|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21
Cytat:
![]() Dobrze, że jest LyraBea ![]() ![]() ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-09-25 o 15:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1562 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1563 | |
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1564 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Magda - te co stosowały to pisały, że z grzeszkami, pisały co jadły (sic!) czyli monotematycznie... I alkohol ![]() O lekarce to brak słów. Niech jeszcze doda że jest dietetykiem, to siądę nad brzegiem rzeki Wisły i zapłaczę ![]() w tym wypadku ciężko powiedzieć czy łatwiej przeskoczyć czy obejść. Najśmieszniejsze jest to że NAGLE każda z nich przez Dukana przechodziła. Co do jednej ![]() ![]()
![]() |
#1565 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2011-09-25 o 17:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1566 | ||
404 Not Found
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ostatnio modna nagonka na Dukana mnie wyjątkowo drażni. No a już najbardziej ostatnio zaskakują mnie reakcje ludzi, którzy nie widząc mnie dłuższy czas bardzo komplementują mnie i moją figurę. No a jak im mówię, że tak mam fajnie po Dukanie, to od razu tekst, że miałam szczęście, że mi się udało. Noż kurde dziweczyny, nie dajmy złego świadectwa przeciw Dukanie. Dlatego tak czasem tu wjeżdżam ze swoimi pompatycznymi uwagami, buczę na Was, gdy piszecie o grzechach....ale ja tak bardzo bym chciała, żebyście wszystkie na czwóreczkę do mnie dobiły szczęśliwie, bez zastojów, które sobie fundują niektóre, po różnych skokach w bok ![]() ![]() No żeby pokazać tym wszystkim a co ...Nooo!
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2011-09-25 o 17:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja mama była przerażona jak usłyszała że chcę Dukana robić, i próbowała mi wybić z głowy - to jej przypomniałam jej niechlubne przejścia na diecie u lekarza. A teraz widzi że mi się nic nie dzieje, że chodzę szczęśliwa, że gotuję dużo więcej niż gotowałam - a do tego smacznie, bo przywożę do domu jedzenie dla siebie - i sama to podjada i jej bardzo smakuje ![]() A co do grzechów... Grzeszyć rzecz ludzka, ale ważne żeby po jednym grzechu sobie nie zacząć folgować - czyli a i tak to zjadłam więc nici z diety, kończę, przerywam, albo a zjadłam to i nic złego się nie stało, więc raz na jakiś czas sobie mogę pozwolić, co kończy się pozwalaniem sobie non stop ![]()
![]() |
#1569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie z tymi kg to jej trochę pojechałaś ale co do reszty to jak najbardziej się zgadzam ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- A tak wgl to chciałam się pochwalić, że osiągnęłam prawidłową wagę ![]() ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1570 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1571 |
Raczkowanie
|
LyraBea ta zupa nic jest boooooooooska
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1572 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1574 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pomocy!
Zaczęło się od jednego winogronka (na inne owoce ciągle przechodzę obojętnie) i mega słonego jedzenia w pracy, które zajadłam lodem (głupie tłumaczenie, że skoro taki zimny to więcej energii będę potrzebować na jego strawienie)... całe wakacje nie jadłam lodów a teraz tęsknym okiem patrzę za sklepami i lodami (koniecznie waniliowe w czekoladzie). Lód na patyku stał się ważniejszy niż dieta!!! Próbowałam "nawrócić" sie już tyle razy, ale... 2 dni i znów przed oczami pojawiała się wizja lodów!!! Masakra!!! Jak to zwalczyć? Help! |
![]() ![]() |
![]() |
#1575 |
Rozeznanie
|
wiem o czym mówisz... ja ostatnio też miałam taki dzień... byłam w stanie zabić dla shake z Mc'Donald'a i nikt nie był wstanie mi go odebrać... a najśmieszniejsze jest to, że jakoś nigdy za nim nie przepadałam... po prostu mój organizm domagał się czegoś innego...
![]() |
#1576 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1577 |
Zakorzenienie
|
Mój organizm też czasem teraz się domaga czegoś, czego na codzień wcześniej nigdy nie jadłam. Choćby te lody, bo ja zawsze uwielbiałam lody takie wodne a nie mleczne... a tu jedynie takie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1578 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() 1, jutro dukasz prawidlowo, w zaleznosci czy masz pw, czy p, niewazne- wazne, ze prawidlowo 2. pijesz lodowata wode i zielona herbate 3. zwiekszasz aktywnosc fizyczna' 4. nie ruszasz tolerowanych 3-4 dni 5. nie grzeszysz wiecej, bo nigdy sie nie wygrzebiesz z tego ani fizycznie ani psychicznie 6. bron Cie P.Boze, nie zaczynasz od U ani nie robisz dodatkowych dni P, tylko dalej z tym koksem i bez glupich grzechow przeciw Dukanowi naszemu ![]() ![]()
![]() |
#1579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plan mam teraz ogólnie i tak taki, że będzie więcej dni PW (4) niż P (3) bo ze względu na specyfikę pracy ciężko mi w tygodniu jeść same P. Poniedziałki są luźniejsze, więc sob, nd, pon będą proteinki a w pozostałe dni z warzywkami. A pogrubione... ja to doskonale wiem, ale jakoś ostatnio... nie potrafię... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1580 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1581 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1582 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jadlam grilowany cyc, i inne drobiowe czesci bez skory, i bylam najedzona, do tego na drugi dzien obylo sie bez kaca, czego mi zazdroszczono ![]() ![]() Ale to nie znaczy ze zawsze tak bylo, bo pokusy mam i mialam na wyciagniecie reki, typu gryzek tego lizek tamtego, szczypta jeszcze czego innego i tak w kolko. Teraz nie poddam sie, i nawet jak cos do mojej gebuli trafi niedozwolonego, to wypluje natychmiast ![]() ![]() ![]() ![]()
Wzrost 176cm start maj 2010 prawie 3d, dukam stukam marzec 2011- jedyne 81 kg Moze kiedys magiczne 66 kg ![]() ![]() ![]() ![]() Uciekam przed jojo ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez d666666 Czas edycji: 2011-09-25 o 20:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1583 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też gratuluje przede wszystkim wytrwałości ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1584 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie podchodzisz chyba poważnie do diety skoro zaczynasz od piwa ![]() My tu wyznajemy zasadę "wszystko albo nic". Owszem , zdarzają się grzeszki, ale Ty zakładasz to już na początku diety( i to piwo- bomba kaloryczna i same węgle ![]() Nikt tu się od ludzi nie izoluje. Na imprezach można popijać colę zero i dobrze się bawić. Ja sama nie wylewałam za kołnierz dla jasności. Obawiam się , że Ty nie robiłaś testu i nie czytałaś książek - tylko oparłaś się na wiadomościach z drugiej ręki. Nie obrażaj się, ale jesteśmy na tym punkcie uczulone - bo przez niedoinformowane dukanki powstała zła opinia o tej diecie. Jeśli sie mylę i jesteś "obcykana" to przepraszam. Ale piwo jest złe, bo: -to węgle (których na Duka unikamy) - dużo kalorii - alkohol powoduje "rozluźnienie " w diecie (jedno, drugie piwko i " a to zjem kawałek pizzy, jutro zacznę dietę od początku") - alkohol może być na Dukanie niebezpieczny (może pogłębiać ketozę)
Dukan od14.08 waga 86 kg wzrost 160 cm Edytowane przez Iloa Czas edycji: 2011-09-25 o 20:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1585 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo tu nie chodzi o brak deserków - dziś chociażby upiekłam sernik, który zjem na zimno... tu chodzi o to, że muszę stoczyć walkę z ochotą na te konkretne lody. Póki co jednak ochota ze mną wygrywa... mam nadzieję, że jesień będzie moim sprzymierzeńcem;p A sytuacja z pierogami była w pracy. Moim koledzy z biura przywykli, że zwykle z nimi nie chodzę na obiady. Zwykle mam swoje jedzonko a poza tym ja jestem głodna jakieś 1,5-2 godziny wcześniej niż oni ![]() Tym razem byliśmy u naszego dostawcy i nagle ni z gruchy ni z pietruchy pani prezes tamtej firmy wparowała z pierogami. Tylko mówi "jakie chcecie?" ja na to "ja dziękuję" a ona "no to z kapustą". Sprawa o tyle trudna, że teraz czeka nas projekt z nimi, więc musimy być na nich "otwarci" i pozostawić dobre wrażenie... Edytowane przez Miss Saeki Czas edycji: 2011-09-25 o 20:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1587 | |||
Wtajemniczenie
|
wiesci z czata- dla zainteresowanych.
Pytanie dot.marynowanych sledzi, tudziez rolmopsow w zalewie- otoz jak najbardziej mozna, pod warunkiem, ze nie je sie zalewy ![]() belinda99 : I love soused herrings or rollmops, yet they are not on your fish list. Why is this? sonja : Hi Belinda! You can have these no problem as long as you don't "eat" the sauce that's fine. Bon appetit! ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Zapakuj jogurty, kefiry, napiecz mufinek lub innych plackow otrebowych, a moze jakies suszone miesko,podobno swietne. Zawsze mozesz ratowac sie tym, ze zrobisz sobie na ten czas PW, a wtedy marchewke pochrupiesz, ogorki i inne pomidory, rzodkiewki,nie mam wiecej pomyslow, ale na pewno dasz rade ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
![]() Dlaczego mialabys nie odmowic- co ma jedzenie pierogow do tego, zawsze mozesz poprosic na wynos, zeby nie urazic nikogo, bo np nie jestes glodna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- dla tych, co jaja ograniczaja, (chociaz tu nie o jaja chodzi, lecz o zolteczka ![]() ![]() donpaddy : Just to let you know that the Dukan Pancakes are fine made wihout egg - just add tablespoon of fromage frais instead of the egg and a little skimmed milk - they are delicious. I cannot have too many eggs due to high cholesterol which runs in the family. I love the diet and the food I now eat. I make the chocolate cake the other day and my husband loves it!! Thanks again for everyones help. sonja : Hi Don and thanks a lot for this great recipe! I would also like to thank you for your kind message, it's always a pleasure to read that our customers are satisfied. Have a very nice evening and talk to you soon! ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- czy mozna sie objadac/przejadac na dukanie- tak mozna, ale tylko po dukanowemu ![]() ![]() gardenspace : Can you actually overeat on dukans (keeping to the rules accepted)? sonja : Hi Garden! As long as you eat allowed food you can eat as much as you want no problem! Keep going!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1588 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tym urażaniem... te pierogi to była jakaś ich chluba bo już wiele razy o nich opowiadali. Najgorsze, że teraz będziemy do nich częściej jeździć... raz pani prezes przywiozła nam pizze - dla mnie to nie był problem, bo akurat zostawiła nas całkowicie samych z pizzami, więc chłopaki pochłonęli ile dali radę... a te pierogi to juz poporcjowane były... i nie to, że mówię to na swoje usprawiedliwienie bo... tak naprawdę... to pierogi jadam jedynie z mięsem - innych nie lubię... więc do tych z kapustą zmuszałam się podwójnie. Cytat:
![]() No... nowy tydzień - nowa walka! oby się udało! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1589 |
Wtajemniczenie
|
dla tych, co sie bojo aspartamu- xylitol- pyszna i zdrowa alternatywa, chociaz ma kalorie, ale 40% z wartosci kalorii zwyklego cukru, nie ma wplywu na poziom cukru we krwi, a to jest wazne w dietach i w ogole
![]() Bowencraig : Can I use xylitol instead of aspartame, it has 40% of the calories of normal sugar but it has no impact on blood sugar levels. I am wary of using aspartame products. sonja : Hi Bowen and welcome to the chat! No problem you can have xylithol. Enjoy!
#1590 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.