień pięknie wytrwałam, drugiego dnia wmuszono we mnie pierogi (była bardzo głupia sytuacja z tym), wczoraj prawie się udało... do wieczora kiedy nie przeszłam koło... lodów... a dziś znów się winogron pojawił na horyzoncie (rodzinka wie, że może przynosić do domu wszystkie inne owoce, byleby nie winogron - ale babci nie przetłumaczysz...)

Plan mam teraz ogólnie i tak taki, że będzie więcej dni PW (4) niż P (3) bo ze względu na specyfikę pracy ciężko mi w tygodniu jeść same P. Poniedziałki są luźniejsze, więc sob, nd, pon będą proteinki a w pozostałe dni z warzywkami.

A pogrubione... ja to doskonale wiem, ale jakoś ostatnio... nie potrafię...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-25, 20:30   #1580
Adjuu
Wtajemniczenie

Cytat:

A tak wgl to chciałam się pochwalić, że osiągnęłam prawidłową wagę Górną granice wprawdzie, ale zawsze to lepsze niż otyłość, z która zaczynałam

Stary 2011-09-25, 20:38   #1581
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:
Napisane przez 1988anna Pokaż wiadomość
LyraBea ta zupa nic jest boooooooooska uwielbiam ją

Cytat:
Mój organizm też czasem teraz się domaga czegoś, czego na codzień wcześniej nigdy nie jadłam. Choćby te lody, bo ja zawsze uwielbiałam lody takie wodne a nie mleczne... a tu jedynie takie...
Można pokusić się o zrobienie lodów dukanowych, tyle że trochę przy nich chodzenia, bo trzeba co kilkadziesiąt minut przemieszać masę, żeby nie zamroziła się zbita. Zawsze próbuj znaleźć coś alternatywnego w deserkach dukana, bo zobacz, jak potem gdy już zapomnisz o chwili przyjemności na podniebieniu, kac moralny i myśl, że się coś zawaliło pozostaje długo dłużej. No a za kilka dni mogłoby Cię być mniej niż może będzie....
Cytat:

TAK JEST!

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:

Właśnie takie sukcesy cieszą. Naprawdę gratulacje, bo tyle już za Tobą kilosów, że tylko czoła chylić....co też czynię
Stary 2011-09-25, 20:42   #1582
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Jutro mam jeszcze P. Ostatni dzień. I od pierwszego dnia P obiecywałam sobie, że "to koniec" i tak pierwszy dzień pięknie wytrwałam, drugiego dnia wmuszono we mnie pierogi (była bardzo głupia sytuacja z tym), wczoraj prawie się udało... do wieczora kiedy nie przeszłam koło... lodów... a dziś znów się winogron pojawił na horyzoncie (rodzinka wie, że może przynosić do domu wszystkie inne owoce, byleby nie winogron - ale babci nie przetłumaczysz...)

Plan mam teraz ogólnie i tak taki, że będzie więcej dni PW (4) niż P (3) bo ze względu na specyfikę pracy ciężko mi w tygodniu jeść same P. Poniedziałki są luźniejsze, więc sob, nd, pon będą proteinki a w pozostałe dni z warzywkami.

A pogrubione... ja to doskonale wiem, ale jakoś ostatnio... nie potrafię...
Ja tam juz przyzwyczailam znajomych i nieznajomych do mojego dukania i nie pozwole sobie do ust wcisnac pieroga czy innego tlustego grzyba, chociaz w miejscach publicznych i na imprezach. Wczoraj bylismy z mezem na grilu, gdzie grzecznie pilam herbatke owocowa, ktora uratowalam w ostatniej chwili przed 'domyslnym' poslodzeniem 2 lyzeczkami-bo to taki standard.
Jadlam grilowany cyc, i inne drobiowe czesci bez skory, i bylam najedzona, do tego na drugi dzien obylo sie bez kaca, czego mi zazdroszczono zmuszano mnie do picia piwa, ale bylam dzielna, i nikt sie nie obrazil
Ale to nie znaczy ze zawsze tak bylo, bo pokusy mam i mialam na wyciagniecie reki, typu gryzek tego lizek tamtego, szczypta jeszcze czego innego i tak w kolko.
Teraz nie poddam sie, i nawet jak cos do mojej gebuli trafi niedozwolonego, to wypluje natychmiast, bo chce dokonczyc moja 2 faze przed koncem swiata

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb

Edytowane przez d666666
Czas edycji: 2011-09-25 o 20:43
Stary 2011-09-25, 20:42   #1583
zbroziu
Rozeznanie

GG do zbroziu

Cytat:

Można pokusić się o zrobienie lodów dukanowych, tyle że trochę przy nich chodzenia, bo trzeba co kilkadziesiąt minut przemieszać masę, żeby nie zamroziła się zbita. Zawsze próbuj znaleźć coś alternatywnego w deserkach dukana, bo zobacz, jak potem gdy już zapomnisz o chwili przyjemności na podniebieniu, kac moralny i myśl, że się coś zawaliło pozostaje długo dłużej. No a za kilka dni mogłoby Cię być mniej niż może będzie....

TAK JEST!

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Właśnie takie sukcesy cieszą. Naprawdę gratulacje, bo tyle już za Tobą kilosów, że tylko czoła chylić....co też czynię

ja też gratuluje przede wszystkim wytrwałości

Stary 2011-09-25, 20:46   #1584
Iloa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zumapel320 Pokaż wiadomość
Witajcie. Sprobuje do Was dolaczyc. w sumie razem razniej
Dziewczyny macie swietne rezultaty. szczere gratulacje. jestescie zywymi dowodami na to ze ta dieta dziala
tez postanowilam sie wziac za siebie po kampanii wrzesniowe, w domu, ksiazkach bez ruchu pozaokraglalo mi sie tu i owdzie, a ze mama dogadza to jest jak jest obecnie jestem na piatym, ostatnim dniu pierwszej fazy chcialabym schudnac ok6kg(wlasciwie nie wiem ile wazylam na poczatku 67-69) tj do 62 hmm marzenie. plan juz mam jasny. jak dobrze pojdzie na Boże Narodzenie bedzie finisz nie wiem czy dam rade, bo w sobote wracam do akademika, a tam wiadomo wszystko;d imprezy inne zycie postaram sie byc zawzieta i nie ulegac zanadto, aczkolwiek zapewne zdarzy mi sie pogrzeszyć od czasu do czasu browarkiem, przeciez nie bede sie izolowala od ludzi szybko to odpokutuje tak jak sobie postanowilam, wiec dopiero jutro pierwszy raz sie zwaze wiem ze to malo realne, ale chcialabym miec 65, ot tak dla lepszej motywacji, szczerze mowiac przez te 5 dni to moimi jedynymi grzechami bylo deczko keczupu i ogorek kiszony zamiast korniszona bo cos mi sie poplatalo i tyle o mnie
Witaj, Twoja wypowiedź umknęła chyba innym forumowiczom w ferworze dyskusji.
Nie podchodzisz chyba poważnie do diety skoro zaczynasz od piwa
My tu wyznajemy zasadę "wszystko albo nic".
Owszem , zdarzają się grzeszki, ale Ty zakładasz to już na początku diety( i to piwo- bomba kaloryczna i same węgle ).
Nikt tu się od ludzi nie izoluje.
Na imprezach można popijać colę zero i dobrze się bawić.
Ja sama nie wylewałam za kołnierz dla jasności.
Obawiam się , że Ty nie robiłaś testu i nie czytałaś książek - tylko oparłaś się na wiadomościach z drugiej ręki.

Nie obrażaj się, ale jesteśmy na tym punkcie uczulone - bo przez niedoinformowane dukanki powstała zła opinia o tej diecie.

Jeśli sie mylę i jesteś "obcykana" to przepraszam.
Ale piwo jest złe, bo:
-to węgle (których na Duka unikamy)
- dużo kalorii
- alkohol powoduje "rozluźnienie " w diecie (jedno, drugie piwko i " a to zjem kawałek pizzy, jutro zacznę dietę od początku")
- alkohol może być na Dukanie niebezpieczny (może pogłębiać ketozę)

Edytowane przez Iloa
Czas edycji: 2011-09-25 o 20:47
Iloa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 20:47   #1585
zbroziu
Rozeznanie

GG do zbroziu

Cytat:
Ja tam juz przyzwyczailam znajomych i nieznajomych do mojego dukania i nie pozwole sobie do ust wcisnac pieroga czy innego tlustego grzyba, chociaz w miejscach publicznych i na imprezach. Wczoraj bylismy z mezem na grilu, gdzie grzecznie pilam herbatke owocowa, ktora uratowalam w ostatniej chwili przed 'domyslnym' poslodzeniem 2 lyzeczkami-bo to taki standard.
Jadlam grilowany cyc, i inne drobiowe czesci bez skory, i bylam najedzona, do tego na drugi dzien obylo sie bez kaca, czego mi zazdroszczono zmuszano mnie do picia piwa, ale bylam dzielna, i nikt sie nie obrazil
Ale to nie znaczy ze zawsze tak bylo, bo pokusy mam i mialam na wyciagniecie reki, typu gryzek tego lizek tamtego, szczypta jeszcze czego innego i tak w kolko.
Teraz nie poddam sie, i nawet jak cos do mojej gebuli trafi niedozwolonego, to wypluje natychmiast, bo chce dokonczyc moja 2 faze przed koncem swiata
ja mam też problem... bo wyjeżdżam w czwartek w góry i zaczyna się problem z jedzeniem... samej raczej nie będzie mi się chciało gotować... najgorsze jednak będą wypady w góry... do tej pory zazwyczaj miałam w plecaku kawałek gorzkiej czekolady by się zregenerować, a tu niestety... mam nadzieję, że uda mi się wytrwać w naszej diecie...

Stary 2011-09-25, 20:49   #1586
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:

Robiłam już lody dukana. Orzechowe, malinowe, wiśniowe... różne... problem jest w tym, że ja nie mam ochoty na lody siedząc w domu. Zwykle mam ochotę na nie będąc w pracy. I koniecznie na waniliowe/śmietankowe w czekoladzie na patyku. Ciągle wręcz przed oczami je widzę.
Bo tu nie chodzi o brak deserków - dziś chociażby upiekłam sernik, który zjem na zimno...

tu chodzi o to, że muszę stoczyć walkę z ochotą na te konkretne lody. Póki co jednak ochota ze mną wygrywa... mam nadzieję, że jesień będzie moim sprzymierzeńcem;p

A sytuacja z pierogami była w pracy. Moim koledzy z biura przywykli, że zwykle z nimi nie chodzę na obiady. Zwykle mam swoje jedzonko a poza tym ja jestem głodna jakieś 1,5-2 godziny wcześniej niż oni

Tym razem byliśmy u naszego dostawcy i nagle ni z gruchy ni z pietruchy pani prezes tamtej firmy wparowała z pierogami. Tylko mówi "jakie chcecie?" ja na to "ja dziękuję" a ona "no to z kapustą". Sprawa o tyle trudna, że teraz czeka nas projekt z nimi, więc musimy być na nich "otwarci" i pozostawić dobre wrażenie...

Edytowane przez Miss Saeki
Czas edycji: 2011-09-25 o 20:53
Miss Saeki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 21:08   #1587
d666666
Wtajemniczenie

wiesci z czata- dla zainteresowanych.
Pytanie dot.marynowanych sledzi, tudziez rolmopsow w zalewie- otoz jak najbardziej mozna, pod warunkiem, ze nie je sie zalewyto chyba good news

belinda99 : I love soused herrings or rollmops, yet they are not on your fish list. Why is this?
sonja : Hi Belinda! You can have these no problem as long as you don't "eat" the sauce that's fine. Bon appetit!

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez zbroziu Pokaż wiadomość
ja mam też problem... bo wyjeżdżam w czwartek w góry i zaczyna się problem z jedzeniem... samej raczej nie będzie mi się chciało gotować... najgorsze jednak będą wypady w góry... do tej pory zazwyczaj miałam w plecaku kawałek gorzkiej czekolady by się zregenerować, a tu niestety... mam nadzieję, że uda mi się wytrwać w naszej diecie...
Jak to nie uda sie, uda sie-cala Polska na dukanie -srukanie

Zapakuj jogurty, kefiry, napiecz mufinek lub innych plackow otrebowych, a moze jakies suszone miesko,podobno swietne.
Zawsze mozesz ratowac sie tym, ze zrobisz sobie na ten czas PW, a wtedy marchewke pochrupiesz, ogorki i inne pomidory, rzodkiewki,nie mam wiecej pomyslow, ale na pewno dasz rade

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Robiłam już lody dukana. Orzechowe, malinowe, wiśniowe... różne... problem jest w tym, że ja nie mam ochoty na lody siedząc w domu. Zwykle mam ochotę na nie będąc w pracy. I koniecznie na waniliowe/śmietankowe w czekoladzie na patyku. Ciągle wręcz przed oczami je widzę.
Bo tu nie chodzi o brak deserków - dziś chociażby upiekłam sernik, który zjem na zimno...

tu chodzi o to, że muszę stoczyć walkę z ochotą na te konkretne lody. Póki co jednak ochota ze mną wygrywa... mam nadzieję, że jesień będzie moim sprzymierzeńcem;p

A sytuacja z pierogami była w pracy. Moim koledzy z biura przywykli, że zwykle z nimi nie chodzę na obiady. Zwykle mam swoje jedzonko a poza tym ja jestem głodna jakieś 1,5-2 godziny wcześniej niż oni

Tym razem byliśmy u naszego dostawcy i nagle ni z gruchy ni z pietruchy pani prezes tamtej firmy wparowała z pierogami. Tylko mówi "jakie chcecie?" ja na to "ja dziękuję" a ona "no to z kapustą". Sprawa o tyle trudna, że teraz czeka nas projekt z nimi, więc musimy być na nich "otwarci" i pozostawić dobre wrażenie...
Musisz byc porzadnie najedzona, zeby nie skusic sie na pierogi, napchaj sie bialkami, powinno starczyc na 3 godz
Dlaczego mialabys nie odmowic- co ma jedzenie pierogow do tego, zawsze mozesz poprosic na wynos, zeby nie urazic nikogo, bo np nie jestes glodna no nie wiem, ale ja zawsze w takich sytuacjach odmawialam, tzn dietkujac, a moze masz alergie na gluten, hm... trzeba sie jakos ratowac

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:

Mnie tez ciagnie do prawdziwych lodow typu big milk, albo magnum, a najbardziej do wloskich. U nas na osiedle gdzie mieszkamy co wieczor przyjezdza tzw 'lodziarz' tzn ice-cream van- i bez wzgledu na pogode zawsze ma pelno klientow. Moj maz tez sobie lody kupuje: brzydal:, a ja musze uciekac do drugiego pokoju, zeby tego nie widziec- (bez zbednych skojarzen:brzyda l:):coj est:

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

dla tych, co jaja ograniczaja, (chociaz tu nie o jaja chodzi, lecz o zolteczkamozna zamiast jajek do placka otrebowego dodac homo, np lyzka za jajo i do tego troche mleczka odtluszczonego. Nie wiem, czy ktos reflektuje, ale ja tam wole juz upiec cos w rodzaju placka z samych bialek i otrab
donpaddy : Just to let you know that the Dukan Pancakes are fine made wihout egg - just add tablespoon of fromage frais instead of the egg and a little skimmed milk - they are delicious. I cannot have too many eggs due to high cholesterol which runs in the family. I love the diet and the food I now eat. I make the chocolate cake the other day and my husband loves it!! Thanks again for everyones help.
sonja : Hi Don and thanks a lot for this great recipe! I would also like to thank you for your kind message, it's always a pleasure to read that our customers are satisfied. Have a very nice evening and talk to you soon!

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

czy mozna sie objadac/przejadac na dukanie- tak mozna, ale tylko po dukanowemuto co dozwolone ( my to wiemy, ale nie mozemy do dzis w to uwierzyc)

gardenspace : Can you actually overeat on dukans (keeping to the rules accepted)?
sonja : Hi Garden! As long as you eat allowed food you can eat as much as you want no problem! Keep going!

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-25, 21:09   #1588
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:

Musisz byc porzadnie najedzona, zeby nie skusic sie na pierogi, napchaj sie bialkami, powinno starczyc na 3 godz
Dlaczego mialabys nie odmowic- co ma jedzenie pierogow do tego, zawsze mozesz poprosic na wynos, zeby nie urazic nikogo, bo np nie jestes glodna no nie wiem, ale ja zawsze w takich sytuacjach odmawialam, tzn dietkujac, a moze masz alergie na gluten, hm... trzeba sie jakos ratowac
No właśnie też mi to później wpadło do głowy, że mogłam jakąś ściemę walnąć, że nie toleruję laktozy czy coś w tym stylu. Byłam wtedy najedzona porządnie, wiec na szczęście zjadłam tylko "pół porcji".
A z tym urażaniem... te pierogi to była jakaś ich chluba bo już wiele razy o nich opowiadali. Najgorsze, że teraz będziemy do nich częściej jeździć... raz pani prezes przywiozła nam pizze - dla mnie to nie był problem, bo akurat zostawiła nas całkowicie samych z pizzami, więc chłopaki pochłonęli ile dali radę... a te pierogi to juz poporcjowane były... i nie to, że mówię to na swoje usprawiedliwienie bo... tak naprawdę... to pierogi jadam jedynie z mięsem - innych nie lubię... więc do tych z kapustą zmuszałam się podwójnie.

Cytat:
Mnie tez ciagnie do prawdziwych lodow typu big milk, albo magnum, a najbardziej do wloskich. U nas na osiedle gdzie mieszkamy co wieczor przyjezdza tzw 'lodziarz' tzn ice-cream van- i bez wzgledu na pogode zawsze ma pelno klientow. Moj maz tez sobie lody kupuje: brzydal:, a ja musze uciekac do drugiego pokoju, zeby tego nie widziec- (bez zbednych skojarzen:brzyda l:):coj est:
Wstrętna pogoda. I wstrętny mąż! U mnie chłopaki wiedzą, ze jeśli bym chciała w ich towarzystwie kupować lody to mają mi tego surowo zabronić. Głównie ze względów takich, że tymi lodami w pracy cała się zawsze brudzę. Siebie i biurko

No... nowy tydzień - nowa walka! oby się udało!
Stary 2011-09-25, 21:11   #1589
d666666
Wtajemniczenie

dla tych, co sie bojo aspartamu- xylitol- pyszna i zdrowa alternatywa, chociaz ma kalorie, ale 40% z wartosci kalorii zwyklego cukru, nie ma wplywu na poziom cukru we krwi, a to jest wazne w dietach i w ogole wiec tak- xylitol jest ok

Bowencraig : Can I use xylitol instead of aspartame, it has 40% of the calories of normal sugar but it has no impact on blood sugar levels. I am wary of using aspartame products.
sonja : Hi Bowen and welcome to the chat! No problem you can have xylithol. Enjoy!

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-09-25, 21:14   #1590
zbroziu
Rozeznanie

GG do zbroziu

Cytat:

Jak to nie uda sie, uda sie-cala Polska na dukanie -srukanie

Zapakuj jogurty, kefiry, napiecz mufinek lub innych plackow otrebowych, a moze jakies suszone miesko,podobno swietne.
Zawsze mozesz ratowac sie tym, ze zrobisz sobie na ten czas PW, a wtedy marchewke pochrupiesz, ogorki i inne pomidory, rzodkiewki,nie mam wiecej pomyslow, ale na pewno dasz rade
no właśnie się zastanawiam czy mniejszym złem będzie teraz wydłużenie dni czysto proteinowych na rzecz dni warzywnych na wyjeździe...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości